i'm great, thanks.

att få en vänförfrågan på facebook kan ibland vara väldigt glädjefyllt. så nu ska jag säga hej till 2005 och återförenas med the postal service lite. kul!



most times a friend request on facebook is just another friend request. but sometimes, a friendrequest is a reguest you've been waiting for and makes you very happy. so i'm off to halmstad to say "hello 2005!".

here and there.

jag säger det igen, you gotta love the west coast. igår var en mycket härlig dag med malmöhäng hos klara. vi drack rödvin, pratade om män, åt gårds chips och mötte sedan upp med lucas på volym. jag gillar malmö. och lucas. och klara. och hoegaarden. när jag dricker hoegaarden måste jag hålla glaset med båda händerna. jag gillar det. för det får mig att känna mig så liten, så petit. att jag dessutom fick frukosten serverad, hann dricka en kaffe med nästan kusinen och stanna till i lund för att äta lunch med de antagligen bästa kollegorna jag någonsinn haft (och se att utav dem hade en bulle i ugnen) gjorde liksom hela min dag. jag saknar västkusten...



you gotta love the west coast. i've been drinking beer in malmoe and having lunch in lund. i've seen good old friends lokking just the same, and good old firends with a little baby in her tummy. always makes me smile. i miss my west coast...

why i love my west coast.

från göteborg till malmö, och så jag i mitten. längs hela västkusten finns vänner som får mig att må bra. så jag drar söderut. till malmö. till klara, stora öl och thaimat. hörs imorgon.

det bästa med malmö - Søstrene Grene

timbuktu feat simone moreno - vi drar till malmö.

i love my west coast. from gothenbourg down to malmo, i've got loads of fantastic friends. so malmoe it is. hello klara, hello thai food, hello night out.

walking the streets with my nike's on.

det som inte riktigt syns på bilden är hur ruskigt gul min nya jacka är. men den är på, och nike skorna likaså.


hold me in your arms.

med tanke på att jag i fredags, snyfandes, bittert yttrade saker som "ja och emma har ju anders. det är ju kul för henne, för han är ju en jävligt fin kille" och "...för att inte tala om hon där, som är gift med micke och allt. kul för dem!" är det väl inte mer än rätt att jag får kolla på hångelscener i true blood, och gilla det.


patty griffin - i smell a rat.

maybe malmoe.

hemma från bion. ja jag grät. jo den var fin. visst det var vi och typ femton till i biosalongen. men visst skrattade vi och tyckte att det hela var en trevlig upplevelse. toy story 3 borde alltså ses. imorgon funderar jag på att åka ner till malmö. har ju inte träffat klara på evigheter. så så får det bli. men nu ska jag se true blood. snart är tredje säsongen slut. och dexter är i stockholm. vad ska det bli av mig då?

såhär snygga var jag och julia på gårdagens kräftskiva. ohh snap!

hi barbie, hi ken.

att kolla på en division 3 match kan verkligen röra upp starka känslor. jag vet inte hur många gånger jag svor åt domaren och fick arga blickar av pappan som satt bredvid mig med sin son. laholms fk och besart förlorade mot ett pissigt gislaved och vi körde de elva milen hem med sot i blicken. nu ska lillasyster och jag snabbt slänga i oss mat, för att snart köra in till laholm och se toy story 3 i 3d. kan ni tänka er, 3d-bio i lilla laholm. måste ju bara upplevas...

bild lånad härifrån.

living life on the countryside. part II.

finns det något härligare än att vakna sent, brygga en kopp kaffe och äta frukost i lugn och ro? jag tror inte det. speciellt inte när frukosten bland annat består av yoghurt med branflakes och björnbär som mamma plockat tidigare på morgonen.



i love fancy.

kommer hem efter bästa kräftskivan. lagom full, och lagom full i fan. sätter mig vid datorn och klickar mig in på finaste fannys blogg. tjejen och hennes bf kommer att gå långt. längre än många andra som tycker sig ha rätt att kalla sig modebloggare. fanny, är tjejen ni ska hålla koll på.

videon är lånad från fannys blogg.


too many people think they know all about fashion. i sure don't, therefore i'm thankful to have this fabulous young lady as an inspiration, and good friend. she, knows fashion.

bubbly.

en god frukost. noll bakis. det är få förunnat det. jag brukar alltid bli bakis. men inte idag. en himla tur det. för efter frukosten blev det bubbelbad i utomhusspa, och så ett 6-årsfirande på det. och ikväll ska vi på det igen. några fler tjejer, och ännu flera kräftor. kan gå precis hur som helst.

bilden är lånad av anna kå.


praise who ever, i'm not hung over. which is for the very better today, since i spent an hour in this fabulous outdoor spa, and then went to a birthday party for a little boy turning six. and tonight we're having crawfish and more wine.

happy birthday to her.

paketerna är inslagna, nu ska bara kortet skrivas. sen drar jag ner till julia, bakar lite paj, och rakar sedan håret hos annika. mycket som skall hinnas med innan det är dags för att skjuta startskottet för denna födelsedagsmyshelg med emma och tjejerna. förhoppningsvis blir det inte mycket bloggande i helgen, men jag lovar inget. you know me.



living life on the countryside. part I.

jag trodde att jag hörde röster. gick runt nere i källaren och började bli lite nervös. kom de från datorn? var de inne i mitt huvud? läskiga tanke. till slut hittade jag källan till rösterna: pappas radio-hörselskydd var påslagna. creepy...



