dagens rapport från siesta:

shit jesus vad man gör mycket på fyllan som är bra. jag och julia har bland annat tagit 320 bilder sedan vi åkte hemifrån. jag har även lyckats få två blodblåsor på mitt högra ringfinger, spillt rödvin i mina vita skor, fläkt ut oss på motorhuven på två okända bilar och jag har även vaknat upp med långfingernageln täckt med något brunt. blåsorna gör dock inte så ont längre, stövlar har fått pryda mina dansande fötter, bilarna är oskadda och det bruna på min långfingernagel var bara chokladsås. just ny lyssnar vi på parker lewis. mycket dåligt är det. förhoppningsvis återkommer jag ganska snart med uppdatering med bilder. men tills dess kan jag avsluta med att läget är stabilt, och bakfyllan botad med en återställare. precis som det skall vara alltså.

dagens bye for now:

kära läsare. för att undvika att bli av med mycket dyr dator, och värdefulla bilder, väljer jag att låta detta bli mitt sista inlägg på ett tag. siesta, rödvin och julia väntar. förhoppningsvis kan jag kapa någon intet ont anande liten pojks dator. allt kan köpas för öl på festival. men i värsta fall, blir det inget bloggande på hela helgen. jag lovar dock att ta massor med bilder, och som sagt, försöka få till minst ett under festivalens gång.
tills dess, rock on.

var är min sovsäck?!

jag hittar inte min sovsäck. mycket oruttinerat. istället får jag låna en av julia, som inte går att dra igen dragkedjan på. men jag är inte den som är den, så det påverkar mig inte märkbart. vi packar för fullt hon och jag, om än på skilda platser. hon packar plastglas och ficklampa, jag packar bröd och festis. vi packar liggunderlag, tjocka tröjor, stövlar och ipod. vi ska på festival.

dagen "hon har bajs på näsan": mitt i all packning drar lillasyster på en ansiksmask. jag är inte sen att göra samma sak. i huset går vi runt med aniktsmasker som ser ut som bajs, men luktar choklad.

laholm. vassaste företagskommunen i halland.

jo men visst vet ni. töntigare slogan får man nog leta efter, men laholm is in my heart for ever. eller iallafall mellbystrand. i vilket fall som helst är jag glad att vara hemma. det var en lång, men trevlig, bilfärd. bland annat lyckades vi mindre bra med diverse nutids frågor. vi stannade även på max hamburgerrestaurang i jönköping och faschinerades av den uttryckslösa personalen som såg ut att ha tappat livslusten för åtta år sedan. det krävs ganska mycket för att kunna få till en så oengagerad klang på meningen "det går inte att byta ut pommes mot chilli cheese".

nu blir det sovdags i gamla sköna sängen...

dagens dyraste: jag skall läsa matte c i juni, på komvux. skuttar till akademibokhandeln för att inhandla kurslitteratur. får en smärre hjärtattack i samband med att jag tömmer kontot på i stort sett alla pengar. 399 kronor för en sketen mattebok. som är knappt en centimeter tjock. skandalöst.

hela vägen till halland.

fy tusan vad gött. sitter i en bil med ac:n på max, två goa snubbar från halmstad och en påse gifflar. vi leker ordlekar och svär över köbildning på essingeleden. vi googlar våra namn och jämför rankningar. vi är alltså på god väg, och väldigt på g. vi har för avsikt att vara hemma till champions league börjar, men är inte ledsna om vi måste lyssna på matchen på radion. sport skall upplevas live, så att säga.
dagens tips: besök mer än gärna sidan city slogans, där du kan ta del utav mer eller mindre lyckade slogans...

dagens lunch:

blir jag bjuden på. jo jag tackar jag... trist bara att det är sista dagen på praktiken, jag hade gärna stannat några dagar till... jaja, förhoppningsvis kan jag hänga lite i parken med picknickgänget innan det är dags för hemfärd. idag kommer vi befinna oss på djurgården, så håll utkik efter en stor picknickfilt! där finns det mer gifflar åt folket...

dagens mashup:

min kära vän murderface tipsade om denna mashup. två bra låtar, i en. kan nästan inte bli bättre... som ett kinder ägg, typ.


nya facebook.

är skit. eller så är det jag som börjar bli gammal i gamet och inte fattar. suck. ibland känner man sig så gammal. som när kids födda '89 har en mer varierad meritlista än en själv. eller när man tycker det är spännande att diskutera olika typer av ost, och kan skratta åt dåliga ordvitsar som yngre folk bara rynkat pannan åt. förlåt mig, men jag börjar få lite ångest. om bara någon dag kommer jag vara på en festival, fullt med kids omkring mig. jag har packat mina coolaste (creddigaste) kläder, och mina mest slitna (slitnaste) jeans. och jag ska dricka rödvin och öl. för det är något de inte kommer kunna göra. in your face, kiddos.

dagens mat
: mitt i all ångest åt jag lax, med kokta morötter och limesås. igen. för jag tycker att det är så gott. och jag är så nöjd med min limesås. den blev ännu godare idag än senast. så det så. dessutom har jag krängt åtta chocolate chip gifflar. oerhört beroendeframkallande.

dagens allra bästa:

min kära vän/kollega/handledare/vägledare/föredetta skolkamrat pete är great. the greatest. eller snarare är pete's bror the greatest. han låter mig åka med honom från stockholm hem till halmstad imorgon. snacka om tajming. jag får bjuda honom och hans kollega på massa gifflar. jag tror inte ni förstår hur fantastiskt det är när allt löser sig, när man för övrigt har varit stressad och smått panikslagen i flera dagar. pust... dessutom är jag klar med all rekrytering, vilket betyder att jag kan avsluta min praktik med huvudet högt. skönt.

