dagens planer för kvällen:

tjo! dåligt med uppdatering. sorry. vi har iallafall spenderat dagen på stan, och skall nu till le cardinal. det blir trerätters middag, med mycket gott. laters!


dagens film:

smala sussie går på svt1. antagligen den roligaste film jag glömt bort att jag tyckte var så rolig. se!

 


choklad, riktig choklad.

den 56% chokladen smältes, mjölken värmdes. chokladen och mjölken blandades, och toppades med grädde. något godare får man nog leta efter.


dagens planer för kvällen:

med risk för att bli dödad av en viss klasskamrat, tänker jag inte skriva ordet som börjar med "fredags" och slutar med "mys". istället tänker jag skriva att det har druckits vin och ätits oliver, och nu steker jag upp köttfärs till tacos. bio sen? kanske. eller film i soffan. vi får se vad vi känner för. glassen skall oavsett vad ner i magen.


i ♥ malmö.

tjallamalla inspirerar.

søstrene grene har mycket bra grejer. som till exempel te och såpbubblor att ge bort.

teet luktar så himla gott.

malmös gatlyktor var smyckade med rosetter och annat fint.

favoritaffären tiger. pressobryggare för 40 kronor, ja tack.

lagerhaus inspirerar.

vi drar till malmö, vi drar till malmööööö.

en utav de bästa sakerna med helsingborg är att det är så nära till malmö. därför drar vi dit för att besöka entré, weekday, tiger (inte klädesaffären) och ikea. och så h&m såklart. jag skall köpa en skitsnygg halsduk på herravdelningen som jag blev blixtförälskad i igår.

dagens musik: vad tror ni? timbuktu pumpas i spotify såklart!

hej hej helsingborg.

äntligen framme! har även hunnit handla, duscha, laga mat och äta. det blev pasta carborana. till det dricks det rödvin, och nu kollar vi på christine. det är verkligen förbannat roligt.


arlanda 4 minuter.

på fyra minuter hinner man mycket. som att skynda nerför perrongen, köpa biljett (inklusive dubbelkolla så att man verklicken tryckte på rätt knapp), gå på tåget och luta sig tillbaka. att åka till arlanda på 20 minuter för 120 kronor är faktiskt ganska lyxigt. speciellt när man inte har tid eller ork att åka kommunalt, och kände att man var tvungen att få så mycket som möjligt gjort innan man gick från skolan. hann även införskaffa en styck röd ros. fint ska det va!

bilden är lånad från reskoll.se.


seed seed seed.

jag och kristin redigerar järnet. skriver bildmanus för att få ihop det perfekta reportaget. äter solrosfrön med choklad för att hålla humöret uppe. solrosfröna köper man på hötorget för 12 kronor påsen. sjukt gott!


walking down the street with my nike's on.

dagens pepp: såhär gör du för att komma till skolan/jobbet lite fortare. ladda ner ron carrol - walking down the street with my nike's on. för över till mobil/mp3/iphone. gå i takt till denna, med eller utan nike's på.


wake up, wake up!

better get a move aon here! vilken stressig morgon. vaknade dock av ett trevlgt samtal, som kickade upp mig ur sängen. nu står väskan och skorna i hallen. bara jag som fattas.

dagens finally: jag har äntligen fått tummen ur asset och gått ur svenska kyrkan! det var minsann på tiden, och igår var vi tre eller fyra i klassen som gjorde det tillsammans.

staying awake to chase a dream.

nu är det minsann sovdags i gubbängen. väskan är packad, matlådan fylld och naglarna klippta (med vanlig sax, om du undrar emma). är lagom trött för att somna gott i min sköna sköna säng.

dagens playlist: jag var bara tvungen att sätta ihop en liten spellista med mina favoritlåtar med muse. till clauidia, så att hon kan börja älska dem lika mycket som jag. klicka på bilden för att lyssna på spotify.


pack your bags, princess.

claudia har åkt hem. det var på tiden att vi sågs, för det har hänt så mycket som vi behövde prata om. inte minst är jag sjukt excited över henne och johans nya lägenhet, jag är även sjukt excited över helgens helsingborg-åk. imorgon tar jag flyget från arlanda 15.05, och landar i ängelholm 16.10. skall vara i skolan och redigera hela dagen innan det är dags att åka, därför måste jag se till att börja packa nu...

dagens prinsessa på ärten: jag är så sjukt lycklig. idag kom den snälla mannen vars lägenhet jag hyrde i andrahand innan, och lämnade två madrasser till mig. dessa två madrasser är de skönaste madrasser jag sovit på, och ligger nu ovanpå min nya säng. jag sover alltså på fyra madrasser. per kallar mig för prinsessan på ärten. låter helt okej i mina öron. jag kommer att sova så gott.


wine and dine.

dagens mysmiddag: en heldag i skolan avslutas bäst med att komma hem och äta en god middag med en god vän. och så gott vin på det!

färsk pasta med pastasås gjord på kelda paprika&chilli, champinjoner, lök, kyckling och bacon.

smal mat, small mat och snål mat.

på lunchen kan man komma fram till en massa roliga saker. som att spaghetti är smal mat. precis som godis, om man river det först. en cheesburgare på mc donald's är snål small mat.

dagens höstmys: idag skiner solen bakom tunga moln. vinden är svag, och jag känner för första gången viss glädje över att det är höst.


love my music.

kanske inte den snyggaste lösningen. antagligen inte den bästa heller. men för tillfället fungerar det utmärkt att ha stereon på denna skrangliga lilla stålhylla. det betyder att jag enkelt kan koppla in min dator och pumpa spotify på skön musik. helt klart en lösning jag är nöjd med!


dagens mjukvara
: jag är rätt nördig. dessutom får jag ofta ganska trevliga sms. därför använder jag mig av bluephoneelite. helt okej program för att spara sms. det sparar inte mms, men sedan när kan man få allt?

using internet.

