how i would describe true love.


jag dog och kom till himlen när jag hörde denna mixen. på riktigt. jag blev typ helt snurrig i magen.

hey boy, hey girl.

igår fick jag ett sms och så skickade jag ett sms som fick mig att tänka på hey boy hey girl med the chemical brothers. har jag sagt hur mycket jag älskar att prata engelska? har jag sagt hur mycket jag tycker om när folk kallar mig "trouble"? har jag sagt det. jaja, nu fick jag det sagt. och jag ska gå till sängs. för jag är trött och jag älskar emma. last nite were no late night, and this ain't gonna be one either.



i'm such a mess.

snart kommer per hem från oslo. då kan det inte se ut såhär hemma. eller egentligen spelar det ingen roll, för min säng och mitt golv kan inte se ut såhär oavsett. därför tar jag tag i klädhögen och rensar upp. tre högar. rent, 60 grader och 40 grader. tvättid på tisdag. på tiden, så att säga. som tur är lyckades jag knåpa ihop min "detta-lyssnar-jag-på-när-jag-åker-till-skolan"-lista även på spotify. det är ganska bra lista, tycker jag. såklart.


addict.

jag är så beroende av socker. seriöst jätte beroende. därför har jag idag både mensvärk och magknip. magknip för att jag ätit så mycket godis, bullar och annat (skit)gott. usch. jag mår illa. jag kan inte fortsätta såhär. jag gör det därför offentligt: emelie bodil elisabet får numera enbart äta sötsaker en dag i veckan. precis samma regel jag satt upp gällande cigaretter. så ser ni mig försöka tillfredsställa mitt sockerbehov med godis eller något annat så slå mig. och påminn mig om att det kommer göra mig fet vid 40, få mina blodkärl att proppas igen och göra att jag dör i förtid. gross. real gross. nu ska jag skaka av mig den sockerkick jag dragit på mig till veckans playlist, med låtar jag lyssnat sönder de senaste dagarna. samtidigt som jag diskar. för övrigt gick det bra på jobbet. såklart.



i'm up, i'm up!

jag är vaken. har varit det sen länge. igår när jag åkte hem, åkte alla in till stan. fulla och glada. när jag åker in till stan idag, har många knappt åkt hem. alltid lika spännande. så nu tar jag min dramaten och rullar iväg. skön söndag på er!


"you ain't ever gonna burn my heart out."

text me nicely.

pust. andas ut efter att ha gått halva dagen och pillat på mobilen. alltdi lika spännande att vänta på sms. nu har det iallafall kommit, och jag har svarat bra. på tal om något helt annat har alltså peter firats på strand. det var oerhört trevligt, bortsett från att jag desvärre blev något avskräckt från att göra annat än att drick öl på stället. de måste nog få en chans till, men det kommer att ta emot. nu är jag dock tillräckligt, tillräckligt trött för att somna gott och vakna pigg imorgon. kattis, i sure won't let you down!


i don't do patience.

äntligen börjar min kropp åtehämta sig från torsdagen. det var galet, och det var värt det, men satan vad jag har mått dålitg. ärligt talat. därför är det tur att jag ska jobba imorgon, annars hade det blivit många öl på strand idag. peter fyller år och jag ska dit och säga grattis. en liten stund. men först ska jag åka till daglivs och handla nödvändigheter för att folket på kattis&company skall klara sig imorgon. jag inviger nya stickade linnet med kraft.


manus schmanus.

det går faktiskt ganska bra. jag har skrivit ihop ett manus på fem sidor. eller ja, fyra och en halv. men det får minsann räcka. är ganska nöjd, och måste ju erkänna att jag är en sucker för snackig dialog. ett utdrag:

 

under tiden som jag försöker få ihop ett inspelningsschema och floor plans för alla scener lyssnar jag på soundtracket till 500 days of summer. mycket för att en oerhört bra låt är med. och för att det är ett fint soundtrack. kan vara värt att nämna att jag är en sucker för soundtracks. och för folk som kallar mig trouble.


photo booth.

jag tröttnade lite på att skriva manus och satte istället ihop precis alla mina photo booth bilder till en liten film. ser ganska kul ut när man spelar upp dem efter varandra. och ja, jag är en egoistisk poser. låten som spelas heter play och det är kate nash som sjunger.


you just do as you're told.

scones. har gjort en fjärdedels sats då jag är helt alena i lägenheten. per spenderar helgen i oslo. trevligt för honom. så jag får äta mina scones själv, och dricka morgonkaffet själv. ser till att göra det ganska snabbt, och till tonerna av ed harcourt. sen är det minsann dags att ta tag i det där manusskrivandet. jag ska bara se till att få det gjort. inte låta ångesten ta över. bara göra det. det är prcis vad jag ska göra.


gothenburg.

så fort klockan slår tolv bokar jag en tågbiljett till göteborg. det är långt kvar till den 30 april, men så är det också det enda sättet att ta sig dit under hundralappen. så fort tågbiljetten är bokad stupar jag i säng.


jag lyssnar under tiden på det album som spelades under middagen på supper. rhythmns del mundo cuba. klicka på bilden för att lyssna på spotify.

trouble.


soul food


yoghurt, hallon, blåbär och banan. och miike snow - silvia. lyssna på bästa remixen på spotify.

hangin' in there.

det är precis så att jag orkar hålla ögonen öppna. de svider men jag fokuserar på hotel rwanda så mycket jag bara kan. det är tur att per är i oslo, annars hade han nog dött av de vibbar av tristess jag sänder ut. det hade dock varit bekvämt att skicka ut honom till konsum för att handla lite mat. jag har ätiti en apelsin idag. på mellqvist. den var förvisso god, men inte särskilt mättande. jag tänker inte heller tråka ut er denna fredagskväll med mitt ångestsnack, utan låta det vara därvid.


d.e.a.d.

utbildning. workshops. grymma människor. middag på supper. fest på white room. fri bar. dödlig tequila. dans. fortsatt fest på spybar. hemgång. sen sänggång. sen uppstigning. taskig andedräkt. kaffe på mellqvist. återhämtning ej fullbordad. återkommer.

london feeling.

jag ska prova kläder inför imorgon. men jag har ätit så mycket att jag inte ser klok ut i vad jag än tar på mig. passar därför på att dansa runt till lite musik som får mig att tänka på london. eller rättare sagt, jag kom att tänka på london och därför på anna. min fina anna som alltid lyssnade på drum n bass. spotify har faktiskt en hel del skön musik om man bara orkar leta runt lite. lyssnar just nu på en compilation från lovevolution san francisco 2009. nu, på med mera kläder...

big tummy.

tre stora magar har suttit i soffan halva kvällen. två utav magarna var stora pågrund utav de många portioner spenatpannkaka som åts, medans den tredje magen var stor för att det ligger en bebis i den som bara växer och växer. jag vill att bebisen ska komma nu. vi har pratat om vad den skulle kunna heta, men inte minst kollat på vagnar den skulle kunna ligga i. barnvagnsdjungeln är inte nådig. även om det inte kommer att komma på frågan inom den närmsta framtiden, kan jag inte låta bli att bäva lita inför den dagen då det är min tur. förhoppningsvis har jag då en god vän som kan komma med kloka råd. nu ska jag välja kläder inför imorgon. taggad!

för övrigt måste ni verkligen testa spenatpannkakorna. det var seriöst det godaste jag ätit på länge. och så enkelt sen! ett tips är dock att göra mycket mer tzatziki än vad som står i receptet. snåla inte på det goda!

done and done.

min film är färdig! den är grym, och jag ser fram emot screeningen nästa vecka! nu blir det ett snabbt träningspass innan det skall ätas spenatpannkakor med therese och claudia. laters!


i said yeah.

det är ljust ute! det är ljust ute! hörde ni? jag blev helt galet glad av att titta ut genom köksfönstret och inse att det inte var kolsvart utanför. har jag missat något eller hände det över en natt? i vilket fall som helst blir jag på så himla bra humör och vill egentligen springa in till per och berätta för honom. men han ska få sova vidare, jag ska äta upp min frukost och sen ska jag till skolan. i said yeah!


back to my darker roots.

mina rötter är åter igen vad de borde vara. mörka. dessutom har hela håret fått en mörkare ton, precis som jag vill ha det. precis i tid till att hinna ljusna lite och se sådär firskt och snyggt ut på torsdag. för på torsdag gäller det. utbildning och workshop hela dagen, sedan middag och till sist utgång. kommer bli grymt. kommer dock behöva köra en halv makeover imorgon kväll. som sophia uttryckte det: "bli av med vinterpälsen". men det ser vi fram emot. nu skall jag dock krypa ner i min sköna säng, njuta av ett avsnitt av flash forward och vakna pigg och utvilad inför sista redigeringsdagen. somnar antagligen sedan till soundtracket till the assasination of jesse james. sjukt bra. tackar moa för det. och för dagens ordvits:

moa: var i halland ligger kvibille? ligger det österut?
emelie: nej, nordost.
moa: nord-ost. höhö...


brie et moi.

moa är här. och sophia. och per. efter att ha ta titulerats som ordförande i smisk mötte vi flickor upp på medborgarplatsen och åkte hem till per. alla hade något med sig till kvällens middag: paj med brieost och salami. hittade receptet på ohstlin's fina blogg och kunde inte låta bli att bli lite sugen. speciellt inte när ica nära på gärdet sålde brieost för 7 kronor stycket. så nu dricker vi vin och tävlar i vår kunskap om historia medans pajen gräddas i ugnen. fina tisdag. (bild kommer eventuellt komma upp, om sällskapet vill tillåta detta...)

i'm a happy girl.

