snart gäller det.

jag måste gå och lägga mig nu. claudia och therese blev ensamma lämnade i lägenheten en bra stund, när jag begav mig till gubbängen. men det var det värt, för lägenheten var grym. riktigt grym. det bästa är nog att jag får plats med mina soffor... flyttlasset går om ett par veckor, vilket känns sjukt galet.

ungefär lika galet som att vi skall filma vår fantastiska film imorgon. lovar att dokumentera arbetet under dagen. innan vi börjar skall vi dock pitcha idéen, och jag hoppas att lärare och klasskamrate har bra tips att komma med. nu, sova sova, säng, säng, säng.

dagens känsla i magen
: jag har en bra känsla i magen. rent allmänt. trots tråkiga nyheter har kvällen fylts av bra nyheter. och bra känslor, helt enkelt.

mina ladies.

ikväll är mina ladies här. vi dricker vin och äter pasta carbonara. snart skall jag dock lämna dem för en stund, och åka till gubbängen för att kolla på en lägenhet jag eventuellt skall dela med min kompis per. laters...

dagens tv: glöm nu inte grey's anatomy klockan 21!!!

mycket morgon.

det har hänt mycket denna morgon. eller iallafall rapporterats om mycket. tsunami och anmäld läkare. saker som berör. men jag måste ändå springa till skolan, och skriva manus och bildmanus. imorgon skall vi pitcha idéen för vår ljud&ljus film. spännande. för övrigt gick presentationen av projektuppgiften hur bra som helst.

dagens outfit: när det är grått och kallt passar lite färg bra...


dagens musik:

jag har faktiskt inte lyssnat på jasons album "we sing. we dance. we steal things." men julia fick mig att lyssna, och nu lyssnar jag istället för att titta på desperate. så bra är det. mys. klicka på bilden för att lyssna på spotify.


dagens vintips och totalkrock:

här sitter jag och sippar på ett glas vin. oerhört mysigt. struntade i att titta på det näst sista avsnittet av desperate säsong 5. istället diskade jag, och fixade med matlådor och grejer. rev två ostar som nu ligger i frysen, då de annars skulle möglat. tänkte nu krypa ner i soffan med en skål glass och bara njuta av sista avsnittet. nästa vecka är det premiär för säsong 6, så då vill man ju friska upp minnet.

min mys stund stördes dock av att jag insåg att mitt genombrott på tv (som låtsaskock på kattis & company) krockar med just säsongspremiären av desperate! hur skall detta gå...

vinet heter santagostino och kostar 59 kronor på systemet. det smakar riktigt gott!


home is where your heart is.


when you try your best but you don't succeed, when you get what you want but not what you need, when you feel so tired but you can't sleep, stuck in reverse. and the tears come streaming down your face, when you lose something you can't replace, when you love someone but it goes to waste, could it be worse? lights will guide you home, and ignite your bones, and I will try to fix you. and high up above earth or down below, when you're too in love to let it go, but if you never try you'll never know, just what you're worth. lights will guide you home, and ignite your bones, and I will try to fix you. tears stream, down your face, when you lose something you cannot replace, tears stream down your face and I... tears stream, down your face I promise you I will learn from my mistakes tears stream down your face and I... lights will guide you home, and ignite your bones, and I will try to fix you.

dagens måste: ikväll måste jag kolla på desperate housewives. och dricka ett glas rödvin. det är precis vad jag måste.

dagens ge mig, ge mig, ge mig:

jag vill så gärna ha detta fantastiska skohorn från lagerhaus. det kostar "bara" 59 kronor, men jag försöker verkligen hålla tillbaka på onödiga utgifter. och jag har ju redan ett skohorn. men visst är det fint!


bilden är lånad från en tjej som heter johanna. klicka på bilden för att komma till hennes blogg.

dagens checklista:

jag tänker inte skriva ner checklistan nu, för först måste jag reka lite grejer. men jag har kommit på några riktigt bra idéer, som jag hoppas kunna förverkliga under veckan... jag kan nämna stickade tröjor, fuskpäls och symaskin.

dagens kallaste:

när jag gick utanför dörren, frös min nästipp till is. vinden bet tag i öronsnibbarna och jag huttrade hela vägen till tunnelbanan. när jag står där på perrongen, och svär tyst för mig själv, ser det ut som att jag är den enda som fryser. alla andra står där i sina tunna kappor, uppknäppta och utan halsdukar. någon har kjol utan strumpbyxor, och vissa har bara en tröja. jag frågar mig; är det bara jag som fryser? är det verkligen ingen annan som är sugen på att ta fram vinterjackan, mössan, tjocka tröjor och halsdukar?

känner mig så fånig när jag prackar på mig alla kläder. men det kanske är dags.


denna halsduk från h&m för 99 kronor hade inte varit fel...