idag har vi filmat massor. andreas davidsson på kanal5.se är en klippa, och intervjun blev hur bra som helst. igår kväll verkade det som att intervjun vi gjorde med nicki martin saknade ljud, och vi kände oss grovt amatörmässiga. idag var dock ljudet tillbaka, och vi kan glatt konstatera att om bara inget skiter sig, kommer detta att bli två riktigt bra reportage. skönt.

nu jublar jag istället över mitt och per's nya internet. det är slut på långsamt mobilt bredband, och jag välkomnar snabb nedladdning och spotify. thank god for bredband.

dagens planer för helgen: på torsdag eftermiddag flyger jag ner till helsingborg. ska bli hur mys som helst! inget planerat mer än middag på le cardinal på lördag, sweet!



rain on me.

det är verkligen jätteskönt att gå ut ur lägenheten en morgon och känna regndropparna mot pannan. komma på att man glömt paraply, och veta att man skall filma hela förmiddagen. förhoppningsvis kan vi voxpoppa inne på något gymnasium, det är ju ändå där kidsen som kollar på webb-tv hänger...

dagens osynliga: ja, det syns kanske inte så väl på bilden. men jag hittade inte mitt lypsyl, och ser därför ut som en fjortis med vit idominsalva på läpparna. fresh!



victoria silvstedt var inte naken...

...i kvällens cookalong, men hon hade iallafall bra mycket större hår än tina! dessuton är hon ganska skön, och bjöd mycket på sig själv. missade ni avsnittet kan ni såklart kolla på det på tv4play.se. nu ligger jag i sängen färdig för åtta timmars sömn. det börjar ta sig! imorgon intervjuar vi chefredaktören på kanal5.se och innan dess voxpoppar vi på stan. ciao!


jag och bea myser innan sändning.

victoria flirtar med publiken.

tina ville undvika hår i maten, och satte upp det stora håret.

dagens knasigaste: jag har fortfarande inte vant mig vid att åka mot farsta strand istället för hagsätra. det känns liksom så fel, och varje gång jag kommer till skärmarbrink vrider jag lite på mig av obehag. det är ju där jag brukar upptäcka att jag åkt fel och måste gå av, och åka tillbaka igen.

victoria silvstedt.

yes yes ya'll. jag tror inte att victoria kommer att vara naken i dagens cookalong, men jag tror att det kommer bli oerhört roligt. mer roligt än dagens föreläsning om projekthantering iallafall. jag och kristin dör här längst fram i klassrummet.



dagens citat: lucas moodysson sa i en intervju att "de som jobbar på reklambyrå tillhör ju denna jordens avskum." det tyckte jag var lite kul.

tröttmys.

lagom trött efter dagens inspelning. lyckades dock peta i mig en påse minimorötter och så en kolapaj på det. känner mig därför bra mycket piggare i magen. och det tackar vi för. imorgon är det nämligen dags för skola igen, redovisning av veckans omvärldsbevakning (som jag presenterar själv då min wing-woman är malmö) och deltagande som publik i tinas cookalong. jag kommer snart falla i bitar om jag inte samlar mig lite. nu, åtta timmars sömn. på tiden!

dagens mysigaste: dessa pyjamasbyxor med svampbob fyrkant fick jag av lillasyster för en tid sedan. det är hett hett i lägenheten, vilket i och för sig är skönt, men lite väl hett för långa byxor. tack, lillasyster!


06.00.

yep. idag gick jag minsann upp klockan 06.00. det borde seriöst vara förbjudet att gå upp så tidigt en söndagsmorgon. jag har iallafall världens sötaste mamma som ringer och väcker mig då. nu blir det jobb precis hela dagen. laddad, men ganska trött.


dagens kom-ihåg:

glöm inte att ställa tillbaka klockan en timme!


don't waste your time or time will waste you.

magiskt. muse levererar verkligen. visst, pappa-rockarna som stod tramför mig och körde hela "nu-tar-vi-kort-på-varandra-och-hoppar-i-takt-och-spelar-luftgitarr" hade säkert lite roligare, men jag bara njöt. njöt av att få höra unintended, time is running out och cave. lycklig, utmattad och nöjd kommer jag nu att somna.

dagens bästa kommentar: när vi pratar om tv för blinda, klämmer jims kompis ur sig att "är man handikappad får man skylla sig själv". tycke vi alla var roligt iallafall.


time is running out.

fortfarande lite bakis, men oh så taggad! nu springer jag iväg för att se muse!


dagens bakis hurt:

fuck it. jag drar till ikea. måste få luft. och korv. ikväll blir det muse på hovet med jim och hans band. jag hade dött av lycka om jag inte varit så bakis.


collage från collage.

jag skall aldrig mer säga att jag "bara ska ta en öl". för det finns inget som heter så. en öl blir alltid flera, och vi vet ju vad som i allmänhet händer när man sätter "jag skall bara" i början av en mening. i vilket fall som helst var det en galet trevlig kväll, och idag mår jag som jag förtjänar. men det kan det vara värt.

det började på east. fina malina med pojkvän var där.

fredrik stjärne lirade plattor, typ, på restaurangen på collage.

lång slutartid är roligt.

totalt överexponerad bild som blev rätt fin med lite färg.

dagens sak jag verkligen borde gjort: åkt till ikea. jag måste bara göra det. suck. men inte idag. det får bli en annan dag.

goooooood morning stockholm.

en öl. två öl. malina. east. två glas vin. restaurangen på collage. två öl. fredrik stjärne. minimal house. collage. fler öl. magrutor. sundbyberg. sova. 08.00. alarm. pendeltåg. t-centralen. kaffe. tunnelbana. gubbängen. säng.


emelie bodil elisabet. säng. äpple.

scan it, send it, fax - rename it, touch it, bring it, pay it, watch it.

det verkar som att det kanske blir mindre fredagsmys, och mera fredagsöl för min del. om bara mina söta vänner är pepp, kommer vi att vara pepp på restaurangen på collage senare ikväll. hade varit nått att få inviga mina nya pumps och så träffa stjärne såklart. sweet.

