party party.

sådär! då var man färdigklädd, färdigfixad och färdigpackad. det fick bli nya kjolen ikväll, från åhléns. den är lite stor, så jag har tyvärr fått sätta nålar i ryggen. men men. man kan inte få allt. nu beger jag mig mot kungsholmen och mysig födelsedagsmiddag och massa trevligheter. och något sött. men vad det är kan jag inte avslöja...
dagens outfit:

mycket sol, mycket gjort.

jag hoppas inte claudia et johan läser detta, för jag kan tänka mig att de motsätter sig allt vad födelsedagspresenter heter. men det skiter jag i. jag har nämligen inhandlat både det ena och det andra, och längtar så till middagen ikväll.
fick skickat iväg ansökningen idag, så nu får vi bara vänta och se. på jobbet (jaja, praktiken...) var det full rulle, och vips var klockan ett. då passade jag på att inhandla vit t-shirt till kvällens outfit, öl på systemet (efter att få ha stått i kö för att komma in. segt) och en enormt fin ljuslykta på lagerhaus. på rea såklart. den är röd, och antagligen lämpad för juleljus. men who the fuck cares. för 50 spänn får man inte vara kräsen.
dagens medan: medan jag klär mig och fixar iför kvällen, njuter jag av en kall tuborg. mmm. sommar. gröningen i helsingborg. man känner det i smaken!

dagens födelsedag:

grattis på födelsedagen kära claudia! hoppas dagen blir fin! puss puss

dextrosol is back.

jahopp. då var det dags att krypa ner i sängen. det har varit tuffa men roliga dagar. imorgon ser jag dock fram emot att få sluta klockan ett, och sen fira fina claudia. eller förlåt, valborg. det är valborg vi ska fira. apotekaren kvalar in till valborg ikväll, så jag gör nog bäst i att sätta mobilen på ljudlös. ska upp tidigt och börja läsa igenom en sju helsikes massa ansökningar till de kommande eventen. ska bli intressant att se hur det kommer att gå! nu, sova.
dagens mest förvånande reklam: kommer ni ihåg dextrosol? jag vet att jag alltid käkade en hel del tabletter när det var dags för klubbmästerskap och andra idrottstävlingar i småskolan. nu gör de reklam för den i tv. totalt oväntat, och sjukt nostalgiskt.

mera snor, mindre stress.

jag är då en virrpanna som heter duga. har stressat som en galning med att få fram intyg, kopior på betyg, skriva klart ansökan och allt vad det innebär för att kunna skicka in den ikväll. som tur är tar jag en sista titt på ansökningsblandketten och ser att ansökan måste vara poststämplad senast den 30 april. pust. jag är dock lika förkyld som tidigare, och snoret lika irriterande.
dagens på tal om svininfluensan: kunde inte låta bli att skratta lite när jag läste denna rocky strip.

dagens go creative:

jag sitter här med håret slitet i stripor, påsar under ögonen och noll matlust. jag är stressad. och nervös. och hoppas hoppas hoppas, att min personlighet skall falla skolan i smaken. för i så fall har jag två väldigt spännande år att se fram emot. galet. men vi jinxar inget. det kommer säker ändå inte gå. nope. totalt lönlöst... nu, iväg på praktik...

när katten är borta och filthy pants.

vi kör tre obehagliga och oroväckande dagens för att summera dagen.
dagens observation: på tunnelbanan hem blev jag observerad. det gillar inte jag att bli. okej när det är tvärtom, men när jag blir tittad på blir jag lite illa till mods. speciellt när observatören är en pedofil-liknande, dreglande, snuskgubbe med smutsiga byxor. obehagligt och oroväckande.
dagens wildlife: jag såg en råtta på vägen hem. den bråkade med några fåglar i en buske, och verkade inte alls bekymrad över att jag gick förbi. obehagligt och oroväckande.
dagens slarvigaste: jag måste verkligen sluta glömma att låsa min balkongdörr... obehagligt och oroväckande.

lite bättre.

varje dag mår jag lite bättre. helt fantastiskt. jag kan andas genom näsan! väldigt underskattat. nu ska jag springa iväg till tunnelbanan minsann... laters.
dagens grattis: my fyller år nere i helsingborg! ett stort grattis till dig på födelsedagen!

dagens vill:

jag vill att min näsa ska sluta vara snorig. jag vill att ice age 3 ska ha premiär nu. jag vill ha sommar och sommarlov nu. jag vill ha mellbystrand. jag vill ha parkhäng med fina vänner och varma klippor. jag vill ha laxvik, krabbor och kusinbarn. jag vill ha grill och rödvin när solen precis ska gå ner i havet. tills dess får det bli mys på annat håll. vilket verkligen inte är så pjåkigt det heller.



dagens skrattattack:

min fina julia skickade denna video som iallafall fick mig att börja skratta...

smaklöst i högdalen.

då var man äntligen människa igen. eller ja, människa med femton kilo snor i näsan. men i vilket fall som helst mår jag bättre. det har varit en helveteshelg, med snuva, lock för öronen och feber. jag är dock oerhört tacksam för att jag hade apotekaren som sällskap. annars vet jag inte vad jag hade gjort. han gjorde den helt klart levnadsduglig. så sjuk, men väldigt mysig helg, skulle man kunna säga.
ligger ju lite efter här känner jag, och kommer ha svårt att komma ikapp. idag var första dagen på min femveckors praktik på remarkable. det var tungt att ta sig dit, men väl på plats mådde jag mycket mycket bättre. det var enormt kul att se pete, och i fem veckor skall jag jobba med honom i ett projekt. ska bli väldigt kul, och jag måste få lov att det står "projektkoordinator"; när man söker jobben jag är kontaktperson för. känns skönt att få göra något vettigt.
nu ska jag dock plocka iordning lite här hemma, och gå och lägga mig i tid.
dagens mest enformiga: mina matvanor. såhär när ekonomin suger får man stå sitt kast och äta enformig mat. jag lagade idag ytterligare en gigantisk laddning med köttfärssås. enformigt värre. dessutom känner jag ingen smak, så frågan är hur det smakar när jag blivit frisk. antagligen ingenting.

dagens sjuk:

alltså, jag är jättesjuk. hela dagen igår låg jag i soffan och snorade. tvingade apotekaren att mata mig med ipren i pizza. suck. ska försöka bli frisk snart. men tills dess, inte mycket bloggning...

dagens grannfylla:

jag och apotekaren sitter med mina grannar, deras vänner och sjunger till the offspring med "why don't you get  job". vi är lagom fulla, lagom glada, och helt klart på samma nivå. fy vad bra vi mår... 90-talet is the shit.

