rollin' a bit too hard on my cheap skates.

mmm, jag och marie åkte till huddinge för att vara middagsgäster i restaurang i vårt vardagsrum. mitt halsband gick sönder så att pärlor trilla över golvet, jag utbrast, med mat i hela munnen "va, är kaffet slut?!" och vi toppade det hela med att framstå som snålast i världshistorien. jaja. ska dansa bort all den ångest detta medfört till adam beyer ikväll på kolingsborg med sophia och sara. ska bli riiiiiktigt kul!

bild lånad härifrån.

this it t-h-e new kid.

världens finaste fanny har världens finaste boyfriend som gör det för.


make me dinner.

något utav det roligaste med min utbildning är att man under praktikperioderna kommer i kontakt med så många olika tv-produktioner, på ett eller annat sätt. idag kommer jag t ex att missa premiären av kanal 9s nya mattävlingsprogram "restaurang i vårt vardagsrum". men bara för att jag faktiskt ska vara gäst under inspelningen av ett avsnitt av just detta program. ska bli spännande att se vad paret jag ska hem till lagar ikväll...tonight i'm gonna be on the show that you could translate to "restaurant in our livingroom". different couples are competing by cooking for strangers as if they were running a restaurant. the guest will later pay what they think is reasonable. the more the strangers/guests pay, the more the couple win. i think. anyways, i hope the food isn't that good since im on a strict budget at the moment...

because we like boys. just like men do.

moah är ägare till denna fantastiska kalender. det är italienaren piero pazzi som kom på idén att skapa denna informativa kalender med bilder på unga katolska präster. kan ju tyckas vara ironiskt på något sätt. men precis som på bilverkstäderna (och säkert på vatikanens högkvarter) hänger den nu på vår toalett.
yes. me and moah do have this wonderful calendar hanging in the bathroom. it's got pictures of hot (well, kind of) catholic priests and was founded to show people that the catholic church ain't that boring (well, kind of).

getting lost i a flash forward.

jag får lite lost feeling, samtidigt som jag får lite flash forward feeling. men 15 minuter in i nya serien "the event" som visas på svt1 är jag nöjd. och förhoppningsvis fortsätter jag att vara det. om inget annat är det alltid kul att se lite "gamla" ansikten dyka upp i rutan igen.


watching the new show called "the event". i'm kind of thinking "flash forward" mixed with "lost". it seems good, and i really hope it doesn't get too messy and wierd, but stays on a good messy/wierd lever.

how to become a swede.

tittar på svts nya serie, starke man, och drömmer mig tillbaka till hipp hipp...


wednesday blues.

huvudet väger tungt och jag känner mig lite småtrött. som vanligt skyller jag på vädret och för lite fika. dessutom sitter jag och redigerar dansbandens loggor i photoshop. detta för att pär ska kunna lägga in dem i presentationerna som snart kommer upp på dansbandskampens site. men hans premiere (programmet han klipper i) vill inte alltid ta emot loggorna. så då får jag göra om allt. på grund av detta extraarbete envisas jag men att döpa logotyperna till "bajs1" och liknande. detta har inget med dansbanden att göra, utan bara mitt sät att göra det lite roligare. rigo & the topaz sound har helt klart snyggaste loggan...


i'm kind of tired. it's wednesday. it's mid week and i'm kind of bored. i'm editing logos in photo shop and it's not that fun. it's just work that needs to be done. i'm not really complaining, i'm just not used to be bored at work.

sore and sour.

det gick sådär bra att springa. men det är ju kanske inte så konstigt. nu vet jag iallafall var el-ljus spåret ligger och gonza bjöd på en banan när vi var klara. visst var det skönt att komma ut en sväng, och tröjan värmde skönt när vi snittade 05'39", men ont i benen fick vi båda två. mycket backar upp och ner kan vara orsaken. ska vila någon dag till och sedan börja om på nytt. följa ett schema på nike+. så borde jag klara premiärmilen den 27 mars.

varför bita i det sura äpplet när man kan äta sur grape.


so. after five days of resting, i felt quite comfortable with running 6 k in 35 minutes. not too bad, but my legs got really sore. gonna start over and follow a programe on nike+ to make sure i do things the right way. need to get fit for premiärmilen march 27th. looking forward to it!

darling, i'm down and lonely when with the fortunate only.

magiskt vackert. gåshud och hela kitet. sophia hittade den, jag kunde inte låta bli att dela med mig.


beat it.

fil och flingor är också middag. det har moah och jag bestämt. så jag äter middag för att hinna smälta den innan jag och gonza ska ut och springa på el-ljus spåret. precis. det spåret jag försökte hitta för någon vecka sedan, men då sprang vilse och blev tvångsskjutsad hem av en tant och en farbror. men gonza hittar. dessutom ska jag ha på mig den snygga tröjan jag fick av nike igår. den är orange såklart, och säkert jättesnabb. pepp!yoghurt and cereal counts as dinner. it does. at least that's what med and moah have decided. so i'm having dinner right now to be ready in an hour to meet gonza in hökarängen for a run. wearing my new running shirt i got from nike. it's awesome. i really hope it goes well!

will you be my everything. i'll treat you like a real king.

fortfarande frusen från igår fick det idag bli såväl flanellskjorta och den där ylletröjan jag egentligen inte borde ha på mig av rent känslomässiga skäl. men det blåser och, trots att solen skiner utanför förnstret, förbannat kallt på redaktionen. mitt soundtrack för idag är feldberg med låten dreamin'.feldberg - dreamin'.

i'm still freezin' from yesterday, so have to wear a flanell shirt with the wollen jumper i kind of shouldn't wear due to emotional reasons. but it's windy and very, very cold at work...

they do not only do vodka.

släng ihop john andersson och andreas abbadon holmberg med elias sjöblom och ni ska se att även en musikvideo där man inte förstår vad de sjunger blir så fruktasnvärt snygg. och grym. och ball. och så in med lisa, tapio och mig på ett hörn. då blir det goon med låten raskaat huokaukset - på bästa sätt.the video above is made by my three very talented classmates elias, john and andreas. i'm in it. lisa's in it. tapio's in it. there's no need not to watch. it's a finnish band called goon and their song raskaat huokaukset. and no, i don't understand a word either...

burning ears.

så jag åt inte lunchlådan utan sparade den till i morgon. skyndade istället hem för att hinna laga till en ugnspannkaka. den fick då stå kvar i ugnen på eftervärme, och var lagom klar tills moah kom hem. själv kutade jag till zinkensdamm för att spela in en reklamspot för nike och mtv. en hel del söderlöpare dök upp, och i bitande kyla och stark vind huttrade vi oss igenom inspelningen. mina öron var så röda av kylan att sminkösen fick stryka på täckande foundation... resultatet kommer ni iallafall snart att få se på mtv...my ears are burning. and not from hot gossip, but from spending an hour and a half shooting a cemmercial spot for nike and mtv. my ears were so red that the make-up artist had to cover them with foundation. but we did well and then i had "ugnspannkaka" for dinner. lovely.