att apotekaren dessutom kommer och bor hos mig hela nästa vecka är ju för övrigt helt fantastiskt. what's on your mind - emelie bierback - is in a relationship.

picknick i humlegården!

kära vänner. ta era bleka trynen och masa er bort till humlegården för lite gifflar och kubbspel. eller frisbee och filtmys. jag kommer tyvärr inte vara där, men tre andra goa tjejer står till förfogande. kom igen, solen lyser, så varför inte? mer gifflar åt folket!

bilden är tagen från www.giffel.blogg.se

dagens tips
: på fredag öppnar äntligen strand 12, som jag hoppas kommer bli mellbystrands nya sommar-favorit-häng! följ erikas blogg och få mer info genom att klicka här.

sovmorgon.

skönt. fick sova ut lite idag, dock för att jag skall jobba till ikväll. vi satsar alltså på picknick idag! det lutar åt ett besök i humlegården, men jag återkommer med exakt information när jag kommit till jobbet. nu, borsta tänder!

dagens drömmar: usch. inatt har jag drömt jättejobbiga drömmar. jag drömde t ex att jag körde bil, jättedåligt och jättefort. höll liksom på att köra av vägen. sen drömde jag att jag körde förbi en trafikolycka, där en tjej hade dött och hade huvudet hängandes ut genom bilfönstret. sjukt obehagligt.

dagens tips: äntligen picknickdags!

kära läsare. idag är det så vackert väder, att det vore skam att inte bjuda er på lite gifflar. masa er därför ner till rålis (rålambshovsparken) någon gång mellan 14 och 19. då kör vi! ni kommer se oss med våra snygga pågen t-shirts, banderoller och annat skoj. mer gifflar åt folket!

stressad måndag.

usch. att börja en måndag med stress är inget vidare. men men, ibland blir det som det blir. snart dags för lunch, vilket kommer bli väldigt gott. har hittat en sallad på pris extrahär på fridhemsplan som är gudomlig. återkommar när jag tagit reda på vad den heter.

dagens köpta: biljetten till siesta i hässleholm. weeeeha! ska bli grymt. visst, det kommer antagligen regna, men who cares. och som det sagts innan: det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. regnkappa får inhandlas helt enkelt. och gummistövlar. jojo.

ingen picknick.

som ni säkert gissade blev det ingen picknick. vädret ville inte riktigt som vi ville, så jag och joel konstaterade att det var bättre att vänta till en annan dag. därför sitter jag nu i uppsala, med en spritstinkande apotekare bredvid mig. igår (fram till klockan 07.00 idag) var det bal. de måste haft väldigt roligt. och jag tror nästan att han fortfarande var liiiite full när jag kom hit vid halv ett. men men, det går över. nu ska vi fortsätta kolla på film...

dagens film: vi kollar på reservation road med joaquin phoenix. hittills är den väldigt bra, om än ganska sorglig. ni får helt enkelt lov att se den.


dagens besvikelse:

jag lyssnar sällan på radio. jag tittar sällan på mtv. jämfört med vad jag gjorde innan. men som alla andra föll jag för milow's version av ayo technology. fast kanske sådär en månad efter. men jag blev lik förbaskat mycket besviken när jag idag såg musikvideon för första gången. för det första är den ganska smaklös och trist, och för det andra väldigt obehaglig i slutet. jag börjde iallafall må illa, och fick stänga av. men, det kanske bara är jag.


dagens väderberoende:

vad gör man, när man har en gigantisk picknickfilt, ett x antal gillfar som bara väntar på att delas ut, fyra kubbspel och en hel massa annat skoj, som bara får nyttjas i parken om det är fint väder? man väntar. och kollar alla vädersidor man kan. just nu lyser solen, men hälften av väderprognoserna lovar regn, hälften lovar mulet. att vara beroende av vädret är nog ett utav de svåraste beroenden. men jag återkommer...

sovdags i högdalen.

efter en lång dag med runtrännande och sjukt mycket pyssel (ett utav fyra fotoalbum klart, efter si sådär åtta timmar) börjar mina ögon gå i kors. därför ber jag till vädergudarna och hoppas på fint väder imorgon, så att jag kan få tjäna lite pengar. sedan vore det faktiskt på tiden att vi körde igång det där picknickeventet någon gång. jag är sjukt sugen på bullar. och kubb för den delen... jag lovar att lämna besked imorgon, så att ni vet om, och i så fall vart, ni skall ta vägen! nu, sova.

dagens mest oroväckande: jag vet inte varför jag haft sådan otur, men i morse upptäckte jag att kylen stått öppen sedan jag vet inte när. antagligen sedan jag öppnade den senast. sedan glömde jag stänga av spisen idag, när jag skulle sätta mig för att äta. när jag gick för att diska luktade det lite konstigt, och jag stängde snabbt av gasen. jo men visst. gas, vet ni. inte bra att glömma på. vadan denna otur/slarvighet? jag fattar inget...

dagens slutresultat:

kolla kolla kolla så fint det blev! nöjd. nu ska jag bara få hit någon på lite fika. inte lika lätt som att få det fint och mysigt. bor man i högdalen så gör man.


pyssel och knåp lönar sig.