dagens dilemma:

sol. varmt i luften och sol. det får mig att vilja ha klänning, men jag vet inte vilken. sen har jag inga skor som passar till. och så känns allt fel för att man måste ha tröja och jacka till. helt plötsligt får man ångest och så sitter jag här i mina säkra kort. svarta jeans, vitt linne och den guldrandiga tröjan. med vita tygskor till. tråk-emelie känner jag mig som idag. usch. jag som halvt lovade apotekaren att jag skulle ha klänning. jaja, det kommer en dag imorgon med.

dagens bilder:

ingen kamera betyder halvtaskiga mobilbilder. men men. det var iallafall en sjukt skön vistelse vi hade på landet tjejerna och jag. malina fyllde ju år, och därför firade vi med bubbel, chips och plopp. hm. vi eldade satan i de öppna spisarna, och sen blev det en del häng på vibrationsplattan när koncentrationen tröt. tentan imorgon kommer att gå som en dans. jodå.
tack så mycket söta ni, så ses vi imon!
dagens skämmigaste: jag gillar taylor swifts låt, love story. orginal eller upp-poppad. spelar ingen roll. pinsamt värre.

sunny day.

mmm. vaknade till solsken och fågelkvitter. vi åt varma baguetter och drack kaffe till frukost, och nu väntar plugg plugg plugg. ska bli mysigt värre. det blev en del rödvin igår, men inga fläckar. så det är bara att dricka lite vatten och glömma bor den ytterst lilla baksmälla man dragit på sig.
dagens prinsessa: jag, för jag har sovit som en inatt. så det så.

livet på landet.

så bra jag mår nu. trots att vi pluggar så att våra hjärnor blöder, är jag, my och jenny nöjda med tillvaron. vi sitter här på landet, fryser om fötterna och petar in vedträn i den öppna brasan titt som tätt. vädret kunde varit bättre, men oj vad mysigt här är. senare ikväll kommer malina, och då ska det ätas pasta och drickas rödvin. nu vankas det snabbkaffe i pluggpausen.
dagens radiokanal: lugna favoriter. vi sjunger högt, och gärna.

malina fyller år!

grattis grattis grattis babes! hoppas att du och k får en fantastisk dag, och skynda skynda skynda dig sen till landet! där väntar vi på dig med rödvin, kex och vindruvor! tusen kramar!
dagens tips: jag måste bara berätta vad jag gjorde imorse. egentligen började det igår, när jag la den använda kaffeklumpen från min espressobryggare i en liten burk och ställde i kylen. idag tog jag ut burken, blandade kaffet med min kaffe dusch créme och et voila, min alldeles egna body scrub som works magic! såhär inför sommaren kan det ju vara skönt att rensa kroppen från en massa död hud, och stället göra plats för ny och fin sådan, som kan dra åt sig all sol. som det förhoppningsvis ska bli idag.

träna äta betty desperate.

hell yeah. som jag sprang. och sprang och sprang och sprang. jag sprang så att svetten lackade, och benen vek sig. jag lovar, jag tror aldrig att jag lyckats springa 3,5 km i ett sträck utan att stanna för att dö lite. det kan låta som en halvtaskig prestation, men jag är nöjd med den. synd bara att jag var tvungen att springa på löpbandet, och inte ute i skogen. jaja. efter ett gäng crunches och ryggövningar var klockan mycket och jag åkte hem. gick av i bandhagen och gick sista biten hem. fantastiskt skönt. slängde på en body scrub när jag stod i duschen, och känner mig nu mer eller mindre som en ny människa. nu blir det till att ligga i soffan med tv:n som sällskap.
dagens skönaste: sovmorgon imorgon. skönt. skall träffa brudarna på rådmansgatan halv tio, sen drar vi till landet. ska bli riktigt nice.

dagens träningsplaner:

...gick halvt i kras när jag glömde mackan jag hade tänkt äta efter skolan, för att åka till gymmet direkt. istället fick jag åka hem, för att ta en snabbt mellanmål som nu skall smältas innan jag drar iväg. det blev mack med leverpastej, en yoghurt med müsli, vindruvor, torkade aprikoser och russin. mycket gott. och det skall jag nog stå mig på fram till kvällens middag. nu, byta om.

trista tisdag.

usch vad mina ögon bara vill sluta sig. sluta sig för dagen så att jag kan sova bort alla dagens måsten. suck. inte alls sugen på redovisning, tentaplugg, matlagning eller träning. skulle mycket hellre ligga i en park på en filt och mysa. men men, det kommer väl en tid för det också. i helgen ska det ju tydligen bli fint väder, något att se fram emot.

dagens guldbonus: jag vet inte om det är något att vara viadre stolt över, men jag lyckades skrapa ihop till en 100-kronors bonuscheck på h&m tack vare inköp för över 6000 kronor under de senaste 12 månaderna. nice. får se vad som skall inköpas för de där 100 kronorna... jag vill ha sommar... jag vill ha bikini...

dagens träningstips:

jag var precis inne på mitt gyms hemsida, och upptäckte att de från och med idag säljer träningskort för 995 kronor! kortet gäller i ett år, med träning dygnet runt. på alla anläggningarna. ballt va? de säljer dock bara 100 kort per anläggning, så de kan gå åt rätt fort... så centrala stockholmare och malmöbor får kanske ta sig ut till någon förort, men det kan det vara värt! och värt kan väl vara att nämna att det bara gäller nya medlemmar. och så kostar medlemsavgiften 220 kronor. men hallå, ett års träning för 1215 spänn, vem klagar?
klicka på bilden för att kolla in.

dagens promenad:

shit vad skönt. en timme ute i solen får en att piggna till. gick nästan hela vägen till hökarängen, och vände sedan för att gå via stureby hem. det tog en timme, och kändes fantastiskt skönt förutom att min höft spökar. vågade inte inte gå särskilt fort, och långt ifrån springa. försökte istället mjuka upp hela höft partiet genom att göra några moves som måste sett ut som halvtaskig salsa möter skitdålig belly dancing. jag tror inte att någon såg mig, och det gjorde faktiskt lite nytta. med betoning på lite.
nu har jag duschat och slängt i mig en yoggi. sitter och kliar på enevrande myggbett jag fick på köpet. ska bli trevligt att sitta och klia på dem när jag läser igenom vårt grupparbete femti gånger. redovisning imorgon. wiiiie-whoo.

ut och gå.

