dagens slut:

jag är helt slut. det nationella provet i matte c är avklarat (ganska galant, vågar jag nog skriva), och årets andra dopp taget. det var fyra, mycket svåra, timmar som spenderades i sandlersalen i abf-huset på sveavägen. men jag svarade på nästan (och förhoppningsvis ganska rätt) alla frågor, och svettades bara lite i den folktäta salen. på tordag är det betygsamtal, och jag är så sjukt nöjd bara jag får ett g, och kan lägga sk**en bakom mig...

nu sitter jag i soffan och tittar på när apotekaren lagar mat åt mig. imorgon skall jag börja städa, packa och fixa inför hemåk på söndag. sweet!

dagens nya musik:

jamie t know's his shit.

en hel massa dagens.

dagens fnissigaste: jag och sandra när vi räknar potenser (och inser att vi börjar bli lika bra på matematiska potenser, som andra potenser). samt jag och sandra när vi inser att det vore mycket roligare att byta ut "q" i pq-formeln mot "kuk".

dagens skönaste sommarjobb
: åka vattenrutschbana och plaska runt i pooler vid medelhavet. gratis. ansök här.

dagens godaste latte: se bild.

måndag, igen.

nu var helgen slut, och det är dags att ta sista taget med matten, innan morgondagens nationella prov. jag har lite ångest, för givetvis har jag inte pluggat så mycket som jag borde. men men, så kan det va. har man haft en grym helg, blir det inte mycket plugg inräknat. istället har jag njutit fullt ut, och känner mig ganska säker på att jag kan skrapa ihop ett godkänt. och det räcker gott och väl till mig.

nu, skola. sen, plugg hos sandra. ännu senare, mys hemma med apotekaren.

dagens bilder från vackraste huset: hela helgen har alltså spenderats i ett vackert hus, från 1700-talet, vid mariatorget i stockholm.







dagens bilder från igår kväll:

världens vackraste utsikt. grilla enkelt. mysa mera med vänner.

dricka öl. dansa till musik. prova plastmask. hålla hand. sitta på gatan. varm sommarkväll. helt fantastiskt väder.

dagens bilder från igår eftermiddag.

glass. bada i kallt vatten. sola på klipporna. mysa med vänner. leva livet.

dagens bilder från igår kväll:

jag och apotekaren valde att åka hela vägen till johannelund, och hässelby slott, för att gå på parkteatern. pjäsen hette "figaros bröllop", och var en stor besvikelse. därför gick vi efter halva föreställningen, och satte oss istället på en filt en bit utanför för att dricka rödvin.

efter det bar det in mot stan. vi vandrade rundor en sväng, och kom fram till att det finns för mycket att välja på. därför blev det att vi bara tog en snabb öl på judit & bertil vid hornstull.

nu skall vi till fredhäll och sola och bada med jonas, therese och flera!



dagens bilder från pluggandet:

idag har jag bättrat på både brännan och matekunskaperna tillsammans på bryggan. våra huvuden funkar löjligt bra när vi slår ihop dem. dessutom var det riktigt varm och skönt, med en svag bris. lyxplugg, helt enkelt. att sandra först bjöd på en fantastisk frukost med bland annat smoothie innan, gjorde ju inte totalupplevelsen sämre! cred till oss.




dagens förmiddagsplaner:

idag har jag gått upp tidigt, smort in mig med solcréme, dragit på mig bikini och slängt på solglasögonen. det vankas plugg på bryggan i nacka med sandra. kommer nog gå hur bra som helst, och förhoppningsvis kan man bättra på bränna lite. laters!

kungen trillar av pinn.

nu skall jag snart krypa till sängs. jag och claudia satt tidigare på klipporna och åt vattenmelon. sedan drack vi kaffe och beundrade och förgrymmade oss över hennes nya iphone. snygg är den, men usch vad man fick trixa. jaja, hon kommer nog in i det snart... nu skall vi inte ses på länge, vilket känns oerhört tråkigt... men så som tiden springer på kommer det kännas som igår när vi väl ses i augusti!

dagens dödsfall: så var det dags för michael jackson att tacka för sig, för sista gången. läste precis att han avlidit efter en hjärtattack i sitt hem i los angeles.

hjärna = död.

en hel dag med plugg, 09.00-17.30, med enbart kort paus för lunch och kaffe. jag och sandra satt i humlegården och njöt av solen samtidigt, så därför får man nog lov att säga att det var okej. dessutom var vi oerhört produktiva och på slutet gick förenklingar och faktoriseringar av bara farten. imorgon är det dags igen. klockan 08.00 sharp skall jag befinna mig hemma hos sandra. får vi inte g på nationella provet på tisdag är det fel i facit.

nu skall jag till claudia och säga hejdå och dricka kaffe. laters.

dagens mat: jag blev så sugen på matjessill och nypotatis att jag helt enkelt köpte, och åt, det.

burned!


hujeda mig!

solen tar som satan nu. speciellt när man sitter utomhus och pluggar matte. jag har taskig bonnabränna och fräknar på halva näsan. äkta svensk sommar? jo men visst!

