thirty six hours later.

äntligen hemma. äntligen säng. äntligen sova. inget mera snabbkaffe. inget mera final cut. inget mera trimmande. inget mera pusslande. inget mera suckande. tills i morgon iallafall. men först sju timmars sömn. rätt lagom efter 36 timmar utan det minsta sådan.


twentyfour going on twentyfive.


eyes wide open.

jag är fortfarande vaken. jag menar, varför vara vaken i femton timmar när man kan vara vaken i tjugofem. minst. fortfarande respektabel bild på trött och sönderredigerad producent, dock.


sounds of perfection.

i jakten på det perfekta tankesoundet lånar vi fjärilen och glaskupan på internet. för övrigt en film som måste ses.


the producer.

en något respektabel bild på en trött och sönderredigerad producent, tycker ni inte?


oh yes you are so just let us know it.status:


have a nice walk.

farsta. lördag. elias. henric. litzah. och jag. och solen. och upp-suga-mode innan redigerings-mode.


i had summer on my mind and now it's in my kitchen.


bye bye christmas.

kom hem och fick nog. marie är borta. men hennes pepperkakshus bara stod där i fönstret. och symboliserade på något sätt saknaden av henne. ihåligt. och lite vidbränt. så det fick åka i soptunnan. bums.


just a thought.

om man vill bli vän med någon på facebook, som man inte pratat med på sex år och som för övrigt var tokkär i en, borde man kanske skicka ett mail i samband med vänförfrågan, eller iallafall skriva ett när den personen accepterat vänföfrågan. så tänker jag iallafall.


london. mid april. four whole days. excited.


and then the stress came over me live a wave.

nej men jag får inte alls panik när min redigerare får tokont i magen och antagligen måste åka till akuten. nej nej. jag äter en kexchoklad och ser det positivt: det är tur att vi klipper i final cut och inte avid. för jag kan ju iallafall åtta kortkommandon i final cut. och herregud, klippa fyra filmer så att sista framen är satt i morgon kväll är ju inte så svårt.


time sure flies.

live-versionen jag lyssnar på på spotify är bättre men i vilket fall som helst:


killing it with kilroy.

ikväll tar jag en paus från redigerandet och drar till lilla hotellbaren (scandic malmen) och kollar in kilroy. blir ju så glad av att se dem! ni som inte kan komma dit kan lyssna på spotify.


screening going well.

vi screenade våra väldigt ofärdiga utbildningsfilmer idag. det gick bra. det gick jättebra. och det känns så sjukt skönt. nu ska vi bara klippa färdigt dem, spela in lite nya speakers och ja, allt annat som behöver göras. i frukt- och kisspauserna peppar jag med en utav favoritlåtarna just nu.


just another manic... what day is it again?

jag vet inte vad det är för veckodag. mina lördagar har förvandlats till tisdagar och igår kunde lika gärna varit fredag.


she's leaving me. for real.

marie åker hem till norrland idag. men vi säger inte hejdå, vi säger att vi ses igen. men oj vad jag vred och vände på mig i hallen. och oj vad konstigt det kändes att säga att hon skulle kasta in nycklarna i brevinkastet. usch. igår dansade vi iallafall tills fötterna ömmade på berns. med både perta mede, alcazar andreas och pernilla august. mäktigt.


it's so shiny.

hittade en förvirrad guldbagge på spårvagnen.what a way to start this morning.

vaknade av att fastighetsskötaren ringde. han ville komma in och fixa vasken som läcker. jo jag tackar jag. han och hans kollega fixade vasken, bytte packning i blandaren och inte nog med det. de satte upp hatthyllan! visst, jag rensade överfyllnadsskddet (slang full med uråldrig gammal skit som ruttnat. luktar illa), men de är riktiga änglar. härlig start på dagen, som kommer fortsätta i samma anda. såg jag en förvirrad guldbagge irra runt på sergels torg... hm... vi kan iallafall fortsätta morgonen med en skön låt.


that's my girl.

inte petra alltså, utan marie. det är min älsklingsmarie som lyfter på baggen! och så bra hon gör det.


thirteen hours later.

tjugo över åtta lämnade jag gubbängen i morse. tjugo över nio, det vill säga tretton timmar senare, landar jag hemma i lägenheten. andas ut och tycker att det gått bra idag. lite stressigt kanske, men ändå bra i slutändan. och det är ju ändan som räknas. nu ska det bara duschas och bestämmas kläder. peppas inför guldbaggegalan i morgon. nu kör vi! eller ja, i morgon alltså. ni måste kolla. svt.se/guldbaggen 18.30.


