recharge.

då någon gått och blivit tråkig kommer det bli en lugn söndagkväll för min del. ladda batterierna. kanske är på sin plats ändå med tanke på att jag varit uppe sen halv sju i morse. sista inspelningen av kattis & company. lite vemodigt men samtidigt skönt. skönt att kunna leva på söndagarna igen. och inte minst lördagsnätterna. men som sagt. ladda batterierna behövs. i dubbel bemärkelse. min datorladdare ligger i skolan. 6% kvar. satan. god natt.

my new favourite tischa.

har precis beställt denna fantastiska tischa från kungen&hertigen. de har halva priset på sina tischor just nu och jag kunde såklart inte låta bli. nu när csn kommit och allt. för övrigt är moah här. och något jag inte berättat är att per kommer att flytta ut inom en snar framtid, och istället kommer moah flytta in här hos mig. känns galet konstigt att mista per, men samtidigt fantastiskt kul att moah ska flytta in. crazy. vi dricket kaffe och äter en bit toblerone på maten. vuxet värre.heal me.

jag dör av svett, blötsnö, tunga kassar, sena nätter, kalla fötter och galen dans dans dans. det blev en del handklappning och tjoande under dirty souths spelning och det var fantastiskt kul att se så mycket folk röjja på ambassadeur. jag och sophia hade grymt kul, och när klockan var tre rang det i öronen och jag hade världens fetaste leende på läpparna. men i kön till hell's kitchen gjorde sig hungern påmind, och jag var tvungen att äta två cheesburgare. allt för att klara en halvtimme på spybar. en cola med is blev det, sen taxi hem. däckade och vaknade två. med halsont och huvudvärk. fantastiskt att känna sig bakis trots att man inte druckit. efter en varm macka med mozzarella och kaffe på mellqvists blev jag dock människa igen och kunde genomföra de ärenden jag behövde innan hemfärd. nu ska jag dö lite i väntan på moa. hur har er helg varit so far?


i've got nose for vanilla.

jag har idag sniffat vanillinsocker. det kittlade litegranna bara. annars var det ingen fara. jag gjorde detta för att vår fantastiska skådespelare zoia skulle känna sig lite mer bekväm med att göra det. jag har även rört ihop en sju helvetes pastasallad och bett folk hålla käften x antal gånger. jag gillart. snart drar vi till tulegatan för att spela in scenerna "bankomat" och "mörk gata". spännande...

all work and fun.

snart dags att bege sig mot centralbadet för att hämta fler mackor. idag filmar vi mellan 09 och 20. sen tar jag mitt pick och pack och trampar mot ambassadeur. jag och sophia ska jobba när dirty south spelar. kommer att bli grymt.


nackered with small eyes.

mina ögon sluter sig och ber om att få vara slutna i åtta timmar. ain't gonna happen, är jag rädd. utan inatt blir det sex och en halv timmes sömn. sedan är det dags för inspelningsdag två. inspelningsdag ett avslutades med skönt snack i cirka två timmar, och en runda pingis. eller ja, jag spelade inte. jag snackade mest. min hals är torr. jag pratar förmycket. på vägen mot tunnelbanan hem gick vi förbi en affär med skönaste skylten. den sköna skylten får avsluta dagens sista blogginlägg. tillsammans med skönaste låten.


i'll remember where the love was found.

consolidate consolidate consolidate consolidate consolidate.

inspelningsdag ett är slut. jag är helt slut, och mina två små klippor dansar tango medan materialet consolideras. "hur gjorde du?!" skrek kristin när jag lyckades få överföringen att fungera. "jag vet inte!" konstaterade jag. dethär med tekniken är inget vi gillar, och nu hoppas vi verkligen att allt gick som det ska. för vi raderade precis originalklippen från p2-kortet. galet läskigt. så fort det är klart ska iallafall jag åka till boulehallen och spela lite pingis. mest för att jag inte orkar, men vill.

happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy.

jag är så glad. jag har gått från att vara en trött, stressad och uppgiven producent till att vara en pigg, glad och tjoande producent. fantastiska zoia zakariasdotter har tackat ja till rollen som maria, och snart kommer hon hit för att säga hej. jag kommer att ge henne en kram. jag sa att jag älskar henne. och jag menar det. så nu ser jag ut såhär:i won't let it bring me down.

mitt i all stress, panik och pannkaka kallar min lärare in mig med ett besked som kan förändra min tillvaro drastiskt i sommar. jag tänker inte säga till någon vad det rör sig om, innan jag vet om det blir av. men ni kan ju hålla tummarna lite till och från nu ett tag framöver. annars ringer jag random kvinnliga skådespelare och ber dem vara med i vår film. "ja, och inspelningen börjar imorgon och du får inget betalt..." jag har alltså oddsen emot mig, men det ska nog gå bra! pepp, pepp, pepp!

såhär ser en trött och stressad producent ut.

the (international) noise conspiracy - the reproduction of death

don't roll your eyes, roll the camera!

vad hade jag gjort utan min termos idag. antagligen inte mycket. för det är tack vare min lillasyster som jag kommer till skolan i vaket tillstånd. elli, you rock! idag ska vi rocka som satan, min drama grupp och jag. vi snackar alltså inspelning. inspelning! första inspelningsdagen, och vi fattas en skådis. men det är lugnt, igen fara, nemas problemas och peice of cake. för det löser sig. på något sätt. jag är dunderproducenten med bästa gruppen så det löser sig. kvart i nio hämta jens upp mig i bilen på gullmarsplan, för då ska vi hämta tio kilo pasta och kyckling hos svensk cater. efter det ska vi hämta tio mackor på centralbadet. de är guld värda och vi är grymt tacksamma. sponsorer is the shit. goda vänner också för den delen. det kommer bli en dag med mycket stress, och alltså få inlägg. men desto fler yo:s, förhoppningsvis.


oh my goodness, oh my god i fear, i fear i'm cracking up - david and the citizens - the end

seventeen minutes.

