this is it. the new site.

ja men jag orkar inte vänta längre. så jag kastar över er till den nya sajten. även om den kommer att växa. och förändras. och bli snyggare, bättre och allt sånt. men ni vet när det kliar i fingrarna och man bara vill skrika "kolla vad jag har gjort!!!" och att alla ska kolla på det man gjort. så varsågoda. här har ni den nya sajten:(det kan vara så att det tar en stund för domänen att slå om. så uppdatera, klicka många gånger och hoppas på att ni så småningom hamnar rätt.)

preparing for new york #2 - things to do.

nästa fredag åker vi. till new york. så just nu samlar jag på mig alla de tips jag kan få. hit me with your best shot!


photo's i've forgot.

jag pysslar med att göra om lite här. eller rättare sagt bygga något nytt och starta om på ny kula. ni kommer fatta grejen. men det är ju fredag (ja det är det) så låt oss lysa upp med en bortglömd stackars bild!


sveriges radio metropol morgon.

i morse åt jag frukost med en mick framför munnen. ni kan lyssna på mitt och fröken olofssons radiosnack genom att klicka på playknapparna nedanför. piece of kaka.happy birthday dad!

idag fyller världens bästa pappa år. min pappa. jag har köpt den bästa presenten (så att du vet).every morning has a different story.

morgonstund har guld i mun. säger man. ju. denna morgon vaknade jag dock till strömavbrott. i hela lägenheten, som fröken olofsson på jobbet skrattade åt att jag förtydligat. i vilket fall som helst kom strömmen tillbaka. i morgon skall jag vakna upp som frukostgäst hos ison, emilia och gurgin i metropol morgon. så lyssna mellan 08 och 09 så kanske jag säger nått smart. om jag nu säger något över huvud taget. jag hoppas iallafall att fröken olofsson säger mer än "mmm".


my kind of orange.

i takt med att mina strumpbyxor blev allt mer regndränkta ökade också mitt sug efter något varmt. och gott. ramlade in på ica i hägerstensåsen och sökte med blicken över hyllorna. nyponsoppa. och mandelbiskvier. till middag. det är oktober.


soon it is over.

tisdag idag, vilket betyder att det väldigt snart är slut på världens barn. vi sammanfattar och utvärderar och avslutar. men jag tycker fortfarande att man ska stödja kampanjen som faktiskt pågår hela tiden. gå in på sajten och gör vad du kan.


taking things too far.

mulen måndag med te, croissanter och ganska osocialt sällskap hos palmen och limpan. de har hemtenta, jag söker jobb. då blir det som det blir. för övrigt satt jag mitt emot detta par härom kvällen. jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här med att matcha varandra. iallafall inte så här väl...


do not miss if in stockholm:

sondre lerche spelar på debaser medis ikväll och jag är så sur över att jag inte kan gå. någon annan borde gå!


action of crime in mind.

tredje gången jag ser denne man, med denna fantastiska väska. varje gång har jag funderat på att fråga om jag får köpa den. nästa gång jag ser honom så frågar jag. säger han nej så snor jag den.


maskinen - krossa alla fönster.

Maskinen - Krossa Alla Fönster (Official Video) from UniversalMusicSweden on Vimeo.


oh sweet sweet danny boy.

jobbar över och tycker att danny saucedo luktar väldigt gott. bland annat.


all lights on linnea henriksson.

i morgon är det dags för galan tillsammans för världens barn. idag repar flera av artisterna, och den som imponerar mest på mig är linnea henriksson. vilken röst, och vilken utstrålning!


things that remind me of having him around.


tonight:

släpper världens barn för någon timme och kollar på humorhimlen live.


this made my day:


waking up through stockholm.

jag cyklade till jobbet idag. med tanke på den rossliga halsen cyklade jag mitt saktaste. ändå tog det bara trettiofem minuter från dörr till skrivbord.


give me some energy please.

