peace & love.

sommarvärmen trycker sig emot mig som om den vore ett påstridigt äckel på dansgolvet. jag vill ha åska. inatt. sitta uppe och kolla på true blood med vinden vinande och regnet piskande mot fönsterrutan. rensa upp luften lite. önskar att jag kunde vara hos mina pussgurkor i borlänge. men får nöja mig med en härlig spotify-lista istället.



right now i wish i could be at the peace & love festival in borlänge. but i can't. so i listen to he bands who are playing at spotify instead.

american morning.

lite småtrött? ja, det skulle man kunna säga. men nu är det dags att åka till redaktionen och förbereda inför nästa veckas allsång. igår när jag och rekvisita-anna-karin hämtade rekvisita i just rekvisita förrådet spelades renato carozone - tu vuoi fa l'americano. hade inte hört den förr, men gillar den bättre än we no speak americano.



tired? well, yes. but tired in a good way. getting ready for work listening to this fantastic tune.

all out of words.

mina fötter värker. jag är helt slut. vilken dag! vilket program! vilken grej! mitt adrenalin har varit på topp precis hela dagen, och jag är så nöjd. världens bästa människor jobbar med världens bästa program. detta kommer bli en fantastiskt, härligt, grymt, skön allsångs-sommar! om ni missade allsången kan ni titta på svtplay.se, och få en glimt av mig. även om det är en kort en. och fortsätt läsa allsångsbloggen för tusan!

härliga carola och ola. foto: jag/svt


i'm all out of words. the show went extremely well, and everyone did a fantastic job. now, my feet hurt and i need to go to bed. this has been one of the most fantastic days in my life. ever.

getting ready.

om det är någon som undrar så befinner jag mig alltså på allsång på skansen idag. sitter just nu och skriver ett litet blogg inlägg om the ark på scen. stämningen är obeskrivlig...

bilden är tagen av mig men med svt's kamera...

so, today i'm at skansen, getting ready to broadcast at 8 pm. very, very excited as the ark enters the stage to sounscheck...


tomorrow's the real deal.

imorgon gäller det. första avsnittet av årets allsång på skansen. ska krypa i säng så man är pigg inför en heldag med massor av nya erfarenheter, möten och spännande händelser. kom ihåg att ni kan följa mig och webb-teamet på allsångsbloggen.

det kommer att bli en fin sommar. jag känner det på mig.

devendra banheart - now that i know.

tomorrow we're broadcasting the first episode of allsång på skansen. it's live, and i'm so excited. it's gonna be a great summer! if you wanna se carola and the ark live on stage, click into svtplay.se at 8 pm (+1 gmt)

somewhere over the rainbow.

mitt på ljusa kvällen upptäcker moah att det är en regnbåge på himlen. den är liten, jag vet, men den är där. precis bredvid solen förgyller den vår tillvaro märkbart. tänk vad fantastisk den är, den där atmosfären.



today me and moah saw a tiny little rainbow. at a time when you would have least expect it. awesome.

nicely done.

allsång på skansen och carola på förstasidan på svt.se gör webb-redaktionen väldigt glad. puffa, puffa, puffa!




allsång på skansen is on the front page at svt.se. this makes me and my colleagues very, very happy.

and then came summer.


det riktigt spritter i benen. jag är sådär härligt nervös inför imorgon, som ett barn innan julafton. frågan är hur mycket sömn man kommer att få inatt. i vilket fall som helst är jag på plats på redaktionen och väntar med spänning på att mina kära kollegor skall komma så att vi kan åka ut till skansen. härligt!


getting quite nervous about tomorrow. but good nervous, like-a-kid-the-day-before-christmas-nervous.


did someone say good looking men?

som jag säkert påpekat tidigare är jag en sucker för serier med fina män, sex och lite våld. just i fjärde avsnittet av tudors var det inte så mycket sex, men jag är inte den som inte ger någon eller något en andra chans. svts trailer har lovat ett och annat, så jag får hålla tillgodo.

henry cavill.

bild lånad härifrån.
since i've got a thing for series with sex, good looking men and a bit of violence in it, i'm gonna keep watching tudors. episode four was rather boring, but hey, i'm not the girl who doesn't give things second chanses...

take me to funky town.

jo men visst kära vänner. solen skiner, det är söndag, och jag spenderar min lediga tid i skolan. sitetr och klipper om vår dokumentär, och håller just nu på att bestämma musik till introt. ett alternativ är "funky town", men jag kan bara inte tänka på annat än tjock-monica i vänner när jag hör den låten.



sunday, awesome weather, yes i'm in school. trying to decide what music to have in the intro to our documentary. "funky town" is one option, even tho i can't think of anything else but fat monica dancing.

from side to side.

