happy new lunch.

nyårslunch som heter duga dukade mamma upp. pannkakor, egna blåbär och vispgrädde. vecka 1 börjar mitt och lillasysters nya liv, inte innan.


2009: the year of debauchery and finding of more true friends.

2009 var ett bra år. jag är så stolt över massor som jag lyckats med, och jag är så glad över alla fina människor jag träffat. vad gäller kärlek kan man inte alltid få som man vill, iallafall inte om inte jag vill. vad gäller stockholm trivs jag fortfarande fruktansvärt bra och vill kanske om inte aldrig, så iallafall inte särskilt snart flytta härifrån. vad gäller vänner längtar jag efter mina söta motherfuckers hela tiden, samtidigt som jag älskar att kramas med mina nya, söta favoriter. det har intagits en hel del alkohol, danstas en hel del och man får inte roligare än man gör sig. och det var ju nämligen så att...

...i januari spelades det massor med pingis och staffan var en utav dem som tyckte att det var hemskans kul.


...i februari kom julia på besök, och vi lekte massor i bland annat gamla stan.


...i mars fyllde jag inte bara 24 år, utan fick besök av emma och lyckades se både timo rääisenen och hello saferide inom loppet av en vecka.


...i april kom våren och så också vårkänslorna.


...i maj var det dags för siesta! i hässleholm med julia och vi hade så roligt att jag fortfarande kan brista ut i skratt bara av tanken på våra eskapader.


...i juni var det riktig sommar, och vi firade bland annat att therese fyllde år på klipporna i fredhäll.


...i juli var jag hemma i laholm hos pappa och mamma och det åts en hel del ribbs på strand 12.


...i augusti blev inte bara sandra jönsson sandra glans, det blev även en roadtrip i skåne som fick lov att heta "lord of the ladybugs" då hela skåne och halva halland invaderades av nyckelpigor.

...i september blev jag en "fri" kvinna, började läsa tv-produkton och fick trettio nya vänner på två dagar.


...i oktober var höjdpunkten inte bara pappas 60års dag utan även det faktum att jag äntligen fick se muse live och dog lite av lycka.


...i november fick min säng ett nytt rum hos per i gubbängen och vi inflyttningsfestade så hårt att hatthyllan trillade ner.


...i december blev jag blivit bjuden på enormt mycket skönt sällskap och fått chansen att se fantastiska färger på himmeln över stockholm.


efter ett sådant toppenår har jag höga förväntningar på 2010. både vad gäller skola, jobb, nöjen och sommaren. men mest av allt ser jag fram emot att få känna hjärtslagen pulsera inne i en gigantisk mage och få pussa på en silkeslen liten, liten rumpa. spännande...

amazing morning.

att vakna till denna fantastiska morgonsol, mitt på landet utan en bil i sikte är helt fantastiskt. att sedan få höra amazing grace till morgonkaffet gör morgonen om möjligt ännu bättre.


look at all those angels.

sådär ja. håret blev sådär, men skit samma. nu bänkar mamma, lillasyster och jag sig i tvsoffan för att titta på victorias secret fashion show. l-o-v-e it!


what i've been up to, lately.

inte nog med att det är nytt år från och med i övermorgon, så äntrar vi även ett nytt decennium. tio år går tydligen väldigt fort, och det har helt klart hänt massor. så i väntan på årskrönikan skulle man kunna sammanfatta dem såhär:

2000: 15 år. gick i högstadiet och var ihop med erik. firade nyår med bruten handled och fruktsoda.
2001: 16 år. började gymnasiet och var ihop med erik. firade nyår i ränneslöv. spydde på toa efter att ha smällt raketer som en galning.
2002: 17 år. gick i gymnasiet och valde inriktning radio. umgicks mest med linnea och gjorde dumma saker. som att supa ner mig på rhodos till exempel. minns inte hur jag firade nyår.
2003: 18 år. gick i gymnasiet och var mest singel. åkte till hultsfred med linnea. firade nyår på strandhotellet i mellbystrand med massor av vänner.
2004: 19 år. tog studenten och jobbade sedan på ica maxi. hade nyårsfest här hemma som sedan fortsatte på surfside i mellbystrand.
2005: 20 år. bodde, drack enorma mängder öl och jobbade som servitris i london. firade nyår med att jobba på low life i london.
2006: 21 år. bodde halva året i london, resten av året i helsingborg. jobbade som receptionist på fitness24seven och blev ihop med fredrik. firade nyår med bland annat fredrik och bonnie i helsingborg.
2007: 22 år. sambo med fredrik i helsingborg. jobbade som vd-assistent på fitness24seven i lund. firade nyår med emma och julia i halmstad.
2008: 23 år. bodde halva året som sambo i helsingborg. flyttade efter uppbrott och två veckor i thailand, till stockholm för att läsa affärsutveckling för detaljhandeln. bodde först hos linn, sedan i högdalen. firade nyår med emma, julia, lillasyster och linda i mellbystrand/bonnarps kvarn.
2009: 24 år. läste afd under våren, matte c på sommaren och började sedan läsa tv-produktion i september. blev singel och flyttade in hos per i gubbängen. ska fira nyår med emma, julia och syster i mellbystrand.

decenniets bästa bild: denna bild är tagen i king's cross, i london. kissnödiga flickor på villovägar i jakt på fest. året är 2005.



sweets from my sweet.

nu får det seriöst snart vara nog. ni kommer hata mig för att jag moanar om hur mycke sötsaker jag sätter i mig. men nu kom precis lillasyster och tryckte upp en halv lattebakelse under näsan på mig. "vill du ha den till kaffet eller?!" frågade hon. vad svarar man på det? i vilket fall som helst ska vi snart färga mitt hår. för sista gången. sen orkar jag seriöst inte mer. nästa gång utväxten blir för märkbar går jag tillbaka till mitt blonda svall.


just denna lattebakelse finns att köpa på ica maxi i mellbystrand.

soon it's all over.

idag är näst sista dagen på året. galet. jag sitter fortfarande och filar på min årskrönika, eller vad man nu skall kalla det. har dock hunnit med att göra en massa saker innan idag. jag har bland annat hunnit med att vara i halmstad från nio till halv elva. hann då nästan köra över den gamle gamle vännen vid ett övergångsställe, men hann inte tuta och vinka. istället fick jag traska till göte karlssons foto och hälsa vackert. det hanns dock inte med någon lunch, men men. nu är det dock research som står på schemat. dokumentären jag och min grupp har framför oss att göra känns inte så jättelockande på grund utav massor med strul, men vad gör man inte. suck. nu blev jag helt opeppad...

what's cookin' good lookin'?

ja jag vet inte vad ni har gjort ikväll men jag har iallafall spenderat en lång stund bläddrandes i nya h&m katalogen. har dessutom lagt grejerna jag vill ha i kassan. iallafall några utav dem. vi snackar snygg klänning för 69 kronor, snygga sandaler för 99 kronor och snyggt armband för 29 kronor. klänningen för 149 kronor och skärpet för 129 kronor får jag sukta efter ett tag till.


fantastic four.