är fast på jobbet ett tag till. gala på fredag. onsdag i morgon. helt plötsligt blev det väldigt stressigt.


i brought back school into my kitchen.

här har ni det. mitt fantastiska fynd som jag hämtade i täby, helt gratis. den luktar trä och påminner såklart om alla timmar i slöjden, men så är den också förbannat cool och väl värd mödan det tog att få hem den.


10.10 10/10.

tio över tio idag släpptes den, maskinens nya singel. nu väntar vi bara på videon som väntas släppas på lördag.


you say french i say toast.

två dagar utav de senaste tre har det konsumerats french toast till lunch. eller fattiga riddare som en annan skulle sagt. oavsett vad man kallar det var det första gången jag åt det, och jag är fast. det är så gott att jag längtar till nästa helg. för då ska det minsann ätas igen.


embrace it and it will keep you warm.

hösten är onekligen här, och med lite otur snart över. så jag plockade in det höstigaste, men ändå mysigaste, jag vet. nypon. förhoppningsvis står de sig ett tag för att lysa upp med lite färg.


the old man in the box.

daniels vän: "ska han inte stå i solen?"
jag: "nej men jag tänkte att då kisar man så jävligt..."
daniel: "inte jag."

skön kille den där daniel. träffade honom på en utförsäljning till förmån för världens barn. tog en bild för sajten och fortsatte prata en stund. som sagt, skön kille. och tydligen inte berörd av stark höstsol.

foto: emelie birgersson

worse than the worst.

ni som saknar att spy på kungarna av tylösand kan se hela den danska versionen på youtube. fruktansvärt underhållande och på en helt annan nivå. det blir liksom inte sämre än såhär.


today's compliment:

"you remind me of carolyn bassette. a classic beauty." - totally made my morning!


light it up.

är det bara jag eller är det inte bara bra härligt ändå att få tända så många ljus att det faktiskt höjer temperaturen lite i lägenheten?


work work work.

vi bara jobbar och jobbar vi. för på söndag sänds första programmet för världens barn. så jag tänker inte på så mycket annat. mer än mr angelos hitkomst över helgen. och så new york om två veckor... och så skaffa jobb och sådär... jisses amalia.


cut it and get it.

vaknade och tänkte för mig själv "klippte någon av mig håret igår? näää, så kan det inte vara..." men så är det. det är mycket blandade känslor idag. hatkärlek på hög nivå.


it is time to change.

sitter just nu i frisörstolen och mår lite halvdåligt sådär. men det växer ju ut. ju.


psl exclusive: mini doc w/ frej larsson.


fadji is back in town.

alltså fadji. lilla. al. fadji. är tillbaka i rutan. på kanal5 för att vara exakt. och i något utav avsnitten kommer kanske undertecknad att dyka upp. återkommer i så fall. tills dess, se första avsnittet här

.

you gotta love them free handouts.

idag är det kanelbullens dag men igår delade coop liljeholmen ut ett gratis frukostpaket. fralla, smör, ett paket skinka, äpple och en yoggi yalla. satt fint denna morgon!


loving my new space.

fick flytta runt möblerna lite igår, och helst skulle jag vilja ha det på samma sätt men spegelvänt. bordet är dock förs stort så det fick bli såhär. börjar kännas mer och mer som mitt hem nu.


please, take a seat.

igår körde jag runt med en skåpbil och plockade upp ett bord, fyra stolar och en fantastisk grej som ni får se till helgen. men här är iallafall bordet och stolarna. allt fick jag gratis. det skulle skänkas bort. helt sinnesjukt nöjd är jag! stolarna behöver plockas isär och sättas ihop med nytt spik, men vad gör det när man fått dem gratis? det går bra nu.


watching the second season in hd.screenshots from the second season of downton abbey. airing on itv 1 now, and at svt 1 on october 29.

sunny saturday morning, sunny side up.

nä dom är vändstekta men stekta ägg på surdegsbröd sitter fint denna lördagsmorgon.


RSS 2.0