in my fridge.

med per kom fynden. här ser ni tranbärsjuice i stor konservburk. från amerika (via matdax i hökarängen). det ni.


lick my galic.

here we go again. då jag inte har tid att vara sjuk kurerar jag mig med hett vatten, färsk ingefära, en stor vitlöksklyfta och honung. och hobnob's.



here we go again. since i don't have time for being sick, i'm trying to cue myself with fresh ginger, garlic and lemon in hot water with some honey. and hobnob's. trust me, it doesn't taste as bad as it looks, but it smells just as wierd it sounds. and i guess all men can be happy not having to sleep next to me tonight...

why i love vurma.

att smyga upp i ett hörn och titta ut mot vattnet eller vila ögonen på de fantastiska tapeterna på vurma i hornstull är något utav det bästa jag vet. deras grillade mackor är alla underbara, men min favorit är "pucko". vurma finns på flera ställen i stockholm och adresser hittar du här.


let love be your energy.

folk som svär när de missar bussen med en hårsmån. höga stön och svåra suckar när det inte finns någon sittplats på tunnelbanan. rullande med ögon när en mamma eller pappa kämpar för att få på barnvagnen på den smockfulla bussen. arga insändare som muttrar över att det är för jävligt när folk sminkar sig på tunnelbanan. - man kan tycka illa om mycket. för bara några dagar sedan diskuterade jag och två tjejer vikten av att fälla ner sitsen efter att man gått på toa ståendes. den ena tyckte att det var oerhört respektlöst, och det tyckte den andra med. men så sa hon såhär: "men jag tycker inte att det är värt att lägga energi på att bli arg för det." - så sant. och värt att tänka på. vad lägger du din energi på?


here's winter for you.

skansen.

things you choose when it's cold outide: wool.


since it's snowing outside.

vaknade och såg hur snön faller lätt utanför fönstret. igår drack vi glögg och åt lussekatter. idag åker vi till skansen för att gå på julmarknad och äta på gubbhyllan. det lackar mot jul...



woke up watching the snow falling down. i love this. yesterday me, mum and dad drank mulled wine. today we're going to skansen for the christmas fair and christmas lunch at gubbhyllan.

sunday bloody cold sunday.

härligaste söndagsmyset med baby stella och våra föräldrar på orangeriet. deras skaldjursgryta är fantastisk. för att inte tala om doften av den sprakande brasan och inredningen.


mega flea market.


light a light.

äntligen mamma och pappa. äntligen en ny tandborste (viss tradition att mamma ger mig en ny när hon kommer på besök). äntligen mysfrukost första advent. men varför tända ett ljus när det är så mycket mysigare att tända fler?


30 minutes to take off.

om 30 minuter börjar backstagesändningen. ana barata har klippt lugg dagen till ära, och jag ska smyga in i sminket för att se om jag kan få lite puder. ska ju såklart försöka hoppa in lite i backstagesändningen denna lördagen också. på ett sätt eller annat...


work the work.

alla klippen klara, iallafall från min sida. nu ska de "bara" klippas och redigeras. heja pär och heja linn. resten av dagen och kvällen kommer det att bjudas på både hårda och mjuka paket. på dansbandskampens site. för ni besöker väl den, hela lördagen lång?

bilden har marie tagit.

going circus.

måns möller tycker att jag är snygg. jag trodde att det var måns zelmerlöw jag skulle ställa frågan till. ja, jag är mickad. nej, jag kom inte på frågan själv. men jo, jag är rätt nöjd ändå. heja tv-smink! se cirkus möller på tv4play - orkar du inte se hela, spola till 07:30 och 15:07.



our funny girl.

söta gina förvandlas ibland till snygga khadidje. här busringer hon med kristian luuk. så bra.


friday sounds good to me.

lagom hektisk fredag behöver lugnande toner. denna fredag lugnas jag av bombay bicycle club och mumford & sons.


i am a fool. with a silent friend.