"lunch is for whimps."

när jag kom till jobbet meddelade karolina att vi skulle få lunchmackor på ptg-mötet. jag tryckte därför i mig ett par morötter fram till klockan ett och sparade lunchlådan till i morgon. när vi kommer till mötet står kanelbullar framdukade. dessutom drog mötet över en halvtimme. jag är alltså i skrivande stund sockerskakig och hungrig med en mage som kurrar. får nog ta och äta den där matlådan nu... för er som undrar vad ett ptg-möte är så är det en programteknisk genomgång (ptg) där alla med en nyckelfuktion träffas för att gå igenom, ja, det mesta. så jag vet nu precis hur scenen kommer att se ut och vilka låtar som banden ska sjunga i första avsnittet. det kommer bli en bra start på dansbandskampen, så mycket kan jag säga. men inte mer. för då dör jag av hunger.

min lunch.

nothing's like the good old days.

det är måndag, det blåser och jag är lite frusen av mig. hösten är alltså på intåg. lite värmade äre det dock att sitta och pilla med bilderna på de skivomslag som ska vara med i webbserien med thomas deutgen som vi kommer att lägga upp på dansbandskampens sida. det finns inte mcyket gott att säga om de omslagen kan jag säga. till exempel har ni här curt haagers omslag från 1984...


it's not all about the money.

kvällsnöjet får bli att se första filmen för att vid ett senare tillfälle kunna se uppföljaren.


stella marcella cecilia.

underbart vackert dop i sankt görans kyrka med efterföljande underbar dopfika. stella är vår lilla stjärna.


have spent the whole afternoon celebrating the christening of baby stella. her name is now stella marcella cecilia. a perfect name for a perfect little girl.

too cute to be true.

för många bilder att redigera. behöver jämna ut sockerchocken med lite kvällsmat under tiden. moah har (utan att veta det) fått mig att störtgilla lingon i filen.


waiting for stella...

bakom förväntansfulla vänners huvuden väntar stella på att få bli stella marcella cecilia.


you give me fever.

jag har fått feber. jo men visst. dansfeber. marie från klassen ringde och behövde akut någon som kunde ställa upp som publikvärd. jag är snäll och ställer upp. men först ska jag åka in till stan och fika med glüsner som är nere från uppsala. det var den härliga hemmakvällen det...

joakim nätterqvist ska dansa som lady gaga.

things you know has to be done.


no news is new.

vår presnumeration på dn är slut. men jag fick extra-bilagan till expressen på jobbet och allmänbildar mig nu lite om ensam mamma söker mammor och hur det ser ut hemma hos fredrick federley. på datorn skymtar ni världens barns hemsida där ni förutom att läsa om vad andra har gjort och vad ni kan göra, även kan se min första riktiga reporter-debut.


love. it just happens.as if he was still with us.

jag ska göra det. nu. se filmen alla tjatat om. the imaginarium of doctor parnassus.

bilden på heath ledger är lånad härifrån.

i'm gonna watch it. now. the movie everybody's been talking about.

depth of focus.

nu blev det kvällen. njöt av första avsnittet av panama och njuter nu av muffins, latte och banana skids.


lonely friday.

lyx fastnar inte alltid på bild. som här. pasta carbonara gjord på västerbottenost. spenderar fredagen hemma, ensam, tittandes på sånt jag inte hunnit titta på i veckan och lyssnandes på härligt passande musik.


give me that jacket.

ensam är stak, men ett gäng är starkare. visst, det blev inte skor till oss med södermalm äger stan! sen kan ni se hur vackert jag pryder 10:e platsen, staffan 9:e platsen och jensa 7:e platsen! så en tischa och en jacka blev det minsann. värt!


cool beans.

inte konstigt att jag går runt och är glad när jag har på mig detta fantastiska halsband jag fått av julia. det är gjort av torkade bönor och kastanjer coh väldigt, väldigt unikt. gillar det starkt. nu ska jag lämna svt-kåken och njuta av höstsolen!


getting there.

vaknade. åt för mycket frukost. klagade över detta. drog på mig mina lunarswift. tog tunnelbanan till medborgarplatsen. gick till jobbet. hur skönt som helst. nu ska jag bara få in de sista kilometerna på kontot innan det är dags för konstruktörsutbildning i popopoly. spännande!

en utav mina favorit springlåtar.

i f****** did it.

skam den som ger sig. klarade milen på 00:54:35. sprang till sandsborg, sen lite vilse och till slut gav jag järnet runt gubbängens idrottsplats. när jag stannade klockan på strax över 10 kilometer blev jag så glad över att jag fixat hela rundan på under 55 minuter. helt själv. så fint det satt! nu steker jag pannbiffar så det står härliga till. heja mig!

how great do i feel? very, very, very great! i managed to run 10 k in less than 55 minutes. alone. i got slightly lost, but i made sure i kept running with an average speed around 05'30" per kilometer and when i reached the sports field in gubbängen i put in that next gear and got in at 00:54:35. awesome.

another ten.

rastlös. smälter mellanmålet medans jag funderar på vad det ska bli till middag. mellan mellanmålet och middag ska det springas. själv. ska springa en mil. jag ska det. men det kommer att bli tufft, för jag springer ensam. målet är att klara den under 00:55:00. får väl se hur det går...

it's just me and my nikes. and sub focus.

sub focus - timewarp.

like the good old days.

