wiki is your friend in need.ingen panik nu. yo ha massor med fina funktioner och hur du fixar och trixar och får till alla hittar du på den eminenta yo-wikin. men lite snabbt kan jag förklara hur man får in sin personliga widget på bloggen.

◊ börja med att logga in på yo.se → gå in på http://yo.se/widget/ → kopiera koden.
◊ logga in på blogg.se → klicka dig in till design och sedan vidare in på kodmallar.
◊ det finns fyra kodmallar. du väljer själv om du vill att din widget ska synas på alla sidor eller bara startsidan av din bloggg.
◊ kopiera in koden där du vill ha den.
...vill du ha den i topp i sidan klistrar du in den där bilden ovan visar att du ska kistra in den.
gör sedan likadant på resten av kodmallarna. om du vill alltså.

plätt lätt!

outside my window.

det börjar bli mörkt men det spelar ingen roll för heja vad härligt me alla nya yo:are! vamt välkomna ska ni vara till denna fantastiska värld. fråga på och ge nu yo en chans. snart är det middagsdags och efter det mys med åsabar nada.well hello darkness and good god hello to all you new yo users! what a day. keep asking questions and give yo a chance. it's fun. soon it's time for dinner and then i'm having drinks with åsa at bar nada. haven't seen her in months!

meet me in the hallway bite your lip when i say.

låten jag lyssnar på fem gånger om dagen. minst.the song i listen to five times a day. at least.

breakfast in bed.

komma hem sent. jobba lite. sova ut. äta frukost. kolla på så mycket bättre. sova lite till. söndag var det va?working late. sleeping in. having breakfast. watching telly. sleep some more. sunday, right?

let yo be your fly on the wall."ska du yo:a den eller?" - att yo:a något är redan ett etablerat uttryck i min bekantskapskrets. vilket inte är så konstigt. yo är ett perfekt komplement till mitt sociala nätverk för när jag inte har möjlighet att skriva ett helt blogginlägg men inte vill hålla inne på det jag vill säga - då yo:ar jag det! min yo är länkad till både min facebook och blogg, och på så sätt uppdaterar jag min status och ökar trafiken på bloggen samtidigt! på mindre än 10 sekunder kopplas allt samman på ett snabbt, enkelt men ändå snyggt och framför allt nytt sätt. inga krusiduller, långt ifrån pretto utan bara härligt vänskapligt.

yo är en svensk microblogg och såhär när man alltid är på språng och har tusen saker på gång passar yo perfekt. se vad som händer på yo live, och det bästa av allt: även de utan ett yo-konto och större datorskills kan följa dig på yo! bli en i familjen, inte en i mängden. yo:ar du inte, finns du inte.

i feel like i'm in heaven.

jag gillar patrik's combo. i kväll gör de eric saades "manboy". med tanke på att jag gillar manboy är detta som att hamna i himlen en stund. sweet!i like patrik's combo. at tonight's show they're playing their version of eric saad'es "manboy". and since i (hate to?) love that song i feel like i'm in heaven for a little while.

just smile and things will be ok.

ibland går det inte riktigt som man tänkt sig och ibland fuckar man upp. men just nu är det skit samma för det är dansbandskamp i full gång. det har varit massor att göra hela förmiddagen och lika mycket att göra nu efter lunch. men i natt ställer vi tillbaka klockan en timme och det ska bli väldigt skönt att få sova ut! innan dess ska jag dock passa på att kramas lite med linus i willez.

ska man presentera webben ska det vara snyggt!

oh dear. have been very busy the whole day, and will be as busy 'til half ten. resetting time one hour tonight will feel very, very good.


she likes me for me.

ibland gör det ont att höra sanningen. men vi rensar luften och lyssnar på the glade live på bryggarsalen. jag älskar min klass. speciellt sigrid.the truth can be painful. but cleaning the air is very refreshing. we listened to the glade playing an acoustic gig at bryggarsalen. we hugged and kissed. we are a nice bunch of people, my schoolmates and i.

it must be friday.

arbetsveckan är på väg mot sitt slut. "bara" 17 timmar kvar i morgon. nu blir det fredagspub på medieinstitutet med skönaste klasskamraterna. på tiden!


gossip gossip gossip.

det finns inget härligare än att börja morgonen med lite snaskigt skvaller på redaktionen. det kittlar i fingrarna, men jag håller det inne. usch. en sak är då säker, i morgon ska vi snacka lite med lotten i pure divine. det är något som inte stämmer och någon borde enligt henne säga förlåt. vem och för vad ska vi ta reda på i morgon!i just l-o-v-e starting a days work with some juicy gossip. but i'll keep my big mouth shut and will instead focus on work. third episode of dansbandskampen tomorrow. we're all very excited.

why diary when you can nightbook.


what a funny girl.

tvättar och lagar middag. och väntar på att ana gina show ska börja. missa nu inte det klockan åtta ikväll!


hit the road.

fick ett mail av min käre far som jag bara måste dela med mig av:


1928 inträffade en materiellt svår bilolycka på riksvägen mellan Örkelljunga och Åsljunga.Det var en Örkelljungabo som körde på en köpman från Skånes Fagerhult. Vid den efterföljande rättegången i Klippan sades det att Örkelljungabon som var orsak till olyckan fick en förmildrande dom därför han hade druckit brännvin och därför hade svårt med att styra.