i thought i heard voices. went downstairs to the basement. where did they come from? my head? dad's computer? started to freak out when i finally found the source: dad's hearing protection with built-in radio was left on. spooky tho.

even more hip than a hipster.

dn skrev artikeln, latfh la upp klippet. skoj.


i found a positive thing.

fyra kilometer. sen sa benen till. "ajabaja emelie, överansträng oss inte nu" sa de, och jag lyssnade. ska man orka springa mycket, jag planerar att springa även i vinter, får man ta det lite lugnt i början. även om man är lite som en kalv på grönbete när man springer där i skogen. spindelväv i ansiktet, kaniner som skuttar runt och fjärilar som knockar en i pannan. det är precis så det ska vara. dessutom upptäckte jag att mina skor, som trots allt inte är särskilt gamla, faktiskt är nike+ skor och antagligen funkar fin fint att använda. så nu kan jag lägga de 800 på ett sportsband och en sensor istället. sweet!

starkt kaffe, ett ägg, två knäckebröd med leverpastej, hallonjuice och yoghurt med branflakes och banan.


this morning i ran 4 k and had this fabulous breakfast, shown above. i also found out that my old shoes, that are'nt really that old, are nike+ shoes as well. so now i can return the ones i bought, and get the nike+ sportsband and sensor instead. wicked.

fear yes darkness.

"poff" sa det, och så blev nattens mörker och allt vad det innebär helt plötsligt mycket mera påtagligt. lillasyster skrek, och jag manade på. de sista 500 meterna i skogen sprang vi i totalt mörker. ljusslingan som i vanliga fall lyser upp slingan sådär löjligt lite gav helt sonika upp. så det blev bara 2,5 kilometer. men imorgon är vi på det igen. peppar varandra, sida vid sida, lyssnandes i varsin öronsnäcka. precis som systrar ska.



went down to the forest to run 5 k with sis. we had about 500 meters left when the lights went off, and we were left in the darkness. panic. but we managed to get to the car without to much effort. but seriously, i haven't been that scared for ages...

cheap.

hemma från gekås. köpte ett par fantastiska nike+ skor som skall förgylla mina fötter när jag springer för att knipa hem kilometer efter kilometer i take sthlm. härligt. för att vara ännu coolare när jag gör det köpte jag en knallgul vindjacka. och en massa annat såklart. vi var ju trots allt på gekås. nu ska jag och lillasyster ner till höka och springa. nya grejerna skall dock invigas i sthlm. känns som att det skulle passa bra.



if you ever go to sweden, don't be surprised if people talk about going to "ullared". ullared is a small village (maybe not even big enough to be called a village) where there's this big shopping centre called "gekås". in gekås you can buy e-v-e-r-y-t-h-i-n-g. if it's not in there, you don't need it. me and my sis went there and i bought these really nice nike+ running shoes, and a bright yellow wind jacket. for almost no money at all.

because this is what we do.

hela dagen har jag spenderat med julia. först åt vi frukost. sen åkte vi och lämnade mitt vrålåk. sen hämtade vi julias pass. sen var vi på myrorna. sen var vi på ica maxi. sen var vi på willys. länsade båda butikerna på vad kräftor de hade. sen var vi på röda korset. jag köpte ett par jättefina kängor. men nu ska jag äta. för sen ska jag och lillasyster till gekås. för det är sånt vi gör när jag är hemma.

foto: emma karlberg


have spent the whole day with julia. second hand shopping, and driving to different food stores to buy crawfish. this weekend we're celebrating emma's birthday. and like always, we celebrate it with a "kräftskiva". looking forward to it very much!

fear no darkness.

vad är bättre än att ge sig ut i skogen efter att ha spenderat sex timmar i en bil? trots starka vindar på upp emot femton sekundmeter körde jag och pappa ner till hökagården. jag sprang fem kilometer, pappa gick två och en halv. mitt i skogen kan ingen höra dig skrika, så när jag sprang där i mörkret kändes det rätt tryggt att veta att pappa fanns i närheten. nu ska det mysas med lillasyster och kollas på true blood. och ätas müsli med banan och yoghurt.



as soon as i reached my parents place after six hours in the car, me and dad drove down to hökagården, t-h-e place to run around here. it was dark, and a bit scary to run in the forest, but since i knew dad was around i felt safe. now it's time for some quality time with my sister. and some true blood. and müesli, yoghurt and banana.

driving back to the right coast.

yepp. västkusten är den rätta kusten. och just nu är den extra rätt. julia är där, emma kommer på fredag och sandra också. plus en hel drös med härliga tjejer som ska fira emmas födelsedag. hela helgen. men en sak i taget. först ska jag ta mig hem. mamma ringde och varnade för det oväder som drar upp över landet. jag är inte den som är den, men att köra en pick-up i ösregn och kastvindar är inte jättekul. jag börjar med att försöka ta mig till strängnäs för att säga grattis till langen. om en timme kör jag. får se när jag landar på andra sidan landet...

vaknar till skönaste söndagslistan. som också funkar som any given förmiddagslista.


catatonia - don't need the sunshine.

driving home to the westcoast in an hour. gonna swing by langen in strängnäs to wich him a happy birthday. he's gonna get me cake. nice. but firts i gotta keep packing...

if only a lifetime.