yes yes ya'll! efter en ganska kort, men intensiv, dag i skolan, skall jag ge mig ut på en promenad i solen. har förgäves googlat efter trevliga motionsspår, och får istället lita på den där grusvägen jag hittade i stureby när jag hamnade fel senast. ska bli skönt. har ju dessvärre slackat efter med träningen, och även om gårdagens putmage vad väldigt temporär kan jag inte låta bli att få lite ångest. seså, iväg med mig.
dagens kanske bra: jag vet inte vad det är, men oj som jag fastnade framför mtv's "the city". therese tipsade mig om serien och jag har försökt stå emot. idag kunde jag dock inte hålla emot längre, då mtv och just "the city"; var på när jag satte igång tvn. jag tror att jag tycker det är bra. därför rusar jag nu, i pausen, så att jag verkligen kommer iväg. hooked.

bitter måndag.

nästa gång åker jag första klass. inget snack om saken. inte nog med att man tvingas upp tidigt på morgonen (inget ont mot apotekaren, jag tycker om att vara i uppsala, jag är bara trött), skall man tvingas bökas och knuffas på tåget med alla andra morgontrötta pendlare. efter att ha klämt fingret i en utav sattygen till dörrar (de stängdes utan förvarning och visade ingen hänsyn för den stackare som stod i öppningen), svurit lite tyst över de tomma och inbjudande sätena i första klass, satte jag mig ner på golvet. nöden har ingen lag. så är det bara.
så nu sitter jag här, i skolan en timme innan lektionen börjar. men ingen rast och ingen vila här inte. nej nej, jag ser denna timme som en chans att börja skriva extrauppgiften jag fick för att jag var sjuk i torsdags. som om att jag inte fattar att det krävs en massa försäkringar när man driver ett företag. jag väl inte retarded. men men. man får skylla sig själv.
dagens godaste: ostmackan jag precis åt. mmm. med smör. att lite smör kan göra en så glad.

dagens ingenting:

idag har vi inte gjort någonting. igår åt vi tacos med apotekarens apotekarvänner. det blev en hel del apoteksnack, men det är väl inget man inte kunde förvänta sig. men trevligt var det, och gott. tacos är i ärlighetens namn något utav det godaste jag vet. lägg sedan till en kall corona på det. nice.

idag har vi alltså inte gjort något vettigt what so ever. men det är väl söndagar är till för, antar jag. därför blir inlägget kort, och jag lägger istället till en fantastisk låt.



dagens d-kändiskoll:

jaha, då har man sett ytterligare en rosing-kille. gick längs med vad den gatan nu heter som går utanför åhlens mot centralstationen. i vilket fall som helst höll jag på att gå rätt in i snubben, för att jag höll på att skriva sms samtidigt. dessutom höll killen i bilen, som stannat för att släppa över oss vid ett övergångsställe, på att tappa hakan och petade på sin flickvän i passagerarsättet och pekade skrattandes mot honom. det var alltså jofre araldi vi båda uppmärksammat.
för övrigt sitter jag på tåget nu, efter att ha stått i en sjuhelveteskö på systemet, och väntat på tåget jättelänge. men å andra sidan fyndade jag mina favorittrosor på h&m för 29,50 istället för 69,50. alltid något. plus att de var i en färg jag inte redan har. och så hade jag både presentkort och en 50 kronors rabattcheck. nice. är man pank så hittar man ganska lätt sätt att ta sig runt utan att spendera massa cash.

fyra grader och sol.

lite mer hade man kanske kunnat önska sig... jag är iallafall bara lite lite bakis, och skall så snart mackorna är bredda, åka in till stan och möta upp med londontjejerna. om än bara för en liten kram. sen bär det av mot systemet, och sedan uppsala. som man flänger. men, vad gör man inte...

dagens nostalgi: mini-malin bjöd på en hel del gamla godingar från allas vårt favorit 90-tal. det borde seriöst spelas mer ute på klubbarna. inget får igång en som lite lätt-att-sjunga-med-och-hoppa-runt-som-en-galning-musik.



dagens status:

ja, det är en ganska bra status. men den kräver en del eftertanke, och det orkar man inte riktigt med efter en massa cava, dans och oerhört fantastisk reunion! att man kan bli så glad över att träffa tjejer man inte träffat på tre år... jag är iallafall nöjd med kvällen, och ser fram emot ytterligare mys imorgon. då min kamera fortfarande är i malmö, blir det inga bilder. men jag får lov att återkommma. sov gott nu!

dagens böna:

jissaness vilken kick! att duscha nu är en ännu skönare fröjd än innan. jag duschar nämligen med en duschcréme från yves rocher, som är gjord på kaffebönor. och den luktar verkligen kaffe, och jag älskar det! perfekt för att piggna till inför kvällens trevligheter. massor med tjejer, inga killar, massa snacks och massa snack! fint blir det! laters!

dagens lunch/mellanmål:

gör man inte av med någon energi, ska man inte proppa i sig en massa heller. och då det inte hinns med någon träning idag, utan det istället bara skall drickas cava, får det bli en liten med god god lunch för mig:

slut på kontot.

herre gud. jag har inga pengar kvar. jag brukar ha koll på var de tar vägen, men fick precis en klump i magen när jag insåg att jag har 172,48 kronor på ena kontot, och 90 öre på sparkontot. sparkonto. låter i mina öron som ett konto där man skall spara pengar. 90 öre, det får man inte ens en liten liten godis för. jag skäms över mig själv. usch. ångest.



dagens räddning: födelsedagspengarna jag hittade i en låda. födelsedagsvinet jag hittade i skåpet. kan nog bli en lagom trevlig helg ändå.

better better better.

jippi! jag mår så mycket bättre idag. massa avsnitt av vänner och pizza gjorde visst susen igår! så nu är jag uppe, om inte med tuppen så iallafall posten, och skall sätta igång med dagens sysslor. frukost, diska, plugga. sen blir det kvinnogalej med en massa londontjejer ikväll, varav några jag inte träffat på eeeeeevigheter! fantastiskt skoj!
vilken dag, helt enkelt!
dagens alltid roligt: hipp hipp kommer alltid få mig att skratta. speciellt detta klipp med mff klacken. hur kul som helst.

sjuk.

idag mår jag inget vidare. apotekaren åkte till uppsala, och jag stannade i sängen. segt. jag tycker inte om att må dåligt. jaja. får se det som en chans att skriva lite på grupparbetet, och annat viktigt. men usch, jag som hade velat träna... bajs.



dagens secret: jag fick, äntligen , en rosa låda med massor med silkespapper i. och en sjukt fin bh och ett par sjukt fina trosor i rosa spets. i'm in heaven. victoria's secret is the shit.

dagens pepp:

det verkar som att det är fler än jag som hade det tufft igår. därför tillägnar jag detta inlägg julia, hoppas att du får en fantastisk dag! jag brukar lyssna på denna låten och tänka på dig. puss! och till er andra lovar jag att ni kommer må bra av att lyssna på den!



skrik och panik.

jag började gråta innan. för jag fick svår ångest över det faktum att jag inte läst matte c. och inte hittade den utbildning jag letade efter på studera.nu. och inte visste vad jag skulle svara på alla frågor jag fick om vad jag skulle söka, vill jobba med och annat livsviktigt. men så kom emma, som en räddande ängel och ja, räddade mig helt enkelt. så nu är ansökan inskickad, och tårarna har torkat. det ska nog bli människa av mig också.
dagens intalan: jag är attraktiv, på massor av olika sätt. jag är attraktiv, på massor av olika sätt. jag är attraktiv, på massor av olika sätt. jag är attraktiv, på massor av olika sätt. jag är attraktiv, på massor av olika sätt. jag är attraktiv, på massor av olika sätt. jag är attraktiv, på massor av olika sätt. jag är attraktiv, på massor av olika sätt.