idag har jag städat hela lägenheten. samtidigt har jag haft en ynkligt liten sophia på soffan. en härlig lördag helt enkelt. när moah kom hem bakade vi muffins och nu kollar vi på en dokumentär med morgan freeman. prom night in mississippi heter den. verkar väldigt intresant.



have had a very nice and slow saturday. cleaned the whole flat, baked muffins and are now watching a documetary with morgan freeman. nice and slow it was.

alternative pictures from an alternative midsummer.

härlig kväll igår. det grillades körv, det dracks öl och det spelades en hel massa kubb. men då vi suger på kubb, tog det väldigt lång tid. efter att solen gömt sig bakom husen fattdes även ett mindre härligt beslut att gå till en kille som hade fest. det visade sig vara ett riktigt så kallat "wiener party". så då fattade jag och johan beslutet att hemgång var nästa punkt på schemat. när romain senare svarade "stora essingen 1 minut" på taxibolagets frågan om vart han ville åka ifrån skrattade vi gott, och jag blev väldigt glad när jag rusare nerför rulltrappan och insåg att sl har bytt till sommartidtabell.

en glad romain.

johan och gabbe i vackert motljus.

annso var inte jättenöjd över att ha mig i sitt lag.

det enda sättet att ta ner kungen på.

en glad gabbe.

det enda sättet att ta ner kungen på är inte alltid det lätta sättet.

johan ville hemskt gärna att jag skulle komma ihåg vad jag drack hela kvällen.


yesterday was lovely. had a nice bbq in the park and played some games. nice and easy, nothing special, just good friends havin' a good time.

alternative midsummer.

äsch. jag insåg att jag bara kommer att frysa i klänningen imed att vi ska sitta ute, så jag drog på mig ännu en ny tischa från pineapple och en ny hatt. kommer kännas mycket mer bekvämt. dessutom slipper jag släpa runt på ombyte. omständigt är inte riktigt min grej längre. så än en gång, glad midsommar!


Paloma Faith Do You Want The Truth Or Something Beautiful? (Joe and Ask remix)

figured that the sun will eventually go down, and so will the temperature. so took the dress off, and the new t-shirt from pineapple on. lot nicer. can't be bothered to carry around change of clothes.

dress is on.

valde mellan denna söta klänning och en ny, fin fin klänning. men den ska få ett fetare tillfälle att invigas. jojo, så fin är den. men denna är fin också.



my midsummer dress!

stockholm sure is in my heart.

laddar inför midsommarfirande med lite manic brothers och en stadig frukost ute i det gröna. langen, moah och jag gjorde oss en härlig ägg och bacon frukost som avnjöts i solen på gården. i eftermiddag blir det grill med diverse spel på gärdet med fina vänner. frågan är som vanligt vad man ska ha på sig.

moah har pimpat köket med anders. bästa bilden att vila ögonen på när man diskar!

finally gone wild.

äntligen ska jag se filmen jag längtat efter att se väldigt länge.



karen o & the kids - all is love

i'm finally gonna se where the wild things are. read the book as a kid. sure gonna love it.

beach 2010.

med tanke på att jag inte varit på stranden än, har jag iallafall några dagar på mig att komma i form. både moa och jag är sjukt fascinerade av tjejen nedan. vi ska börja träna som henne.



this amazing woman is gonna help me to get ready for beach 2010. haha, i don't know why, but me and moah are totally amazed by her. and her programme actually seems like something we could pull off.

off.

äntligen lite ledig. äntligen lite sol på mina bleka ben. äntligen sommar.



finally a day off. finally som sun to turn my white whale legs into not so white whale legs.

love you.

jag kommer att sakna min klass. sakna den och längta tills vi ses igen om si sådär ett halvår?! galet. men kul hade vi igår! tack alla!

nachosen var oerhört populära.

mmm, tacos!

en skåning vet hur en tortilla ska rullas.

söta carolina och söta amanda.

självklart dokumenterades kvällen.

jag gillar min hatt.

söta amanda och söta ema.

hela gänget i bussen.


i'm gonna miss my mates from school. we're all going to be out and about doing our work experience at different placecs and won't be back in school in six months or so. some of them are even going to f-ing colombia. strange.

school's out for summer.

sista dagen i skolan. känns hur knepigt som helst. solen skiner, men vi sitter inne och kollar på våra dokumentärer. men jag har förberett mig inför eftermiddagens uteserveringshäng med finaste hatten.


jag och sötlisa.

mer eller mindre hela klassen samlad.


last day is school. feels soooo wierd. but fun. but wierd. but fun. and i'm totally loving my new hat from primark.

sleep less.

jag somnar stående. colorcorrection is a bitch. på torsdag ska jag sova precis hela dagen.



colorcorrection is a bitch. stuck in school, as always.

dream team.

här har ni hela webb-gänget på allsång på skansen! världens bästa team, eller som robin uttryckte det: very fuckable team. jag kan bara hålla med.