återförenade at last. det är sällan vi träffas alla fyra, men ikväll körde emma, julia och jag till slöinge (där sia-glass tillverkas, btw) för att hälsa på sandra. hur mysigt som helst, och inte nog med det hade hon bakat kladdkaka. den åt vi upp, och så även glassen. givetvis blev det en massa skitsnack och asgarv, och såklart en hel del gos med azda. hon är den sötaste lilla rottweiler jag skådat, och hon tyckte mycket om mig. eller ja, knapparna på min tröja. hur som haver kom jag precis hem och skall nu vila mig lite för att kunna vakna upp från det matkoma jag vandrat runt i sen sju.


annual chronicle on it's way.

jag sitter och filar lite på en såndär årskrönika. jag tänker inte göra en så stor grej utav det, utan mest göra som clara och lägga upp en bild från varje månad. kan nog bli skoj. om inget annat är det sjult kul att gå igenom alla bilder man tagit under året. som denna till exempel. siesta! kan ha varit den roligaste händelsen 2009.


får jag inget jobb inom tv vet jag vad jag skall satsa på istället.


burned.

jag är antagligen inte sist med att lägga upp denna videon, och jag tycker att det är så himla roligt.


said i would've been there for if you had been a little bit nicer.

god morgon förresten. jag har fått en grym start på dagen. älskar spotify. hittar musik som jag glömt bort totalt. i mitt sökande efter waiting for the man lyckades jag blanda ihop the velvet undergrund med velvet revolver och hamnade på så sätt på rätt spår för att hitta till the fratellis. i london lyssnade jag massor på "costello music" och kan nästan känna smaken av salt 'n' vinegar crisps och fosters på fat. inte nog med att det är ett bra album, gillar jag omslaget starkt.


i lay and watch you sleep beneath the citrus sky.

för något år sedan sjöng jag med som en galning till jack peñate's "torn on the platform". blev därför oerhört glad när erik påminde mig om att han släppt nytt album i somras. albumet heter everything is new, jag har lyssnat på de fyra första låtarna och so far so very damn good.



i see the girls go by dressed in their summer clothes.

idag på carlings spelade de paint it black och jag blev nostalgisk. därför avslutar jag min dag med den. nu, sömn.


a bit "bitig", as we would say in sweden.

åh herre jesus. när julia och papi kom hit var emma redan här. men julia hade med sig en hel clementin cheesecake. denna strösslade vi noblesse på, och åt upp. hela. nu var de tre tvugna att åka hem, och jag hoppas att ingen kräks i bilen. jag kan behöva kräkas. för fy satan vad vi åt. inte nog med det toppar jag cheesecaken med ett äpple och en apelsin. jag tror på något sätt att det var meningen att min förre chef, fitness24seven's ägare, skulle ringa fel (jag heter fortfarande vd-assistent emelie i hans mobil) och på så sätt omedvetet få mig att börja tänka på träningen som måste sättas igång. men först ska nyår klaras av. efter det blir det noll cigaretter, enbart vin och massor med pass på gymmet. i'm going somewhere after new years! ungefär såhär ser min inspirationsbild ut:


hoffmaestro goes christmas.

hur kan jag ha missat detta? antagligen för att jag inte besökte dn.se under juldagarna. se vad man kan missa på grund utav ren lathet.


i'm going somewear after new year. promise.

om bara herr csn kunde ta och göra sitt så att jag kan ta och införskaffa en såndära tischa från de dära somewear. kollade in ett par stycken på offside i laholm, såklart, och blev sjukt sugen. speciellt imed att eva tyckte att de satt såååå bra. suck. jag ska bli ekonomiskt oberoende när jag blir stor.


me like.

mellandagsrean är verkligen inget för mig längre. en massa folk som knuffas och trängs, tror att de kan smita före i kön utan att någon märker och barn som skriker. för att inte tala om alla barnvagnar och den otroligt höga mögd löshår man får fightas med. jaja. jag lyckades få tag på två fin fina julklappar som kommer att bli grymt uppskattade, tror jag. dessutom älskar jag när h&m plockar fram dedär specialgrejerna som de inte fått sålt tidigare som jag alltid passar så hemskt bra i. som dessa två fantastiska plagg. en svart, finstickad topp och en grå, stickad tröja med stora maskor. 100 kronor stycket och jag gick därifrån utan några sura siner trots att en pappa trängde sig i kön när jag skulle betala.

efter pizzan med glüsner (som för övrigt var till stor hjälp när det kom till den ena klappen, vilket jag tackar för) sitter en kopp kaffe med min förkylda mor hur bra som helst nu.


sale sale sale.

oh yes, nu kör vi! lillasyster, besart och jag drar i till halmstad för att se vad mellandagsrean har att erbjuda. inte för att jag skall köpa något, med tanke på att herr csn tycker att jag kan betala hyran och räkningarna med ynka 1995 kronor. (klart jag kommer köpa något, jag var bara tvungen att uttrycka mitt förakt mot csn just nu) men kolla få man ju. sen så blir det lunch med glüsner på det. vilken bra dag med bra drag detta kommer att bli!

feeling nostalgic, feeling great.

trots att ingen ville hänga med min ikväll, mer än pappa (vi tittade på "underbar och älskad av alla", den var sådär bra), känns det okej. det känns okej för att jag får fina telefonsamtal precis när jag behöver det, det känns okej för att det bara är en vecka tills jag åker tillbaka till stockholm, det känns okej för att jag har en hel vecka kvar hemma med familjen, det känns okej för att jag skall fika med glüsner imorgon och det känns okej för att jag tittade på härliga sommarbilder igen och lyssnade på soundtracket till the darjeeling limited. härligt härligt att man har en sådan fantatstisk sak innanför pannbenet som kan få en att drömma sig bort och inte tänka på slasket som ligger på marken utanför. härligt att somna med ett leende på läpparna.


bored to death.

jag har så tråkigt. så tråkigt så tråkigt. lillasyster jobbar, mamma ligger nerbäddad i feberförkylning och pappa sitter vid sin nya dator. emma är hos anders i kvarnen och julia är i göteborg. jag har ingen att göra något med. det är ingen som vill kolla på film med mig. jag lider av social torka. jag vill umgås. nu. nu på stört vill jag ha sällskap i soffan. tills någon kommer och umgås med mig lyssnar jag på musik och kollar lämpligt nog på bored to death.


nothing escapes him.

i väntan på sex and the city 2, ser jag fram emot sherlock holmes som har premiär i sverige den 1 januari. jag, lillasyster, besart, kusin daniel och hans angelina har bestämt oss för att äta pizza och sedan se den i halmstad på nyårsdagen. jag hoppas att mina förväntningar blir uppfyllda, men jag tvivlar inte. robert downey jr spelar sherlock, och ingen mindre än jude law spelar hans partner dr watson. dessa två män är två utav mina favoriter, och inte nog med det får vi se söta rachel mcadams i rollen som irene adler.

klicka på bilden för att kolla på trailern.

can't wait to get carried away.