jag gick för att hämta min torra tvätt. killen med porslinsfasaderna hade överhört mitt tidigare telefonsamtal med sophia och frågade "jobbar du på ambassadeur?!". efter det var samtalet igång. eller ja, hans samtal. det varade i 17 minuter. jag svarade mest på frågor och fick honom att hålla med om att tjejtaxa hos taxibolag inte kan räknas som diskriminerande. sedan berättade han om sin tid på ungdomsanstalten i lund och hur han rymde därifrån. mysig kille, detdär. han hade iallafall snygga lakan.

nu ska jag sova för om jag inte får sova oredntligt inatt kommer jag att dö.

wash my mouth with soap.

jag slängde in min tvätt prick sju. det vill säga en timme efter att den som hade tvättid skulle ha börjat tvätta. jag hade inte dåligt samvete, för entimmesregeln i detta huset anser jag vara väl tilltagen, då det i vanliga fall brukar röra sig om en halvtimme. i vilket fall som helst kom jag ner en timme senare och möttes av en kille med vältränade armar, rakad skalle och porslinsfasader i munnen. "du tog min tvättid..." sa han. "oj, förlåt. alltså, jag väntade en timme. och jag hade verkligen inga rena trosor..." sa jag. han flinade och sa att det inte gjorde något, men att han gärna fortsatte tvätta på sin tvättid. jag bugade och menade på att det absolut inte var några problem. "låt mig bara..." ursäktade jag mig och slängde in de nytvättade trosorna i torktumlaren och kickade igång centrifugen. samidigt pratade jag med sophia om nattens olämpligheter. när jag var i färd med att hänga upp lakan i torkrummet skulle han lämna tvättstugan. jag ursäktade mig än en gång. han menade än en gång på att det inte var någon fara. hade jag inte varit tjej kan jag slå vad om jag hade fått stryk.

drag. me.

vi har hittat bästa vagnen. eller ja, lisa hittade den, men det var jag och jens som fick smoot talka anette på ica roslagstull som tillslut sa: "okej då, ta den, men säg inget till någon!". sedan åkte vi och storhandlade och jens menade på att det kändes som att vi var en familj. jag kunde inte annat än att hålla med. mysigt. vi lyssnade även på bästa låten som vi vill ha med i vår film. ännu mysigare.


tossin' and turnin'.

idag är en sådan dag man inte vill vara i skolan. idag är en sådan dag man vill ta en lång promenad i solen, låta dess strålar värma näsan en stund och sedan sitta på en uteservering med infravärma, kaffe och trevligt sällskap. efter en något shaky natt med bryskt uppvaknande är jag lite lagom trött, men tackade ändå för skjutsen till skolan. att åka bil och behöva sitta i lätt bilkö i några minuter är så mycket skönade än att behöva trängas på en ersättningsbuss. dessutom kommer man ju helt klart i väldigt god tid. tillräckligt god tid för att kunna köpa frukost på ica och avnjuta den i en tyst skola, utan någon annan närvarande. baguette med la vache qui rit, en apelsin och en skål cappuccino. en skål för att jag hade i dubbla påsar, och skolan inte har så stora muggar som krävs för det.


everyday with you is like a holiday and when you call on me i come with no delay.

it's not alcohol if it's under 3,5%.

per: "jag har tre folköl vi kan dricka till maten."
emelie: "nej, jag vill inte ha, jag dricker inte alkohol."
per: "det gör du väl visst."
emelie: "annars ja, men inte nu. jag har inte druckit alkohol på två veckor!"
per: "äh, det är inte alkohol. det är ju folköl!"

i'm gonna go mad and crazy and start talking to myself. and trees.

det är så mycket som rör sig i min skalle att den nästan sprängs. det är så mycket som ska fixas och donas. det är så mycket som jag önskar var klart, kirrat, fixat, checkat, bockat och high fiveat. men nu ska jag istället åka hem och försöka få i mig lite mat. per och tomas lagar. som vanligt. jag hoppas att jag tar mig ur detta inferno levande, utan att ha blivit galen eller, som sigrid, börjat prata med sig själv. eller träden.


pour julia et emma. je t'aime.

screw. me.

jag bloggar, alltså lever jag. febern har lagt sig, och jag är nu mest yr i huvudet på grund utav allt som rör sig i skallen. vi börjar filma på torsdag, och allt är kaos. kaos, kaos, kaos. men det ska nog lösa sig. för jag har världens bästa grupp. en ligger dock hemma med opererat och gipsat ben, men vad gör det. det enda som egentligen gör saker och ting fruktansvärt jobbiga är att tunnelbanan inte går som den ska. alls. får se hur man lyckas ta sig hem idag. i morse åkte jag till skolan en timme innan jag brukar, och hann precis i tid. känns ju fantastiskt... jaja, vi har iallafall nästan lyckats casta milda mat extra tjejen, nathalie söderqvist. hon är grym, för hon har såklart gjort en massa andra saker (se klippet nedan) och kommer passa perfekt som maria. sweet.


blow. me.

när mina vänner/bekanta har feber beordrar jag dem att sova massor och dricka mängder med vatten. det är dags för mig att smaka på min egen medicin. för att jag skall somna snabbare läser jag en bok. erlend loe - blåst. jag somnar inte för att den är dålig, utan för att jag blir trött i huvudet av att läsa. jag är ingen läsare egentligen. men erlend gillar jag. så jag somnar gärna med honom på magen. medan per tittar på os. rent allmänt tycker jag att det är rätt mysigt att somna med någon på magen.


suck. my.

jag har feber. och när man har feber får man tycka lite synd om sig själv. därför började jag nästan gråta på ersättningsbussen mellan gullmarsplan och gubbängen. i en halvtimme satt jag och frös. det var seriöst så kallt att jag funderade starkt på att fråga killen bredvid mig om vi inte kunde kramas lite. och det enda som fick mig att le lite var när busschauffören tvingade ut en passagerare för att se om han kunde komma emellan två parkerade bilar. det velades och mättes. till slut körde chauffören. tills det sa "crash!". en backspegel åkte all världens väg, men vi åkte vidare. nu är jag äntligen hemma och skall krypa ner i ett varmt bad. inte nog med dagens sl-missär har vi fått en sjuhelvetes elräkning, precis fått reda på att vi har en obligatorisk övning imorgon som vi inte visste om, jag fått världens papercut på ena fingret och glömt min datorladdare i skolan. sug min.


