jikes.

f**ta... jag jinxade vädret. regnet öser ner, och jag tvivlar på att det blir sol imorgon. men bara det blir uppehåll... där lät jag som min mamma. uppehåll. jaja, det är dags för mig att sova. heldag i skolan imorgon kräver ordentligt med sömn. sedan har jag på det senaste bara fått pussar i mina drömmar. så jag somnar gärna. snart. fort.

dagens ris: jag kan inte koka ris. först brände jag en omgång (bara för att jag är tidsoptimist och väntade på centrifugen i fem minuter...), och den andra klibbade fast jättemycket i botten. det blir inte ris till välkomstmiddagen på måndag, det är ett som är säkert. pulvermos, i västa fall, om det visar sig att mina cooking skills fått sig en törn.


halvtimmesregeln is the shit.

jag älskar halvtimmesregeln. då det ena tvätrummet inte har någon torktumlare, tack vare branden, är det andra tvättrummet fullbokat i flera veckor framöver. folk har till och med skrivit lappar, och paxat tvättider. jojo. därför kännde jag verkligen att det var läge att utnyttja halvtimmesregeln. jag väntade till och med i fyrtiogem minuter, så sjöberg har nog inget emot det tror jag.

nu är det linda på tv. lite krystat pinsamt, men lagom trevligt. och oh, sen är det desperate. nice nice. nej, nu skall jag återgå till matlagning.

dagens lilla stora sak: toapapper... att en sån liten sak kan vara av så stort värde...

det luktar vår i högdalen.

oj oj oj. så lätt man kan göra en hel klass glad. klockan tre såg jag leendena sprida sig från ansikte till ansikte. vår lärare meddelade att han skulle släppa oss två timmar tidigare. så glada vi blev. och när vi gick mot pendeln kände jag mig som en kalv på grönbete. det pirrade i hela kroppen. mer än vanligt alltså. nu sitter jag hemma, och har redan hunnit med den synundersökning som egentligen skulle börjat, ja, nu. fantastiskt!

dagens lukter: idag har jag varit med om många lukter. killen brevdvid mig på bussen till älvsjö luktade hugo boss. min macka på pendeltåget luktade kaviar. kaffet i skolan luktade ganska illa. den (antagligen) hemlösa kvinnan på pendeltåget till stan luktade mycket mycket illa. men vet ni vad? det luktar vår i högdalen.

sol!

helt fantastisk. solen skiner! hade en fruktansvärd morgon med 20 minuters väntetid på buss pga inställd rutt. stressade som ett as till tåget sen. men så fort jag fick i mig kaffe, en macka och kände solen stråla in genom fönstret i klassrummet, blev jag genast på bättre humör. yay! våren verkar vara påväg...

dagens läsvärda: http://www.timesofdarkness.se/- helt klar en sida värd att besöka.

baby i'm burning.

sådär. läggdags. när ögonen går i kors, borde man sova. de har gjort det en kvart nu, och jag orkar inte kämpa emot. så det blir sängen för mig nu, bums. inte för att den är så lockande, tom som den är. och den som väntar på något gott väntar alltid för länge. men sova måste man ändå... god natt.

dagens låt: när jag lagade mat hade jag tv:n igång, och jag vet inte på vilken kanal eller i vilket program, men jag dansade iallafall loss till dolly parton i köket. hon är fantastisk. verkligen.mysigt men kort.

klockan är halv tio... det är sjukt vad tiden springer på. men men, efter träningen gick jag till vurma för att fika med therese och hennes vän. på vägen dit tror jag att våren gäspade lite, för det blåste. men inte kallt, utan en ljummen neutral blåst, helt enkelt. skönt. i vilket fall som helst blev det en kort fika, då vurma stänger klockan sex. så vi begav oss hemåt istället.

nu är jag trött, lagom sugen på att göra klart sammanfattningarna, och mest sugen på att sova. men, a woman's gotta do what a woman's gotta do.

dagens nej men fy: en utav mina vänner har blivit ett fan av sidan "panties-free" på facebook. jag tycker det är ganska sorgligt. å andra sidan är det killen som antagligen är den man tänker på när man hör låten "jizz in my pants", men seriöst. men för er som också känner er dragna till att kolla in tjejer mellan benen, helt gratis på facebook är det ju bara att knappa in sidan på search...

paus. träna. paus.

mitt huvud gör ont. jag har bara medbestämmandelagen och oren accept i huvudet. jag orkar inte. måste. få. träna! och dricka kaffe med therese sen. skynda skynda...

dagens aj: jag råkade, av ren tristess, pilla hål på ett sår jag har på foten. shit vad det blödde. förlåt om jag äcklar er, men det beskriver dagen ganska väl; trist trist trist.


hellre städa än plugga.

när jag har viktiga saker att göra, är det som att jag helt automatiskt kommer på en hel massa andra saker som helt plötsligt är så mycket viktigare. idag har jag, istället för att sammanfatta civilrättsboken, gjort följande:

 • tagit bort klisterrester från mitt bord med aceton.
 • dammsugit.
 • diskat.
 • torkat av ytterdörren från damm.
 • torkat av balkongdörren från sot.
 • kollat på bilder jag framkallat.
 • skickat brev till julia.
 • tagit bort gammalt nagelack.
 • klippt tånaglarna.
 • hängt mina smycken på rätt plats.
 • plockat undan allmänt.

saker som alltså mycket väl skulle kunna anses vara ganska tråkiga, eller iallafall göras efter sammanfattandet. men men. är man uttråkad så är man. nu ska jag snart äta lunch...

dagens framkalla här: jag framkallar alltid mina foton hos fuji direkt. framkallar dem med vit ram, för det blir så himla fint. om någon tänker beställa därifrån snart, klicka här, så får ni en förstorning, gratis.


måndag morgon.

känns som att jag använt den rubriken tidigare, men egentligen finns det väl inte så många andra rubriker man kan sätta på just en måndag morgon... jag börjar bli trött på mig själv, som inte verkar kunna ta mig upp i tid, såvida jag inte har en tid att passa, som involverar någon annan. har jag gjort upp planer som bara rör mig sjolv, är det som att min kropp känner det på sig, och somnar om stup i kvarten. jaja. får jobba på det.

idag skiner solen, och vad passar då inte bättre än att sitta inne och skriva sammanfattningar på civilrätts boken? jojo, det är precis vad jag ska göra. fantastiskt. sen ska jag dra min lama kropp till gymmet, och ta igen de pass jag inte hann med förra veckan. inget ska få mig att falla tillbaka till gamla, dåliga vanor. lika bra att sätta igång...

dagens finally!: för att orka med pluggandet lyssnar jag på the spinto band. tydligen har de äntligen släppt två nya låtar, vilket är välkommet. även om albumet "nice and nicely done" funkar utmärkt, är det kul när något man gillar släpper nytt.


en bild säger mer än.

nu ska jag snart krypa upp i sängen. fotona är inklistrade (iallafall de från thailand 08, sen att jag har femtielva bilder från sommaren 08 glömmer vi just nu), och nu ska det bara skrivas också. men det får jag göra en annan dag. för jag är onekligen trött, det blir man av mycket rödvin och minst lika mycket öl. så, god natt på er.

dagens lunchtips: i fredags var jag och julia och åt lunch på jensen's bøfhus, på vasagatan. jag har aldrig ätit där, men borde göra det igen. iallafall lunch, för det var mycket gott och lika billigt. toppen för fattig student.


pizza, ja tack.

det enda jag förmått mig göra idag är pratat med apotekaren på msn i en och en halv timme. vilat lite, och kollat på tv. när hungern gjorde sig påmind, tänkte jag att pizza antagligen vore det enda vettiga alternativet. så jag drog ner mössan över ögonen och lunkade iväg till pizzerian. det var väl värt besväret. för det är seriöst den godaste pizzan. så nu ska jag, mätt och belåten, sätta in flera kort i album...

dagens tack, men nej tack: tydligen har mitt nummer lämnats ut till en föredetta i london. vi har inte setts eller hörts på fyra år, och jag har seriöst inte ägnat en endaste tanke åt mannen. men mannen hörde av sig, och menade att det var väldigt trevligt att vara i kontakt med mig. jag tänkte väl, ja, jo, men påpekade det faktum att jag inte är direkt singel. han var medveten om detta, men tog sig ändå friheten att rättframt fråga om jag mindes storleken på hans, ja ni vet vad, och huruvida det var seriöst mellan killen och mig. där sa jag tack och hej, och kan inte förstå syftet med höra avandet från första början. men tack, mini-malin, det var ju gulligt av dig att förse honom med mitt nummer. verkligen.

fuck me slowly.

går man till marie laveau blir det som det blir. under earth hour släckte vi lamporna och drack rödvin i skenet av levande ljus. vi spelade gitarr och sjöng, så mycket vi kunde av "what's going on", även om det mesta vi kunde var "and I take a deep breath and I get real high" och den biten... verserna kunde vi knappast. sedan tog vi på oss roliga masker och dansade.

efter mycket britney spears och usher spatserade vi till marie laveau. där var väldigt mycket folk. och större köttmarknad får man nog leta efter. men det var trevligt. vi drack öl, och jag pratade lite med bob hansson. jag frågade om han kom ihåg när vi träffades senast, men det gjorde han inte.

jag skickade många många sms, och skrattar litet när jag läser igenom dem idag, såhär dagen efter. det måste vara roligt att få sms av mig, speciellt fylle sms...

nu ska jag gå och dö lite.

dagens solsken: alla verkar få solsken på sina näsor, utom jag och therse. det var vi lite bittra över. jag vill också äta glass och gå utan jacka...

dagens observation:

dagens observation är snarare två konversationer. för det första vill jag ursäkta mig för diverse stavfel, vilket egentligen inte borde påpekas då klockan snart är fem på morgonen. men iallafall. jag har varit på marie laveau. det är ett sugit ställe. men jag träffade på en kille som jag skrivit om tidigare (juldagen, ifall någon undrar). det var lite skoj. för när jag sa vem jag var, tittade han på mig som om jag varit med i extreme make over, och sa: "wow! är det verkligen du??" jag svarade då, "ja, kul att se dig med." sen gick jag.