såhär i mellandagarna borde jag sitta och brainstorma fram den perfekta idén för en dokumentär/dokumentär serie. jag försöker, men det går inte så bra när det finns så mycket annat att göra. som att bli helt varm och glad i kroppen av att se trailern till nya sex and the city filmen. det är flera månader kvar till maj 2010, men jag längtar så! även denna gång får det bli bio med lillasyster, emma och malin. och cosmos. man kan inte kolla på sex and the city filmen utan att ha druckit minst en cosmopolitan.


play around with colours.

jag får inte lov att fastna. fastna i stardoll träsket. då vill jag att ni strängt och bestämt tvångsavslutar mitt konto och påminner mig om att jag har viktigare saker att göra. som nu, tillexempel, borde jag gå och lägga mig. det ska jag också. egentligen skulle jag behöva ut och powerwalka typ ett dygn efter all mat jag satt i mig, men det får bli nyårslöftet för år 2010. ska fila på det lite bara. "jag ska träna minst tre gånger i veckan" duger inte. jag vill se resultat. i vilket fall som helst är jag ganska uttråkad då jag inte har så mycket fina bilder att lägga upp. så ni kommer att få stå ut med en massa egobilder. men bakom varje bild gömmer sig en låt, eller flera. vilket jag antar att ingen kan tycka är helt fel.

här kommer en bild från sommaren 2008. var lite sugen på att klippa page där, men kom på andra tankar. tg.


back in the middle.

såhär när utväxten börjar synas var det kanske ingen toppen idé, men jag bestämde mig efter duschen att gå tillbaka till mittbenan. jag tycker att det är så sjukt snyggt, även om det tar ett tag att vänja sig. lika bra att börja nu då. det är äntligen dags för kalkon hos farbror bengt och faster anne. skall bli kul att se dem och kusin daniel då det var i augusti jag såg dem senast. sen kan det ju vara lika bra att gå upp ytterligare något kilo, när man ändå är igång.


last night was a good night.

inte det minsta bakis. inte alls. vaknade av att höra barnaskrik från nedervåningen och hoppade snabbt upp ur sängen för att få spendera lite tid med mina söta kusinbarn. de är faktiskt söta fastän de skriker. visst, lite jobbigt för trötta öron, men med tanke på att det inte blev så farligt igår var det lugnt. igår var det alltså juldagen. dagen då alla ska gå ut. ska med stora bokstäver. vi var ett glatt gäng som bestämt sig för att inte göra det, gå ut alltså, men efter en vinare och några julagroggar (jeltzin med julmust och clementin) var det annat ljud i skällan.

glada i hågen satte vi oss i bilarna och satte kurs mot halmstad. staden som är pinsamt uppschåsad ibland och har lite för gott själförtroende. pågrund av detta fick vi inte komma in på lilla helfwetet. istället fick vi böna och be för att få komma in på gastons (!) och lyckades få ett par timmar mer galen dans. vid tre var det dags för hemåk, och vi somnade alla i bilen. alla utom simon, för han körde.

annandagen skall förgyllas med kalkon. perfekt.


pretty dollface.

jag är fast. claudia har inte direkt tjatat, men nu har jag gjort det. dethär är jag på stardoll:



det är så kul, jag är seriöst helt hooked. nu skall jag dock slita mig och göra mig iordning. julia har vaknat.

take my picture.

hela eftermiddagen har jag rensat bilder. raderat, raderat och raderat. jag tar för många bilder. speciellt på mig själv. jag vet att jag gillar mig, och jag vet att andra vet det. men jag blev nästa lite chockad när jag insåg att i stort sett 70 procent av alla bilder som ligger i min dator är på mig (70 procent är bara en siffra, jag har ingen aning. men de är många). antingen självtagna (ofta i spegel) eller med andra. jaja, jag bjuder på det. bjuder även på en utav bilderna. kan ju inte sitta här och skriva om alla dessa bilder utan att dela med mig.

för övrigt tycker jag att julia ska ta och vakna. jag vill dricka rödvin.


bite me, cuz i like you.

yeah, i really do.

spending this night with my crazy ass motherfuckers.

ikväll är det fest på pepe's bodega. jag vill absolut inte gå dit. jag vill mysa med mina motherfuckers, min söta lillasyster och kanske hennes söta pojkvän. jag vill äta massor med julgodis och dricka rödvin. det är precis vad jag vill göra. och ska göra. så det så.

i guess everybody's week must have been pretty rough cause everybody's drunk, loud and pissed off. i know you hate to be impressed with someone else (other than yourself), but you know trying to hold back on being an asshole helps



knocked out.

jag hade för avsikt att vakna klockan 09.30 idag. det gjorde jag inte. eller jo, jag vaknade, men den snoozade jag i en och en halv timme. det var oerhört skönt, och jag hann drömma drömmar som innefattade såväl paragliding på orange barngunga som pad thai. nu har jag dock lyckats ta mig upp, fått på mig kläder och i mig en kopp kaffe (som ni kan se på bilden) och en macka med sill- och äggröra. idag kommer bli en slapp dag, och jag ska bara titta på film precis hela dagen. eller fram till fem iallafall. vad ska ni göra?

denna bild lägger jag upp enbart för att visa ett utav mina fynd jag gjorde igår. en fin fin stickad tröja som jag har velat köpa i typ ett halvår. nedsatt till 50 kronor på h&m's barnavdelning kunde jag inte låta bli att köpa den. en äkta juldagströja, tycker jag.



you gotten into my bloodstream.

utan tvekan kommer laholm alltid att finnas i mitt hjärta. det är här jag växte upp, det är här jag känner mig hemma och det är här jag alltid känner mig välkommen. men det var också här jag valde att flytta ifrån, och ibland blir jag pinsamt påmind om hur glad jag är att jag inte bor här. glad att slippa känna ångesten krypa längs husväggarna, drömmar som fastnat i julgransbelysningen på den onödigt stora granen på torget och hårda ord som dunkar in i öronen. annabelle på julafton var säkert jättekul, för de som hade roligt. jag menar inte att dömma någon, men oj vad jag längtade tillbaka till stockholms varma famn efter att ha andats in luften med stark doft av vodka redbull. nu skall jag rensa tankarna, somna gott och istället vakna pigg och glad imorgon. för mest av allt är jag faktiskt glad över att vara här. iallafall för ett tag.


merry outfit.

en så bra dag som julafton jag jan inte låta bli att göra mig lite fin. kjolen är såklart favoritkjolen från gina, linnet från vila och koftan inhandlades idag för 50 kronor på h&m's barnavdelning. armbandet är ett gammalt halsband från primark, london, som jag hittade längs ner i min smyckeslåda. den som spar hon har.


too much food.

jag kan inte låta bli. i love my new camera. jag vet att det är trist att kolla på bilder på mat, men det är ju så tacksamt att ta kort på en dag som denna. det finns ju så mycket mat!


donald duck time.

