our last days in copenhagen.


breakfast for a rainy day.

köpenhamn är grått, men långt ifrån trist. istället för att sura över regnet som piskar en om kinderna på grund av blåsten njuter jag av mr angelos familj och vänner. och shelly.


lazy sunday.

idag har vi inte gjort många knop, och tänker nog fortsätta i den takten...


good morning copenhagen.


because my name is ib and i'm cute as a pig.


preparing for italy. #4.

mot köpenhamn, mot en härlig helg innan vi drar vidare till italien. hej hej semester!towards copenhagen, towards a lovely weekend before we're off to italy. well hello holidays!

together with o.p. andersson and friends.


and that feels so rough.

pojkvännen kan. jonas kan han också. båda tipsade om gotye. och ja, jag gillar det.


at the beach.

stoppade fingrarna i vattnet, tänkte att det är ju inte så kallt ändå. funderade en stund på att ta årets sista dopp. så tog vinden tag i håret och molnen tornade upp sig från syd. tänkte att kanske inte, ändå.


how four hours can feel like four months.

fjärilar från en hel äng samlas i magen. två veckor sedan sist, men ändå är det de sista timmarna innan vi äntligen ses som är längst. fyra timmar. 240 minuter. 14400 sekunder. och minst dubbelt så många hjärtslag.


keep it to the left.

att kunna dra håret till sidan och sätta upp det i en knut. den känslan. för ett år sedan var jag helrakad på ena sidan, men nu har det vuxit ut så pass att jag faktiskt kan sätta upp det och bara använda mig av tre hårnålar. lyx. nu blir det lunch med lillasyster på restaurang sjöhästen (läs: lunchrestaurangen på ica maxi i mellbystrand).


sigrid håller tal.


some people talk about a guiding light.

upptäckte en tävling precis. jag brukar inte nappa på sånt, men nu gjorde jag det faktiskt. jag tror att det är för att jag i all italien-hets blivit så extremt resesugen. och klm har en tävling som handlar om både resa och inspiration. man ska dela med sig av var man hittar inspiration och så kan man vinna det. "lite flummigt" tänkte jag och jag funderade skitlänge på hur jag skulle kunna vinna en fetingresa till maldiverna. men så insåg jag att det är ju jättedumt. för jag hittar inte min inspiration där, iallafall inte vad jag vet. men jag vet att jag hittar den i ljuset. i takt med musiken. och stampandet av olika människors fötter. som möts, för stunden. så vi får väl se om jag vinner den där resan till coachella festivalen nästa år... dela med dig av din inspiration här!

maskinen. foto: emelie birgerssom/emeliebodilelisabet.se

go fish.

ställde klockan på 05:10. på med mössan och fleecetröjan och ner i båten bara. lagans mynnig är bra vacker.


before you woke up.


home: even if it changes, it's still the same.

åmot, mellbystrand eller laholm. hemma är jag iallafall. med allt vad det innebär.


lo-fi-fnk - the last summer.

okej jag har kanske inte lyssnat ännu, pappa tittar på en spansk tv-kanal och då kan man inte sätta på något som stör.


preparing for italy. #3.

jag drar söderut. med mormor yott bredvid mig. inte hela vägen till italien, men hem. hem till mamma och pappa och lillasyster. bästkusten, here i come!


and then the sky opened up.

regn. regn i ölen. regn i håret. regn i armhålan. regn i skon. regn i flera timmar. regn regn regn. shot!


this is how we're gonna grolsch party tonight.

alla kommer att vara där. på ett eller annat ställe. jag ska vara på sneakersnstuff. med bland andra moah som peppar oss med den här:


last but not least.

en fantastisk allsångssommar är över. sajten är omgjord så att den ska funka fram till nästa säsong. och måns har sagt farväl, och kanske på återseende. det hoppas jag också! det är linn muhr som har filmat, en utav mina fantastiska kollegor. nu väntar semester. heja!


when you're not watching.


the end of an era.

igår kväll tog det slut. allsång på skansen. vi skålade och sa hejdå. och jag fick ont i halsen. men ändå, så känns det rätt bra. lite konstigt, men bra.