äntligen är jag och amanda färdiga. vi har redigerat och redigerat. skrattar och high fiveat. surat och ätit nötter. nu är vi klara. och det blev bra. resutlatet visas upp här senare, för nu ska jag på smisk-möte. det ni.


kolla så lyckliga vi är!

happy nameday to us.

idag har jag och min lillasyster namnsdag. båda två, på samma dag, båda namnen. jag saknar henne massor. längtar efter att få åka hem snart. men tills dess lyssnar jag på vår favoritlåt.


(and please) stay young.

jag har kommit fram till en sak som jag aldrig skall sluta göra. jag skall aldrig sluta luta huvudet bakåt, blunda och stäcka ut tungan. känna snöflingorna landa på den. det, borde vara något som får en att iallafall känna sig yngre.


do you think i look fat? then you should see my boyfriend's wallet.

nu ger jag upp guldbaggegalan. jag kommer få skit för att jag sagt detta, men jag tycker inte att det var så himla roligt faktiskt. istället ger jag mig, som jag lovat mig själv, i kast med eternal sunshine of the spotless mind. för övrigt har jag några dagens att klara av:

dagens blogg: alla borde kolla in min kära vän julias blogg. hon är i mexico, och där händer det grejer.
dagens tack: till lisa som sydde upp min klänning i helgen. stort tack!
dagens pepp: till mig och amanda. imorgon fortsätter vi med redigeringen, pepp på det!

naked chef.

kanske inte helnäck, men jag står iallafall i köket och lagar till en ugnspannkaka med bacon i tight och bh. det blir lätt så när man glömt träningslinnet hemma, och fått träna i linnet man hade på sig, och sedan åka hem med bara tjocka tröjor på sig. eller ja, det blir väl lätt så när man blir varm av att åka tunnelbana och måste klä av sig lite när man kommer hem. i vilket fall som helst är jag hungrig som en varg, och äter lite av pers popcorn medans pannkakan gräddas i ugnen. ikväll ska jag njuta av en skön ensam hemmakväll. det blir att äta middag själv med eternal sunshine of the spotless mind som sällskap.


soundtracket skall tydligen vara suveränt. lyssna i spotify genom att klicka på bilden.

media offline.

att filma med de nya hd-kamerorna är fantastiskt. bilderna blir snygga, och allt blir hur bra som helst! men sen tar det slut där. för intankning och annat som har med avid och redigering att göra suger. iallafall om man inte vet exakt hur man skall göra. och det är det ingen som vet. därför är alla våra filer offline, och jag och amanda sitter nu och väntar på att allt skall tankas över igen. sjukt irriterande. i eftermiddag skall det tränas, och ikväll skall det bakas matpaj med brieost, salami och cocktailtomater. något att se fram emot iallafall...

off to school.

borstar tänderna med ilfart så att jag inte missar tunnelbanan för det skulle få förödande konsrkvenser och jag orkar inte springa från gärdets tunnelbana till skolan för jag bär på kamerna, stativ och träningskläder.


i fönstret ser ni min julkula. den är jättestor och jag har fått den av johan och claudia. den ska alltid hänga där.

glue girl.

129 kort, inklistrade och klara. skriver gör jag en annan dag. jag har fått ryggskott och har klister på fingrarna. etthundratjugonio kort, jag är inte klok.


what to choose, what to choose.

snart läggdags. jag har pratat med sophia i en halvtimme. det var skönt. jag gillar sophia. hon är en ny, god vän till mig, och förhoppningsvis ska ni få se många bilder på oss vimlandes på sturplan med vårt nya jobb. jojo, jobba bör man annars har man inte råd med mat och då dör man. på tal om allt och inget tittade jag igenom alla mina mobilbilder ikväll. de är väldigt många. men jag fastnade för två. samma spegel, men helt olika hår. hur tusan ska jag se ut i sommar. kommer bli många sömnlösa nätter inför detta val. inatt skall det dock sovas massor. för imorgon skall det redigeras, massor.

2009-07-30                                                                                                                                                  2009-12-31

för övrigt har jag och emma kommit fram till en sak som jag måste göra något åt. jag är en loveaholic. det suger, när man är i behov av lite närhet. för det är så lätt att man blir lite svag då, och faller. jag måste bli mer känslokall. finns det någon kurs på medborgarskolan man kan gå tro?

why medieinstitutet? this is why.

dessa fantatiska foton är tagna under dramaövningarna vi, som läser tv-produktion på medieinstitutet, håller på med just nu. de översta är från när andreas regisserar, och de understa från när jens regisserar. vi har verkligen hur kul som helst, och lär oss massor! nästa vecka ska vi redigera allt, och det ska bli oerhört spännande att se resultatet.



idag filmade jag och amanda vår hemliga, hemliga film. ljuset vi fotade i var fantastiskt (iallafall tills solen gick i moln), och jag tror att det gick ganska bra. då det var sjukt kallt ute, speciellt när man stod still, värmde vi oss med äkta varm choklad. och grädde. mums!


sunday chores.

färdigfilmat. mina tår har tappat all känsel, min näsa är rödare än rudolfs, men jag och amanda är nöjda. kommer att bli hur bra som helst, hoppas vi. i vilket fall som helst var det roligt. nu ska jag ta tag i städningen. hela lägenheten är full med grus. sen blir det filmmys med popcorn i min ensamhet. gött. under tiden jag städar lyssnar jag på the strokes - first impressions of earth, skithögt.


shooting stars.

på med fetejackan amada! nu ger vi oss ut i kylan för att spela in vår hemliga, hemliga film. en riktig utmaning, vilket ska bli väldigt roligt! vi ser fram emot att göra ulf nöjd, även om han satt ribban oerhört högt. pepp på det!


straight to bed.

tjockisar är vi båda två. jag och amanda har svullat spaghetti och köttfärssås, mazarinsockerkaka, godis, chips och julmust. det har varit en famtastiskt mysig kväll med glee och robinson. nu skall vi sova för att orka upp tidigt imorgon för att filma. men innan vi lägger oss lyssnar vi på lite godnatt musik.


hungry eyes.

jag kan inte säga det nog. glee är det bästa som finns just nu. dessutom har jag fått upp ögonen för killen med de absolut vackraste ögonen. mark salling spelar puck i glee, och är sjukt fin. jag får se till att övertala amanda att vi ska forstätta kolla på avnitt nio när vi kommit hem igen. men först ska vi mötas i stan, för att sedan åka till skolan och hämta kamera. skall göra vår hemliga uppgift imorgon, och för att det ska bli så bra som möjligt ska amanda sova här inatt. mys!


slowly coming back to life.

det var fest igår. idag duschade jag av mig min bakfylla och botar magont med varma scones och kaffe med per.

jag på debaser i den obligatoriska spegelposen. nöjd med min tröja. jojo.

fukkk offf mr french fries.

vi har firat moa. och linda. vi åt flygande jacob aka. kyckling johannes. jag slängde även ihop en mazarinsocker kaka som blev så fruktansvärt god. nu ska vi snart korka upp champagnen för att sedan dra våra lurviga mot debaser medis. fukkk offf och french fries gästar. sweet.


high definition.

robin: "fan vilken snygg bild på emelie alltså. vilken upplösning! dom här nya kamerorna är så himla bra, man ser verkligen varenda lilla... eh..."
jag: "pormask?!"
robin: "alltså emelie du är jätte fin, verkligen. jätte fin!"