from my point of view.

när bussen var tre minuter sen började jag stampa lite lätt i marken. visst, sl-appen visade att nästa buss från ropsten till hangövägen skulle gå först i morgon måndag. "måste vara något fel på appen", tänkte jag och stampade några gånger till. det tog mig ytterligare tre minuter att inse följande: buss 76 går inte på söndagar. det är jättelångt att gå till fots från ropsten till hangövägen. jag måste ta tunnelbanan tillbaka till gärdet och gå den tolv minuter långa promenaden till skolan.

jag stampade i marken jättehårt och köpte en toscabulle. sedan så hittar man ju så mycket roligt att fota när man går den tolv minuter långa promenaden.


it's been another ten years.

lagom till att jag sprättar upp moahs post dimper det ner ett likadant kuvert i hallen. både jag och moah har fått en. inbjudan till den där festen. den där festen som betyder att tio år gått jättefort. dagen till ära, det vill säga moahs födelsedag, tar jag på mig långkjol för första gången på tio år. och det är samma kjol, som senast. men moah har iallafall bara blivit ett år äldre sedan vi firade henne senast. men kakan som bakats, det är densamma.


printscreens.

tre bilder på tre utav de som medverkar i våra filmer. al, grymmaste frisören på söder. mrs murphy, formgivare och illustratör som du aldrig glömmer. danne, startade salong betong med bläckan och gick från ingenting till någonting. fotograf: elias sjöblom.


what makes me superwoman.

vi är på det igen. det betyder att jag på det igen. den där "äta-frukost-lunch-och-middag-i-skolan-och-sminka-sig-på-bussen-innan-det-är-dags-för-fest" livstilen. som jag trivs så bra med. speciellt när jag har valt att hålla mig borta från berusningsdrycker en hel månad. då är jag superwoman. ska se om jag kan få upp lite smakprov på det vi filmat och nu sitter och klipper. några printscreens om inget annat.


happy birthday my silly but oh so lovely friend.

idag fyller marie 25 år. jag och per sjäng och gav frukost på sängen. och så fick hon sova i min säng. prinsess-sängen. jojo.what i'm doing monday.

jag ska inte vara jovans assistent. men det ska nog inte khadidje heller...


very long day indeed.

redigera. tanka in. plocka ut. flytta om. steka. gå på möte. skriva ansökningsbrev. fortsätta redigera. och plocka ut, och steka. guldbaggen hägrar där borta, bakom en helg full av redigering.


we're back on track.

kamratföreningen gängkutarna är tillbaka. tillbaka för att ta stockholm. eller iallafall regera på södermalm. första rundan på två och en halv månad (för mig iallafall) vart inte så tokig ändå, med tanke på att vi allt som oftast fick trippa fram för att inte halka. efteråt dricker vi kaffe, äter sugarsnaps och stretchar. sånt man gör, helt enkelt.


stars on skates.

som vi har åkt. i flera timmar! galet härligt. och bra bilder blev det också. lite ostadigt med glidecam på skridskor och viftandes med ballonger. och langos. och kåla. och färgglada lampor. och inga tryckskador! bara lita kall om tårna.


skatin' on my ice skates.

då var understället på igen. nyponsoppan kokad och äggen likaså. hela dagen kommer att spenderas på östermalms ip där vi spelar in ett drama som ska visas i utbildningsfilmerna vi gör. det är isfestival på g! jo men visst, langos, kåla (ja, kåla...) och allt det där! fick låna ett par skridskor av claudia igår, ska bli intressant att se hur det går. vill ju helst undvika tryckskador...

a worthy winner.

såg svinalängorna och kunde inte sluta gråta. grät i tjugo minuter efter att eftertexterna börjat rulla. ska bli väldigt intressant att jobba på guldbaggen på måndag och se vad den tar hem. för en vinnare, det är det.

bilden lånade jag härifrån.

i am the human sandbag.

idag har vi filmat precis hela dagen. det har gått bra. det var kallt, men gick bra. vi fick filma inne på skandia på drottninggatan. tacka tusan för det. lite varmare, och fruktansvärt fina bilder. det som är lite drygt bara är att jag ibland måste agera human sandbag - stativet vill inte stå ordentligt, men då vi inte har några sandsäckar får jag vara sandsäck.so we've been shooting the whooooole day. fun, but cold. cold, but great! kind of annoying tho is that i sometimes need to act as a human sandbag. the stand won't stand properly, and since we don't have normal sandbags, we're using me instead.