35 minuter in i programmet och framåt kan ni skåda mitt fettiga hår. min snålhet lyser långt ifrån med sin frånvaro utan är ganska tydlig. bitter och jävlig. marie är också med. men hon säger mara "mmm" en gång. jag satsar alltså stenhårt på att bli hon den där du känner igen, men du vet inte riktigt från var...



so marie and me went to huddinge a few weeks ago to have dinner on tv. the show was aired tonight. i've got filthy hair and am quite bitter. but hey, gotta put and edge to the show, right?

what you did not know. part II.

jag är en nörd. på många sätt. och nu ska jag ge mig på något som många varnat mig för. en iphone 4. jag har en taskig känsla som säger att jag med stor sannolikhet kommer att vara okontaktbar den närmsta veckan, men också en härlig känsla som säger att mitt liv kommer att bli mycket lättare. inga fler tråkiga turer på tunnelbanan, inget mer ringa till sophia och fråga om vägen och många fler yo's! första appen att installera? yo-appen såklart... har givetvis satt ihop en liten playlist som kommer att fungera som soundtrack när jag nu drar igång iphoneandet.



what you do not know is that i'm a geek. in many ways. i just recieved my iphone4 and am at the same moment loosing all my social life but also saying hello no more boring tuberides and calling sophia to guide me in the right direction when i'm lost. i love it.

she's leaving me.

moah drar. till ett nytt boende och lämnar mig ensam åt mitt öde. nej men skämt å sido försöker jag liksom skämta bort det här. jag gillar ju inte riktigt att moah ska flytta. för vi har ju haft det så bra. men nu ligger alla hennes saker där i hallen och väggarna i hennes rum ekar tomma. tur att jag har marie... och att tre's kundsupport håller mig sällskap denna kväll.


when there is darkness all around i won't let you down.

where did november go? i looked up and found october gone and december falling down on my face.


eskju divine - darkness all aorund.

watch me make a fool out of myself.

ni som har kanal 9 kan ju kolla in restaurang i vårt vardagsrum klockan 21.00 i morgon (tosdag). jag kommer inte att äta korv. förhoppningsvis har de klippt bort mig helt och hållet.


take me on stage.

söta skiljo har ordnat så att jag får följa med på on stage i globen den 2 december. heja skiljo!

hittade bilden på andreas johnson här.

why i observe: it's on its way.

har en förkärlek till att smygfota roliga händelser. ofta på tunnelbanan. efter påtryckningar ska jag nu publicera de bästa smygtagna fotona här på bloggen. integritet, vad är det. här får ni den senaste.



i enjoy taking pictures without people taking notice. and since i've been asked to do so, i will post the best ones here. this is the first one...

if only.

jag tänker inte jinxa något och skriva a-t-t min iphone kommer i morgon. men o-m den gör det, så är jag förberedd. det tog en stund innan jag klurade ut hur jag skulle gå till väga, men nu är kontakterna kopierade och redo att föras in i iphonen. ska kolla på psl, sova, gå i skolan, mysa med therese och sedan rusa hem i hopp om att den kommit. om den kommit, kanske jag till och med kollar på psl, sover, går i skolan, rusar hem och myser sist med therese.

bilden på de väldigt lockande skalen hittade jag här.

play it again. and again. and again.

ikväll är det dags för det femte avsnittet av psl på festival. jag missade siesta i år och är därför glad att även detta avsnitt är en rapport därifrån. mest sur är jag nog över att jag missade maskinen. så här är kärlek vid sista ögonkastet. igen. för den blir aldrig dålig. "spela sönder" är alltså ett uttryck som inte går att använda sig av i samma mening som namnet på denna låt.


longing for the week end.

när man har fullt upp på jobbet blir man extra glad av att komma på att ens föräldrar kommer och hälsar på i helgen. ska bli ruskigt roligt! på måndag ska vi äta jullunch på skansen. helt plötsligt kommer veckan att kännas jättekort...

såhär fina var det på allsång på skansen i somras.

living every day in some kind of luxury.

honung. inte vilken honung som helst, utan honung producerad av bin som suffat i mammas och pappas trädgård. när de inte surrat på åkern bredvid. det är vad som får upp mig denna morgon.



this is honey produced by bees that flew around in my parents garden this summer. i find that very comforting this morning.