en riktigt skön pluggdag, och sedan mysig sommarkväll med apotekaren. att jag lyckades boka hemresa mellan uppsala och halmstad, med x2000, i 1a klass, för 475 kronor gör ju hela veckan fulländad. internet, frukt och kaffe ingår hela resan. i'm in blogger's heaven.

dagens middag: intogs på balkongen i kvällssolen. pastasallad med avocado, feta, prosciutto, kyckling, cocktailtomater och rödlök. rödvin och gott sällskap på det. fin fint!

dagens semesterplaner:

inget snack om saken! jag vill åka till tom tits exprimentarium i södertälje... speciellt när det brunnit i tekniska museét finns det ju inget som talar för att inte åka dit. bland annat kan man köpa en söt liten speldosa som den på bilden. den är pytteliten och spelar edit piaff. fantastiskt... klicka på bilden för att komma till hemsidan.

roffe, uffe och eventuellt leffe.

idag har jag och apotekaren ringt 112. när vi stod och väntade på vår mat från sukhothai på ringvägen såg vi en man placeras på trottoarkanten av en arg taxichaffis. en annan åskådare (som man ju kan undra varför han inget gjorde) påstod senare att taxichaffisen kastat ner honom på marken. i vilket fall som helst låg han helt utslagen på asfalten, med en polare bredvid sig.

jag och apotekaren bestämde oss för att gå fram, när ingen annan gjorde det. mannen på marken hette uffe, och hans polare hette roffe. roffe pratade med någon i telefon, men inte larmcentralen. så apotekaren ringde. vi tror att roffe pratade med leffe, men fick inte det bekräftat.

efter ett tag kom fem poliser i en stor bil och tog hand om saken. vi sa hejdå, och gick till skinnarviksparken för att äta stockholms godaste pad thai. rekommenderas varmt.

dagens fynd från monki:
rutig tunika för 125 kronor.                     rutig skjorta i pastell för 62,50 kronor.

dagens bilder från eftermiddagen:

kebab med sandra på sveavägen. latte och plugg på muggen. kalla fötter i mälaren. mys i fredhäll.


dagens sköna sysslor:

jisses vilket väder! vi snackar 25 grader, strålande sol och lätt bris. underbart. efter skolan satte jag och sandra oss på muggen på söder och pluggade. sedan fyndade jag lite grejer på monki, för att efter det bege mig till fredhälls varma klippor. där satt therese och jonas och njöt. jag skojar inte om att det faktiskt var skönt att doppa fötterna i iskalla mälaren!
nu sitter vi dock inne, och pluggar. skall snart bege mig mot zinkensdamm för att möta upp apotekaren. vi skall äta thaimat och mysa massor i kvällssolen. bilder kommer senare...

dagens bilder från födelsedagsfirandet:

fredhäll. pizza. vitlökssås. födelsedagsbarn. sol. grill. vänner. fika. hembakat. köpetårta. cava. muffin. mys.


dagens outfit:


sol ♥ pastell = sant!





om solen lyser och man suttit inne halva dagen kan man ge sig tusan på att en klänning åker på för kvällens firande. har man tur hittar man min klänning på rean på monki. eller något annat fint. klicka på bilden för att komma till monkis hemsida.





på fötterna har jag helt fantastiska skor av vit plast, inköpta på ica maxi förra året. funkar finfint till det mesta. hoppas innerligt att de tar in dem i år också! håll utkik när ni är och handlar...





rent allmän tycker jag det är riktigt nice när man kan återanvända gamla plagg man letar fram i garderoben. som denna jeansjacka från h&m divided, vilken jag inte ens minns inköpsår på!

manic monday.

så var det måndag igen. back to school, tråkiga rutiner, och halvstressiga kvällar. mycket är planerat precis hela veckan, men mest ser jag nog fram emot att få fira therese ikväll, och att jag kom in på utbildningen i helgen. sedan kommer apotekaren på besök mitt i veckan, vilket alltid är lika trevligt.

dagens grattis: idag fyller alltså min söta therese år! vi skall äta pizza på klipporna i fredhäll och sedan fika på det. mys!

dagens kaka:

när man minst anar det gör han något som får hela mig att skina ikapp med solen. det har bakats kakor i uppsala, vilket var mycket uppskattat där jag satt med mina enerverande mattetal... nu, är det däremot läggdags, i uppsala.

söndagssuck.

det luktar så gott från köket. så gott att jag inte kan koncentrera mig på mina mattetal... hela helgen har varit fantastisk. nyköping är så fint, och speciellt horn, som ligger en bit utanför nyköping, där vi höll till. jag är ju egentligen en west coast babe, men skärgården och den friska vinden fick mig att falla som en fura. även om jag älskar stockholm, det pulserande livet, alla möjligheter och folket där, kan jag inte låta bli att längta tillbaka till familjen och åmot ibland. lugnet och närheten till havet.

man kan helt enkelt säga att jag inte är riktigt nöjd oavsett var jag är, utan måste få lite av varje. därför är det tur att jag snart skall åka, förhoppningsvis ganska billigt, hem till familjen och vara där en hel månad. sedan är det nog tur att jag som sagt bara skall vara där en månad...

dagens söndagsmat
: nu vankas det nypotatis, fläskkarré och bernaisesås.