Citat ur körkortsbok år 1920:
De som vållar bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn och nervösa fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva.Att signalera åt dem hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så nära vagnen att signalen icke blir av betydelse.Där man väntar sig lekande barn såsom vid skolor, lekplaner etc, bör man endast köra fram med yttersta varsamhet, ty man kan sällan hjälpa sig med annan manöver än att stoppa vagnen. Damer är ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappar de ej helt sällan koncepterna. Att de efter att ha passerat trefjärdedelar av gatan utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat är intet sällsynt. Ja två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagnar.

don't take it personal.

världens härligaste after work på elverket med rimmad oxbringa blev till fortsatt after work på riche och olssons skor. tråkigt nog var inte hela redaktionen med, men tre tappra krigare var vi. nu är det önsketimmen och spotify går varmt. just nu lyssnar vi på dean martin och that's amore. alla på redaktionen har någon att pussas med utom jag, men det är okej.

 went for a after work yesterday with most of the dansbandkampen web crew. had a very nice meal at elverket and then we went to riche to later end it all at olssons skor. had a very nice time, but are now focusing on saturday. time flies, and i have lot's of interviews to re-search for. we are also listening to classics by harry belafonte and dean martin. it's nice that we in spite of the difference in age like the same kind of music. most of the time that is tho...

don't miss this.

så var ännu en arbetsdag till ända. följde med chefen till art89 för att kolla på det som ska bli första avsnittet av ana gina show. kommer bli skoj. allt är inte min humor, men jag skrattade den hel del. första avsnittet sänds här i morgon klockan 20.00. missa inte! nu blir det aw med chefen och pär. på ett coolt ställe.


looking forward to summer.

vintern har inte ens gripit tag om sverige sitt hårdaste innan peace & love får den att släppa lite på greppet. redan nu går de ut med de första bokade artisterna. mina favoriter är såklart maskinen och mister linnros men du hittar hela listan här.

bilden lånade jag på sverigesradio.se.


this will be fun.

på lördag kommer tittarna att få höra wizex dansbandsverion av timbuktu's alla vill till himlen men ingen vill dö, i dansbandskampen. ser fram emot detta väldigt mycket! on saturday one of the bands, wizex, is doing a dansband version of the song "alla vill till himlen men ingen vill dö" by timbuku. will be very interesting to see how it sounds.

speak up.

lilla studentkåren på medieinstitutet har inte så många medlemmar att skryta med. men de är de bästa medlemmarna man kan ha, och därför skyndar jag mer än gärna genom stan för att närvara vid så många möten med ssco som möjligt. inte bara för att de bjuder på fika, utan såklart för att jag vill bli så insatt som det bara går. om inte annat för att kunna göra ett snyggt överlämnande till den styrelse som skall ta över till våren. för då slutar jag skolan. usch. ångest. mindre ångest blir det om en timme för då ska jag träffa apotekaren på landet vid telefonplan. vi ses ju aldrig nu för tiden påpekade han när han ringde här om veckan. jag höll med och gick med på att träffas. men jag måste vara hemma till 22.45, för då är det premiär för psl på festival. missa nu inte detta!won't bother to translate most of the things i've written above since it's mostly boring school stuff. but, if you want to experience lovely music in mostly swedish but also some parts in english, you should visit psl on svtplay.se to watch the first episode of psl on festival. i believe it will be avaliable online later tonight or maybe tomorrow.

vote for the best dressed average joe.

jag känner inte patric egentligen. men det spelar ingen roll. för lik förbaskat har han en grymt snygg blogg som fler borde besöka. och så klär han sig väldigt snyggt. joho, det är sant. café tycker till och med att han är en utav de sex snyggast klädda vanliga männen i sverige. rösta fram honom till number one genom att klicka här. eller på bilden. your choice.

bilden hittade jag på patrics blogg. såklart.


he kicked my ass.

jag måste bli starkare. och tuffare. började kickboxningspasset med att köra mot en kille som såg rätt stark ut. och det var han. jättestark. han kickade skiten ur mig och jag var tvungen att byta partner. han bad om ursäkt, men jag skämdes mest. helt slutkörd åkte jag trumpet hem. där möttes jag av en fantastisk doft, moah hade lagat vegetarisk lasagne som smakade gudomligt. nu blir det återhämtning i soffan i väntan på att våra vänners liv ska börja. fick nys på den här videon:


i got you.

jag läste "en pälsklädd gnagare", men sa "en påklädd gnagare". det gjorde inget, för rigo & the topaz sound klarade frågan ändå. men lite roligt tyckte linn att det var när hon klippte ihop tredje delen av allsångskampen!


soon it will be mine.

jag köpte den. pang bara. tvekade några sekunder, men lät mig sedan övertalas. lucas bjöd ju ändå på aktiveringsavgiften. om tre-fyra veckor får jag hem den, men kommer att börja använda den först på julafton. en julklapp till mig själv skulle man kunna kalla det. om jag kan hålla fingrarna i styr vill säga...

free wallpaper.

and soon she will be gone.

efter att ha spenderat en halvtimme i skolan och berättat om min praktikplats för de (nya) ettorna åkte jag hem till sophia. vi ses inte lika ofta längre, och det smärtar. inte nog med det försvinner hon långt bort till mumintrollens land om bara några månader. så jag njöt massor av sconsen och zuccini-curden hon bjöd på. hösten är bra härlig. curd och marmelad smakar liksom inte lika gott de andra årstiderna.went to school early this morning, on my day off, yes. spoke the new kids about my work experience and answered all their quiestions about life. not really, but they sure are devoted and interested in what we older kids are doing. later i went to sophia to have some scones and zuccini-curd. yum.

i want cake. give me cake. now.

"ugnspannkaka, igen?" moah lät sådär road när hon ringde för att annonsera hennes hemkomst och jag berättade att middagen stod i ugnen. men i morgon är det löning och förhoppningsvis blir hon glad när hon kommer hem och ser att jag bakat.moah sounded pretty bummed when i told her what we we're having for dinner, but tomorrow is payday and i've baked muffins and butter-cookies. i'm such a housewife...

watch it again. and again. and again. and again.

lyckades få igång uppkopplingen och har nu jobbat lite för att dansbandskampensiten ska se ännu snyggare och bättre ut. vill ni se mig kramas med linus i willez och gratulera ifk norrköping till platsen i allsvenskan får ni klicka här och sedan kolla backstade-klippen. vi jobbar webb, vi jobbar backstage och vi jobbar bra. nu ska jag bara kolakakor och glassmuffins till tisdagens utvärdringsmöte. under tiden lyssnar jag på the brute chorus och deras nya album how the cage bird sings.