brr, it's cold in here.

jag har fått lite feber. för jag har sovit i drag. efter att ha ätit massor med popcorn och choklad och kollat på "looking for eric" somnade jag ganska gott. men jag vaknade och frös om tårna. så nu sitter jag och snörvlar i skolan. i tid, dock. men inte så mysigt. idag ska det castas ännu mera. pepp på det!

jag kommer bli tjock...


quiet please... poff!

inte smart att låta patrik öppna en campagneflaska mitt under pågående inspelning. poff! sa det och korken åkte i taket. första inspelningen blev såklart försenad på grund av diverse avhopp och försenade tåg i snökaoset. men nu är vi på banan igen, och bara en halvtimme efter i schemat. idag lyxar jag till det med philadelphiaost till gänget, och det verkar uppskattat... mindre uppskattat var det dock att behöva pulsa genom knähög snö för att sedan klättra upp på ostadig stege, över ett staket och upp på ett glastak. men vad gör man inte...


jättesnö. jättekallt. jättejobbigt.


hit the sack.

sängdags. men först lite jason. men efter det sova. och efter det vakna tidigt och jobba. jobba jobba jobba. näst sista inspelningsdagen med kattis&company.


someone please shoot me.

eller dem. helst önskar jag att melodifestivalen fick återgå till sitt ursprungliga format, och att någon tog kristin meltzer och stoppade i en låda. märkt med ett land långt, långt borta. jag skäms. jag skäms för att folk tycker att det är roligt. jag vill att alla mina vänner som gillar melodifestivalen räcker upp en hand så att jag kan räkna bort er. istället borde man lyssna på riktig musik och inte sådant som framstår som en urartad parodi på ainbusk singers.


small eyes.

jag är lite trött i ögonen. mycket för att det varit hektiska dagar med få timmars sömn på nätterna. men mycket för att det är så kallt att man spänner sig som värsta pilbågen när man vistas utomhus. efter fyra timmar på saras tobak dog jag halva vägen hem. tunnelbanan var såklart överfull och försenad, men droppen kom när en kille, runt 20 bast, med kräk på kragen rapade mig rätt i ansiktet. jag flippade och sa åt honom att hålla i sig för-i-helvete och sluta trilla in i folk. när jag kom hem fick jag en kram av per och det gjorde saken lite bättre. nu ska jag dock ut i skitvädret igen med min rullväska och handla grejer till imorgon. jag viskar just nu många fula ord med ihoppressade käkar.

ja och sen funkar inte mitt spotify. snor.

let's give 'em something to talk about a little mystery to figure out bab.

stressad. försov mig. jag börjar ett?? gah!


badly drawn boy - something to talk about

busy busy busy bee won't slow down.

tack som f*n att det är fredag. efter en upptagen skoldag som började skitdåligt på grund utav sl's förmåga att förstöra för så många människor på en och samma gång, är det dags att slänga i sig lite mat. pasta carbonara. sen ska det kickas ass på sturekompagniet. det är jag och sophia mot världen och vi ska ha förbannat kul. kommer bli g-r-y-m-t.david guetta feat. kid cudi - memories [david guetta's fuck me I'm famous remix]

don't push it.

kuksnö. blev jätteförsenad och förbannad och intryckt och knuffad. då är det tur att man har en söt klasskamrat som piggar upp med en fin teckning. och kaffe.


finally friday.

det är fredag idag. det är helt galet vad tiden går. jag trodde på fullaste allvar att det var tisdag när jag vaknade. i ialla fall ska jag springa till skolan om en minut, men tänkte säga godmorgon med lite pepp.


music before bedtime.

när jag tittade på "can't hardly wait" (eller "alla var där" som den heter på svenska) första gången fastnade jag för låten 6 underground med sneaker pimps. ser på spotify att de nyss släppt nytt, och kunde inte låta bli att lyssna. låter lite som min kopp te.


sittin here thinkin', of your kiss and your warm embrace, yeah.

bra musik har mycket att göra med hur jag gillar en film. i cadillac records var musiken underbar, och beyonce gjorde sig bra som etta james. helt klart sevärd.etta james - i'd rather go blind babe. (bilden är lånad härifrån)

cadillac records.

kvällens film blev cadillac records med adrien broody och beyonce knowels. kan bara bli bra.


i want to sex free.

vi sjunger på så många olika låtar. det räcker att en i klassen börjar nynna, sen är alla igång. idag har vu sjungit på "i want to break free" där orden efter ett tag byttes till "i want to sex free", vilket är mer roligt. nu har moah fått den på hjärnan också, och stackars per och anna får stå ut med vårt skrålande här hemma medans vi lagar mat. mat och film ikväll alltså. vi äter bacon för att hylla svinen och moa menade att ju snyggare man är desto fler svin träffar man. jag tog det som en komplimang men underströk att mitt senaste svin inte längre är lika svinig. per menar då att en gång svin, alltid svin. och att jag är på tok för förlåtande.

happy faces.

vår casting går som en dans! iallafall med tanke på att vi kirrat de svåraste rollerna. maria och mårten. fett ös. nu fattas bara en adam och en sonja. för det verkar som att vår karl och vår bettan inte kommer vara överdrivet svåra att få till. jag vill inte jinxa något, men det går bra nu. fantastiskt. nu, fortsätta skirva manus.

eavesdroping.

igår hörde jag när en kille pratade i mobilen på tunnelbanan. killen är lång och smal. och utan att trampa någon på tårna bör det tilläggas att han pratar sådär stereotypt som alla gaykillar gör på film. han säger följande:

"alltså, detta får du inte säga på after worken. du vet jag har ju skaffat nya glasögon. ja, och nu har jag klippt mig också. och jag vill se om det är någon som märker glasögonen. det blir ju lite som en distraction. att jag klippt mig liksom. haha, jag vet! nej jag ska fika med henne nu. vi ska snacka lite om resan och så. vi har liksom en liten france lista som vi bara "tider, check. platser, check." ja, det kommer bli hur kul som helst!"

att lyssna på samtal på tunnelbanan kan vara det roligaste jag vet.

and by the way you talk that you're just my kind.

jag har hittat ett album på spotify som är skön musik att ha igång oavsett vad man gör. igår hade jag albumet igång när jag lagade mat. sen hade jag det igång hela kvällen när jag surfade rundor. jag funderade på att ha det igång medans våra skådisar väntar på att få provspela, men fick ta tillbaka den tanken. spotify funkar inte i skolan. jaja, det ska nog gå bra ändå. jag är lite nervös.


david sitek - with a girl like you

the last...