dagen börjades alltså med skinkmacka, som sedan brändes bort med en mysig julpromenad på stranden med julia. och efter att ha panikshoppat snorbilligt på eurostop med lillasyster har hela familjen bänkat sig framför tv:n. jag blir nervös av att se lisbeth åkerman så nervös, och helt ärligt är jag inte överdrivet imponerad. men men, antar att det är en tuff roll att ta. i vilket fall som helst är jag hungrig, men nöjd och glad. det är då sant att man blir lite gladare på julen.


merry christmas.

ja men god jul på er alla då! nu ska iallafall jag klämma i mig två mackor med mammas goda julskinka och apotekets senap.


santa's gonna wake me up.

nu är det snart sovdags. kryper ner i den sjukt mysiga sängen, med en julmust och sätter igång 2012 för tredje gången. skall se klart den nu, och sedan sova gott. imorgon kommer jag vakna och hitta en strumpa full med paket hängandes på dörren, för imorgon är det julafton. galet.


laughing smiling having fun.

mina söta kusinbarn heter isac och erik. de är busiga små pojkar som gärna pillar, klämmer och fingrar på allt som har knappar. erik lyckades ta ett riktigt fint foto på mig, och isac fick en riktig sockerkick av mammas sockerkaka. mys, mys och mera mys.


system in my system.

jag har fått en systemkamera. det är inte klokt. visst, den är inte digital och ganska gammal. men det gör absolut ingenting, för den är fin och jag älskar den. min kusin gav den till mig för att han annars skulle slängt den. det tackar jag för, och skall genast köpa en svartvit rulle och fota fina saker. och fint folk. vi fick även fika, och massa mys med mina två söta kusinbarn.


cock without the tail.

påväg hem igår natt såg vi ett gäng pojkar/unga män rulla stora snöbollar till vad vi trodde skulle bli en stor snögubbe. mitt i rondellen i mellbystrand, vad roligt tänkte jag! idag ser vi dock att de valt att vara något mer kreativa. jag skrattade ihjäl mig, och jag lovar att pappa faktiskt firade av något som skulle kunna varit ett stramt leende.


balm me up.

julshoppningen är avklarad. jag och pappa har varit i halmstad city och inhandlat en mycket bra present till mamma. men inget wonder powder från make up store till mig (det var slut). däremot en fin fin foundation till lillasyster från bodyshop. och hade jag vetat att csn-pengarna hade kommit in på kontot hade jag köpt en egen liten julklapp till mig på bodyshop. ett body balm som seriöst skulle få min hud att må så bra i kylan. nu svullar jag risgrynsgröt och skall se färdigt 2012. återkommer med the verdict.


the day before christmas.

vaknade och stoppade direkt ner fötterna i ett par sköna ulltofflor. smög ner och åt frukost med mamma och pappa, en riktigt mysig sådan. med laholms tidning och en macka med gravad lax får man en riktigt bra start på dagen. det kan vara bra när man ska in till stan med pappa och "köpa något kul". vad det nu betyder. min pappa är spännande ibland.


home sweet home.

äntligen hemma. i hemmets lugnaste vrå står julgranen och glittrar. så jag tar väl och äter en clementin med lillasysters pojkvän och snackar lite skit med pappa. god jul på den!


my music, this week.

finns inte så mycket att skriva om i detta läge mer än att vi är en timme sena, precis lämnat mölndal, min rumpa har somnat, 2012 inte är så dålig som det sägs och det till viss del tack vare en viss estnisk skådespelare vid namn johann urb. för att få något vettigt på pränt har jag satt ihop veckans playlist med bland annat lady sovereign och kings of leon. lyssna på den i spotify genom att klicka på johann.



music on the move.

filmen fick vänta lite då jag började lyssna på said hussein på myspace efter att alex lyssnat på honom i skolan. mycket bra. ett litet tips, alltså. klicka på bilden för att lyssna på myspace.


on the move.

suck. det är farligt att sätta sig ner efter att ha varit igång hela dagen, och bara sovit fyra timmar. men jag är förvånansvärt pigg, och tacksam för det. annars hade det varit svårt att ta till sig av den såväl positiva som negativa feedback vi fick på vårt reportage. jag fick iallafall en massa cred för min insats som reporter och speaker. det var roligt. killarna har varit grymma de med, såklart. och om någon skulle fråga vilka tre jag skulle kunna tänka mig att gifta mig med i klassen, skulle svaret komma ganska lätt.

nu sitter jag äntligen på tåget. en viss sliten liten pojk mötte upp med mig innan avfärd, och det slank ner både latte och varm macka på ett ganska mysigt café på drottninggatan. egentligen vill man inte hänga på drottninggatan, men idag var det nästan tvunget. i vilket fall som helst lyckades vi värma upp ett par kalla fötter, och det känns inte längre lika jobbigt att åka hem. jag är inte längre uppgiven och arg, utan istället positiv och glad.

tåget rullade för övrigt iväg nästan en timme efter ordinare avgångstid, och i vanliga fall hade jag suckat och klagat över människors irriterande beteende som gör livet surt för oss resenärer med vett i skallen. men nu lutar jag istället mitt trötta huvud bakåt, sätter igång "2012" och slappnar av. halmstad om fyra timmar. härligt!


trots att det är rätt varmt på tåget, kan jag inte låta bli att längta lite till sommaren.

good morning my ass.

när jag vaknar sjunger kanye west good morning och vill att jag ska gå upp. jag vet inte om jag kan hålla med honom. jag gick upp, men satan vad jag är trött. jag vet att det säkert finns de som är tröttare, för att de sovit mindre eller jobbat hårdare. men allt är relativt, så just nu så får jag faktiskt klaga lite. klaga på bara några få timmars somn, och sedan ett bryskt uppvaknande av att höra en man stå och skrika utanför mitt fönster. inte så high five på den vill jag säga. men nu är det iallafall dags att bege sig till skolan igen. sedan är det full rulle hela dagen fram till vad nu klockan blir innan det är dags för häng på t-centralen innan mitt tåg går 18.10. ska bli skönt att komma hem. jag har saknat familjen väldigt mycket. för att inte tala om två mother fuckers som jag skall krama massor.

let's talk about sex baby.

kom igen nu då! det börjar bli lite tungt i redigeringen, och alla måste ta sista tunnelbanan hem. den går 00.18. faktum är att vi verkligen måste sitta här fram tills dess. jaja. tur är att vi har roligt iallafall, och både godis och coca cola att tillgå. men visst, ganska skönt hade det varit att komma hem och sova lite. för trötta är vi, alla fyra. därför nynnar vi på "let's talk about sex" och skämtar om sådant som egentligen inte är roligt.

no matter where you turn you ain't got no place to stand.

idag är det mörkt. jättemörkt. anatgligen för att det är vintersolståndet idag. jaja, jag är iallafall uppe med tuppen och skall kila iväg till skolan nu. kommer att bli en riktigt tuff dag. riktigt tuff. nästan så att jag får lite ångest. som tur är har jag mina wingmen att luta mig mot. de är bäst. sedan har jag lyssnat på favoriten ray lamontagne hela morgonen. skön start. klicka på bilden för att lyssna på spotify.