our own moviestar is ours the whole day.

om en kvart åker jag för att skriva ut manus. med en glidetrack under armen. sen ska jag möta upp bianca och elias på hötorget. vi ska filma precis h-e-l-a dagen. därför blir det underställ på och pepp med skön musik.


i'm starting my own business.

ja ikväll lutar det åt att jag tar tag i det där jag gått och dragit mig för väldigt länge. registrerar egen firma. usch. låter så läskigt vuxet. samtidigt är det ett vettigt steg i rätt riktning. har sneglat lite på bolagsverkets hemsida men tänker nog vänta tills marie kommer hem. behöver lite moraliskt stöd!


two bananas gone bad went well.

jag har precis bakat den absolut godaste banankakan. receptet hittar ni här. tack mamma för formen! guld!


enlighten and light up.

ibland är det skönt att bara träffas en stund, stämma av så att man tänker likadant och lägga grunden för hur man ska gå vidare. jag snackar inget kärleksförhållande nu, utan något mer. ska man göra film ihop är det viktigt att man siktar mot samma mål. det gör jag och henric. vi drack te och kollade igenom allt det material vi filmat för våra utbildningsfilmer. jag har fått den finaste saken av henric. en usb-lavalampa. gör min dag varje dag!


not that loaded.

loaded på debaser bjöd på markus krunegård, strokes, the coarl, the jackson 5, johnossi med flera. vi dansade och sjöng med. kvart i tolv kurrade min mage så högt att jag var tvungen att dra till med ett "jag måste äta något, mitt blodsocker är jättelågt!". "äta bör man!" svarade vakten och lät mig gå iväg för att äta och sen komma in igen, fastän man egentligen inte får.so i wasn't loaded at loaded at debaser but loaded gave us markus krunegård, the strokes, the coral, jackson 5, johnossi and more. we sang and danced like we were seventeen again and had a wicked time.

dancebander babes.

återförening ikväll! finaste dansbandskampenbrudarna intar lilla hotellbaren på malmen och sen får vi se vart vi hamnar. men det kommer bli en grym kväll! marie och jag grundar med nudlar. super nudlar för att vara exakt.


super scone.

hon åker ju i morgon. den där sophia. inte helt okej. därför äter vi scones hemma i gubbängen och sörjer. kardemummascones och lemoncurd. som vanligt.but the play such good music.

gårdagskvällen slutade på marie laveau. rebecca och fiona spelade. jag kavlade upp tröjan i midjan för att svalka mig på det svettiga dansgolvet. jag har ju egentligen svårt för dem, rebecca och fiona alltså. men de spelar ju så bra musik...


criminal minds make great films.

man får inte filma i tunnelbanan. jag vet. men det skiter vi i. för det blir så bra. bianca är alltid bäst, elias funkar bäst efter en kopp kaffe och jag gillar inte semlor egentligen men trycker i mig en ändå. för blodsockrets skull. vi fick filmat nästan exakt allt vi hade planerat, höll tiden precis och tackar inte burger king för deras vänlighet utan istället tshirt store för att de inser vikten av good will och möjligheten att marknadsföra sig i nya kanaler. och för att de har bra ljus i sin lokal på götgatan. nu äter jag upp resterna av gårdagens carbonara och peppar för att säga hejdå till sophia. inte för att jag gillar att hon ska lämna mig för helsingfors i sex månader, utan för att det ska dansas för att glömma våra sorger i natt.


why i observe. part IV.

"när man blir stor får man äta godis till frukost om man vill. och välja sina kläder helt själv." - gröna linjen, stockholm, en helt vanlig decembermorgon.


log log log log log log.

jag och elias loggar. njuter av bra svar och funderar över hur vi ska klippa ihop filmerna. det är inte det lättaste. men det är roligt. dessutom lyssnar vi på musik samtidigt. och skrattar åt lilla al-fadji. man kan göra mycket samtidigt. det kallas multitasking. elias är rätt bra på det trots att han är man. bara vi gör det tillsammans. vi ska göra mycket roligt ihop, elias och jag. det, det gillar jag.


the true sounds of a true entrepreneur.