 

this is me and teh team i work with at allsång på skansen.

set it straight.

när jag åkte bussen förbi kungsträdgården i morse var det med visst vemod. tillfälliga lokaler byggda i kärlekens tecken gapar nu lika tomma som blicken hos någon som just blivit påmind om att love hurts. jaja, jag har iallafall på mig min nyaste, finaste tischa. och vem kan vara vemodig då. egentligen.



bought this awesome t-shirt in primark. love. it.

give me cake.


sweet monday.

rippar ett välanvänt uttryck och säger som såhär: vart tusan tog mitt liv vägen? jag gnäller inte, utan konstaterar bara. att jag på fullaste allvar varit i skolan mer än jag varit hemma den senaste veckan, och att jag på fullaste allvar trodde att det var fredag idag. tur att man har härliga klasskamrater att mysa med på morgon i väntan på screeningen av våra studioprogram. ska bli så spännande att se det, har inte sett slutresultatet än!

låten som spelats mest i min spotify den senaste veckan.


guess what? i'm in school. i know. on a monday. wierd. i'm tired but excited. we're screening our studio programmes today, and i haven't seen ours yet. so i'm very, very excited!

time for murder.

sådär ja. liftarens guide til galaxen ligger där den ska. under extrasängen i vilken langen blev ihopklämd som någon form utav pålägg, sådär som man ser på film. på riktigt. jag skrattade så att jag dog. innan dess kollade vi på de två första avsnitten av dexter. jag har aldrig sett det innan, och förstår nu inte varför. addict. nu sova innan tidig uppstigning. sjunde dagen i rad utan rast, och utan vila. love life, stay in school.


bild lånad härifrån.

stuck in the darkness.

jag sitter fast i redigering åtta sedan halv tio imorse. det betyder noll solstrålar på min näsa. johan sitter bredvid mig, och börjar få ont i ryggen. vi är ine gjorda för så mycket redigering, såhär en hel helg, i såhär fint väder.

det enda solsken jag fått idag, under frukosstunden i väntan på johan.


i'm stuck in school. again. on a sunday. this really, really sucks.

pan pizza.

vi börjar bli trötta nu. vi är några få elever som sitter i skolan och klipper våra dokumentärer. för att hålla energin uppe är vi noga med att äta ordentligt. jag vet inte vad det var som hände där på ica, men jag köpte två pan pizzor. när vi sitter och äter säger tapio: "det där ser väldigt bisarrt ut..." jag försöker då ursäktande förklara att jag inte ätit pan pizza på femton år. "nej nej," avbryter han, "jag menar att du äter med sked".



don't know what i was thinking when i bought pan pizza for dinner.

why wedding when you can go cake.

mitt i redigeringen, lagom till vigseln, dyker sophia upp med bröllopstårta! jo, det är en bröllopstårta. det är det.



sophia stopped by to say hello just in time for the wedding. and she brought cake!

what wedding?

jag vet inte hur ni mår men jag vaknade iallafall lite småbakis, med viss lördagsångest, och skickade iväg ett sms till en utav mina pojkar och bad om att vi skulle ses en timme senare. detta förslag var välkommet från hans sida så om en timme, det vill säga en och en halv timme senare än tänkt, skall vi ses i skolan för att ta tag i denhär fantastiska dokumentären vi klipper ihop. innan dess njuter jag av frukost och jakob hellman. jag vet inte vad ni ska göra men jag ska då inte stå vid någon bro och vinka till någon som gifter sig.


jakob hellman - vara vänner.

i'm slightly hung over. but on my way to school. on a saturday. this sucks.

everyone's in it.

jag skrattade massor när jag såg eric saades nya vidor. tro mig, den är fin och så, men nästan hela klassen är med. överdift, ja, men jag räknade till hela fem klasskamrater i bild. skoj. klicka på bilden för att kolla in videon.



if you click the pic, you'll reach eric saade's new video. no less than five people from my class is in it.

me like.

tjohoo! allsång på skansens facebook sida har i skrivande stund 218 fans. härligt! för övrigt försov jag mig något imorse, och trodde att jag skulle få en dålig start på dagen. men tänk, det fick jag inte. för bara man sätter foten över tröskeln till allsångsredaktionen får man som ett automatiskt leende på läpparna. ännu härligare! får ungefär samma glada känslor i magen som när jag lyssnar på denna låten:



one of my favourite songs at the moment.

how about some tech house.

ladies and gentlemen, det finns två pojkar som gör stockholm lite skönare just nu. de ser nästan likadana ut, men deras kreativitet liknar inget annat. lyssna på manic brothers' nya på soundcloud genom att klicka på bilden.



manic brothers are the twins that make stockholm a lot nicer these days. listen to their new track on soundcloud by clicking the pic.

slice it up.