this is where it all happens, yo.

det händer grejer på yo! kolla bara in hur snyggt bilderna dyker upp på facebook. blir ju helt till mig här på ssco's studentråd...


who's to win.


you might not say it, but your friends say it all.

lär mig excel på bästa sätt med excel-nisse. har lite svårt att fokusera. jag tänker mest sommar. ensam om det?


good night sounds.

söndag var det ja. tröttsöndag med baby stellamys, saffransgiffeltugg och the eventtittande. och god nattmusik.


i've got so many questions but no one to answer them.


how to make this morning yours.

te, äpple med yoghurt och leverpastejsmacka. och featuring norah jones.


cuddle up.

ana barata är så snygg. är så glad att hon är vår backstage-reporter. och att vi får hänga varje lördag!


my way of waking up.

marie och jag vaknade 05:10. tog tunnelbanan till t-centralen 06:04. baluba-expressen till norrköping avgick 06:50. framme på nya parken 08:45. klockan 10:00 ligger första repet uppe. snabb jobbat tycker jag.


early night cardamom craving.

kom hem i lagom tid från en after work på sense. såhär dagen innan dansbandskampen är det viktigt att lägga sig i tid. men ett glas mjölk och en halv kardemummabulle hann slinka ner innan huvudet nu ska få träffa kudden. 21:52. hej pensionär.


win-win situation.

idag har jag namnsdag. mamma med. lillasyster också. men jag är den enda som inte skickat presenter. jag är en dålig (läs: fattig) dotter/storaryster. å andra sidan vet jag inte riktigt vad det är de försöker göra. en liten keno, en stor v75, en miljonlott och en skrapbingo. försöker de göra mig spelberoende?


i have nothing to say.

man ska inte skriva ett inlägg om att man inte har något att blogga om så jag gör inte det utan ger er en skön fredagslåt. för visst är det fredag?


go easy on the croutons.

en halv purjo, tre potatisar, tre morötter, en bit kålrot och två lagom stora palsternackor. skala, skär och koka i åtta deciliter vatten med ett lagerblad, en hönsbuljongtärning och en grönsaksbuljongtärning tills allt mjuknat. ta bort lagerbladet, mixa slät och rör i en deciliter cremé fraiche. stek valfri grönsak men förslagsvis körsbärstomater och champinjoner. strö över soppan tillsammans med (hemmagjorda) krutonger.



half a leek, three potatoes, three carrots, two average parsnips and a regular piece of swede. peel and cut into small pieces. boil in three and a bit more cups of water togehter with one cube of chicken stock, one cube of vegetable stock and one or two bay leafs til it's all soft and done. remove the bay leaf and mix it all smooth and add half a cup of cremé fraiche. cut and fry mushrooms and baby tomatoes. top the soup with the tomatoes and mushrooms togehter with (home made) crutons.

as if they were in my livingroom.

matlagning och vin. och mando diao mtv unplugged.


please don't panic.

torsdag eftermiddag! redan! jag får panik! nej, det får jag inte. inte alls. för det rullar på bra med både skola och dansbanskampen. sitter just nu på redaktionen på svt och pratade precis med patrik isaksson på telefon, en oerhört härlig man. han har skrivit en utav låtarna som donnez ska spela på lördag. den heter "så långt från dig" och det ska bli kul att höra den. partik känns ju inte så dansband. förutom att snacka dansband pratade vi även om oskar linnros och daniel adams-ray, det visade sig att vi gillar dem båda två. sen är det ju fredag i morgon vilket betyder after work på sense med sköna toner från elias och petter. heja härliga liv!

lånade bilden här.

teach them well.

dags för oss tvåor att redovisa för ettorna hur vi har haft det på våra praktikplatser. jag slår två flugor i en smäll och tänker visa upp ett litet rep där både jag och klasskamraten beatrice är med!


pepp.

img: lelove.

sweet like chocolate.

efter jobbet i kväll kommer jag och min snygga, bästa och härligaste redaktion åka till chefen för att bli bjudna på middag. ska bli himla trevligt och är väldigt gulligt utav henne tycker vi. därför har jag i pausen mellan skola och jobb införskaffat en liten present. helt ärligt, vem säger nej tack till en shiraz, härliga praliner och lyxig choklad? inte vår chef iallafall!