dagens pepp: för att peppa lite (även om det inte är jag som är i behov av pepp) lyssnar jag på daft punk - alive. lyssna genom att klicka på bilden, som vanligt.


well, i do like shopping.

kom hem med två par skor. matchar dessa med ett snyggt fodral till datorn. de fodral som gör nuförtiden är så gräsliga, eller helt enkelt för dyra. lampfoten? ja, den kan ju vara bra att ha. skorna är från skopunkten och kostar typ 349 kronor per par. fodralet kostade en tia, och lampfoten två tior.



dagens musik: hade så gärna gått till collage idag och lyssnat på när fredrik stjärne spelar plattor. men istället lagar jag köttfärssås och lyssnar på trentemøller – the last resort.

exile - dominique tarlé.

efter skolan begav sig kristin och jag inåt stan. jag införskaffade två par skor. efter det gick vi till östermalms torg för att möta upp med kristins edit: lika bra hälft. den edit: lika bra hälften hade nämligen fått nys om att galleri m2/uger, grev turegatan 18, ställer ut bilder från dominique tarlé's "exile". rolling stones har nog aldrig varit så snygga som de var 1971. rekommenderas varmt. skynda att besöka galleriet onsdag till söndag klockan 13–17 fram till den 25 oktober.  nu blir det ett snabbt loppisbesök för min del.



dagens kändisspotting: jag vet numera var måns zelmerlöws postlåda bor...

dagens språkproblem:

vi sitter här i redigeringen, min grupp och jag. vi funderar på hur man fortsätter en mening där man säger "...och en halv...". säger man att man ätit tre och en halv påse chips, eller säger man att man ätit tre och en halv påsar chips. singular eller plural? det är frågan. i vilket fall som helst är det tur att vissa ord är de samma i både singular och plural. som "skjut", till exempel.

thank god it's friday.

det är fredag mina vänner. som veckan bara sprungit iväg. helt sjukt, om ni frågar mig. idag skall det iallafall redigeras film och läsas böcker. fyra personer framför en dator funkar dåligt, varför vi istället turas om.

dagens bild från helgen: ni har inte fått så mycket bilder från familjen besök i helgen, men här är en på min kära mor framför "sitt" galleri i gamla stan.



soup, bread, red wine and then some opera.

ännu en heldag i skolan. men idag med mest research. tomas och mikael höll ställningarna i redigeringen, så jag och kristin researchade webb-tv och allt som hör det till. hade tänkt träna efter skolan, men åkte istället hem för att baka bröd, koka soppa, dricka rödvin och lyssna på opera med per. mycket trevligt. nu väntar en tidig kväll. måste sluta somna så sent...

dagens baby: hannah i min klass är en fena på photoshop.


grattis göteborg.

äntligen öppnar fitness24seven i göteborg. klicka på bilden för att komma till hemsidan och läsa mer!


dagens läskigaste: en tjej i klassen blir telefontrackasserad av en kille som ringer och berättar att han sitter och runkar till hennes röst. mysigt.

it's all about the money.

med tanke på att jag läser tv-produktion och då bör stödja upphovsmän och distributörer (betona "bör" med viss sarkasm, då de med all säkerhet tjänar bra mycket mer än vad jag får i studiebidrag) har jag blivit medlem på kanal5play.se. där kan man betala för att få se avsnitt av desperate housewives, grey's anatomy med mera som man missat. de svenska produktionerna är dock gratis. i vilket fall som helst har jag inte femman, varför jag tycker att detta är en ganska okej grej ändå. om man inte åker till claudia och får muffins och kaffe alltså.

dagens skönaste bild: fick ett sms i morse som fick mig att tänka på denna bild. ganska skönt med uppiggande meddelande i skyltfönstret!


housewife deluxe.

ytterligare en heldag i skolan. mycket bra föreläsning, och mycket bra eftermiddag i redigeringen. efter skolan drog jag med mig gamla goda moa till högdalen. hon skulle hämta symaskin, och jag skulle hämta dammsugare och städhink. när vi bestämde oss för att äta middag ihop i gubbängen såg vi ut som någon form utav städfirma deluxe. vi klev på bussen, och fnittrade hela vägen hem.

nu har vi ätit, och moa syr in mina byxor mellan rödvinsklunkarna. oerhört uppskattat.


dagens konstaterande: dethär med sambo, kombo, samlag och k-kombo kan verka förvirrande för den som inte är insatt.

me and my mother.

mysiga höstdagar tar jag på mig mammas myströja. passar faktiskt väldigt till mitt linne. förlåt, min kjol.


dagens musik: hela morgonen har jag lyssnat på mutemath – armistice. riktigt bra vakna musik.

good night sleep tight.

nu ska jag äntligen gå och lägga mig. i min nya säng. den är egentligen lite hård, men jag får sova på rygg helt enkelt. det har varit en kväll fylld med doningar, sladdar, säkringar och sockerbitar. jag har även hunnit med att prata av mig med en gamal vän och druckit lite rödvin. per spenderar natten annorstedes, så jag fick dricka lite rödvin själv helt enkelt.


dagens sugigaste: jag har förträngt det i den mån det går, men ikväll blev det ett omskakande faktum: vi har bara svt1, svt2, tv4 och typ kunskapskanalen i nya lägenheten. inget desperate, inget grey's och inget seinfeld. jag dör en långsam död...

dagens superwoman:

på många sätt är det bra att jag är en sådan redig kvinna. en kvinna som reder sig själv, så att säga. för drygt två timmar sedan tog jag bussen till högdalen. där flyttstädade jag gamla lägenheten. men inte nog med det. jag:
  • plockade ner lampor. lampor utan stickkontakt alltså, som man måste vara något klyftig för att skruva ner.
  • bar ner två bord och annat jag inte behövde till hallen. (alltid någon som behöver ett bord.)
  • gick sedan hela vägen till bussen med fyra proppfulla kassar i händerna.
busschauffören tittade lite snett på mig och tyckte inte att det behövdes visas något busskort. det tackar jag för. jag tackar även för att lägenheten börjar kännas väldigt som hemma. nu fattas bara en styck flatmate. jag som köpt rödvin och allt...