okej då, jag sprang vilse. okej då, jag blev lite orolig där ett tag. så okej då, en snäll tant och en snäll gubbe tvingade mig att säga var jag bodde och envisades med att köra hem mig. ögona böj. så fort de vinkat hejdå och jag låtsats öppna dörren vände jag på klacken. satte igång mp3-spelaren igen och sprang. till fotbollsplanen. sprang runt, över och fram och tillbaka. i det våta gräset så att svetten stänkte. till timo räisänen. låten nedan är live versionen av if only a lifetime. springer man i takt med den mår man fint. sen vek sig mina ben och jag sprang hem. jag lägger bara benen på ryggen av trevliga anledningar, och vägrar vika mig för snuskgubbar i buskarna.



so maybe i got slightly lost. so maybe i got slightly scared. so maybe this nice old couple forced me to let them drive me back home. as soon as we waved good bye, i went back out again. to the soccer field. my field.

read to digest.

mätt. jag är så mätt. efter lunchen, som varade i en och en halv timme bara för att jag och erik alltid har så mycket att prata om när vi lunchar, åkte jag hem för att duscha. vattnet rann inte ner. jag har länge svurit över att det måste vara stopp någonstans. så jag gjorde det. rensade avloppet. och alla rören. skruvade isär, plockade av och rensade rent. naken, på mina bara knän, lagom nära toan för att kunna kräkas ifall jag behövde. nu rinner vattnet ner, som om det aldrig gjort annat. nu väntar jag på att claudias spaghetti och köttfärssås ska smältas i min mage så att jag kan ut och springa. mörka moln över hökarängen. får se om det håller uppe.



have i been busy today? well, yes. if picking up old vhs' from school, having a fabulous hour and a half lunch, unclogging the drainpipe in the shower and then having dinner with mama claudia and beby stella is enogh for one day to be called busy. now i'm too full to run, but hopefully one hour is digesting enough. i need to run.

vroom vroom.

har precis hämtat mitt vrålåk. en riktig höjdarbil, skulle man kunna kalla den. i vilket fall som helst kör jag den från stockholm till halmstad i morgon, för inga pengar alls. känns bra. så nu ska jag unna mig en fin fin lunch på söder med erik. erik kommer alltid med bra idéer och peppar mig. lite utav en mentor, skulle man kunna kalla honom. och just det, om det är någon som vill åka med söderut är det bara att höra av sig.



this is the car i'm driving from stockholm to halmstad tomorrow. true darling, isn't it? oh well, i don't have to pay a penny so i'm good. and, since i'm saving about 500 kr driving it to halmstad, i'm gonna treat myself with a nice lunch out with erik. i guess erik is my some sort of mentor. at least he's always full of great ideas and boosts my confidence.

too fast to be afraid.

för att inte bli våldtagen sprang jag fram och tillbaka, omkring och på, runt och över fotbollsplanen i gubbängen. mitt på ljusa dagen är det enformigt och trist, men på natten är det hur skoj som helst. skrämde livet ur såväl kaniner och hundrastare, som tonårsgäng och säkert en och annan våltäktsman. ser fram emot pusha mig själv lite hårdare, för varje dag. fram tills 1 september tycker jag att ni skal stödja min fond genom att helt enkelt ge mig pengar så att jag kan köpa utrustning för att plocka så många gator som möjligt. cash in hand. tack och bock.



due to the safety precautions needed not to get raped, i'm smart enough to run back and forth, across and round the soccer field next to me. in daylight, it's boring. at night, it's fun. scared the hell out of a bunch of rabbits, people walking their dogs and maybe even one or two rapists. i'm so looking forward in pushing myself a little bit harder, for every day. as i say in swedish, pepp!

i'm gonna get there. i am.

när jag satte upp håret precis fick jag det bekräftat. mina biceps är inte vad de en gång varit. sommar, öl och cigaretter har gjort sitt. folk tjatar om att man ska bli fit för beach vilket årtal det nu är, men jag ska nu satsa på att bli fit för dansbandskampen 2010. hell yeah. det spritter i benen, jag funderar starkt på att köpa ett par nike+ skor i morgon och en ipod nano (helst billig och begagnad dock) enbart för att kunna vara med och ta stockholm. gäng söder om söder, jag hoppas ni är med mig. redan nu ger jag mig ut på gatorna för att härda mina knän mot asfalt.

bli pepp med bästa pepplåten.

...but i do remember this one.

fångarna på fortet. dvärgarna och gong-gongen är kvar, men var är spänningen? som bortblåst. jaja, jag ger det en stund till medans jag smälter maten. sen blir det nog en tur i löparskorna. ska springa till bästa springlåten.


i will not remember remember me.

igår försökte vi se remember me, med robert pattinson. det gick sådär. mitt sällskap somnade efter tjugo minuter och efter trettio gav jag upp. ska dock ge mig på den nu, samtidigt som jag trycker i mig lite frukost. envis är stark. eller nått.

bilden är lånad härifrån.

ed harcourt - apple of my eye (remixed single version)

i love you.

idag fyller finaste emma år. på fredag ska jag födelsedagskrama henne så att hon nästan får ont.


muse - time is running out.

oh i feel blessed.