all my bags are packed and i'm ready to go.

jag tror inte mina ögon. väskorna står färdigpackade på golvet. disken står färdigdiskad i stället. soppan är fördelad i portionspåsar och lagda i kylen. alla julklappar är nedpackade. hela lägenheten är i skapligt skick. klockan är elva. jag hinner kolla på ett avsnitt flash forward innan det är sängdags. jag är så nöjd. trist bara att brittany murphy var tvungen att gå och dö. jag var väl inget jättefan av henne så, men jag älskade henne i spun och tycker minsann inte att det var dags för henne att lämna jordelivet. citerar en vän: "satte glöggen i halsen och fick flashback till i somras då jag satte skumpan i halsen om mj dödsbud. out of the blue once again..."


här blandar vi friskt med både puma och nike.

give it to me.

nu har per åkt hem till la. jag åker först på tisdag, men hade minsann behövt en två dagar till för att hinna med allt. julklapparna i iallafall inslagna, och nu ska jag bara diska, fixa matlådor, plocka undan, packa och bli helt klar. imorgon kommer det nämligen inte hinnas med något annat då det skall redigeras hela hela dagen. och jag åker direkt efter skolan på tisdag. bäst att sluta skriva här och börja jobba då, antar jag...

paketen blev inte många, men fina. student som man är får man ta vad man har: gamla flyers från london, en ikea-kasse, en plastpåse, tidningspapper och lite säkerhetsnålar med pärlor på.




i'm not gonna waste your time.

slänger ihop en kastull potatis- och purjolökssoppa som kommer räcka ända till jag åker hem på tisdag. den kommer att fungera som lunch och middag. inte frukost, det hade jag aldrig pallat. något jag verkligen pallar är dock att ta till mig av jonas tips på roliga youtube-videos. som denhär till exempel:



dagens önskan: jag och julia kom precis fram till följande: tänk om man skulle kunna slå hål på myten som verkar rotat sig hos vårt motsatta kön. att det skulle vara tidskrävande att vara i ett förhållande. är det det, så är man inte ihop med rätt tjej. suck.

sleepycap.

tröttmössa är vad jag är. kom precis hem efter en mycket mysig kväll hos jonas och therese. fastnade av någon anledning på facebook och bläddare igenom glüsners bilder från sommaren 2008. vilka härliga minnen, och som jag längtar efter sommaren nu. snön är mysig och så, men inte när man får den i ansiktet påväg hem. vad jag skall göra nu är att mysa upp mig i fönstret med jacka, en kopp te och en cigg. sen blir det åtta timmars sömn på det. sköna, sköna, sköna lördag.

såhär trött var jag efter helsingborgsfestivalen 2008. ungefär lika trött är jag nu.

johnny depp makes blues go away.

jonas och therese. glögg och mys. pirates of the caribbean och johnny depp. inte så deppig längre. speciellt inte efter att ha fått detta fantastiska mms från lillasyster:

"haha, tapet på ikea i ett sovrum! haha klockrent. puss"


whacky toffe.

inte det lättaste att koka knäck vill jag lova. men gott blir det! nu står de i fönstret och kallnar, skall snart ta ett första smakprov. känner mig något piggare och ser fram emot en myskväll hos therese och jonas med glögg och love actually.


emily's heart.

asch då. dags att rycka upp sig. orka deppa. istället kokar jag knäck med jamie.t.


you cannot end a relationship that hasn't even started.

jag blir så trött. trött på att det alltid skall bli så komplicerat så fort man råkar börjar gilla någon sådär extra mycket så att det pirrar i magen och kittlar i nacken bara man tänker på den någon. jag blir så trött på att den någon alltid lyckas vara en sådan någon som inte ens låter förhållandet börja innan det är dags att avsluta det. jag blir så trött på att behöva plocka upp bitar av mig själv efter att ha torkat de första tårarna. jag blir så trött på att behöva krypa ner under täcket och lyssna på without you med mariah carey en hel eftermiddag. jaja. när jag fyller 28 ska jag gifta mig med den gamle gamle vännen. det är ju så det kommer bli.

let me just ride my bike far away. into summer and warm nights.

ja ni kan ju klicka på bilden för att lyssna på denna veckans playlist också. deppvarning, dock.

kitty to go?

jag har försökt att stå emot. stå emot tjatet om att köpa en lussekatt till latten. och jag lyckades. i flera veckor sa jag nej tack, nej tack, nej tack. idag sa jag dock ja tack. jag orkade inte stå emot tjatet. satan. idag har det gått ganska bra med intervjuandet. två intervjuer, klippbilder och annat nödvändigt tankas nu in i avid. under tiden dricks det öl och lyssnas på brother ali. fredagskänslan är på topp.


sweet dreams.

time for bed. jag är helt slut. men moa har varit här, så vi har kollat på tv med per. sen har vi ätit glass. men per fick ingen. jag försökte kolla på bonde söker fru, och sen försökte jag kolla på dokumentären om tiger woods. men det gick sådär. det gick bätte att kolla på glee. det är ett roligt program. men nu, är det verkligen sovdags.

sweet dreams.

put the bag in a bag and put it in a box in a box.

världens finaste plastväska. eller plastkasse. oavsett vad man väljer att kalla den är den så snygg. det bästa med att köpa kassar är att man kan lägga allt annat man släpar runt på, i dem. jag är för övrigt en sucker för saker som man kan stoppa andra saker i...


väskan är såklart inhandlad i min favorit billighets-affär. klicka på bilden för mer info.

love conquers all.

snöstorm. rustad med mössa, tjockjacka och vantar trotsade jag den bitande vinden, de hala gatorna och sl:s varningar. lyckades med nöd och näppe ta mig till tule gatan i tid, enbart för att höra att styrelsemötet var inställt. istället fick det bli en hastig öl innan jag utnyttjade den knappa tidsvinsten med att åka till hornstull. där införskaffades julklappar, julkort och en massa annat smått som är bra. som potatis, tillexempel. nu skall här kokas mera soppa. lite som på en spik, med tanke på min ekonomiska situation. länge leve "tanken som räknas".


lite värme såhär i snökaoset.

blizzard.

jag kan inte låta bli att tycka att det är lite häftigt att se snön yra omkring som stora moln utanför fönstret. men jag är glad att vi inte skall ut och filma idag, utan gör det imorgon. idag researchar vi järnet, äter pepparkakor och lyssnar på seal - kiss from a rose. fint.


snow.

vilken skön morgon. visst, vi har inte kommit på den perfekta nyheten än, men vi har iallafall ätit frukost ihop. jag och min kära grupp myser nu i soffan med metro, aftonbladet, dn och sydsvenskan. denna morgon har jag även pulsat runt i snökaoset och faktiskt gillat det. här i stockholm behövs inget snöspray, utan riktig snö lägger sig på fönstren. dessutom räknar hello kitty ner hur många dagar det är kvar till julafton. mycket är bra nu!


by the way.

