read it.this entry is in swedish so don't mind. and it's about a silly silly blogger. so really, don't bother.

early morning call.

det sämsta med att jag sov över hos carofina igår är att vi såg "something's gotta give" och den var apdålig. det bästa är att det är så mysigt att lägga huvudet mot hennes axel och bli klappad på huvudet. men det allra bästa, det är att jag redan är på art89. redo för en härlig vecka. pigg och vaken, med morgonpasset och felix herngren i öronen. jodå.the worst part of my sleep over at carofina's was that we saw "something's gotta give" and it sucked. the best part was resting my head on her shoulder and her stroking my hair. the very best part was that we got up really early so i'm already at work. awesome.

tender tulips.

ersätter mamma och lillasyster med ett fång färgglada tulpaner. ser nästan ut som att det är vår i mitt vardagsrum.

so mum and sister have left the building. they did leave me with tulips tho. looks like spring is in my livingroom.


whilst visiting stockholm.

mamma, syster och jag. och kusinbarnet med känsla för iphone. och orangeriet och stadshuset. och solstrålarna.

mum, sister and me. and my cousins baby girl. and orangeriet and stockholm city hall. and the sun.


talking about teitur.

"ja men det var ju som när vi bodde på irland. då hittade vi den där puben som elin snackade om. ni vet elin som var ihop med mange ett tag. så vi hade det hur bra som helst. klart, det kunde ju kanske varit lite bättre om vi hade haft andra jobb men karin sa..." detta lyssnade jag på igår kväll. teitur är en ganska lågmäld sångare och lämpar sig kanske inte jättebra för en fredag på debaser. men efter att sällskapet tystnat, för att jag bad dem hålla häft, fortsatte spelningen helt i min smak. lite nytt, lite gammalt och mycket dist. favoriten josephine spelades och catherine the waitress fick mig att dra på smilbanden. teitur har en fantastisk röst, och efter att ha lyssnat på honom sedan 2005 var det fantastiskt att få se honom live. gratis, dessutom. det goda blev på så sätt ännu godare."it's kind of like when we lived in ireland. we found this pub elin was talking about. you know elin who dated mange for a while. so we did have a relly good time. could have been better, i guess. if we'd had better jobs i mean. but karin said..." this is what i listened to last night. teitur is not a loud singer. maybe not suited for a busy friday night at debaser. but as soon as the souple next to me shut up, since i asked the to, the concert continued just as i wanted. some new stuff, some old stuff and a lot of distortion. he played josephine just at the right time, and catherine the waitress made me smile. teitur has got an amazing voice, and listnening to him since 2005 has made me kind of fond of him. so finally watching him live, for free, is the best thing that has happened in ages.

for the greater good.

tycker det är fantastiskt att semmelmannen tagit på sig detta uppdrag. jag gillar inte ens semlor särskilt mycket, men är sjukt impad av det arbete han lägger ned. mera hängivenhet från folket!so in sweden we eat this pastry called "semla". it's a soft bun filled with almond icing and whipped cream. and icing shugar on the top. it's kind of a big deal. so this guy, calling his blog semmelmannen, has decided to eat one a day, rating them on this blog. he's gonna get fat.

this is my kind of man.

hittade denna bild som gav mig ett helt nytt perspektiv på män. mannen jag gifter mig med måste kunna lyfta mig på en arm. så det så. andra perspektiv på män kan du även få på högkvarteret den 9 mars.


sister. mum. sophia. teitur.

mamma och lillasyster är på väg till stockholm. så himla fantastiskt. sen så är sophia hemma. och ikväll spelar teitur på debaser. kan ju knappast bli bättre.mum and sis are on their way to stockholm. and sophia's home for the week end. and teitur is playng at debaser tonight. this week end is going to turn out p-r-e-t-t-y good.

i've got a feeling.


this is me, in the house.

suddigt och dant men här sitter jag i en fåtölj i big brother huset. joråsåatt...


what i wanna do but winter refuses me to.

jag vill springa till refused. men vågar inte. kommer få krupp i lungorna och halka. jag saknar mitt gäng.