dagens filmtips:

jag och apotekaren såg precis klart the darjeeling limited. en mycket bra film, med bland andra owen wilson, adrien brody och jason schwartzsman. jag såg the darjeeling limited för första gången förra sommaren, och jag får lov att säga att den var precis lika bra nu, som då. en mycket trevlig söndagsfilm. innan dess gick vi en timmes söndagspromenad, och skall nu fortsätta med annat söndagsnöje. laters.

dagens bilder från midsommarafton:

på jakt efter blommor till kransen.

vi stötte på en liten ödla som njöt av solen.

jag gav upp, men apotekaren avslutade kransbindandet. fint va?

mycket god mat hos apotekarens vän, med flera vänner.

kall snaps. märks att man blir äldre när man faktiskt gillar det...

godaste efterrätten. chokladbrownie, sura tyskar och vispgrädde med vit choklad.

promenad hem genom vackert landskap.



dagens bilder:

vi närmar oss nyköping. det regnar.

framme i nyköping, där det alltid är sol.

vi tog en tur med båten.

fint var det... fler bilder kommer. imorgon.

dagens absoluta favoritreklam:

jag älskar barnet i björndräkt. end of story.

i fuckin' did it!

kära läsare. hela förmiddagen har jag mått väldigt illa. varit orolig i magen, och tankspridd. idag var dagen jag skulle få reda på om jag kom in på utbildningen jag sökt till. klockan halv två hade de fortfarande inte ringt. därför ringde jag. nervös som satan var jag. men vet ni vad. jag kom in!!! jag kom in!!! vi snackar 300 sökande, 80 till intervju och 20 intagna. snacka om utvald. detta betyder alltså att jag skall läsa tv-produktion i två år här i stockholm, på medieinstitutet. klicka på bilden för att få lite mer info, vid intresse.


dagens midsommarfeeling
: jag mår fortfarande illa, och trycker i mig baby morötter och halsar drickyoghurt för att komma i form igen. helt perfekt att sitta i en bil i typ en och en halv timme. men men. jag och apotekaren har köpt mängder med öl, och jag hoppas verkligen att det skall bindas kransar imorgon.

tidig morgon, lite bakis.

jag säger då det. mina gamla kollegor är bland de skönaste människor jag vet. önskar så att jag kunde träffa dem oftare, men istället får man ta tillvara på de tillfällen som ges. efter en öl koh pangang bar det av mot humlegården. vi dissade humlegården då där bara var killar, och vårt gäng bestod av 70% killar... sedan dissade vi east, blev dissade på cafe opera och gick istället till berns. där bjöds det på två öl till, en massa gott snack och en hel del minnen. vid halv ett tackade jag för mig, och tog sista tunnelbanan hem.

tog en paus i gullmarsplan, besökte en toalett på et kebabställe. jag var så kissig att jag inte ens frågade om jag fick låna toan, trots att det kostade 10 spänn. jag är annars väldigt artig när det kommer till sådant. det var det skönaste toabesöket på länge...

nu är det dags för plugg, sedan bär det söderut i eftermiddag. midsommar, here i come.

dagens godaste ungnspannkaka: igår kom jag hem till therese och jonas. något hungrig. blev därför jätteglad när de frågade om jag ville ha lite ugnspannkaka. att jag ville! väldigt god var den...

plugga, plugga, plugga!!!

jag och sandra har varit så duktiga idag. oerhört givande. pluggat hela förmiddagen fram till två. inte för att vi blev mycket klokare, men lite iallafall. efter det har det varit lugna puckar i högdalen, men nu bär det iväg mot kungsholmen. skall hänga lite med claudia och therese, och efter det skall jag minsann möta upp med mina gamla kollegor från fitness24seven. antagligen blir det en drink eller två på någon trevlig uteservering. ser fram emot detta massor! nu, äta!

dagens outfit för kvällen: blir det ingen. för min dator och bloggen krånglar. skit. nu funkade det!

dagens recept:

jag blev så sugen av allt snack om kakor, att jag bestämde mig för att baka. gissa vad? hallongrottor såklart! klicka på nedersta bilden för att komma åt receptet.

dagens klubbtips:


ikväll spelar kungen & hertigen, aka marcus och staffan, på klubben graceland.
plats: f12 (sthlm). tid: 22-03.
tyvärr träffar jag dem inte så ofta som jag skulle vilja, och hade det inte varit för att apotekaren kommer hit skulle jag gå dit och svänga loss lite. men sen så är det ju matteplugg som står på schemat imorgon med...




för övrigt spelar även monde yeux, som är väl värda att lyssna in sig på. skivan "naked girls" spelas minst en gång i veckan hemma hos mig. så vet ni vad. iväg med er!

klicka på lilla bilden till höger för mer info...

dagens roligaste minne:

när jag och julia var på siesta!, gick vi förbi ett gäng som frågade: "om ni var kakor, vilken sort skulle ni vara då?" julia var inte med på noterna, men jag kvittrade glatt: "hallongrotta!"

efter att jag sagt det vek vi oss alla av skratt när vi insåg hur snuskigt det lät. jag kunde omöjligt ta mig ur situationen.