med lite fantasi, små finensiella medel och en nedrans massa tålamod, kan man knåpa ihop en egen liten balkonglåda. jag köpte en trä-grej för 10 kronor, sprayade den med guldfärg, satte tre små vita krukor i, och i dem tre plantor tagetes (10 kronor styck). jag sprayade även en brun plastkruka (3 kronor) med fint möster med guldfärg, och satte en marerit (35 kronor) i. de båda hängdes upp med s-krokar från ikea (bygel, 19 kronor för 10 stycken. för övrigt sjukt bra att ha hemma) och lite ståltråd. et voila, äntligen lite mysigt på min balkong. får se hur vattenfast den där guldfärgen är bara...

innan jag var hemma och kunde pyssla ihop allt, hade jag först varit i sundbyberg, sedan i tyresö, och sist i farsta. alltså flängt runt som en idiot på amfetamin. men det var det värt!
dagens planer för kvällen: helt själv skall jag avnjuta lax med kokta morötter och limesås. sedan blir det solo mys med robinson, ostbågar och kanske kanske en öl. dethär med att dricka alkohol i sin ensamhet kan lätt resultera i tragik.

dagens outfit:

jag är av den medvetenheten att om jag inte använder något direkt, är risken stor att plagget får hänga i garderoben för all framtid. därför inviger jag denna fantastiskt blommiga, pastellfärgade stickade sak. tillsammans med mina rosa skor blir det riktigt snyggt! nu, mot sumpan! (sundbyberg, alltså...)


loppislördag.

som det regnar. hade verkligen sett fram emot att få stå i hagaparken, spela lite kubb och dela ut en massa gifflar idag. men icke. istället sitter jag här och funderar på om jag skall åka till tyresö eller sundbyberg och gå på loppis...

först skall jag iallafall gå inom re-tur här i högdalen och visa hur fint det blev med det lilla bordet. kvinnan som jobbar där var oerhört glad att jag tyckte om det, och gillade min idé om att dra ut lådan lite, för att lägga en bricka på, och på så sätt få lite extra yta. ett smart tips, helt enkelt...

dagens musik: goodbye lenin soundtrack. min fina vän filli lyssnade på det när jag besökte henne senast. får lov att säga att det ackompanjerar denna regniga förmiddag väldigt väl. klicka på bilden för att lyssna på spotify.

dagens loppisfynd:


korallfärgad stickad tröja. 20 kronor. möjligheternas hus. farsta.


svart/vit stickad tröja. 20 kronor. möjligheternas hus. farsta.


flerfärgad blommig stickad tröja. 20 kronor. möjligheternas hus. farsta.


scarves. 2,50 kronor stycket. möjligheternas hus. farsta.


fotoalbum. 5 kronor. möjligheternas hus. farsta.


vitt bord med låda. 50 kronor. re-tur second hand. högdalen.

p.s! maila mig om ni vill ha en personlig guide till hur man tar sig till möjligheternas hus och re-tur.

fridag en fredag är fin dag.

vaknade oerhört sent. apotekaren lämnade mig ensam i sängen redan klockan sju i morse. så jag tänkte att då kan jag lika gärna sova bort hela förmiddagen. sen så regnar det. och det är fredag. det regnar och jag är ledig. på grund av regnet blir det inget picknickevent med pågen idag, utan vi satsar istället på imorgon och söndag.

är man ledig såhär på en fredag, och inte har några pengar, kan det ju tyckas passa bra att leta reda på dendär loppisen i farsta jag och apotekaren inte lyckades hitta senast. så det är precis vad jag tänker göra. jag drar på mig en myströja och förbereder mig på en heldag med mig själv som sällskap. ska faktskt bli riktigt skönt. och roligt. jag brukar ha roligt med mig. senare ikväll ska vi tvätta. fridag. en fredag. kunde inte komma mer lägligt.

dagens musik: medans jag sminkar mig och dricker mitt kaffe lyssnar jag på the decemberists. de spelade live på jay lenno idag, och är riktigt bra. the decembersists är ett indierockband från portland i usa, och släppte sitt femte album, "the hazards of love", nu i mars. klicka här för att lyssna på albumet på spotify.



inspirerande dag.

ja, trots att vi var allmänt sega lyckades jag och apotekaren ta oss till zinkensdamm för att möta upp med jonas och therese. tillsammans besökte vi forsbergs för att kolla in studenternas examenutställning. bland mycket jidder fanns en hel del inspirerande skapelser. måste nästan rekommendera er som är lediga i helgen att kolla in den. dessutom har både konstfack och beckmans beckmans examensutställningar hela helgen. gratis, och kul.

dagens roligaste reklam:
comhem: spela in det du vill. spola resten.

dagens absoult bästa observation:

någon i min trappuppgång måste haft väldigt kul när han/hon gjorde detta:



dagens bilder:

fina ankor i kungsträdgården.


östgötagatan. den bästa gatan med massor med spännande saker att titta på.


musslor och öl på favoritstället mississippi inn.

dagens nostalgi:

favoritlåten 2000. typ. en utav dem iallafall.


musik för själen.

jag pratade med julia innan ikväll. vi ska verkligen till siestafestivalen. och vi ska tälta. galet. jag har inte tältat sen hultsfred 2003. jag kommer dö. vi skall ha ett fyramannatält som vi funderar på att fylla med bag-in-boxar. så det så. jag ser verkligen fram emot att lyssna till hoffmaestro och favoritlåten i'm not leaving now. tre dagar med fantastisk vän och fantastisk musik. vad mer kan man önska.