ibland blir man så härligt glad av trevligt sällskap. idag ska jag t ex äta lunch med hela tre klasskamrater och fina marie som också gjorde praktik på allsång på skansen i somras. och pär, såklart. ska bli himla trevligt. dessutom hade moah fixat lunchlåda. vilken lyx... om ni inte har något vettigt att göra på lunchen kan ni läsa en utav mina favoritbloggar. klicka på bilden för att komma dit.havin' lunch with not only three but four classmates today! very nice since we don't see eachother that often as we're all doing our work experience at the moment... and if you don't have anything better to do you can always check out one of my favourite blogs by clicking the picture above. it's in swedish, but at least you can listen to the music and look at the videos!

up and down and up and down and up and down.

tio gånger. först upp jävligt fort, och sen halvjogga ner. vi snackar intervaller i trappan upp till torkel knutssonsgatan från södermälarstrand. vi snackar upp och ner och upp och ner. totalt blev det en runda på 6,5 kilometer. sen gick jag med jensa och staffan till skärmarbrink. det är ytterligare 4,5 kilometer. innan dess då? ja, 6 kilometer från jobbet till mariatorget. men räcker det? kanske till en t-shirt. det viktigaste är ju att delta. och inte fuska.

trappan är egentligen större än den ser ut på bild.


up and down these stairs. ten times, each way. me and the guys nearly killed ourselves, but what wouldn't you do for a t-shirt. cuz that's what i'm running for. since i don't cheat.

keep on dancing.

jag dör av hunger. karolina med. men mest dör hon över att filmisarna vi gör till bandpresentationerna är så pilliga och att det blir fel och att hon måste göra om, och göra rätt, hela tiden. pär klipper ihop det vi filmade under pressdagen och med lite tur ska det nog bli ordning på dansbandskampens site så småningom. på fredag, rättare sagt. medans de dansbandskampar pysslar jag med världens barn.


hello eco.

tvätten är ihopvikt och uppdelad och inhängd och instoppad. många vita och svarta strumpor. moah och jag delar på dem. rakt av. "här får du två, och jag två." det svåraste är såklart när det bara finns en strumpa. på något sätt ännu svårare än när man bor själv, och det fattas en. ekologisk banan och ekologiska branflakes tillsammans med mjöl och lingon satt fint. och elle. mitt allra första nummer av elle på min allra första elle-prenumeration.laundry, check. tired, check. feeling stiff, check. off to bed, check. but first a snack, check.

it's laundry time.

tvättid = löptid. mellan tvättarna hann jag med en runda på 4 kilometer och en på 6,5 kilometer. så nu ska det målas en del innan läggdags. heja heja södermalm!


my new favourite.

matkoma. totalt matkoma efter att moa och jag tryckt i oss hur mycket kyckling johannes som helst. inte nog med det har jag bakat muffins. mest för att pär på jobbet tycker att jag tar lite väl mycket plats och måste sluta sno hans pennor. under tiden vi lagat mat och ätit har vi lyssnat på mitt senaste favoritalbum. som vanligt är det bilden ni ska klicka på för att lyssna på det i spotify. under bilden hittar ni ett smakprov.dutch uncle - steadycam.

i miss you and i want to be with you.


steaming hot.

jag är fylld med så mycket känslor. glädje över att så många dök upp och spred sin kärlek på plattan idag. ilska över att de nya skorna inte alls var så snabba som jag hoppats på. lycka över att ha ett så fint gäng att springa med. lätt sorg och förvirring av att ha bränt vid riset såhär sent på kvällen så att brandlarmet gick och hela lägenheten luktar skit. suck. här har ni iallafall nästan hela gänget och vårt senaste tillskott. en tjej! nu ska jag byta lakan i moas säng så att hon slipper sova med röklukt stickande i näsan. sen ska jag sova. och gå massor i morgon. bara 97 timmar kvar tills takesthlm avgörs. spännande...


black.

yes. idag har jag gått helt svartklädd på jobbet. men nu det får bli ett par nya lunarswift. med rosa detaljer. ska gå från jobbet i mina skavande skitskor för att köpa dem nu. sen ska jag hem, dra på mig träningskläderna och sedan sprida orange kärlek i city. det ryktas om att det ska spridas massor med glädje på plattan och vem vill inte vara med om det? kom och visa att du gillar olika, du också!i bought the shoes. and they are gorgeous. i'm heading back home to put my training clothes on, and then back to the city to demonstrate my love to all kinds of people, with people that think like me. sverige demokraterna got in. sweden is in chock. we feel nauseous and discusted. so now we have to stick toghether to fight these racist bastards.

walking the streets with new nikes on?

plågsamt. mycket är plågsamt just nu men jag försöker hålla humöret uppe med sånadär små saker som gör en glad. som att gå 1,5 kilometer från redaktionen till gramofonarkivet och tillbaka. det brukar vara skönt men nu skaver det på ena hälen. min vänstra sko har gett upp. jag måste köpa nya. och det nu! kanske ett par nike lunarswift?i feel a lot of pain at the moment. but the most physical one is the piece of hard plastic in my shoe pointing right into my heel. need to buy a new pair. maybe a pair of pink nike lunarswift?

this is how i feel.


we speak bullshit.

"ja det är ju många utav de andra partierna som har kopierat vår politik" - erik almkvist, sverigedemokraternas ungdomsförbunds ledare.

choosing colours.

valvaka och tacos med langen och nicke. mår lite illa varje gång sds nunor skymtar till i tv:n och jag hoppas, hoppas att jag, citat emma, slipper vakna upp i rödgrön röra i morgon. och utan sd i riksdagen. vidriga tanke.as the votes are being counted, we're being very swedish. having tacos that is. please, please, please don't let sverige demokraterna into the parliament...

smiling happy people having fun.

langen fångade mig i två totala glädjerus: först när jag hittade den perfekta dopgåvan till baby stella, och sedan när jag gick tillbaka till där med pasta i hopp om att någon skulle ha hittat min ring jag glömt på toaletten och servitören sa "jaaa, och den är så fiiin! jag hoppades att du skulle komma tillbaka och fråga efter den".
caught in two moments of true happiness. first, i found the perfect christening gift for baby stella. then i was devastated when i realized that i had forgotten my ring as i used the toilet at "där med pasta". but when i went back the owner said: "oh thank god you're back! you forgot your ring! it's sooooo beautiful!". thank you very much, i said, and left the place smiling like a kid in a candy store.

sweet sunday.

söndagspromenad. 13 kilometer för att vara exakt. vi gick från skanstull till hornstull, till gröndal, till hägerstensåsen, till telefonplan. sen tog vi tunnelbanan tillbaka till hornstull, och gick sedan till skanstull. härligt väder. härlig pizza och härlig söndag.

det skulle dock stått "jag ska måla hela världen orange lilla mamma"

fint undangömt ställe med nakna väggar i hornstull. lockande.