för övrigt tycker jag det är himla fint och trevligt att höra att det piper till i mobilen precis när den där tussen i magen börjar hopa sig. att det sedan står fina saker som gör att man rodnar lite får mig att somna extra gott. dessutom så har det sagts saker som gör att jag kanske, kanske släppet lite på vissa lås. det är ju så dumt att låsa sig, men visst har man fått det bekräftat att det kan vara bra att inte ge bort nyckeln hur som helst. jojo.

category schmategory.

kära läsare. den kategori som tidigare hetat "pretty good" och inte varit så välfyld med snyggingar som man hade kunnat hoppas, har nu bytt namn till "school is good". detta då jag spenderar mycket tid i skolan, är nöjd med min utbildning och tror att det kan vara spännande att läsa om. lite gratisreklam för medieinstitutet också, kanske. i vilket fall som helst snöar det satan ute. per kom precis hem och var helt vit, som en snögubbe. han svor, också. om per svär är det dåligt. jag skall därför krypa ner i sängen för att stiga upp halv sju och se till att vara ute i god tid imorgon. natt natt!


snön faller ner utanför mitt fönster. mysigt, sålänge man kan sitta inne, och titta ut.

living for the weekend.

utan tvekan har jag den senaste tiden levt före helgen. levt livet genom att köra järnet i skolan. levt livet genom att göra saker jag gillar, även under veckan. när helgen väl kommer, tar det inte slut. jag lovar att just nu spinner min motor på högvarv. men nu till helgen skall jag ta det lugnt.

innan dess tänkte jag dock ordna upp lite viktiga saker. som detdär fyra minuters-inslaget som vi haft lite ångest för. dessutom skall jag träffa de andra medlemmarna i smisk-styrelsen och mingla med annat löst skolfolk imorgon eftermiddag. jag skall även hänga med moa, och ha lite julfest med alla mitv-elever. dessutom skall det skrivas julkort, och fixas lite med bloggen. men först vet ni, skall det ätas glass. som jag hittade i frysen av en slump. nöjd.


update.

jag ber om ursäkt för viss frånvaro. jag ber om ursäkt för korta, ganska trista inlägg. jag ber om ursäkt för att jag kanske tappade gnistan där en kort stund. jag tappade gnistan och knuffades omkull. men som en såndär leksak man knuffar omkull men sedan ställer är gnistan tillbaka, och så även veckans playlist. jag ber om ursäkt för att den är något försenad. jag ber dock inte om ursäkt för att det kan vara den skönaste playlist på länge. antagligen för att den speglar förra veckan som var totalt urflippad.


and here's the latest news.

det börjar brinna lite i knutarna. reporterteamen börjar bli klara med sina inslag, kristin har snart skrivit färdigt texterna till palinarna och jag har kletat på lite mascara för att inte se död ut som programledare. 16.00 kör vi live och då skall allt funka. får se hur det går... återkommer, helt enkelt.

crazy noodle.

jag kan inte säga annat än att jag är trött. därför orkar jag inte laga mat, utan slänger i mig ett paket nudlar. skall försöka krypa ännu längre ner under täcket, och hålla mig vaken under ännu ett avsnitt av flash forward. ni som inte sett serien borde börja kolla nu. mycket spännande. imorgon kommer också bli spännande, för då är det min tur att vara programledare. jag har en grym redaktion bakom mig, och klockan åtta börjar morgonmötet. jag fixar svd, tomas fixar dn, kristin fixar metro och city och tapio fixar aftonbladet. med resten av gänget kommer vi utan tvekan att fixa biffen.


live and direct.

snart kör vi. hela förmiddagen har vi övat på att sända nyheter live, och jag har fastnat för att fungera som studioman. gruppen som har varit redaktion skall snart sända sina nyheter, och det är dags att inta sina positioner. annars är det mest snö och kallt i stockholm. jag skall på fullaste allvar ha på mig tjocka vinterjackan från och med imorgon. det är så dags.


tomas är något kort, och får stå på kopieringspapper.

vodkashot at five am, high five.

bakis. bakis efter att ha dansat hela natten. hela natten var fantastisk men nu är jag trött. trött och sliten är jag hemma och vänder. vänder i dörren med ren t-shirt, dator och dagens nyheter. dagens nyheter kommer vara heta imorgon då det är dags för nyhetssändning hela dagen. hela dagen kommer vara grym. grymt.


tonight's gonna be a good night.

ikväll händer massa kul saker. först lussevaka med tretton brudar, sedan ska 'n' ska på ambassadeur och sist men inte minst somewear på the lounge. men innan dess fix med malina, och eventuellt lyssnande på gosskör. lucia imorgon va?


bild lånad från somewear.

bild lånad från sna 'n' ska.

mine is the sunlight, mine is the morning.

är det nu man skall ha ropat "god morgon världen!", varit ute på förmiddagspromenad och bakat bröd till eftermiddagens mellanmål? i så fall är jag lite sent ute, men ge mig ett par timmar så skall jag iallafall ha varit på systemet, ha inhlandlat två julklappar och vara redo för kvällens lussevaka. och "god morgon världen!" ropade jag för en timme sedan när jag vaknade utan huvudvärk.


asch vadådå, jag läser iallafall frukost och äter en stadig dn innan det är dags att besöka systemet.

bad habits are here to stay.

en fredag, och jag är hemma i gubbängen klockan fyra. för en gångs skull. kvällen var ruskigt bra, och jag måste få lov att säga att stjärne kan sin sak. inget ont om cocktailbaren på collage, men seriöst. vad hade de annars spelat för musik? imorgom är det dags igen. först chill, sen lussevaka med massa sköna brudar. efter det spelning med ska 'n' ska, och sist men inte minst somewear på the lounge. kommer bli bra röjj. nu skall jag dock somna in efter att ha kommit hem ett paket cigaretter rikare. fulla människor är bra givmilda.


falukorv can be done in many ways.

mmm. ikväll har jag och per ätit omelett. en grymt god sådan gjord på 5 ägg, 1,5 dl créme fraiche, 1 lök, 3 kokta potatisar och lite falukorv. kryddat med salt, peppar och rosmarin, och så en avocado på det och jag lovar att detta är det godaste jag ätit denna vecka.


warning: strong language.

vilken dag. ganska oproduktivt på eftermiddagen, bortsett från det spontana träningspass som genomfördes på f24s i hammarbyhöjden. inte jättenöjd dock. det är fint och fräscht, men ganska jobbig logistik mellan maskinerna då tjejgymmet hade ett väldigt magert utbud. iallafall av de maskiner jag använder. i vilket fall som helst var det tur att jag sprang en stund på löpbandet, då jag efteråt begav mig till stardolls kontor för att julmysa med claudia och hennes kollegor. det blev såväl lussekatt och julskinka som öl och skumtomtar.

när jag kom hem hade jag dock plågats av diverse krämpor och uttrycker detta för per varpå han svarar: "vad är det som kommer hem? en kissnödig lägenhetskamrat som säger sig gå som om hon vore straffknullad?!". ja, det var så jag uttryckte mig. ja, det var så jag kände efter att ha väntat på tunnelbanan i tio minuter plus 30 minuters restid. ja, det är så det går när man stretchar dåligt efter att ha tränat insida lår.