 

dagens smått: jag har gått och blivit smått förälskad. kär. kalla det vad ni vill. men när jag packade upp mina grejer precis, kände jag hur min nya blå t-shirt inte luktade nytt. lukten fick mig istället att blunda och lukta lite till. lukten fick mig att känna mig om möjligt ännu mera smått förälskad.

bra tisdag.

vilken bra dag. bra ös på jobbet. bra ös på träningen. grym middag, och snart desperate housewives. och imorgon kommer apotekaren ner och stannar till fredag. ska bli himla mys. vi ska dricka öl på kulturhuset och spela pingis med claudia och gänget. och det är bara imorgon kväll vi pratar om!
dagens mat: färsbiffar med fetaost, tzatsiki och kokt nypotatis med stekta champinjoner och paprika. sjukt gott.

vi är på gång.

igår kom min kära kollega och vän pete på den briljanta idén att vi skall blogga om picnick eventet vi skall köra för pågen, med start nu, väldigt snart. besök www.giffel.blogg.se för att ta del av allt roligt, bilder och schema över vart vi kommer att befinna oss. mer gifflar åt folket!

dagens just det: imorgon är det halvdag och sen är man ledig i flera dagar. hur gott som helst.

helvetes jävla skit fan.

jag har suttit i en timme och gjort en skitbra lista med i stort sett alla artister som kommer till siestafestivalen i hässleholm nästa helg. då crashar spotify. jag frågar: sen när crashar spotify??? jag är nu bitter, arg och hemskt ledsen. endast fem låtar finns kvar på listan. så jag går till sängs. imorgon får det bli träning efter jobbet så att jag kan få ut alla mina aggressioner.

dagens trots allt: trots all skit är det en förbannat bra line up för årets siesta. jag ser fram emot att kolla in bland annat mando diao, dundertåget, john me, phoenix, placebo, sonic youth, markus krunegård och the (international) noise conspiracy.

hur man njuter av våren. del 1.

det är nästan sommar. vissa dagar kräver att man kavlar upp ärmarna och äter glass till man får ont i magen. vissa dagar kräver en hel massa foton.
dagens sugigaste: tele2. också. allt som har med mobila abonnemang suger just nu. allemansrätt my ass.

ganska bra.

just nu mår jag ganska bra. lite trött trots lugn helg, men mest positivt stressad inför rekryteringspreocessen som jag precis startat. vi snackar trettiofem intervjuer som skall genomföras. jag gillar att snacka, men ibland blir det bara för mycket. har gjort fem intervjuer, och känner mig redan som en papegoja. jaja, lite lunch och sen kör vi igen. som tur är verkar jag har lyckats plocka ut bra folk!

dagens tips: vi kommer snart köra igång en grej här i stockholm, som innefatar sampling av pågens gifflar. jag lovar att hålla er uppdaterade med tid och plats, så att ni kan komma och spela lite fotboll och äta bullar. på äkta picknickvis.

dålig människa.

jag är dålig. jag har inte bloggat på hela dagen. å andra sidan har jag istället njutit utav vackert väder och mysiga promenader i uppsala. bilder skulle lagts upp, om datorn inte var upptagen med att föra över musik till mig. och just nu går min komfort före er läsares. jag ber om ursäkt för detta, men ber om att få återkomma imorgon. ni kan alltså då se fram emot bland annat fina bilder och en fantastisk spellista inför siesta festivalen.

dagens godaste: citron och lakritsglass. så sjukt gott. från sia glass.


lite gammalt och lite blått.

riktigt mysig dag. mötte upp med my för lite fika, lite shopping och en massa snack om vad som hänt de senaste tre åren. det inhandlades två fina saker från monki. en magtröja i blått, och en randig klänning. klänningen kommer med stor sannolikhet att bäras på den studentskiva jag blivit frågad om att följa med till om tre veckor. bilden som togs blev dock inte så bra, så jag får bjuda på en senare. efter mys med my blev det mys med apotekaren. först på joel's, och sedan på salt.



dagens körigaste: en sak är då säker. att äta chokladkaka, tryffelkaka och sedan glass gör att magen mår ganska dåligt. att man aldrig lär sig, utan istället önskar att ens mamma varit där och sagt till en.

sömntuta.

jag vet ite hur jag lyckades, men jag sov till elva. det är inte riktigt jag att göra det. kan kanske bero på orolig sömn tack vare värkande höft. usch. gammal låter man, när man skriver så.

i vilket fall som helst är jag duschad, påklädd, sminkad och har ätit frukost. redo att gå ner på stan här i uppsala och möta my! ännu en fantastisk londonvän jag inte träffar så ofta som jag borde.

dagens besvikelse: igår såg vi äntligen "twilight". tyvärr var jag nog inte riktigt på humör, för jag blev lite besviken. hm. får lov att se om den en annan dag tror jag. alltså, den var bra, men inte så bra som jag trodde att den skulle vara. men soundtracket var fantastiskt, så sök på mute math, muse, paramore, blue foundation på spotify.



jätte helg.

oh. my. god. kontoret är stekhett. jag är stekhet. och då menar jag inte stekhet som fy fan vad jag är snygg. utan snarare stekhet som i "hej-jag-har-varit-på-ikea-en-hel-dag-och-har-nu-lite-lite-fotsvett-och-valkar-i-händerna-och-behöver-en-dusch". för det är precis vad jag har varit. men det var trevligt. hade med mig mette och jenny från jobbet. tack som fan för det säger jag bara.