...äckliga lukt du känt: lukten av gammal mjölk i skolans kylskåp.
...goda lukt du känt:
lukten av popcornen till filmen ikväll.
...gången jag kände mig lycklig: i eftermiddags när pusselbitarna till manuset började falla på plats.
...gången jag grät:
förr förra veckan när vi kollade på en kortfilm som fick mig att tänka på min morbror.
...inköpet:
mat.
...span: mitt middagssällskap i måndags.
...person jag velat ge en käftsmäll: personalen på tidningen city som nominerade anna odell till årets stockholmare. Som tur är vann hon inte.
...låt du hörde: the new pornographers – hey, snow white.
...film du såg: beck – i stormens öga.
...mat du åt: spaghetti och köttfärssås.
...kramen:
fick jag av mitt middagssällskap i måndags.
...pussen: fick jag i förra veckan. tisdag om jag inte minns fel.
...festen:
just nu är det mesta i mitt liv en fest, men i hökarängen förra helgen blev jag full senast.
...resan:
var hemma i laholm i julas, men har inte varit utomlands sen thailand 2008.
...glädje:
när jag fick reda på att jag fått ännu ett litet kusinbarn.
...dröm:
jag drömde något om spybar inatt…
...boken du läste:
scar tissue - anthony kiedis/larry sloman. om inte kurslitteratur räknas, såklart.
...personen du träffade:
per.
...personen du pratade i telefon med: lillasyster
...personen du fick sms av: en bortsprungen liten katt som rumlar rundor i mexico.
...gången du åt en 7-eleven korv:
har aldrig ätit en korv på 7-eleven.
...gången du sket:
nån timme sen, typ.
...gången du var utomhus:
21.04 ikväll.
...gången du sov:
natten till idag.

jag har härmat söta amanda då hon svarat på samma lista i sin blogg. jag älskar listor, test och att göra annat onödigt när jag borde varit i säng för en timme sedan...

smisk is soon up and running.

såhär snygga kommer alla smiskstyrelsemedlemmars information snart att vara uppradad. jag är ordförande, så jag gick först i kön (antar jag, sådär lagom självgott). tjejerna gör ett grymt jobb med hemsidan och jag hoppas verkligen att vi kan locka massor med nya medlemmar till kåren. nu blir det sömn inför en morgondag fylld med föreläsning, producentmöten och casting. love to stay in school!


snart är hemsidan uppdaterad och klar. innan dess får ni stå ut med en del buggar, men vad gör det va?

slurp.

jag kanske kommer att dregla lite i soffan. dels för att jag dricker kaffe och äter maltesers (min inget-socker-mitt-i-veckan-grej har lagts på hyllan), men mest för att jag ska kolla på nya beckfilmen. jag ska alltså absolut inte kolla på os. men jag ska absolut gå och lägga mig efter det. men jag tänker absolut dela med mig utav en ny favoritlåt innan jag sätter igång filmen.


the low anthem - charlie darwin. albumet finns på soptify. klicka på bilden för att lyssna på hela albumet där.

future career: study adviser.

ännu ett mail har kommit. i detta står det dock:

"hej emelie! jag fick ditt namn från xx som gick på medieinstitutet kommunikation. hon berättade att du går på tv-produktionsutbildningen. jag är nämnligen själv väldigt intresserad av tv-produktionsutbildningen och tänkte bara höra hur den är?"

...och mitt namn är rättstavat. alltid något. och helt ärligt tycker jag att det är ganska kul att folk hör av sig sådär, för då kan de ju verkligen få veta mer om min utbildning. om det är någon utav er läsare som vill ha mer info får ni hojta, så ska jag skriva ihop lite info här på bloggen. snart dags att söka ju...

nu ska jag iallafall laga köttfärssås och spaghetti. hungrig som en varg blir man av att skriva manus.

get our act together.

jag ch kristin och lisa sitter och gnuggar våra hjärnknölar med skumtomtar och kaffe. allt för att få ihop det perfekta manuset. klockan tickar dock iväg och vi börjar få ont om tid. så kör på, peppar på och kör på. det är alltså hektiska dagar med drama drama hela tiden. grymt kul.


switches - drama queen

you don't have to buy me flowers.

nope, för jag köper blommor till mig själv. fick riktiga vårkänslor av tulpanerna på affären och var bara tvungen att köpa ett gäng. nu står de fint på köksbordet och får både mig och per att le. jag ler mot våren, som jag vet är på väg, och drar igång lite lugn och fin musik för att göra mig ännu mer beredd. beredd på riktiga vårkänslor och att fräknarna snart skall få krypa fram på näsan. men först sjusova för att få ordning på sömnen.


lately with this state i'm in i can't help myself but spin.

i'm going insane but i love it cuz it makes me feel alive.

galet hektiskt. galet jobbigt. galet kul. mitt liv är en upp-och-nervänd pannkaka och jag har så mycket på mitt schema att jag skulle behöva en extra emelie att skicka iväg på diverse uppdrag. jag skulle dock aldrig ge upp sånt som gör mig riktigt glad. till exempel den fantastiska middag som intogs på marie levau igår. vi åt lamm. med majskolvar, pommes, olika typer av smaksatt smör, coleslaw med äpple och så kaffe på det. jag dog lite. idag har det varit fullt upp i skolan med föreläsning med tomas alfredsson, och så möten och dramaplanering på det. vi jobbar på av bara satan, och jag är så stolt över min grupp. ikväll ska jag dock somna i tid. jättemycket i tid. tills dess; the raconteurs - steady as she goes.


just another manic monday.