- high definition, på gott och ont.

good morning song.

trött. jätte trött. plus att min ena vad är totalt ovillig. ont gör det. men oavsett skall jag nu bege mig mot skolan och fota och skådespela. kör igång lite musik att borsta tänderna till.

the feeling - fill my little world

i like.

snart sovdags. som vanligt var det några måsten och "jag ska bara" som var tvungna att klaras av. dessutom låg hela säsongen av glee så fint på skrivbordet, att jag laddat avsnitt åtta i vlc. ska se halva. kanske hela. i vilket fall som helst har jag kommit på tre saker jag gillar extra mycket just nu:

...att vårt vatten i kranen är så himla kallt. vi snackar brain freeze.
...att man kan köpa två wasa sandwich för femton kronor på 7-eleven.
...att det är två födelsedagar på gång i helgen and i'm bringing the cake!

what's the point.

jag är bara lite avis. lite avis på alla som var på p3 guld galan. galan med stor g. inte nog med att johnossi spelade nya singeln, blev de presenterade av mister timo himself. i min bitterhet lyssnar jag på dem både på spotify och på youtube.


very. very. very sore legs.

"can my friends still come in, cuz they have no legs..." - varje gång jag skriver ordet legs tänker jag på när en god vän yttrade detta fantastiska citat. jag var inte där, då, men har fått det återberättat på fullgott vis. i vilket fall som helst gör mina ben ont. jätte ont. men jag sprang fem kilometer, och är nu klar med veckans träning. det får bli en lugn helg. kanske ett litet, litet pass styrka på söndag. kanske. efter skolan och efter träning besökte jag petsounds en snabbis och stannade tills de första frågorna i musik quizet var avslutade. kändes tungt att gå, men det kommer fler tillfällen.

ikväll blir det tidig sänggång. imorgon börjar jag med att vara fotograf när jim regiserar, och sedan skall jag minsann spela anne holt i en scen. beatrice tyckte att jag skulle ha jeans, skjorta och uppsatt hår. "glasögon?" frågade jag. "nej för tusan, du ska bara vara het!". annars har jag mest ångest över att åter igen ha ett fullbokat schema i veckor framöver. pepp, jag behöver pepp. jag behöver dans.


här satt visst jag under bordet och tog ljud...

from left to right.

dramaövningarna är i full gån. jag har regiserat, varit regi ass och skall snart ge mig på ljud och sedan skådespeleri. den lilla pjäsen jag skall skådespela i heter "prozac". imorgon fortsätter vi med fler inspelningar, och jag har fått i uppgift att fungera som lärare på eftermiddagen. elle ja, det är jag som skall se till att alla städar efter sig och att all utrustning plockas in. jag kommer alltså vara the bad guy som tjatar på alla sådär på eftermiddagen när alla bara vill ut och dricka öl...

inte nog med det, har jag och amanda fått en jättehemlig, spännande extrauppgift. den är alltså jättehemlig. nu får det bli att ta en kaffe på dethär. och så lyssnar vi på lite musik. en skön gammal goding.


such a drama queen.

snart färdig för avgång. idag står det drama på schemat, och det ska bli ruskigt roligt. vi är indelade i grupper, som turas om att vara skådis, regissör, foto, ljud och scripta. jag är lite nervös, för det kommer att gå i ett rasande tempo. på fyra dagar ska vi spela in 33 kortfilmer. en var. galet. det är tur att vi har en så begåvad lärare som har koll på det där. han heter ulf, och är regissör/manusförfattare. bland annat har han regiserat allra mest tecknat, skilda världar och rederiet. men inte minst har han skrivit manus till playa del sol. förhoppningsviv blir det lite bilder från dagen senare ikväll!

vi peppar på med denna låt nu på morgonen tycker jag!


i was blushing by your presence 'cuse you where so, so damn beautiful .

lyssnar på dancing the whole way home med miss li och tänker på sommaren. det är mycket som får mig att tänka på sommaren just nu. men mest glada låtar. miss li gör mig glad.


i'm on tv bit*hes.

förlåt, men jag tycker att detta är skitkul. varannan söndag jobbar jag som produktionsassistent/värdinna på inspelningarna av kattis&company. i brist på personal ville de ha någon med i köket under andra inspelningen, för att ge lite liv till bakgrunden. sen har det liksom bara rullat på... det är alltså jag som är tjejen i köket som mest går runt och ser fånig ut.


what to watch.

mitt i brödbaket kommer jag på att jag är på tv ikväll! det är ju för gudarnas skull premiär för kattis&company ikväll! klockan nio på tv4 plus. ni som inte har tv4 plus kan, precis som jag får göra, titta på det på tv4play.se senare ikväll. dessutom har landet brunsås med erik haag, lotta lundgren och henrik schyffert premiär ikväll på svt2 klockan åtta. innan det har ytterligare ett program premiär på svt2. halv åtta börjar succéduon med anders och måns. kommer sitta gott med nybakat bröd, te och tv ikväll. hela kvällen!


bilden är lånad från resume.se.

now this is what i call sale.

i måndags köpte jag inte bara skor, utan även en riktig emelie tröja. den är stickad, lite mintgrön-aktig och kortärmad. jag ser jeansshorts, jag ser bruna sandaler och jag ser sjal i håret. kom sommar, kom nu!

299 kronor minus 249 kronor blir 50 kronor. tack.


lunch my day goddamnit.

vilket träningspass. jag körde på av bara satan, och kände mig oerhört nöjd när jag var färdig. efter träningen gick jag en promenad med både en god latte i hand och trevligt sällskap runt hornstull. det var verkligen skönt. blev dock väldigt hungrig, och rusade hem för att laga lunch. per blev jätteglad när jag serverade honom pasta carbonara och en sallad med tomat och paradis ost. hur gott som helst. som tack diskade han. sånt gillar jag... nu skall jag dock fortsätta med viktigheterna. städning, räkningar, mail och skoluppgifter hänger tunga över mitt huvud.

grym lunch efter grymt träningspass.

pump it.

hela morgonen har jag gjort saker jag måste. ordnat upp tråkiga vardagssaker och skickat viktiga mail. ser verkligen fram emot att komma till gymmet nu. igår förde jag över lite ny musik till mp3-spelaren som kommer passa perfekt till mitt egenkomponerade styrkepass. bland annat förde jag över min absoluta favorit från när jag tränade body pump klockan 07.00 innan jobbet med mina kollegor på fitness24seven. kommer bli hur bra som helst, nu kör vi!


sschh.

två öl blev det. vi lekte såklart jag har aldrig, fast bara i några minuter. sedan tröttnade vi. dessutom bor det en elak kvinna ovanför david som tyckte att vi fick dämpa oss för att det finns faktiskt de som jobbar! och det vet vi, och vi bad om ursäkt. att jag sedan sa k-ordet helt utan förvarning gjorde john helt upprörd. han trodde inte att det var ett ord jag brukade ta i min mun. det är mycket john inte vet om mig. dämpade av tillsägningen dämpade vi musiken, och jag bestämde mig för att åka hem. vilket jag gjorde. är därför hemma i tid för att komma i säng i tid. träna imorgon. och sköta sånt som måste skötas. ledig? pyttsan.

mina nya fina skor.
sschh. sovdags.

give me strength to follow through.

för övrigt var det en väldigt viktig lektion vi hade idag. dessutom känner jag mig ganska pigg. inte nog med det köpte jag nya träningskläder (byxor 249 kronor och bh 199 kronor) efter skolan, på the stadium. blev så peppad av det att jag gick till gymmet, igen, och körde lite styrka. byxorna är supersköna, och bh:n håller verkligen tuttarna på plats. precis som det ska vara! helt ärligt, så tycker jag att folk får se ut hur tusan de vill när de tränar, men jag mår iallafall bättre och känner mig mer pepp om jag känner mig lite snygg. helt enkelt.

nu skall jag dock till min klasskamrat david och dricka tre öl. varken mer, eller mindre.

yet, as i close my eyes i still feel like i'm running.

fit.