inte många dagar kvar nu. inte många timmar, ens, tills jag får träffa mina fina, älskade, söta, fantastiska, vackra, bästa, härligaste julia. onsdag. onsdag onsdag onsdag. tills dess fördriver jag tiden med att ringa till andra bortsprungna katter, och vänta på ett bakfullt sällskap. filmtittandet har liksom fått lov att vänta lite. men jag är ju ledig imorgon, så vad gör det om timmen blir sen? ja och under tiden lyssnar jag såklart på fin musik med. musikvideoinspelningen gick bra. fick fyra myggbett under tiden jag låg där i gräset, men det var det värt!


caught in a web.

senaste fyndet på h&m. blev kär och slog till. 30 spänn, och så fin. men tung. nackspärr.


back to school.

tillbaka till skolan. en söndag. såklart. det skall spelas in en musikvideo och jag skall vara statist. kontorsklädd. typ. min kamera är ölskadad så det blir kanske inte så många bilder, men videon kommer såklart upp här sen.


the camera will be rolling.

härliga bakislördag. härliga sophia. härliga stockholm. härliga ösregn. härliga icke-svar på sms som blev den längsta kram jag fått på väldigt lång tid. härliga kanelbullar och härliga, jobbiga darling. härliga vitabergsparken och härliga cullbergbaletten. idag var alltså en härlig dag. imorgon blir en "tidig-uppstigning-för-musikvideoinspelning-med-härliga-klasskamrater-och-sedan-härligt-bakis-häng-i-gubbängen"-dag. jag kommer alltså inte att vara bakis, men mitt sällskap. så det ska kollas film och drickas cola. men det är imorgon det, kvällen fortsätter med true blood.



have been fabulously hung over today with sophia. spent the whole day with sophia, more or less. but also watching 61 photographers at one, single exhibition. and an amazing show performed by the cullberg ballet. but now i'm off to bed for some true blood. and popcorn. got to get up early tomorrow, spending the morning at the shooting of a music video in school. should be fun!

how did this all happen.

som sig bör är jag lite bakis idag. det blev en härligt spontan kväll med cyklande hit och dit, från trädgårdar till hotell, från 21-årsfester till föredettingar. nu ska jag, citat, "parkera arslet" i sophias soffa. sen ska jag eventuellt besöka ett galleri, eller kolla in planket. beror lite på. mitt senare tillstånd, alltså.



yes. i am slightly hung over from a very spontaneous night out. but gonna sort myself out and hang out with sophia.

blunch.

bruch. lunch. what ever. huvudsaken är att jag lyckades ta mig ur sängen. det tog en bra stund att klia ut gruset ur ögonen, få på sig jeansen och ta sig till sophia. väl där möttes jag dock med en varm kram och världens godaste brunch. jag är som sagt helt slut. så fortsatt helt slut åkte jag till skansen och mötte k-c på gubbhyllan för att göra rätt för mig. dvs lämna tillbaka hans keps. hur den hamnade i min väska vet jag faktiskt inte. nu ska jag få i mig mat, och bege mig mot skanstull för att möta upp några från klassen. öl var det. fredagsöl. hepp!



brunch, lunch. what ever. it's friday, and i'm off. very, very off. feels very, very wierd... have had a very nice day so far, and are gonna go out with a couple of mates from school tonight. should be fun!

french me.

lyssnar på fransk hiphop men ska försöka somna trots att hjärnan går på högvarv. dessutom har jag kommit på en sak: jag spenderar för mycket tid med män. men nu är julia äntligen hemma och med henne ska jag umgås mest.



listening to french hiphop trying to get ready for bed. my favourite julia is back from eight months in south america. spoke to her on the phone. made me feel happier than i have felt in months. i-l-o-v-e-h-e-r.

coffee cool coffee warm.

"är det säkert att det inte finns någonting vi kan göra?" - varken jag, anna-karin eller marie var särskilt sugna att lämna redaktionen. det känns helknasigt. ledig imorgon, och flera veckor framöver. vad ska man då göra? elsa och therése tyckte att jag ska dricka kaffe en hel dag. varför inte. kanske på mellqvist's st eriksplan. det var där jag mötte dem i eftermiddags för att catcha upp efter deras semester. oskar linnros var där. sen for vi in till biblioteksgatan och jag skaffade mig min första elle-prenumeration. känner mig plötsligt lite tjejigare.



my brain is not working properly. hm. but i sure had a very nice afternoon at mellqvist's with elsa and therése. coffee. lot's of it.

very last day.

ångest. blandat med viss lättnad. allsång på skansen är slut, och första delen av min praktik är slut. jag sitter alltså på denna stol för sista gången. i flera veckor ska jag nu vara ledig, iallafall nästan helt ledig. i oktober börjar allvaret igen, då på samma kontor, men på en annan stol. dansbandskampen för hela slanten snackar vi! men nu ska jag göra sånt man gör sista dagen på jobbet. städar upp, rensar ur, puffar om, tänder upp, släcker ner och skriver tack.



last day at work. i'm gonna miss them all sooooo much. gonna take some time off, and focus on getting back to "work" in october.

too tired to be alive.

oj, oj, oj säger jag bara. världens bästa avsnitt med 1 950 000 tittare och en brakfest utan dess like fram till tre. i love my praktikplats. nu ska jag äta pizza till lunch. fett!



the last episode of alssång på skansen 2010 scored 1 950 000 viewers. awesome. we celebrated 'til 3 am and we had fun. very, very, very fun. this means i'm too tired to be alive today.

look, i'm on tv!