"mäh, du kan ju inte stå på reinfeldt!"

lycklig kille med utsikt över stockholms fina vatten.

festligt värre i nybohov.

stannade mitt sportsband, utan att titta. scary!

vi blev lite hungriga av allt promenerande och tog en pizza i langens blivande hoods.

glada barn som njuter av höstsolen.

långa benet före.

make it your sunday.

jag har redan röstat. langen har redan röstat. så vi åt frukost i lugnan ro men skall nu ta en söndagspromenad på söder. fota lite och njuta av denna fantastiska valsöndag. jag passar på att samla några kilometer. såklart. rösta nu. på precis vad du vill och vem du vill. utom sd.since both me and langen have already voted, we're having a nice sunday breakfast. soon we're heading to town for a long walk. the weather is lovely.

screw you rain.

satans skithelvete. det regnade. massor. jag trampade i en vattenpöl och mina dri-fit var inte längre så väldigt dry. jag fick mördarhåll och blev kissnödig. gav upp och landade på 4,5 kilometer. då slutade det att regna och hilmen blev klarblå på två minuter. jag svor, åkte hem och köpte istället lite, lite godis. jag har börjat med lördagsgodis. det funkar ganska bra. sen vred jag på varmvattnet och sköljde bort min ilska. jag skyller på regnet.

lagar så mycket korv stroganoff att det krävs två stekpannor och lyssnar på p3 live med muse från roskilde.


damn. the rain was too heavy and i ended up with a realy bad side stitch so i decided to give up. as i did so the rain stopped and i went home. gutted. treating myself with a lovely dinner and a few pieces of candy. it is saturday.

time to vote.

grymt! det regnar bara lite, lite så jag drar minsann in till kulturhuset och röstar. får det gjort. på vägen hem kanske jag stannar i gullmarsplan och springer en runda. hade ju varit ruskigt skönt...sweet! the rain has almost stopped so i'm off to vote. get it over with. might make a quick stop in gullmarsplan for a short run. if the rain doesn't start again...

keep on running.

det regnar. satan. får vänta lite tills det lättar. under tiden letar jag efter lite nya kläder. såg att campadre har en kampanj på craft. kanske kunde vara något...


cup of good morning.

utan mitt morgonkaffe är jag körd. oavsett om jag äter frukost halv sju eller, som idag, klockan 12. nu blir det städning till p3 dans innan det är dags att försöka ta milen igen. men jag gör det själv. får hoppas att det går vägen ändå!


keep your clothes on.

vilken kväll. tillbaka i det spontana. tillbaka i det hektiska. and i love it. efter ett stelt möte som tur var blev jätteskönt till slut på studentpalatset gick jag till fredagspuben på medieinstitutet. många nya fina elever, några från klassen men mest en massa elever som var sugna att se det burleskuppträdande som kåren (smisk) ordnat. jag skojar inte när jag säger att miss lily deluxe fick publiken att rodna, applådera och jubla. vi värvade många nya medlemmar, och jag kutade nöjd därifrån vid sju för att möta upp med tobbe, jonas och therese på chinateatern. de hade gratisbiljetter till premiären av magnus ugglas revy. och jag fick följa med! det var en härlig show och jag skrattade så att jag grät. hela kalaset avslutades med en (alkoholfri) öl på berns. sa jag att jag somnade som ett barn sen? det gjorde jag iallafall...

foto: mats bäcker.

if i say spank you say...

vår studentkår, smisk, som jag är orförande i har ett provocerande och kanske fånigt namn. men det är ju sånt som hör till. nu ska jag på möte, två stycken till och med, i studentpalatset. sen bjuder, som sig bör med det namnet, smisk på ett burleskframträdande på kvällens fredagspub. härligt! att boris brejcha sen har släppt nytt gör min fredag ännu bättre.


it's in my head.

god morgon. började dagen med 2 km powerwalk (bättre än inget), att sitta och prata med martin på svt supporten i 45 minuter då min dator inte riktigt ville det han och jag ville. nu har jag äntligen fått igång photoshop och sätter igång arbetet. tack vare kodjo har jag black eyed peas' imma be på hjärnan. tänkte att ni skulle få den på hjärnan med. varsågoda.


free will(y).

alla får rösta som de vill. verkligen. men jag tänker inte sticka under stolen med att jag njöt under kvällens debattsändning på fyran, och ser fram emot att valvaka hela söndagen med hopp om att fina fredrik ska få fortsätta vara stadsminister. inte minst njöt jag av att de var så himla snygga allihopa. på söndag är det som sagt valvaka. jag föreslog för sophia att vi skulle vaka tillsammans och hon gick igång på att vi kunde ha valtema! "pax för att vara valen willy!" hojtade hon. "jag tänker vara valbar, alltså fortsatt singel!" fyllde jag i. "mmm, eller valborg!" fnissade hon. "ja, som i en häxa då!" hon tittade på mig och rättade: "nej, full. som i tonårsfylla..." i vilket fall som helst hoppas jag att alla går och röstar. och verkligen gör det. på precis vad de vill. utom sd.


keepin' it up with kodjo.

okej. efter en fråga från en vän är det kanske bäst att jag förtydligar: jag gör just nu praktik på dansbandskampen. det är baluba som producerar själva programmet, men svt håller i dansbandskampens site. det är alltså där jag håller till, på webben. men istället för att skriva att jag är på min praktik, skriver jag att jag är på jobbet. för det känns inte som praktik. förutom när jag måste hämta kaffe och sådär. men det är okej. för precis som på allsång på skansen är jag webb-redaktör, men kommer att försöka trycka in mitt ansikte líte här och där som webb-reporter. idag har det dock varit allt ljus på kodjo akolor, när vi spelat in det sista avsnittet av vår webb-följetång som börjar, på webben, den 15 oktober.