refused - it's not o.k...


let's go back to the start.

ikväll har jag gjort det absolut ovettigaste. jag scrollade ner på min facebook. allra längst ner. till den 10 juni 2007. då joinade jag facebook. sjukt.


what you did not know. part III.

jag hatar allt som har en text som beskriver vad man ska ha i/på den/det.


this is going to be good.

ballar av stål. premiär i kanal5 7 mars 22.00. kommer bli bra.


i'm deeply in love with stockholm.


me. moah. helsinki.

vi bokade färja. men inte bokade vi några måltider. nej för tusan. vi tar med kexchoklad. man får köpa fyra för tjutvå på daglivs. framme i helsinki ska sophia ta oss till tre kyrkor och tre museum. eller till tre tre-ställen. vi ska dansa och dricka sambucca. och hångla med mumin. i mars. sen flyger vi hem. för säkerhets skull. vilken grej.


and it hurts, hurts, hurts.

jag har fått en spink i nageln. helt ärligt, hur lyckas man med det. hur kan det ens vara möjligt? det må inte se mycket ut för världen, men den är där. i ringfingernageln. jaja. hellre det än en nagel i ögat antar jag.


this is me right now:


i need her.

snart kommer hon hem. min glada lilla säl. i min fina jacka. som hon får låna precis hur mycket hon vill. och även om det bara är för en kort stund, kommer den stunden vara precis det jag behöver just nu. sophia flytta hem för i bövelen.


this girl has got it.

jasmine kara. så liten men så bra!ain't no more room.

all out of words.

vill presentera två bloggar jag läser. den första läser jag för att det är roligt. jätteroligt. den andra läser jag för att jag blir så arg att jag får ont i magen. jag kan ibland uppfattas som lätt självgod. och jag säger ibland att jag jobbar när jag kanske borde säga att jag är på praktik. men kom igen.


you are worth so much more.

mia och klara. om det här med män. och att gå händelserna i förväg. i del tre, 7:40, summeras det så bra. "nu ska vi liksom ut och dricka öl här, nu ska jag få ränna runt som en galning i butikerna här i veckan och leta efter kläder. vad ska jag ha på mig. ska jag gå in i den grejen."


you are hurting in me.

öppnar kylskåpet och tar sikte på juicen. juice är bra grejer det. andra bra grejer är vegetarisk lasagne, rödvin och parmesan. efter det finns det även bra grejer som att petsounds firade fem år igår och bjöd på öl. så nu sitter det fint med bra grejer som juice.


the pacific.

jag kollar på the pacific. i väntan på att det ska bli tid att gå in i big brother huset. luring är sjuk och jag måste hitta någon annan som vill följa med. sugen?


summer come soon.

d&g's vårkampanj sätter mitt blod i omlopp och jag vill ha sommar nu. nu. nu.


irina werning - back to the future.

foto: irina werning.

watch it again and again.

ni som missade ana gina show igår kan kolla på det genom att klicka på bilden. och gillar ni helbilderna (när både ana och september syns i bild) med de fina utsnitten så vet ni vem som ligger bakom dem...


let's make contakt tonight.

contakt. landet. 20.00. 60 spänn. kom då!


the strokes - under cover of darkness.


bring on bright eyes.om man inte har varit på konsert på debaser medis med så kallad biosittning, är det lite svårt att förstå känslan. känslan av att ha ett plexiglas mellan bandet och dig. och det faktum att du sitter ner. med riktig otur med en balk precis framför sångaren. till en början är det ganska odrägligt. sen vänjer du dig. du vänjer dig vid att inte få tinitus och överraskas av att ljudet är riktigt bra. du vänjer dig vid att inte få en armbåge i sidan och vid att få strålkastarna rakt i fejjan lite då då och då. och bright eyes. bright eyes var bra. har man inte lyssnat på ett band och har de här "åh-hoppas-de-spelar-den-och-den-och-den-låten" förhoppningarna blir det lite segt att bara sitta och lyssna. men tack vare genomlyssnande av nya skivan gånger tre, lös jag upp både tre och fyra gånger. jag vet inte vad någon utav låtarna heter, men känner inte att det är relevant. bright eyes gick igenom ändå. både plexiglasrutan och mig. nästa gång ska jag vara mer förberedd.