sedan, när jag satte mig bredvid tre killar på tunnelbanan, frågade den ene mig om jag visste vad något som lät som "fukslaian" betydde. jag frågade om han kunde stava det för mig. han sa då nej, och skrattade. när jag inte tog illa vid mig, blev han fascinerad, och ville veta allt om mig och var jag kom ifrån. vi pratade massor, hela vägen till bandhagen. jag fick en kram, och så sa vi hejdå. det var trevligt. men nu ska jag sova. klockan är trots allt snart fem...

vägra vinter.

sådär ja. då var man klädd för fest. ska hem till therese och äta middag, sedan går vi tillsammans till julia och poddis. jag ska ta med mig ljus, ifall de som poddis köpte inte räcker. så det så. för ni har väl inte glömt earth hour 20.30-21.30 ikväll?? nä jag tänkte väl det...

dagens kvällens outfit: tights från h&m, t-shirt från diesel, halsband från primark, armbanden är en blandad kompott från bland annat h&m och indiska och skorna är från wedins (trooor jag??)."sitt på djuren!"

vilken dag. jag älskar julia. och poddis. de är underbara människor, och jag har skrattat. massor. och det är skönt, för de senaste veckorna har jag inte haft så mycket att skratta åt. vilket varit trist, för jag brukar skratta mycket i vanliga fall.

vi fikade på tully's, och sedan gick vi längs götgatan ner till skanstull. gick in i lite affärer på vägen, och kom till slut fram till den fantastiska kinaaffären jag och apotekaren besökte på vår första dejt. de har så mycket bra grejer där. jag köpte ätpinnar, fyra par, men ville egentligen köpa mycket mycket mer. en annan gång, helt enkelt.

sedan åkte vi till hötorget, och där köpte jag duschcréme på yves rocher. och väggdekorer och ett läppbalsam. yves rocher kan vara något utav det bästa jag vet. nu ska jag vila lite, och välja outfit till ikväll. jag funderar på att ha mina halvnya skor, bara för att.

dagens finally: det tog bara en sådär tre veckor, men äntligen fick jag julia att sitta på djuren.


dagens outfit:

igår var jag och julia på beyond retro, och trots gravidnojja lyckades jag sansa mig och göra detta lyckade inköp. vi snackar smal sjal, från morsly new york, made in japan, 100% polyester. jag tyckte iallafall att den var väldigt fin. nu, ska jag bege mig in mot stan. stressar inte i onödan, nej nej...


shake shake shake.

lördag morgon. då är det väl lika bra att man slår på party mode och dansar runt i lägenheten till denna fantastiska låt. jag älskar filmen beetle juice, vilken låten kommer ifrån. måste nog se den snart känner jag. nej, nu ska jag klä på mig och åka in till stan. julia och poddis sover nog fortfarande, för de svarar inte. så jag får helt enkelt underhålla mig själv. jag ska köpa chinos. blå. om de passar, såklart. laters!dagens pinsammaste: om någon hade sett mig nu, hade den personen skrattat ihjäl sig. blindad av min egen skönhet, stod jag framför spegeln och vred och vände mig. tänkte bränna av en pose, och lutade mig åt vänster för att ha dörrkarmen som stöd. missade dörrkarmen, och föll handlöst ner på golvet. det gjorde ont, men lönt att grina när ingen ser en. så jag skrattade istället, vilket egentligen är lika konstigt.

läggdags.

jag har varit hemma hela kvällen. det var faktiskt skönt. hade tänkt åka in till stan för att dricka öl och spela biljard med julia och poddis. men med tanke på trötta ögon och snöstorm så beslutade jag mig för att stanna hemma. men imorgon ska vi umgås hela hela dan. fantastiskt.

dagens vinnare: magnus i let's dance. jag blev så glad! in your face, laila!


dagens låt:


snöflingor i mitt ansikte.

i new york ska det idag bli 17 grader varmt. solen skiner. det snöar i stockholm. det blåser kallt, och snöflingorna flyger mot mitt ansikte i motvinden. de känns som små små nålar. som tur är är jag äntligen hemma, och ska krypa ner i badet. jag gör ett nytt försök när det gäller ensambad. jag tar med mig boken jag läser, och ett glas rödvin. boken kommer helt klart vara ett bra sällskap, för det är en bra bok. jag gillar speciellt ett stycke jag läste precis:

"Det är märkligt med flickor.
Man kommer inte förbi dem.
De är så fina.
Och så är de överallt. De låtsas som ingenting.
Jag tycker om deras röster. Och så tycker jag om när de skrattar och ler.
Och när de går.
Det är också något mystiskt med dem.
Ibland tror jag de vet något som jag inte vet.
Men de är så fina.
Och så svåra att få tag i.
Det upphör aldrig att förbluffa mig att till och med de finaste flickorna dras till de mest motbjudande pojkar."

erlend loe skriver på ett speciellt sätt, och jag tror att det påverkar mitt sätt att skriva just nu. på samma sätt som att jag lätt ändrar dialekt. boken heter förresten "naiv. super." och borde läsas.

dagens gravidchock: idag när jag stod och provade en klänning på beyond retro fick jag panik. min mage var så svullen. jag sa till julia att jag måste vara gravid. och att det tvunget skulle undersökas. nu. idag. min mage var så svullen på ett konstigt sätt. saken är nu undersökd, och alla kan pusta ut. men i vilket fall som helst ska jag uppsöka doktor, för att gå med svullen mage kan ju inte vara bra, oavsett vad man har stoppat i den.

avlopp luktar inte gott.

jag vaknade klockan fyra i morse, och var fast i ett dimmigt töcken, innan jag insåg vad klockan var och att jag alls inte behövde gå upp. så jag släckte lampan och somnade om. det är mycket oroväckande, för jag sover aldrig dåligt. aldrig. så när jag gör det, blir jag alltid lite orolig. sen så försov jag mig, och vaknade fem över halv åtta. gick in i badrummet, och möttes av en kraftig avloppsstank. mysig morgon so far, verkligen... är iallafall påklädd och hann i tid till skolan. alltid nått.

dagens i-landsproblem: busschauffören råkade ställa sig på fel hållplats i morse. detta orsakar stor kalabalik, och jag tror att mannen bakom mig sa "helvetes jävla buss helvete" ungefär femton gånger, när han insåg att han hoppat på fel. det uppstod diskussioner om huruvida det är passagerarnas uppgift att läsa på bussen innan man kliver på, och fråga om man är tveksam, och vems felet skulle vara nom någon hade åkt fel. gud förbjude. ganska trevligt dock, att åka från högdalen med ett ganska rått flin på läpparna, den upprörda mannen var väldigt rolig...

ironic. ambivalent.claudia. fin klänning. sitta på djuren vid medborgarplatsen. carmen. en öl. en cigarett. en öl. sommaren 1999. smuggelsprit. smuggelcigaretter. svek. vänner. kärlek. saker man vill skrika så att hela världen hör. saker som man vill skrika så att hela världen hör men som skulle skrämma iväg ett och annat. kramar. pussar. farväl.

dagens kom igen: emelie, gå och lägg dig...

vad är klockan, egentligen.

jag uppmärksammade precis att klockan är över sex, men det är fortfarande ljust ute. fantastiskt. julia är påväg, och det känns oerhört lugnande att veta att imorgon kommer vi kunna prata om allt jag har på hjärtat. det är ganska mycket, och jag var precis tvungen att sätta på mig ett par raggsockar. vet inte om det är hjärnan som spelar mig ett spratt eller vad det är.

ikväll hoppas jag att claudia skall packa jättefort, så att vi kan ta en snabb öl någonstans nära fridhemsplan. vi har ju inte setts på flera dagar, och även om annika norlin sjunger om tjugofem dagar, får jag nog lov att säga att åtta dagar kan vara lika jobbigt.

dagens festival: jag ska lätt åka till hässleholm den 28 maj. för då är det siestafestivalen. vi snackar riktigt bra band.

jag är inte med i aftonbladet.

men jag kunde varit. gårdagens aktion uppmärksammades av media, vilket jag såklart tyckte var skoj. men av någon anledning ville de inte ha med mig i bild. vilket egentligen är okej, för jag går ju inte heller på bergs, som bildtexten antyder att de på bilden gör. som sagt, synd att inte fler dök upp. å andra sidan får väl borftallet symbolisera stockholms inställning till hela earth hour grejen. klicka på bilden för att komma till artikeln i aftonbladet.jag är redan i skolan, tack vare tidig och pigg uppstigning. lite förvånad över att jag lyckades hinna med bussen som går tjugo minuter före min vanliga buss. jag steg alltså på bussen kvart i åtta. nu undrar ni säkert om jag har någon störning i huvudet. på det kan jag bara svara att man blir lite störd i huvudet när man är nervöst pirrig i magen. så det är bara en tillfällighet. iallafall vad gäller denna störning.

dagens kväll: ikväll kommer julia till stockholm. wiiiiihiiii! men vi ska träffas först imorgon. vi ska gå på stan och äta lunch och mysa. sen ska vi spela biljard och på lördag ska vi gå ut. och jag ska äntligen få träffa poddis. vet ju inte om han vill bli nämnd med namn, så jag kallar honom för något som julia jämt och ständigt säger när hon pratar med honom i telefon. det ska bli roligt.

pigg morgon.

gud vad skönt, att för en gångs skull vakna och känna sig pigg. det händer ju inte överdrivet ofta. dessutom kan man ju hoppas på att piggheten håller i sig, skall gå i skolan 9-16. då behöver man vara pigg. nu, ska jag dricka kaffe!

dagens hello saferide: annika norlin säger det så mycket bättre än jag.tre minuter.