bild lånad härifrån.

good morning breakfast. good morning work.

försöker koppla upp mig med jobbdatorn för att lägga upp lite bilder på siten men typiskt nog är det något som är vajsing. rufus wainwrights nya skiva är iallafall skön att lyssna på då. minskar risken för vredesutbrott.

bild lånad härifrån.

high five!

kramas och high fivear med linus i willes. lintotten är en riktig charmör han. men jag är mest stolt över att jag lyckades med en high five på beställning. brukar ha lite svårt för det.


warming up in norrköping.

på webben jobbar vi dokumentär, därför lägger karolina upp fantastiska bilder som den nedan. uppvärmningerepet ligger uppe på siten, tillsammans med intervjun med christine, och jag väntar med spänning på klippet med willez. enligt linn har jag "satt mig själv i skiten". känns bra.i've got a feeling.

ja, den rubriken funkar alltid när man har något bra på känn. pär försov sig och fick åka tåg till norrköping. karolina, linn och jag tog bilen som planerat och var framme före bussen till och med. vi har redan filmat ett rep och jag förbereder mig nu för en intervju med willez och christine meltzer. oanständiga frågor vankas, såklart.

mina snygga kollegor.


so we reached norrköping well on time. at least three of us. pär overslept himself and had to take the train. me and linn have already shot one clip, and now i'm getting ready for an interview with willez and christine meltzer. awesome. that's why i'm allowed to use the headline above.

when the cats crawl out to mate at night.

skavland. svt1. håkan hellström. cajsa-stina åkerström. jack vreeswijk. hans-erik dyvik husby. blev helt plötsligt så mycket fullt i huvudet. hultsfred 2003. turbonegro live. and i sold my body to the night.

bilden hittade jag här.


in case you forgot.


knock 'em out.

en timmes box. så fruktansvärt skönt. boxades med en kvinna som jag hoppas att jag ser ut som när jag blir lika gammal som henne. kommer ha träningsvärk i morgon men det gör detsamma. tänkte liksom dansa bort det med sweetshots när de framför pokerface. kommer bli grymt!


bling me up.

i morgon ska det göras backstage reportage som om det inte fanns någon morgondag. finaste, mest fantastiska fanny har därför kittat upp mig med snygga accessoarer. kommer att bli fint, dansbandsfint!you shave my hair, i buy you pizza.

ringen fick raka mitt hår. jag fortsätter liksom hela johan-grejen och låter bara killar (för det finns väl inga tjejer?) som heter johan raka mitt hår. en annika fick slinka igenom, men från och med nu: bara johanar. det var skönt att få det rakat. äntligen kan jag göra något vettigt med håret. men först ska jag se en vettig film och sedan gå och lägga mig i vettig tid.

bild lånad här.


so i bought ringen a pizza, and he shaved my hair. very reasonable i think. it sure was about time, since my hair grows very, very fast. now i can actually do something fun with it. but having fun is for tomorrow. first i'm gonna watch a gumtious movie, and then get in bed at a gumpious time. is gumptious even a word you're allowed to use? anyways, tomorrow is the last day of work before we're off to norrköping and dansbandskampen. fanny is gonna sort me out with some fine ass (as she would have said) jewelery. splendid!

it's all about the way you say things.

frågesport på halländska, visst funkar det! se de två första delarna av allsångskampen - om inte annat för att bättra på musikkunskaperna lite.i'm sorry english speaking friends, but you won't understand a word i'm saying in this clip, but at least you'll kind of get what i do, working with dansbandskampen.

good friends as we know them.

det är mycket bra som visas på tv just nu. men missa, för allt i världen, inte våra vänners liv. går att se på svtplay. niclas frisk och andreas mattson har gjort musiken, och jag bara njuter av denna fantastiska produktion.

bild lånad från svt.

special delivery.

började frysa om överkroppen och bad därför mamma skicka upp mina vinterjackor. lillasyster ville inte vara sämre än h&m och plastade därför in dem i ett fint, stort och runt paket. har längtat efter dem massor. för ni vet väl att det ska bli snökaos i stockholm snart? (0,4 - 2,0 mm snö = helvete för sl.)


what's on.

är man sjuk ska man vila. och det har jag gjort. så nu ska jag kolla på:


not even convincing enough to convince myself.

okej då. jag erkänner. vi fick flest fel på quizet. ena frågan handlade om kings of convenience, och vilket sidoprojket Erlend Øye är med i. min hjärna sa the whitest boy alive, men min mun vägrade liksom forma orden. så vi skrev vet ej. detta påpekade jag givetvis för per s-l och langen fyllde i att jag hade en riktig vinnarskalle. vet inte vad han fått det ifrån. hur som haver vaknade jag med feber och halsont. så jag somnade om och äter nu frukost till favoritskivan med kings of convenience och läser mitt i söderort. mer om spisbränder i farsta än tragiska olyckor i sibirien.i admit it. we we're wrong at many of the questions. but the most annoying one was about kings of convenience, and what side project erlend Øye is in. my brain said the whitest boy alive, but my mouth just didn't sound it out. oh well. i woke up with a cold and decided to sleep it of. so now i'm having breakfast listening to my favourite album with kings of convenience. just because.

what you see is what you get.

så jag och langen mötte upp på strand för att feel the psl love. det förhandsvisades första avsnittet av psl på festival. och det festival-quizades. vi fick minst rätt. men lika glada var vi för det för det som visades var great. den som missar första avsnittet av psl på festival (den 26 oktober klockan 22.45 på svt2) kommer att må dåligt. speciellt de som får gåshud av att ramla omkull och ta sig upp igen.so me and langen went to strand in hornstull to see the pre-view of the first episode of "psl on festival". as it is in swedish, i must say that maybe you w-i-l-l enjoy some of it as some of the musicians that they interview are english speaking ones. please take a look next tuesday (october 26 that is, on svtplay.) håkan hellström is the most amazing swedish person alive, and psl getting this close to the man that stil gives me goose bumps is just too good to be true. stay tuned!

feeling the love with psl.

ingen rast och ingen vila. bara roligheter just nu. ikväll vankas det festivalfeeling på strand med psl. vem följer med?


feel the pressure.