nu idol, sen wknd. kommer bli bra drag!


flex it good.

oooohh yes. idag gick jag minsann till gymmet efter skolan. skönt att köra ett lagom hårt pass efter sjukdom. även skönt att kunna sträcka ut vaden rejält efter helveteskrampen igår. mindre skönt att kunna konstatera att vissa tjejer är så pryda att de tittar snett om man råkar klä av sig naken och spatsera in i duschen utan att ha handduken virad runt kroppen. det är väl i omklädningsrummet man skall få lov att vara naken utan att skämmas om någonstans? eller?

hur som haver är det torsdag idag. det har druckits kaffe med apotekaren efter tre månaders tystnad. men det gick bra. nu myser jag med en mycket pratglad kisse samtidigt som jag försöker hitta nyheter alternativt ett icke knäckt scoop att göra ett 4 minuters nyhetsinslag på. några tips?

inte lika söt som liten, men hårigare.

warm.

idag vaknade jag och kände mig pigg. slog upp ögonen och tänkte att nu jäklar ska jag gå upp och ha den bästa morgonen ever, utan stress. den tanken försvann dock när jag somnade om, och istället vaknade igen 50 minuter senare och fick slänga havregrynsgröten rätt ner i magen, tillsammans med kaffet, samtidigt som jag borstade tänderna och klädde på mig. ibland undrar jag hur jag lyckas vakna och faktiskt komma i tid till skolan över huvud taget.

i vilket fall som helst har jag kommit fram till att det är mycket varmare i gubbängen än i stan. tur att jag fortfarande har lånat den där tjocka tröjan i lammull och slipper frysa trots att jag envisas med att ha min skinnjacka på mig. men visst hade det varit skönt med lite värme. sol och värme.


nostalgic.

började lyssna på robbie williams nya album. gled dock snart över till ett annat. blev lite nostalgisk och somnar med minnen från en opel, en crazy mother mucker och en crazy mother fockaaah. puss på er.


gimmie soup.

soppmys hos claudia. inte nog med att hon hade lagat grymt god linssoppa, hade hon även bakat bröd. gott. nu blir det mera mys och sedan grey's anatomymys hos therese.


news news news.

utan tvekan har det varit en bra dag. klassen fortsätter att leverera så gott som sändningsklara nyhetsinslag, och jag är så stolt över oss. vi är så grymma! ett inslag kommer tv4 att spinna vidare på, och använda sig av de synkar (intervjuer med bild) som den gruppen gjort. så håll utkik i tvrutan efter ett inslag som handlar om de blivande mammor som vaccinerat sig, vars barn dött i magen sent in i graviditeten.

annars har det inte hänt så mycket mer än att jag blivit styrelsemedlem i smisk (mediegruppens studentkår) och att schemat fram till jul är fullspäckat. galet fullspäckat. men det gillar vi!

en puss till klassen från mig!

stuck in traffic.

imorse vaknade jag 06.00 av mördarkramp i höger vad. det gjorde så fruktansvärt ont, och vägrade släppa. jag uttryckte min smärta lagom högt för att få en tröstande kram, utan resultat. men det gör inget, för istället fick jag låna en varm tröja och slapp frysa på vägen till skolan. det är 3 grader i stcokholm idag...

jag hade dock knappt behövt tröjan, för i slussen stannade tunnelbanan efter att ha kört tre meter. efter tio minuter börjar irritationen sprida sig i vagnen, och en man börjar försöka bända upp dörrarna. en kvinna suckar och skriker till en tågvärd genom fönstret: "kan ni inte öppna dörrarna, så att vi kan ta en annan vagn!!!" - hur tänkte hon där? i vilket fall som helst fick vi efter 20 minuter reda på att ett dörrpar var sönder, och därför var alla tvugna att gå av.

jag och en skolkamrat skyndar till hötorget, och tänker precis ta ettans buss när vi får information om att röda linjen rullar igen. skyndar därför till östermalmstorg och hinner precis med ropstentåget. möter en annan skolkamrat som meddelar att vi inte tjänade på att försöka ta bussen, vilket egentligen inte spelar någon roll. iallafall inte för mig, jag hade ju sovmorgon...

anger management.

jag skulle i detta nu behöva gå någon form utav anger management kurs. för just nu är jag fylld av frustration och ångest. just nu är det så mycket som jag irriterar på, som jag inte vill irritera mig på. för jag vill inte uppfattas som en irriterad person, utan snarare en sprudlande glad och trevlig tjej.

när man känner som jag gör just nu, är det bra att faktiskt vissa saker är toppen. jag har tre saker:
  • vi, det vill säga även jag, fick mycket bra kritik på vårt inslag som vi screenade idag. både av hasse och klasskamraterna.
  • amanda är en sötkorv och tar med sig ett headset till min mobil, då jag tappat bort mitt. nu kan jag alltså lägga min stenålders mp3-spelare i en låda, och lyssna på ljuv musik från mobilen istället.
  • tomas talade sanning när han påstod att man nu kan köpa sitt terminskort på webben och på så sätt få det både på accesskort, och med förlustgaranti. sl växte precis två meter i mina ögon.
inte nog med det sov jag faktiskt ganska gott inatt, och vaknade bara av att få en varm arm om midjan. vilket jag faktiskt inte alls kan klaga på. när jag tänker på det så var jag faktiskt på matdax i hökarängen i eftermiddag och fyndade glass för 10 kronor och sötmandel för 5. jag kanske borde sudda ut allt tjat om att jag är irriterad, för helt plötsligt ler jag lite.


sötaste amanda och jag för någon månad sedan. klicka på bilden för att komma till hennes blogg.

on the news.

dagen kickstartades med havregrynsgröt och kaffe. julia packade ner alla sina saker i den gigantiska väskan och fick följa med mig till skolan. under tiden jag fungerar som en förbannat hård redaktör, har hon sovit, kollat på desperate housewives och pluggat, lite. nu myser vi mest under tiden som de andra grupperna spelar in sina påannonser och redigerar ihop reportagen. tomas och kristin går hela vägen med kostym och scarf. suck ups.



saffron, oh saffron.

inte så bakis söndag. snarare jätte bak-söndag. efter att vi kirrat reportaget på konstfacks julmarknad (som för övrigt var skitbra om man bara slapp köa in. vilket vi slapp) begav jag mig hemåt igen för att fixa inför lussekattsbaket. totalt var det nio glada människor som samlades runt köksbordet för att vira ihop såväl klassiska som oklassiska former. vi snackar moderat-m, hammaren och skäran, köttbulletallrik och ett monster. nu är jag inte det minst hungrig, och inte alls sugen på att ta tag i disken. ännu mindre sugen är jag på att låta julia åka hem imorgon. men man kan ju inte alltid få som man vill, tydligen.


please send me anything but signals that are mixed.