"och så ökar vi på meeeeer!!!"

fantastiskt. jag är så slut i benen att man skulle kunna tro att jag sprungit ett maraton. men icke. jag blev bara medbjuden på spinningpass av malina. och jävlar vad vi körde. jag som inte kört ett spinningpass på över ett år. men fy vad skönt det var. tack tack malina, sjukt skönt. en bra start på min väg mot tre kilo lättare. efter passet slängde vi oss i solariet en liten liten stund, och jag tror att jag föddes lite på nytt. så nu ska jag slänga ihop lite köttfärssås och sedan slänga mig i soffan. tur att apotekaren kommer hit imorgon, för jag kommer vara stel som en pinne. har redan beställt massage. nice.
dagens ugly: betty! tjoho, har saknat henne i rutan lite. jojomen. men nu är hon tillbaka. klockan åtta. oj, snart alltså!

dagens fråga:

är det bara jag, eller är utbudet av smöriga love songs tillägnade män i stort sett obefintligt. jag lyssnar mycket på hoffmaestro-i'm not leaving now. en mycket fin låt. och kom att tänka på hur bra det är med att låta redan skrivna låttexter beskriva hur man känner och sådär. men jag kan inte komma på en enda kärlekslåt som inte handlar om en tjej. inte någon bra iallafall. för när jag skriver smörig menar jag faktiskt det i positiv bemärkelse.


seg tisdag.

segt är det, när kylskåpet är tomt. frysen är länsad, och skafferiet nästan tomt. jag måste handla, mycket. suck. funderar på att vänta till imorgon, och låta apotekaren hjälpa mig bära. ja, så får det bli. för idag är det skola hela dagen, lägenhetsvisning med vän (jag ska alltså inte köpa) och sedan eventuellt spinning efter det. nu, smink.

dagens låt: jag är kär i jason mraz. har alltid varit, och kommer alltid vara.



landvetter.

sitter på landvetter. efter att ha fått hjärtat i halsgropen på centralen smakade det gott med kanelbulle. hjärtat flög i halsgropen för att ett gäng idioter (fotbollsfans eller vad fan man nu kallar dem) höll på att föra liv inne på centralen. jag hörde inte så mycket, men folk började springa och skrika i panik och grejer. och det gick de ju igång på och väsnades ännu mer. och sen kom polisen och bla bla bla. orka. en kvinna blev så rädd att hon skrek "tack goooode guuuud" på bred göteborgska när flygbussen anlände, kastade in väskan och satte sig allra längst bak. jag bara skakade på huvudet och var mest sur över att jag inte hann köpa något kaffe där och då.
därför sitter jag nu med en svindyr kopp kaffe i handen, som smakar ganska illa. landvetter är en mycket tråkig flygplats. och chief var ju tydligen för bakfull för att komma och hålla mig sällskap, så nu sitter jag alltså här. ensam, uttråkad, och kanelbullen är slut. dessutom har jag lite ångest över att behöva komma hem hungrig, klockan halv elva, och behöva laga mat till morgondagens lunchlåda. bajs bajs bajs. äsch, jag ska sluta sura. iallafall sluta skriva om det.
dagens dikt: har man tråkigt på bussen är det lätt att man skriver ihop en liten dikt, på äkta lågstadievis:
i'm high maintenance, easy put up a fence
i'm scarred from the past, not eager to move too fast
i need hugs and i need kisses,
i need everything a girl wishes
not saying you're not what i need,
i just won't let you make my heart bleed

åka buss. åka buss. åka flyg. åka tåg. åka tunnelbana.

så fint det är, det här med internet på bussen. swebus erbjuder (som typ alla andra, jag vet, men nu är det dem jag åker med) gratis internetuppkoppling när man åker med dem. helt fantastiskt. skall dock inte sitta uppkopplad länge, utan istället försöka läsa lite i min bok; freakonomics. jag har ätit glass. så det kan gå sådär. jag har iallafall börjat resan hemåt. jag ska åka swebuss, sen flygbuss, sen flyg, sen arlanda express, och sen tunnelbana. skoj.
° ° ° ° ° ° ° ° ° °
jaha. det tog tio minuter, sen la internet ner. och jag fick ta till mitt eget. så mycket för den elogen.
dagens sammanfattning: det har varit en fin helg. bortsett från att min kamera ligger i malmö, kan jag inte klaga. massor med god mat, goda vänner och gott väder. hoppas att det håller i sig hela vägen till stockholm. orka dåligt väder.

dagens toaskämt:

på toaletten bredvid hallen hemma hos oss kan man läsa ur en bok kallad "damrummet - humor när det kniper". jag är ett stort fan av emma hamberg, och hennes serier "singel i stan" och "sambo i stan". tycker att de sätter både bild och ord på hur man känner ibland.


goder morgon.

så har man varit vaken en timme, hunnit duscha och äta frukost. ska sätta mig med lite skolarbete nu. inte så jättesugen, men vad gör man? man lyssnar på bowie samtidigt...

dagens favvo bowie



dagens fråga:

det har blivit väldigt många inlägg med "dagens..." som rubrik, och jag tänker avsluta dagen innan läggdags med ännu ett. efter mycket snack om cynism, larver som kläcker ägg under huden och thailand i allmänhet, var frågan som ställdes innan jag lämnade sällskapet om två systrar, en pojkvän och en vän, följande: "hur spelar man rund-ping-ping-show?" vi fick alla bilder i huvudet och föll i skratt. sen var det dags att åka hem. ett halvt glas vin har ingen krockat av.

dagens tjockaste:

jag. fi fan. det var en väldigt trött lillasyster jag hade som bordsdam vid middagen hos faster och farbror. därför mäktade hon inte med alla godsaker som serverades, och snäll som jag är åt jag upp både hennes förrätt och efterrätt. och så kaffe och kaka på det. så jag är nu ganska tjock om magen. ser fram emot att komma hem till stockholm och köra ett pass på tisdag. men nu ska jag försöka hitta lite intressanta program att söka till inför hösten. kommer inte bli något som har med mat att göra iallafall. hade det ju inte blivit ändå, men ja.

dagens alla andra:

alla verkar vara mer eller mindre bakis. men inte jag. min kära vän (dåligt skämt) clay aiken beskrev hela grejen såhär:

Clay Aiken

fyfan...