i love my socks.

jag älskar mina nya nike dri-fit strumpor. de var knappt fuktiga när jag tog av dem för att hoppa in i duschen. i kväll var jag ute och sprang med ett härligt gäng på sex killar. efter 8 km lackade gonzas rygg ur, så efter att ha kört ett lite lugnare tempo med honom satte jag och johan av för att fixa milen. och det gjorde vi (fick till 11,44 km med 05:49 i snitt tempo. för att vara jag är det typ jättebra). de andra också. så fruktansvärt skönt. nu är jag död. men torr om fötterna. kom igen, kom ut och lek med er. än är det inte för sent. och jag vet, vi på söder springer massor. men man kan ju inte bara ge upp för det, eller hur. ut och kämpa, ut och lek!

gonza och staffan återhämtar sig på tunnelbanan.

every kilometer counts.

det är 428 meter fram och tillbaka mellan svt receptionen och min stol. ikväll ska jag ut och springa med bästa gänget. jag är igång igen. kommer kanske inte hamna på topp-tio-listan, men vad gör det. det enda som betyder något är att försvara södermalm. in i det sista. hörde jag pepp? ja det gjorde jag så in i!

kolla vad mycket orange! jensa springer i mitt gäng och han har minsann hamnat på topp-tio-listan han!

speak up.

arbetsdagen är snart slut, och om knappt en timme är det dags för inspelning av elfte timmen. reinfeldt gästar ikväll. jag ska sitta i vip-publiken med langen och nicke. kul! det tackar vi världens bästa david för...

bilden är lånad från elfte timmens facebooksida.


this sunday is election day in sweden. who is gonna continue running this country?? tonight i'm in the audience on the show that sees the fun in what some people find quite boring.

this is the shit.

ja jag kanske sökte på fel adress och hamnade inte i sundbyberg utan i stadshagen. så när linn ringde och också hade hamnat fel, höll det på att gå riktigt galet. till slut kom vi fram till att det var jag som var mest fel, och så fick jag kuta ner till tunnelbanan igen. kom femton minuter sent till intervjun men som tur var var det ingen större fara... nu är jag tillbaka på redaktionen på svt och fick denna fantastiska tröja som välkomstpresent. ska ha den i norrköping på lördagarna framöver. spexigt!


and then the roof came in.

sluta regna. hoppade upp klockan sju i morse för att äta frukost med moah. har det slutat regna så att jag kan ut och springa? såklart inte. får hoppas att det ger med sig till kvällen. då ska jag springa en mil. så det så.the rain keeps comming down so the 5 k run i was planning to do this morning is gonna have to turn into a 10 k run tonight. if the rain stops. but it better. i'm feeling better. i want to go out and play.

good guy, bad guy. who cares.


what's cookin' good lookin'.

middagsdags. jag och moah festar till det med lax som min pappa har fångat helt själv ute på havet. med kokt potatis, morötter och mammas godaste citronsås. en riktig familjemiddag skulle man kunna kalla det.what a family dinner! me and moah are fiesting on salmon that my dad caught by himself out on the big ocean. and we're eating it with cooked potatoes, carrots and my mum's special lemon sauce.

sometimes it just speaks to you.


i care, they care. do you care?

sov ut ordentligt, åt en stadig frukost och åkte till farsta. mötte upp med linn och åkte sedan vidare till fagersjö skolan. där filmade vi ett reportage för världens barn. jag var lite nervös, såklart, så det var skönt att ha linn att luta sig mot. hon är duktig och säger till när jag gör fel. och fel göra man, även om man inte alltid märker det, och därför är det bra om någon säger till en. som linn. nu ska jag dock krypa ner i sängen igen och bli ännu lite friskare. kolla klart på true blood. sista avsnittet på säsong tre. hur ska jag klara mig...

kodjo tycker också att ni ska tänka på världens barn. foto: linn muhr.


had a really good nights sleep, and felt quite ok when i went to farsta to meet up with linn. we went to a elementary school close by and did a reportage about how they support a fund raising called "världens barn". it went well, even if i did get slightly nervous. but i'll learn, and i'll get better, with linn by my side.

garlic breath.

status just nu: kokar potatis- och purjolöksoppa. äta bör man annars dör man. har sovit fram till halv sju. dricker hett, hett vatten med honung, färsk ingefära, citron och en vitlöksklyfta. lyssnar på amerikansk emo pop (eller vad man nu ska kalla det) och håller tummarna.status update: have slept for more hours than babies normally do. are cooking some soup. are drinking hot, hot water with fresh ginger, honey, lemon and garlic. listening to american emo pop (or what ever you wanna call it). knocking on wood. big time.

how can something so wrong feel so right.


get back in bed.

11.30. klockan är 11.30 och jag har sovit fram till nu. det här med att sova bort sin förkylning är inget jag gillar. egentligen. men just nu är det ganska skönt. dessutom regnar det ute, vilket gör sovandet ännu mer okej. pausar dock mitt sovande för att äta en macka och dricka en kopp te, sen tänkte jag nog sova ett gäng timmar till. vid åtta ikväll tänkte jag vara frisk.i'm sick. so i'm spending the day in bed. sleeping. my mum tells me it's good to sleep it off. so my cold better be gone and i better be good at eight o'clock tonight. more hours than that in bed can't possibly be needed.

damn you body.

jag hatar ibland min kropp. för när den säger till sätter den ner foten rejält. det betyder att jag tvångsvilar ikväll. och imorgon. satan. jag vill ju ut och springa! jaja, med tanke på att jag, som johan skulle sagt, prövar den vita hästen fram till den 1 november borde jag kunna komma igång och knåpa några kilometer till innan take sthlm är över. sen blir det att satsa på såväl premiärmilen, vårruset, milspåret och tjejmilen. men nu blir det filmmys i tv-soffan med popcorn och eastern promises.

bilden på viggo är lånad härifrån.


my body speaks it's own language. which is good. but sometimes i wish it didn't speak so clearly. it tells me "i'm not feeling great", and thinks that maybe i'm better of staying in and chill with the running. boring, but i guess it's the right thing to do. so taking it easy and watching eastern promises is what i'm doing tonight.

i know what to know but all you needed was to say good bye.