matte test, check. fylld med ångest, check.

det där gick ju kanske inte så bra. testet var egentligen inte så svårt, utan det är snarare jag som inte gjort vad jag skulle kunnat ha gjort. därför gick det alltså, sådär.

så nu sitter jag istället och beundrar mitt ikea-fynd. ikea har en massa rea, och jag köpte en snygg låda som passar perfekt i bokhyllan. för 29 spänn. nöjd, var jag i fredags. mindre nöjd var jag dock när jag skulle ha med den på tåget imorse. men nu är jag alltså tillbaka i mycket nöjd-stadiet.
dagens sjukaste: apotekaren är fortfarande dålig, och jag önskar så att jag kunde åka till uppsala och pyssla om honom. men imorgon skall jag och nya matte kompisen sandra plugga satan hela förmiddagen.

dagens sysslor:

idag har jag bara pluggat. och pysslat om. och pluggat. och pysslat om. handlat mat, pluggat, pysslat om och lagat mat. det blev stekt rödspättafilé med kokt nypotatis och hollandaisesås. det blev faktiskt väldigt, väldigt gott. sedan kilade jag och köpte lite godis, nu skall jag plugga lite och sedan pyssla om. ganska trevlig, ensidig dag, helt enkelt.

hemma för vård av sjuk pojkvän.

stackars apotekaren. tack vare mitt låga imunförsvar, har jag dargit på mig lite halsont som tyvärr verkar slagit hårdare mot honom. därför ligger han nu däckad i soffan, och jag stannar i uppsala idag. istället för att gå på genomgången innan morgondagens prov, skall jag plugga här istället. precies hela dagen, och inget annat. så det så.

dagens mat: igår åt vi nypotatis. med kyckling, bacon, kantarell och rödlöksås. mycket gott. apotekaren kan verkligen laga mat. och nypotatis, det är gott det.

söndag börjad med bråk.

matte är verkligen inte min grej, verkar det som. speciellt inte nät det handlar om att räkna ut andraderivator i bråkform och annat trist. att man har en gullig pojkvän som gör allt han kan för att hjälpa en, är tyvärr inte så mycket till hjälp när man är en envis idiot som jag. att han dessutom ibland krånglar till det lite, gör (om möjligt) saken ännu lite värre. suck. att det regnar får mig att vilja kasta matteböckerna åt sidan och krypa ner i soffan under en filt... tror faktiskt att jag skall göra den en stund.

dagens turligaste: med tanke på situationen var det tur att vi åt goda mackor och jordgubbar till frukost. och jag fick kaffe.

inte så bra.

filmen var sådär. eller, rättare sagt tappade jag intresset, och pluggade istället matte. bland annat. jag passade även på att plocka in disken, och allmänt iordning i köket. det säger nog rätt mycket om filmen. istället vill jag rekommendera "mr woodcock", för de som inte sett den. seann william scott är fin han. jag skrattade ganska mycket, och apotekaren ibland. mest åt ett skämt. då skrattade han massor. men om man slår ut det på hela filmen, skrattade jag nog mest. sedan såg vi "snow angels" idag. den var ganska obehaglig, men rätt bra ändå. mörk, och ganska tragisk. men som sagt, rätt bra ändå.

där, fick ni två filmtips. nu, back to the books.

dagens gamla skämt: för att inte behöva plugga så mycket matte, har jag hittat på en hel massa andra saker. jag har bland annat läst lite i gamla bloggen. där hittade jag detta skämt, som får mig att vika mig av skratt varje gång jag läsr det:

en tjej går in i en butik.
hon köper en banan, en tandborste, ett paket tamponger och en tidning.
hon lägger varorna på bandet och tittar på killen i kassan.
han tittar tillbaka, ler och säger: "du är singel va?"

tjejen rodnar lite och frågar: "ja, hur visste du det?"

killen svarar: "för du är så jävla ful."

in good company, trots allt.

säg hej hej till mina nya vänner: hawaii special utan ananas, brooklyn lager och filmen "in good company". då den beskrivs vara en romantisk dramakomedi, faller den mig helt i smaken denna lördagkväll. precis som hawaiin och lagern gjorde. den börjar klockan 21.20 på svt1. alltså inga reklampauser. dessutom är scarlett johansson och topher grace (that 70's show) med, det kan alltså bara bli bra. nu skall jag räkna lite mattetal innan dess.

betyg på filmen kommer när den är slut.

dagens plötsliga flickvänsfasoner
: jag har sparat en (ganska liten) bit pizza som apotekaren skall få när han kommer hem. jag skall även diska all disk innan filmen börjar. så det så.

ensam lördagskväll.

så har hela lördagen gått. utan att jag har räknat ett enda mattetal, eller gjort något som helst vettigt. det brukar bli så när man hänger i uppsala. men jag hänger inte läpp för det. istället beställer jag hem en pizza, köper cola på ica och sätter mig för att räkna lite derivator.

dagens snyggaste pojkvän: apotekaren var himla stilig när han lämnade mig för att spendera kvällen med sina apotekarvänner. lite avis på dem, faktiskt. även om det är mysigt att vara ensam hemma i hans lägenhet ibland.