utan tvekan en bra dag på jobbet. jag kommer säga jobbet, istället för praktikplatsen. det känns så fånigt, för jag jobbar ju faktiskt. imorgon blir det ytterligare en dag med artiklar, bloggande och annat som jag trots allt tycker är sjukt kul. sedan blir det middag på skolan med mina pojkar, och sen redigering. med lite öl. var förbi skolan en timme idag, och de är så duktiga mina två. jobbar på som svin, och as, och innan måndag kommer vi ha fått ihop det hela till en bra dokumentär. känns skönt.

sex gånger korv blir sex körvar.


if you haven't noticed, i eat a lot of sausage.

take my breath away.

seriöst. sändingarna från det kungliga bröllopet uppe på operataket har det bra ställt. vilken utsikt. jag skojar inte. jag tappade andan när jag gick på de skrangliga gångarna de byggt för att man skulle komma runt, uppe på taket, och få utsikt över stockholm och slottet. vi fick femton minuter för att filma en påa, men det räckte. coolt.



i was just up on the roof of the stockholm opera house. it was amazing. the wiev was, seriously, breathtaking.

pour julia.

hemma. äntligen. har idag konstaterat att jag aldrig mer kommer att leva ett normalt liv. igår konstaterade jag att jag kommer att dö antingen när jag 1.) går mitt över gatan, mot röd gubbe, och blir överkörd av en bil eller 2.) äter och pratar samtidigt och då sätter mat i halsen. måste. lära. mig. slappna. av. men först ska jag längta lite efter julia. och dans. dans dans dans.




i need to learn how to relax. to calm down. just realised that i'm either gonna die being hit by a car crossing the streets, or choking on food whilst trying to talk and eat at the same time.

lunchtime.

mmm. lunch på terassen på svt. helt rätt. helt fantastiskt. bild lånad från svt.



just had a very nice lunch on the roof terrace. lovely.

i just twitter along.

jag är inte helt bekant med twitter. jag fattar hel enkelt inte riktigt. men jag twittrar på. om allsång på skansen. bloggar lite, och skriver lite artiklar. går på möten och samlar på mig en massa bra saker, som är bra att veta. ser fram emot första avsnittet som ett litet barn ser fram emot julafton. ber redan nu om ursäkt till ola salo, ifall att jag helt oprovocerat dyker på honom för att ge honom en kärlekskram nästa tisdag.


the ark - echo chamber.


baby baby.

nu middag. helt slut. innan dess lämna skor till fanny. lämna smink och bok till therese. och så massa massa massa massa mys med baby stella. hon är en sådan fighter. stark, fin och så log hon mot mig. sen kräktes hon på mina shorts. men det gjorde inget, för hon log mot mig med ett leende som sa något i stil med "so sue me love, jag är bebis, det är sånt vi gör..." imorgon är en ny dag. så jag lyssnar på gammal och trygg musik. bäst så. trygghet är lite av det som jag behöver just nu.

trött? jag? bah, aldrig...

junior boys - in the morning (alex smoke remix)

busy busy bee. after work i went to see baby stella. she puked on me. but it's ok. she's only one month. and i guess that's what one month's old babies do. having dinner as i write, trying to calm down to get ready for bed. listening to sweet sounds, to make it a little easier.

and then we sang in kungsträdgården.

min praktikplats medför en massa roligheter. idag for (nästan) hela allsång på skansens webbredaktion till kungsträdgården, och medans linn filmade när frida fick glada besökare att sjunga allsånger med henne, passade jag på att göra en liten enkät. den kommer upp på svt.se/allsang så fort jag får till den. det är lite klurigt, minsann. men snart är jag en fena på att webbpublicera på svt. eller det säger iallafall karolina att jag kommer bli.

stockholm i mitt hjärta hade dessa killar iallafall lite koll på.


slow it down.

det blev sällskap iallafall. langens lägenhet har svämmat över, och på grund av det kan han inte laga mat. därför så föreslog jag att han kunde komma över för thaikycklinggryta. varmt välkommet var det förslaget, och även om det var svårt, lyckades jag förklara hur det mesta hängde ihop i true blood så att vi kunde se första avsnittet av tredje säsongen. dessutom höll han med om att alexander skarsgård alltid levererar. tur. vet inte om jag hade kunnat somna utan att ha sett det. nu ska jag dock somna gott, för att ta nya tag på redaktionen imorgon. den som inte gillar allsång på skansen på facebook redan, klickar här nu, och gör det bums!


bid lånad härifrån.

true blood sesaon three started off well. so excited to see the next episode.

suck it out loud.

första riktiga dagen avklarad. ser redan fram emot imorgon! men först ska jag räserlaga mat, och sedan slänga mig i soffan för att avverka de två första avsnitten av true blood säsong tre. som jag har längtat. hade först tänkt ringa över lite sällskap till ikväll, men no need for that när joe manganiello is in, the house.