ibland går tiden lite som den vill. klockan sex lade jag mig ner på golvet, mitt på centralen, med en ögonmask på mig, för att ta en powernap i tre minuter. de tre minuterna kändes som minst en kvart. golvet var kallt, och fastän vi var femton personer som gjorde samma sak, kände jag mig väldigt ensam. vi var alltså femton personer. inte så lyckat, med tanke på att vi borde varit minst femtio för att få någon bra effekt. men men, vad gör man inte för världen.halv sju satt jag med en latte i handen på sandy's uppe vid vad det där torget heter, den bra delen av drottninggatan iallafall. helt plötsligt var klockan åtta. hur tusan kan en och en halv timme kännas som en och en halv minut? konstigt, det där. i vilket fall som helst är det fiket ganska mysigt, om än lite kallt. men så har de ju öppet till halv nio, och det är ju bra. när man vill fika efter klockan sex, alltså.

nu är det grey's anatomy, och efter det skall jag skriva färdigt sammanfattningen av helveteskapitlet, kapitel fjorton. sen ska jag sova. gott. kommer sova väldigt gott.

dagens bebis: christian luuk och carina berg ska ha bebis. oj vad glad jag blev. kan ni tänka er vilket tråkigt barn det kommer bli? kommer ju ha värsta pressen på sig. men men, kul ändå, såklart. jag gillar dem.

dagens outfit:

ska man ta en offentlig powernap på centralen tycket jag att man iallafall kan försöka se lite fin ut. jag försöker se fin ut i min gamla favoritkjol från london. tycker att jag lyckas ganska bra jag... iallafall... nu ska jag äta soppa på två minuter och sen skynda iväg!


gamla godingar.

lyssnar på en skiva jag fick av emma för ett år sedan. vickar friskt på höfterna till "take me out" med franz ferdinand. så friskt att jag knappt kan skriva på datorn. men vet ni vad, jag är snart klar med det jag skall ha gjort, och solen lyser! då blir man vickig...

ska duscha, tvätta håret, klippa naglarna, måla naglarna, raka benen, sminka mig och klä mig fint. allt för vårens skull. har inte känt något vidare behov av det tidigare, men våren får mig att vilja göra mig fin även om jag bara ska gå till affären.

dagens london: jag vill åka till london. bo på vandrarhem och leka lekar med julia och emma på en trappa. det blir så roligt då. här beskriver vi känslor med ansiktsuttryck. jag tror känslan är: "sverige vinner melodifestivalen" eller något sådant. rätta mig om jag har fel. men kul var det.


sovmorgon är skön morgon.

jag tog lite sovmorgon. är ledig från skolan, men har massor att läsa. ska sätta igång med det nu. pigg är jag, fakiskt. solen skiner. funderar på att sätta mig ute där det är lä.

var ute och kände på luften, det är för kallt för att sitta ute...

dagens vill ha: sommarsöt klänning från french connection.


bedtime utan stories.

yepp. jag har inte gjort överdrivet mycket ikväll. jag har mest kollat på desperate, och klistrat in foton i album. jag har väldigt många foton. för många, skulle jag vilja säga. albumet tog slut. min lust också. så jag ska sova. lång dag med massa plugg imorgon. blä. blä blä blä. men sen ska det bli roligt att dra på sig en ögonmask och ta en powernap på t-centralen. jo då men så att. god natt.

dagens vill: jag vill åka till ett varmt ställe. fortfarande. tittade på bilder från thailand. brunbrända ben och glada miner. jo jag tackar jag.

sometimes you get what you want.

grey's anatomy. de gamla avsnitten. blir inte bättre. "sometimes you get what you want. sometimes you don't. and sometimes, you get something in between." det är då så in i helskotta sant. kan aplicera det på massor just nu. men speciellt min nya kjol. hittade den i rätt storlek, men den är fortfarande lite stor. inte helt vad jag vill ha alltså, utan något mitt emellan.

jag har tränat. det var väldigt skönt, men också lite mitt emellan. magen är fortfarande lite kiven. men det var skönt ändå. sedan spenderade jag en massa tid rännandes runt på stan, men äntligen är jag hemma. bara att ställa sig vid spisen igen. suck. det är typ allt jag gör. går i skolan, tränar, lagar mat.

dagens tv: ja jag fattade precis att det är tisdag. oj oj. blir en helkväll med rosing och hemmafruarna alltså.

it's not enough.

jag har sovit fem timmar. det är inte okej. jag är en sömnig människa, och behöver mina åtta timmar. jag är inte trött, nu nej, men jag är lite orolig för hur det skall gå med plugg och plugg och plugg och träning. återstår att se. kaffe. jag ska dricka massor med kaffe.

dagens favoritpresent: jag är inte den som favoriserar i vanliga fall, och även om alla mina presenter var väldigt fina, är ändå denna min favorit. en glaskupa på fat, under vilken man kan lägga blommor, godis, smycken, ja vad man vill. kusin med sambo fick jag denna av. tack tack tack.


dagens dagens:

dagens köp: köpte denna oerhört söta kjol på åhléns för 199 kronor. julia har en likadan, och jag blev kär. den är lite stor, så om de inte har en mindre i stan syr jag in den. det är det värt! skorna är lillasysters som jag funderar på att stjäla.

dagens dialekt: jag har en tendens att modifiera min dialekt något om jag varit i stockholm för länge. som tur är åtgärdas detta ganska snabbt efter ett besök hemma.

dagens snygging/pinsammaste: en kille på flyget, fick syn på mig. jag fick syn på honom. vi synade varandra, och log. sedan blev det lite jobbigt när vi hoppade på samma buss (hur många åker kommunalt från bromma egentligen?). i alvik orkar jag inte vänta ute i kylan, utan går på farsta tåget. killen missar tåget. jag byter redan i kristineberg för att eliminera risken att glömma hoppa av. givetvis går jag på samma vagn som han sitter i. han ler lite snett mot mig. jag skäms... jag vet ju vad han tror...

dagens dinosaurie: på tunnelbanan såg jag en kvinna som hade en cd-walkman. jag trodde de var utdöda.

dagens snuvade: tillbaka i stockholm möts man av snö. kul. jag som skaffade lite vårkänslor hemma.

dagens mest magstarka: två småkillar (typ 14 bast) står bakom mig i kön på vi. jag har inte ätit sen tolv. klockan är halv åtta. ena killen frågar då den andra killen hur många gånger han satte på sin flickvän i helgen. killen svarar högt och tydligt, och redogör för hela helgens sexuella aktiviteter. han avslutar med att säga: "ja, och så kom jag i hennes mun. varje gång..." jag höll på att kräkas.

solig dag är bra dag.

jag har ännu inte varit utanför dörren, men solen värmer skönt på ryggen när jag sitter här i soffan. skall dock bege mig till halmstad med pappa en sväng, för att byta storlek på de fulsnygga, neongröna trosorna jag fick av bon. mamma och faster anne skrattade gott och menade att ingen man skulle kunna tappa bort mig i mörkret när jag har dem på.

sedan blir det plugg, och i eftermiddag flyger jag hem till stockholm igen...

dagens lillasyster: jag har denna helgen rotat lite i lillasysters garderob, och tagit mig friheten att låna lite grejer. hon har så mycket fint, och jag funderade ett tag på att ta med min hennes nudie jeans (som sitter som ett smäck på mig) till stockholm. men det är nog ingen bra idé ändå. istället tar jag med mig en gammal, men snygg, jeansjacka (ur min garderob dock) som tydligen kommer vara ganska trendig och sådär i vår. trevligt.

you may feel your whole body screaming.

sovdags. trots att clay aiken fått mig på lite bättre humör tack vare roliga skämt och personliga påhopp, gör det lite ont i magen. men det är för det bästa. att inte höras och kapa alla band är det enda sättet att komma över någon. och genom att söka bekräftelse i annat/annan. det rådde dock delade meningar om huruvida det skulle gå tillväga, och även om jag skulle vilja följa moahhhhs råd, verkar julias mer vettigt. så vi får se.

jag går och lägger mig nu. imorgon ska jag plugga och umgås med pappa.

dagens skönaste: lillasysters (min) säng. saknar den. det är den mjukaste sängen man kunde köpa på ikea på den tiden den köptes. och det är fortfarande vad som krävs för att jag ska sova riktigt gott.

våfflor, kakor och kaffe.


shit satan vad mätt jag är. gårdagskvällen blev en succé, med besök på helsingborgs nya "inneställe", helsing och även en snabb visit på zoo bar. hilding var ett fint ställe, och väldigt trevligt. raggningsfaktorn så hög, att alla likagärna kunde gått runkt nakna. ganska roligt ibland, även om jag bara hade ögon för linnea. på zoobar var raggningsfaktorn noll, och jag tror att jag kivade lite med lidsen i kön in. för det första var vi förvånade över att det var kö över huvud taget, och för det andra tål jag inte pojkar med backslick som tränger sig före mig.

inne på zoobar hann vi dricka en öl, sjunga högt och få kidsen att sjunga med oss. en låt iallafall, sen kom vi på att vi nog såg ut som tanter i deras ögon, och slutade bete oss som sådana. drack upp vår öl och gick när de stängde. tog taxi hem, påpekade hur mycket vi brukar betala och att taxichauffören tagit för mycket betalt. vi borstade tänderna och la oss sida vid sida, och jag somnade med katten gus på min arm.

nu är jag trött och sliten, efter en trevlig uppvaktning av släkt och vänner. bon följde med upp från hgb, och det var så himla fint att få träffa henne! jag ska flytta till västkusten... snart kommer moahhhh och julia, vi ska umgås. trevligt.

dagens sms från igår: julia konstaterade följande igår: "livet är hårt. taxi är dyrt." jag kan bara hålla med...

dagens bilder från kvällen so far:

jag och nea dricker vin ur de största glasen. åt en pestolasagne, och gick sedan över till irish coffe.


muffins, svart mjölk och mamma.