dagens musiktips:

imorgon kommer joshua radin till nyhetsmorgon. klicka på bilden för att lyssna på hans "nya" skiva. grymt. det är alltså inte skivan på bilden som har med texten att göra.


dagens vardagslyx:

idag for jag upp tidigt (men fortfarande inte i tid) för att köra till verkstan med apotekarens bil. vinterdäcken skulle bytas. verkstadsmannen hade dock inte tid just då, så jag fick köra hem igen. körde då inom ica och köpte brieost, en chiabatta och kaffe. serverade även mig själv lite av melonen jag tagit med mig. mycket gott. nu skall det pluggas på det.

dagens receptbelagda:

när man är ihop med en apotekare, kan man få det mest spännande på recept. idag, när jag ansåg mig vara lite krasslig, fick jag ben and jerrys glass, cookie dough, med ordination "patienten skall ompysslas oavbrutet".

problemet är bara att jag verkar blivit känslig mot laktos. vilket kanske inte är så charmigt... jag har alltså blivit mamman i reklamen för valio produkter. får helt enkelt dra ner på mjölkprodukter framöver.


ryggskott och känningar i bröstet.

fult ord.

jag kunde inte välja vilket fult ord jag skulle börja detta inlägg med, så ni får själva välja att börja det med det fulaste ord ni vet.

jag är varm. och jag har spenderat pengar på väldigt tråkiga saker. jag har köpt en förpackning pevaryl för 118 kronor, och ett månadskort på sl för 690 kronor. jag var även tvungen att spendera 50 kronor på lunch (som iofs var väldigt god) och betalat admistrationsavgiften för matte c à 100 kronor.

inget av ovanstående är något jag tycker är så värst kul. förutom lunchen, i vanliga fall. men idag är jag lite sjuk, och inte sugen på mat över huvud taget. alltså sög precis alla utgifter.

nu sitter jag naken i uppsala och kyler ner min febervarma kropp. har burit på mycket tung väska från stationen, och slår vad om att det är ryggskott jag fått, och känningar av en liten hjärtattack jag kände på vägen. så nu ska jag ställa mig i duschen och dö lite. laters.

dagens trots allt: trots all bitterhet lyckades jag gå vilse i min egen bakficka och på så sätt upptäcka nya delar av stockholm. fina delar. men det var det lilla det...

dagens musiktips x2:

junior boys - begone dull care

tears for fears - the silver collection

torsdag. redan.

veckorna bara springer iväg. samtidigt som det är skönt med helg, är det lite oroväckande hur långt in i juni vi kommit. det betyder att det snart är juli, och då är augusti väldigt nära, och så är det helt plötsligt slut på sommaren. jag brukar vara tidsoptimist, men nu känner jag viss ångest över att inte hinna med allt jag vill göra.

idag står det skola på schema. sedan åker jag till uppsala för flera dagars stenhårt pluggande. på tisdag är det dags för första matte-testet.

dagens picknick: jodå, vi kör fortfarande picknick när vädret tillåter! kolla in bloggen för att hålla er uppdaterade!

och vinnaren är...

...jag! seriöst. jag brukar aldrig vinna något. inte ens på triss. som liten hade jag turen att ha en pappa som äger en bit mark där det är tivoli varje sommar. av tivoligubben brukade vi få gosedjur och stora godispåsar. vilket som sagt var tur, för jag vann aldrig. och oturen har suttit i, tills nu.

kom hem och trampade nästan på det lilla vadderade kuvertet som låg innanför dörren. ingen avsändare. spännande. slet upp det vaderade kuvertet och tjöt av lycka när det visade sig vara från sofis mode! jag hade charmat dem med mitt rim, och lyckats kamma hem ett par solglasögon från gina tricot! glädjen är ofantligt stor. och snygga är de med. tävla här!
dagens virrigaste: ja, detta priset går ju såklart till mig med. efter matchen var jag så glad att jag kastade av mig filten i soffan, som lade sig ovanpå min kamera. mycket klantigt. men matchen var bra. folkölen kall, nötterna salta och sällskapet gott. en fin kväll, trots allt!

regn, regn och mera regn.

usch och fy vilket väder. det bara regnar och regnar. man blir ganska deppig, och inte känns mattetalen lättare. istället hopar de sig som ett mulet regnmoln över huvudet, och färgar hela dagen grå. fotboll ikväll. det måste gå bra. annars vet jag inte vad jag gör...

dagens bästa: när man väldigt välkommen att komma tillbaka till sin praktikplats och låna micron för att värma matlådan, och en dator för att kolla mailen. det är himla bra det.

dagens tv-tips:

när klockan närmar sig midnatt, är det dags att sova. men jag måste bara påminna om att fringe är tillbaka i rutan på torsdag. på femman, klockan 21.55. grym serie, som är sådär lagom läskig för en mörkrädd krake som jag...


dagens mms:

kom från mamma! hon är ju helt fantastisk. att hon kan mmsa är helt nytt för mig, och jag är så stolt. även om texten kom i ett separat sms, är detta ett stort framsteg.