Emelie kom och skeda med mig och få mig att glömma att jag skall ha släktmiddag ikväll i min lägenhet som jag hade fest i igår!

10:25

Emelie

hahahahahahaha...

glöm det!

10:25

Clay Aiken

fyfan vad dålig stil

10:25

Emelie

äsch då...

vi får snacka sen, jag ska handla med mamma...

puss

10:26

Clay Aiken

ååååh. du är t.o.m nära! puss

 

det tyckte jag visar rätt väl för hur folk mår idag. förresten, kära k, så leder jag vad gäller procentsats. inte 53, men dryga 15!

dagens d-kändiskoll:

söndag morgon. lördag lyckad. jag och bröderna bus besökte både gastons och morfars i halmstad. båda ganska trevliga ställen i vanliga fall, men i detta fall var jag antagligen inte tillräckligt full. därför stod jag mest och sippade på min flaska kronenbourg, och tog några små små danssteg. höjdpunkten på hela kvällen var nog när jag såg johan från "den rätte för rosing" stå utanför gastons och prata med fyra tjejer. jag vet inte vad som såg löjligast ut; tjejerna som åmade sig inför denna d-kändis, eller tröjan han hade stängt över axlarna på äkta italiano vis. jag skrattade lite och tänkte att killen är ju iallafall smart som söker lyckan i halmstad, för där får man iallafall lätt ligga.
nu ska jag åka och handla med mor min. ha en fortsatt skön söndag!

dagens planer för kvällen:

jo men så att då var klockan 22.22 och man får lov att önska sig något.. jag tänker inte säga vad jag önskade mig, men jag kan säga som såhär: jag rullar fram. jag har ätit mer godis än jag gjort på hela året. därför passar det bra att jag och två utav bröderna bus skall ut i halmstad en sväng för att svänga lite. ska bli trevligt. lillasystern festar ju på eget håll, och vi kan bara hoppas att det dricks måttligt... nu, fixa hår.

premiär.

så var det dags för första blogginlägget skrivet från nya datorn. det har dragit ut på tiden, då jag endast är utrustad med ett minneskort med 512 mb i kapacitet i mitt projekt att föra över alla dokument, filmer och bilder från den gamla. dessutom har jag fuckat upp minneskortet, och väntar nu på att det skall formateras. galet segt.
det har iallafall varit en skön dag so far, och jag har sovit väldigt gott i min sköna sköna säng. sen är det underbart att vara hemma hos mor och far, och lillasyster med pojkvän. jag och bes (pojkvän) ska antagligen ut en liten liten sväng i halmstad ikväll, då lillasyster skall slira i båstad. pepe's är dock inget för oss. men innan dess, vankas ägg i massor. mums.
dagens utredning: ja, jag har alltså unnat mig en macbook. eller rättare sagt, pappa har unnat mig en macbook. avbetalningsplanen är inte upplagd, och inte heller helt fastställd vad gäller startdatum. så ja, innan dess har man all rätt att kalla mig för bortskämd skitunge.

cirkusartist, ja visst.

jesus christ. jag drack alkohol igår. därför var jag lite skeptiskt inställd till eftermiddagens cirkusbesök. men det var trevligt. halvtrist clown men fina ponnys. dessutom ett engelskt par som åkte rullskridskor. paret bjöd sedan upp mig för att joina dem i ett trick. lagom motvillig, men ändå. jag är ju inte den som säger nej till lite tid i rampljuset. låt bilderna illustrera hur bittert jag fick ångra detta.

gårdagen var alltså mycket mycket trevlig. kvällen med, då kubas valde att joina oss, efter uppmärkammande av status på facebook. jag fick lite skäll för att jag inte sagt att jag var nere i malmö, men han blev snabbt glad när jag som sagt föreslog att han skulle joina. jag kunde knappt tro att det var åtta månader sedan vi sågs senast, men tiden går fort när man har roligt. eller ja... vi förkrökade lite lagom, och rullade sedan vidare till metro vid möllan. mycket trevligt ställe, med stora öl. vi var dock trötta som barn som fått för mycket frisk luft. därför noterade jag att klockan 01.45 när jag slöt ögonen för natten. innan dess hann vi dock inta falafel och skratta massor hela vägen hem.

trevligt var det även att åka tåg med klara nästan hela vägen hem. förutom gallskrikande bebis, utan tröst. tåg är bra. och ärligt talat är skånes vitsippeblommande bokskogar en ren fröjd för ögat!

nu blir det mys med emma och julia, och antagligen en tidig kväll.

dagens ass: jag hoppas att ni uppmärksammar brudens oerhört smickrande "trosa". jag skämdes å hennes vägnar...

långfredag. utan löjlig ordvits.

så har man vaknat till liv efter en kopp kaffe, ansiktsskrubb och en tallrik yoghurt med müsli och torkad mango. väldigt gott. klara springer runt och kollar på saker hon kan kasta ner i den väldigt stora väskan, och jag sitter mest och tittar på. innan vi tar tåget hem ska vi besöka tasty house en sista gång för inköp av mera torkad ingefära. så väldigt väldigt gott. igår var en mycket bra dag, och en rolig kväll. skriver mer om detta senare. nu, tasty!

dagens confessions from a toilet seat: klaras toadörr går inte att stänga. för det är sladdar ivägen. lång histora kort; man måste gå på toa med något öppen dörr. igår ropade jag till klara; "jag kommer kanske prutta lite...". klara svarar; "prutta på du, bajsa, fis, gör vad du vill!". det är skönt att kunna ha den relationen till en vän. lite som att låta någon komma in och kissa, när man står i duschen. helt okej, oftast iallafall.

malmö i mitt hjäta.

fantastiska sol. du underbara sköna sak som strålar värme in i varenda kottes hjärta, och får oss att må så bra. du fina glädjespridare som får folk att klä av sig, ta sig ut ur sina gråa kläder och dra på smilbanden. folköl, klara, filippa och karin. söta fina flickor som tyvärr bor i malmö. men idag är det okej, för idag är jag där.

besökte först filli och karin baby i deras lägenhet. att kliva in där är verkligen som att få en varm kram, med färger, former och skapande. vi drack folköl på balkongen och pratade om allt som hänt. hur vi mår och varför vi mår så. efter det begav jag mig mot triangeln för att möta upp klara och göra samma sak. fick en kram och några pussar, och vi satte oss vid kanalen och drack ännu en folköl. vi pratade om vänner och kärlek. det var mysigt.