åter igen lyckades jag springa fem kilometer i morse. när jag springer fem kilometer ser det ut ungefär såhär:

1. börjar med stadiga steg, stöddig min, rak rygg och ganska långsamt tempo.
2. tycker att "distance" mätaren tickar på för långsamt, och ökar på.
3. efter en kilometer känner jag mig rätt nöjd och tänker att detta fixar jag lätt.
4. ökar därför på igen. fortfarande rak i ryggen, men med något ostadigare ben. pumpar därför på med armarna för att balansera.
5. efter två och en halv kilometer börjar det bli ganska jobbigt. jag tänker att jag kommer att dö. eller iallafall inte klara fem kilometer. försöker titta på tvn i hopp om att distrationen skall få tiden att gå snabbare.
6. efter tre kilometer ökar jag på i hopp om att komma fram snabbare. eh.
7. efter tre och en halv kilometer har stegen varit ganska ostadiga ett tag, flåset ganska högljutt och vattnet i flaskan är definitivt slut.
8. efter fyra kilometer vänder det något. jag flipprar mellan låtarna och stannar på timo räisänen med låten "michael". spolar fram tills tempot ökar. då jäklar. då springer jag av bara satan, nöjd över att det verkar som att jag ska fixa det och ökar lite till för att slå min tid.
9. efter fem kilometer har det gått 32 minuter och en sekund, mitt ansikte är rödare än tomaten med stort t och jag saktar ner. flåsar och går en liten bit. rätar på ryggen och låtsas som att det var hur lugnt som helst.

sen äter jag två bananer och ett knäckebröd. skiter fullständigt i att aporna tycker att vi ska dricka gainomax.

dry feet.

sovmorgon. för första gången på löjligt många dagar ställde jag inte mitt alarm på en tid innan 07.00. för första gången på länge sov jag till nio. känns oerhört lyxigt, och oerhört bra. nu skall jag till gymmet en runda innan det är dags för drama lektion klockan ett. en väldigt viktig lektion, tydligen. och obligatorisk. och jätteviktig och alla måste vara där. det var iallafall vad det stod i mailet. jag tolkar det som att jag får pyssla med mina fotoalbum senare ikväll...

nya bootsen åker på. skit samma att de bara kommer hålla en säsong. skit samma att de är från skopunkten. de läcker iallafall inte in.


learn to leave it where we left it there.

avslutar dagen med ett avsnitt av flash forward. dör lite till denna låt.


piece of pancake.

i rutiga kokboken hittar man bästa receptet på ugnspannkaka. jag steker dock lite bacon först och lägger i botten. ugnspannkaka är oerhört gott, och sköter sig självt i ugnen. jo, det är sant.


before and after.


innan pitch, pose framför spegeln.
efter pitch. lunch på grill.

efter grill, shopping och fika med therese innan avatar.

tired.

jag är trött. det har varit en riktig heldag. så jag fattar mig kort. idag har jag...

..och min dokumentärgrupp pitchet vår idé på tv4. det gick bra, men inte bäst. men det var lärorikt, plus att vi fick ett litet studiebesök på köpet.
...ätit lunch på grill. lunch på grill rockar fett.
...varit i varenda skoaffär längs med drottningatan med therese. jag köpte två par skor. och slängde ett par, ganska demonstrativt, i soptunnan. precis som sverker olofsson skulle ha gjort.
...fikat med therese.
...varit på avatar med göran och hans kompis emil. jag grät tre gånger och tycker att det var en fantastisk upplevelse. men skadad som jag/vi är kunde jag/vi inte låta bli att konstatera att den måste vara från 11 år. hon tjejen skrek ju inte "dra mig i svansen, dra mig i svansen!" en enda gång.
...kommit hem och börjat laga ugnspannkaka med bacon.

pitch? maybe i'll pikachu!

almost famous är den bästa filmen. jag kan se den tusen gånger. problemet är bara att jag köpte den en gång, men har i nuläget bara fodralet kvar. suck. lovefilm.se fixar dock mitt beroende för denna gången. på tal om beroende är det dags för mitt kaffeberoende att visa vad det går för imorgon. jag skall nu gå i säng för att sova innan det är dags att stiga upp ruskigt tidigt imorgon. vi snackar pitch för tv4 imorgon förmiddag. galet. för att dra den korta versionen ligger landet såhär:

på medieinstitutets tv-produktionsutbildning har vi som går första året påbörjat dokumentärblocket lite smått. klassen är indelad i grupper, och varje grupp har i veckan chansen att pitcha, dvs. presentera, sin dokumentär idé för thomas willtorp och hans kollegor på tv4. gillar de idéen, kan det hända grejer. men vi hoppas inte på något.

därför tar jag imorgon, dagen till ära, på mig skjorta. och nya ringarna.


before true blood there was true music.

i always tell the girls, never take it seriously. if you never take it seriosuly, you never get hurt. you never get hurt, you always have fun. and if you ever get lonely, just go to the record store and visit your friends.


jo men visst! nu ser jag ju att det är anna paquin, ni vet sookie i true blood, som spela polexia (femte från vänster)...

i want to look like her.

zooey deschanel. bilden hittade jag här.


cheating bastard but oh so good looking.

billy crudup. bilden lånade jag här.


slow sunday.

hemma igen. tack vare det faktum att övning ger färdighet, går rivningen numera som en dans och vi är ute ur pontus! lokaler snabbare än mario hinner säga "allt är mitt fel!". som vanligt var det en dag i takklättrandets tecken, godsakernas klor och citaten haglade. bland annat fick jag höra att "det finns ingen urinblåsa som är så pass ansträngd som den hos en kock" och flinade något. jag har även gjort fruktsallad (nästan) helt själv. calle tyckte tydligen att det låg på en nivå där jag kunde få fria händer. fria händer med fruktsallad, go creative! den blev faktiskt ganska fin, och smakade tydligen ganska gott. för gästerna åt upp. det vi slapp äta upp var dock den larv jag hittade i en paprika (inte från pontus! skafferi, utan lidl) och tur var väl det. nu äter jag kalla pommes och har beslutat att ikväll se almost famous. äntligen. jag älskar filmen, och jag älskar musiken.


wake up sweetheart.

min mamma ringer och väcker mig. eller ja, jag var vaken, hon ville mest kolla så att jag går upp. sen somnar hon om igen. det kan vara det gulligaste jag vet. nu tickar dock klockan iväg, och jag lämnar snart hemmets varma vrå för att bege mig till pontu's brunnsgatan och inspelningen av tredje och fjärde avsnittet av kattis&company. får se vilka göster som kommer idag...

05.40.

inget almost famous blev det. power pointen drog ut på tiden, så jag duschade istället. slipper därför göra det imorgon, och kan ställa alarmet på 05.40 och inte 05.30. känns skönt. kommer bli en lång dag imorgon, men som vanligt peppar vi för det! pepp pepp.

all work no fun.

att göra ett gantt-schema tar längre tid än man kan tro. att göra en snygg power point också för den delen. jag är rätt nöjd med min layout. hoppas att resten av gänget är det också, och inte minst tv4. bara några slides kvar. och så det där gantt-schemat. sen ska jag minsann kolla på almost famous... under tiden jag knåpar med power pointen lyssnar jag på det här.


what i would like to have.

jag gillar egentligen inte lindex. jag har i stort sett enbart köpt en och annan bh på lindex. men den senaste tiden har jag insett att ibland får de faktiskt till det. speciellt på barnavdelningen. som de här jegginsen. hur fina som helst, och antagligen jättesköna. 199 spänn. dessutom säljer de den söta toppen (också från barnavdelningen) på rea, för 89 spänn. själv skulle jag bara plocka bort de något fåniga pinsen, och sen ha den till favoritjeansen. kanske borde gå in på onlineshopen så fort jag är klar med min power point...


new things.

nyss hemkommen från farsta. glömde såklart min tantväska hemma, och fick bära alla de tunga kassarna med fika och annat tungt hela vägen hem. lyckades dock besöka h&m innan jag handlade all mat, och kom därför även hem med lite smycken. allt är köpt på rea, för 20 kronor, 10 kronor och 10 kronor. jag har lovat mig själv att börja använda ringar. det är så snyggt (ja, om ringarna är snygga såklart).


farsta fever.

nu har mina dokumentärpojkar lämnat mig igen. vi kom fram till ganska mycket. eller ja, mest att jag skall göra färdigt power pointen, fixa allt skriftligt material och så skall de fixa det rörliga materialet. ganska fair, kan jag tycka. innan jag sätter igång med det, skall jag till farsta och shoppa inför morgondagens inspelning av kattis&company. medans jag gör mig klar lyssnar jag på ok go - of the blue color of the sky. de har ett lite annorlunda sound nu, jämför när jag lyssnade mycket på here it goes again, men jag gillar det ändå.


scone the day.

när man är lite sådär lagom småbakis, är det himla mysigt att krypa upp vid köksbordet och äta nybakade scones och dricka te med sin kombo. 2/4 av min dokumentärgrupp är påväg hit, och vi hoppas få färdigt allt material till måndagens pitch. jag har iallafall peppat hela morgonen med en utav mina favoritlåtar, just nu.



curly taco.

tacos i fredhäll med mitt favorit fredhälls gäng. efter en fullspäckad skoldag satt ett glas rödvin som ett smäck, och nu njuter vi av let's dance. vi anammar även den stereotypa levnadsstilen då killarna spelar pingis i källaren medans vi tjejer lockar varandras hår och pratar bebisar. en helt perfekt fredagskväll, helt enkelt

a bunch of calories.