min mamma är bäst. min pappa med såklart, men han är inte här nu, så vi fokuserar på mamma. hon bakar muffins så det står härliga till inför morgondagen. chokladmuffis med knäckkulor i. mums. smsade lite med linnea som verkade lika sugen på alkohol som jag. vi ska dricka rödvin och irish coffe för att värma upp hennes arma kropp. vi ska laga pestolasagne, för den gamla goda tidens skull. sedan ska vi dela säng, så som vi gjorde när vi bodde ihop.

dagens insats:

change of plans.

det blir inget träffande av kusin, inte idag iallafall. därför sitter jag nu och kollar skidor med mamma, och senare ska vi åka till hennes jobb och låna termosar till morgondagens firande av mig. himla spexigt.

dagens jag: som ni alla vet har jag en tendens att vara ganska rolig ibland, och bjuder ofta på mig själv. det gjorde jag tydligen redan som liten. skillnaden nu är väl bara att jag brukar ha kläder på mig när jag skojar till det. (obs! jag varnar för totalt naken bild. det är inga trosor, utan en synvilla som orsakats av hängmagen jag hade på den tiden.)


dagen efter dagen med stort d.

jahapp. så var födelsedagen slut. jag är nu 24 år. shit. hade ingen ångest igår, men idag börjar det kännas lite konstigt. måste verkligen bli ett bra år det här, för nästa år fyller jag 25. då är man närmare 30 är 20, och då snackar vi ångest. så året jag är 24 kommer antagligen likna året jag var 19. eller någon annan hysterisk ålder. ska bli spännande.

idag ska jag hälsa på kusin d på jobbet, snacka skit med honom och dra med honom till indiska så att jag kan köpa den där stickade beiga västen jag tittade på igår. födelsedagspengar skall spenderas. senare skall jag åka ner till helsingborg och umgås med linnea hela kvällen. kan inte minnas när vi sågs senast, så det ska bli oerhört trevligt.

dagens sötaste: mamma och lillasyster skulle bestämt inte äta några chokladpraliner ur chokladasken innan min födelseda. det gick sådär. det fattades både sju och åtta bitar. men jag är nöjd ändå, det fanns ju massor kvar!


män som hatar kvinnor.

usch. det är tur att jag fyller 24 idag, och inte 14. för då hade det blivit ett väldigt stort hål i golvet på bio maxim i laholm, så djupt som jag hade behövt sjunka ner i stolen. sexscener, både förnedrande som erotiska, fick iallafall mig att titta på pappa (till höger om mig) och mamma (till vänster om mig) med uppspärrade ögon. de rörde inte en min, så då gjorde inte jag det heller.

det var en otäck film. inte på "händerna-framför-ögonen" sättet, utan snarare "vrida-och-vända-sig-i-stolen-av-avsky" sättet. jag tycker helt klart att ni skall gå och se den. men inte om ni ska ut och ha roligt efter det. eller kanske lite, men jag kan inte säga varför, för då avslöjar jag hela slutet. så ja, jag ska vara tyst. och sova. huden under mina ögon svider, jag har gråtit. huden på mina höfter svider, jag hade nytvättade jeans på mig hela dagen igår.

dagens "när-man-minst-anar-det": innan filmen hade hunnit börja, vibrerade det i knäet på mig. det var mr. maxi som kände för att höra av sig, när han ändå närmade sig skåneland. han presenterade sig som såhär: "hej, xxx från ***köping här." det tyckte jag var skoj. som om han skulle behöva göra det. i vilket fall som helst föll det ju sig naturligt att inte falla för frestelsen, utan jag svarade kort och koncist några gånger, och lät honom skicka sista smset.

dagens planer för kvällen:

mmm. mycket god middag! som födelsedagsbarn får man välja vad man vill ha, vad gäller alla måltider. nu, skall jag dock klä om, för jag och föräldrarna skall gå på bio i laholm. män som hatar kvinnor. återkommer!


fem kilo fetare.

oh my god. lunchen var mycket trevlig. men som vi åt. jag tror att jag har gått upp fem filo. vi började äta kvart i tolv, och slutade äta kvart i två. scandic hotels lunchbuffé är ingen vanlig buffé. det är salladsbuffé, två olika huvudrätter att välja mellan, och sedan en efterrättsbuffé. vi snackar cheesecake, chokladtårta, morotskaka, godis, blåbärspaj, två chokladkakor och gräddbullar. och frukt. men vem fan äter frukt när man kan äta gräddbullar? ja jag säger då det, vi praktiskt taget rullade in på systemet senare...

tar en paus innan det är dags för middag med mor och far klockan sex. byxor med massor av stretch och resår fordras i detta tillstånd.

dagens roligaste: minnen. skvaller. felsägningar. på tal om annat. allt, är i stort sett skrattframkallande när vi fyra ses. helt fantastisk. finaste tjejerna ever.

birthday girls.

grattis igen till mig och mina flickor. tänk, det är lite roligt att jag har två goda vänner som fyller år på samma dag, varaav den ena har tvingats umgås med mig sedan födseln. galet.

fick paketer och frukost av mamma och pappa i morse. lunch skall intas med julia, sandra och emma. ska bli mycket mycket mysigt. det är faktiskt skönt att vara här och inte där, även om jag ser fram emot att bli firad en gång till nästa vecka. såklart. jag är ju enormt uppmärksamhets- fixerad trots allt.

dagens bästa present: fick en vitlökspress i födelsedags- present, det var väldigt välkommet. är väl antagligen lite vuxenvarning på att bli glad för en sådan sak dock.

dagens "snart 24":

fyra minuter kvar. jag kan inte hålla mig!


klorin ditt jävla svin.

jag brukar ofta observera folk. på gatan, på tunnelbanan, på fik, på bussen, ja lite överallt. och folk har för sig väldigt roliga saker. den jag allra helst skulle vilja observera just nu, är dock mig själv. tänk er följande:

 • jag sitter på arlanda express.
 • jag bloggar.
 • mitt hår står åt alla håll och kanter.
 • jag luktar kanske lite lite svett.
 • jag har klätt av mig halvt naken på överkroppen.
 • jag äter en paprika, som om det var ett äpple.
 • jag har bruna fläckar på mina svarta jeans.

allt detta, tack vare en galen kväll i solna. att jobba gick bra, men dörrsatan skulle såklart krångla. vilket innebar märkvärd försening. och just det, en klorindunk jag fick levererad läckte, så jag fick klorin över hela mig. på fingrarna, i ansiktet, på byxorna, på tröjan. you name it. får väl lov att tillägga att jag råkade bita mig på nageln, utan att ha tvättat av händerna först.

dessutom är jag hungrig, var tvungen att springa skitfort från tunnelbanan till pendeltåget. missade pendeltåget. jag har stor väska med mig. inte optimalt. pust, suck och stön. jag vill vara hemma nu!


dagens observation: mitt i allt resande såg jag en tjej jag kände igen, på tunnelbanan. det var hon dendär linn, som jag träffade ute i höstas några gånger, som är den mest falska och mest mysteriska tjej jag träffat, ever. jag ignorerade, totalt.

a friend in need.

hastigt och lustigt var man på väg till solna. och vad ska jag göra där? jo, förstår ni, min gamla kollega från fitness24seven har ringt och frågat om jag kan ställa upp och jobba några gånger. jag har tackat nej tre gånger, vilket känns lite dumt. därför tackade jag idag ja, fjärde gången gillt, typ. det är en himla tur att man är resvan, stresstålig och så vidare, för annars vette tusan hur man hinner hem och packa efter skolan, åka inom hornstull för att hämta nycklar, jobba i solna mellan 16 och 19, och sedan åka till arlanda för att ta ett flyg 21.30. kanske ingen jättematch, men det var lite klurigt att få med allt i den hast jag slängde ner det i resväskan.

får se hur det går dock, jag har ju trots allt inte jobbat i receptionen på evigheter. stackars den receptionist som kommer ha mig på tråden femtielva gånger. men det ska faktiskt bli roligt. sälja lite kort, moppa lite golv, snacka lite med kunder och sådär. omväxling förnöjer, heter det ju.

dagens oskönaste: visst, solen skiner och sådär. men det spelar ju ingen roll när snålblåsten letar sig igenom vartenda plagg och förfryser märg och ben.

bakis torsdag.

jag är lite bakis. kan bero på två glas rödvin och två öl, men även på annat. men jag är inte så farligt bakis, så det beror nog på ölen...

jag ska springa iväg till skolan, men ville tacka claudia och johan för den goda middagen igår. och sällskapet. mucho niceo! puss på er båda!

dagens hello saferide:


sammanträffande i mängder.

jag kan inte låta bli att le lite åt mig själv. jag vet inte vad det är som gör det, men jag utsätts allt som oftast för konstiga händelser. idag utsattes jag för två:

1. apotekarens vän är på förstasidan i metro. jag smsar och berättar. senare, på tunnelbanan på väg mot odenplan, berättar jag för claudias johan om det hela. letar fibrilt efter en metro i tunnelbanevagnen. när vi ska gå av, kliver apotekarens vän, han i metro, på! det blir en hastig kram och ett ganska snabbt "nej men, vad fan..." knas.