"Hej en bild på liten hon ligger i mitt knä. Kram mamma"

bland kaffefläckar och gifflar.

emelie bodil elisabet! skärpning!

idag lyckades jag försova mig. så länge att tunnelbanan gått när jag vaknade, och sminket fick vara. istället blev det dubbel-deo, och take away-frukost från fiket i högdalen. lyckades dock välta ut hela kaffemuggen med väskan, och fick springa, tomatröd i ansiktet, till tunnelbanan. kom sent till matten, och fick först efter sista uppgiften en glödlampa ovanför huvudet. äntligen fattar jag varför man skall räkna ut derivator över huvud taget. tack som fan för det.

efter matten mötte jag upp med finaste emma och söta isa på t-centralen. det blev en hastig lunch på espresso house, och bara lite snack. emma hade vaknat med halsont, och lät som en gammal wiskeytant. nice. men jag gillar henne ändå, och uppskattar att få träffa henne så ofta som möjligt, även om det bara blir snabbisar. snabbisar skall inte underskattas...

efter lunchen var det dags för picknick med pågen i humlegården. solen hade letat sig fram, och emellanåt var det riktigt varmt och skönt. inte så mycket folk, men de som var där var riktigt sköna. de stannade gärna för en liten pratstund, och ett gäng gifflar. nu är jag helt slut i halsen efter att ha sagt: "får det lov att vara en giffel? nya smaken för i år! chocolate chip!"

dagens status: jag är nu in a relationship på facebook. nu är vi så ihop. så ihop man kan bli. sweet.

är vi ihop nu eller.

för några år sedan hade kärleksrelationen flera viktiga steg. första dejten, första kyssen, första gången man ni-vet-vad, träffa kompisarna, komma överens om att man inte träffade någon annan, säga att man är ett par, säga att man älskar varandra, träffa familjen, första fyllebråket och så vidare, och så vidare. viktiga steg, oavsett när/var/hur de sker. nu har det dock dykt upp ännu ett viktigt steg. ändra status på facebook.

genom att göra det, visar man för hela världen (typ) att man är spoken for. upptagen, off the market, gängad, kalla det vad du vill. ett steg som för många förknippas med viss ångest. samtidigt som man är jättelycklig och upp över öronen förälskad, betyder detta att alla får reda på att man är ihop. och med alla menar jag alla vänner, föredettinger, släktingar och inte minst alla gamla ragg.

jag har dock tagit mig igenom ångest-fasen, och lagt ut förslaget. löjligt med i tiden, få man väl kalla mig nu.

dagens roligaste besked
: imorgon skall jag luncha med min fina fina vän som jag saknar massor. mys ska det bli!

dagens äntligen:

i över en vecka har jag gått runt med en blodblåsa på höger ringfinger. apotekaren lyckades lura i mig att den aldrig skulle försvinna, men nu har den börjat lossna! ser oerhört äckligt ut...

torsdag förr förra veckan.                                                                             idag.

tvättid i helt rätt tid.

fotbad. helt klart väldigt underskattat. det har skrubbats, filats, peelats och smorts. men när jag tittade ner på mina nybadade fötter, insåg att de blev smutsiga igen där jag stod på den inte längre beiga badrumsmattan. måndag, halv åtta, inte särskilt troligt att det finns en tvättid ledig. men jag knatade ner, och möttes av en man som snällt frågade om jag möjligtvis ville tvätta på hans tvättid. han hade börjat lite tidigare, då det var ledigt, och var nu klar. om jag ville.

dagens mest whipped: jag har idag köpt samma schampo som apotekaren. innan dess har jag börjat köpa samma tandkräm, och göra den där minen tillsammans med axelryckningen som han gör. vi är så ihop...

dagens funderingar från tunnelbanan:

efter snart tio månader i stockholm, är jag fortfarande lika fascinerad över fasonerna i tunnelbanan...

medelålders kontorsgubbar som kastar sig ner för trapporna på t-centralen, med blodådrorna i tinningarna så hårt pulserande att de borde spricka. med kraftigt våld sliter de upp de stängande dörrarna, för att sedan hoppa av på hötorget.

envisa tanter som tvunget skall tränga sig på tunnelbanan, utan att släppa förbi avstigande först. höggravida som får stå, för att den finniga tonåringen inte orkar resa sig. barn som skriker, härjar, dunkar fötterna i sätet och spottar på fönstret. utan att föräldern/läraren/vem som helst säger ifrån.

för att inte tala om den coola snubben som mer än gärna delar med sig av sin musik genom hörlurar som läcker, eller kvinnan i övre medelåldern som låter mobilen ringa på högsta volym, samtidigt som hon håller upp den framför sig, lyfter upp glasögonen i pannan och letar efter svarsknappen med pekfingret i en halvtimme.

en cykel. jag ska minsann köpa en cykel. eller sluta bry mig...

ingen picknick, men nya krisprolls.

tänk vad skönt det hade varit, om jag masat mig upp ur sängen samtidigt som apotekaren, och suttit på café 60 på sveavägen en stund innan matten började. istället låg jag kvar en timme, utan att bli särskilt mycket piggare. fick rusa till tunnelbanan som sedan var sen.