dagens chores:

skolan avklarad för dagen. familjen lunchad och påväg hem igen. jag äntligen hemma, och skall nu ta tag i alla mina grejer. flytta runt, hänga upp, plocka ner och sortera. ska bli roligt faktiskt! bilder kommer upp så småningom.

höstlöv vid telefonplan.


up.

som vanligt helt slut. lite ångest över att inte ha bloggat på över 24 timmar. men så var det ju också min pappas 60-årsdag. det började med skola och intervju/bildstock på filmhuset. mat-tina är ganska snygg utan smink. efter det snabbt till familjen hotell, med ilfart hem till gubbängen för att säga hej till per och byta om. sedan ännu snabbare tillbaka till hotellet.



födelsedagsmiddag intogs på sonjas grek på bondegatan på söder. mycket gott till bra pris. för att inte tala om personalens vänlighet och alla speglarna på toaletten. iallafall. efter middagen begav vi oss i samlad trupp till hötorget för att kolla på filmen "up" i 3d. en riktig upplevelse må jag säga! de måste ses, i 3d. jag tror att jag bara ska kolla på film i 3d på bio framöver. nu är jag dock hemma igen, och måste sova. tidig uppstigning imorgon!



dagens p.s!: min fina nya flatmate har flyttat in alla mina grejer till mitt rum, och nästan bäddat min säng. gulligt. för övrigt har jag fått det stora rummet, för jag har mest grejer.

my life in boxes.

det är dags nu. dags att lägga sig i sängen och släcka lampan. släcka lampan och sova första natten i nya lägenheten. kommer kännas helkonstigt, men antagligen ganska skönt. ganska skönt att slippa en halvmeter till taket och ranglig stege innan läggdags.

en dag med ännu mera flytt, sängköp, nobelmuseet och mys med familjen. gubbängen är bra, men pizzan smakar faktiska inte lika gott här som i högdalen...

dagens bilder: såhär såg det ut innan vi började packa upp. hur det ser ut nu får ni se sen.


dagens uppvaknande:

för att kunna göra en massa roliga saker, sover familjen på det billiga formule 1 hotellet i västberga. visst, det ligger nära telefonplan och kostar typ gratis, men sängarna kunde ju varit skönare. visst, jag smög in igår och fick sova i sängen som är tänkt att användas av barn, men ändå. det finns ju stora barn, också.

nu ska vi klä på oss och åka till gamla och nya lägenheten. frukost nästa!

dagens flyttmiddag:

efter en hel dag med brödbak och flytt, äter jag och familjen middag på mississippi in på söder. gott!


la familia on it's way.

snart kommer mamma, pappa, lillasyster och lillasysters pojkvän upp till stockholm. anledningen är pappas födelsedag, och det ska bli så roligt att träffa dem. det var ett tag sedan nu! sedan är det ju på tiden lillasyster får ta sig en titt på min mysiga lilla lägenhet, även om den redan börjar se tom ut. flytten är på gång...

dagens skratt/gråt: jag vet ärligt talat inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser backstreet boys nya video. jag skrattar för att den är så pinsam, och gråter för att jag önskar att de skulle slutat på topp.


hungry eyes.

så var det dags för mig att sammanfatta dagen. vad gäller skolarbete har det varit en produktiv och trevlig dag. vi fick mycket uträttat, klartecknat och dokumenterat. vi fick även en trevlig rundtur, utan att ens be om det, på filmhust där bland annat efterlyst, tinas cookalong och nya satsningen cirkus möller spelas in. sen börjades det drickas gin och tonics...

missförstå mig rätt, det har varit en fantastisk kväll. men med tanke på at jag skall upp oerhört tidigt imorgon för att flyttpacka, är jag glad att jag inte drack mer än halva vinflaskan. jag, kristin och lisa gjorde oss iordning tillsammans, och fortsatte sedan kvällen på skolan. eller nej, inte på skolan. eller jo, på skolan, men det pratar vi inte högt om.

vi hade iallafall klassfest med utklädning, och jag tog tillfället i akt att visa upp min (citat klasskamrat) mage med nästan noll procent underhudsfett. jag var alltså baby i dirty dancing, och spenderade mycket tid på alla fyra på golvet, plutandes med läpparna mot, ingen.



nu, ska emelie bodil elisabet krypa till sängs. på alla fyra.

dagens tack till den kommunala transporten
: "meddelande till resenärer från gullmarsplan till hagsätra. tåget lämnar nu t-centralen, och är cirka 16 minuter försenat." klockan är 01.00. tack så mycket, stockholms lokaltrafik.

dagens baby:

nobody puts baby in a corner. festen är igång, alla är på g och alla har gått in för grejen totalt. bilder kommer imorgon!


dagens frukost:

det är bra mycket trevligare att äta frukost med någon, än ensam. så när kristin står i duschen passar jag på att koka lite kaffe och bre lite mackor. allt för att det ska bli en riktigt bra start på denna toppenfredagen! skola och sedan maskerad ikväll. bilder på utklädnad kommer senare, men jag säger bara "hungry eyes..."


dagens restaurangmat:

jag och kristin har lagat en förbannat god middag. nästan som på restaurang. vi slängde ihop ett bröd som blev så gott att vi nästan smälte ihop som små pölar i soffan, precis som smöret på de rykande varma skivorna. (receptet hittar ni genom att klicka på bilderna. vi bytte dock ut russin mot aprikoser, och hasselnötter mor mandlar. sedan är ett tips att peta ner pumpa- och solrosfröna något så att de inte trillar av sen.) morotssoppan blev lika bra som förra gången, och vinet vi drack heter trapiche. en vidunderligt lyckad kväll so far!