dagens good-will:

en timme efter att jag pratat med nico på ica supermarket högdalen, och han berättat att en kassörska slängt min bok, ringde det igen. det var nico, igen. han bad mig komma till butiken för att ta emot ersättning för boken. jag tackade så mycket, och gick dit för att hämta 90 kronor. väl framme får jag en stor ursäkt, och nästan en kram. jag får dessutom en hundring för boken, och 250 kronor i presentcheckar för besväret. jag blir rörd, och vi pratar en stund om hur de har det på ica supermarket högdalen. de har de inte så bra, men nico jobbar på det. dagens ros till honom.


dagens recept:

jag gjorde en variant på min goda kycklingsoppa, och denna blev ännu godare!

kycklingsoppa med bacon och curry.

hacka en lök, två morötter och en hel röd paprika. skär en kycklingfilé i små kuber, och ett halvt paket bacon i bitar. stek löken i en kastrull, och häll på fem dl vatten med en grönsaksbuljongtärning i. låt detta koka upp lite, och stek under tiden kycklingen och baconet, och sedan grönsakerna.

häll i grönsaker, kyckling och bacon i vattnet. späd med mer vatten (typ 3 dl) och krydda med svartpeppar, krossad chilli och ganska mycket curry. låt koka upp i ca 10 minuter. red med maizena för en lite tjockare konsistens. häll i 3 dl matlagningsgrädde, en liten burk majs och låt bli varmt utan att det kokar. klart!


var ska jag börja.

jag är helt slut. det har varit en lång dag i skolan, och jag är hungrig. gick och handlade på ica, men glömde champinjoner. dessutom pratade jag med en kille som jobbar där, som var väldigt tillmötesgående och hjälpsam vad gäller borttappandet av min bok. han hittar den inte, men lovar att höra av sig under kvällen.

han ringde nu för fem minuter sedan, med the verdict: tjejen som jobbade i onsdags slängde min bok, för att den var ivägen. jag höll på att smälla av. "hon är väldigt speciell" menar han, men jag fattar ändå inte hur en sådan sak kan hända. tur att jag beställt en ny, så att jag kan läsa ut och lämna tillbaka den. tjejen borde ju seriöst få sparken...

dagens lycka trots allt: på onsdag börjar grey´s anatomy... jag längtar så sjukt mycket.

bilden är lånad från: www.tvovermind.com


mitt första ostron.

jag kan helt klart bara vara tacksam över att få vara en del av teamet vid inspelningarna av kattis & company. för jag får göra så mycket saker, varav många jag aldrig gjort förr. för en månad sedan fick jag köra bil i stockholms innerstad för första gången. för två veckor sedan fick jag vara kock för första gången (iallafall for show). idag, hör och häpna, fick jag äta ostron för första gången. det var en mycket trevlig upplevelse, och jag hoppas att jag får lov att vara med om det snart igen.

för övrigt var det många trevliga gäster som bjudits in till dagens avsnitt, och det skall bli oerhört kul att se avsnitten. jag hör ju inte vad som sägs där jag står i köket. säsongstart 6 oktober klockan 21.00 på tv4 plus. lugn, jag kommer att påminna er.

nu ska jag ta det lugnt i en timme, och sen ska jag nog faktiskt gå och lägga mig.

dagens bilder
:
dagens kock, viktor, öppnade ostronen med finess.

jag i full kock-utstyrsel.

mitt ostron. på lappen står det: "malpeque. (crassostrea virginica.) stl 4. handplockade, odlade vid kanadas sydöstra kust, (prins edward island). smaken ligger åt det aromatiska hållet med i sina bästa stunder fina toner av hummer och krabbkött och en fin sälta."


uppe med tuppen.

idag är jag faktiskt uppe med tuppen, på riktigt. dags att åka till pontus och spela in tredje och fjärde avsnittet av kattis & company. hörs ikväll!

dagens musik: jag är seriöst hooked, på nytt, på red hot chili peppers. denna låt kickade igång morgonen.


ensam lördag.

kom precis tillbaka efter att för fjärde gången varit på ica i högdalen och frågat om de hittat min bok och tröja. personerna som jobba på ica i högdalen är antagligen de mest inkompetenta och respektlösa personer jag mött. ingen verkar ta på allvar att jag (som kanske får skylla mig själv) vill ha tillbaka grejerna jag glömt. tjejen jag pratade med nu bekräftade även deras tragiska inställning med att säga "ja, alltså vår kommunikation här är inte så bra..." no shit shirley.

nu sitter jag och surar lite, och läser istället läxan till på måndag. jag äter chips, dricker cola och kollar på tv samtidigt. ikväll blir en tidig kväll, för imorgon är det kattis för hela slanten.

dagens saker jag saknar med att vara sambo: när jag stod där på ica började jag fundera. fundera och tänka tillbaka på livet som sambo. jag kom fram till tre saker som jag saknar med att vara sambo:
handla med kundvagn och inte korg. bråka om vems tur det är att diska. vakna i hans famn varje morgon.


dagens spotify lista:

när jag idag städar, diskar och donar lyssnar jag på min nya lista "sweet sounds". klicka på bilden för att lyssna på spotify.