smärta. smärtan i mitt lår är obeskrivlig. jag var och tränade innan skolan i morse, och sprang 5 kilometer på 31 minuter och 30 sekunder. jag brände även 350 kalorier. jag nöjde mig dock inte med det, utan bestämde mig för att köra ett gäng utfall. mitt i ett utfall nyser jag, och sträcker då baksidan av mitt vänstra lår, och högra sidan av magen. synden straffar sig själv.

som tur är hade vi ett oförberett prov i början av första lektionen, och jag skrapade ihop 19 poäng av 21. detta gav mig en andraplats, och en parlamentet dvd. nöjd. att det visar sig att vi skall pitcha vår dokumentär idé på måndag istället för onsdag är inte lika nöjsamt. men vi löser det. det är min uppgift som producent att hålla humöret uppe. min grupp måste få bullar...



dinner is served.

all bitterhet är som bortblåst. jag behövde bara komma hem till den varma vrån och mötas av en köttfärsstekande per för att allt skulle kännas okej. ikväll hade vi trevligt besök av pers syster och hennes man. moah fick också komma, och hon hade med sig tre spännande ölsorter. så lasagnen svaldes ner i gott sällskap. i många bemärkelser. nu är jag dock helt slut, och tänkte faktiskt gå till sängs. imorgon tänkte jag försöka komma upp tidigt och springa fem kilometer innan det är dags för en föreläsning med thomas willtorp. det gick ju så bra senast, att springa fem kilometer menar jag. innan dess lyssnar jag dock på claudias god morgon playlist. den funkar faktiskt lika bra på kvällen. jag har samlat mina favoriter från hennes lista plus några till i en förkortad version, och om ni klickar på bilden kan ni lyssna på dem i spotify.


lasagne, gott öl och fint sällskap.

documentary schmocumentary.

mitt i all bitterhet måste jag ju dock få berätta om den oerhört inspirerande föreläsningen vi hade med erik gandini idag. jag har fått en helt annan syn på dokumentärer, och känner mig väldigt sugen på att utforska området vidare. ganska bra, med tanke på att det är just det vi skall göra de närmaste veckorna. att erik gandini säger emot våra lärare totalt, är dock något vi tyvärr måste bortse ifrån. men jag tycker att ni skall se videocracy om ni kan. och gitmo. och surplus. så det så.

arms close to my side i'm fighting tides.

off. förlåt, men idag är jag förbannat off. inte pågrund utav det jag borde vara off pågrund utav, utan pågrund utav följande: min inspiration är lika med noll. jag vaknade på helt fel sida och missade tunnelbanan. jag känner mig totalt utanför mitt liv och skulle helst bara vilja krypa in i ett mörkt hörn och stanna där tills det blir varmt. jag skyller på vintern. vintern kan inte vara bra för någon. som tur är verkar jag inte vara ensam. skönt.


like a moth to a flame only i am to blame.

efter en kvart kom jag på att jag redan sett a beautiful mind. jag mindes även hur skönt jag grät lite i slutet, och fortsatte därför äta mina popcorn och stirra rakt fram. i slutet kom tårarna, precis som förra gången jag såg den, och jag tycker att det är en mycket fin film. nu skall jag dock krypa ner i min nybäddade säng och sova åtta timmar. åtta hela timmar. lyx.


a beautiful mind.

per poppar popcorn och jag myser ner mig i soffan. hittar ingen inspiration till att skriva den där analysen om valfri dokumentär, så istället ska vi (äntligen) se a beautiful mind. per är bra. han säger precis rätt saker. uppskattas djupt.

white tiles reflecting.



"jag har inget behov av att visa upp vad jag gör." orden ekade mot de vita kakelplattorna och mitt hjärta föll platt mot golvet. det var egentligen inte någon pik, men efter att ha haft den där knasiga känslan i magen en hel kväll skar orden djupt. de ekade och skar, som vassa kardborrband mot vintertorr hud. och även om jag vet att inget som sades var illa ment, kan jag inte låta bli att bita mig i läppen och tänka på hur han tittade på mig där vi satt mitt emot varandra på tunnelbanan i morse. tittade på mig med ögon som sa att jag kanske borde ge mig av. och så fick det bli.

poop.

just nu är allt lite bajs och mest allmänt trassel på trådarna. återkommer när jag återhämtat mig något. tills dess lyssnar vi på lite musik tycker jag.

so i say good morning.

koka kaffe. sluta vara så gullig mot honom på morgonen. koka gröt. äta gröt. dricka kaffe. fixa och dona. lyssna på claudias morgonlista. åka till hornstull. träna. åka till skolan.

inte det kaffe jag dricker men likväl en förbannat god varm choklad...

my music, this week.

tisdag. det är bara tisdag vilket betyder att det är många dagar kvar av veckan. ändå känner jag mig något stressad. vi pratade om det idag, jag och några utav mina klasskamrater. de skall hjälpa mig slappna av. hjälpa mig att slappna av och att helt enkelt priotitera bort, och inte drabbas av det där typiska "shit-jag-har-så-mycket-att-göra-att-jag-helt-tappar-fokus"-paralyserade tillståndet. och på tal om att slappna av vore det väl inte mer lämpligt än att nu presentera veckans playlist. andas in långsamt, och andas ut.


and so i ran.

vaknade av att någon skrek utanför mitt fönster. blev ganska irriterad, och tyckte att de kunde hålla tyst. fick då panik när jag insåg att klockan var kvart över åtta, och att jag var tvungen att lämna lägenheten om 20 minuter. ställde mig frågan: "äta frukost eller locka håret?" 19 minuter senare sprang jag till tunnelbanan med havregryn i väskan och lockigt hår. i skolan pratar föreläsaren om dokumentärer, och jag gör allt för att försöka fokusera. och inte tänka på allt annat jag måste göra.

run fatboy run.

såhär innan läggdags tar jag en titt på en utav mina nya favoritbloggar och hittar tack vare en enda låt det där soundtracket jag glömt att jag älskar. run fatboy run var kanske inte rulle jag skulle rekommendera. jag tror till och med att jag såg färdigt den med före detta sambon först efter att ha stängt av den två gånger. men soundrtacket är iallafall toppen. klicka som vanligt på bilden för att lyssna i spotify. nu ska jag ta mina stretchade lår, min stretchade rumpa och stretchade vader och streta i säng. det luktar gott i min säng.


bilden är lånad från www.entertainmentwallpaper.com

on the side-track.

gjorde precis ett litet test för att ta reda på vilket tyspnitt jag är. jag blev cooper black italic vars definition bland annat var casual curves - kan jag gå med på. men lovehandles, skulle inte tro det.



someone please slow me down.

innan filmen ens hann börja, stängde jag av. för jag kunde bara inte slappna av. tusen saker snurrar i huvudet, som måste göras. jag har för många måsten i mitt liv. tänker inte rada upp alla, för då skulle ni dö av att läsa detta inlägg. och egentligen vet jag inte vad jag vill få sagt. kanske bara att man borde slappna av mer. släppa och ta det lugnt. hinna njuta av det som händer...

njöt precis av en pratstund med emma, och skall nu njuta av lhasa de sela's nya skiva medans jag diskar. jag tyker faktiskt att det är rogivande att diska.


ett bad hade kanske inte suttit helt fel heller...

how nice of them.

efter ett 45 minuter långt träningspass, varav 20 minuter gick till att försöka stretcha bort träningsvärken i rumpan, blev jag oerhört glad av att komma hem till nybakad pizza. per frågade om jag ville ha, och det vile jag ju såklart gärna. nu skall den ätas, samtidigt som jag skall försöka se "a beautiful mind". min koncentration är inte vad den borde vara, så jag vågar inte hoppas på för mycket.


what would you laugh at?

brainstorming på topp. förslagen på vår programidé varierar i kvalitet:

låt stå! inte bara roligt. skämtar du med mig. torrbollarna. medioker joker. konsten att skämta. humor humöret. skratta med mig. humorskolan. bolla med torrboll. skojfriskt. humoraspiranterna. hjärnspökena. man blir inte roligare än man gör sig. skämta bort din sura min...

gah! jobbigt men roligt på samma gång!!!

winter, oh i so do wonder.

nu är det faktiskt inte särskilt kul längre. jag tycker att snön sakta men säkert kan börja töa bort. utan att det nödvändigtvis blir jätteslaskigt och utan regn. istället tycker jag att våren kan börja sätta fart. det börjar bli lite segt att springa runt med snoret fastfruset i näsan. men när man gör det är det iallafall tur att man tack vare det sena sällskapen kom upp i tid och nu avnjuter en mycket nyttig frukost i skolan. idag ska vi minsann börja så smått med dramablocket. en föreläsning om drama med ulf. spännande...