ja, inte jag. men min kusin d och hans söta flickvän kommer med all säkerhet hamna i bild ett par gånger då de sitter i publiken!



my cousin and his girlfriend are watching the show live in the audience at skansen. beautiful!

hello little fellow.

jag och karolina insåg att vi jobbat en hel sommar på skansen, utan att varken kollat på de deprimerade älgarna eller klappat getterna. så vi gick för att göra det.



if you spend a whole summer broadcasting a tv-show from a zoo, you better go pet the baby goats.

this is what i do.

det verkar finnas intresse bland diverse löst folk att få veta vad det är jag gör egentligen. på allsång på skansen alltså. och jag kan kortfattat beskriva min roll som såhär: jag är hon den där man irriterar sig på som fotar allt och alla, i tid och otid, backstage och on stage, och sedan bloggar om det. jag lägger upp videoklipp på allsångens hemsida som linn och frida producerat, och sen eldar jag papper, facebookar, blåser ballonger, twittrar, sjunger i ett tält och en massa, massa annat. världens bästa praktikplats, skulle man kunna säga.

jag gillar anders.

super sandwich.

det bästa med mitt jobb är ibland alla sötsaker. som måns zelmerlöw till exempel. sen så fick vi smörgåstårta av ett gäng fans idag. härligt! dags att blogga lite om det...



lunch time with my favourite boss. a couple of allsång på skansen-fans brought us sandwixh layer cake. fabulous!

take it down.

sista allsång på skansen. sista tisdagen jag spenderar med finaste redaktionen. suck. lite ångest. jag och fotograf-tomas har iallafall likadana skor.


Example - Girl Can't Dance (Don Diablo Remix)

spending my last tuesday with my favourite colleauges. this season of allsång på skansen is soon over. feels wierd.

too inebriated to go to bed.



Chris Lennertz - courtroom suite.

stir it straight.

ännu en dag på jobbet. ännu lite spontanhäng på en kaj med två niklas. ännu en snabbt nerslängd middag på två minuter. nu blir det dock mys med kusinen, dennes flickvän och mormor yott. händer inte tillräckligt ofta. nytt i mina öron är musikkollektivet. sen på det, jag vet, men orka vara sådär ny och fräsig hela tiden.


musikkollektivet - theme song.

at the moment i'm just caught in the moment between work and sleep. my moments seem to just be what someone else likes them to be. but i'm fine with that. gonna go see my cousin, his girlfriend and grandma yott. that moment i sorted out myself.

pom pom.

spenderar denna måndag i berwaldhallen. hela sveriges radios symfoniorkester ska vara med i sista allsång på skansen imorgon. kommer att bli galet bra. inte nog med det kommer uggla också.


stand up straight. lie down low.

moah har åkt nu. till tarfala. det är skitlångt dit, och hon ska vara där skitlänge och forska på graciärer. skitcoolt. som edn fantastiska kombo hon är hittade jag en matlåda med lappen "ät upp kyckling johannes. glöm inte lägga jordnötter på." i kylen när jag ramlade hem vid fem i morse. jag åt den inte då, utan sov till för en timme sen. så jag ska äta den nu. igår satt vi alltså i ivar los park tills vi gick till södra teatern där vi stannade tills vi gick till spybar där vi stannade tills vi vi åkte på efterfest där vi stannade tills jag insåg att jag glömt min jacka på spybar. snart kommer förhoppningsvis langen hit med lite dexter och räddar min kväll så att vi kan äta popcorn till vi somnar.

de fantastiska bilderna har jag lånat av finaste åsa.


had an amazing night last night. spent it with fabulous friends in ivar lo's park. then we went to södra teatern for some fabulous dubstep, and then i gave someone my phonenumber and ended up in spybar. funny how things just happen. anyway. i'm heavily hung over and are now waiting for langen to get here so that we can watch dexter and eat popcorn.

open air.

jag inviger ikväll mina nya, snygga klänning. med converse till. såklart.



new dress from object. bought at offside, laholm. love it.

dance all night.

svettigt. 28 grader i stockholm. hela dagen, och hela natten. klockan sju ska jag och åsa dricka öl i bastuparken innan vi drar oss mot dans på södra teatern. i natt åker moah till tarfala. därför gör jag chokladbollar till henne. och mig. och så lyssnar jag på velvet.



velvet feat. beatrice antolini - Confusion is Best

it's so hot. tropical heat has reached stockholm. so i'm very much looking forward in hanging out an the park with åsa before we're off to södra teatern.

do i look stupid.

hemma efter en helkväll hos baby stella. jag har kommit på att jag kan gilla baby stella, och på sätt gilla båe johan och claudia samtidigt. vi åt spenatsoppa med ägg, scones med västerbottenost och drack chardonnay. sen kollade vi på luftslottet som sprängdes. lite för lång. lite för trött. när jag satt och väntade på bussen stannade en kille med sin bil och frågade om jag hade en tändare han kunde låna. det hade jag inte. då frågade han om jag ville åka med. bussen kom, han körde iväg och jag undrar fortfarande om jag verkligen ser så puckad ut.


fabulous friday.

fredag idag. den trettonde till och med. härligt. langen menade på att man idag ska stanna hemma för att undvika döden. jag å andra sidan tycker att man borde göra något äventyrligt, living on the edge, liksom. dagen kommer att flyta på ganska snabbt har jag en känsla av, och senare ikväll blir det mys med baby stella.

favorit i repris.