äntligen ligger musikquizet uppe på vår webb! quiza på kära ni!


happy birthday my old man.

regnrusk och riktig oktoberkänsla denna tisdag. men inte mindre fyller min pappa år för det! världens bästa pappa som jag fått alla mina drag ifrån. vilket syns ganska tydligt på denna bild från när han gick i småskolan i mellby.

längst till vänster sitter pappa vid sin skolbänk. my dad is to the left.


pouring rain and strong wind. it really is october. it is also my father's birthday today! he's the world's greatest father and i sure have got most of his genes in me. it's funny to see how much i look like him as a child. happy b-day dad!

not just for kiddies.


morning sounds. good.

helknasigt att vara ledig en måndag. lika knasigt att sova för länge och känna sig stressad på sin lediga dag. försöker varva ner genom att lyssna på skön musik och dricka sörgårdste. gillade för övrigt lamporna på hotellet vi bodde på i helgen starkt. mässing är fint. även om det är i plast och låtsas.


this makes me roar.

jejo i rigo & the topaz sound är något utav det snyggaste jag sett inta en dansbandsscen. nu när de lämnat får jag istället (försöka) njuta av att han spelar med även ett annat band som släppt nytt. the bear quartets musik är kanske inte min stil men senaste albumet monthy pyton kan du lyssna på här.

jejo är han till vänster och bilden snodde jag från dn.


riding through the city on my bike all day.

härligaste cykelturen med moah. vi cyklade till söder. svängde höger och vänster in på vägar vi aldrig cyklat på förut. njöt av en fantastisk latte/vam choklad och fårost toast med honung/kardemummabulle på il café på kungsholmen och fortsatte sedan vårt sporadiskt höger- och vänstersvängande ner till ringvägen. sedan blev det en liten omväg vid globen men avslutningsvis favoritgatan, krokvägen, genom hela gamla enskede hemåt.me and moah took our bikes and went for a sunday ride to teh city. up and down streets we had never been riding before. stopped at il café on kungsholmen for a latte and toast, then we kept riding streets we had never been riding before. stockholm sure is amazingly beautiful with all it's colours.

back to normal.

tre dagar har gått jättefort. första programmet av dansbandskampen får rejäla kängor av tittare och kvällspress. men vi vet alla att vi är nöjda med programmet, men givetvis måste fila på vissa saker. det är alltid så med premiärer. likaså gäller det backstagesändningen. det gick skitbra, men vissa saker kommer att gå bättre nästa gång. vi åkte hem från norrköping och landade i stockholm halv två i natt. har sovit ut, och ska nu cykla en sväng med moah i det härliga höstvädret.


let's roll.

nu är det alltså snart dags. klockan 20.00 ikväll är det premiär för dansbandskampen på svt1. jag föreslår att du kollar på det på webben.

at 8 pm tonight it's time to visit dansbandskampens website. the show will be broadcasted live, and we will also have a backstage camera running and make sure you don't miss whats going on behind the stage. not that you'll understand a word, but at least you'll get to know the dansband culture that many, many swedes are all about.


i'm havin' such a good time, i'm havin' a ball.

nu börjar det bli riktigt pirrigt. vi sitter just nu och planerar webbsändningen tillsammans med ana barata som ska leda den backstage. jag är lite förvirrad, kan jag erkänna. det är mycket nu. men vi hade en fantastisk kväll ute i norrköping igår, speciellt tack vare att kodjo gjorde ett litet gästspel. snart dags för genrep, så, back to work.i'm kind of busy right now but i will shape up.

hemskt ledsen. men jag har jobbat hela, hela dagen. såklart. för det är därför jag är här. vaknade lite seg efter att ha gjort norrköping igår med nästan alla banden. nu sitter vi och myser och redigerar och skriver manus i hotellets lobby. jag är härligt slut och sjukt taggad inför imorgon. 09.45 filmar vi första grejen, och just nu ligger det ett litet, litet klipp med mig uppe på dansbandswebben som ni kan kolla på. om ni vill. sen måste ni gilla svt dansbandskampen på facebook. nu ska jag jobba vidare.

webbgänget, minus linn, plus thomas deutgen. snyggast i stan.


i'm so, very, sorry for not updating this blog. but i have been working, hard, at dansbandskampen in norrköping. reporting for the website. it's awesome, and today have been great. woke up pretty tired after celebrating the firts day being over yesterday. but, things has been working fine, most of the time, and i'm looking forward to the big day tomorrow. now i have to work some more. fun!

first day almost over.

norrköping. en kall fotbollsarena som känns kal och trist. än så länge. på lördag ska det dansbandas utav bara tusan, och jag kan med glädje meddela att allt gått så in i helskotta bra att jag blir helt till mig. jag älskar min praktikplats.this is me, in front of the norrköping soccer arena. it's massive. i think. but i'm not a soccerfan so what do i know. what i do know, tho, is that the first day went very well and i'm very excited about this whole thing. i love my work experience.

the fight is about to begin.

vi är framme i norrköping, på parken för att vara exakt. vi fick stressa in och hann inte hälsa på någon för att bli färdiga till första inspelningen. tre band är klara, så nu blir det lunch!

bussen hade ett väldigt passande namn.

we've reached norrköping. in sweden it's common that dansband groups change the s's in their names to z'z. that's why we find the name of the bus company very funny...

just one more thing.

packa, packa och packa. fixa matlåda, plocka ihop dator och kamera. förbereda sig mentalt och försöka komma i säng i tid. det mesta går väl, ja, sådär. jag har iallafall minimerat antalet nedpackade plagg för att minimera risken för beslutsångest på lördag. klockan 07.45 i morgon avgår baluba-expressen från t-centralen. jag är så laddad att jag tror att vi måste lyssna på lite fantastisk musik. om ni inte vill göra det kan ni ju nöja er med att beskåda min organiserade sida.