oh no, don't worry, it's fine.

fick precis ett ganska väntat samtal. mitt sällskap är sent. av en helt okej anledning, men samtalet fortsatte iallafall såhär:

"sorry, jag skulle ha ringt!"
"mmm... det gör inget..."
"du hade inte planerat något va?"
"nädå... men alltså jag kunde ha gjort det, jag är sån..."
"jag vet, det var därför jag tänkte att..."

jag hade faktiskt inte planerat något. jag hade bara rakat benen, satt på mig fintrosor, smort in mig med bodylotion, kokat te och tänt ljus. men det uppskattas nog om en timme då också... teet uppskattas dock redan nu, men i sällskap av per. nästan lika mysigt.

gaffa gaffa gaffa.

vad hade världen varit utan gaffatejp? eller en sådan sak som holdon clips? ja jag vet då inte hur söndagarna på pontus hade sett ut. antagligen hade det inte blivit något kattis&company. dagens två program kommer att bli väldigt bra. synd bara att de måste klippa ner 80 minuter till 22. förhoppningsvis hamnar mycket på hemsidan, för det är mycket som är för bra för att missa. inte minst när kattis pratar om att känna sig som en lantis i stora staden.

jag har alltså idag kokat kaffe, fixat fika, hängt upp stora svarta skynken, snackat skit, hängt i köket med calle kock och ätit en hel kolapaj. den godaste kolapajen. om ni någongång äter på pontus brunnsgatan, måste ni beställa eriks kolapaj. den är fenomenal. nu är jag dock trött och ser fram emot en mysig söndagkväll med mysigt sällskap. kanske skulle ta och se färdigt taking woodstock...


utan gaffa hade det aldrig gått...

...ja inte utan holdon clips heller för den delen!

wake up, little sparrow.

good morning! vilken spännande dag detta kommer att bli! verkligen, det ska faktiskt bli hur kul som helst. och jag är inte det minsta trött. tretton timmar på pontu's brunnsgatan, here i come! laters!



fog out my daylight, torture my night.

night night.


pleased.

taking woodstock verkar vara väldigt trevlig. dessutom är jeffrey dean morgan med. jag nöjer mig rätt bra med det...

bilden är lånad från jefreydeanmorganunlimited.com.

let me borrow that top.

i väntan på att taking woodstock skall laddas klart, tittar jag på that 70's show, sjunde säsongen. blev helt förälskad i jackie's cardigan. skall genast (typ) ge mig ut på jakt!


yo aya sofya ay like.

mmm, visst gillar vi ställen där man kan äta bra mat, billigt. även om vi idag inte åt för 100 spänn, smakade kyckligspettet för 138 på aya sofya (skånegatan 88) riktigt bra. först intogs det dock en oerhört god latte på 654 (nytorgsgatan 27) i trevligt sällskap. jag gillar trevligt sällskap. jag gillar den sortens sällskap som man aldrig träffat förut, men ändå kramar om för att det känns som att man känner varandra. förstår ni känslan? jaja, jag ska sluta jiddra och plocka av mig varje klädesplagg och istället hoppa i mysbyxorna. ikväll blir en mysig ensamkväll med film och choklad. upp och jobba 07.00 imorgon. pepp!

tänkte kolla in taking woodstock efter rekommendation. bilden är lånad från filmofilia.com.

watch me roll.

suck. man ska aldrig ta ut segern i förskott. jag fick kämpa för att orka springa fem kilometer, och mår nu skitdåligt. sträckte magen igen. suck. att sedan kuta runt som en galning för att hitta en viss typ av kaffefilter, inte lyckas, och sedan handla massor med tunga saker gjorde inte saken bättre. men som tur är har jag införskaffat en såndär härlig tantväska. jag har nu officiellt blivit vuxen, gamal och tant. high five på den. nu blir det snabb lunch och sedan fika i stan. härliga, hetsiga lördag!



hm... detta inlägg skulle publicerats för flera timmar sedan. jaja, bättre sent än aldrig, eh?

to the gym and beyond.

jo men visst vet ni! jag har släpat mig upp och klätt mig lagom varmt för att bege mig till gymmet. måste ju undersöka om 5 kilometersprestationen bara var en engångsgrej, eller om den faktiskt kan upprepas. dessutom tänkte jag piska mitt ass och börja shape up inför beach 2010. who's with me? i vilket fall som helst skall jag även införskaffa en styck tantväska (aka. "dramaten") och handla allt till inspelningen av kattis&company imorgon. det betyder alltså att jag måste gå och lägga mig nio ikväll, och gå upp kvart i sex. det börjar redan lukta ångest. men först pepp, pepp, pepp!


bilden är gammal, men så är det också den enda bild på mig där jag unför någon form utav fysisk aktivitet.

there's a party at my place.

moa stack precis och lämnade mig lite i sticket. jag blev liksom helt plötsligt väldigt sugen på att dansa. som tur är, är inte per hemma. som tur är, kan jag då dansa loss helt själv. stampar lite extra i golvet för att hämnas på vår psycho-granne och kommer att stupa i säng vid tolv. härliga fredag!


yum yum.

strumpbyxor. stickning. soffa. moa. musik. glass med chokladkross. banan. kaffe. nöjd.


eat well, eat falukorv.

jag och moa är tjocka. vi har ätit ugnsbakad falukorv. vi dricker även folköl och pratar om sånt som killar inte vill höra. falukorven gjorde vi såhär:

gör hack i en falukorvsring. sätt skivor av lök och äpple i skårorna. smeta valfri senap på korven, äppleskivorna och lökskivorna. lägg ringen i en ugnssäker form tillsammans med mera lök, mera äpple och gärna lite morot. in i ugnen i typ en halvtimme, på 220 grader. servera med potatismos.

mördarmat för mördarbrudar. nu ska vi inte kolla på tv.


moa är en fena på att skala morötter in i papperskorgen.

"och så schytts in i ugnen!"

mycket, mycket gott.

sexy times.

såhär lite innan lunch lyssnar vi på soundtracket till moulin rouge. jag blir typ kåt av speciellt en låt. helt ärligt, den är så sexig.


at least she's up.

ett tecken på att jag har/haft en god morgon är att jag hinner blogga. det som är något motsägelsefullt då, med detta blogginlägg, är att det faktiskt inte riktigt stämmer. gröten kokade över i micron och jag svor. tyst, för att inte väcka per.  gröt är kletigt och jobbigt att torka upp. nu är jag iallafall snart färdig för avgång, och ser fram emot en mycket produktiv dag. men mest ser jag fram emot eftermiddagsfikan med moa. och eventuellt per och martin. vi ska fika på il caffè som ligger vid rådhuset. kommer att bli oerhört trevligt.

come a little closer.

sovdags. sovdags efter en mycket bra dag och en mycket skön kväll. det är väldigt skönt att somna kvällar som denna. det tar inte alls emot att lägga huvudet mot kudden, blunda och låta john blund göra sitt. det som tar emot är att ta på sig tjocka vinterjackan och inte inget alls. eller iallafall inte bara jeans och fina skjortan. som jag kunde göra den där blåsiga dagen i augusti när solen då och då letade sig fram mellan molnen och strålade på min fräkniga näsa. jag saknar sommaren. jag saknar mina fräknar.


new sweet sounds.

jag blev inte kär i bill sundberg när jag såg videon, men jag kan förstår varför flickorna faller som furor. bill sundberg och ola håkansson, blir bob. bob med flera blir bob and the diamonds. bob and the diamonds levererar skön musik och jag gillart. att det sedan är johan och fredrik i klassen som producerat videon till seven hour drive gör ju inte saken mindre självklar att rekommendera här på bloggen.


soup for poor people.

här kommer receptet på soppan vi gjorde idag. den blev sjukt god.

tärna 500 gram rotselleri och två morötter. strimla en purjolök. stek snabbt tillsammans med curry i en kastrull. häll på ca 9 deciliter vatten och två grönsaksbuljongstärningar. häll i två deciliter röda linser och 500 gram krossade tomater. koka upp tills rotfrukterna är mjuka. krydda med salt, peppar, körvel, spiskummin, basilika och eventuellt mer curry.

servera med nybakat bröd. eller köpebröd. i så fall gärna valnötsbrödet från coop konsum gubbängen.


run baby, run.