my new friend from school.

trevlig skoldag. mest har vi tittat på reportage från tidigare mitv-klasser, men också bildat nya grupper. ska bli kul att börja jobba med något jag verkligen tycker är intressant! idag har jag tagit med mig en klasskamrat hem från skolan. det är söta kristin som släpats med hela vägen hem till högdalen. ikväll ska vi prova våra outfits för morgondagens klassfest/maskerad. vi ska även dricka vin och äta morotssoppa. mysigt värre!

dagens bak: till soppan har vi bestämt oss för att baka ett riktigt gott bröd. när det är klart läggs recept och bilder upp.

mätt i magen.

det är tur att vi har så bra möjligheter att värma våra matlådor här i skolan. lunchen blir en fröjd när man kan sitta ner, snacka och äta i en trevlig miljö. utan dessa faktorer tenderar jag att vilja lämna skolan för att äta ute, vilket jag absolut inte skulle ha råd med.

idag åt jag morotssoppa, mycket gott. bra grund när vi nu skall börja förbereda för våra bransch- och yrkesreportage.

dagens ge mig: jag hatar att frysa om fötterna. jag hatar när skorna läcker in, och tårna fryser till små isbitar. jag hatar att inte ha råd med dessa fantastiska stövlar från cat. tänk att lufsa runt i dessa med ett par smala jeans nedstoppade och en ullig vit tröja. ja tack.

klicka på bilderna för att komma till inköpssidan.


i've become my father.

kort dag i skolan. så förbannat skönt, för en gångs skull. efter att ha inhandlat dinkelmjöl inför morgondagens brödbak, gick jag inom second hand affären i högdalen (som för övrigt är en riktig second hand affär där skorna kostar 50 kronor och en snygg väska 35). jag prövade lite olika saker utan resultat, och gav upp. innan jag lämnade affären förvandlades jag till min far. jag hälsade hejdå till de två damerna genom att säga "då får jag tacka för vänligheten!" och gick.

nu sitter jag här hemma och pausar lite innan jag om två timmar skall åka in till stan igen. ett jäkla flängande. men öl och snicksnack tackar man ju inte nej till.

dagens outfit
: jag svor tidigare i veckan över att jag inte har en kort, snygg, enkel och svart kjol. fick en snilleblixt innan jag somnade igår, och kom på den perfekta lösningen: ta ett linne istället! sagt och gjort, och bra blev det!


my new best friend.

vaknade lite senare än tänkt, men lyckades, tack vare att jag bestämt redan igår vad jag skulle ha på mig, hitta lite tid för ett snabbt inlägg. idag väntar föreläsning med johan ripås, vilket brukar vara mycket intressant. mer intressant skall det dock bli att träffa mina gamla matte c-brudar. har inte träffat sandra och nina sedan i somras, så vi har en del att ta igen... nu, downa kaffe och iväg.

dagens new best friend: hade tänkt lägga upp en bild på min outfit, men kom på att jag tog kort på min nya bästa kompis igår. han heter "potato peeler" och kostar 25 kronor på ica. den bästa potatisskalare jag någonsinn haft i min hand.


dagens soppa:

det blev gott. oerhört gott. apelsinerna ger sötma, ingefäran gör soppan frisk, chillin ger hetta och créme fraichen gör den len. en perfekt höstsoppa som blir billig och bra även om man ändrar lite i originalreceptet. jag bytte ut röda linser mot gröna, och hade i torkad chilli istället för färsk. sedan vet jag inte om såndär lantbuljong är så ball som man påstår, så jag håller fast vid min buljong från ica. funka hur bra som helst! ett tips är dock att koka de gröna linserna en kvart innan, då de har lite längre koktid än de röda.


snö blev iskall vind.

det slutade snöa ganska snart efter att det börjat. men då vidtog en bitande vind, och jag är glad att jag kunde sitta inne i klassrummet och kolla in allas mästerverk. jag går i en klass med genier, och är så taggad på att fortsätta utvecklas med och av dem. vår film kommer eventuellt hamna här eller på youtube inom kort...

dagens trots
: jag trotsar kylan med att koka soppa på morötter och ingefära.

receptet hittade jag i city igår (09-10-12). klicka på bilden för att komma till webbtidningen, välj rätt datum och klicka fram till sida 24.


snö.

det snöar på fullaste allvar i stockholm. visst, flingorna är få, små och ganska blöta, men de är fortfarande ganska ovälkomna. kom tillbaka om en månad eller två! än är jag inte sugen på att traska runt i en snötäckt stad, speciellt då det vid denna tidpunk ändå bara blir slask.

dagens film: idag är dagen alla väntat på. vi skall äntligen få screena våra filmer. folket i klassen har svettats, svurit och pillat med dem in i de sista, men nu får de vara färdiga. som grädde på moset har jag tagit med mig popcorn, det är ju ett måste när man kollar på film.


you will be the death of me.

jag är så lycklig. ja, jag har precis betalat 1340 kronor till sl, och mitt konto börjar tömmas. men nej, det stoppar inte mig från att följa med min klasskompis till hovet den 24 oktober och kolla på muse. jag är helt lyrisk över att hans vän säljer sin biljett till mig, då biljetterna är slutsålda, såvida man inte vill betala det dubbla priset, minst. jag kan inte förstå det, jag skall se muse. nästa vecka. jag dör.


dagens tankar om tid: idag är det en månad sedan det var den 12 september. känns konstigt långt borta, som att det gått ett halvår och hela livet tagit en ny vändning. galet.

on the move.

gott folk. det är dags för mig att ta mitt pack och flytta. hela fem minuter bort till gubbängen. jag lämnar alltså lilla, mysiga men ack så fallfärdiga ettan i högdalen. jag lämnar ensamhet och klaustrofobi för en stor tvåa i trevliga gubbängen. tvåan skall jag dela med en operasjungande herre jag bekantat mig med de senaste tio åren. flyttlasset går i helgen när familjen är här på besök, lämpligt nog.