everything but the girl - are you trying to be funny.

i'm almost done packing. and i'm almost done sorting lunchboxes for the next couple of days. i have also made sure i've got everything when it comes to computer and camera. 7:45 am the baluba-express leaves stockholm city terminal for norrköping. i'm so, so excited...

we love our intinor.

kolla med teknik förresten. allt ska vi få med oss i morgon. det är liksom det som är det bästa, eller ja i det här fallet sämsta, med att jobba med webb: man måste göra allt själv. nu fattas bara intinorlådan som är den vitala deln i hela backstagesändningen. att den gått sönder och att vi ska få en ny i morgon bitti gör oss inte alls mer stressade. nej nej.


hello chaos, i've missed you.

i morgon dra vi alltså. till norrköping. därför stressar jag nu med manuskort till den lilla extratävlingen vi ska ha på webben. snyggt och fint ska det bli. och givetvis ska ni få se resultatet iallafall några minuter i förväg här på bloggen. christine meltzer var gäst i morgonsoffan idag, och hjälpte sedan till med en del utav tävligen. det kommer att låta roligt om inget annat...my god it is all getting so exciting. tomorrow we're off, and i'm at the moment writing my note cards for the extra gameshow we're filming tomorrow and on friday. will try and post some pre-views as soon as i can...

relaxed.

lugnt. jag fixar detta. i morgon ska jag träna core och bygga upp magstödet så att jag kan ta lugna och djupa andetag. så ska nog detta gå fint. kan vara värt att nämna att jag överdriver en del. fortfarande pirrig, men inte lika mycket. god natt.starting to relax. i'll be fine, it's gonna be great. i just need to focus. on the positive things. i tend to exagerate a lot. not that i'm not nervous anymore, just not as much.

and then the panic came creeping up my spine.

jag har drabbats av panik. svår ångest över det som komma skall. blandat med enorm förtjusning och nyfikenhet. jag vill gömma mig i ett hörn samtidigt som jag bara vill ta tjuren vid hornen och bugga loss. men kodjo får stå för dansandet just nu. jag har för mycket i huvudet att jag antagligen skulle falla omkull om jag ens försökte ta ett endaste dansteg. på torsdag åker vi till norrköping, och på lördag har dansbandskampen premiär. jag får spel.so maybe i paniced. so maybe i'm very much looking forward in going to norrköping on thursday. so maybe i'm very excited about the premiere on saturday. but maybe i'm freaking out thinking that i'm gonna screw up, look fat and say the wrong things. so when i should be dancing of joy, i'll leave that to kodjo at the moment. kodjo is one of the funniest men in sweden.

sorry, i'm kind of busy right now can i take a message?

det börjar bli stressigt. gick från spånmöte på redaktionen till smisk-möte på tulegatan tillbaka till datorn på redaktionen. sitter just nu och förbereder artiklar och lyssnar på bombay bicykle club för att inte nerva ihop. pär ligger ner i soffan för att rensa huvudet. det måste man göra ibland. rensa huvudet alltså. för egentligen är det nog bara mina nerver som spökar. på torsdag är det ju liksom dags. då är det på allvar. kul på allvar.

bild lånad härifrån.

good morning.


oh my dear this is kind of killing me.


not feeling soft at all.

trots att jag ätit världens bästa svampmiddag med moah hos sophia i säkert tre och en halv timme, känner jag inte mig det minsta avslappnad. jag tränade kickboxning efter jobbet med en man på säkert 55 år. han sparkade så hårt att jag fick ont i revbenen och därför sparkade jag lika hårt tillbaka. jäklar vad skönt det var. nu har jag dessutom gått med i nike city warrior challenge och ser fram emot att komma igång med springandet igen. var det någon som sa pepp? jag sa iallafall tack gode någon för svenska, fina, underbart goda äpplen.so. even if i have had the most amazing dinner with moah at sophia's tonight, i don't feel relaxed what so ever. went kickboxing after work. it was just the four of us so i paired up with a (most certainly) 55 year old man. his name was christer, and he was very, very good. had been doing this for years. my ribbs got quite sore, so i made sure i kicked and punched as hard as i could as well. i loved it. i have also signed up for nike city warrior challenge. am very much looking forward in keeping running. maybe not as much and as often as with nike take sthlm, but still.

södermalm took sthlm.

nike takesthlm avgjordes för någon vecka sedan, och nu ligger vinnarvideon uppe på vimeo. såhär blev den, och ja, ni kan skymta mig på några ställen. heja heja söder! musiken ni hör är gjord av kungen & hertigen som kan allt.

TakeSthlm - Winners from TAKESTHLM on Vimeo.


paradise hotel.

vilken morgon! frosten bet sig fast med vassa tänder om såväl vindrutetorkare som grässtrån. härligt. ikväll är det premiär för paradise hotel. då flera klasskamrater varit i colombia och jobbat med det så måste jag såklart kolla lite. iallafall på första avsnittet.

bilden lånad från metro.se.


no more mañana.

nu är det slutharvat. jag har harvat och harvat dessa envisa ursäkter. i morgon ska jag komma igång med träningen på riktigt. funderar på att satsa på att springa stockholm halvmarathon. göteborgsvarvet är fullt. såvida man inte vill springa för en välgörenhetsorganisation. men för att ha råd med den startavgiften skulle ju faktiskt jag behöva lite donationer från någon välgörande människa. så, stochkholm halvmara it is. kanske. om någon mer är på. jag behöver en peppkompis. här kommer pepplåten iallafall.


you want a piece of me.