ännu en dag i skolan med trevlig föreläsning och manusskrivande. manusskrivande medför uttryck som skulle kunna tolkas fel, om man inte visste vad folk snackade om. som "om han ska dö får han ju dö ordentligt!" och "så då koksar vi henne då?". snart är det dags för studiebesök på 24seven. ikväll blir det middag på marie levau, vilket jag ser fram emot massor. har bara hört gott om deras mat. underbar måndag, helt enkelt.

sharing, loving and giving.

jag kom att tänka på en sak. en ros. en endaste liten ros, kostade multum igår. bara för att det råkade vara alla hjärtans dag. och bara för att det råkade vara alla hjärtans dag, köptes det rosor som aldrig förr. en ros. en endaste ros. hade man kunnat vara utan. istället kunde man tänkt på det faktum att hjärtan inte alltid är gjorda utav gelé. cancer. den går att besegra. speciellt om alla hjälper till. och tänker. med hjärtat.


orange. tangerine. mandarin. satsuma. clementine. fruit salad.

nu ska här kollas film. låt den rätte komma in, för att vara exakt. på tisdag kommer tomas alfredsson och föreläser, så vi skall vara förberedda med frågor. jag har sett halva, och jag gillar redan det jag sett. halva filmen sågs i pausen mellan kaffe på mellqvist's hornsgatan och söndagsquiz på bagpipers. oerhört trevlig söndag alltså. bland annat konstaterade jag och min ena lagmedlem att walk like an egyptian med the bangles är en förbannat bra låt som man borde dansa till oftare. så jag gör det redan nu, medans jag laddar filmen i dvdspelaren.


it's not like i believe in everlasting love.


lite anti kärlekstrams såhär på självaste alla stjärtans dag.

let's not talk about hearts and lovers.

alla hjärtans dag. inte alls vad det var förut. jag är så glad att jag inte har någon man i mitt liv just nu som jag måste köpa choklad eller något annat gulligt till. för även om man såklart kan välja själv vad man vill göra av denna dag, så var det ju så det blev de flesta åren iallafall. att man köpte något bara för att. jaja, jag sättar iallafall gång dagen med kaffe och mackor, och lite bob james. sen blir det kaffe på söder, utan några som helst praliner eller konstigheter.


the only good thing about tonight's dj.

halvlyckad kväll. trist dj. men oj vad han faktiskt fick mig att kasta armarna i luften när han drog igång en gammal favorit. men annars mycket medioker, överdrivet flängande snubbe som trodde han va cool. suck.


i said i'd rather be with your friends mate,cuz they are much fitter.

jag behöver en bitch slap. så att jag slutar åka mot skarpnäck och glömma hoppa av i skärmarbrink. två dagar i rad har jag behövt vända i kärrtorp. suck. jaja, nu är jag iallafall hemma hos per och väntar på att lasagnen han och tomas slängt ihop ska bli klar. om en timme åker jag mot stan igen, för att jobba på handlarn' nere på hötorget, och halv tolv springer jag vidare till sturekompagniet. pepp, pepp och så mera pepp på det! lyssnar såklart på grym musik under tiden lite ny ögonskugga åker på...

you've got mail from a friend of a friend.

fick precis ett mail på facebook där det stod:

"hej emilie, jag heter xx och fick ditt namn via min bror som fick det via en praktikant på hans jobb."

som tur är var snubben bara intresserad av min utbildning, men sånthär är ju alltid lite roligt. har man ett namn i branschen nu alltså?

i don't get you, it freaks me out and i don't know if i like it or not.

jag har försovit mig till jobbet. typ. jag börjar två, men skulle egentligen varit uppe och skuttat för en timme sedan. jaja, nu blir det att steka några ägg till frukost, packa väskorna och ta på sig snyggaste jackan som jag kommer att älska att springa runt i senare i vår. peppar med malente - i like it (riva starr's remix).


break a leg.

dagens äntligen: jag har äntligen fått ta in min jobbklocka så att den sitter snyggt på handleden och inte kasar av.
dagens finaste: de fyra alla hjärtans dag kort jag fått. mys mys.
dagens erkännande: jag har idag sett sju människor nästan trilla. sådär jättenära var det, alla sju gångerna. helt ärligt önskar jag att någon utav dem gjort det.
dagens pepp mat: per och tomas har lagat tacos och jag fick massor.
dagens pepp aktivitet: spelar street fighter 4 med per och tomas.
dagens pepp musik: inför kvällens jobb på sturekompagniet och hell's kitchen peppar jag igång med afi - this celluloid dream.


casting is everything.

fullt ös i skolan! vi har drama nu, och jag och min grupp filar som bäst på manus och det verkar som att vår film kommer att bli ganska bra. båda filmerna, faktiskt. sitter just nu och förbereder en budget och ett gantt-schema. mina specialiteter alltså... vi castar även folk som i den ena filmen skall spela våra klasskamrater. kommer bli grymt kul. ikväll blir det jobb på sture kompagniet och hell's kitchen med denise. pepp!

too far away to give you a hug.

slut i rutan. inte branschen, men rutan. detta betyder alltså att det är en trött emelie bodil elisabet som skriver dagens sista inlägg. viss irritation finns i kroppen på grund utav för svårt musik quiz på pet sounds, men det gör inget. för jag har fått världens finaste alla hjärtans dag kort av julia. hela vägen från mexico. typ. i vilket fall som helst saknar jag henne så att jag nästan går sönder.

bortsprunga katter ropar, så bortsprungna katter ropar tillbaks!


what's that song now.

föreläsning som hette duga är över. vi har även o-at och ah-at över nya jibben som köpts in och nu snackas det dokumentär. senare ikväll skall jag visa mina kunskaper om musik på petsounds musikquiz. har sett fram emot detta, och hoppas på framgång. perfekt torsdagsnöje. för övrigt kom jag på att det är alla hjärtans dag på söndag. har bokat in kaffe med en viss magiker då. suck. var ju inte alls meningen...lite sondre lerche & regina spektor såhär på eftermiddagen kan aldrig vara fel...

coffe, coffe, coffe.