då jag är ganska snål efter att ha tappat mitt sl-kort och var tvungen att köpa ett nytt (för 1340 kronor), gick jag till ica för att be om bananlådor. så himla smidigt, och bra mycket lättare att bära runt på än vanliga flyttlådor. skall börja packa så smått i veckan, och är förhoppningsvis klar till lördag. nu, mat. det tar på krafterna att bära bananlådor...

dagens snubbel trubbel: då jag inte är så lång i rocken, nådde jag knappt över kanten på den översta bananlådan. därför hade jag i stort sett ingen koll på var jag gick, varpå jag snubblar. snubblar över ett barn i en stroller och tappar nästan balansen. bananlådorna svänger, barnet skriker och folk tittar. jag höll på att dö av skam när jag återfick balansen. stum av chocken svarar jag bara genom att nicka, när mamman frågan om allt gick bra, och går därifrån. pinsam nära-döden-upplevelse på hög nivå.


dagens åldersnoja:

jag har bara en frågta att ställa idag: hur gammal är thomas bodström? så som han uttrycker sig är att jämföra med en femåring som inte kan ta ansvar utan skyller ifrån sig på någon annan. pinsamt, bodström.


dagens väder:

meteorologen på tv4 påstår att vi kan se fram emot en ökande temperatur med upp till 6 grader, och friska, kyliga vindar. "se fram emot" är väl kanske inte helt rätt formulerat, känner jag och drar på mig mössan.


dagens "too good to be true":

jag vet att jag är hemsk som lägger upp denna bild, men det är så hemskt roligt. jag skäms för att jag skrattar så att jag får ont i magen. men seriöst. lägger man upp en annons på blocket med så många saker för folk att hänga upp sig på får man skylla sig själv.


tolv timmar senare.

helt slut i huvudet. en tolv timmar lång arbetsdag med full fart tar på krafterna. men jag tycker fortfarande det är roligt, och ser redan fram emot nästa gång! inte minst för att få smaka lite god mat... nu skall jag dock slänga mig si soffan och bara andas. och kolla på tv, såklart.

frukosten är framdukad.

kattis med sina gäster.


dagens bästa: det bästa med att gå upp tidigt och åka tunnelbana en söndagsmorgon är att kunna titta på alla ångestfyllda fest-människor som är påväg hem, och vara glad att det inte är en själv som sitter där med stripigt hår och höga klackar.


not so tired.

05.32. klockan ringde 05.32. så tidigt har jag inte gått upp på länge. men vad gör man inte för sin karriär? det roliga är att en kompis skriver till mig på msn:

"vad gör du uppe? jag är sjukt trött!"
"jag ska jobba på kattis idag..."
"har du sovit?"

jag gick alltså upp långt innan många gått och lagt sig. men jag är inte jättetrött, bara jättetaggad. hörs ikväll!

dagens outfit: då man aldrig vet vem som skall vara gäst härnäst, har jag tagit på mig min favorittop. det är en stickad sak från london, second hand. samtidigt skall man vara redo för vilka uppdrag som helst, så sköna jeans och skor får det bli.


dagens fotboll:

det är väl klart jag kollade på matchen. iallafall första halvlek. sedan var det tyvärr dags för mig att lämna fredhäll, på grund av oerhört tidig uppstigning imorgon. tur var nog det, med tanke på hur matchen slutade... innan fotbollen grundade vi med hemmalagad pizza. vi drömde oss även tillbaka till varma londondagar med pimm's and lemonade. sedan skulle alla i fotbollssoffan fotas. om alla skall få plats i bild, gäller det att vara kreativ. peter är kreativ. nu, ska jag sova. kattis hela dagen lång imorgon, så det blir inget inlägg förrän sent på kvällen! håll tillgodo med fina bilder.


dagens loppisfynd:

det var ont om bra grejer, men jag hittade iallafall en karaff (20 kronor) från samma serie med glas vi har hemma hos mamma och pappa. hittade även två billiga pocket (5 kronor styck) som kan vara bra. liftarens guide till galaxen måste jag läsa, och filip&fredriks bok mest för min och kristins skull... nu puttrar köttfärssåsen på spisen. hungrig blir man efter en heldag med loppisbesök! som tur var fick jag ner lite fika i tyresö också. 20 kronor för hela spektaklet.


dagens förmiddagsplaner:

ojdå. vaknade visst lite senare än tänkt... satt uppe på tok förlänge igår och fixade flikar till de olika kategorierna här på bloggen. med tanke på att jag inte är någon kodnings-expert tar det en liten stund... men men, det är ingen fara på taket! jag vaknade med ett otroligt sug efter att åka på loppis. så det är precis vad jag tänkte göra! tror det blir tyresö idag... laters!

en utav mina favorit-tröjor, från just loppisen i tyresö. tightsen är från bik bok och det bästa köpet på länge!


dagens musik:

soundtracket till twilight inte finns på spotify, gjorde jag en egen playlist. det är bara nästan alla låtar och vissa är typ tolkade av en stråkorkester. men de är iallafall i rätt ordning. håll tillgodo. klicka bå bilden för att öppna listan i spotify.


fredag inklusive fredagsöl.

veckan är slut. äntligen. det har varit en tuff vecka, och även om vi kommit (iallafall hyfsat) bra överens inom gruppen, har redigeringen tärt på mitt psyke. jag vill inte höra mig själv skrika "möhippa! tjoho!" en enda gång till, och inte david andas som en våldtäktsman heller för den delen... men bra blev det! screening på tisdag, spännande.

efter skolan mötte jag upp claudia, johan, peter och emelie på ljunggrens på götgatan. vi pratade om bostadsrätter, skarpa lägen, oh, just det! på vägen till ljunggrens såg jag en tjej som var helt grön. utseendemässigt alltså.


dagens dyraste fredagsö
l
: ljunggrens på götgatan må vara trevligt, men en liten mellanöl för 46 kronor är ren och skär skam.

dagens frisyr:

 

håret räcker inte längre ner till nedanför brösten, utan slutar nu precis mitt på. det är ganska uppklippt, och jag får precis de där vågorna jag önskar att jag alltid hade. helt klart nöjd med klippningen. hannas salong på gärdet, fråga efter ottilia. 200 spänn för tvätt och klipp. ganska bra tips!