so me and the most fabulous people to work with are having dinner at the big boss' place tonight. so we bought her shiraz and chocolate to show her how much we appreciate her. and because we know she's got a sweet tooth.

you're a little late, i'm already torn.

dagens absolut sugigaste: satte upp foten mot låret. spännet fastnar i strumpbyxorna och "rrrritch!" säger det. klasskamraterna säger: "det är lugnt emelie. det är punk!". jag svarar: "jag ska på middag hos chefen på lidingö. det är dumt!".



this morning i sat down in school and put my foot up on my thigh. i should not have done that. when i took it down, my shoe got stuck and tore my stockings big time. my friends said "chill em, it's punk!". i answered "going to a dinnerparty at my boss' tonight, she's not that in to sex and pistols...".

speed up.

gick till skolan i takt till Bob Sinclair - New New New (Avicii Remix). funkar alltid förbannat bra för man får upp både farten och peppen!


who's to win.

willez är sjunde bandet ut att tävla i allsångskampen. spännande att se vem som vinner va!


vote for true love.

lucas och jocke är bästa vänner. i vått och torrt delar de på allt, i många bemärkelser. visst vore det roligt om deras kärlek till varandra kunde ta dem till toronto i kanada? rösta i så fall genom att klicka på bilden. jag, och de, skulle uppskatta din hjälp. let love shine.


the fun has just begun.

kolla alla fina stickers! här ska det yo:as minsann...


drugs does not save a lousy storyline.

visst, jättefint av tidningen city att bjuda på förhandsvisning, riserva med sugrör och en påse chips. men trots det, och trots en bra line up av skådespelare (anna paquin, katie holmes, adam brody, malin åkerman mfl.) kommer jag mest ihåg malin åkermans väldigt styva bröstvårtor i början och är allt jag kan säga om the romantics såhär i efterhand: riktigt, riktigt snyggt fotat.



 so we went to see the romantics. city invited us, and treated us well with riserva to drink with a straw and a small bag of crisps. despite this and an awesome cast (anna paquin, katie holmes, adam brody, malin åkerman...) all i remember is malin åkermans nipples that you just could not not focus on in the beginning. and the footage was very, very nice.

my heart is in my hand.

since my lovelife is more or less not existing i'm taking my heart to the movies with malina. the romantics.


this is not ok.

klockan är 18.13 när börjar skriva dagens första blogginlägg. i min värld är det inte okej. låter kanske patetiskt och som att jag har en ohälsosam inställning till vad ens dag ska innehålla. men i min värld ska den innehålla en så pass lång lunchpaus att jag iallafall hinner lägga upp ett pytteinlägg. jaja. hemma från en hektisk dag i skolan och snart bär det tillbaka in till stan för föhandsvisning av the romantics och vinmingel med malina. känns skönt att iallafall kunna få ett bra avslut på en rent allmänt pissig dag. slutklagat. börjar om med pepp. har ni också haft en pissig dag kan ni kommentera av er här, se det som en klagomur, men avsluta med att länka till en pepplåt.


back to school.

i morgon ska jag till skolan. för jag går visst i en sån. men när man varit på praktik sedan mitten på juni känns det ju helknasigt att ens tänka tanken på att gå dit. hade det inte varit för mina söta klasskamrater hade jag nog skolkat. och sovit bort halva måndagen. som man får göra när man jobbat och slitit en hel lördag och sen hamrat stolar och haft inflyttningsstädning en hel söndag. men god natt på er då!

i lördags hade klassen maskerad utan mig. förra året hade vi också maskerad. då var jag baby. och blond.


let's get high on vegie.

bygga på höjden var det ja. den vegetariska lasagnen jag och marie slängde ihop blev fruktansvärt god, även vi kanke skulle haft i lite mer keso... man kan inte få för mycket av det goda.


she bangs she bangs.