nu sitter vi här, tuggar på torkad ingefära från tasty house och har lagt vinet på kylning. ikväll väntar utgång och galna uppsåt. malmö har mycket att erbjuda. kanske till och med dansanta östgötar och en och annan före detta kollega. kan bli hur kul som helst!

dagens konstaterande: folköl är underskattat. men man blir lätt kissig...


dagens material-gör-dig-glad:

måste vara jag. jag är kär. kär så in i helskotta. det pirrade i magen hela vägen hem. pappa lurades och sa att han inte hämtat den, men när jag kom hem så stod den där i vardagsrummet och väntade. vit. fin och vit. ny och liten. en fantastisk skapelse. har alltid varit något utav en materialist, så lyckan jag känner nu är obeskrivlig. men skapelsen fick stanna kvar hos mamma och pappa, vågade inte ta med den till malmö.


back in la.

finally. äntligen hemma på halländsk mark. skånemarkerna var täckta av vitsippor, och jag njöt nästan av att läsa om det dåliga vädret i sthlm... på vägen hem från ängelholms flygplats, stannade vi till vid hallandsåstunnlen i förslöv, och tittade på utställningen. de skulle egentligen öppnat tio, men vi kom tjugo i, och tanten tyckte det var synd att låta oss köra iväg. så vi fick en exklusiv visning, bara för oss. fett.

efter det besöktes knut jöns bageri, och wienerbröd inhandlades. så lunchen får jag nog skjuta fram...

dagens malmoe: yay! om en halvtimme sitter jag på tåget som så sakta börjar rulla mot skåneland och malmö. fantastiskt. har inte träffat klara på flera månader, och filippa på ännu ännu fler! oj oj oj, vad skoj vi ska ha.


dagens annat att göra:

det är farligt att sitta vid en dator och plugga. för det finns så mycket annat roligt man kan sysselsätta sig med, istället för det man borde. t ex:

• göra barn på makemebabies.com

• googla på ens eget namn

• googla på sina vänners namn

• leta upp de där låtarna på spotify som man inte har lyssnat på på evigheter

• räkna ut hur många procent av ens vänner på facebook man har legat med

• läsa linns blogg, och alla kommentarer

• leta upp roliga bilder och klippa in sitt eget ansikte

• kolla in alla fina kläder på forever21, victorias secret, asos osv. osv.

• se om ryanair har några billiga resor till london

• se om fiskar passar ihop med tvillingar

• försöka hitta artiklar som bevisar motsatsen vid nekande svar av ovanstående
• sen kan man även dansa runt halvnaken till anna maria espinosa och m.i.a i lägenheten när ändå ingen ser


sen frukost.

det är förvånansvärt vad skönt det kan vara att vakna i någon annans säng. därför var jag tvungen att somna om, och vakna igen. två gånger. men nu har jag duschat och ätit frukost. så det är bara att sätta igång med renskrivandet av anteckningar. sen blir det en tur ner på stan och uppmötande av apotekaren. hittills har jag matat honom med tre kärleksmuffins, och effekten sitter fortfarande i. nu är de slut, men det ka nog gå bra ändå.

dagens tankar om bäst-före-datum: jag åt en äggmacka till frukost. ägget gick ut den 29 mars. jag googlade, och hittade en sida som tog upp dethär med datummärkning. jag tycker det är oförskämt så mycket mat vi slänger, som är helt ätdugligt. igår gick jag även över till mina söta grannar och lämnade en påse med 2 muffins, 1 lite mjöl, 1 liter juice, en gurka, en paprika, två tomater och två passionsfrukter. de tog tacksamt emot, och jag tyckte att det var det enda rätta. varför slänga det bara för att jag ska iväg? kan ju lika gärna någon annan få nytta av det. passade även på att tacka för nyckel-hittandet.

and the award for "most confused act" goes to...

...me! jag är så helvetes jäkla förvirrad ibland. jag skrev precis i ett mail att "you know hectic has always been my way of living", vilket är väldigt sant. och ofta precis som jag vill ha det. jag är en rastlös, intensiv, kreativ, positiv och galet skön människa. men nackdelen med att vara det är att jag har en tendens att förvirra mig och glömma ett och annat ibland. idag tog jag dock priset.

vaknade 07.00 och bredde mackor åt apotekaren. vinkade hejdå och kröp ner i sängen för att sova lite till. vaknade på tok för sent, och var jättestressad hela morgonen. tack vare detta, får jag svår ångest när jag gått en bit, och inte hittade mina nycklar. varken i byxor, väska eller jacka. gick tillbaka till porten, men hann inte mer. utan fick helt enkelt springa till bussen och lita till snälla grannar. och tur är väl att man kan det, för när jag kom hem från skolan sitter denna lappen på min dörr:


jag har alltså de sötaste grannar man kan ha. funderar på at gå över med några muffins som tack...

dagens planer: nu ska jag packa, och senare eventuellt åka till uppsala. tydligen är det hockey på femman ikväll. jag som sett fram emot desperate. jaja. får kolla på house istället.

receptet på kärlek.

så var dagen kommen. 12 dagar gick, med längtan, saknad och funderingar. så hemskans skönt var det när jag stod där på arlanda och såg apotekaren komma ut genom glasdörrarna. lagom pirrig och med en ros i handen. och så var det med det. nu får vi bara se vad som händer. efter ordination från claudia bakade jag muffins. och om inte detta är receptet på kärleksmuffins, vet jag inte vad det skulle vara:

choklad x3 cupcakes


8 portioner | stora formar, 6 st/plåt


alla mått är cirkamått och kan behöva modifieras.


4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 1/2 tsk salt
ca 1 dl kakao
2 1/2 strösocker
2 dl mjölk
125 g smält smör
2 ägg
ca 100 g mörk choklad i bitar

frosting:
150 g creamcheese
25 g smör
2-3 dl florsocker
1-2 tsk vanilj socker
ca 100 g smält vit choklad


sätt ugnen på 175°c. blanda mjöl, bakpulver, socker, kakao och salt i en skål. vispa smör, mjölk och ägg. tillsätt sedan de torra ingredienserna. rör runt och häll i den hackade chokladen. fördela smeten i stora formar. grädda muffinsarna i ca 30 min.

under tiden görs frostingen: lägg i osten, smöret, vaniljsockret och chokladen i en bunke och vispa med elvisp. tillsätt sedan lite florsocker åt gången tills du får en jämn och fin smet.