hoppade på hagsätralinjen i skanstull för att byta mot farsta strand i gullmarsplan. precis som jag brukar göra. mötte då blicken av de vackraste blå ögon jag någonsin sett. han log, jag log och vi tittade ner i våra böcker. gullmarsplan kom. han satt kvar. så det gjorde jag med. och så fortsatte det. titta upp, le, titta ner, sitta kvar. titta upp, le, titta ner, sitta kvar. hela vägen till stureby. då gick han av. vi följde blick och log. hela vägen längs perrongen. men jag satt kvar. fick hoppa av i högdalen och ta bussen till gubbängen. nu då?so i went on the wrong tube line at skanstull just to change to the right one in gullmarsplan. like i always do. but as i took a seat on the wrong line, my eyes caught anothoer pair of eyes. the most beatiful blue eyes i've ever seen. he smiled, i smiled and then we looked down in our books again. the tube stopped at gullmarsplan. he stayed on, and so did i. he looked at me, i looked at him. he smiled, i smiled. he looked down, i looked down. we kept doing this. staying on the tube, looking up, smiling, looking down. all the way to stureby. he looked at me, i looked at him. we kept looking and smiling until the doors closed and i stayed on the tube as he was walking down the platform. i had to get of in högdalen and then go by bus back home to gubbängen. so, now what?

101010.

sparkar löv och suckar höst. virar halsduk och myser latte. älskar stockholm och ler inombords.


very much beyond retro.

igår vad jag och moah på fest ute i enebyberg. i ett jättestort hus med fyra våningar. man gick vilse och förvånades över alla skrymslen och vrår. och tapeterna. och golven. och tavlorna. och böckerna. ett hus med säker flera spöken och tusen historier att berätta. ett hus där det viskar i väggarna.


inspiration by grandpa at stockholmsmässan.


mixed inspiration at stockholmsmässan.


sounds like sunday in my ears.
dimma bad at stockholmsmässan.


my new sweetest thing.

flytande honung med citron. toppar nästan kaffe med smak av kanel.


the people i've missed.

sometimes you just have to see the people you like. and love. no mather how many pens fit under their boobs.


no luck for me then.

givande fika med fanny. mamma skickade biobiljetter och trisslott. lotten var inte lika givande. nu vankas det häng med klaskamrater. på tiden kan tyckas.so i didn't win the lottery. oh well. who does. at least i'm off to meet up with three very good classmates of mine. i miss them.

wonderful like a day on the beach.

sitter just nu och redigerar bilder. längtar efter helgen. längtar efter fika med fanny. bara en timme kvar på jobbet. spenderar den timmen med isak strand. på spotify. heja heja!
bilden lånade jag här.

got that lovely friday feeling yet? no? well listen to isak strand on spotify then.

is it really friday.

tänk att det är fredag. redan. träningsvärken sprider sig i låren och både jag och karolina går runt som om att vi hade något uppstoppat någonstans. men inte klagar vi för det, för det är ju trots allt fredag. och vi har spånat idéer. spånat, spånat och ätit bullar. det kommer bli en härlig dansbandshöst må jag säga! för övrigt blir jag alltid glad av att lära mig något nytt. som att man kan scanna och maila sig själv från kopiatorn. himla smidigt!can you believe it? it's friday already. not that i mind. my legs are really sore from yesterdays workout, and i'm walking like i've got something someplace very wrong. oh well. better get back to scanning my vinyls. just found out that i can scan them adn then e-mail them to me instead of tryng taking pictures of them with my poor camera. fabulous.

for when he would say "baby it's cold outside."

kommer då inte att frysa om fötterna i vinter. inte moah heller. hon köpte northface, jag köpte timberland. snygga, och varma, båda två. nya skosnören sen är jag fit for winter!both me and moah bought a pair of real winter boots today. hers are from northface, and mines are the ones above. i love them. gonna keep my feet real warm this winter!

so what if he's out of my league.

det är så sjukt långt till gramofonarkivet. sen så höll jag på att bli överkörd av en kille på sparkcykel. allt för att jag måste fota om tre vinylskiveomslag. men jag är inte bitter. bara hungrig. sen så har jag hittat mannen i mitt liv. eller någon som ser ut precis så som mannen i mitt liv förhoppningsvis kommer att se ut. vi har tre gemensamma vänner på facebook. han ser ut som på bilden nedan. nu ska jag prova vinterkängor med moah. och äta något. innan jag dör. lunchens träning tog kål på mig.

i borrowed this picture from his facebook.


my god. if you need to borrow something from our archive you have to walk very, very far to get it. and on my way i almost got run over by a guy on a kickbike. i'm not bitter. just hungry. but i seem to have found the man in my life. or at least a man i have three friends in common with on facebook, who looks like what hope the man in my life will look like. anyways. it's him on the picture. now i'm off to try and find a decent pair of warm winter boots. wish me luck.

for the less fortuned ones.


remember where you heard it first.

först fick jag en personlig rundtur av per sinding larsen, som kan vara en utav de bästa människor jag någonsin träffat. vi gick runt och hälsade på massor av folk på olika redaktioner och han delade med sig av lite bra tips på hur man ska klara sig här på svt. sen fick vi ett pressmeddelande om de fyra första artisterna/grupperna som är klara för melodifestivalen 2010. det luktar dansband baby!

bild lånad från svenskadansband.se.


well, i know it's pretty much just in sweden the eurovision song contest still is something you actually talk about. but i just gotta warn you: lasse stefanz is one of the bands competing to be the finalist of sweden to win the whole schabang! i just don't know what to do (with the swedes) if so happens to be...

steaming, boiling, hot.


shit chat.

mötte med glädje upp malina efter jobbet med tanke på att vi inte träffats sedan i, jag vet inte, maj? det hade iallafall hänt massor och då mycket av det vi pratade om handlade om män/killar/what ever tog vår fika slut långt innan vi hade fikat färdigt. bullen jag svalde ner med en latte (på kofi som för att ta 38 kronor för en latte kan ha stureplans vidrigaste toalett) mättade dåligt så nu sväljer jag ner gårdagens pasta med ett glas mjölk samtidigt som jag tittar på elvis i glada hudik. snacka om må-bra-tv.so maybe me and malina should see eachother more often. we had too much to talk about. and since much about the topics included men/boys/what ever, we ran out of coffe quite quickly. the cinnamonroll i had with my latte did not really fill me up, so now i'm stuffing myself with yesterdays pasta as i'm watching "elvis från glada hudik". a true feel good show.