idag har vi intevjuat greger hagelin. och det är jag förbannat glad för. greger grundade wesc. och han gjorde det bra. och han berättade om detta så bra. vilket i sin tur gör att vår utbildningsfilm om kommersiellt entreprenörsskap kommer att bli grym. ibland är det skönt när det går bra. och om kidsen inte blir inspirerade av greger har de nog inte mycket att hämta i framtiden.

malin gillar vinkylen i konferensrummet på wesc.

need new sounds?

then these are your guys.


there's no such thing as a free lunch.

begav mig till svt för att äta lunch med gamla kollegorna. det börjar med att jag får en cd-skiva med dansbandskampens samlade låtar, en kopia av julallsången som jag förgyllde med min skönsång och en jättesöt lite blus av gunilla nilars. "jag tänkte att den skulle passa dig, och den passar inte mig längre.." jag får alltså kläder av storproducenten själv. känns lite ball faktiskt. men lunchen slutade även med att jag sitter på ett ptg-möte (programteknisk genomgång) för guldbaggegalan. jag sa till karolina för någon vecka sedan att jag kunde hjälpa till under sändningen, och det tog hon minsann fasta på. härligt! kommer att bli sjukt kul. och så har jag gett mig själv tillåtelse att ragga på joel kinnaman...


what i listen to right now.

en salig blandning i denna spellista men jj och let go har nog spelats flest gånger. typ hundra kanske. minst.


just watch it.

ikväll klockan 20.00 är det premiär för konferensresan. jag har inte femman, så jag tänker kolla på det på play senare. elias har tagit en del utav bilderna, och han garanterar att det är värt att kolla. och kolla även in denna sidan. klicka vidare, och klicka vidare.


the making of remake.

precis hemkommen från vad som skulle varit dagens första inspelning. det blev dock den enda, då det som skulle blivit dagens andra inspelning ställdes in. men vi fick iallafall filmat och pratat med marie som startade stadsmissionens remake projekt. väldigt inspirerande och grymt till vår film om socialt entreprenörsskap. i morgon träffar vi förhoppningsvis greger hagelin som grundade wesc. pepp!


the love of my life is back.

my iphone. someone found my iphone on the seat of the 807 bus. sophia called me, all excited. a very kind guy had phoned her, saying he had my iphone and wanted to give it to me. and so he did. two hours ago. i was all out of words. things like that just don't happen.


liking the original as well.

vaknade på tok för sent tack vare underbar utgång med musikquiz och biljard. vi tog farväl av john som lämnar sverige för reykjavik och daz är bra att ta med sig ut bland folk. men nu blir det en sen frukost på söder med efterföljande shopping på second hand. för övrigt är jag såld. på home.


swedish music but not as in swedish house maffia.

having dinner with daz listening to swedish music. as we believe one should, being in sweden and all. he kind of likes ph3.


fabulous. just fabulous.

nytt nummer, nya tider och nya inspelningar. idag har vi filmat med den fantastiska mrs murphygildas rum. det gick superbra och vår underbara programledare bianca är både duktig och fin. på många sätt. nu ska jag vila upp mig lite i väntan på daz. sen blir det öl och musikquiz på sense med servicegruppen. kom kom!


my phone is stolen.

jag är för deppig för att blogga. igår blev min iphone stulen och jag är därför helt handikappad. om man nu får lov att uttrycka sig så. men skolan rullar på, det är sjukt mycket att göra bara. i morgon kommer darren och det kommer att bli en grym helg. men innan dess ska det kollas film. allt för att tänka på annat än just mitt handikapp.what we do in school. right now that is.

för övrigt sitter jag just nu i skolan och väntar på att roland (you see me rollin') ska komma så att jag kan hämta ut fyra kalla lysrör. vi ska till högdalen idag och intervjua daniel eriksson på salong betong. det handlar om entreprenörskap. kulturellt entreprenörskap. fyra filmer ska det bli, salong betong är med i en utav dem, som kommer att säljas till gymnasieskolor runt om i hela sverige. skarpt och härligt och stressigt projekt. just the way i like it. givetvis sitter jag inte och rullar tummarna medans jag väntar på roland (you see me rollin'). nej nej. jag utnyttjar medieinstitutets wi-fi till max och bränner av sköna youtubeklipp samtidigt som jag gör min plikt som ordförande i smisk. svarar på mail. och ser till att våra medlemmar fortfarande är medlemmar i registret.