matten är fortfarande som grekiska för mig, därför var det skönt att få komma upp till remarkable för lite snack, lite kaffe och en hel del krisprolls. pågen har lanserat en ny typ av krisprolls, vi snackar alltså skorpor med mörk choklad. riktigt goda... min 10-dagars detox började alltså inte så bra. dessutom känner jag mig lite krasslig, och kan inte ge mig ut och springa ikväll. istället blir det att återgå till min kära mattebok. imorgon blir det däremot eventuellt att köra picknick för mig. hör av mig om, när och var i så fall!

dagens optimism: "allianspartierna blev tillsammans större än s+v+mp. det kan ingen ta ifrån oss!"

myshelg med massor av färg.

utan tvekan en fin helg, totalt sett. igår var det inte bara konstutställning som stod på schemat, utan även lördagsmys med muffins, varm choklad, chips, dip, godis, öl och fotboll hos johan och claudia. trots att matchen inte gick så bra, hade vi väldigt trevligt. och hemresan var minst sagt rolig. dessutom har apotekaren införskaffat en ny kamera, som han mer än gärna testar i alla lägen.

fillis fina konst.

spegelkonst vid hornstullsstrand.

godis i massor.

idag var det matteplugg och sedan häng i humlegården som förgyllde dagen. korvarna som kostade fem kornor stycket fick man grilla själv, och sådär i efterhand misstänkte vi att de mest var till för dagisbarnen, och inte random parkbesökare. nästa gång får vi eventuellt låna ett styck småbarn för att komma undan med samma företeelse.

soligt i humlegården.

tre korvar för femton spänn. taget.

dagens kändisspotting: jo en visst var det robert wells som kom och satte sig på waynes precis när vi skulle gå. och visst såg han lite schleten ut med halvfettigt hår. men men, så är han ju också bara människa...

morgonstund har carl bildt i mun.

god morgon på er. klockan är tjugo över nio, och jag har tagit mig upp ur sängen, för att åka in till waynes på hötorget och plugga matte i två timmar. riktigt söndagsnöje. apotekaren snusar fortafande, ganska högljutt men inbjudande, i min säng. nu är det bara idag och inatt vi har kvar, sen är det tillbaka till att ses varje helg. bara.

för övrigt var vi på konstutställning i vitabergsparken igår. min kära filli ställer ut, tillsammans med bland annat ylva-marie thompson. utställningen heter "smash the park art", och är vad jag egentligen skulle kalla rent söndagsnöje. fram till klockan 17-18 skulle jag gissa. laters!

dagens wake-up call: när jag står och drar på mig jeansen ringer det från dolt nummer. tio över nio, en söndag?? när jag svarar hör jag carl bildts stäma som uppmanar mig att gå och rösta på moderaterna. kändes skönt att kunna säga; "det är lugnt calle, det är redan fixat..."

dagens bilder från veckan:

det har varit en hektisk vecka, med massor av god mat och trevligt sällskap. och sköna observationer såklart!


ballongmys på skinnarviksberget.

hemmagjord caesarsallad.

hur kidsen i täby roar sig.

mycket, mycket god mat på studentskiva.

mycket gjort, lite bloggat.

det är tyvärr ofta så att när man gör mycket, inte hinner med att blogga om allt i tid. middagen på grill var mycket trevlig. det är verkligen så att grill är ett ställe med fantastisk inredning. satt och beundrade alla pryttlar och pinaler med tindrande ögon, och tur var väl det. för maten var inte så bra som jag hade hoppats på. men i vilket fall som helst, alltså mycket trevligt ändå. kvällen avslutades med en öl på tranan vid odenplan, och sedan stupade vi i säng.

idag var det dags för apotekarens bror att ta studenten. jag tog på nya fina klänningen, och tyvärr strumpbyxor till den. vädret tillät ju dessvärre inga bara ben... god mat, mycket vin och gott sällskap är verkligen receptet på en lyckad studentskiva. jag vågar dessutom säga att jag har ganska bra koll på alla halvbröder, systrar och deras respektive. observera att jag skriver ganska, för de är väldigt många...

nu väntar sängen, och imorgon konstutställning i vitabergsparken. det är redan lördag, och jag kan inte förstå var veckan tagit vägen. tiden går, som sagt, fort när man har roligt.

dagens bilder från igår:





blod, svett och tårar.

suck och stön. trots att jag slog mitt kloka huvud ihop med en klasskamrats kloka huvud lyckades vi knappt ta oss igenom hälften av repetitionsfrågorna i matten. hon är väldigt bra, denhär tjejen, men när vi satt där på waynes vid hötorget med höjda ögonbryn kunde jag inte låta bli att hoppas på att hon istället skulle förvandlas till någon typ utav mattesnille.

på hela tiden vi satt där kom vi egentligen bara fram till att apotekare inte är nå vidare bra att ha till hjälp när man skall faktorisera. och att det heller inte är något man skryter med på krogen; "hej, jag är apotekare, men jag vet inget om faktorisering"

istället bestämde vi oss för att ses i helgen och göra ett nytt försök. tills dess skall jag fokusera på annat. som till exempel att hämta apotekaren på jobbet. vid sex skall jag ta med honom till grill på drottninggatan, där vi skall inta födelsedagsmiddag. my treat. måste han bli glad för... innan dess skall jag fördriva tiden här på stadsbiblioteket. lajbans värre.