iko - look what you've done to me.

friday the 13th. langen says that today you better stay inside doing as little as possible that might kill you. i'm not into that. i'd rather live on the edge a little.

our homeboy david.

det här är david. david går i min klass och liknar håkan hellström. jag och robin lunchade med david idag och gillar att han är på förstasidan på resumé.se. och så gillar vi elfte timmen.


delete.

ibland måste man bara göra det som är bäst för en själv. så idag skickade jag det sms som hade behövt skickas för flera månader sedan. sen raderade jag numret det skickades till för att undvika fylle-smsande och annan ångest. drack ett glas vatten på det och känner mig redan två kilo lättare och lite renare.

bild lånad härifrån.


sometimes you just gotta do what's in your best interest. so i sent that text, and later deleted the number it was sent to. feel lighter, cleaner. no more drunken texting at 3 am. no more i-just-need-to-see-what-he's-up-to-as-a-friend. no more anguish.

sore.

kvart över sex steg jag upp för att bege mig ut på en skön morgonrunda. när jag kom hem och skulle stretcha nådde jag dock inte längre ner än till knäna med händerna, så stela var mina lår. dom hatar mig. antar att det nog gick lite väl hårt åt dem i måndags. lyssnar iallafall på en 45 minuter lång mix med aesop rock som är hur skön som helst att springa till. hela finns att låna på internet.



woke up at 6:15 am to try and make my poor thighs less sore. ran for 45 minutes and came back less sore, but stil very, very stif. my thighs stil hate me.

husband and wife living happily ever after.

jag är fortfarande lite virrig efter igår. det var en lång dag och en känslostark kväll. kvällstidningarna får skriva vad de vill, jag vet iallafall att vårt brudpar, johan och tilda, hade en fantastisk kväll. i förmiddags var jag på frukostmöte hemma hos anders lundin tillsammans med gänget för att diskutera gårdagens program och vad vi har att se fram emot nästa vecka. nu sitter jag på kontoret och redigerar bilder för fullt. en och en halv vecka kvar bara. konstigt...



our amazing bride with her husband to be. the wedding was amazing, the show was great and now i'm at work editing a few photos. one week to go. feels wierd.

soon it's all over.

näst sista programmet avklarat, med bravur. nästa vecka sänds allsång på skansen för sista gången, och min praktik går mot sitt slut. det har varit en fantastiskt lärorik sommar, och att vi toppade detta programmet med en vigsel, live!, inför 20.000 i publiken känns stort. riktigt stort. ser fram emot en dundrande aslutning, med en grym avslutningsfest. glöm inte att kolla in allsångsbloggen där jag lovar att göra mitt bästa för att under mitt alias "webb-emelie" förse er med allt bakom-scenen material ni behöver!

alla foton är från svt.


allsång på skansen is soon over. next week is the final week, and also my final week. feels great to have been a part of this amazing show, and i'm totally looking forward in making the most of the last show.

blow up.

vattenballonger enbart för att få lite tyngd. jo men visst! jag och a-k blåser så att vi blir röda i ansiktet. sen så tycker anders lundin att jag är snygg i håret. så det så.


here comes the bride.

ikväll blir det bröllop i webballsången! hur härligt som helst! jag har rakat benen, sminkat mig och en klänning ligger i väskan och väntar. locktången är också nerpackad för säkerhets skull. en och en halv vecka kvar på praktiken. känns lite dystert. men det är kul när ens namn syns lite här och där och jag har haft en fantastisk sommar!

världens just nu finaste bröllopspar.

never loose faith in that dirt road.

jag och moah åkte till gullmarsplan. sprang en stund längs vattnet. vi skildes åt en stund senare, och jag gick mot tunnelbanan för att åka hem. 9 minuter till nästa tåg. fuck. kan väl lika gärna gå till sandsborg, tänkte jag. och det gjorde jag. sen började jag springa. sprang och sprang. helskotta vad skönt det var. tänkte att jag kan ju likagärna springa hela vägen hem. precis mellan tallkrogen och gubbängen såg ag en stig. en grusstig! började följa den och sprang sedan som ett föl över gräsängar blandat med grusstigar ocg pyttelite asfalt. sprang lite vilse, men insåg sedan att jag var hemma. har varit ute i en och en halv timme. nöjd.



me and moah have been out running. we went all the way to gullmarsplan, just to find dirt roads that we both love. on my way home, i decided to walk instead of taking the tube. and so i did. but then i started running. and kept on running, thought that i might as well run all the way back. and gues what! i have now found the perfect 40 minute route with mostly grass or dirt roads. just around the corner from us! moah is gonna love me. have been out for an hour and a half, and i feel great. my body's gonna hate me tomorrow tho...

protect yourself.

det finns mycket man måste skydda sig mot i världen. det är då ett som är säkert. jag anser mig vara ganska bra på det där, och skulle egentligen mest behöva ett skydd mot alla puckade killar jag stött på på det senaste. helt ärligt, jag frågade min syster härom veckan varför jag bara dras till bad guys. hon ler då mot mig och svarar: "eller så är det de som dras till dig..." hon har nog rätt. i vilket fall som helst har det varit en toppendag på jobbet, och nu lagar moah tomatrisotto. sen så har hon städat hela lägenheten med. jag har en killer kombo, helt enkelt.

bild lånad härifrån.

a love story.