usch, i hate good byes. men det är dags att packa in grejerna i den fna audin, krama familjen hej då och julia med. jag saknar henne redan. julia alltså. och emma också för den delen. det får bli en bil-låt på det!i hate good byes. saying good bye to the family is quite easy, cuz i know they're just a six hour drive away. but julia is going back to mexico. for more months than should be allowed. this calls for a good old song.

taco night.

i morgon är det dags att åka hem till stockholm. i kväll är alltså sista kvällen jag och julia kan ses på flera månader. därför äter vi tacos.last dinner with julia for many, many months. what do we have? tacos, of course.

second handed.

både jag och lillasyster fyndade varsina två halsband på loppisen.
me and sis bought two necklaces each at the yardsale. the wooden- and the shell-ones are mine.

living life on the countryside. part V.

när man bor på landet blir man inte förvånad om lillasyster ropar från källaren att "emelie kan du komma ner och hjälpa mig avgöra om denna grodan är död eller inte?!" eller att man hittar en bidrottning alternativt jordgeting i trappen och måste döda den. mycket är alltså på liv och död. igår lyckades jag även byta vindrutetorkare så att favorit-exet kunde köra hem i regnet utan att riskera att krocka och dö. nu ska vi på loppis, vilket också kan sätta liv på spel!when you're living life on the countryside you're not surprised when your sister is shouthing from the basement that "em, could you please come down and help me decide wether this frog is dead or not?!", or that you have to kill something that might possibky be the biggest wasp you have ever seen. it's all about life and death, really. now, the whole family is off to a big yard sale. and for what i know, that sometimes can be a matter of life and death.

friday night in.

film, popcorn, lillasyster, hennes bf och favorit-exet. fin fredagskväll.


good old classics.

spenderar man en dag med julia är det lätt att man blir lite nostalgisk. hon drog upp den här gamla låten man gärna lyssnade på om och om igen för fera flera år sedan.


things that turn me on.

en 6-växlad audi a6. ge mig pytteskin. ska köra den hela vägen från laholm till stockholm på söndag. längtar redan.audi a6. with six gears. and it's mine to drive all the way from laholm to stockholm. i'm about to faint...

coffe and cookies.

man skulle kunna tro att jag inte gör annat än äter när jag är hemma. och inte äter jag mindre när jag åker bort. göteborg blev lunch hos emma, och så kaffe och kaka i stan på garbo. de där kilometerna jag springer med mitt nike+ sportsband kommer då väl till pass.when i'm at my parents', i eat a lot. and i do enjoy my coffe and cookies. as soon as i'm back in stockholm, i'm off them. so i guess i better make the most of them now. so coffe and cookies at garbo's in gothenburg it was.

from city to city.

stockholm, laholm, halmstad, malmö, lund, helsingborg, göteborg... ullared räknas väl knappast som stad men det är då ett himla flängande på mig när jag är hemma. nu ska jag och julia åka upp till göteborg för att äta lunch med emma. inte varje dag man gör det. jag kommer sakna stranden.stockholm, laholm, halmstad, malmö, lund, helsingborg, gothenburg... i guess you can't count ullared as a city but i am on the run for sure. good thing it's not far to either of the cities. but to have lunch with julia and emma in gothenburg isn't something i have the pleasure to have every day.

i need my guys.

baklava. hemgjord sådan. av lillasysters pojkväns mamma. jag njuter till max efter att ha sprungit en sjukt dålig runda i skogen. jaja, man kan inte alltid vara på topp. gör ett nytt försök imorgon. jag tror det har att göra med att killarna får mig att springa lite fortare. när jag springer själv har jag ingen som peppar mig. suck.treating myself with this homemade baklava that my sisters boyfriends mother's made. had a shit run so i'm pretty pissed off. must be because i'm running alone and not with the guys. oh well, i'm on it again tomorrow.

summer is soon over.

kikade in på offside och insåg att trots solens sken, är hösten på intåg. tänk att få mysa runt i denna stickade härligheten från vila.


too much food.

tog med mig langen till halmstad, där något utav det mest typiska att göra är att äta på wild west steakhouse. just nu serverar de lunch för enbart 49 kronor per person. jag åt så många baby back ribbs att de petade ut genom öronen på mig. langen med.


jason mraz - too much food.

took langen to halmstad, where it's very common to have dinner at wild west steakhouse. at the moment they're introducing a new lunch menu, so for 49 sek you can have as many baby back ribbs as you like. i had too many. langen too.

sweet like pancakes.

"vill du ha pannkakor till frukost?"


being a grown up means you can choose to have pancakes for breakfast.

raise your voices.

inte långt kvar nu. jag vet vad jag ska rösta, men jag vet också att många går runt och tycker att man ska rösta på sverige demokraterna. det gör mig mörkrädd. om det gör dig mörkrädd också, gå med i facebook-gruppen inga invandrare och visa hur puckat det är att ens tänka tanken på att sd skulle få en plats i riksdagen. spöket under sängen och monstret i garderoben kan slänga sig i väggen, sd freaks me out!


i like.


land ahoy.

"jag förstår varför du gillar att vara här."


when i took langen to the beach, he said "now i understand why you like beeing here". and i sure do. i like beeing here.

cheap skates vs. nike+.

mitt sportsband gick ju trots allt på 700 spänn. dessutom inhandlar man ju, töntigt nog, från och med nu envart nike gear för att känna sig snygg och enhetlig när man springer med bästa gänget. därför kändes det helt toppen att stiga upp kvart över sju i morse för att åka till centralen, och nu sitta på flygbussen med langen påväg ut till arlanda. där ska vi plocka upp en bil som vi sedan, helt gratis, ska köra ner till halmstad. och när vi ska tillbaka till stockholm på söndag åker vi med glüsner och hans söta flickvän och delar på bensinen. billigt är bra. jo men visst vet ni.

latte och kanelbulle till frukost. ska man på roadtrip så ska man.


when you've been spending way too much money on nike sports gear, driving a car, for free, from stockholm to halmstad feels very, very good. therefore, getting up way too early to now be sitting on the bus to arlanda with langen, to pick the car up, is no big deal at all.