jag vet inte vad ni gör på en söndag men sophias sajje snickrar ihop fyra stolar, ett bord och en bänk. vi fick hjälpa till. lämpligt nog på fars dag. tror nog att pappa hade blivit stolt...


second breakfast is also scone of the day.

kardemummascones hos sophia. jag har redan ätit frukost, menade jag. det är söndag, då får man äta frukost två gånger, försäkrade hon.


good morning my new friend.

det har flyttat in en tjej i mitt vardagsrum! hon heter marie och är så fin. igår jobbade vi ihop på dansbandskampen, idag fäller vi ut extrasängen som ska vara hennes i två månader. och äter frukost. som man gör. när man bor ihop.


he's doing my job.


i've got him wrapped around my finger.

målade naglarna röda och satte på nya, snygga ringen jag fått speciallevererad från london. tack elin!


just another normal saturday.

lördag. norrköping. dansbandskampen. börjar bli en riktig vana.


friends and ho's.

max och elin. skönaste människorna jag träffat på länge. länge leve yo. maten på ho's på hornsgatan sen. jag säger då det.


gotta brush gotta go.

typiskt mig eller? med tandborste i ena handen och kameran i den andra. tio minuter innan tunnelbanan går. jaja. det vankas middag på ho's med max och elin och jag är så sjukt taggad! hoppas att ni får en fantastisk fredag. jag ska träffa nya vänner. heja!



toothbrush in one hand and camera in the other? well that might just be me in a nutshell. but i'm off to hornstull to have dinner with elin and max in ten minutes. and i'm well excited! hope you all have a fab friday night!

well hello yo, haven't seen yo around.

men hallå heja vad kul! varje dag dyker det upp nya söta ansikten på yo. jag blir så glad. ni som inte kommit in i värmen ännu utan fortfarande står där ute och fryser, it ain't too late. the fun has just begun! och ni som har kommit halvägs in i vämen, men står och stampar i hallen för att något inte riktigt verkar vettigt, kolla in wiki:n. där får ni svar på allt!


everyday i find something that make me smile.


who are these people.

spännande. mycket spännande. nej, jag menar inte det nya duell-momentet i dansbandskampen utan det faktum att jag ska träffa någon irl för första gången i morgon. jag ska träffa max och elin från yo.se för att äta middag. det är hur knasigt som helst. för vi känner ju varann. fast ändå inte. men ändå. fast inte. men kramas det ska vi göra. jag är lite nervös dock. ett är då säkert, det här med internet dejting skulle inte vara något för mig...



for about a year i've been using yo as a complement to my blog and facebook. i've only met two yo-users in real life. but some of them have become pretty close without meeting in real life. but tomorrow i'm haveing dinner with elin and max. for the first time. in real life. how awesome is that? i'm well excited.

it's all spinning too fast.

redan torsdag sa jag i morse. torsdagen redan slut, säger jag nu. det betyder att det är fredag i morgon, och lördag strax där efter. hela dagen är redan en massa intervjuer inbokade och jag har inte ens börjat skriva manus. men jag gör det i morgon. ingen panik. för nu ska jag träffa fina elin. så det så.

bilden lånade jag från finaste åsa.


and the winner is.

hela fyra kommenterande ladies fick slåss om att följa med mig på bio på måndag. men den som drar hem den fantastiska vinsten är: malina!

det är alltså tjejen i mitten som ska mingla vin med mig på måndag och kolla på the romantics men jag vill påpeka att hon bör bli frisk tills dess för the walk of shame är enbart okej en söndagmorgon. men grattis babes!



it is now decided and done. malina is t-h-e fabulous lady who will wine and mingle with me at the preview of the romantics this monday. congrats!

what you did not know. part I.

ofta blir folk förvånade när jag berättar saker om mig själv. det är precis som att min självbild och den jag är allt som oftast inte stämmer överens med hur folk ser på mig. därför kommer nu en liten följetång om mig. såklart. om saker som man kanske kan tycka är förvånande. i del ett kommer här låten som ni kanske inte trodde att jag tycker är en utav de absolut bästa som finns.