i want to have talented kids.

när jag ser denna videon väcks mina moderskänslor till liv och jag vill skaffa en hel drös med ungar på stört. eller bara lyssna på den om och om igen.


dip it low.

när mitt blodsocker sjunker i botten handlar jag i förvirring. jag sluddrar på orden. jag öppnar kylskåpet flera gånger, och sedan skafferiet ännu fler. det enda jag tänker på är mat. vad jag ska äta. i panik inser jag att middag inte kan lagas förän jag fått i mig något litet. jag panikbrer en macka och panikhäller upp ett glas juice. sakta får mitt ansikte färg igen. att panikäta kanske inte är något positivt ord egentligen spelar i nuläget ingen roll. min hjärna fungerar ju.


not to close to my skin.

nu när inte understället värmer mina frusna leder är jag oerhört tacksam att marie lånar ut sin fina, fina stickade tröja till mig. det är kallt i skolan. eller så är det bara jag som inte kommit igång ännu. och på tal om att komma igång - fitness24seven öppnar gym på medborgarplatsen i helgen och redan nu kan du köpa träningskort för 149 kronor i månaden. vad tusan väntar du på?! nu finns de ju överallt!


not saying i'm damaged goods but.

jag vill också vara någons renoveringsobjekt. helt ärligt är jag i nuläget så svältfödd på romantik att jag idag var tvungen att se hela första säsongen av hung och de två första avsnitten av desperate romantics. enbart för att få se lite avklätt.


things i find scary.

det finns några saker jag är rädd för. mörker till exempel. sen kommer kackerlackor. och säkert en hel del andra saker innan det jag blir rädd för när jag vistas i göteborg: spårvagnar. totalt oberäkneliga far de fram över gatorna i helt obegripliga färdvägar. och så tutar de. usch. inte för att intercity tåg är så mycket roligare. men de skräms iallafall inte.


let your skin show.


four hundred and fifty kilometers later.

jag körde hela vägen hem. smack bara. inga större problem, men fruktansvärt skönt att kliv ur bilen i göteborg. nu ska natten spenderas här, och i morgon åker jag tillbaka till stockholm. om sj vill mig väl. bjuder på en utav de bättre nyårsbilderna och ställer såklart frågan: hur har nyår varit för alla andra?!


very last day, thank you very much.

ibland är jag oförtjänt lyckligt lottad. vem trodde till exempel att en underbar gustav skulle köra från lindvallen till kläppen för att hämta upp mig, köra mig till sälens vårdcentral, ordna tidningar, frukt, godis och annat som man behöver i ett väntrum och dessutom sitta där, i väntrummet med mig i tre timmar. sedan vänta 45 minuter till och till sist köra tillbaka mig till kläppen. och sen köra till lindvallen igen. det trodde inte jag. men tack vare gustav hade jag en skön eftermiddag/kväll och fick mitt läkarintyg och på så sätt pengarna tillbaka för liftkortet. tacksamt. oerhört tacksamt. nu dricker jag kaffe och äter chokladboll medans gänget drar några sista åk. men det går faktiskt inte någon större nöd på mig för det. men ont, det har jag.


and the tears are burning as it hurts.

fula ord. jag börjar mitt 2011 med fula ord. gårdagen var fantastisk och kvällen och sen vidare natten ännu mer fantastisk. men i förmiddags bytte jag alltså ut ordet fantastisk mot en massa fula ord. för jag har ådragit mig en tryckskada på smalbenet. kan uppenbarligen inte åka mer, men måste ändå köra till sälen för att få ett läkarintyg så att jag kan få pengarna tillbaka för liftkortet jag inte längre kan nyttja. jag har därför gråtit en skvätt, ensam, i stugan. linkat bort till wärdshuset och försöker nu få upp humöret med kaffe och pepparkakor. det går sådär. men envis, det är ju jag det. den enda låt jag finner lämplig för tillståndet är wonderful life med hurts.so i've managed to not break any bones. but my boots have caused some kind of pressure damage on my shinbone so i can't go down the slopes today. or tomorrow. what a fabulous way to start the new year! yes, i am bitter. yes, this is probably one of the suckiest days in my life. yes, i have been sitting alone in our cottage, crying. yes, i am now sitting at the tavern trying to cheer myself up with coffe and gingerbread cookies. it's not working out that well. but hey, miss stubborn that is me alright.

RSS 2.0