2. för några veckor sedan satt jag och apotekaren mitt emot ett gulligt par på tunnelbanan. tjejen var svensk, och killen fransos. när jag och claudia smyger ut från tranans bar ikväll, för att fråga två killar om en tändare, upptäcker jag att jag känner igen den ena. och gissa vad. det är fransosen med den gulliga flickvännen. eller tvärt om. i vilket fall som helst uppmärksammar jag honom om min uppmärksamhet, och han skrattar nervöst. hans vän kissar nästan på sig, och de båda ursäktar sig.

jag tycker iallafall att händelser som dessa är väl värda att uppmärksammas. nu, ska jag dock sova. skola och packning imorgon.

dagens känslor: det är väl klart som fan att jag skulle vilja berätta för någon hur jag känner, men det spelar ju ändå ingen roll. men visst skulle jag vilja ringa honom varje dag och berätta precis hur mycket jag saknat honom, vad som har hänt mig, och hur mycket jag tänkt på honom. men som sagt, det spelar ju ingen roll. men det är väl klat som fan att jag saknar hans armar och hans bröst, hans fina leende och förståelse för precis allt jag gör. men det spelar ingen roll. så därför gör jag inte det...

dagens klipp:

yepp. jag klippte visst lugg igen. igår. blev så himla sugen, och tänkte att jag kunde göra det en sista gång innan jag sparar ut den inför sommaren. blev helt okej antar jag. inte helt nöjd, men wtf, den växer ju uppenbarligen ut...

nu ska jag rusa till systemet, inhandla vin jag aldrig provat, och sedan ta mig till kungsholmen och claudia och johan. middag med vin står på kvällens schema. och eventuellt en öl på tranan. ska bli himla mysigt. laters!


brösten sa poff.

jag visste att det skulle ske. jag var beredd. men det betydde visst inte att jag ändå skulle bli lite ledsen när det hände. jag upptäckte idag, att det hade hänt. mina bröst har gått tillbaka till sin ursprungliga storlek. jag visste såklart att detta skulle hända, eftersom jag slutat äta piller med hormoner i. men ändå, lite sorgset är det. så, bye bye boobies.

upptäckte förminskningen på gymmet. har alltså varit och tränat denna fantastiska, soliga, dag. är dock fortfarande begränsad vad gäller magövningar. vet inte vad som hänt, men ont gör det. iallafall. på vägen in mot gymmet satt jag bredvid ett par, som satt mittemot varandra. de läste varsin metro, och utbytte ibland ett fåtal meningar. vid skanstull frågar killen: "du ska av i slussen eller?" tjejen, som bryter på norska, svarar: "ja, slussen... eller, medis. ja, medis. så går jag folkis ner till jobbet." alltså, det där är inte okej. man förkortar inte folkungagatan till "folkis". det gör man bara inte. och det kommer från mig, som fått bassning för att jag skriver "gullmars" istället gullmarsplan. det måste man ju förstå, även om man är norsk, att det inte är okej. shit. vart är stockholm påväg...

dagens men för livet: jag glömde ju helt bort att berätta om min nära-slå-halvt-ihjäl-sig-upplevelse i förra veckan. drar den kort: fredag. jag är sen. vi skall redovisa vårt grupparbete. missar bussen. får panik. tänker i panik att jag kan åka via årstaberg. tar tunnelbanan. byter till tvärbanan i globen. är fortfarande sen. komme fram till årstaberg. utbrister fult ord för det kvinnliga könsorganet, när jag ser tåget mot västerhaninge rulla iväg. med musik i öronen, och flera människor omkring mig märker jag inte vansinnescyklisten komma emot mig. han lyckas väja något, men kör förbi mig, med sådan fart, att han får med sig hela mig och jag snurrar runt i någon form utav piruett. utan ett ord rätar jag på väskan, och går vidare. svårt traumatiserad av det hela. det bör tilläggas att tåget jag såg var ett annat tåg. mitt tåg var två minuter försenat, och jag hann. men numera vågar jag knappt korsa en cykelbana utan att titta både till höger och till vänster, tre gånger.

bedtime.

äntligen är byrålådan full med färgglada trosor igen, och jag behöver inte gå runt i fultrosor. för er som missat tidigare filosofiska utsvävningar, kan jag åter igen konstatera att fultrosor för mig numera inte nödvändigtvis betyder fula trosor, utan snarare obekväma. så fick vi klarhet i det.

nu skall jag dock krypa till sängs, har en lång dag framför mig imorgon. frukost, träning, plugg, lunch, plugg. jag tröttnar redan... så god natt på er.

dagens relation: jag har bestämt mig för att absolut inte inleda någon typ av ny relation med det motsatta könet. det vill säga, jag ska inte ragga, inte gå hem/släpa hem, tråna, eller fjompa mig för någon kille/man. vi kan kalla det för rehabilitering, eller what-ever. jag ska iallafall bara bry mig om mig själv. fram till sista maj. så det så.

run away.

jag skulle tvätta, tänkte jag. men när jag kom ner till tvättstugan, så hade typ tvättrummet jag tänkte använda, brunnit upp. väggarna var kolsvarta, torktumlaren och centrifugen borta och det luktade starkt bränt. obehagligt. men inte lika obehagligt av tanken på att behöva ha på sig fultrosor i flera dagar.

"jaja", suckade jag, och gav mig iväg på en väldigt rask promenad. "jag går till bandhagen", tänkte jag. jo tjena mittbena. som om att jag hittar på de där småvägarna i mörkret. jag gav upp, och svängde vänster, och sen vänster igen, för att komma tillbaka mot högdalen. kände mig lite vilsen, men tyckte jag skymtade en röd text på ett höghus, och kände mig lite lugnare. gissa om jag då blev förvånad när jag insåg att det var bandhagens centrum jag kommit till, och inte högdalen. panik! tack vare skyltar kom jag dock på rätt spår igen, och började springa. och jag sprang, hela vägen hem, inom högdalens centrum.


skönt, var det. men kallt. men som foo fighter's sjunger: "pleasure or pain, i can't choose". dessutom stod det andra tvättrummet ledigt, så jag utnyttjade halvtimmesregeln och slängde in två maskiner. helt fantastiskt.

dagens mat: tack vare snälla grannar fick jag till en sjukt god köttäfrssås. hade börjat steka alla grejer, när jag insåg att jag inte hade några krossade tomater. så jag lommade ut i trappen och ringde på hos grannen. de gav gärna bort en burk, och tjejen sa: "vilken lägenhet var det nu..." jag pekade på min och sa: "den, du vet, ananas..." hon skrattade och önskade mig lycka till med köttfärsen... haha.

dagens kräkfaktor:


det har varit en helt okej dag i skolan. mycket att ta in, men det verkar fastna ganska bra. dessutom satte jag mig på tåget för att åka hem glad över att ha solen skinande i ansiktet. det är ju helt fantastiskt vad vädret kan påverka. leendet på läpparna förvann dock väldigt fort när jag upptäckte en extremt obehaglig sak i min hand. cashewnötterna jag stoppade i mig hade larver i sig.

jag höll på att kräkas. malin och my höll på att kräkas. jenny och camilla höll på att kräkas. det finns nog inget äckligare att uppleva, eller jo, det finns det såklart, men just i detta nu kan jag inte komma på något. jag mår skitilla nu. hela vägen hem gick det runt runt i magen. dödar alkohol larver? i så fall är det jag som tar en öl till maten. usch.

regn regn regn.

suck. vaknade och var sjukt sugen på en promenad. men då regnade det såklart. det duggade fortfarande när jag gick mot bussen, och jag tror minsann att det duggar nu också. som tur är sitter jag inomhus, i skolan för att få lite läsro. jag har aldrig varit en läsare, vilket gör att jag måste ha det tyst och lugnt omkring mig för att jag ska kunna koncentrera mig. annars går det bara rakt ut igen. därför funkar det dåligt att sitta hemma.

annars då? jo, det är tisdag. är "ledig" imorgon, men har mycket läsning att ta igen. sen längtar jag oerhört mycket till torsdag kväll. för då flyger jag hem. hem hem hem. till mamma och pappa. min pappa är den sötaste. blev helt förkrossad när jag sa att jag inte kommer hem över påsk. "jag har inte råd, pappa" sa jag. två minuter senare har jag pengar på kontot som räcker gott och väl till två flygresor. familjen är bra viktig den...

nej, nu ska jag sätta fart med läsandet. på återseende.

dagens kvällsplaner: tvätta, kolla på när rosing hånglar med lillpojken och desperate housewives. livskvalitet!

sökt och klart.

då har man sökt lite kurser, ifall att. jag hoppas ju på sommarjobb, men man vet aldrig... tack julia, för ditt stöd. ja, emelie, är ju helt förvirrad och bortkommen och har noll koll på hur man räknar poäng och vad det innebär egentligen.

nu ska jag snart sova, för jag är förbannat trött. har ätit, och är seg. funderar även på att verkligen verkligen gå upp tidigt imorgon och ge mig ut på morgonpromenad. körde ett så härligt ryggpass innan idag, och vet inte om det hinns med nån träning på onsdag. sen är det ju alla kakor som kommer behövas ätas upp på födelsedagen... hm... morgon promenad it is.

dagens status: jag skulle så gärna kommentera på hans status, det riktigt kliar i fingrarna. men jag ska inte, för jag har sagt att han inte får höra av sig, så då vore det ju dumt om jag gjorde det. men oj vad det kliar...

ännu mera resande.

shit. så mycket tid jag spenderar på resande fot. tyvärr är det inga exotiska platser jag reser till, utan de flygplatser jag numera kan som min egen bakficka är ängelholms flygplats, sturup och arlanda. i påsk blir det dock att utforska landvetter, då kullaflyg tydligen försöker få upp alla skåninga till stockholm i påsk, och inte tvärt om. ska bli oerhört spännande. påsken ser därmed ut såhär:

onsdag 8/4: flyger hem, sent, från arlanda till ängelholm.
torsdag 9/4: kör ner till malmö, tidigt.
fredag 10/4: kör hem från malmö, till laholm. sent.
lördag 11/4: stannar hemma, hela dagen.
söndag 12/4: åker eventuellt tåg upp till göteborg.
måndag 13/4: om inte tågresan blev av på söndagen, blir den av nu, och sedan flyger jag från landvetter till arlanda.

tur är det, att jag gillar att vara på språng.

dagens sömnpiller: handelsjuridiken verkar bli väldigt kul. men litteraturen, en decimetertjock (nästan ialllafall) bok med lagar, föreskrifter och långa meningar får mig att somna. someone get me a lawyer...

dagens sommar:

blev lite inspirerad av nadjas zebramönstrade klänning i lördags, och vill nu hemskt gärna beställa denna snygga bikini från forever21.com. hade inte varit helt fel i sommar. men, tills dess blir det noll godis i veckorna och minst tre träningspass.


dagens outfit:

jag gör, som linn kallat det "en emelie" och säger till mig själv om de nya tightsen från gina tricot: "använder du dem inte direkt, kommer du aldrig göra det!" så det så.


monday morning.