stolt. oerhört, jätte stolt. jag tränar inte så ofta som folk tror, och jag har kommit till insikt med att styrketräning inte riktigt gör det för mig längre. jag har helt enkelt blivit medveten om att det är dags att ta tag i konditionen. tidigare har jag nästan tagit livet av mig efter att ha sprungit tre kilometer. men idag, hör och häpna, sprang jag fem. fem kilometer! jag har inte sprungit så långt sedan mellanstadiet och arlakampen. detta är vädligt stort för mig, så inga pikar nu. för övrigt hade jag lätt kunnat springa sex, men ville inte ta ut mig helt. att jag orkade springa så långt kan ha att göra med att jag lyssnade på kings of leon - sex on fire om, och om igen. man springer som vinden med den i öronen. nu blir det soppa med moa och per.


roast it.

i brist på annat kommer här en liten favorit från roast.


my work here is done.

fruktansvärd morgon. som sig bör rättar livet till balansen och ger mig en helvetesmorgon. jag har: vaknat på fel sida, försovit mig, inte sminkat mig och haft sönder ett glas. jag kom dock bara fem minuter försent, och som tur är bryr sig ingen mer än jag om att jag inte sminkat mig. glaset gick dock sönder när jag städade upp i köket i skolan, det såg ut som fan, och jag smällde i luckor och hade mig för att demonstrera hur irriterad jag var. men fint blev det, coh personen som inte satte in sin mugg i diskmaskinen fick sig en rejäl avhyvling. call me biatch.



dagens bästa felsägning
: "vad är det där? kyckling johannes?" - även om han säger helt fel, fattar både jag och de andra att john menar flygande jacob.

never satisfied.

jag pillar och pillar. pixlar hit och pixlar hit. nåja, nu får bloggen se ut såhär ett tag. säkert ingen annan som märker skillnad än jag, men det gör detsamma när jag äntligen fått bilderna som jag vill ha dem. pust och stön för det. kvällen spenderades iallafall med claudia, johan och therese. vi åt en fantastiskt god soppa, åt ruskigt gott bröd och pratade massor om stardoll, lapptäcken och varför man har dåligt samvete för att man inte hör av sig till vissa människor man kallar för vänner. nu skall det sovas gott, hela åtta timmar. imorgon blir det mera after effects, dokumentär snack och så lite träning på det.

what kept me warm.

jag dog inte av köldskador. och jag sov inte med så mycket kläder på mig. och jag vaknade först vid tio, och njöt en stund av vetskapen om att jag inte försovit mig. sovmorgonstund har guld i mun. nu sitter jag och myser i after effects med mina kära klasskamrater. vi spränger saker. det är roligt. ikväll blir det mys med mina favoritpar. tummen upp för det! tummen ner för att jag kämpar för att stå emot sockersuget när vår lärare bjuder på godis. det tar emot...


keep me warm.

det är så kallt att jag dör. kryper därför ner under täcket med nattens outfit:


if you don't like jack.

om ni inte gillar jack eller är sugna på lite sköna mixar kan ni istället klicka på bilden och lyssna på kitsuné: gildas & masaya - new york.


not much, what about you.

mmm, det luktar vitlök i hela huset. oerhört gott, alltså. jag fick tyvärr avbryta åters första träningspass på grund utav ett fett blodtrycksfall och svår hunger. orutinerat. jaja. sitter iallafall nu och myser med jack johnson i väntan på mat. det är så fruktansvärt kallt ute, att man kan behöva lite värmande musik.


how old are you, really.

fem år. sitter och förbannar mig över att inte förstå exakt hur after effects fungerar. så fort jag hamnar efter blir jag jätte arg, som en femåring, och skriker att alla måste vänta tills jag hänger med. sen när jag väl fattar, vilket ju är skönt att jag faktiskt gör, mår jag så bra och känner mig så nöjd. i eftermiddag är det dags för årets första träningspass. pepp!


good morning music.

ännu en härlig dag har börjat. vi sitter och spånar på våra dokumentär idéer, men lyssnar även på skön musik och tittar på fina videos. som denna tillexempel:


my music, this week.

yep, efter att ha torkat tårarna och låtit snoret torka in knåpade jag ihop veckans playlist. att vi såg the boat that rocked, typ, igår kväll har absolut inget med listan att göra. och paint it black är inte min favorit stones låt, det är sympathy for the devil som tar den förstaplatsen. men den har redan varit med på en playlist, så näst bäst gillar jag paint it black. i'm waiting for the man är min favoritlåt med the velvet underground. perfect day med lou reed, ja ni fattar grejen med den. jag har aldrig lyssnat på joy division, men när the wombats sjunger om dem spritter det i mina ben. jag har heller aldrig lyssnat creedence clearwater revival, och därför inte heller på låten susie q. men thirsty merc sjunger om katie q, och det låter ju ungefär likadant.

1. paint it black . the rolling stones
2. i'm waiting for the man - the velvet underground
3. perfect day - lou reed
4. the wombats - let's dance to joy division
5. thirsty merc - katie q


(klicka på bilden för att lyssna på listan i spotify.)

one toilet roll later...

jag har hört vissa påstå att the notebook är en typisk dejt-film. att det är en film en kille borde välja om han ska se en film med en tjej på en dejt, och hoppas på att få lite credd. jag är inte beredd att hålla med. för efter att ha sett färdigt filmen ser jag ut såhär: totalt nerbölad och röd om näsan. jag har snorat och haft mig och suckat och ojat mig. hade jag varit kille och sett den med mig hade jag nog sagt hej och tack för kaffet...


take a punch.

efter en sådan grym morgon vore det ju konstigt om dagen inte skulle fortsatt i samma tecken. och det gjorde den såklart. after effects är skithäftigt, och på eftermiddagen ploppade det upp en hel massa spännande saker som jag och dokumentärgruppen skall prata om imorgon. på tunnelbanan hem lyckades jag dock sätta hörlurarna i öronen lite för demonstrativt när en alkis visst ville köra sitt solo för mig och fick på så sätt nästan två tänder utslagna.

nu skall jag lugna ner mig något, laga lite mat och sedan fortsätta kolla på the notebook. kommer att bli en skön kväll.

what a lovely morning.

vilken skön start på dagen! inte nog med att jag kom hem safe and sound och fick den där mysiga kramen jag längtat efter, fick jag även sova oerhört gott. att sen vakna upp, lagom pigg och få pussas lite gjorde verkligen min morgon. sitter nu här i skolan med trötta klasskamrater och dricker en god kopp snabbkaffe. idag snackar vi after effects och dokumentärplanering. pepp!



butterfly effect.

inte nog med att låten jag skrev om tidigare målade fjärilar under mina ögonlock, så börjar de flyga runt i magen också. lite fånigt, men ganska mysigt. förhoppningsvis beror det på den kram jag kommer få om drygt en timme. eller så beror de på att jag tryckt i mig fem kardemummamuffins...


cold feet.

en tonårstjej bredvid mig på tåget pratar i sin mobil. hon har uppenbarligen problem med den fantastiska luftkonditioneringen på tåget: "asså jag fattar inte att det kan va så kallt. jag fryser om mina fötter... ja men man sitter inte på fötterna när man sitter i skräddarsits. man sitter bara på ena foten... den andra sticker ju ut."

a new favourite song.

jag fullkomligt älskar denna låten. jag ser blommor, ett öppet hav, en strand och fjärilar. jag ser vida klänningar, bara överkroppar och sand mellan tårna. jag ser skratt, svallande hår och konturer av kärlek.

klicka på bilden för att lyssna på låten i spotyfy.


very classy lady.

hoppar på tåget, oerhört i tid men utan min halsduk. inser dock till min glädje att jag ska åka första klass hela vägen. hade glömt bort det totalt, imed att jag bokade för så längesedan. jag stänger därför ner mitt mobila bredband, kopplar upp mig på sj's trådlösa, sparkar av mig stövlarna, kickar tillbaka, relaxar och njuter av kaffe och kardemummamuffin. ibland händer det saker som gör att livet helt enkelt känns lite lättare.


för er som inte lagt märke till det innan är jag ibland något pittögd. jag vet. men jag tycker att det är charmigt.

i'm seriously beeing taken over by my hair.