när muffinsarna är klara låt dem svalna och spritsa/klicka sedan ut frostingen. dekorera med allt du tycker är fint! jag har använt silverkulor, jordgubbsströssel och rosa hjärtan. dessutom gjorde jag mina i mindre storlek, vilket räcker gott och väl! och så kan man dela med sig... till många... receptet hittade jag på dagensmuffin.se


dagens soligaste: stockholm. vädret är fantastiskt. jag har redan fått lite solbränna! gott.


dagens outfit:

bilden av dagens outfit togs igår, därav inget ansikte. så fåfäng är jag... jag valde iallafall att klä upp mig lite, och tog därför på mig min bästa kjol, som alltid funkar. från gina tricot, förra året! till det mönstrad top från primark, beige cardigan från h&m barn, skärp från h&m och skor från skopunkten. man kan ju inte låta bli att vilja vara lite extra fin ibland...

sovdags i högdalen.

lagom trött är jag nu, och bra sugen på att gå till sängs. helt plötsligt har mer än elva dagar gått, och jag börjar bli pirrig i magen. har valt ut kläder, bestämt skor, fixat lunchlåda, lagt fram skolböcker, mobil, nycklar och allt annat som kan vara lätt att glömma när man hela tiden tänker på annat. synd bara att det ska bli lite sämre väder imorgon. jaja. god natt på er.

dagens finaste: i'm counting my sheep and each one that passes is another dream to ashes. and they all fall down. and as i lay me down tonight, i close my eyes, what a beautiful sight.


golvbrunn borde förbli orörd.

jag mår inte illa lätt. jag tål både blod, spyor, bajs och annat äckel i mängder vissa knappt kan hålla sig stående vid. men när jag i mina kraftigaste städningstag på länge, bestämde mig för att lyfta på golvbrunnslocket i badrummet för att göra rent, fick jag en chock. jag kan infe förstå hur man kan låta det gå så långt. när jag sedan lyfte på den lilla hinken (där hår och annat mysigt fastnar) blev jag lite lite illamående. speciellt vid tanken av att det inte var mitt hår som kletade sig mot den brunfärgade plasten. lite väl magstarkt. men jag tog ett djupt andetag (genom munnen) och gjorde vad som behövde göras.

nu är mitt badrum skinande rent, och luktar godare än gott. jag har städat så att nagellacket flagnar, och nu ska jag ge mig på resten av lägenheten. när vädret är dåligt och tv-utbudet suger kan man lika gärna göra nytta. husmodern is in da haouse.

dagens soundtrack: för att peppa mig lite extra lyssnar jag på så mycket strokes som möjligt.

dagens födelsedagspresent:

i fredags fick jag present av johan och claudia. jag kan nog ha rodnat lite, för finare födelsedagssång har jag aldrig berikats med. dessutom var presenten mycket uppskattad. speciellt idag, när jag invigde den med massor av gott kaffe. muggen kommer från butiken utvalt. de ska tydligen ha massor av fina grejer. värt ett besök!


dagens rocky:

apotekaren har fått mig att läsa rocky. varje dag. det borde alla göra.


blondiner har roligare.

ja, det är möjligt. men jag skulle snarare säga att extroverta personer har roliagre. jag har idag varit på en inflyttningsfest där jag kände två utav tio. trevligt. det blev mycket snack om sofiero öl och mycket lyssnande på tom waits. vi beskådade även hur en utav tjejerna lyckades sätta sig i sängen, med toalettpapper (med kissfläckar) hängandes från kjolen. jag bad om att få säga till, men blev tillbakahållen av flera skäl. bland annat att det inte kunde sägas när hon redan satt ner, utan att alla hörde, och att det skulle vara så roligt om ingen sa något, utan att hon istället fick åka in till stan och gå in på debaser med toapappret hängandes. vid gullmarsplan sa jag hejdå till alla.

men sa å andra sidan hej till två killar från gambia. vi hade sällskap till högdalen och pratade engelska hela vägen. vi pratade bland annat om arbetslösheten i sverige och england, och hur mycket trevligare det skulle vara om alla var lite mer öppna. vi pratade även om hur svårt det kan vara att känna sig säker nu för tiden, oavsett kön och var man bor. de frågade om jag ville följa med på fest, men jag sa tack, men nej tack.

nu ska jag äta mina nudlar och gå till säng. imorgon är också en dag, har jag hört.

dagens tillrättavisning: kom från tjejen med toapappret. hon blev ganska upprörd när någon frågade hur det gick på jobbet på älvsjömässan, och påpekade snabbt att det faktiskt heter stockholmsmässan. glad, blev hon, när jag höll med och menade på att det är ett sorgligt missförstånd alltihopa.

en öl räcker.

joråmensåatt nu ska jag på inflyttningsfest. jag ska dock bara dricka en öl. och jag har ingen inflyttningspresent. kul gäst jag kommer att vara... asch då, man kan ju inte alltid vara på topp...

dagens bästa videos: ni har säkert sett dem. flera gånger. men jag skrattar så att jag döööööör varje gång. bebisar är kul, end of story.



 

dagens bilder:

vilket väder. vilken dag! helt fantastiskt! är helt lyrisk och har haft det jättebra. mysfika med claudia, promenad i fredhäll och sedan promenad hem från bandhagen. det går typ lika fort, och är mycket bättre väg! jag tog faktiskt några hoppla steg när jag gick där med jackan nerknölad i en påse.



dagens kläder efter väder:


smarta drag.

suck. igår kväll blev inte som det var tänkt. inte för att det inte var trevligt för det, jag menar, middag och johan och claudia är något utav det båsta jag vet. men det hade blivit knas med gästlistan på berns, och när vi kom hade malin redan börjat spela. så det sket sig. synd.

men men. när vi ändå var ute, och nära stureplan, så spatserade vi till pontus på brunnsgatan istället. ett trevligt ställe, såvida man sitter där uppe. där nere var det mest medelålders slisk, och jag kände mig väldigt väldigt ung. om inte yngst. men ölen var god, tapeterna coola och vi fick en trevlig samtalsstund. lagom avslut på en fredag. jag hoppades på att det skulle gå lätt och snabbt att ta sig hem, men tji fick jag. fastnade på gullmarsplan i tjugofem minuter. men efter sedvanliga spyor och slagsmål var jag äntligen hemma. halv tre. och vi lämnade stället ett, vill jag minnas. sl vet hur de skall få sina resenärer att må toppen. tur att det finns sms.


nu ska jag städa och plocka iordning, och sen in till claudia en sväng.

dagens smartaste drag: jag hade tänkt åka till rusta i kungens kurva för att inhandla balkongbord. det slog mig dock att jag kanske borde ringa och kolla ifall de hade några hemma, så att jag inte åker dit i onödan. det var tur. för det hade de inte.

skrattknip.