 


paolo levererar, vilket genererar skratt.

flickan som lekte med elden. bra film. jag fick hjärtat i halsgropen, gåshud och tårar i ögonen. men inte nog med det. paolo roberto, som spelar sig själv, går inte att ta på allvar. istället fick jag en hel del skrattattacker, t ex när han visar skills inom både boxning och huvudräkning. låt mig inte avskräcka er med viss diss, filmen är helt klart sevärd...

en bra grej med att gå på bio med claudia är att hon inte äter lakrits. därför fick jag alla de svarta godisbitarna från hennes gott&blandat påse. nu väntar sängen, bra trött i huvudet.

dagens godaste: innan bion gjorde sig hungern påmind, och jag stegade mot hötorgshallen. där köpte jag en kreolsk potatispirog med svampröra. kan helt klart rekommenderas, den med!


dagens bio:

om en timme skall jag möta claudia. vi skall se "flickan som lekte med elden". skall dricka massor med kaffe innan så att jag inte somnar. en hel dag framför datorn med redigering gör ögonen bra trötta...


dagens flashback:

när man bara skall sitta i skolan och redigera film, orkar man inte alltid klä upp sig. idag har jag t ex en gammal sweatshirt. det är dock inte vilken sweatshirt som helst. det är en sweatshirt jag sparade till (!) när jag bodde i london. min lön var långt under minimum den veckan, men jag ville så gärna ha tröjan. så jag sparade all dricks jag fick och rusade direkt till camden så fort jag fått ihop tillräckligt. ett impulsköp med förhinder, skulle man kunna säga. den är väldigt fin, och så väcker den såklart en hel del minnen...


många dagens:

dagens tidsförvirring: när jag kom hem ikväll trodde jag att klockan var elva. hon var halv åtta.
dagens öl: intogs med kära klasskamtare på retro, sveavägen. 30 kronor för en öl är bra för student.
dagens hår: jag väger typ två kilo minder as we speak. mitt hår blev kortare idag, på hannas salong på gärdet (t-bana gärdet, uppgång värtahamnen). ottilia var den gulliaste frisör jag träffat på länge, och fixade bästa frisyren på mig. 200 kronor för tvätt och klippning. bästa tipset idag! (bild kommer snart. jag på bild med nästan slutna ögon ser inget vidare ut.)
dagens tv: pontus, föredetta mitv-elev, förgyller kanal 5 och arga snickaren med sin fantastiska uppenbarelse. grey´'s anatomy förblir en favorit.
dagens tröttaste: jag. jag ska bara kolla fördigt på grey's, sen är jag i sängen på fem minuter.
dagens tänk om: tänk om man kunde få lite visst sällskap i stockholm inatt. tre och en halv vecka. lång tid.

dagens guldlock.

jag vill ha lockigt hår. eller iallafall ett naturligt självfall. det hade passat mig bra. istället dras jag med rakt och omedgörligt hår. ett hår som är lockigt i en timme efter att jag lockat det. suck. jaja, inatt har jag iallafall sovit med tottar, så att min hästsvans blir ganska lockig. i eftermiddag åker en bit av håret av, om jag hittar en bra (läs: billig) frisör på gärdet. måste. skaffa. en. frisyr.


dagens vad sa du, sa du:

en vän på min facebook la upp denna video. jag tänkte: "men för i helvete, nu kommer jag aldrig kunna lyssna på dessa låtar utan att göra annat än sjunga fel." lite som när "sunday bloody sunday" blev "små negrer i sanden", för alltid...


dagens klara suddiga:

jo men visst kära läsare. jag var med i bild, flera gånger. det syns inte att det är jag, men vi vet att det är det. och just i slutet syns det ganska klart. men suddigt. men klart. jag tyckte i vilket fall som helst att det var ett riktigt bra program, och jag ser fram emot resten av säsongen. klicka på bilden för att titta på programmet på tv4play.se.


dagens baksak som blev bra:

kakor utan kärlek är som nalle puh utan honung (ja, jag har använt den liknelsen tidigare idag). mina chokladkakor blev grymt goda, och jag övervägde länge om jag skulle strunta i middagen och äta mig mätt på dem istället... men så blev inte fallet, så nu räcker de gott och väl till hela klassen! gjorde några med hackad mandel på istället för pärlsocker, vilket blev mycket lyckat. kom dock på att två stackare i klassen är nötallergiker. jaja, mer kakor åt oss andra.



nu, desperate housewives hos claudia. claudia har muffins. jag kommer bli fet.

dagens baksak:

världens sämsta rubrik, men jag tror att mina klasskamrater blir glada imorgon när jag kommer med hembakta kakor. det vankas chokladkakor, och receptet jag skall följa hittar ni här. får se om mina blir lika fina som på bilden...

edit: för mig är detta en kaka som hängt med sedan barnsben. antagligen även för flera av er läsare. mamma bakar dem ofta, och mormor bakade dem alltid till jul. därför tror jag att de kommer bli bra, med tanke på all kärlek som kommer finnas i dem.


my few minutes of fame.

ja, ikväll är det dags! inte bara för säsongspremiär för desperate husewives, utn även säsongspremiär för kattis & company! programmet går på tv4 plus, klockan 21.00. jag vet att flera kommer ha svårt att välja, även jag, så för dem som hellre ser desperate först och mig stå och låtsaröra i köket i bakgrunden, visas kattis & company såklart på tv4 play.



dagens godaste: igår fick vi choklad, marabou premium med svartpeppar, i våra goodie bags. kan helt klart rekommenderas!

emelie tidsoptimist bodil elisabet.