just wanna have sex, baby.

på lördag drar jag med mig siggeluring in i big brotherhuset. hon menade på att hon inte tänker gå på toa i huset. det ska jag göra. sen sa jag att jag skulle visa brösten. siggeluring ville hemskt gärna tro på detta. givetvis tänker jag inte göra det. men det är lite som det här som när man sitter i en stor, knäpptyst sal och måste hålla sig för att inte skrika ett fult ord fakt ut. eller när man bokstavligt sitter på händerna och stirrar på en knapp man inte får trycka på. så jag kan inte lova något. men det är lördagens bekymmer det. nu ska jag researcha mera. det är roligt det. men jag råkar ofta hamna på sidor som handlar om justin bieber och inte det jag egentligen är intresserad av. men seriöst, detta är rätt gulligt.


gorgeous gina with sparkling september.

igår spelade vi alltså in ett nytt avsnitt av ana gina show. sköna september var gäst, så missa inte det i morgon klockan 20.00! eller när som helst efter det.


you say taco i say tacotuesday.

hektisk dag på praktiken/jobbet/art89/kallatvadnivill med såväl research som inspelning av nästa ana gina show. fick sköta kamera tre. den där spännande helbilden där jag kunde växla mellan två utsnitt. passade min kompetens ytterst väl får jag säga. efter det blev jag korsförhörd av ordförande och vice ordförande vid ssco om yh-utbildningar och deras engagemang för dessa, mycket givande. men mest givande var nog införandet av "tacotisdag" som premiärades på vasa. buffén var väl sådär men ölen och sällskapet desto bättre. imorgon vankas det spännande frukostfika på förmiddagen, mer om detta vid senare tillfälle, och efter det lämpligt nog besök av yh-myndigheten på skolan. alla måste vara där. men korsförhör skrämmer inte mig. sedan blir det middag på mest och kvällen avslutas med first aid kit som förband och bright eyes som head act på debase medis (slussen?). oj, andas var det visst...

riktigt såhär onöjd med tacubuffén är jag dock inte...todays news:


läs hela nyheten här.

make a move, move in, move out, move on.

"men usch, vad ska jag säga. vi har ju inte pratat på flera år." - "börja med att säga hej." - "men åh, han är ju i stockholm. vi måste ju träffas. det kommer vara jättejobbigt." - "vadådå?" - "ja men jag var ju j-ä-t-t-e-k-ä-r i honom." - "då är det väl jättebra att du träffar honom för att se hur tjock han har blitt." - kombo per ser positivt på det här med att träffa ex.


the people's key.


bild.

goulash is so january 2011.

idag glömde jag visst att äta lunch. jag fastnade liksom i en massa konstnärer. detta komspenseras dock enkelt med ett hastigt intag av spenatsoppa med två ägg istället för ett. om gulasch var soppan i januari, är spenatsoppan soppan i februari.


just keeping them safe.

det blev till att jobba hemifrån idag. för att säkra den fyiska hälsan på art89. jag känner mig frisk, men man vet ju hur magsjuka smittar... så jag blandar research med skön frukost. och morgonpasset i p3.


you gotta love tumblr.

jag vet. jag vet precis vad ni kommer att tycka. "nämen inte en sak tiiiill!". men jag kan inte hjälpa det. jag älskar min blogg. jag älskar min yo. men nu har jag även börjat älska min tumblr. den är så fin. och jag håller just nu på att försöka få bloggen att se undefär likadan ut. det går sådär. någon som är grym på det här med webbdesign, css och html och vill hjälpa mig? sen ska jag försöka samla allt på en plats, som allt kan utgå ifrån. en bas, liksom. en emeliebodilelisabet-station där man kan välja var man vill hamna. i vilket fall som helst är det sovdags nu. för i morgon är det jobbdags. äntligen!

perfection spelled like carbonara.

the day before smellentinesday.