jag har inte sovit hemma inatt. jag har istället sovit tre och en halv timme, på en madrass ovanpå en soffa. jag har alltså sovit gott, och är faktiskt förvånansvärt pigg och fräsch. det var grymt drag på café opera igår, och jag och tjejerna hade riktigt roligt! gasolvärmaren hindrade kylan för att bli alltför påtaglig, och kaffe värmde magen gott. idag har vi föreläsning med johan hedenberg, ruskigt intressant och givande. mera kaffe hindrar mig från att somna...

i got lost in the night so high i don't want to come down.

nu köööööör vi! mot café opera, mot finest awards och mot linda och denise. peppad för en riktig helkväll efter en fantastisk dag i skolan! whop whop!


temper trap spelar snart i sthlm. vill gå. vill gå. vill gå.

when the words are wrong, and my patience gone.

vaknade. steg upp. hoppade in i duschen. klädde på mig. sminkade mig. kokade ris. packade. peppade till denna fantastiska låt. åker till skolan.


i may be an outlaw darlin', but you're the one stealin' my heart.

mina ögon går i kors. thelma & louise är bra, men jag är trött. en halvtimmer kvar bara, sen blir det minsann sängen. i sju timmar. imorgon väntar värsta heldagen, övernattning hos moa och sedan ännu en heldag. jag går på ett speed-mode jag sällan skådat, and i like it. work hard, play hard. som tur är finns det bra musik att ha i öronen under tiden som tiden rusar förbi.


thelma & louise.

jag vet inte vad ni har fått i läxa, men jag har fått i läxa att kolla på thelma & louise. helt okej, kan jag tycka. myser ner mig i soffan med soppa, te och en naken brad pitt. love to stay in school.give me something to hold onto when the hell breaks loose.

lyssnar äntligen på mando diaos album give me fire. har inte gjort det förut, av någon knasig anledning. men nu gör björn och ppjkarna mig sällskap i köket. hett, hett, hett.


i'll save your seat, 'cause you don't stand for what you preach.

jag gillar att min kära klasskamrat johan vet vad jag gillar för musik. därför lyssnar jag på eliza doolittle en stund på rasten. vi har en producent på besök som föreläser om precis allt jag vill veta. gött.


keep your trickts to yourself.

trolleritricks och kaffemys såhär på morgonen.


chillaxin' with jack.

chillar med en vän, två datorer och skön musik. bland annat jack penate. fina låten.


please don't break it.

busy busy. det märks att man har fullt upp när blogginläggen sinar. jag uttryckte min ångest för sophia och hon frågade om jag kände det lite som att "jag skriver alltså finns jag". jag vill påstå att så är fallet och att man skulle kunna se det som att jag lider av en ny folksjukdom. bloggångest. som tur är sitter jag alltså här hemma hos sophia som låter mig stilla den. det var även tur att jag fick komma hem till sophia, för jag har tränat och hon har lagat mat. det skar sig dock mellan oss något när hon bröt pastan, och jag brast ut i ett skärrat "neheeej!". men smakar maten bra, kan jag nog komma över det.

leave the light on.

jag har världens bästa kombo. vaknade i morse, något stressad, och såg denna söta lilla lapp ligga på köksbänken. fick med mig två mackor på tunnelbanan och log när jag åt dem. vi har det bra, per och jag. vi skriver lappar, lämnar lampor tända om vi vet att någon skall komma hem sent, fixar kaffe och annat snällt. en ganska taskig start på dagen förvandlades alltså till en väldigt bra start, och jag sitter i skolan full med positiv energi. idag kommer att bli en härlig dag.


limitless undying love which shines around me like a million suns.


o vice, where art thou.

jag letar och letar, kanske inte särskilt intensivt men ändå helhjärtat, efter tidningen vice i stockholm. vet att den funnits på flera ställen, men hittar den inte på ställen där jag rör mig. tills idag. hittade en ensam stackare i ett ställ i västermalmsgallerian. ryckte den snabbt, och stoppade den i väskan ännu snabbare. nu är den min. sitter dösnyggt i tidningsstället tillsammans med de andra.


block party - tulips (minotaur shock remix)

my name is ture sventon.

semla (uttalas "sämlär" i plural"). egentligen ingen favorit hos mig, men idag gjorde vi egna. jag, therese och lovisa struntade alltså i fotbollen, och hängde istället lite på stan. sedan åkte vi inom daglivs på vägen hem till therese, och inhandlade grejer till att göra egna semlor. de blev djävulskt goda, och jag ser fram emot bränna bort dem på löpbandet imorgon. men först ser jag fram emot att dega lite med den i magen på soffan en stund. thelma & louise står på schemat. helt okej läxa kan jag tycka...


sleepy head.

det snurrar lite i min skalle. men på ett bra sätt. på det där sättet det ska snurra efter en hejdundrandes födelsedagsfest med ölen i badkaret, humöret på topp och discolampan på högsta spinn. många glada och fina ansikten kändes igen, och några nya fanns att sätta namn till. det åts även korv. kokt korv med bröd, senap, ketchup, räksallad och gurksallad. bästa. nu är det dock dags för ännu en söndag i lathetens tecken, även om det kanske först blir ett besök på fotbollsmatch i bromma. som tur är är det inte jag som ska spela...


to alcohol, or not to alcohol.

jag vet inte riktigt hur jag skall göra. antigen struntar jag i alkoholintag över huvud taget, eller så slår jag till på ett oar tre femmor, såhär på lördagskvällen. det är ju ändå fest. vi får väl se, helt enkelt, vad konsum har att erbjuda. hoppas att ni får en fantastisk lördagskväll. kanske kan absoluta favoritlåten just nu få er på g.


deadmau5 - strobe (dj marky & s.p.y remix)

to party, or not to party.

pust och stön. det är lite tröttsamt att stå som värdinna i butik. men de fyra timmarna gick snabbt, och snubbarna i butiken var oerhört trevliga. fick kaffe och godis och annat i mängder. alltid bra. nu lagar jag och per ugnspannkaka, och lyssnar på bob dylan. eventuellt blir det en liten fest i hökarängen ikväll. eventuellt. men jag borde nästan. det är ju trots allt bara en station hemifrån...