kvällen är slut. jag vet att jag borde göra annat, men dashboard når mig så bra just nu. för just nu är jag en förvirrad liten själ som skall sova för att gå upp tidigt imorgon. men innan dess lyssnar jag på hela the places you have come to fear the most. man somnar så mycket lättare så.


so quiet
another wasted night,
the television steals the conversation
exhale,
another wasted breath,
again it goes unnoticed.

please tell me you're just feeling tired
cause if it's more than that I feel that I might break
out of touch, out of time.
please send me anything but signals that are mixed
cause I can't read your rolling eyes
out of touch, are we out of time?

close lipped
another goodnight kiss
is robbed of all it's passion,
your grip
another time, is slack
it leaves me feeling empty.

i'll wait until tomorrow
maybe you'll feel better then
maybe we'll be better then
so what's another day
when I can't bear these nights of thoughts
of going on without you
this mood of yours is temporary
it seems worth the wait
to see your smile again
out of the corner of my eye
won't be the only way you're looking at me then.

no time for sleep.

räkna får. fäkna får för att somna. somna om och vakna upp. vakna upp och gäspa. gäspa och kliva upp. kliva upp ur sängen för att röra ihop en kladdkaka. röra ihop en kladdkaka för att inte komma tomhänt till fest. till fest för att dricka vin och snacka. snacka om att nu kör vi igen!

ja och under tiden lyssnar jag hemst gärna på dntel - early works for me if it works for you.


christmas has arrived at konstfack.

skönt utekväll igår. det blev mest häng på cocktailbaren på collage, och efter det lasagne som fyllekäk. hur gott som helst. typ lika gott som nu till frukost. så fort vi fått på oss lite kläder skall vi bege oss till konstfacks julmarknad. sedan blir det nog ett besök på strand och julloppisen. har fått höra bra saker om båda ställena, och tycker nog att ni borde ta era små bakisrumpor upp ur sängarna och make a move.

om ni bara skall sitta hemma kan ni ju roa er med att hitta roliga saker på internet. min syster hittade denna dvd på elgiganten. någon som är sugen?


dazed and confused.

mmm. lasagnen smakade gudomligt. efter maten har vi bänkat oss framför tvn, och dissar idol stenhårt. istället ger vi nya på spåret en chans, och jag gillar det so far. jag blir dock lite fundersam över tv.nu. har de koll på läget? verkar inte så.


cute kitten.

okej, jag skoja bara. detta är nog seriöst det sötaste jag sett.


serioulsy speaking.

home from school. seriöst utmattad, men seriöst glad att kunna sluta något tidigare än beräknat. tack vare det kunde jag nämligen åka till farsta för att inhandla hårfärg. min toning har redan blekts något, av vilken anledning jag känner mig något tvungen att iallafall färga om topparna. besökte först kicks där toningen kostade 95 kronor. det vill säga 45 kornor mer än på daglivs. köpte istället toningen på ica, för 59 kronor. jag frågar; varför skulle jag köpa toningen på kicks istället för ica eller daglivs? bara en liten fråga, såhär på fredagseftermiddagen.

för övrigt är detta seriöst det absolut sötaste jag sett.


justice is served.

kommer ni ihåg att jag vart svinförbannad över att någon stulit min penna? hur som haver har tjuven inte givit  sig tillkänna, men däremot lagt ett paket i min väska. paketet innehöll en likadan penna som stals, och på lappen stod det "till emelie! från en tjuv och en hemlig beundrare". justice is served, och jag är nöjd. för jag vet ju såklart vem det var som stal den.


baby on her way.

nu är sängen bäddad. julia rullar snart in på t-centralen, och jag skall såklart bege mig dit för att möta henne. hon är sjuk, precis som jag. tillsammans skall vi bli friska så att vi kan slira lite, om inte imorgon så på lördag. mys mys mys.


det är alltså hos mig man skall sova över, om man vill få såväl täcke och kudde som skön soffa att sova på.

sicko. againo. again.

seriöst. jag borde få bli riktigt frisk nu. orka feberdås och halsont. orka matthet och svettattacker. orka vara hemma från skolan. då jag inte sov hemma inatt var jag alltså tvungen att åka hem när jag vaknade och mådde grymt dåligt. detta var dock ganska skoj, för vid hemkomst hittar jag en styck halvnaken man, och sedan en styck halvnaken kvinna i en utav mina soffor. jag log mest, och var bara glad att de inte låg i min säng, utan jag kunde krypa ner under täcket direkt. nu är det sömn, sömn och mera sömn som gäller.


ge mig sommar, sol, värme, blommor. och gärna oslo. nu.

friends reunited.

skoldag fylld med intervjuteknik och intervjuövningar. alltid kul att få lite cred, och dessutom höra och se ens klasskamrater berätta saker man inte visste. efter skolan har jag mest varit hemma och lyssnat på dashboard confessional. imorgon kommer julia hit, och skall vara här i flera dagar. det är sinnessjukt hur mycket jag saknat henne, och ännu sjukare hur trevlig helgen kommer bli. vi snackar cocktailbaren på collage, konstfack, moa, sophia, rödvin, mys, promenader, moderna museumet, loppis och snack. en massa snack. hoppas att tiden bara flyger iväg imorgon.

i love you.

dagens confession: idag har vi pratat en del om rädslor, jag har lyssnt på dashboard confessionals och tänkt lite på vad som egentligen är min största rädsla. kom att tänka på att jag såg en väldigt tjock ung kille på tunnelbanan innan idag, och insåg att det är det som är min största rädsla. att bli tjock och ful. så fruktansvärt corny och fånigt, men det är sant.

so much youtube.

just nu är det nyhetsinslag och intervjuer som står på schemat. därför tittar vi mycket på youtube. idag har vi bland annat titta på detta klipp:


vi pratar även mycket om bröst.

the best stewart ever.

jag tycker att detta är så bra...


lasagne. molto bene.

helt död. jag har fått lite feber och ligger nerbäddad i min, som tur är väldigt sköna, säng. hann dock hem i tid för att hinna laga en sjukt god lasagne med per innan febern slog till. då vi har två och ett halvt kila morötter i kylen fick de utgöra en ganska stor del av lasagnen, och det blev riktigt bra. nu står dock flash forward på schemat. per har lovordat denna serie, och just nu orkar jag inte göra annat. laters.


the day after sushi.

sushi på raw är bäst. efter en dag med plugg, enkätundersökning, mera plugg och så lite shopping satt sushi från raw hur bra som helst. jag är förvånad att man hann med så mycket igår. bland annat hann man även med att kolla på funny people igår. jason schwarsman gör mig knäsvag och adam sandler är grym. alla borde se den.

förresten så tycker jag att det är lika intressant varje gång en viss mr maxi lyckas lukta sig till viss social aktivitet från min sida och därför väljer att höra av sig en lördag med diverse skamliga förslag. vad är det med er män egentligen? hur lyckas ni? jaja, nu är det dags att släpa sig från datorn till klassrummet. pepp pepp!

dagens musik: jag har återupptagit mitt lyssnande på lily allen. hon säger det så bra. bara så att ni vet.

RSS 2.0