ännu en film ska kollas på. men nu med moah. och antagligen inte så mycket cigaretter. en kärlekshistoria. äntligen.

bild lånad härifrån.


another movie to watch. the swedish masterpiece from 1970, "en kärlekshistoria". truly worth watching.

Saturday january 6 2003 at 11:26 pm.

"Dom Skrattar åt mig..."

*suck* fan vad jag tykker synd om mig själv...
Folk skrattar åt mina fingrar och säger lite halv elakt: ”Det går över!”
Sedan har vi den där flummigheten, jag är rörelsehindrad till väldigt mild grad, om man jämför med andra, men vadå?? jag har levt med 2 väl fungerande händer i snart 16 år...
Och vem fan kan då förvänta sig att allt ska gå så bra...
Jag kan ju inte ens öppna en flaska med kapsyl... *suck*
”Life treats us hard” är det enda jag kan säga nu...
Och när även lilla hjärnan börjar ta skada, suger livet hårt...
Idag skulle jag ladda mobilen...
Efter flera försök inser jag att det är kontakten jag försöker få in i det lilla hålet... Erik skrattar... jag blir arg och slår han i magen...
Jag har det då inte lätt...
Vissa ändrade moment har ju sina följder lixom:

*Raka benen med vänster hand: ”Oh my god! It’s blood everywhere!”
*Raka sig under armarna med vänster hand: ”More blood!!”
*Borsta tänderna med vänster hand: Min syster skrattar och säger: ”Du har slem i hela ansiktet!!"
*Äta med vänster hand: Mamma säger: ”Vill du ha hjälp?!” Jag svarar: ”Nej!”, och slickar mig om kinderna...
*Ducsha med ENDAST vänster hand, höger inslagen i en MAXI-kasse: Pappa ropar: ”För helvete Emelie, det har gått 1 timme nu!!”

Så, slut på plågor...

detta är ett dagboksinlägg från lunarstorm. jag har brutit handleden, är nästan sexton och mycket (mykket) bitter.

cigarettes.

mycket cigaretter står på schemat idag. först i love you philip morris, och nu ska vi se thank you for smoking. vi har även sett två avsnitt med dexter. ingen produktiv dag alltså.



today has been all about the cigarettes. first we saw i love you philip morris, and now we're gona watch thank you for smoking.

bye bye old me.

om några timmar stängs lunarstorm ner. jag sitter därför och kopierar ned alla mina gamla dagboksinlägg till ett worddokument. lysnar på the cardigans - long gone before daylight och blir oerhört nostalgisk. att mitt hjärta fortfarande slår är ett under, med tanke på hur heartbroken jag varit. jisses.

the cardigans - communications.

a community site that i have been a member of since 2000 is shutting down. have not been active since 2007, but have kept my account since most of my old life is there. blog entries, pictures and friends. so i'm saving them all in a word-document. 76 pages. 7 years. many more memories..


i love you philip morris.

småbakis men oerhört nöjd efter att äntligen ha fått träffa många av mina fina, söta, härliga och fantastiska klasskamrater. johan hade med sig sin trimmer så efter att ha kortat håret på sidan drog vi till sommar för att dricka öl. jag och tomas drack vin. som han hade haft med sig sen innan. väldigt bra idé, då. i vilket fall som helst slutade kvällen på le rouge och nu ska jag se i love you philip morris. på tiden, kan tyckas.



my mouth was smiling, my hair got shorter on the side and i had the most awesome of times. my mates from school are a nice bunch of people. today i'm tired, and are gonna stay in bed or on the couch all day. and night. a night in. haven't had one of those for a long time...

nude.

ja nej men då trycker väl jag i mig två potatisar och lite matjesill. orkar inte sminka mig men tror att klassen kan stå ut med mitt nakna ansikte iallafall. under tiden som maten trycks ner lyssnar jag på herbal tonic (the best of) - the herbalisers.

the herbaliser - mr chombee has the flaw.

can't be bothered to put make-up on. can't be bothered to acctually cook proper food. so matie and potatoes it is.

reunion.

ikväll ska jag mysa med min fina klass. iallafall några utav dem. många har jag inte sett på hela sommaren, så det ska bli väldigt kul! snart skall jag dock äta lunch med fina sigrid. hon gör sin praktik på dokument inifrån här på svt, så vi sitter i princip ovanför varandra! men först lite research och idésprutande inför nästa program! för övrigt har jag, sen i onsdags, lyssnat sönder denna låt. jag vet att jag har ett minne till den, gömt långt, långt bak. men jag vet inte varför jag blir så berörd av den. så jag fortsätter lyssna. sönder.



later today i'm finally gonna get to see my good friends from school. most of them i haven't seen for months! the song above is a song i've been listening to a billion times. before. and now i've started to listen to it again. don't know why, it just moves me. hm.

inception.

det blev inget debaser igår. inget f12 eller landet heller för den delen. istället bjöd moah mig, henrik och langen på middag. italienska färsbiffat med morotstzaziki. så sjukt gott. efter det däste vi i soffan och kollade på cocktail, en film jag inte riktigt gillade så mycket jag hoppats på. sen är tom cruise så kort. därför bokade vi biljetter till inception och skall se den ikväll. det tog en kvart innan vi enades om att för att alla ska bli nöjda måste vi sitta på olika platser. moah och henrik bredvid varandra på rad fyra, langen och jag på rad tolv. bio är iallafall ingen gemenskapsgrej.