dagens 56-åring: jag. jag har hot flashes som en klimakteriekossa. jag funderar typ på att bytra kön, alternativt spruta in botox i armhålorna. att ha mens suger.

dagens födelsedagsgris:

idag fyller apotekaren år. och på ens födelsedag tycker jag att man ska få fin frukost. därför serverade jag honom baguetter med pepparrotsphiladelphia, serranoskinka och melon. mums. nu är vi redo för dagens plikter. jobb och skola. laters!

det luktar sopor.

usch. i flera dagar har det varit totalstopp i alla sopnedkast och soptunnor ute på gården. när man kommer in i trappuppgången möts man av en stinkvägg utan dess like, som sedan fortsätter in i min hall! nu är det jag som ringer hyresvärden, för det där är inte okej.

för övrigt är det mycket nu. med skola och student och fattighet. men jag kämpar på. jojomen. nu skall jag till farsta i ett visst ärende. för en viss apotekare fyller år imorgon...

dagens påminnelse: glöm nu inte rösta på söndag! rösta på vad tusan ni vill (nästan iallafall), bara ni röstar!

intervju, check.

jag höll på att dö när klockan var kvart i nio, och insåg att intervjun började först klockan 09.30, och inte 09.00 som jag trott. så där satt jag, i fyrtio minuter, under pinsam tystnad. hejade sporadiskt på elever och lärare som gick förbi, och undvek att möta den förvånade blick jag fick av killen som släppt in mig i lokalen från första början.

men sedan flöt det på. fick först information om utbildningen, preliminärt schema och genomgång av den individuella uppgift som skulle göras parallellt med de enskilda intervjuerna. utan tvekan verkade de nöjda med mig, tyckte att min ansöan var den bästa de fått in, och nickade leende när jag svarade på frågorna. den individuella uppgiften blev klar på en timme, så vid elva lämnade jag skolan.

då visade det sig att apotekaren skulle äta lunch med sin far med respektive. jag var välkommen, och kunde inte tacka nej till en sådan inbjudan. det blev pasta på coffehouse by george vid odenplan, och gick oerhört smärtfritt. rentutav oerhört trevligt skulle jag vilja säga att det var. inte minst är det ju roligt att se var ens pojkvän kommer ifrån, och dessutom skulle det kunna ses som en uppvärmning inför den stora studentskivan med en hel massa släkt på fredag.

nu väntar matte c plugg på stadsbiblioteket, vilket passar bra i detta helsikesväder.

dagens öl: apotekaren har fått mig att gilla anchor steam beer. den är mycket god, och kostar 16,50 kronor på systembolaget. passar väldigt bra till det mesta får jag lov att säga.

dagens mest nervösa:

jag. det har varit en fartfylld helg. därför har mina tankar knappast vandrat åt morgondagen. men det är då det gäller. gruppintervju till väldigt rolig, intressant och passande utbildning. om allt går bra byter jag alltså spår ganska radikalt till hösten. inte stad dock, vilket jag tycker är allt för väl.

nu väntar sängen. ska bli skönt. för övrigt skall jag dela den med apotekaren precis hela veckan, ända till måndag. så trots matte c på förmiddagarna, föreläsningar på eftermiddagarna och ännu mera plugg på kvällarna kommer det bli en mycket trevlig vecka.

siesta är slut.

jag är slut. mina ögon är slut. men mest av allt har jag ont i händerna. så mycket jag klappat har jag inte klappat i hela mitt liv. kort sagt har det varit en helg full av musik, glada miner och okänt folk. ny vänner, belgiska våfflor och smutsiga händer. stripigt hår, utvik på bilar och illaluktande bajamajor. en helt vanlig festival, helt enkelt.

här får ni ett gäng bilder. enjoy.

bilder lördag.

prmoe. svenne banan var enda dragplåstret, sen gick alla. synd.
navid modiri och gudarna. faktiskt bra!
anna ternheim. ljuvligt grymt.
phoenix. fina fransmän som kan sin grej. fem av fem möjliga!
phoenix.
hoffmaestro & chraa. galet bra. obeskrivligt.

timbuktu. var het.

bilder fredag.

vaknade med brunt på fingret. insåg att det som tur var bara var chokladsås.
parker lewis. inte så bra.
fint plank.
joel alme. riktigt bra.
markus krunegård. inte lika bra.
inte svenne banan.
dundertåget. ganska rockigt.
mando diao. kärlek.
mando diao.
tiger lou. kunde varit bättre.
placebo. helt fantastiskt.

bilder torsdag.

julia packar bilden. med billigaste lådvinet från systemet. umbala, 128 kronor.
vi tänkte ta kort på alla hässleholmsskyltar. slutade dock i våxtorp. de var sjukt många.
planering är viktigt. speciellt för drickapauserna.
öl skall hållas stadigt.
snyggast på festival är man med raggsockar.
deportees.
belgisk våffla.
anna maria espinosa.
junior boys. förvånande bra.

sonic youth. kunde varit bättre.

bilder torsdag.


julia

RSS 2.0