"splash, splash, splash"

jag glömde ju helt bort igår att gå ut med den helt fantastiska nyheten att ni kommer att få se en hel del kodjo akolor (världens bästa, underbaraste, roligaste komiker)dansbandskampens hemsida. känns skitkul, speciellt med tankte på hur glada vi är att vi hade med honom i vår dokumentär. kodjo kan ni som vanligt följa på morgonpasset i p3, men så snart han dyker upp på dansbandswebben så lovar jag att hojta. skoj!


i did it!

seger. tack vare gänget. fy tusan vad skönt.


recover. re-start.

i'm back! i'm so back att det viner om det. tack vare bästa redaktionen. pressdagen med dansbandskampen på gröna lund gick så himla bra. alla banden är så sjukt gulliga, och trevliga. för att inte tala om baluba-folket sen. bra folk. men det som verkligen gjorde min dag var att killarna väntade på mig, så att vi (nästan) hela gänget kunde ta oss en härlig femkilometers-runda. johan har en killer runda på söder med trappor som får en att känna kallsvetten rinna ner från pannan till tårna. men oj vad skönt det var. och oj vad vi peppade varandra. och oj vad vi ska måla, måla och måla lite till. vi är på g. pd power!

jag återhämtar med banan och smoothie. jens återhämtar med delicatobollar.


damn that felt good. as you can see on the picture in the post above, i've reaced one of my goals. much thank to the amazing guys in my gang. yup, you heard me, i'm in a gang. together we ran five k, and even if it was really tough and i at the end almost gave up since i felt so sick and thought i was gonna throw up, they pushed me to finish. awesome feeling. running with boys is fun.

like. do not like.

febern har släppt. men energin är tillräckligt låg ändå för att jag ska ge upp för dagen, och trilla i säng. men först ska jag skriva ihop en liten lista. för det är sånt bloggare gör ju. jag kallar den saker jag gillar och inte gillar just nu. top fem.


damons blogg har blivit nominerad till årets blogg i blogawards 2010.
damons svar på frågorna veckorevyn ställde till honom.
elfte timmen.
popcorn.
mitt nike+ armband.


mrwillyboy och ett gäng andra kungsholmare målar över mina gator. känns helt klart som ett hot.
febersvett.
att en viss matbutik vid slussen, uppgång götgatan, sålde dålig kyckling till mig.
folk som överdoserar after shave. det har jag iofs aldrig gillat.
ullareds-serien.

why socialise.

efter jobbet blev det sträng vila, så nu känner jag mig mycket bättre. bjöd hem langen och nicke på middag, kyckling johhanes, vilket var mycket uppskattat. nu har vi kollat, och blivit äcklade av, vetenskapens värld. därför byter vi från public service till the good wife på tv4. får se hur vi gillar det.

bild lånad härifrån. där den säkert är lånad från ett annat ställe. vad vet jag.

back to schwork.

trots att jag har lite, lite feber känns det bra att vara tillbaka på svt. siten ligger uppe, karolina, gunilla och pär är på plats. en liten, men fin redaktion. nu fattas bara linn, sen är vi i stort sett fulltaliga. att vi dessutom kommer få hjälp utav en kille jag gillar starkt, gör det hela ännu roligare! vem det är, får ni reda på imorgon skulle jag tro... nu ska jag renskriva frågorna vi ska ställa till banden under pressdagen imorgon, och sen blir det lunch med favorit-frida på baluba! sen, ska jag hem och sova bort den där sista febern...so i'm back at work. just for two days, but from next week i'm so on it again. this time as web editor for a show called "dansbandskampen". very excited, even if the fever i caught on saturday still brings me down slightly. so i'm off to baluba to have lunch with frida, and then home to get some rest. big day tomorrow with the press conference for this show!

pleasure or pain i can't choose.

kom hem till moas varma famn. vi har så mycket att ta igen. men båda var trötta, och min feber verkar hålla i sig. därför ska jag sova bort den tänkte jag. för imorgon blir det lite jobb på svt, och sen så är det dags för presskonferens med dansbandskampen på tisdag. och så ut och springa med grymmaste killarna i grymmaste gänget på tisdag kväll. kommer bli så bra...

rålis är vår, och hela västerbron. tack vare tappra killar i tappert gäng. heja heja, pd power!

i'm a bitch. i'm a lover. i'm a child.

vi konstaterade igår att jag lider av sk "road rage". jag skulle vilja påstå att jag är ganska snäll och trevlig i vanliga fall, men just när jag sätter mig i en bil förvandlas jag till en svärande biatch. men inte bara där stör jag mig på idioter, utan även i kollektivtrafiken stör jag mig på idioter. och på internet. facebook är ibland allt annat än ett härligt socialt medie. därför listar jag, mycket pågrund utav svår uttråkning, de fyra saker jag stör mig på mest just nu:

1. tanten på bussen bredvid mig. jag låtsades sova, men då jag låtsasover dåligt genomskådade hon mig och frågade om hon fick sitta bredvid mig. då jag dröjde lite med svaret för att låtsas låta nyvaken, fyllde hon i med ett "ja, för det börjar bi ganska fullt i bussen!". wiseass, bitch och bullshitter på en och samma gång. visst, bussen började bli full, men det fanns gott om säten längre fram. hon har för övrigt bältet på sig.

2. mensvärk. flikar in den lite otippat såhär mest för att jag i vanliga fall inte besväras utav denna åkomma men just nu, nu när jag har det som sämst, drabbas av en sjuhelvetes sådan.

3. saktkörare. man ska ta det försiktigt i trafiken. det ska man. men folk som utan anledning verkat förväxla gasen med bromsen borde fråntas sina körkort.