malena från skolan var här precis för att kolla så att jag sköter mig på praktiken. men det tycker de nog att jag gör. så nu är det alltså dags att bege sig till centralen och uppsala. ibland längtar man efter någon väldigt länge. sen kan man helt plötligt glömma bort det för en stund, för att man har så mycket att göra/tänka på. när man då kommer på att man längtar efter någon igen, och att det inte längre är så lång tid kvar, blir man helt glad i magen. det är nog en utav de skönaste känslorna jag vet.

dagens billigaste: åt en barnportion köttbullar på ikea. 22,50 + 12 spänn för dricka. taget.

time for bed.

vilken härlig dag. massor att göra på jobbet. me like. sedan mötte jag upp med therese för att åka hem till mig en sväng. gissa om jag blev glad när även affe valde att göra oss sällskap! det var ju trots allt nästan fyra år sedan vi sågs sist. galet kul. ci åt och pratade. och pratade och pratade. det var oerhört roligt att ha dem båda här.
efter det har jag nu gjort allt annat än packat inför att spendera helgen i uppsala. så därför är det väl dags för att göra detta.
dagens mest onödiga: bryta en långfingernagel är varken snyggt eller särskilt behagligt.

dagens favoritlåt:


dagens knöligaste:

så var man på jobbet igen efter en natt med skön sömn efter en kväll med skön musik. pigg och glad, och sjukt sugen på helg. men lite lite orolig över den 5 millimeter stora knuta jag upptäckt på underarmen. den gör lite ont, och går inte att flytta på. sjukvårdsupplysningen nästa.

två dagens.

dagens roligaste lilla sak: på designtorget finns många fina saker, som man kan ge bort till folk som redan har allt. t ex denna nyckelring. sjukt kul.
dagens sugigaste operatör: halebop. jag tar tillbaka allt positivt jag någonsin yttrat om dem. de suger, är dyra (såvida man inte skaffar ett kontantkort) och har världens mest arroganta kundservice. screw you mother fucking cunts säger jag bara!

två dagens.

dagens roligaste lilla sak: på designtorget finns många fina saker, som man kan ge bort till folk som redan har allt. t ex denna nyckelring. sjukt kul.

dagens sugigaste operatör: halebop. jag tar tillbaka allt positivt jag någonsin yttrat om dem. de suger, är dyra (såvida man inte skaffar ett kontantkort) och har världens mest arroganta kundservice. screw you mother fucking cunts säger jag bara!

dagens mest pinsamma:

om det fanns ett pris för "årets mest pinsamma kommun" skulle täby lätt hamna på topp. enligt artikeln i dagens metro tycker mats blückert, fritidskonsulet i täby, att det är en toppenidé att genom ett läger kallat "girl & the city", inviga flickor i åldern 10-13 i den destruktiva ungdomskultur som byggts upp tack vare hets till bantning, bloggning och att följa trender. mats menar att detta lägret kommer att vara mer utvecklande och öka ungdomarnas intresse. frågan är bara inom vilket område.

istället för att ta tag i problem, går täby kommun inte bara runt dem, utan snarare baklänges. duktigt täby, detta är verkligen vad flickorna behöver. för precis som mats säger, vet vi ju alla att ätstörningar botas lättast med att tvångsmata flickorna med bakelser. två tummar upp.

dagens mest misslyckade:

jag gav mig ut, klockan sex i morse, för att springa en runda. fick dock mördar-håll, och var tvungen att gå sista biten. lagom kul. å andra sidan luktade det ljuvligt av hägg i hela högdalen. så jag njöt av det lilla solsken som lyckades ta sig igenom grenar och annat som var i vägen. skönt, trots allt.
therese och johan framför det vi nu vet är hägg.

dagens bästa citat:

från h&m's nya reklam för nya matthew williamson kollektionen. 

"look what you've done!"
"well i haven't done them all. yet."



after after work.

jag kan inte låta bli att tänka tillbaka på tiden på fitness24seven. hur roligt vi hade ihop, och hur mycket bra kollegor betyder för en. det var riktigt trevligt på after worken. det är ett ungt gäng på remarkable, och jag trivdes mycket bra i sällskapet. efter två öl tackade dock jag för mig, och smet hem för att kolla desperate housewives. nu, är det slut, och så även jag. trött, med hopp om att kunna somna i tid och istället vakna tidigt för att ta mig ut på en tidig morgon tur. konditionsträning ligger på schemat inför beach 2009. jojomen.
dagens känslor: jag vet inte om det är ölen eller jag som talar, men jag är lite pirrig i magen. apotekaren är bra fin han. så det så. och jag har haft hicka hela kvällen. så det så.

after work after praktik.