jag är verkligen sämst. på min spis står nu maten redo, sedan flera timmar tillbaka. lyckades ta fel på tiden med en timme, och var alltså kvart i sex tvungen att lämna lägenheten i befintligt skick för att rusa till tunnelbanan. som tur är var maten färdiglaag, och nu redo för att bli matlådor istället. men detta är helt klart fasoner som måste jobbas på.

tinas cookalong var trevligt, men lite stressigt. det känns som att det är mycket som skall hinnas med på en timme, och anja hann knappt svara på en fråga innan det var dags att mixa soppan. men men, en goodie bag rikare blev man iallafall. nu, säng. (titta på avsnittet genom att klicka här.)


dagens godaset: visst, chokladskorporna satt där de skulle med tanke på utebliven middag, men ölen på pelikan med tre goa grabbar smakade desto bättre!

ganska nöjd ändå.

hemma för en kort stund. idag har vi tankat in allt material i datorn, för att kunna titta igenom det vi filmat. helt ärligt är jag väldigt nöjd. vi, grupp 4, hade inte en enda person med tidigare erfarenhet av filminspelning, utan fick gemensamt lösa problem och komma fram till vinklar, utsnitt och annat. det blev riktigt bra. visst, vi har en scen som verkligen, verkligen måste tas om, men på det stora hela taget var det roliga inspelningar och vi har fungerat mycket bra som grupp. det känns verkligen kul!

dagens planer för kvällen: efter att jag fått i mig lite mat skall jag bege mig mot filhuset och stå i publiken på tinas cookalong med några från klassen. skall bli roligt, och håll utkik efter vit skjorta och uppsatt hår. kan inte lova att inte göra en ful min rätt in i kameran, haha. klockan 20.00 på tv4 visas programmet.

bilden är lånad från starlounge.com


dödstrött.

det har varit en lång helg. filmispelning och tusen känslor som rivits upp som ett öppet hav. men nu har stormen lugnat sig, iallafall i min mage, och besöket landat på andra sidan landet. nu väntar disk, matlådeförberedelser och sedan sängen. kommer sova gott.

dagens tecken på att man är ensam igen: det kokas ynka tre små potatisar.


regniga söndag.

usch. det bara regnar. vi tog oss upp på skinnarviksberget, för en liten fruktstund. sedan gick vi i regnet till mariatorget, för att ta tunnelbanan till gamla stan. där fick jag äntligen stå i mårten trotzigs gränd, där man når från vägg till vägg. sedan gick vi i regnet till söder och skånegatan. där intogs god fika. mina skor och strumpur var totalt dyngsura, så de kastades av ganska fort. nu är vi hemma igen, och för att få ut så mycket som möjligt av de sista timmarna besöket är här lagar vi inte mat, utan steker upp pytt-i-panna. gott.

dagens bilder från, eh, dagen
:


kanelbullens dag.

jo men visst kära läsare. om ni missat att det är kanelbullens dag idag, så påminner jag er nu. så kan ni bums springa ut och köpa ett gäng till eftermiddagsfikat. jag har redan ätit en, efter frukost. det blev smoothie idag igen, såklart. och imed att vi inte lyckades göra så värst mycket mysiga saker igår på grund av regnet, satsar vi på ett sista försök idag. innan besöket åker hem ikväll. förhoppningsvis blir det en promenad på djurgården, utan regn.

dagens bilder från igår: skördefest på hötorgshallen. smakprover, we like!


dagens godaste morgon:

vi filmade sent sent igår också. mitt besök fick troget vänta, hålla lite lampor, men mest blunda när annso skulle göra, enligt henne, töntiga scener. då vi filmade sent, somnade vi sent. därför vaknade vi först för en halvtimme sedan, och äter nu riktig lördagsfrukost. mackor, smoothie, kaffe och vindruvor. snart skall vi in till stan och bara göra mysiga saker. fika, åka ut till djurgården och strosa på stan. laters!


tvätta, städa, dona.

får man trevligt, om än oväntat, besök till helgen gäller det att städa upp lite i lägenheten. därför passar det bra att vi skall ses för att fortsätta filma först klockan tre. innan dess hinner jag alltså med allt som skall hinnas med. solen skiner här i stockholm, och det är en riktigt skön höstdag med krispig luft. hoppas att resten av landet också har fint väder!

dagens citat: "jag är en riktig faghag." - lulu carter i efter 10. inte helt oväntat, eller?

dagens bilder från inspelning:

totalt hjärndöd. ändå lyckades jag ta reda på att buss 195 smidigt nog går hela vägen från skanstull till min ytterdörr sent på natten, på bara 16 minuter. lycka. både över det och dagen. det har gått ganska smärtfritt, och jag får faktiskt lov att säga att vi fyra glada amatörer lyckades få till riktigt bra bilder. kan ha att göra med gullig statist och sjukt stor pizza. nu skall jag sova, för att fortsätta igen imorgon.


dagens helvetesmorgon/natt:

mina ögon går i kors. jag har druckit två koppar kaffe, utan resultat… då jag drabbats av typiska post-mens-svettningar (girl thing), införskaffade jag en styck absolut torr. då det är mycket som skall stämma för att jag skall klara av att använda absolut torr, vet jag inte riktigt vad det var som fick mig att dutta på det igår kväll.

 

visst, jag hade inte rakat mig under armarna på flera dagar, och jag var väldigt trött, men jag var inte alls berusad. vilket är ett oerhört nödvändigt kriterium. det är när man är berusad som man somnar på direkten, och inte känner av stickningarna i armhålan. därför låg jag istället till klockan 01.00 och vred och vände mig, la armarna ovanför kudden, kramade en kudde, bytte sida och så vidare, allt för att kunna somna. utan resultat. klockan 01.01 klättrade jag ner från sängen och rusade in på toaletten för att tvätta bort skiten.

 

pågrund utav detta misstag försov jag mig, och sitter nu på tunnelbanan och gäspar. orutinerat.


RSS 2.0