damn. i tried to resist but i can not do it any longer.


why bother, then.

läste metro på väg till jobbet och förvånas över jimmie åkessons utgång. biskopen pratade om främlingsfientlighet och rasism, och jimmie åkesson måste ju känt sig träffad i med att han valde att lämna kyrkan. jag förtår inte varför, han menar ju att sd varken är främlingsfientliga eller rasister.

bild: metro.se

not really howdy-ho.

klädd i favoritjeansen, jeansskjorta och bästa skärpet menade moah på att det var det snyggaste jag haft på mig på länge. tog inte på mig mina cowboyboots utan kontrasterar istället med min klarblåa plastklocka. "hipster-klocka" kallades den precis innan jag var tvungen att smälla igen dörren och rusa till tunnelbanan. rent allmänt plockar jag hem sofies mode från jobbet enbart för att jag och moah ska kunna hålla kolla på vad vi inte måste köpa i höst.matching favourite pair of jeans and belt with jean shirt. but not with favourite pair of cowboy boots. moah said it was the most perfect outfit i've pulled in weeks. she did not like my blue plastic watch that i thought went very well and called it a hipster watch. but i was already out of the door and on my way to work.

why don't you decide.

suck. så många beslut att fatta. jag lägger besluten på hyllan och går och lägger mig. för ibland måste man bara skjuta upp vissa saker. som beslut, till exempel. ni borde dock inte skjuta upp att lyssna på goldheart assambly på spotify.
what shoes to buy. what to wear tomorrow. what flat to buy. or not to buy at all. what to do this weekend. what to do with life. decisions, decisions and more decisions. i can't be arsed  and are going to bed instead. mañana. but please, you, don't "mañana, mañana" listening to goldheart asembly on spotify. it's good.

just deal with it.

citerar (typ) en vän som jag såg konstaterade att hon hade så mycket att välja mellan att hon funderade på att stanna hemma. det verkar liksom komma med hösten. det där drivet att hela tiden göra en massa saker. gå på bio, äta middagar, fika, gå på utställningar och så vidare, och så vidare. jag gillar det. men just ikväll stannar jag hemma. med moah. äter middag, tvättar och kollar på tv. premiär av kobra ikväll 21.30. missa inte.with atumn comes the "sorry, i can't, i have to...". going to the cinema, dinner parties, vernissages, you name it. i sure get more active during atumn. maybe because there´s so (too?!) much to do. but tonight i'm staying in. with moah. gonna have dinner and watch kobra. one of my favourite tv-programmes.

one time. two times. three times. but four times

tredje gången gilt brukar man ju säga. jag fick inte ihop datumen och banden. allt jag skulle göra var att skriva ner datumen 6/10 till 15/10 och fördela banden på de datumen. det gick sådär. hej hjärnsläpp.


bring my boys back.

svinet och aset är fortfarande i colombia. jag saknar dem och vill ha dem dem genast. speciellt när de lägger upp sköna teasers som den här.

Mendicrapa teaser from Fredrik Askebris on Vimeo.


come on baby ligth my fire.

nu gick brandlarmet på svt. i övningssyfte. fast inte på vår redaktion. känns ju tryggt. nu kom det dock en kille i reflexväst och meddelade att vi brunnit inne. det ska vi skriva i utvärderingen. men först ska jag fortsätta förbereda puffar på dansbandssidan. ni har väl inte missat kodjos dans, va?

foto/redigering: pär källman/svt.

put your hands up for pigs feet.

innan vernissagen åt jag, moah och h rotmos med lunchkorv, lingon och senap. seriöst, vad gott det är. mera korv. mera rötter. sånt gillar jag. nu visar det sig att jag även gillar fötter. anthony som ställde ut hade lagat till grisfötter i proper african american soul food spirit. vi bangade inte, utan smakade. konsten var fin och fötterna goda.

blev ingen bild på grisfötterna men här är låten jag haft på hjärnan hela dagen.


so before the vernissage i had dinner with moah and h. bangers and turnipmash with mustard and lingonberry. awesome. i just love that. i also seem to, maybe not love, but at least like pigs feet. anthony who was exhibiting, had cooked pigs feet the proper african american soul food style. we had to try it, and i must say i was kind of surprised. not too bad!

going vernissage.

den fina lägenheten är såld. skit också. jaja. biter i det sura äpplet och drar på vernissage med moah och h istället.


no cutting edges.

jag har fått en blåsa på pekfingret. jag och karolina klipper och klipper. pär också för den delen. men vi klipper filt och pär klipper en teaser. i love my praktikplats. vad vi ska ha filtbitarna till får ni se om några veckor, men tesern får ni se ganska snart!i've got blisters on my fingers. me and karolina are cutting out pieces of plaid. why? well i'm afraid you're gonna have to wait a couples of weeks to see why. but it's gonna be gooooood.

will i ever find my place in life.

oj oj oj, jag får samma känslor i magen nu som jag fick min första tamaguchi. ni vet när det pirrade i magen och man längtade efter att få gå ut på rasten för att leka med den. skillnaden är bara att min nya leksak kommer att kosta bra mycket med är en tamaguchi. hemnet.se är nu min nya startsida... jag tänkte gå på visning redan i morgon. jag blev liksom lite kär i den här lägenheten... (klicka på bilden...)


quit playing games.