nanne grönvall @ allsång på skansen.


my favourite interview.

en allsångssommar är över. jag kommer att blicka tillbaka med nöjda ögon. visst, allt kan alltid bli bättre, men ibland måste man få vara nöjd. en utav de intervjuer jag är mest nöjd över är den med johnny logan. så härlig man. och med fingerpaint menar jag nailpolish. om det nu ska vara så noga.one of my absolute favourites intewrviews was the one i did in enlish with johnny logan.

last week in stockholm.

det är mycket som är sista denna vecka. sista allsång på skansen. sista jobbveckan innan semester, tillika sista veckan i stockholm innan semestern. det är mycket som skall göras. men det kommer att göras med lätthet. för det närmar sig som sagt, semester. men först jobbar vi lite.join me for coffe.

servisen jag fått av farmor gör sig fint när man har fint besök. kaffe och äppelpaj blev det.


longing for something to save me.


pretty saturday.

lörsagsfin, brukar man ju göra sig när det är fest på g. nu är det långt ifrån fest på g för min del, men som ett avbrott i fixandet och donandet i lägenheten smetade jag på en ansiktsmask som jag hittade i en låda som jag hittat i en låda. jag tycker ständigt att det är roligt att läsa de små texterna som finns till exempel på produkter som ansiktsmasker. på denna förtydligades det, på två ställen, att ansiktsmasken inte är ätbar. jag fnissade lite och tänkte att vem är så dum som... mitt i ett fniss insåg jag hur gott den luktade. vanilj och fudge. så jag gjorde det. jag slickade lite på läppen. de borde ändra varningstexten till "produkten smakar skitilla", för att tala klarspråk. men nu är jag, eller iallafall min hy, lördagsfin!

i'm not the pampering kind of girl. but as i'm spending my saturday sorting my new flat out, i kind of needed a break. finding a salf-heating vanilla fudge facemask was just the thing i needed. what i am tho, is a fan of the instructions of usage that you see on products like this facemask. twice, thay make clear that the facemask is not edible. i smiled to myself thinking who's that stupid... me. i'm that stupid. the smell was so temting. hot fudge and vanilla. i just. had. to. lick. my. lip... they should change the instructions to something like "this product taste like shit". but now i'm nicely pampered and ready for more sorting!

friday fine by me.

inte en fredag utav det stressigare slaget, som tur är när den skulle kunna filmatiseras som "snor - the never ending story". men nu bär det av mot filmhuset och inspelning av lilla al-fadji show. hepp!
if i was way out west...

så hade jag (förutom allt det där självklara) sett janelle monáe 16:10 och sedan försökt pricka in både syket och sbtrkt.so damn proud of these guys!


pancakes will make me well.

i söndags när jag och mr angelo smällde i oss amerikanska pannkakor till frukost såg det ut som på bilderna nedan. idag, när jag något feberyr slängde ihop amerikanska pannkakor med äggskal i, såg det inte ut som på bilderna nedan. summa sumarum: bilderna nedan är de ni får se.


on sunday, when me and mr angelo stuffed urselves with delicious american pancakes for breakfast it looked like it does on the pictures above. when i today, slightly nausious, made american pancakes with a hint of eggshel, it did not look like the pictures above. therefore, the pictures above are the pictures you get to see.

sick.

ugh. på måndagarna sitter vi och jobbar nere i en kall källare. i måndags var det dessutom kallt som i början av oktober. så jag blev sjuk. så nu ligger jag och surar i min nya säng. och är sjuk. men så fort jag piggnat till lovar jag att till exempel lägga upp bilder på den här lägenheten jag talar så gott om! tills dess: vitlök i örat!


urgh. i'm sick. in my new bed, feeling awful. but i promise to take lovely photos of this lovely new place as soon as i feel better. promise!

things that make me upset.


move.

jag vill ut och resa. och göra fina små filmer. helst på samma gång.i want to travel. and make little movies. preferably at the same time. like this one.

yet another monday morning.