är man praktikant på ett dåligt ställe, får man tråkiga arbetsuppgifter och sura handledare. är man på praktik på ett bra ställe får man ansvarstagande och utvecklande arbetsuppgifter, trevliga handledare, goa "kollegor" och följa med på after work. vi skall till snaps på medborgarplatsen och ha det trevligt. säger som jenny: socialiserande med kul folk - "check".

dagens roligaste: det ringer i en mobil. chefen på praktikplatsen frågar: "vems telefon är det som ringer sådär?" ingen vet. han går runt, lyssnar och letar. efter fyra signaler och upphittande av den ringande mobilen i konferensrummet: "nu är det min telefon som ringer..."

rekryteringsdags.

lite pirrig i magen. trots att jag inte borde vara nervös, kan jag inte låta bli att fippla lite med pennan, rätta till alla papper och ta en extra koll på manuset. det är dags för mina första intervjuer till projektet jag jobbar med här på praktiken. förhoppningsvis går det så bra att jag fortfarande är välkommen på after worken vi skall köra ikväll. after work. låter så mycket bättre än after school...

dagens livskvalitet: att kunna träna på lunchen är guld värt...

dagens morgon:

alltid lika stressad på morgonen. har egentligen inte tid att blogga, men igår lyssnade jag på en gammal favoritlåt, om och om igen. nu, iväg och jobba.



dagens fulaste som tyvärr inte syns på bild:

igår, på väg hem från johan och claudia, höll jag och apotekaren (kanske mest jag) på att kräkas av åsynen av de två bloda tjejerna på bilden. för det första: den ena tjejen är så insmord med dove summer glow body lotion att hon antagit en gul nyans, som man verkligen får kalla ful. för det andra: båda tjejerna har lyckats sätta fast sina extensions på ett så misslyckat sätt, att fäste, klister och allt annat syns långa vägar under deras sönderblekta stripor till överhår. för det tredje för de denna dialog, med en kille med världens största dobermann:

gul tjej: alltså, jag vill ha en sån hund med platt näsa...
dobermann killen: en väggkrock menar du, höhö?
gul tjej: (fattar inte, skrattar ändå och fortsätter) skit samma. en sån vill jag ha. eller så vill jag ha en minigris.

för övrigt kunde vi konstatera att killen antagligen har liten snopp. penis komplex kan alltså kompenseras med stor hund, såväl som dyr bil.

dagens bilder från helgen:

bilderna från helgen togs gärna med accent colour-funktionen på min kamera. vem har sagt att gult är fult.
grillkväll med en massa tjejer hos linn.
testar funktionerna i tunnelbanan.
mysigaste söndagsfikan med apotekaren hos johan och claudia.

måndag morgon.

så var man tillbaka på jobbet igen. utanför mitt föster är himelen mulen, och inte en själ syns till. i väntan på att bröd skall anlända, är hungern svår. kaffe är gott, men inte mättande...

helgen har varit helt fantastisk. igår vankades det äppelpaj med vaniljsås, och saft. det var nog något utav det mysigaste jag varit med på länge. efter det blev det en romantisk promenad förbi smedsuddsbadet och till hornstull över västerbron. och jag har äntligen fått min kamera. så nu kan jag ta massor med bilder. skall lägga upp några riktigt fina ikväll.

dagens framtid: såhär inför sommaren har man massor att se fram emot. mellbystrand, bröllop och kära vänner. längtar så till juli. en hel månad hos mor och far, och lillasyster. underbart!

dagens eftermiddagsplaner:

i eftermiddag skall jag och apotekaren till claudia och johan. vi skall titta på desperate housewives, fika och ha det trevligt. vi har klätt upp oss, så fint vi kan, i äkta desperate style. himla trevligt. innan dess skall apotekaren och jag äta sushi på fridhemsplan och sedan ta en mysig söndagspromenad bort. trevligt och mysigt var orden.

knaslördag.

vädret är knas. jag är knas. farsta är knas. tack vare mitt bristande intresse för att planera innan jag gör, blev det ingen loppis i farsta. istället vandrade jag och apotekaren runt lite i farsta centrum. för övrigt ett oerhört tråkigt centrum, om man bortser från lagerhaus. det blåser, solen skiner ibland, men mest är det lite mulet. knas, helt enkelt.
dagens planer för kvällen: grilla hos linn! mys!

dagens fråga:

en utav tjejerna på jobbet äter kiwi med skalet på. detta tycker jag är sjukt. jag får ont i magen bara av att se henne göra det. hon är ju frisk och vettig i vanliga fall, men just nu sitter jag med högt höjda ögonbryn. är det någon annan som göra det?

dagens känsloförstärkare:

ja, jag vill egentligen bara förklara hur glad jag är. det är fredag, det är sol, jag har kjol och får sluta tidigt. tjoho! det kräver lite cure för att förstärka er förståelse för hur jag känner. för det är sant. it's friday, and i'm in love.


thank god it's friday.

jag rippar linns favoritutyck, och är oerhört glad att det är just fredag idag. om fem timmar kommer apotekaren ner till sthlm, och då ska vi mysa i stan innan det blir middag och spel hos claudia och johan. en riktig mysfredag skulle man kunna säga. antagligen blir det en öl på terassen på kulturhuset. en riktig pärla som jag inte förstår att jag inte besökt innan. nu, frukost, och sen jobba jobba jobba.

dagens tänk om: tänk om jag imorgon kunde hitta massor med fina grejer till min balkong på loppisen. då skulle jag bli glad.

dagens inredningstips:

jag får så ont i hjärtat. jag skulle så gärna köpa både satsbord och skrivbord, men har dessvärre varken råd eller plats. snälla någon, köp dessa ting så att ingen annan gör det! klicka på länken eller bilden för att komma till annonserna.
skrivbordet

breathe right. ja tack.