det finns i nuläget inget jag ogillar mer än alla hjärtans dag. för ett år sedan vad jag "så glad att jag inte har någon man i mitt liv just nu som jag måste köpa choklad eller något annat gulligt till" och det skulle jag vilja påstå att jag är fortfarande. och jag jobbar gärna hela dagen i morgon utan att på något som helst sätt bli påmind om alla tusenlappar som slängs på onödiga praliner, rosor och mjukisdjur. äsch, ge mig en kram på onsdag istället och jag lovar att jag uppskattar den mer. nu ska jag dammsuga. för det är sånt man gör när det är dan före alla stjärtans dag.finally hungry.

vaknade. hungrig. härliga känsla. frukost. åh du ljuva sak.


things to do when nothing else is possibe.

jag kan i nuläget göra fyra saker. sova. dricka vatten. gå på toaletten. och så nu den fjärde: kolla på tv.

dagens tv-tablå:

09.00, svtplay: jakten på lyckan - för att det är hanna
09.30, svtplay: jakten på lyckan - för att det är hanna
10.05, svt1: dom kallar oss artister - för att det är oskar
11.50, svt1: dox: dear zachary - för att det är dox
sedan är det sovpaus fram till
19.00, svt2: mando diao - för att det är mando diao

bild.


just try to eat something.

jag kräktes i morse. två gånger. jag trodde att jag skulle dö. det gjorde jag inte. istället ligger jag nu i sängen med kramper i magen, och lämnar den endast för att rusa till toaletten. jag vill ha min mamma. några bitar mango och några bitar banan ska jag försöka få i mig. men jag hoppas inte på något.


concert II.

...och på torsdag tänkte jag gå och se contakt på landet. har inte sett killarna spela sedan i somras så det ska bli väldigt, väldigt kul.


concert I.

nästa vecka bjuder på två konserter. på onsdag ska jag se bright eyes på debaser. kommer bli guld...

bild.

hello hello.

lillasyster vet att jag är (lite) kär i hello kitty. så jag fick alltså detta fantastiska skal. gillar fingret i näsan.


soundtrack of our night.

vi rensar ut kläder. kollar film. äter carbonara. kramas. så som systrar gör. och lyssnar på musik.


she got me t-h-e bag.

lillasyster mellanlandar i stockholm efter två veckor i thailand. fantastiskt. fick en efterlängtad lite läderväska till iphone, kort och småpengar. och ett hello kitty-skal. jättefantastiskt.activating alex prager.

weactivisten alex prager har fotat bottega venetas vår- och sommarkollektion 2011. duktig fotograf må jag säga.


not mr. nobody.

igår såg vi mr. nobody med bland andra jared leto. jag brukar sällan vara såhär rättfram när det gäller film, men det var nog det sämsta skit jag sett på länge. så, nu vet ni det.


big brother is watching you.

big brother har premiär på tv 11 nästa söndag. men nästa lördag, det vill säga den 19e februari, ska jag provbo i huset och jag får ta med mig någon! vill du vara denna någon som mellan 16 och 19 kan provligga sängarna, provdricka vattnet och härja runt innan deltagarna flyttar in? kommentera i så fall, så plockar jag en vinnare i helgen.


towards the art. the art89.

första dagen på art89 idag. mycket spännande. ser väldigt mycket fram emot att göra min praktik där. de har massor med grejer på g. och så producerade de rebecca & fiona. passa på att kolla på svtplay innan den 20 februari.


sushi for beginners.

varken jag eller carolina är särskilt bra på att äta sushi. jag kan manövrera pinnarna men skulle helst äta med fingrarna, och carolinas bitar badade mest runt i soyan. i vilket fall som helst hade vi det riktigt trevligt på ljunggrens och konstaterade att kläder det kan man ändra på, men högt hårfäste sitter i generna. och det där med att stava ordet dag som "dah" har vi aldrig förstått oss på. men vi förstår oss på varandra, iallafall. och sushin, den var riktigt god den.


how come you start saying hello when i stop.


my work here is done.