även om jag helst hade snusat vidare i nya sängen, i nya lägenheten, tillsammans med mr angelo är det skönt att vara tillbaka på jobbet. och skansen. det vankas så mycket bra denna vecka. våra rookies till exempel, och så ska albin flinkas och fredrik meyer tolka barbro hörberg.


even if i much rather had stayed in bed with mr angelo, it feels good to be back at work. at skansen. am so much looking forward to see our rookies perform on stage tomorrow!

there's a que from the hallway to the street.

inflyttningsfesten igår var så trevlig att jag glömde bort att ta bilder. men en fick jag. efter att alla gått hem, efter att ha målat på dörren.


the moving-in-party last night was so much fun i complelety forgot to take pictures. only managed to get this, after everyone had left, after drawing on the door.

really, this is the place.

njöt av bubblor och bridesmaids igår - fantastisk film. se den!


last night we enjoyed our new place with bubbles and braidsmaids. great move. watch it!

this must be the place.

tio flyttkartonger, två besök på ikea och nio timmar senare går det sitta i den nya soffan. i den nya lägenheten. mellan telefonplan och örnsberg. ett stenkast (nåja) från södermalm och några skutt från langens nya lägenget. nu skall det drickas öl, innan bokhyllorna skall skruvas ihop. och vet ni vad, jag känner mig redan hemma.


ten movingboxes, two visits at ikea and nine hours later you're more than welcome to take a seat in the new sofa. in the new flat. just between telefonplan and örnsberg. not too far from södermalm and p-r-e-t-t-y close to langen's new place as well. now, time for moving-in-beer before it's time to put those bookshelves together. this sure is my place.

summer is not over. yet.

även om man i luleå varnar för rasrisk, och bladen på träden börjar bli gula tänker jag ha sommar i sinnet ett bra tag till!i'm sooooo gonna have summer on my mind a bit longer. even if the leaves are turning yellow.

we own the sky.

trött, tröttare, emelie. nja, så farligt är det väl inte och luleå var fantastiskt på många vis. har alltså varit där över dagen med jobbet, filmat killarna i raglephant som vann rookietävlingen. nu väntar intankning på redaktionen, nudlar till middag och sedan kommer mr angelo äntligen till stockholm.


tired, more tired, me. well, it ain't that bad yet and luleå was awesome! have never been that far north in sweden and can't wait to go back. was there working, as the guys that won our rookie contest live up there. now, more work. later, instant noodles for dinner. even later, mr angelo finally arrives in stockholm.

timbuk has arrived.


preparing for italy. #2.

när jag bodde i helsingborg waxade jag mig ofta i malmö. för att den salongen var så ruskigt bra. har dragit mig för att waxa mig i stockholm, mycket på grund av ekonomiska skäl. men nu var det dags. av en slump cyklade jag förbi en salong på kungsholmen, precis vid rålambshovsparken. de hade en ledig tid i eftermiddags, och jag kan sammanfatta besöket såhär: personligt, prisvärt och med grymt resultat. så nästa gång du planenar att go brazil - gör det på complete [me] och fråga efter nathalie.this will not be a translation, more me telling you that in swedish i wrote about this beauty salon i found where they do awesome brazilians. i'm soooo ready for sunbathing in italy.

greatest moment of today:

hans-erik dyvik husby. jag saknar ord.hans-erik dyvik husby. or hank von helvete, as you might know him. i'm out of words...

preparing for italy. #1.

satsar stenhårt på att slå åwesomeness i yatzy. införskaffar ett eget set och övar, övar och övar.


i'm so going to beat åwesomeness in yatzy. just bought my own set, and will now practise, practise, practise.

take me back to july.

juli kom och gick. på tok för fort. vad hände liksom? jag minns förra juli. full av varma dagar med langen och full av överraskningar. bilden är från just då, från en utav överraskningarna. förra juli. slår detta årets juli. så är det bara. får se vad augusti kan nå upp till. men jag sätter allt på september. där har vi en månad med potential.


july came, and went. way too fast. what hapened? i remember july 2010. full of surprises and full of happy moments. the picture above is taken at one of those surprising, happy moments. july 2010 beats july 2011 big time. oh well, let's se what august brings. or september. now that is one month i'm betting all my money on!

RSS 2.0