more often people get surprised when i tell them things about me. as if my self image doesn't reflect the image people have of me. i find it amusing. so here's the first part of "what you did not know" - about me. and that you might find surprising. like the song above. it's one of my absolute favourite song. ever.

maskinen vs. salem vs. oskar vs. daniel.

ni hade säkert kunna göra det själva. men nu gjorde jag det. la ihop de fyra albumen jag lyssnar mest på just nu i en spellista på spotify.

bilderna lånade jag här. och här. och här såklart. sen här med.


since i'm lacking romance in real life.

måndagen den 15 november ska jag gå på förhandsvisning av filmen the romantics. den som kommenterar med bästa motivering får följa med. helt gratis. det vankas mingel med vin och snacks och vi bör vara där klockan 20.00. senast torsdag 13.00 vill jag ha din motivering.

bilden lånade jag här.

so i've decided to take someone with me to the preview of the romantics. but who is the one that this monday wants to wine and mingle and eat as many canapés possible, with me? i don't know. type it down as a comment and i'll pick the one who most needs to be romanced.


siesta! 2011. you game?

ingen tvekan. jag studsar upp och ner i soffan. ler med hela kroppen och pulserar energi ända ut i fingertopparna. siesta! 2011. jag ska dit. oavsett om familjen ska dit eller inte. who's with me? (ni som inte fattat grejen kollar senaste avsnittet av psl på festival. så är ni game ni med.)

bilden lånade jag här.


no doubt i'm going siesta! next year. the haven't released the line-up yet, but i don't care. psl on festival got me in the mood for hässleholm. thank you!

tuna.

tonfisk. inte något jag stoppar i mig jätteofta men i kaoset av pasta, ruccola och diverse grönsaksstumpar som hittades i kylen blev det jäklar i den en fin fin sallad. ikväll vankas det the cove (passande såhär efter intag av tonfisk. jaja), kobra och sist men inte minst psl på festival. vi snackar siesta! festivalen. ni måste kolla.


from wacko to wearable.

i amelia hår & skönhet-special står det att jag är journalist. det stämmer ju inte riktigt. men svaren har de iallafall fått rätt. och journalist-titeln tar jag som en komplimang men inser även att det höjer kraven på min prestation på lördagarna framöver.




 in the amelia hair & beauty-edition i'm titled "journalist". which is not true. but i'll take that as a compliment and they got my answers perfectly right!


new noise in the city.

vaknade senare än tänkt och rusade med oknutna skor hela vägen till jobbet. inte för att det gick fortare. i vilket fall som helst släpper the black dove experiment sin debut ep den 13 november. ska göra vad jag kan för att få hit dem för en spelning i stockholm. tills dess får ni lyssna på singeln "this town's a battleground" på youtube.

image credit: john williams photography.co.uk

 finally. the black dove experiment are releasing their debut ep on november 13, holding the launch party at brixton jamm. will do my best to make sure they come to stockholm to play. 'til then, listen to their single "this town's a battleground" on youtube.


nike from head to toe.

chockade lungorna med iskall luft. satte fingret till ena näsborren och snöt ut. ökade takten och kände den friska luften slå emot mina rosiga kinder. heja vinterlöpning. heja nike som hejar på mig och håller mig varm med såväl t-shirt, tröja och jacka. heja nike som håller koll på tempot med mina lunarswift och mitt sportsband. och ni vet väl att södemalm äger stan?!


this better be brunch.

äter man första målet mat på dagen när klockan är 12.20 är det fortfarande frukost för mig. men består den av palsternackssoppan och denna gången även med krutonger, då är det nog lunch ändå. men jag dricker ju soya latte till. så då säger vi brunch, eller?


it's on spotify boys and girls.

daniel adams-ray - svart, vitt och allt däremellan.

photo by: john scarisbrick

he's my kind of ass kicking.

suck. mtv europe music awards höll mig fångad i en timme. sen dök det upp en massa chatt-rutor och så vann justin bieber i kategorin bästa manliga artist. det som fick igång mig var hur hela showen är pidproducerad och den alltid lika heta johnny.

my kind of man...


watched mtv europe music awards for an hour. then justin beiber won and i realized that i'm just too tired to care right now. but johnny sure gives me the thrills.

