masterpiece of bread.

jomenvisstvetni! vilket recept som helst (nästan) blir grymt bra om man bara lägger till saker man gillar, och tar bort sånt man ogillar. receptet på brödet hittade jag på hemmets journals hemsida, och det heter snabbakat soppbröd. det blev gott, och är enkelt att slänga ihop. det här behövs för 2 bröd:

4 dl snabbhavregryn
4 dl mjölk
2 msk matolja
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
solrosfrön
torkade aprikoser, hackade

gör så här: lägg havregrynen i en skål och häll över mjölk och matolja. blanda samman det med mjöl, bakpulver, salt och socker. rör ner mjölblandningen i grynen och knåda degen några minuter. forma två bröd och lägg bröden på bakpappersklädd plåt. pensla med mjölk och strö över havregryn. grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, i ca 20-25 minuter. låt bröden kallna på galler under duk.

enkelt, och så gott. jag struntade i persilja och vad det nu var, och hade som vanligt i aprikoser och solrosfrön istället. passar perfekt till "min" morotssoppa, och när man tittar på bonde söker fru.


comments

this is not a commercial spot. all comments containing any type of advertising will be removed.

name:
remember me?

e-mail: (not published)

url/blog address:

your comment:

Trackback
  • go back home
  • emelie



    Min profilbild

    emeliebodilelisabet

    bla bla bla bla bla bla bla bla bla
    RSS 2.0