eftertexterna. de rullar. de är rättstavade. och de är beviset på att mitt arbete med filmerna är färdigt. nu ska jag bara, personligen, överlämna en kopia till de medverkande. iallafall till de flesta utav dem. och det kommer att kännas så bra. denna härliga, härliga känsla. obeskrivlig. elias är bäst.


very last sunday.

för sista gången på iallafall ett litet tag spenderar jag söndagen i skolan. filmerna ska finslipas. och läggas på en masterdisk. sen, kära vänner, är vi klara. kommer att få bli en hel del skön musik under tiden som filerna exporteras. och kaffe.


black swan.


watching the melodifestival.

kollar halva melodifestivalen - delfinal ett på webben såklart. gillar hittills ingen av låtarna, men den där christoffer hiding är ju rätt söt faktiskt. så jag hejar väl på swingfly om inget annat. men mest hejar jag på marie serneholt. vilken vacker kvinna! duktig är hon också. heja!

bild: hd.se.

it's on itunes.

kom å kööööööööp. newkids första singel. på itunes. bara gööööört!


it will always be there.

efter att vi spelat skivor igår drog vi till grafikskolan på fest. det var lite galet och mycket konstiga människor att kolla på. sånt som jag gillar. och nicke var där. det var extra roligt. det är nicke som tatuerar mig och jag är så glad att det är just han som gör det. börjar redan klura på vad nästa skulle kunna bli...


music for breakfast.

vaknade fjorton timmar senare med huvudvärk. kind of saw that coming. men nu ska här ätas frukost och väljas låtar till ikväll. jag är trött, men taggad.in charge of the record(s).

just det! i morgon kväll ska jag gästa servicegruppen på sense, vid mariatorget. 20.00 börjar musikquizet, och efter det ska jag lira lite skivor är det tänkt. hur nu det ska gå, med tanke på att jag aldrig gjort det förut. men kom förbi! lovar att spela denna:


too tired to function.

det blev lite fel i eftertexterna. och någon namnskylt hamnade lite fel. och vi har några saker att rätta till på söndag, elias och jag. men jag sov iallafall mellan elva och halv tre idag. sedan var det dags för event och visning av filmerna. de gcik hem hos de flesta och jag är nöld. på söndag kommer jag vara nöjdast. men nu, nu ska jag sova. kan inte tänka klart. note to self/all: det är inte bra att vara vaken 52 timmar i sträck.

vi hade heliumballonger i hela taket. det var coolt.


so maybe i spelled some of the names wrong in the credits. and maybe we've got  few things to sort on sunday. but seriously, when you've been up for 52 hours straight, things could be worse. we're almost done. the event where we showed your films went well. but i'm not well. as i said, when you've been up for 52 hours, things could be worse. and they are. i'm dead.

new record.

okej. så jag är uppe i fyrtiotre timmar. ska man ens kunna hålla sig vaken så länge? och den positivitet jag kände för några timmar sedan har grusats av codec och fel inställningar och bristande kunskap. underläge. jag är i ett sådant underläge att jag snart ger upp. och så har jag fått sixpence none the richer med kiss me på hjärnan. vad är det som pågår?just a few more hours.

nej det blev ingen sömn i natt heller. istället har jag redigerat. och drivits till vansinne. klockan 03.48 händer något speciellt i kroppen. det märks inte när man sover, eller om man är full. men det märks när man varit vaken på tok för länge i ett och samma sträck. men nu är vi snart där. snart framme vid mållinjen. ska bara klippa färdigt den fjärde och sista filmen. elias är här. och fredrik. det är väldigt skönt att ha dem här. jag har varit vaken i trettiotre och en halv timme. tänkte slå mitt rekord på trettiosex. när jag ändå är igång.


keep up the good work.

nåja, har man varit vaken i 36 timmar är det väl ändå okej att försova sig en timme. tycker jag iallafall. och det går ju så bra med klippandet. bitarna faller på bättre och bättre platser, och inte nog med det har jag hunnit vara på möte med art89. det lutar styvt åt att jag ska göra praktik där i vår. känns hur bra som helst. och så har jag lite andra grejer på g. spännande. men hade en restresa till något varmt land inte varit fel. typ på om två veckor kanske...RSS 2.0