agora.

fick tipset av julia. och då måste man ju såklart kolla. två timmar i romerska egypten. fantastiskt.

hittade bilden och lånade den här.

spending another sunday in bed.

tuktar sockerrus med äggröra och knäckebröd. kanelkaffe och varm soyamjölk. film och vila.



slowing down sugar rush with scrambled eggs and hard bread. cinnamon coffe and warm soya milk. movie and some rest.

happy birthday and good morning palmen.

klockan 10 i förmiddags sjöng vi ja må hon leva och hoppade i sängen. vi åt tårta och kollade på youtube-klipp. skrattade i otakt och fnittrade hysteriskt. sockerchock och födelsedagschock långt innan lunch, och i detta fallet innan frukost, kan bara sluta på ett sätt.



at 10 am we sang happy birthday and cuddled up in her bed. we ate some cake. we watched a couple of youtube-clips. we got high on sugar and ended up exhausted by laughter. cake for breakfast is only good on birthdays.

me and my childhood idol.

arvingarna. 1993. åtta bast älskade jag eloise. när jag träffade arvingarna var en fan-bild given!

photo by: pär källman.

pantyhose and groupies.


spikey.

tacka tusan för fanny. annars hade jag aldrig haft på mig detta fantastiska halsband idag. i love my stylist.



walking dead.

precis uppstigen (från de döda). vaknar till angus & julia stone. klockan är 05:33. norrköping och dansbandskampen nästa.



just managed to swing my feet off my bed. am waking up to angus & julia stone. it's 5.33 am and i'm soon off to norrköping and dansbandskampen.

one single night in.

emelie och palsternackssoppan för en portion, bag-in-box-rödvinet och singel-godisskålen.



proper single night in. soup for one (yes, the recipe said for o-n-e), wine from a box and a bowl of candy. big (small) enough to suit one person.

soft yellow fields and the taste of strawberries.

letar bilder, hamnar i juli-mappen. längtar bort. längtar hem. längtar dit. längtar mycket.



The Coral - Falling All Around You

good shit.

jag lyssnar aldrig på vakna med the voice. för det behöver man ju inte, de bästa klippen hittar man på youtube:


this will keep me running.

äntligen är jackan här. den välförtjänta jackan som tog 194 kilometer att vinna. även om det bara blev/krävdes en 10:e plats så känns det så in i helskotta skönt. ska ut och springa i den så snart jag bara kan. thank you nike, thank you mtv, thank you gäng pd. nu blir det dock spinning på lunchen. pepp!



finally! my well deserved running jacket has arrived. it took me 194 kilometers to win, but it will keep me company when i run many, many more. damn, it feels good. thank you nike, thank you mtv, thank you team pd.

i'm trapped in air conditioning.

men gå och se! anja berättade om att fool's gold spelar på debaser slussen ikväll. innan 22 är det gratis inträde. så ni som inte måste vara i säng 21.30 kan ju gå dit och sedan berätta för mig hur bra det var. jag älskar mitt jobb, egentligen. men inte just nu.



 i'm missing out. fool's gold's playing at debaser slussen tonight but i need to be in bed at 9.30. bugger. anja told me about it, and i should say thank you. but now i'm just pissed.

what a very good morning.

morgonpasset i p3. makes my morning. every morning.


favourite favourites.

jag saknar högdalen. jag saknar matdax och billigaste vardagsmaten. allt nedan för 128 pix. snorbilligt, om jag får säga det själv. hittade två stycken favoriter. helt ärligt, om det står favoritmjölk på förpackningen, vem skulle inte slå till?



god i miss högdalen. i miss my weekly shopping at matdax. got all this stuff for 128 sek. favorit = favourite and this means i got favourite milk and favourite falukorv. who would say no to that, right?

who wants to become a millionaire.

elin är en utav mina bästa yo-kompisar och hon snappade upp denna bild. jag skrattade massor.



this is probably not funny in english. sorry.

spin spin spin.