working girl workin' it hard.

slänger in lite korv stroganoff i micron och lite smink på ansiktet. idag hänger jag på saras tobak vid mariatorget. säga vad man vill men det är faktiskt grymt kul att utmana sig själv, och lära sig nya saker. jobbar fram till fyra, och sedan får vi se vad som händer med resten av dagen. har inga planer alls, för första gången på flera veckor. läskigt.


laidback luke & a-track - shake it down (original mix)

nackered.

trött. en riktigt bra start på jobbet som värdinna blev det. jag och söta denise körde på så gott det gick på le bon palais, där klientelen var blandad med oerhört trevlig. efter det blev det en kort visit på collage restaurangen. kom dock hem utan det jag åkte dit för att plocka upp, men det gör la inget. det var trevligt i vilket fall som helst att få hälsa på lite ansikten jag inte sett på ett tag. nu är jag dock äntligen hemma. bästa kombon per och bästa kombons kompis hade lagat tortillas som fyllekäk och jag fick såklart smaka. guld värt. imorgon blir det jobb i butik på söder, spännande...


bilder på våra grymt snygga outfits kommer snart. ni kommer häpna. jag är hooked.

since i've got a thing for good looking basterds.

paus. pausar snabbt hemma med en gaffel i hand, en handuk i hår och en sjungandes kombo bredvid mig. lagom stressad, paus alltså. efter ännu en dag med grymma filmer, blev det ännu ett spontant besök på gymmet. denna gången blev det dock tre kilometer på löpbandet och sedan ett stenhårt och intensivt axel, rygg, bicep och tricep pass. jag är nöjd. passar bra att inte varva ner för mycket. ikväll är det nämligen dags för första arbetspasset på nya jobbet. jag och en annan tjej från creative skall jobba på le bon palais, vid norra bantorget. jag är lite smått nervös, men samtidigt sjukt taggad. pepp, pepp, pepp!primal scream - exterminator (massive attack remix)

nothing will ever stay the same.

jag låter muse väcka mig. lite försiktigt sådär. det är faktiskt perfekt att bli väckt sådär. försiktigt alltså.


racket five.

jag är dålig på att göra high fives. fråga vem som helst som försökt high fiva mig. jag suger. men det är ändå en hel del folk jag skulle vilja high fiva nu. som hela min klass, till exempel. satan i gatan vad vi är bra. vi är bäst. vi är grymmast. vi är hetast. vi äger. hela dagen har vi applåderat och applåderat efter film, efter film. imorgon blir det fler applåder. längtar redan! inte nog med att jag alltså vill high fiva drygt trettio personer, vill jag även high fiva de sköna människor som kom till boulehallen ikväll. det spelades rundpingis med alla möjliga nationaliteter och det dracks en hel del öl. för min del bara en halv, tack vare samvetet efter att ha sprungit en halv mil på löpbandet. lite spontant sådär. nu blir det definitift sänggång efter lite temys med min kära kombo. som för övrigt är en fantastiskt duktig pingisspelare.


ping pong.

screening. idag och imorgon gäller det. alla ska screena sina små filmer. totalt ska vi titta på 37 kortfilmer. galet. men det ska bli skoj. väldigt skoj. sen är det minsann dags för pingis ikväll. det var så längesedan, och jag ser fram emot detta massor. nu, slänga i sig macka.


inside my leg.

jag duschade precis. upptäckte att gropen i mitt högra smalben inte försvunnit. upptäckte den för några veckor sedan. ser sjukt ut. sjuktigt äckligt. jag har en grop i benet. jag skojar inte. den är stor som tre femkronor till ytan, och lika djup. per inspekterade och tyckte också att det såg konstigt ut, men ville pracka på mig profetian om att "det går över". pfft. as if. jag tror att larver äter på mitt kött på benet under huden. helt övertygad. en grop i benet. sjukt. måste nog sova på saken, och undersöka vidare imorgon.

new sounds sounds good.

ja, helt nytt är det kanske inte. albumet "on the peripheral" med iko är från 2006. men jag har aldrig lyssnat på det tidigare. och jag gillar det. alltså är det nytt för mig, och bra för mig. bra musik att lyssna på när man sitter och syr lite. bra musik att lysna på när man skriver lite mail. bra musik att lyssna på när man dricker lite te. grönt te med hallon. det är lillasysters te egentligen, men jag har fått det av henne. jag saknar min lillasyster.


jag vill ha sol, några plusgrader och varm choklad.

carmen, kelly's. zucchini, courgette.

ibland kan det uppstå problem. idag hände följande:

jag kommer in på carmen, och ringer petter. "hallu, var är du?" petter svarar: "jag är där inne, i baren längst in..." jag: "what? vadå baren... alltså jag ser inte dig... jag står i baren" petter: "lugnt, jag kommer till den andra baren och möter dig!" det går två minuter. jag skriver på sms: "men vad tusan, är du på södra bar eller?!" petter ringer: "var fan är du?!" jag: "jag är på carmen, var fan är du??" petter: "jag är på kelly's!"

som tur är är det inte långt att gå, men frågan är ju hur vi lyckas blanda ihop namnen. i vilket fall som helst blev det en öl, lite pommes och en hel massa snack. skönt att catcha upp sådär ibland, speciellt när det var fem månader sedan sist! nu är jag dock hemma i hemmets halvlugna (per spelar ett ganska våldsamt dataspel) vrå. det dricks te, äts scones och lyssnas på ny musik. jag försöker gilla oscar linnros - ack, sundbyberg. men jag vet inte. gillar vi? jag vet iallafall att jag älskar les mills nya reklam, men rådissar paolo robertos skrikande i reklamen på spotify. usch.


teardrops.

jag grät idag. också. det är jobbigt, ibland, när man blir påmind om saker som gjort en ledsen. tidigare. nu slutade inte filmen, som verkligheten gjorde. men jag var ändå tvungen att lämna klassrummet. idag också. tungt. i vilket fall som helst skall tårar torkas bort med öl ikväll. på carmen, med petter. ska bli roligt att höra vad som händer med honom. sedan kanske ett kort besök på han kompis spelning på bara vi. men bara kanske. vi får se. rycka upp sig.