herre jesus. jag har skrattat så mycket i skolan, att jag fick ont när jag gjorde crunches på gymmet senare. vår föreläsare, kalle bern, är en fantastisk människa. han är så rolig, och skrattar så roligt, och retade så mycket gallfeber på sin kollega, att vi skrattade så att vi inte fick luft. allt vad gällde konsumentköplagen gick in genom ena örat, men ut genom det andra så fort han drog ett skämt. han drog alla klassiker jag kan komma på, inklusive: "vi spårar ur ibland, för hennes pappa var lokförare". knip, sa jag till mig själv, knip för fan!

nu ska jag ta på mig jackan, ta ett kort på kvällens outfit, och rusa mot johan och claudia. efter middagen blir det ass shake på berns. mini-malin in da house!!! galet galet galet!

dagens kvällen outfit: bild tagen på balkongen. är det fint väder så är det!

dagens outfit:

nya jeansen fick det bli... det är något kortare i benen, känns lite ovant. men sköna är de iallafall.


för tidigt.

detta är lite konstigt. jag vaknade, i vanlig tid. snoozade, i vanlig tid. ställde mig i badkaret för att ta en dusch, i vanlig tid. men när jag stod där, i duschen, började jag fundera. det var något som var fel. det är fredag idag. det betyder att skolan börjar tio, och inte nio. jag har alltså gått upp en timme för tidigt.

jaja, är man uppe kan man ju stanna uppe. lika bra. morgonnyheterna är ganska trevligt att titta på. och så hinner jag dricka kaffe och eventuellt vrida och vända mig framför spegeln för att ta reda på om jag ska ha på mig mina nya jeans. just det! glömde berätta om mitt kap! i förrgår hade jag lite tid att döda, medan jag väntade på att mackan jag tryckt i mig skulle börja omsättas så att jag kunde träna. därför tog jag en sväng inom h&m i skanstull, och tänkte kolla lite allmänt. det slutar med att jag köper ett par svarta jeans för 98 kronor, och ett par ljusare jeans för 39,50 kronor. fattar ni? 39,50!!! det är nästan löjligt... men bra för mig.

dagens helgplaner: imorgon ska jag åka till rusta i kungens kurva och köpa ett balkongbord. nån som vill följa med?

dagens god natt:

lillasyster är bra på det där med kärleksråd...


välkommen sol.

mycket fin morgon. och mycket fin dag. morgonen började med massor av fina ord, och sen flöt det liksom bara på. behövde inte stressa, för det tidiga tåget var sent. hade roligt i skolan, och inte nog med det bestämde sig jag och my för att dra med två bakfulla brudar på lunch på vapiano i gamla stan. när de kom dit skrattade vi år deras upptåg, och önskade väl lite att vi varit där. även om vi kunde konstatera att vi nog inte hade pallat vara så bakfulla en så solig dag.

solen brände på våra ryggar när vi slukade makalös pasta och drack öl. iallafall jag och my. malina och jenny höll sig till cola. och vatten. så söta var de. det var iallafall mycket god mat, trevlig personal, och helt klart ett ställa jag kan rekommendera. lagom billigt, utan att vara ofräscht. snarare tvärt om. fina toaletter med. vilket iallafall jag tycker kan vara ganska viktigt.

efter lunchen inhandlades det glass och vi satte oss vid vattnet för att äta dessa. mysigare torsdagseftermiddag har jag inte haft på länge. det är skönt att ha söta klasskamrater ibland. missförstå mig rätt, men jag kan få en mindre överdos av testosteron om jag umgås för mycket med killarna, även om jag har tenderat göra det mycket på sistonne.

nu sitter jag med balkongdörren på vid gavel, och medan jag väntar på att det skall bli dags att vakna-tid i san francisco skall jag sätta igång med en liten liten vårstädning!

dagens soundtrack: jason mraz - too much food.

baccardi breezer.

sammanfattningarna är klara. suck... jag kan äntligen andas ut. hade dock, för att fira detta, med viss tanke på intag av ett glas rödvin, andas in lite cigarettrök. detta då jag tänkte röka upp alla mina emergency cigg innan måndag. de visade sig dock vara slut. redan. och jag har lovat mig själv att chilla med just det där, innan ett riktigt special occasion dyker upp. typ invigning av bull's uteservering. det känns lite jobbigt nu... usch. får somna och hoppas att det går över.

dagens vårtecken: julia har druckit baccardi breezer. ett säkrare vårtecken får man leta efter.

dagens observeringar:

vilken observerar dag! helt sjukt... allt detta hände på tunnelbanan hem från träningen (vilket tar 20 minuter):

observation ett: två tjejer, den ena lite snyggare än den andra, sätter sig mitt emot mig. de är finklädda, tillpiffade och på väldigt bra humör. detta är något jag absolut kan unna dem, men blev efter ett tag lite irriterad när de stänkte puder över hela min väska och inte bad om ursäkt. jag tog ett djupt andetag, och räknade till tio. detta skulle jag inte gjort. för mitt i det djupa andetaget drar den mindre snygga tjejen upp ett nagelack och börjar måla naglarna. jag är sedan tidigare fientligt inställd till målande av naglar på bussar, flygplan, i klassrum och andra trånga utrymmen. inte nog med det, kletade hon även av felmålat lack på sätet. jag önskar så att jag sagt något. nästa gång ska jag göra det.

observation två: när tjejerna kliver av följer jag dem med blicken, men blicken fångas sedan av en man som är extremt puckelryggad. jag har aldrig sett någon så puckelryggad. jag menar inte att det var läskigt eller att jag tyckte synd om honom eller så, utan jag var mest fascinerad, som jag tror läkare blir när det undersöker någon med konstiga utslag, eller nått.

observation tre: när tjejerna kliver av sätter sig en tjej, i min ålder, bredvid mig. efter en stund tar hon upp en tidning, och börjar läsa. det är en kalle anka tidning. såg löjligt roligt ut, plus att hon läste väldigt väldigt långsamt. jag hann läsa klart sidorna långt innan hon vände blad...

nu, plugga...

vilse i bandhagen. igen.

idag ringde klockan 06.00, och jag gav mig ut på en fyrtiominuters morgonpromenad. sjukt skönt. tills jag gick lite för långt, hamnade på fel sida av örbyleden, och inte kom över igen. så jag gick och gick och gick. efter mycket om och men kom jag på rätt spår, och följde skyltarna hem till högdalen. ibland måste man inse sina begränsningar.

nu är jag framme i skolan, och känner mig pigg och glad. ska faktiskt träna i eftermiddag med. ska bli skönt. nu, plugga!

dagens väder: jag fortsätter att jinxa vädret, för jag kan inte låta bli att påpeka hur skönt det är med sol på morgonen. det är verkligen fantastiskt. femton grader imorgon, wo ho!


RSS 2.0