4. . detta lilla hjärte-tecken kan verka gulligt. men just nu vill jag bara spy på det. och par som på facebook skriver saker som "du är det bästa som hänt mig gullis, saknar dig och läääääääängtar till nästa helg. puss älskling" - det finns sms. ingen, och jag menar verkligen ingen, mår bra att behöva läsa sådana kommentarer eller statusuppdateringar.

one for the road.

ska man åka buss i över sju timmar måste man ha bra musik i öronen. så jag har lånat kitsuné maison compalition #9 på internet. den kan man även springa till. funkar skitbra. speciellt denna låten. men just på denna bussresan kommer jag mest lyssna på låten nedan.


shoot me.

lite feber. rätt trött. kliar gruset ur ögonen och sätter mig vid datorn. går in på sas.se. går in på kullaflyg.se. går in på skyways.se. går in på sj.se. går in på veolia.se. går till och med in på tradera.se. ingen vill att jag ska åka hem till stockholm. tvingar mig in på swebus.se. swebus.se vill att jag ska åka från helsingborg till stockholm på sju timmar och tjugofem minuter. skjut mig.so maybe i should have booked my tickets earlier. but seriously, going back to stockholm, by bus, for seven hours and twentyfive minutes is going to kill me. so please, someone do it first...

i did not make it, but i will.

hybris. jag har drabbats av hybris, mani och allt sånt som har med envishet att göra. detta har tagit hårt åt mina lår. över sand, stock och sten har jag sprungit med mina underbara nike+ skor som nu är värda varenda krona jag la på dem när jag köpte dem. men min hybris räckte inte till att knipa en plats på tio-i-topp-listan. och nu väntar härligt kompishäng. så mina lår ska få vila lite. till i morgon. hörde jag pepp? hörde jag att södermalm ligger i topp? hörde jag att gäng pd är det coolaste gänget? hörde jag det? ja det gjorde jag minsann!

över sand...

...och över stock.


crap. i didn't make it. another runner had probably been thinking the same as me so i'm now o-n-e kilometer from reaching it. but i'm tired. and my thighs hurt... but i'm on it again tomorrow! promise!

fun fun fun.

liseberg. jag blev seriöst tolv år när kassörskan satte åkbandet runt min handled. och jag åkte nästan allt. iallafall de tuffa grejerna. jag anser det ju vara en sport i sig att åka precis allt, och då menar jag även barnattraktionerna. men det hade vi inte riktigt tid med. sen så blir lillasyster åksjuk bara av att åka i den där långa rulltrappan, så när jag tvingat henne att åka den där pendel-grejen där man gungar fram och tillbaka så att man nästan är upp och ned, så blev det inte mycket mer. men jag var nöjd ändå. så efter en snabb visit hos emma för att kolla sverige-ungern matchen, körde vi hem. illamående, men glada barn.liseberg! the greatest funfair i sweden! since my sister and her bf are wussies and suffer from motionsickness just by getting on the escalators we took off quite early and managed to catch the second half of sweden-hungary at emma's. why am i this into sports all of a sudden?

competative. me? no shit.

competative. me? no shit sherloc. ligger på 37 kilometer. skulle vara gött att hamna på topp-tio-listan. så jag springer väl fem kilometer då. jag gör väl det. får se om det går...i'm four kilometers from reaching the top 10 scoreboard. so i'm off to run for half an hour. wish me luck!

living life in luxury.

det är en riktig lyx att vara hemma hos mamma och pappa. ena dagen kör man ner till malmö, och andra upp till göteborg. avstånden är så löjligt bekväma. dessutom hade vi det fantastiskt på liseberg igår, och idag har jag och mamma powerwalkat på stranden och nu ska vi in till laholm och kolla på fotboll igen. heja lfk!spending time at mum and dad's sure is what i would want to call living life in luxury. it takes an hour and a half to drive to malmoe, and an hour and a half to drive to gothenburg. we had a really good time at liseberg, but since i didn't gather that many kilometers with my nikes me and mum took a powerwalk at the beach this morning. like i said, living life in luxury.

orange is the new black.

kolla vad fint va. snart är hela stockholm orange. sprang nio kilometer i förmiddags, skönt som tusan. och nu är matsäcken packad, snygga men smidiga kläder påtagna och extra strumpor nerpackade. mot göteborg, mot liseberg och mot en hemskans massa springande mellan bergochdalbanorna!look at that map. södermalm is truly in the lead, and it feels soooo good painting those streets orange. ran 9 k this morning, and now we're off to gothenburg to visit the funfair liseberg. excited!

why hide and seek when you can come out and play.

jag sprang 2,5 kilometer. tänkte att jag kan lika gärna ta en runda till. precis i vägskälet där man väljer mellan att fortsätta på 2,5 kilometersspåret eller 4 kilometersspåret tänkte jag att vad tusan, jag kan lika gärna ta 4 kilometersspåret. när jag sprungit klart det tänkte jag att vad tusan, jag kan lika gärna springa 2,5 kilometer till. så det blev 9 kilometer. vilket betyder att vi har 13 kilometer härligt orange dp-färg att måla med. vad ska vi hitta på för bus måntro...


fresh start.

4,77 kilometer. sen sa det pang i magen och hållet spred sig upp till hjärtat. jag är envis och tävlingsinriktad, men inte dum i huvudet. när det gör så ont att andningen ballar ur så får det vaar nog. men oj vad skönt det var. och oj vad jag älskar mitt sportsband. och oj vad gött det ska bli att måla mina första orangea pd-kilometer på takesthlm-kartan. men först lite frukost.

jag har hittat lösningen på mina löparrundor i mörker: en pannlampa.


i ran 4,77 k and then it came. bang! the pain in my stomach spread to my heart and my breath got shorter and shorter. i'm stubborn and competative, but not stupid. when it hurts too much, it's time to stop. but gosh did it feel good? it's gonna feel even better when i start painting that map with orange pd-colour. but first, breakfast. oh, and i've found the solution to running at night: a head lamp!

i know you're probably gettin' ready for bed.


eels - fresh blood.

charging charging charging.

åh vad segt. hade hoppats på att komma ut på en runda ikväll med mitt nya nike+ sportsband, men icke. för det ska laddas i evigheter. så vet ni vad. jag äter en skål glass istället för att öka trycket inför den superrunda det kommer att bli i morgon istället. pepp var det här!


release the fury.

jag måste ha ganska hög halt av testosteron i kroppen. för igår såg vi först clash of the titans, sen transformers 1 och sen transformers 2. eller ja, jag somnade efter halva transformers 2. men i vilket fall som helst verkar det lovande för det faktum att south is the new black. lillasyster ska köpa ett nike+ sportsband till mig, och så snart det sitter på min handled ska det ut och målas. orange är fint.f*** yeah! my sister has bought me a nike+ sportsband, so i'm soon ready to hit the streets! last night we were watching clash of the titans, transformers 1 and transformers 2. this better be a sign of my testosterone levels rising as i'm sooooo stoked to win this thing.

RSS 2.0