joe manganiello spelar varulven alcide. bilden lånades här.


my first day at "allsång på skansen" went very well. but i'm right now very, very tired and are looking forward to having dinner together with my new favourite hunk in true blood, joe manganiello. did i say, hello friend?

sing it out loud on facebook.

nu minsann har jag startat en facebook-sida för allsång på skansen. gilla den, genast! sen så kan ni följa allsång på twitter med. vi ska försöka uppdatera med en massa roligheter redan innan programmet startar den 29 juni!

nya allsångs-trailern!


not that you would understand much, but if you want to follow "allsång på skansen" on facebook or twitter, just click on the links above.

sing it out loud.

sådär ja, då bär det av mot första riktig dagen på praktiken på allsång på skansen. ska bli oerhört spännande, och jag skall försöka uppdatera så mycket som möjligt. det kommer säkert bli något inlägg på allsångsbloggen med. se till att få all info ni behöver om artister och annat på allsångs webben!


so fresh and so clean.

nybäddat. rena, nya lakan. skall snart somna och på så sätt få en ren och fräsch start på veckan. första praktikveckan börjar imorgon. på allsång på f*ing skansen. jag är nervös, på ett bra sätt. har spelat sönder oskar linnros album, men det gör inget. för jag kommer aldrig tröttna. men trött är jag, så god natt på er.

oskar och gustaf på presskonferensen på allsång på skansen. bilden är lånad från svt.

oskar linnros - från och med du.

just made my bed with fresh and clean sheets. want to wake up to a fresh start. tomorrow is the day my work experience starts. for real. very, very excited. but also a bit nervous. but in a good way. oh and oskar linnros is one of sweden's most talented singers right now. and good looking, too.

skatergirl.

jag blev nästan blöt. bara nästan. för när jag steg av bussen började det regna, men som tur är hade therese och jonas bjudit in till frukostlunch. och det tar bara två minuter att knata till dem. frukostlunchen var gudomligt god, och sen köpte jag jonas skateboard för trehundra riksdaler. jag ska verkligen sätta igång med dethär nu. på riktigt. härligt. ser fram emot skrubbsår på knäna och magknipande skratt med moah. summer, i'm ready! come get me!


the drums - i need fun in my life.

today i bought jonas' old skateboard since he bought a new one and am so damn ready for summer.

play it well.

detta må låta som en osanning, men jag skippar film och kollar istället fotboll. själv. england -usa. hejar såklart på england och tänker tillbaka på sommaren 2006. härlig sommar i london, med massa härlig fotboll.

kära ollie hittade två landmän med en flagga och insisterade på att bli invirad i den.


believe it or not, but i'm going to watch england - usa, alone. i never watch soccer. but hey, it's england playing.

tired for all the right reasons.

jag är helt slut. efter sändningen igår drog vi ett gäng till gröna lund. där firade vi vår framgång med att åka insane, dricka öl och kolla på teddybears. helt okej spelning. något annat som också var helt okej var fred falke och avicii's spelning på strömparterren. dessvärre hade jag hoppats på att det skulle vara top notch. men men, vi dansade en stund och vid tre föll jag i djup sömn bredvid sofia. idag blir en lugn och skön bakisdag med ensam mys.

jag och busflickor.

jag och buspojkar.

teddybears sthlm.

strömparterren.

check for soundcheck.

det gick så bra. grym insats från alla. älska min grupp, älska contakt och älska josefin dahlberg!


thirty minutes.

om trettio minuter kör vi. genrepet gick perfekt. så vi tar i trä och hoppas att det går lika bra när vi kör skarpt. jag mår så bra idag. grymt bra. känslan i magen av att vara lite stressad, men med massor av energi är helt fantastisk.

snek peak från gårdagens rep med contakt.


we're soon ready to go live (on tape) and the feeling in my stomach can't be described.

over.

jag lånar ett uttryck och säger att jag helt enkelt är över. snart iallafall. idag har vi övar och övat. killarna från contakt kom för att repa och jag fylldes av så mycket glädje när de rev av bästa låten. vill så gärna lägga upp bilder, men det får bli imorgon. efter sändningen klockan ett. innan dess är det massor som skall fixas, och innan dess behöver jag sömn. men just nu smakar två dagar gammal pasta carbonara gudomligt och ja, jag sitter här med ett glas vin för att varva ner. citerar mig själv: "jag är så full av tankar, känsor, inspiration och energi att jag bara skulle behöva ligga med någon!". precis så kändes det när vi var på väg hem från tumba för någon timme sedan. stay in school.

fokus i studion.


today has been very very busy in the studio, but oh. my. god. itäs going to be one great show. will post pictures tomorrow!

soundcheck.

snabbt inlägg innan jag skall hämta bandet på tumba station. vårt program heter soundcheck med josefin dahlberg, och det är så himla fint. vi ligger lite efter, men jag tror nog att vi ska klara dethär. öva, öva, öva. peppa, peppa, peppa.

andreas har gjort snyggaste loggan.

top three.

ja, jag kan erkänna att jag tycker det är jättekul att springa runt backstage med alla artister på allsång. men såklart har jag några favoriter. detta är min topp tre lista:

1. jakob hellman - jag dog lite när jag insåg att han ska gästa allsång. "hon föll i för samma gamla törst, huvudstupa hjärtat först."


bild lånad härifrån.