okej jag erkänner. träningen har lagts åt sidan det senaste. men nu är det dags för lunch spinning. och jag lovar att det ska bli mera pepp här på bloggen. lovar dyrt och heligt. tack vare att jag fått en snygg sak på posten som är så pepp att jag saknar ord...



i admit it. have not been working out as much, but times they are a changing. went spinning on my lunchbreak and are looking forward yo that tingling feeling in my legs later tonight. awesome!

on my way to work.

gick från tunnelbanan till jobbet och njöt av solen. och badly drawn boy.



badly drawn boy - time of times.

went from the tubestation from work totally satisfied with the sun shining in my eyes. and badly drawn boy singing in my ears.

well why don't you just go somewhere very dark.

försöker boka hemresa över jul utan att bli ruinerad. eller få några större psykiska men. det går sådär. sj borde gå och göra något väldigt smärtsamt med sig själva och dra något gammalt och äckligt över sig. dyra biljetter och tekniska problem. usch.


talking to the wild side.

idag har vi varit lite sega men väldigt produktiva på redaktionen. jag har till exempel skrivit en artikel där roger pontare berättar om vad han tycker att donnez ska göra en dansbandsversion av hans låt. läs hela artikeln här. nu blir det förhandsvisning av andra avsnittet av ana gina show på art89!

bilden lånade jag härifrån.


 well this day has been kind of slow, but kind of productive. i interviewed roger pontare on the phone and he is such a great guy. wrote a short article and now it's time to visit art89, the production company behind ana gina show that runs on svtplay.se. it's pre-view time!


and then i killed him with my look.

jag stegar på. han gasar upp. jag stannar till och stirrar ont. han bromsar in. blicken fast. jag går över. morgonsura bilister som vägrar stanna vid övergångsställen möter en morgonsur emelie som dödar dem med blicken.

bilden hittade jag här.

i'm going tv-fest but you should go festival.

i kväll är det dags för den sjunde tv-festen och jag och mina klasskamrater ska givetvis dit och smöra för framtida arbetsgivare/uppdragsgivare. heja vad skoj det ska bli. mindre skoj att missa andra avsnittet av psl på festival såklart. men det går ju i repris. och kan ses på svtplay om och om igen. ni som är hemma borde bänka er framför tv:n klockan 22:45. vi snackar svt2.


mendicrapa is not your paradise hotel.



när inspelningen av paradise hotel pågick var de inte ensamma i djungeln. samtidigt pågick inspelningen av "mendicrapa" - serien som du snart kommer att få en förhandsvisning av. här. hos mig. exklusivt och precis sådär exotiskt som allt bör vara nuförtiden. tills det är dags kommer ni få lite sneak peaks i form utav bilder. och här kommer alltså den första!

good morning pumpkin.

pumpabröd är ruskigt gott. och känns lite lyxigare än lingongrova. bra start på dagen.



pumpking seed bread is seriously tatsy this morning.

the cowboys had their time to shine.

yep. jeppez and the cowboys fick lämna dansbandskampen i lördags. men det är fortfarande med i vår tävling på webben. såhär gick det för dem:


she's laughing at me.

har myst med baby stella precis hela eftermiddagen. hon gillar mig och jag gillar henne. nu ska vi äta äppelpaj med mor hennes och farmor hennes. ännu mysigare.


tune of the day.


fancy is making me fancy.

på lördag är det dags att åka ner till norrköping igen för att rapportera vad som händer innan dansbandskampen drar igång. därför ska jag nu kila iväg till fanny för att låna lite smycken. jag skulle vilja se fanny som min stylist. och med tanke på hur fint hon klär sig är jag väldigt glad att kunna ha henne som både vän och stylist.

bilden är lånad från fannys blogg.


what i have been waiting for.

missade the event av en helt klart godkänd anledning. bar nada är trevligt och åsa åker tillbaka till london i morgon. därför har jag suttit och stirrat på klockan i väntan på att den ska slå 23:59. the event på svtplay. sen god natt.



i'm seriously hooked on the event. so hooked that since i missed when the sixth episode was aired i have been staring at the clock waiting for it to turn 23:59. it's now avaliable on svtplay. will watch it and then call it a night.

RSS 2.0