ännu en måndag morgon. jag är dock pigg och vaken, och det tack vare my new best friend. för att lyckas komma upp på morgonen, har jag för första gången satt väckarklockan på ringning halv sju, och ställt den långt borta vid köket, så att jag måste klättra ner från sängen och stänga av den. att jag inte gjort detta tidigare. jag svär hela vägen ner för stegen, men det är det värt. för nu är jag varken stressad eller trött och grinig.

dessutom ser jag fram emot att åka till skolan och ta den av den första lektionen i handelsjuridik, och att sedan söka eventuella sommarkurser. ifall att, liksom. inte för att jag vet vad jag ska söka, men ändå. funderar på något samhällsinriktat kanske... hm... nej, nu får jag lov att klä på mig.

dagens ser fram emot: jag ser fram emot fredag, för då ska jag och mina "vi-fyller-år-på-samma-dag!"-vänner (julia och sandra) äta lunch med emma. oj så skoj!

dagens låt:

jag säger god natt och önskar er alla en massa fina drömmar. jag vet inte vad ni tycker, men wheatus är ett sjukt underskattat band...


dagens craving:

julia pratade så gott om sina våfflor, att jag var tvungen att göra några jag också. tyvärr hade jag ingen grädde, men det gjorde inget. för jag hade nougatsås. dubbelpass på gymmet imorgon? givet.


dagens recept:

jag får lov att säga att jag verkligen lyckades med min morotssoppa idag. för att göra av med mer grejer hade jag även i lite paprika. och det blev så gott att jag måste ge er receptet:

morotssoppa med paprika och chilli

1 portion
servera med: tursisk youghurt med pressad vitlök och ev. brödskivor med smör


2 morötter (ganska små)
1 potatis (en liten en)
1/2 gul lök (också en liten en)
1/4 paprika (normalstor)
1 dl vatten
1 1/2 dl mjölk
1 grönsaksbuljong
salt, peppar, chilli och spiskummin


skala och tärna morötter och potatis. skala o hacka löken. fräs en liten stund i en gryta. späd med vatten, mjölk och lägg i buljongtärningen. krydda och låt koka i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. lägg i tärnad paprika efter halva tiden. mixa soppan slät och låt den svalna något, så att ni inte bränner er på tungan.

sådär. det är väl vad man kan kalla nyttig och god lunch.

dagens "när-fan-hände-detta?":

är det bara jag som missat detta? göteborgs kex har börjat med ballerina choko. jag personligen, äter upp det ljusa kexet först, för att sedan äta det mörka kexet tillsammans med fyllningen. detta för att jag helt enkelt gillar fyllningen och det mörka kexet bäst. gissa om jag därför blev helt till mig när jag såg reklamen för dessa nya kex. jag måste nästan springa till ica direkt... eller vänta nu. mamma: jag vill ha såna kex på min födelsedag! till frukost! tack på förhand. tänk va, att få vakna upp på sin födelsedag, och få dessa som frukost på sängen. i'm in heaven...


bilderna är tagna från göteborgskex hemsida.

skadad mage.

då har man varit och tränat dådå. givetvis gick jag inte upp åtta, och jag var på gymmet långt efter nio. men vet ni vad, det är söndag. ganska tomt på gymmet, vilket var skönt. det var dock inte alls lika skönt när jag skulle sätta igång med mina crunches och kände smärtan sprida sig i magen. måste ha pajat en muskel eller två, för det gick verkligen inte. jag fick jätteont bara jag försökte röra mig lite lite. så jag struntade i det. såklart. man ska inte träna om det gör ont.

nu ska jag hoppa in i duchen, och sen blir det nog morotssoppa till lunch. ja, idag igen. försöker rensa ut kylskåpet tills jag åker hem till mor och far nästa vecka. så det så.

dagens uppesittare: då jag missade andra och sista delen av the best man igår, måste jag idag sitta uppe till halv två för att se reprisen. svt vill tydligen inte köra den i svtplay. tack då, svt...

ganska missnöjd.

jag är faktiskt ganska missnöjd. även om jag inte bryr mig så värst mycket om melodifestivalen, kunde jag inte låta bli att bli besviken och missnöjd ikväll. jag hade verkligen ingan favorit, och är ganska trött och irriterad på hela "delfinal" grejen, men oj vad vinnarlåten suger. det enda som var roligt på hela kvällen var när de filmade måns och man fick en närbild på hans underbart besvikna min när han insåg att han inte hade en chans att vinna. obetalbart.

så nu ska jag gå till sängs. lite trött, lite besviken och väldigt sugen på att vakna imorgon. jag ska äta frukost klockan åtta, åka och träna, och sedan gå en lång promenad. om vädret tillåter alltså.

dagens go: jag önskar så att jag hade en ipod, så att jag kunde vara med i nike's challenge. inte för att jag springer särskilt fort, eller mycket för den delen, men gud vad det hade peppat mig.


vakna till liv.

för att få min stela kropp att vakna till liv, tappade jag upp ett hett hett bad, med massor av skum. jag tände ljus, och kände mig riktigt nöjd, efter att ha städat hela lägenheten, när jag kröp ner och kände hur mina leder mjukades upp. jag slöt ögonen och hörde hur bob marley sjöng att allt kommer att ordna sig i bakgrunden. skönt. i sådär två minuter. för sen insåg jag hur lätt jag blir rastlös, och började knuffa runt skummet med knäna. inte det minsta roligt. jag konstaterade att bada badkar ensam är förbannat trist, och gick upp.


dagens längtan
: jag längtar redan efter imorgon. vilken tvkväll. helt fantastiskt. och innan dess ska jag träna. skön söndag.

morotssoppa.

riktigt seg morgon. eller, jag får nog knappt kalla det morgon... vaknade halv ett, och har precis fått i mig fukost/lunch. morotssoppa. väldigt väldigt gott. är inte alls sugen på att lämna lägenheten, så jag skyller på att jag behöver städa och sätta in bilder i album, och stannar inne...

dagens kväll: ikväll blir det att kolla schlager med linn, nadja och nadjas kusin. lagom lördagsnöje när man inte är på topp.

"I know love will leave you all crooked"

det tåls att upprepas. vilken kväll, va. jag och claudia mötte upp en hanna, och sen en maja. och sen två andra tjejer som jag inte minns namnet på. förutom jag var hela gänget från umeå. tur att jag umgås så mycket med claudia, så att jag förstod vad de sa.

jag har aldrig varit på tyrol innan. och aldrig på gröna lund på vintern. det var faktiskt lite spökligt kusligt att gå igenom grindarna, och det luktade minnen. senast jag var på gröna lund var jag sambo och på semester. kär och galen. ja, tiden den springer iväg.

i vilket fall som helst trängde vi oss fram genom folkmassan som trängdes lite lagom i den trädoftande lokalen. förband var john me, som vissa kanske känner igen som sångare i the motorhomes. jag fick rysningar först när han gjorde en cover på jackson five's "i want you back", men efter det var jag såld.

helt utan förhoppningar såg jag sedan annika norlin kliva upp på scen. tillsammans med henne killen med utåtstående ögon från popsicle. sen en tjej jag tror claudia sa sjöng i arcade fire någonting. och så lite annat folk. men skit samma. har ni sett annika norlin live? har ni inte det, ja då har ni missat något. jag grät. okej, jag gråter ofta, men detta var något unikt. hennes scennärvaro är fantastisk, och jag förstår inte var hon får all energi ifrån. och texterna. jag tror inte att vi ska gå in på dem, för då kommer detta bli ett väldigt långt inlägg, och jag måste sova. men ja, kära vänner. annika norlin is the shit.

dagens bästa: claudia. hon är seriöst bäst. och fri. som en fågel. fåglar ska flyga fritt. fritt fram. kärlek till dig.

dagens mat och outfit:

pasta carbonara (lagad med bar överkropp så att jag fick baconstänk på hela magen. notera: gör aldrig om), anderssons öl och nya stickade linnet från h&m. jepp jepp. nu ska jag snart dra...


vilken kväll va.

äntligen kan jag lägga grupparbetet bakom mig... skönt... sen är det så väldigt intressant att se hur vissa verkligen inte klarar av att ta kritik, utan vänder taggarna utåt direkt. suck...

har varit och tränat, och ska nu välja outfit och äta lite mat. och kolla på that 70's show. sen ska jag åka till stan för att gå på konsert med claudia och hanna. ska bli roligt. har aldrig sett hello saferide innan, så det ser jag fram emot!


dagens tanke om kärlek: för var kille jag träffar, som jag sedan slutar träffa, blir jag mer och mer säker på att det kommer bli som vi tror: jag och den gamle gamle vännen gifter oss när jag är 28. skulle inte förvåna mig om det blir så. inte ett dugg.

dagens mest avundsjuka:

lillasyster med pojkvän lämnar sverige för thailand i två veckor, utan att betala alls mycket. sjukt avis. önskar så att jag kunde följa med... aja, en annan får väl dra på sig jackan och gå till gymmet. kanske sola solarie lite. hmpf.


god morgon, ja faktiskt.

jag är pigg och glad idag. kan bero på att det förhoppningsvis blir en bra helg. men jag tänker inte jinxa den. men kanske, kanske, blir det en väldigt trevlig helg.

dagens håller med: jag är också förbannat trött på andrahandsförsäljningen av konsertbiljetter och liknande. har inte blivit drabbad själv, men ofta tänkt tanken: "äsch, det är ändå inte lönt.. biljetterna kommer ju säljas slut på två sekunder och säljas vidare..."

om det kommer upp nån lista eller nått man kan skriva på, tänker jag helt klart göra det.

dagens tischa:

jag vet inte vad ni ska, men jag ska köpa två. minst. en tischa från kungen och hertigen borde alla skaffa inför sommaren. klicka här för att komma till köpsidan.