2. oskar linnros - jag tror jag är lite kär i oskar. han är sådär blygsamt intressant. "vakna i en främlings säng och säga gud vad du var söt när du var barn."


bild lånad härifrån.

3. salem al fakir - även om jag ser på honom med andra ögon än tidigare, kan jag inte låta bli att längta till hans uppträdande. "i was aiming for the sky, ended up flat on the ground."

bild lånad härifrån.

jakob hellman, oskar linnros and salem al fakir are my top three favourites guests at allsång på skansen.

what i need.

okej. nu är det såhär att gruppen jobbat på som bara tusan ute i tumba. jag sitter i skolan och pillar med att få ut ett visst typsnitt i en viss storlek. det går sådär, kan jag säga. och dessutom skulle vi behöva...

...ett gäng fina och lediga människor som kan låtsas vara gäster när vi repar.
...icke ömtåliga lp-skivor.
...kunnigt folk som kan agera tekniker under sändning. (flytta mickar, lampor och sådär)

är det är någon som känner sig manad kan den väl titta in i mina ögon och se hur snällt jag ber. jag skojar inte, vi sitter i klistret och behöver hjälp. hör av er!



we need more people to work at our studio show on friday. we're kind of screwed.

and then i sang.

skall snart dra från redaktionen, och mot tumba. men först vill jag bara berätta (kanske skryta) lite om att jag idag fungerat som fotograf på pressdagen för allsång på skansen. ni hittar alla bilderna här. på bilden nedan ser ni hur nöjd jag var över att bara vara där. längtar så mycket till på måndag, då börjar praktiken på riktigt!



my first day at allsång på skansen went very well! i took some nice pictures, and if you click here, you'll get to see them.

wait for it, wait for it.

sitter på redaktionen i väntan på att min dator skall ställa in sig ordentligt. på skärmen att en lapp med texten "här sitter emelie birgersson. välkommen till en fantastisk allsångssommar (antagligen den bästa någonsin)". känns så härligt att vara här! klockan ett är det dags för presskonferens på skansen och då presenteras alla artisterna. många utav dem kommer att vara där, och jag kan redan nu säga att det pirrar i min mage över att få träffa vissa utav dem. igen... ni kan se presskonferensen live på svtplay.se!


so, since i'm studying tv-production, i'm very excited about doing my work experience at one of sweden's most beloved shows. it's called allsång på skansen (people in sweden like to sing together, and this show is all about singin together, and with swedish bands and artists) and i'm starting this monday. but at today's press conference i'm gonna take some pictures backstage for the website.


sing it and swing it.

vilken härlig dag detta kommer att bli! står med tandborsten i mun och gör mig redo för att åka till svt och sedan presskonferens med allsång på skansen. härligt! sedan bär det av till tumba för ännu mera studio. härligt härligt!

bild från studion i tumba igår.


very excited about tomorrow's press conference with allsång på skansen.

wrong number.

ikväll har jag haft en ovanlig sms konversation.

okänt nummer: hur länge ska du va där? du får skynda annars hinner vi inte
jag: det där smset kom nog inte till rätt person..
okänt nummer: vem e du?
jag: emelie
okänt nummer: emelie vem?
jag: emelie. vem är du?!
okänt nummer: jag e andreas.. han som såg din bror den där kvällen..
jag: du är nog helt fel ute är jag rädd för jag har ingen bror.
okänt nummer: david?
jag: jag har alltså ingen bror, vet inte vem du är och inte vem david du menar heller för den delen.
okänt nummer: jaja vi säger så

someone texted me, but apparently he had been given the wrong number from a girl he'd hooked up with. he had quite a lot of trouble dealing with the fact taht he'd got b.u.r.n.e.d!

super bad.

jag har varit i studion hela dagen. från åtta till sju. so sue me för att jag inte hunnit blogga. har varit sjukt upptagen, på ett sjukt peppat sätt. riggat lampor, fixat scheman, skrivit manus och druckit kaffe. och ätit glass. som höll på att smälta mellan brösten medans jag satte blåfilter på bakgrundsljuset. spexigt ska det vara. jag vill ge alla i gruppen en stor kram. fina är de. imorgon blir det presskonferens med allsång på skansen, och sedan mera studio. pepp pepp, som jag själv skulle sagt, enligt elias.