"nu kör vi!" skriker mamma. ooops, dags att springa ut till bilen. men först vill jag bara meddela att om jag inte kommer fram till stockholm så är det för att mitt hår har kidnappat mig. jag har för mycket hår.


worst comes to worst.

puss. jag älskar dig.


all my bags are packed and i'm ready to go. again.

nästan två veckor är slut. mina väskor är packade. fick dock byta ut en mindre kabinväska till en ganska enorm resväska för att få plats med allt. å andra sidan har jag inte tre småväskor upptill att bära runt på, så det kan vara så att det gått på ett ut. ser fram emot att få en lugn stund på tåget med mina skolböcker. ser fram emot att komma hem och packa upp allt. ser fram emot att somna gott ikväll.



brr, it's cold in here.

det är minus femton grader. minus femton! jag får nästan för mig att skriva femton med versaler, men tänker inte bryta min enda regel. eller ja, jag har flera regler, men som kanske inte tillämpas på just hur jag uttrycker mig i skrift. hur som haver är det förbannat kallt, och jag skall få i mig lite frukost. om drygt sex timmar lämnar jag hemmets varma vrå och börjar den fyra och en halv timmar långa resan till stockholm. jag älskar direkttåg.


sleep tight, sleep well.

snart är det dags för mig att krypa i säng. inte så konstigt, kan tyckas. men det är faktiskt det. jag vet liksom inte riktigt när jag får sova i "mitt" rum nästa gång. eller jag vet iallafall inte om det kommer bli innan sommarn. eller om det kommer bli om sex månader, som det blev nu. jag spenderar för lite tid med min familj. jag kommer sakna dem. imorgon tuffar tåget mot stockholm. tur att man kommer bli mottagen av en öppen famn, bokstavligt talat. men lite otur att det är måndag redan efter imorgon natt. hade sett fram emot att sova ut, sova länge. man kan inte få allt. nu kära vänner, stänger jag snart ner. ska bara lyssna lite på p3 dans först. bara lite... stockholm calling.


bilden har jag lånat av världens finaste emma och om världens finaste emma misstycker får hon säga till.

big, fat kitty.

tjock. jag dör i ett totalt sockerkoma. hannas treårskalas firades med såväl hello kitty rulltårta och hello kitty tårta. hagalen som man är skulle man ju såklart ta en av varje. vecka ett sa vi. då börjar mitt nya liv. men nu ska jag vila en stund.


hannas mamma har själv bakat tårtan, och skurit ut all marsipan själv. hon är inte klok i huvudet.

me and stella.

ibland får jag för mig att vara lite poetisk. ofta handlar det om att jag kommit på en eller ett par meningar som jag är mäkta nöjd med. igår skrev jag dock ihop flera rader om en sliten liten pojk som jag blev mäkta nöjd med. men sedan kände jag mig plötsligt jättefånig, och lite som stella i "singel i stan". stella och jag är så lika. jag gillar stella.


out of reach.

vaken. med tre alarm på mobilen lyckades jag komma upp i tid. mycket tack vare pure shores. det är en bra låt att vakna till. efter en avocado, en macka och en hel del tårar till "animal precinct" på animal planet (jag är så sjukt blödig innan lunch) var jag good to go och väntar nu på att lillasyster ska bli klar någongång så att vi kan åka till offside så att jag kan prova jeans. ska man prova jeans bör man göra det innan man ska på kalas.

dagens klagomur: jag var tvungen att ganska temporärt upprätta en klagomur bredvid mig här i soffan. jag gillar mycket musik, och är något utav en typisk allätare. egentligen gillar jag inte ordet allätare, och skulle kanske hellre beskriva det som att jag tycker att det är fantastiskt att det finns så mycket musik och hur det kan förena människor på ett så fint sätt. jag brukar inte säga att jag tycker en viss typ av musik är dålig, på samma sätt som jag inte säger att jag tycker att viss mat är äcklig. men, igår kom på jag att det finns en låt, som jag hatar. jag hatar den så mycket att jag nästan kräktes lite i munnen igår när jag hörde den på radion. det är sandi thom med i wish i was a punkrocker (with flowers in my hair). usch.

i want to fuck guy ritchie.

seriöst. jag är lycklig. daniel är lycklig. vi satt bredvid varandra, kusinen och jag alltså, och njöt. vi njöt i fulla drag av "sherlock holmes". det känns fånigt att säga att detta är årets bästa film hittills, men mesig som jag är vågar jag faktiskt inte säga att det är årets bästa film med tanke på att det är 364 dagar kvar av det. och speciellt inte med tanke på de trailers som visades. "where the wild things are" kommer antagligen att ta mig med storm, "snabba cash" måste jag se efter att ha läst boken, men "clash of the titans" fick mig på fall. iallafall trailern. jag fick seriöst gåshud och det pirrade i hela kroppen. jag är en sån sucker för sådana filmer.

hur som helst, åter till detektiven. han gjorde ett bra jobb. robert downey jr har uttalat sig om att de gör sherlock holmes på riktigt, då kritiker menat att det inte är så sherlock borde porträtteras. jag skiter i vilket. jag har inte läst böckerna, och tänker inte uttala mig om huruvida det är en korrekt beskrivning eller inte. istället tänker jag bara konstatera att guy richie är ett geni och att jag flera gånger fick hämta andan och viska till daniel: "jävlar vilket foto!". tjejen som spelade mary, fästmö till dr watson (jude law) såg lite konstig ut i ansiktet. men efter att jag vant sig vid det gick det upp för mig att hon spelade väldigt bra. hon heter kelly reilly, och det tar emot att säga att jag inte kan minnas att jag sett henne i någon film tidigare. men förhoppningsvis dyker hon upp snart igen. ni som inte tänkt se sherlock holmes borde tänka om, för guy ritchie levererar precis det vi vill ha. komik, spänning och knytnävar i solar plexus. jag vill inte ligga med guy ritchie, det är bara så man säger. men tacka honom för en skön kväll skulle jag gärna göra.


rachel mcadams, robert downey jr och kelly reilly. bilden är lånad från: justjared.buzznet.com

to the movies.

jag blir som ett barn när jag tänker på det. robert downey jr och jude law. och jag. och popcorn. och cola. mmm. kommer bli en grym helkväll med tanke på att vi ska trycka i oss en pizza på verona innan dess. men med tanke på att kusin d kommer om en halvtimme för att plocka upp oss borde jag ta och stänga ner här och klä på mig.

i do read them aswell.

jag har hittat ytterligare en blogg jag gillar. precis som alla andra bloggare läser jag inte så värst många, men min lista på favoritbloggar längs upp till vänster i min webbläsare börjar fyllas på. det nya tillskottet heter tobias was here.

klicka gärna på bilden för att besöka tobias blogg. inte nog med att han lägger upp fina bilder har han knåpat ihop en mycket trevlig playlst på spotify som jag gillar en hel del. bilden har jag "lånat" av honom, vilket jag hoppas han kan tycka är okej.



some japanese people must be sick bastards.

jag vet att vi gör dumma saker här i sverige. jag vet att man inte ska dra alla över en kam, men när jag såg videon där man på en japansk restaurang tillagar levande fiskar genom att fritera kroppen men inte huvudet och sedan serverar dem för att bli uppätna tillagade, men levande får mig att vilja slå någon hårt i magen. jag blir så arg, ledsen och besviken.

music for research.

medan jag skriver ihop projektplaneringen och researchar lyssnar jag på lite sköna mixar i sällskap av katten. helt okej nyårsdag.


end of an era, beginning of something beautiful.

ja, jag hade faktiskt tänkt att 2010 skulle få lov att bli ett vackert år. det skall börja med att jag knåpar ihop en snygg projektplanering för en utav våra dokumentär idéer. men innan dess måste jag hämta en snygg emma i bonnarps kvarn, och då är det tur att man inte drack sådär fasligt mycket igår. jag lämnar er dock inte i sticket, utan bjuder på en video min pappa skickade till mig.


and in a second it was all over.

jag räknade ner. högt. för det var jag som ansvarade för att hålla koll på tolvslaget. tio, nio, åtta, sju, sex, fem, fyra, tre, två, ett. gott nytt år! svaga läten som knappast skulle kunna kallas glädjetjut hördes bland den ringa skara människor som samlats i trädgården för att fira in det nya året. så jag tände en cigg, kramade om en fantastisk emma, skänkte ett gäng tankar åt julia, ett gäng tankar något längre norrut och drack upp mitt mousserande vin direkt ur flaskan. tro mig, jag är vekligen inte bitter. det må låta så, men jag är störtnöjd med att få se en viss man ta skydd i rhododenronbusken när raketerna flyger lite som de inte ska. jag älskar att se människor dra på sig thermobyxor för att inte frysa om rumpan när det nya året skall ringas in. att se en annan man springa runt som en femåring med sin reflexbeklädda täckjacka är oerhört skrattretande. men att låta en underbar människa åka långt, långt bort till ett land långt, långt borta gör lite ont. i själen. därför somnar jag med visst vemod, innan mina föräldrar inte ens tänkt tanken på att gå och lägga sig.


nej jag ska inte sova med kläderna på.


RSS 2.0