the world is alive now, in and outside our home.

vilken god morgon. fleet foxes på lagom hög volym, scones, kaffe och per. hur mysigt som helst.


suck up.

snart sovdags. men först tänker jag stolt visa upp denna fantastiska gåva vi skall ge vår lärare som fyller 50. idag köpte jag: en flaska laphroaig, två mörk choklad kakor och en ask belgisk choklad. inte nog med det lyckades jag slå in en bit kartong i tidningspapper, rota fram lite cellophan och även lite guldsnöre. et voilá, this is how you get straight a's... nej men skämt å sido är det klart han ska ha paket på sin födelsedag. och med tanke på vilken guldklass vi är snålar vi inte. men på tal om suck up's lyckades samma lärare igår säga saker som: "suga av sig" istället för "suga i sig" och en sak till jag inte kan komma ihåg, men som hade med sex att göra. felsägningar som har med sex att göra tycker vi är roligt, och fnittrar som om vi vore en lågstadieklass.


screw hot chip i'm going on holiday with vampire weekend.

hot chip får vänta. fick precis reda på att vampire weekend's nya ligger uppe på spotify. tackar jn för infon och tycker att alla borde lyssna. nu. genast. bums.


dial my number.

suck. dethär med kommunikation kan vara väldigt svårt ibland. speciellt när man som jag inte är en person som sysslar med varken tålamod eller lågtliggande. därför spatserar jag runt i lägenheten och pysslar med småsaker. och lyssnar på musik, såklart. när spotify så envist gjort reklam för hot chips nya album känner jag att jag måste lyssna på det, när det äntligen blivit tillgängligt för oss icke-premium-användare. helt ärligt, är jag inte helt övertygad om att det är så bra som det påstås. eller i vilket fall som helst kommer jag med stor sannolikhet lyssna igenom albumet en gång, lyssna på låten "one life stand" ytterligare en gång och sedan konstatera att den enda låt med hot chip jag någonsin gillat och kommer att gilla är "ready for the floor". tråkigt men sant.


why virgin.

spenatpannkakorna satt precis lika bra till lunch idag, som de gjorde till middag igår. klockrent, med tanke på den energi som faktiskt behövs för att läsa manus hela dagarna. vi läser alltså varandras manus, högt, och det är väldigt roligt. lärorikt och roligt. men jag har lite svårt att koncentrera mig ibland. jag får en massa sms som jag inte vill ha. eller, det smset jag egentligen vill ha kommer liksom aldrig. men men, får väl njuta av att inte ha någon kontroll över huvud taget för en gångs skull. spännande.

för övrigt funderade jag på en sak på tunnelbanan. ordet oskuld. det är ett dåligt ord. eller rättare sagt är det själva "skuld"-delen som blir kvar när man tar bort "o"-et som jag inte gillar. jag tycker att vi ska hitta på ett annat ord istället.

run like the wind.

fick en förfrågan av miss roo om tips på låtar jag tränar till. jag är ganska enformig, och brukar mest ha dessa i min mp3-spelare (nej, ingen ipod):

just jack - stars in their eyes
black eyed peas - pump it
timo räisänen - my valintine
m.i.a. - birdflu
timo räisänen - 16
kings of leon - sex on fire
timo räisänen - if only a lifetime
hoffmaestro - highway man
timo räisänen - michael

timo funkar väldigt bra att springa till, och på denna sida kan man hitta låtar som passar den takt man springer i. det är antalet bpm som räknas. så det så.

när det sen kommer till träningsmusik brukar jag bara leta upp något i stil med "va body work out" och tanka in. är inte så kräsen, även om paradise - see the light är det enda som funkar när jag tränar rygg/axlar. pepp på er nu!

have i got something in my teeth?

med risk för att gå runt och pilla med tungan på tänderna en halv dag, måste jag igen slå ett slag för dessa fantastiska spenatpannkakor. då jag hittade receptet i city, och kan vara lite klurigt att hitta igen, har jag skrivit av det här:


spenatpannkaka med (räk)tzatziki
♣ ♣ ♣
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
6 dl mjölk
2 ägg
250 g hackad spenat

250 g räkor (kan såklart uteslutas)
en halv gurka
turkisk yoghurt efter smak och tycke
vitlök lika så
salt och peppar

vispa samman mjöl, mjölk och ägg. tina spenaten, krama ur vätskan och blanda ner i smeten. grovriv gurkan och blanda med turkisk yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. ja och så räkorna då. stek upp pannkakorna och servera med en klick tzatziki. och kanske lite sallad.jag skojar inte om detta är typ det godaste jag ätit på länge.

we're all in the same car.

enda sättet för mig att få en låt ur hjärnan, är att ersätta den med en annan. det löste robin idag, då hans manus hette "vi sitter i samma bil". inte dirket kopplat till bo kaspers egentligen, men det spelade ingen roll. den satte sig direkt. så nu har jag haft den i hjärnan på gymmet, inte särskilt gymvänlig vill jag påstå. sen hade jag den på hjärnan på vägen hem, vilket irriterade mina medpassagerare något. för om det är något den är, så är det vissel- och humvänlig. den fick även följa med in i tvättstugan, och där fick den stanna. sen var "animal" tillbaka på plats, och helt ärligt har jag hellre den på hjärnan än "vi sitter i samma bil"...


read my lips.

vi läser. läser och läser. läser manus så att ögonen svider. sen ger vi feedback. pratar och diskuterar. himla trevligt. plus att vi får en massa bra idéer. nu är jag dock helt slut i huvudet och ser fram emot att springa en halvtimme på löpbandet. måste eventuellt tvätta ikväll, eller, förhoppningsvis rättare sagt.

close to my skin.

det finns tre saker jag inte klarar mig utan just nu, förutom kaffe, pengar och annat nödvändigt. det är face mist från make up store, soft cleansing mousse från cliniderm (apoteket) och niveas hudkräm. bara så att ni vet.


vi kör igång morgonen med lite goldfrapp tycker jag.

RSS 2.0