dagens tischa:

jag vet inte vad ni ska, men jag ska köpa två. minst. en tischa från kungen och hertigen borde alla skaffa inför sommaren. klicka här för att komma till köpsidan.

ordbajs och kaffemys.

utan tvekan en riktigt mysig förmiddag. efter synyndersökningen mötte jag upp med katarina, och vi begav oss till vurma. ett oerhört mysigt fik på bergsunds strand (på hörnet på andra sidan efter ica supermarket). fick tipset av therese, och gav oss tusan på att vi skulle hitta dit. det gjorde vi, men fråga är ju hur therese hittade dit från början... iallafall. vi kom dit precis när de öppnade för dagen. det innebar nybryggt kaffe som doftade ljuvligt, nästan varma bullar som precis anlänt från det egna bageriet och en lagom morgonförvirrad personal.

fiket är trevligt inrett med målningar i starka färger, glada tapeter och massor med kuddar. hela atmosfären var så varm och inbjudande att jag inte ens märkte när dörren råkade stå öppen lite för länge. hela vistelsen var så skön att jag log åt de fyra mammorna som satte sig bredvid oss med sina bebisar, och matade dem (inte med nappflaska). detta tåls att uppmärksammas, då jag i vanliga fall brukar höja irriterat på ett ögonbryn när barn befinner sig på fik eller restauranger.

jag kommer helt klart att dra med stockholmsgäster dit nästa gång, och hoppas att ni läsare blir sugna på ett besök. för det borde ni. helt klart.

dagens tröttsammaste: jag kräks snart på vårt grupparbete. jag har läst igenom det sjutton gånger. äntligen är det inlämnat och nästan ur världen. men inte nog med det måste jag läsa igenom en annan grupps arbete som vi skall opponera på imorgon. som om jag inte vet redan nu att det kommer bestå av ordbajs och en hel del upprepningar. för det är ju det grupparbeten går ut på. bla bla bajs bajs bla bla bajs...

nej vet ni vad.

jag struntade helt klart i morgonpromenaden. kände verkligen inte för det när jag tittade ut och såg snötäcket på marken, utan drog istället mitt täcke längre över huvudet och sov en timme till. nu, är det däremot dags för frukost. synundersökning klokan nio, och sen förmiddagsfika med katarina. ska bli trevligt.

dagens låt: denna låt får mig att vilja åka på festival och dricka öl med gräset kittlande mot ryggen.god natt.

jag går och lägger mig nu. för jag är trött och jag fryser. det är verkligen snorkallt i min lägenhet. därför känns det inte lika konstigt att sova under det tjocka täcket. alltid nått. funderar på att ta en lång promenad innan frukost imorgon. men vi stannar där, för man vet aldrig hur väl den tanken gör sig halv sju imorgon bitti.

dagens snart: snart fyller jag år. och då ska jag kramas med emma och julia, och sandra och bonnie. det ska bli mysigt.

dagens påminnelse:

kan någon påmnna mig om att jag behöver köpa lök? för mina rårakor smakar inte alls lika gott utan lök...


dagens roligaste video:

jag känner mig så hemsk som tycker att detta är roligt. det var ännu roligare när apotekaren, hans vän, julia och jag vek oss av skratt, lagom fulla på rödvin. kom att tänka på det och var bara tvungen att dela med mig.


bra början på en onsdag.

träning. skönt. fitness24seven på david bagares gata (vid hötorget) är kanske inte det charmigaste, men det spelar ingen roll. maskinerna står där de ska, och på förmiddagen är det nästan tomt. jag hade dock turen att stöta på två före detta kollegor som var där och kollade läget. riktigt kul. inte så ofta vi ses numera. jag saknar dem, allihop...

efter lunchen gick jag till hötorgshallen och unnade mig lite halva och turkish delight. det är ju inget riktigt godis, och jag har ju trots allt tränat. men det skall räcka lääääänge, så oroa er inte. eller ja, jag tänker inte ha dåligt samvete för det iallafall.

dagens tips: jo men så att jag är ju rätt mätt och så va. lunchen på grill (drottninggatan 89) kunde kanske varit något varmare, och då menar jag faktiskt maten. som tur är väger dock inredning och atmosfär upp det hela, och den sprakande, om än fejkade, brasan fick iallafall mig faktiskt att känna mig lite varmare inombords. gick dit med claudia och hennes vän, utan att veta vad det var för ställe. blev helt verkligen positivt överraskad. ni som aldrig har varit där, men har råd att hosta upp 110 kronor, borde traska dit nästa lunchrast. det är ett riktigt coolt ställe, som jag helt klart kommer att besöka igen. när csn gjort sitt jobb.


men god morgon.

sådär ja. då var man up and awake, och efter frukost med kaffe, två leverpastejsmackor och ett äpple så skall jag bege mig mot gymmet. ska bli skönt att ha tränat på förmiddagen, och slippa göra det på kvällen. är ledig från skolan idag, härligt!
dagens lunch: planeras intas på grill med claudia med vän. claudia har hypat stället, så jag ser verkligen fram emot det!

rödvin och kyckling.

en fantastisk kväll. jag tycker mycket om johan och claudia... kom dit med fina klänningen på. vi satte oss till bords, skålade för apotekaren (som trots allt introducerat mig för vinet vi skålade med) och högg in på den delikata middag claudia tillagat. vi pratade massor om allt, och det känndes skönt. men så spelades "take a walk on the wild side" på spotify och jag kände doften av hans hals.

dagens vårkänslor: jag vet, att våren bara luras. jag känner det i luften. det må ligga snö på marken, men jag känner i luften hur våren håller andan för att inte sprida sin värme om våra frusna kroppar. det är som att hon njuter av att hålla oss på styva linan. men snart måste hon ta det där andetaget, och då kommer jag kasta huvudet bakåt och le mot henne och solen.

dagens middagsgäst:

moi. johan och claudia har bjudit hem mig på middag, och jag tar med en flaska vin. så fantastiskt vardagsmysigt att jag var tvungen att ta på mig min prickiga klänning...

dagens önskan:

make it stop. jag är så trött på detta väder nu. vaknde i morse och fick en chock när jag insåg att jag var tvungen att pulsa mig igenom ett tjockt tjock täcke snö på vägen till bussen. detta snötäcke var även anledningen till att bussen var tjugo minuter sen, och jag kom en kvart för sent till skolan. ganska irriterande.

sedan blir man ju inte mindre irriterad över att sitta med ett grupparbete i fem timmar. jag tror mina ögon är ganska fyrkantiga, och jag ser fram emot två dagars ledighet. eller ja, en och en halv iallafall. träna och sova, är vad jag tänker göra.

dagens lunarstorm:

jag kan inte låta bli att skratta lite när jag läser mina gamla dagboksinlägg från lunarstorm. de visar tydligt att jag blir äldre, men inte fan så mycket klokare. bitter var jag redan då, för fem år sedan, och ganska tragisk och dramatisk. men det var som någon sa; ränderna går inte ur så lätt.


dagens favorit träningslåt:

det krävs inte mycket för att jag ska gå igång, men med denna låten i öronen tränar jag liiiite hårdare...my name is smart ass.

ja tjena vad jag lyckas ställa till det för mig själv ibland. efter skolan satte jag mig på pendeln för att åka och träna. hade krängt i mig en korv och en banan från pressbyrån. börjar fundera på vilket gym jag ska åka till. "jag vet" tänkte jag, "jag åker till det i sundbyberg, nu när jag ändå sitter på rätt pendel..." sagt och gjort, jag åkte till sundbyberg. det tog skitlång tid. sedan tog det skitlång tid att gå till gymmet (jag visste ju liksom inte riktigt vart det låg). riktig tur att det var ett bra pass, för sedan tog det såklart ännu längre tid att åka hem. total restid inklusive träningstid: 2 timmar och 45 minuter.

dagens resultat: ja, jag var ju bara tvungen. jag älskar att träna axlar, för jag ser så töntigt biffig ut. haha. jag vet, jag är en tönt. och jag ser inte ut sådär om jag inte spänner mig. men ja, det är ungefär så roligt man kan ha när man är ensam i en lägenhet på 23 kvadrat och tvn som enda vän.


dagens stalker:

jag vet inte vem som stalkar vem, men det började i lördags:

på tunnelbanan, ungefär vid halv fem-tiden, kom det en kille, ganska good looking, och satte sig snett framför mig. han går av i högdalen, alltså där jag också går av. senare på kvällen, vid halv sju, är han på pizzerian i högdalen, alltså samma pizzeria som jag är och köper pizza på.

detta kanske inte är så konstigt, men vet ni vad! var precis och köpte kaffe nere i kafeterian i skolan, och skoja om jag blev häpen när han står framför mig i kön! liiite creepy faktiskt...

dagens härmapa:

jag log lite rått precis. för de provade nya glassar i nyhetsmorgon, och en buktalartjej var med med sin leksaksapa. när apan pratade lät den precis som en tjej i min klass gör ganska ofta. kan ju vara bra för ap-tjejen att veta, att hon har en stand-in om hon tappar rösten någon gång...

dagens "lite sex skadar aldrig":

min trötthet blev som bortblåst när jag såg vad som visas på femman:

the secret diary of a call girl
jag har läst boken, och den är riktigt bra! såg lite av serien förra sommaren eller när det var, och jag gillar billie piper. och sex. och serier som handlar om sex. så ja, jag blev lite piggare och gladare! kan vara bra, för man ska aldrig somna ledsen...

dagens tröttaste:

jag. nip/tuck är snart slut och då ska jag krypa ner i sängen och sova gott. har kokat ris till morgondagens lunch och packat träningskläderna. imorgon är det skola och träning som står på schemat. tankefördriv tas tacksamt emot. god natt på er!

dagens resor:

nu har jag bokat fyra flygresor för att kunna ta mig hem och fira födelsedag i mars och valborg i april. det dumma är bara att det kostar så förbannat mycket. totalt gick de fyra flygresorna på 1889 kronor. ouch. men det är det väl värt. och då menar jag inte väl som i kanske, utan väl som i helt klart.