bild lånad härifrån.


did not go out last night, stayed in with moah and a couple of friends. some nights you just have to listen to the signals your body is sending. my body was screaming: "go to bed for f-sake!". tonight we're gonna go see inception. i'm so looking forward to it! but first, work, work, work.

put me down.

regn, regn och mera regn. det är så tråkigt när folk låter sig påverkas av vädret på ett så negativt sett. och med tanke på hur illa helena trus skriver måste det regnat in på henne inatt så att hon blev sådär sur. i vilket fall som helst har jag och mina fina kollegor intagit en god lunch, och msuttar nu på en varm kopp kaffe till våra muffins. som jag bakat. jag är poppis idag. ikväll blir det dj-set med junior boys på dabaser. eller blir det? skulle nog må rätt bra av att bara ligga hemma och kolla på film...




it's raining in stockholm. cold, boring rain. thank god for coffe and muffins. and junior boys. maight attend to their dj-set at debaser tonight. or not. staying in watching a movie sounds very good to me too.

stay dry.

gummistövlar och tjocktröja drog jag på mig imorse. för igår frös jag fingrarna av mig. vad är det för väder nu då? jo, klibbigt, halvsoligt äckelväder. men jag är inte bitter. för ikväll spelar jakob hellman, skansen-urban bjöd på fantastiskt god lunch och jag kickar äcklets ass i hans "skicka-ord-till-emelie-som-hon-måste-få-in-i-blogginläggen"-battle. hur kul som helst. jag har redan klarat orden kalas, baklänges och ufo.


proper.

i'm loving this.


the survival of the fittest.



P J Harvey/Gordon Gano - Hitting the Ground.

good looking guy, good sounding music.

moa tipsade om en het artist. som också gör bra låtar. gilla.

bilden är lånad härifrån.

John Frusciante - Before the Beginning

documentary schmocumentary gone very, very good.

jag saknar mina pojkar. ikväll kom de över för middag, rödvin och dokumentärscreening. moah och äcklet (våra smeknamn grundar sig i djup kärlek) tyckte den var skitbra. och aset, svinet och jag är sjukt nöjda. vi snackar alltså en bra dag på jobbet, trots regn, följd av en väldigt bra kväll. men nu ska jag kolla på avsnitt sju av true blood och sen somna gott på det.

bilden är lånad härifrån.


a very nice day at work was followed by a very nice evening. my boys came over for dinner, and some red wine. we watched our documentary that is f-i-n-a-l-l-y finished- well, two small things needs to be fixed, but that's a piece of cake. it feels so good. anyway, me and jason stackhaous is off to bed. night night!

come lay down in the grass.

jag blev 18 år på nytt. jakob hellman väcker så många minnen och jag tycker fortfarande att han är fantastiskt bra. imorgon gästar han allsången, och den som missar det missar något underbart.



jakob hellman - vackert väder.

one of my favourite artists when i was younger is stil one of my favourite artists. jakob hellman has written so many great songs and his album "...och stora havet" is amazing. tomorrow he's one of our guests at allsång på skansen.

back to work.

ännu en allsångsvecka är igång. det betyder dock att det bara är tre veckor kvar av min praktik. känns konstigt, sorgligt och lite jobbigt. jag har iallafall helt ändrat uppfattning om linda sundlad. hon är en fantastiskt begåvad och härlig tjej. och hon har ett fast handslag. det säger mycket om en person. jag hatar döda fiskar och slappa disktrasor. men linda skakade min hand på ett sådär perfekt sätt och var jättetrevlig.



i've changed my mind about linda sundblad. she's an amazing, talented and good looking woman. and her handshake is firm and trustworthy. she's rehearsing right now and i'm very much looking forward in watching her perform tomorrow night.

hard to get is not in my vocabulary.

utan tvekan är jag en rättfram, självsäker och social tjej. det jag insett såhär på senade år, ofta med hjälp utav vänners påpekanden, är att det inte alltid är bra. jag skrattade dock gott när jag läste nemi häromdagen i dn. vi har inte mycket gemensamt, nemi och jag, men just i den stripen är nemi jag. så är det bara. jaja, nu ska jag sova. sex and the city 2 är en skitfilm. det tog mig tre timmar att se den. för jag pausade och gjorde annat emellanåt. ni som inte sett den, se den inte. stick to the series.


reading.

läsdags. har diskar, plockat undan och burit ner tvätten till tvättstugan. klockan sju ska maten vara färdig och efter det skall det kollas på sex and the city 2. jag har ju inte sett den. och jag antar att jag bara måste göra det. nu. snabbt. så att smärtan blir så kortvarig som möjligt. men innan dess skall det läsas bok. erlend loe skriver så mycket bra saker. saker som jag verkligen kan känna igen mig i. favoritcitatet hittils, efter att ha läst knappt halva boken:

"jag tror på detta med att värdera människor utifrån deras framtoning. min erfarenhet är att det är långt mer användbart och ändamålsenligt att döma en hund efter håren än man lärt mig. det är en undervärderad praxis."



time to do some reading. i've done the dishes, sorted the place out so it looks nice and tidy, and soon i'm gonna do my washing. but first, i'm gonna read for a while. and then cook some dinner for moah, and after that watch sex and the city 2. since i haven't seen it, and have very low expectations, watching it today might be a good plan. i'm tired, hung over and probably easily amused.

RSS 2.0