idag har jag varit i timberlandbutiken och provat skor i en timme. mycket för att försäljaren fick springa upp och ner till lagret för att hämta andra storlekar och andra modeller. stackarn måste blivit skitsur när jag inte köpte några. men nu vet jag vilken jag storlek jag har och kan köpa dem för halva priset på nätet. efter en timmes skoprovande blev det en och en halv timmes kanelbullefika med therése och anna. nu blir det ost- och vindruvemys med moah. höst, var det.today i have been trying on shoes in the timberland shop for an hour. the poor salesman had to run up and down the stairs to get me different shoes in different sizes. i felt really bad but he assured me that he absolutely l-o-v-e-d his job. when i didn't buy anything with the excuse that i just couldn't decide, he assured me that it was ok and that i was m-o-r-e than welcome to come again. now i know what size to get when i buy them online. i'm sorry mr salesman... after this i went cinnamonroll-eating with therése and sara at vurma for another hour or so. it sure is atumn...

here we go again.

jag tar tillbaka mitt statement om att sluta ragga. för jag kanske måste göra det ändå. det lutar nämligen åt att jag är i behov av en ny lägenhetskompis från och med 1 december. men egentligen vill jag inte ha en ny lägenhetskompis. jag vill bara ha moah här. får jag inte det så vill jag ha en lägenhet närmre stan. vilket betyder att såvida ingen kan kirra en lägenhet åt mig lite snabbt får jag helt enkelt ge mig ut på krogen, leta upp någon som (per skulle uttryckt det) ser snäll och trevlig ut och säkert är beskyddande och lugn. och vill att jag flyttar in hos honom. eller så får jag vika ut mig på facebook. igen. eller köpa. ångest. hjälp!i take it all back. i'm not giving up hitting on men. at least i might have to concider that as an option in finding someplace to live. moah is moving out, and i kind of don't want someone else to live here but her. so i might have to go out more often, to find a decent, nice looking man to house me. or put myself out there on facebook. again. or buy a flat. big step. shite...

one small step for (wo)man, one giant leap for mankind.

härligt leende, långa blickar kastande och när tålamodet tagit slut modigt kontaktsökande. envist lapplämnande. öppet självutlämnande och trivsamt ölbjudande. det är inte det att jag förväntar mig att bli uppraggad hela tiden. och det är inte så att jag har något emot att vara den som tar första steget. jag tycker bara att det börjar bli lite tråkigt. så jag gör det. jag slutar med ännu en sak. jag slutade röka. jag slutade dricka (nåja, för en begränsad period med slutdatum 1 november). nu ska jag sluta ragga.giving that certain look, keeping eyecontact a bit too long, running out of patience taking that first step. stubbornly handing over that note with number written on it. nicely buying the first round easily telling him all about yourself. it's not that i expect to be hit on all the time, but i'm getting tired of hitting first. it's getting boring. so i'm giving up yet another thing. i gave up smoking. i gave up drinking (oh well, for a limited period ending november 1st). i'm giving up hitting on men.

how will this end.

oh. my. god. ska jobba på dansfeber ikväll och kollade just in vilka som ska tävla. förutom unni drougge, carina lidbom och agneta sjödin, hallåorna anders östman, nanna martorell och fredrik östling ska bonde söker fru bönderna peter gustafsson, susanne brännemo och fredrik karlsson ställa upp. kan ju för tusan bli hur bra eller pinsamt som helst. alltså bra pinsamt, eller pinsamt bra...yoghurt. grapefruit. hazelnut. honey. latte.


this one's for charity, this one's for sale.

ja jag vet inte hur mycket energi jag kommer att orka lägga ner på att sälja lite av kläderna jag rensat ut. men högen nedan är nästan hela högen som jag tänker ta tag i om en stund. vad måste kastas? vad ska skänkas? och så då, vad ska jag försöka sälja? det tar på krafterna att renas ur garderoben. så det får bli lite kaffe och en macka på det tror jag.massive pile of clothes. am almost done, and this is most of the clothes i now have to sort in three smaller piles. to sell, to give to charity and to throw away. cleaning out your closet is hard work. coffebreak it is.

out with the old.

operation "rensa-ut-garderoben" börjar nu. svår ångest blandad med stor glädje. all plats jag kommer få. favoritkläderna som kommer att komma fram i ett helt annat ljus. men suck, att skiljas från kläder är för mig väldigt, väldigt svårt. funderar på om jag skulle välja ut några guldkorn och sälja, superbilligt såklart, här på bloggen. vad tycker ni?my closet isn't big enough. or as someone else would say: i have too much clothes. so operation "cleaning-out-my-closet" starts now. it's gonna be hard, so hard...

just me and my pork chop.

ännu en härlig fredagkväll ensam hemma. middag ensam. tvättid ensam. kaffe på maten ensam. idol ensam. jag och mig själv. så väldigt, väldigt härligt. i all enkelhet blev det en sallad med en marinerad kotlett. så väldigt, väldigt gott.


so i'm home alone another friday. i absolutely love it. gonna do some washing, have dinner and watch swedish idol 2010.

since my mom's not on facebook.exactly. since my parent's are not on facebook, thank god, i'm posting this short interview from nike running sweden. the questions are about me competing in takesthlm. i answered well.

i'm just gonna try them on for a while.

förra vintern chockades jag svårt över hur, eh, svår den var. därför tänker jag i år vägra gå runt med boots som läcker in och inte håller värmen. tänkte kanske införskaffa ett par klassiska timberlands. vägra frysa om tårna!


no excuses not to go somewear.

har du inte redan fallit för somewears fantastiska kollektioner är det dags att göra det nu. till bästa pris på campadre. skynda skynda, timmarna tickar!

och jo men visst är det manic brothers som ni ser på bilden.

paper planes going straight to hell.

karolina tänkte the clash. både jag och pär tänkte paper planes. vi är lite yngre än karolina.


speaking of...

lite trött idag, men det var det värt. adam gjorde en grym spelning och jag lämnade kolingsborg med viss ångest en timme för tidigt. ganska skönt att somna vid tre dock, och inte fyra. idag slänger vi upp bandpresentationerna på dansbandskampens site och det är något att se fram emot. vi lyssnar även på svår techno och inser att det är ganska komiskt att vi jobbar med dansbandskampen. i vilket fall som hest var rigo i rigo & the topaz sound med i infinite mass tidigare och videon till bullet är grym.


RSS 2.0