äntligen har jag fått tränat! kunde inte låta bli att springa en halvtimme, och sedan köra lite axlar och mage. hade tänkt ta det lugnt, men what the fuck. nu känns allt toppenbra, och jag är bara lite snorig. hoppas att det går över mer till imorgon. det är svårt att pussas när man inte kan andas genom näsan...
dagens citat: jag sitter och kollar på första avsnittet av vänner. jag älskar vänner. joey stöter på rachel, som kommit till monica för att hon precis lämnat sin blivande man vid altaret:
"joey, stop hitting on her, it's her wedding day!"
"what, like there's a rule or something?!"
klockrent...

zombie på jobbet.

när jag kom till jobbet satt pete som en zombie i soffan. kaffet var slut. vi lyckades dock bre en varsin macka, men överföll nästan vår stackars kollerga när hon kom med nyinköpt kaffe. det är lite oroväckande hur man inte funkar utan kaffe på morgonen.

nu ska vi ha lite möte, men jag ser mest fram emot eftermiddagsfikan som företaget i lokalerna bredvid ordnar.

dagens bästa: frukost på jobbet. och juice. det är livskvalitet det.

städa städa städa.

fy helskotta vad jag är trött på min lägenhet. jag är inte den som är den, och egentligen väldigt tacksam, men just i detta nu skulle jag kunna döda för en lägenhet på kungsholmen. bor i en liten liten lägenhet, som saknar fläkt i köket, och är på första våningen. därför är typ allt i lägenheten täckt med ett lager matos hela tiden, som måste torkas bort, hela tiden. dessutom är min fina balkong täckt med grus jämt och ständigt. dessutom ligger den så långt ifrån mina kära vänner på kungsholmen, så att det känns som att vi glider ifrån varandra för varje dag som går. jag vill umgås. jag vill ha en liten en och en halva på kungsholmen. en liten liten en räcker bra. med fläkt. tack.
dagens se fram emot: kan just i detta nu bara se fram emot fredag. jag önskar att fredag inte var på fredag utan imorgon.

det doftar gräs.

och då menar jag nyklippt gräs. i hela högdalen. helt fantastiskt. blev ingen träning för min del, då receptionen hade stängt, och jag hade glömt mitt kort. orka gå till ett annat gym, tänkte jag, och åkte hem istället. inhandlade vit bh på lindex (25% rabatt på alla bh, så att ni vet), och skall nu sätta igång och tvätta. på någon annans tvättid såklart. folk får skylla sig själva om de inte utnyttjar sina tider, tycker jag.
dagens konstaterande: allt känns så bra när man är kär och glad och har fina vänner. så det så.

myslunch med gott kaffe.

för att få lite energi, och passa på att ses, mötte jag upp med claudia och johan n på st eriksplan. vi åt upp innehållet i våra matlådor sittandes i gräset, pratandes om bröllop och vårbalar. och annat. på det böev det en kaffe på mellqvist café och bar. mycket mysigt ställe på piepersgatan. där ska jag dricka kaffe igen.


dagens inspiration: den ena baristan på mellqvist var en mycket söt sådan, och jag blev inspirerad av hennes stripiga hår, nonchalant dekorerat med en fin sjal.

knappt vaken.

jag ångrar bittert att jag inte var mer påstridig när dn fuckade upp min första prenumeration. jag skulle sagt . jag skulle sagt så. för nu väcker tidningsbudet mig varje morgon, klockan fem. det är så lagom roligt. därför struntade jag i att träna på morgonen, och satsar på eftermiddagsträning istället. dags att komma igång efter uppehållet...
dagens tips: apotekaren mailade mig om denna utställning, som vi funderar på att besöka. läser bloggen då och då, och det är väldigt intressant.

inte längre slut i rutan.

alla kanaler är tillbaka. kvart i tio. tack som fan. ser dock fram emot att se desperate housewives på söndag istället, med claudia. vi har bokat in muffin med hemmafru-fika. får dra med min hemmaman, vare sig han vill eller inte. men för säkerhets skull får jag nog ta och baka lite kärleksmuffins, med frosting och hjärtan på.

dagens tillbakablick: jag gjorde en fantastiskt god qinoasallad, med bland annat avocado och feta. det fick mig att tänka på linnea, rhodos och kreta. och all fantastisk musik. vi lyssnade både på hits, men även en hel massa disco. 80-talet, we like!


dagens riktiga i-lands katastrof:

comhems digitala sändningar ligger nere i stora delar av stockholm. tur att jag inte är ett fan av varken arsenal eller man united...

dagens panik:

jag får panik. jag vet inte vad jag ska göra. kanal 5 har lagt av på min tv! jag dör. långsamt. blev klar med restuppgiften i lagom tid till ugly betty. slog på tvn. det var blått. kanal 5 funkar inte. detta är katastrof. på riktigt.

london calling.

alltså, det är lite kul hur alla mina före detta flatmates (utom en) från london 2005 numera bor i stockholm. plus en hel massa andra londonvänner. sjukt roligt. och vi umgås massor. det är hemskt kul. senaste tillskottet är affe, från första och andra lägenheten. ska bli kul att börja hänga med henne igen, hon är ruskigt skön. vi hade ett par roliga veckor i augusti 2005 som jag minns med både glädje och fasa. ska bli härligt att prata om allt. på något sätt känns det som att londonvänner är något som kommer finnas kvar. för alltid, typ. det spelar ingen roll hur ofta/sällan man ses. det känns alltid som igår.
affe och jag, london, augusti 2005.
dagens absolut tråkigaste: restuppgiften i handelsjuridik jag sitter med. dubbelsuck.

sköna tisdag.

jag kommer säkert få stryk för att jag skriver detta, men jag tycker faktiskt det är lite skönt med mulet väder. mycket för att jag sitter inne på ett kontor hela dagarna. idag går det dock lättare, då jag har mer att göra. arbetsmyra som man är känns det väldigt kul att vara sysselsatt.