jag och fredrik på samma stege.

devendra banhart - baby.

i've been very very busy in the studio. but everything is going well, and we're having so much fun. and yes, that is an icecream sitting in my cleavage.

we're all in the same car. boat.

hela denna baletten får mig att tänka på en låt. vi sitter i samma bil, med bo kaspers orkester. för just nu har hela klassen, alla grupper, fullt upp. på ett eller annat sätt. är det inte möbler som skall fixas så är det hårddiskar som kraschar. är det inte intervjuer som skiter sig så är det kameraplattor som fattas. eller ljud som blir kasst. men vi kan inget göra. bara bita ihop och inse att det får lösa sig. på ett eller annat sätt.

två av mina gruppmedlemmar, i samma tunnelbana, för länge sedan.


bo kaspers orkester - vi sitter i samma bil.

when worst things comes to the worst, all you got to think about is that you're not alone feeling like a fuck up. all your other classmates do it too.

fed up.

bered er på en allmän klagosång. jag jag konstaterat följande: jag är trött. det är mycket i skolan, mycket runt omkring och mycket med allt annat. jag hinner inte träffa mina vänner. jag hinner inte träffa folk för att säga att jag tyvärr inte är på rätt plats i livet för att träffas mer. jag hinner inte prata med julia på skype. jag hinner inte göra något med moah. jag hinner inte tvätta. jag hinner inte njuta av att syrénerna står i blom och doftar ljuvligt. jag hinner inte. jag orkar inte. idag tog jag en powernap på fyrtiofem minuter istället för tio. för jag hann inte vakna. jag lyssnade på faultline. fin musik är det enda som får igång mig just nu.



faultline - biting tounges.

my time is completely running out.

leave me alone.

om man hittar en djurunge på marken, så ska man låta den vara, för då kommer djurmamman och hämtar den. såvida den inte är uppenbart skadad, för då hämtar man pappa. detta fick jag lära mig tidigt. så när jag såg den lilla skatungen vid sidan av trottoaren lät jag den vara. detta fick en gubbe att titta snett. han tittade på mig som om att jag lämnat den för att dö. det hade jag såklart inte. skatmamman satt en bit bort och blev istället märkbart irriterad över att gubben gick fram och vakade över den som en hök. "låt den vara, mamman är här borta", påpekade jag bortifrån bänken där jag satt. han tittade snett på mig, igen, och stod kvar. tillslut gick han. och mycket riktigt kom skatmamman flaxandes och puttade in skatungen i busken. det snackas om att man ska vara streetsmart, men ibland önskar jag att fler kunde anamma rent bondvett. jaja, nu ska jag fortsätta med mina viktiga uppgifter här i tumba. vi har gått in i studion, och jag har därför gått in i studio mode. fokus, var det.

leave baby animals alone.

why don't you just, um, feed me.

jag är så hungrig så att jag dör. mötet med gruppen och j graigory gick hur bra som helst, men min mage kurrade hela tiden. jag är ett levande matvrak. som måste ha mat hela tiden. därför glider jag runt i lägenheten (jag och moah går inte längre, utan glider på strumporna för att inte störa grannen nedanför) och lyssnar på e-spam 001 medans rödbetorna kokar. lyssna ni med, riktigt feel good musik. om man gillar den typen av musik, såklart. för övrigt är kokt potatis något utav det godaste jag vet.



just got back from a meeting with my group from school. very nice meeting, with lots of good things said. very very hungry tho, and beetroots take forever to cook! so i'm listening to one of my favourite almbums as i try not to eat sweets whilst they cook. you should listen to it too. just click here. oh and potatoes might just be one of my favourite foods.

bored.

skriver projektbeskrivning så att tangentbordet glöder. inte alls vad jag vill göra egentligen, men vad gör man. lyssnar på en playlist med avicii och fred falke. enbart för att lyssna in mig och bli jättepepp på fredagens spelning på strömparterren. kommer bli grymt. men först, fokus. på skolarbete. fokus.



bob sinclair - new new new (avicii remix)

sitting indoors doing schoolwork is so not what i want to do today. but hey, a school girl's gotta do what a school girl's gotta do. am listening to a playlist with avicii och fred falke which is cheering me up. they're playing in stockholm on friday, and i'm going!

just smile.