deppig söndag kväll.

usch, så deppigt det blev helt plötsligt. kind of saw it coming, men inte att det skulle kännas riktigt såhär. är inte sugen på något. inte ens godis. så jag sover. för när man sover behöver man varken gråta eller tänka. problemet är bara att man drömmer när man sover... ryck upp mig.

dagens saker som känns fel: allt.

söndag eftermiddag.

ibland gör man saker man inte borde göra. saker som känns bra för stunden, men som man vet att man kommer få ångra senare. till exempel:

- dricker tequila klockan 01 en torsdag för att man är på så bra humör.
- skolkar på repetitionen inför att viktigt prov för att man är bakis.
- tackar nej till att jobba i helgen, för att man är bakis.
- äter ett halvt kilo godis. behöver inget för att.
- går in på sitt ex's facebook. behöver heller inget för att.
- träffar någon man är kär i, som inte är kär i en tillbaka, för att man (utan att erkänna det dock) hoppas på att allt skall föränras över en natt.

vi vet ju alla att inget av ovanstående är något man mår direkt bra av dagen efter/när man får en halvtaskig lön/failar provet/ligger halvt heart broken i soffan en söndag och kollar på dålig australiensk humorshow

dagens dag: internationella kvinnodagen.  någon som gjort något speciellt åt saken?

lagom lördag.

då har man jobbat fem timmar utan att bli uttråkad. skönt, tiden flög faktiskt iväg. det enda som är segt är ju att det tar 46 minuter att åka hem. nu ska jag iväg och köpa pizza! ska bli väldigt väldigt gott... banan och curry med bernaisesås. kan nog inte bli bättre... sen blir det en riktigt lugn och skön hemmakväll. på tiden!

dagens tv-kväll:

all work no fun.

i torsdags ringde chefen och frågade om jag ville jobba på idag. jag tackade ja, såklart. skingra tankarna ett tag. ska faktiskt bli skönt. det är ju inte direkt lajbans, men iallafall ett skönt tidsfördriv. och så ska jag äta sushi till lunch. så det så. nu, måste jag gå...

dagens halsband: ett halsband i trä/guld från vila jag fick av lillasyster när jag var hemma senast. mycket fint. tack så mycket lillasyster!


dagens myspace:

haha, tittade in på min gamla myspace och hittade detta blogginlägg jag skrivit:Saturday, October 28, 2006

drunken friday, awful headache...

god damn. had an amazing night out at the tivoli last night. first me and a few friends had dinner at our place, then we played some pool (yes, I've got a pooltable in my livingroom...) and started consuming loads of baccardi razz mixed with, eh, nothing. thank you lord for travemünde. I got quite drunk. so did mojgan and alexandra. patrick fell asleep at 11 pm, so he and linnea stayed in when me and the girls went in to town.

we were all in an amazing state of mind, all cheered up, dancing and drinking. mojgan started making out with some guy with an ugly cap that looked like twelve. together they looked like a couple of school kids. alexandra soon started making out with some guy she's been seeing for a while. I was all of a sudden alone. and drunk. and I had no cigarettes. found this guy, with nasty dreads and an ugly t-shirt. he had cigarettes. we shit-chatted for a while, but he later pointed finger at me screaming "fuck you!" after I'd said "thanks, but no thanks" when he asked if he could kiss me...

anyway. eventually I found this guy whom I´m now meeting for coffe. nice.

don't feel like drinking, but in 2 hours I'll be pouring red wine down my throat. it's saturday... yay...jag var ganska rolig redan då...

inte lika tungt.

tack vare ett samtal med föredetta kollega som gav några positiva besked, två samtal med apotekaren och lite mat i magen känns det inte lika tungt längre. sen vet man ju inte hur det kommer att kännas imorgon. men nu, just nu, känns det lite bättre. så nu ska jag städa och fixa i min garderob. spexigt värre. dessutom sjöng de "everything gonna be alright""så ska det låta": marley får mig på bra humör.dagens jämförelse: jag kom fram till att abrupt avslut med apotekaren kan vara direkt livsfarligt. på samma sätt som att visst tungt missbruk avvänjs med successiv nedtrappning eller substitut. det där med substitut  har dock visat sig ganska dåligt när det gäller att ta sig ur en relation, så jag tror snarare på det förstnämnda. så så får det bli. successiv avvänjning. låter inte alls lika hemskt.

no more emma.

inte för min del iallafall. efter skolan mötte jag upp med henne och nina. vi åt burgare på hötorgshallen, och när nina gick till jobbet en sväng fikade jag och emma länge på sandy's vid stureplan. vi pratade om allt och alla, och det var skönt att få lätta hjärtat lite. som jag saknar den människan. hon och julia skulle jag helt enkelt inte klara mig utan.

efter fikan strosade vi tre hela vägen genom gamla stan till fröken söt på söder. om jag någon gång får vara brudtärna ska jag ha en klänning därifrån. eller så köper jag en och låtsas att det är sommar i min lägenhet. skulle iallafall få mig på mycket bättre humör.

nu ska jag ringa min mamma. så det så.

dagens kvällsplaner: jag har lovat mig en lugn kväll. vi snackar chips och tv.

dagens vill:

jag vill åka härifrån. till ett varmt land. där skulle jag ligga på en strand och låta solen värma varenda liten del av min kropp. låta vatten skölja bort allt som inte skall vara där och sedan torka på nytt. det ni, hade vatt nått det.

dagens timo:


timo känns typ fel.

underbar konsert. efter fyra öl och två cigaretter kunde det inte kännas mer underbart. efter fyra öl och två cigaretter med emma och nina kunde det inte kännas mer underbart. efter fyra öl och två cigaretter med emma och nina och timo som spelar "didn't we almost have it all" kunde jag inte vara mer benägen att skratta samtidigt som tårarna flödade nerför mina kinder. efter "about you now" ville jag bara plocka upp mobilen och skicka det där smset. men jag fotade istället. 86 kort.

dagens saker som känns fel just nu:

 • att inte smsa honom och säga att jag saknar honom.
 • att inte ringa honom och säga hur bra timo var.
 • att inte sitta tillsammans på tunnelbanan och skratta åt den fulla mannen som satte sig på golvet.
 • att inte pussa honom god natt.
 • att sova under det tjocka täcket.

jag hade iallafall tur med vädret.

när allt är tungt, såväl ögonlock som tyngden på hjärtat, är det iallafall skönt att solen lyser. hade det inte vait för det hade jag nog inte orkat med helvetesresan med två bussar och en tunnelbana hem från ikea. och hade det inte varit för värmande ord från vänner och familj hade jag nog knappt rest mig upp ur sängen. men jag står, om än något ostadigt, och skall nu bege mig mot claudias hem för att dricka kaffe. mmm.

dagens lärdom: "never let your guards down." så sant som det var sagt, varje jävla gång.

sen morgon.

som vanligt när jag är ledig en dag har jag storslagna planer som går lite i kras på grund av att jag sover lite för länge. jag hade tänkt befinna mig på ikea as i write, för där kan man äta frukost för 10 kronor, och det ville jag göra. men så blev det inte. så nu får jag åka dit med min egen frukost i magen. jaja. jag måste ju faktiskt åka dit så att...

ikväll kommer alltså emma upp, och det ska bli väldigt skönt att få kramas med henne. sen ska vi minsann gå på timo räisänen med nina och det ska bli förbannat kul. har inte lyssnat på han skiva så mycket, men det ska nog gå bra ändå. nej vet ni vad, nu ska jag duscha. laters.

dagens avslut: ja, för att tala klarspråk så har jag och apotekaren inget gemensamt längre, förutom en vän på facebook. detta är verkligen jättesynd, för lilla jag hade ju typ gått och kärat ner mig lite. men men, det blir ju inte alltid som man tänkt sig. men tomt är det. lite överallt.relax. i'm fine.

ibland går det inte alltid som man vill. men det är sånt man får vänja sig vid. i'm fine, he's fine, but we ain't fine together. och så var det med det. nu ska jag tvätta mina linser från salta tårar, och krypa ner i sängen.

dagens skiva: helt klart laleh - me and simon. går på högvarv. lite efter, som vanligt.

ge mig värme.

helt plötsligt sjönk temperaturen från plus 3 till minus 100. helt plötsligt vändes allt upp-och-ned, och den passerade timmen har varit som att vänta på sin egen avrättning. inget kul alls faktiskt. men men, jag försöker tänka positivt och inte gå händelserna i förväg. än är det en halvtimme kvar till avrättningen. sen får vi se vad som händer. men jag säger som laleh: "saying nothing is almost like lying".

dagens hopp: i hopp om att få upp kroppstemperaturen hinkar jag i mig koppar av mitt favoritte.


morgonpigg.

ser ni? det börjar bli ljusare om morgonen. underlättar märkbart när jag ska försöka få upp min kropp ur sängen. jag lyckas fortfarande snooza i 50 minuter ibland, men jag är bra mycket piggare när jag väl slänger benen över sängkanten. skönt. längtar efter våren så att det gör ont.

idag är det skola för hela slanten, så det är väl bäst att jag börjar röra på mig...

dagens count down: idag är det 16 dagar kvar till min födelsedag. man skulle kunna tro att jag fyller fem, varje år, så som jag blir exhalterad.

välkomna.


tänker inte dra någon större presentation, utan helt enkelt bara konstatera att det från och med nu är här som det händer. sen ska jag inte byta mer. i swear.

kom dock på att de som missat mina gamla inlägg, eller bara vill läsa dem igen för att de är så bra, kan besöka gamla bloggen, eller ännu äldre bloggen. men för guds skull, kom ihåg att det är här det händer.


dagens ursäkt: förlåt om jag rör till det, men jag tänker bygga upp ett emelie bodil elisabet-imperie, och då gäller det att vara konsekvent...

RSS 2.0