just nu filar vi på ett schema som skall täcka de tjugo finaste dagarna vecka 20 till 25. någon som har väderprognosen kirrad för den perioden? hade varit uppskattat...

dagens konstaterande: alla känner alla. på ett eller annat sätt. och känner man ingen, känner man någon som känner någon. som jobbat med någon, som gått i skola med någon, som hånglat med någon i åre.

dagens pyssel:

då utbudet på tv suger, och jag inte alls känner mig motiverad att göra restuppgiften just nu, pysslar jag. brevbäraren här verkar ha dålig koll på det här med att acceptera att vissa inte vill ha reklam och annat skit inkastat i hallen. därför har jag hängt upp en snygg och prydlig, men oh så tydlig, liten inramad lapp. förhoppningsvis fattar han/hon och slutar med det. men fortsätter förse mig med dagens nyheter. jag har klätt en väldigt billig ram från ikea med vitt papper och ett rosa tallriksunderlägg i plast. jag älskar min häftpistol.

långsam dag. långsam vecka.

verkar som att hela veckan, eller iallafall fram till fredag, kommer att fortsätta i långsamhetens tecken. inget utom tvättid inbokat. både skönt och tråkigt. jaja. förhoppningsvis kommer glüsner på på besök på torsdag. något att se fram emot! ser fram emot att höra om massor med roligheter från hans äventyr på resan. tanken på det får mig dock att vilja åka långt bort. bort från sverige ett tag. lite (riktig) sol och värme hade varit skönt.

dagens få fart: för att få fart på veckan lyssnar jag massor på empire of the sun. det är det som är det bästa med claudia, att jag kan ge en ruskigt dålig förklaring på en låt, och hon vet precis vad jag menar. tack vare det lyssnar jag alltså sönder hel albumet. jojo. lyssna på spotify här.

mulen måndag.

mina skor läcker in. därför var promenaden med apotekaren ner till stationen inte särskilt rolig. blöta tår är inget kul. alls. dessutom fick jag göra ett helvetesjobb hela förmiddagen: sätta adresslappar och skriva datum och klockslag på 250 vykort. kul. verkligen jättekul. nu sitter jag och rensar upp bland alla ansökningar. måste-göra är inte alltid kul-göra.

dagens lunch: jag gillar inte snabbmatsluncher och färdigrätter man värmer i micron, men felix's skaldjurssoppa är faktiskt helt okej, när man inte har egen matlåda med sig. bara så att ni vet.

jag vill inte ha barn.

och i västa fall bara ett. att vara på ikea en halv dag måste verka avskräckande på även den mest frälsta barnälskaren. så jag och apotekaren valde med omsorg det bord med minst barn i närheten när vi skulle sätta oss till bords för att äta våra 15 köttbullar. får lov att säga att vi lyckades ganska bra med det. vi åt dock inte upp alla 15 köttbullarna, och undrade mycket över vem som äter en hel "köttbullar stor", egentligen.

det inhandlades såklart en hel del nyttigheter, men inget balkongbord. ingen osthyvel eller stekpincett heller för den delen. därmot servetter och en kudde. till mig. kudden alltså. eller, till viss del iallafall.

dagens filmtips: igår såg vi "once". den ska ni se om ni inte vill se en film, utan snarare en väldigt lång och kärleksfull musikvideo. bra sådan. och lagom lång/kort. det beror på hur man ser det.

dagens andra:

riktigt skön dag med häng i solen, kakor och avokado. mycket mysigt. nu blir det grillning för andra gången i år. mmm. bulgursallad och tzatziki. inget man mår dåligt av.

jag har även lyckats boka om en utav två resor som skulle gjorts i helgen. med de extra utgifterna verkar det inte bättre än att jag faktiskt måste gå på siesta festivalen i hässleholm. yay!

plock i uppsala.

mmm. så skönt det är att vakna en lördag, utan att vara det minsta lilla bakis, och veta att man har hela dagen på sig att göra det man inte gjorde förra helgen. för att man var bakis. och sjuk. sjuk är jag fortfarande. iallafall i näsan. och enligt apotekaren får jag inte ta nässpray längre. iallafall inte sånt bra, utan bara sånt fjösigt med saltlösning. pyttsan. igår firade vi mig som totalt rökfri i två veckor. det firades med öl och typ tapas på plock, här i uppsala. mycket gott. och trevligt.även om jag har vissa svårigheter att hålla maten på tallriken, utan gärna tappar ner den på bordet och sådär. färskost är svårt att skrapa bort från svart bordsyta utan att lämna märken... nu ska vi äta frukost.

dagens musik: klicka på länken här och njut av musiken i sommarvärman. ni som inte har spotify, tough shit.

friday i'm in love.

vilken fin dag! visst, jag vaknade ganska sent, men har nu ätit frukost, diskat, städat undan och packat för att fara till uppsala. ska försöka hinna med en snabbfika med therese innan dess. om det går... iallafall. jag tar på mig ett par shorts, och så ut i solen med mig!

dagens 90-tals nostalgi: bästa låten. eller en utav de bästa. det blev en hel del 90-tal igår. mer eller mindre uppskattat.



dagens sötsak:

joråmensåatt igår bakade jag en kaka, kladdkaka, till johan och claudia. lite för att jag var sugen, men mest till dem...
för övrigt raglade jag precis innanför dörren, och ska nu äta nudlar. sen sova. "kåken" och jonas åkerlund is the shit. och kleerup. jojomen.

RSS 2.0