äntligen hemma. jag och sara konstaterade att när vi jobbar får vi höra en hel del roliga saker. vi får även ta en hel del skit. men härligast är när det kommer en oväntad, och eftertänksam komplimang:

kille: får jag en tändare?
jag: nä, den kostar 12 kronor.
kille: say what?
jag: vi får inte lov att ge bort saker gratis.
kille: men det gjorde du ju precis!
jag: nej?
kille: jo, du gav mig världens vackraste leende. helt gratis...

cheesy, men ändå så trevligt.

busy bee.

vakna. trött. stiga upp. äta frukost. läsa tidning. klä på. packa ner. skjuts iväg. idag snackar vi filma på skrattstock, och senare jobb på utekompagniet och café opera. pepp pepp!


linne från serious sally, jeans och bälte från h&m.

about time.

i onsdags blev det inte klänningen. men det blir det ikväll. tillsammans med hatt från primark, halsband från le une pound shop och hårband, som blev armband, från h&m. ska man dricka öl med klasskamrater och sedan på födelsedagskalas så ska man. hoppas att ni får en skön kväll!


i need some fine beer.

ytterligare en skoldag nästan slut. hemma för att byta kläder och ta en powernap. sen ska jag fixa ett par saker, och efter det sluta upp med några söta klasskamrater i vitabergsparken. helt ärligt tycker jag det är rätt skönt att det inte är stekande jätte hett ute, utan att man kan sitta i jeans och linne. imorgon blir det ett besök (i dokumentärt syfte)skrattstock innan jobbet. men först, som sagt, lite ledigt. och lite öl. och lite skön musik.



pendulum - the island (part I & II)

and then i said good night.

idag har varit en bra dag. totalt sett. visst, det är mycket nu. även om inte mycket blir gjort på grund utav strålande solsken. men, intervjun med contakt gick bra. och jag ska nu trilla i säng. lyssnandes på goldheart assembly. johanna och åsa introducerade mig för dem, och jag gillar dem starkt. lyssna på spotify, eller lyssna på låten nedanför. vilket som. lika bra.


all about the stripes.

ska snart rusa iväg för att fika med mormor yott. efter det står det förintervju med bandet contakt på schemat. ska bli kul att träffa killarna. gör det i min nya, söta klänning från primark. randigt var det här!



have some more.

fick en seg start på dagen. kan bero på att jag och moah dansade sönder f12 igår. helt galet skönt. nu har jag iallafall landat i skolan och fördriver lite tid med att youtuba med mina gruppmedlemmar. jag dog av skratt när amanda visade denna videon. såhär full vill jag aldrig vara.


shake that coconut.

samtidigt som jag lyssnar på p3 dans och däribland tyska duon piemont, kan jag inte sluta lukta på mig själv. köpte coconut shimmer body butter på body shop för nästan inga pengar alls och jag skojar inte. den luktar så gott. och skimrar så fint. köp, nu!



piemont - electric travel

eat well, eat chorizo.

samtidigt som jag har svår beslutsångest gällande kläder, råder det ingen tvekan om att kocklandslaget kan slänga sig i väggen. deras rätter skulle aldrig kunna tillfredsställa moah som mina kan. om hon nu bara hade varit hemma för att kunna smaka denna potatissallad med babyspenat, rödlök, torkade aprikoser, fetaost, blandade frön och min fantastiska honumgsdressing. serverad med chorizo och turkist yoghurt. jaja, jag har iallafall datorn som sällskap.


what to wear, what to wear.

jag har som vanligt svårt att bestämma vad jag ska ha på mig. ännu mindre hur jag ska ha håret. moah och jag skall till f12 ikväll, och då det var väldigt längesedan vi var ute tillsammans ligger pressen lite tyngre på mina axlar än i vanliga fall. i vilket fall som helst väljer jag mellan:

denna sötfina långklänning jag ännu inte använt.                detta snygga linne från james lakeland jag köpte i ldn.

hjälp mig välja då!


picture yourself in these pictures.

min klasskamrat hannah är lite utav en multiartist. och hon är bra på allt hon gör. bland annat är hon en grym make-up artist och fotograf. klicka på bilden för att komma till hennes hemsida. kanske vore det något att boka henne som bröllopspresent, examenspresent eller bara en fin stund för att föreviga digsjälv från din finaste sida?


modell: amanda roo. foto & make-up: hannah hedin.

my new little friend.

jag behövde en ny kalender. verkligen jättebehövde. men jag är väldigt picky när det kommer till kalendrar. gissa om jag blev glad när jag hittade denna perfekta kalender på paperchase. för endast £6.50. grymt. tillbaka i skolan igen. tillbaka till verkligheten.



the night we had a bit too much cherry.

för övrigt var söndagskvällen den bästa kvällen på länge. vin, middag och massa dans.

typ stadig middag med stadigt glas vin.


öl på lock tavern.

vad det nu var, på lock tavern.


"määääh, gör något galet då!" - stela bilder är inget johanna gillar.

dansant folk.

härliga bara ben i härliga halvvarma sommarnatten.

vi dansade vidare på barfly...

...och avslutade på proud galleries. och med en favorit i repris.

back from luv.

jag hade tänkt försöka sammanfatta helgen i ord. men jag kan inte. så jag gör det i bilder istället. många bilder.




RSS 2.0