jet - look what you've done är med på listan


uppe med tuppen. typ.

ja, jag kanske sa igår att jag bara skulle dricka tre öl. men det gjorde jag inte. vi hade så trevligt på fredagspuben på medieskolan, och kunde bestämt inte strunta i att gå på den där branschfesten på elverket. där träffade vi en hel del trevligt folk, bland annat johan från otw som jag jobbar mer på kattis & company. dessutom serverades det sköna beats från musse hasselvall och haben berhe. uppträdandet med teron beal var grymt, och hela stället sjöng med i "dance at my funeral, would you dance".

att jag lyckades ta mig till östermalms torg mitt i natten berodde på lisa, som fick guida mig via telefon. hon med flera drog vidare till solidaritet, men jag drog hem. rätt skönt idag, med tanke på att jag har massor att göra.

dagens bilder från igår:
fredagspub is the shit.

snacks till öl uppskattas.

snygga klasskamrater.

snacks skall hållas med stil.

teron beal. kan inte credda denna kille nog.

"could you break my fall tonight"



bästa. grymmaste. värsta. skönaste.

dagens bästa känsla: att byta en spik mot en öl.

dagens grymmaste känsla: teron beal. dance at my funeral. så grym.


dagens värsta känsla: att komma ut från ett ställe och inte veta var man är, eller tar sig hem.

dagens skönaste känsla: när tunnelbanebytena klaffar och total väntetid blir 2 minuter, klockan 01.00 en fredag.

dagens avslut:

vi avslutar skoldagen med vinprovning och fredagsöl på tulegatan. hur nice som helst...


dagens tillbakablick:

nu har jag bott i stockholm i drygt ett år. den 25 september 2008 var jag och linn på café opera med bröderna buffalo. vad jag minns hade vi trevligt, och drack mycket mintu. jag minns även att jag fick med mig en sjukt snygg människa hem, men att jag inte mindes hans namn. sånt som händer...


dagens sågning:

hela klassen sitter och skruvar på sig. vi har screening idag, och alla visar upp sina personportsrätt. och alla sågar dem vid fotknölarna. men det är lugnt, jag har aldrig hålt i en filmkamera tidigare, och tog väl inte de bästa bilderna. så den stackare som redigerat mitt material måste ju vara mer bitter än det earl grey teet jag dricker just nu...

dagens bildskörd från kvällen:

öl, fin musik av me and skinny joon, turkisk peppar och skön lokal. jag vill också jobba med reklam.


dyra minuter.

suck. då jag glömde min bok på ica igår (fråga inte hur) så måste jag döda en halvtimme, innan jag skall möta upp med claudia och therese på hötorget, på annat sätt. jag kommer på att wayne's erbjuder wi-fi och traskar dit för att köpa en kaffe. till min fasa upptäcker jag att de asen tar 10 spänn för att koppla upp sig i 20 minuter. totalt oacceptabelt tycker jag, med tanke på att den ganska osmakliga koppen kaffe kostar 22 kronor.

därför blir det bara ett kort inlägg, med sur bild.


dagens ondaste: att ha glasögon en helt dag kan vara väldigt påfrestande. min näsa gör ont, och jag är yr i skallen. men men, man får väl lära sig helt enkelt...

glasögonorm.

så lockande det var att ligga kvar i sängen imorse... den var så varm och täcket omslöt mig i en skön kram. men jag tog mig i kragen, och steg upp. tur var väl det, för idag står projektledning på schemat, vilket jag tycker är väldigt kul! mina linser skaver i ögonen (kan vara dags att byta), så det var bara att sätta på glasögonen. har fortfarande inte vant mig riktigt...


dagens planer för kvällen
: reklambyrå fest med therese och claudia.

dagens husmanskost:

mums säger jag bara. gott och billigt är precis vad kålpudding är. det blev tre små portioner av detta recept, och som ni ser använde jag en brödform. funkade hur bra som helst!


dagens mest pinsamma:

idag när jag gick från skolan, drog jag med mig en kamera hem. och ett stativ. bara för att jag i lugn och ro skulle kunna öva lite på tekniken. när jag kommer hem städar jag undan, riggar upp kameran och fixar i köket för att kunna filma när jag för första gången gör en kålpudding. letar i kameraväskan efter batterier. hittar jag några? nä. varför inte det då? jo, för att de ligger kvar på receptionsdisken på skolan. detta är precis vad som aldrig får hända. jag kan lika gärna hoppa av utbildningen här och nu. jag är slut i branschen...

totalt värdelös utan batterier.


dagen sjusovare:

satan. jag har försovit mig! vaknade 08.27, och fick panik. fick först för mig att jag skulle till skolan, och skulle komma totalt försent. men kom efter några sekunder på att jag skall möta min grupp på wayne's på hötorget halv tio. inte lika mycket panik längre, men de får stå ut med att jag inte duschat...

den som väntar på sj...

...väntar fan inte förgäves! jag har suttit här med tårna totalt sänderspända och väntat på att klockan skulle bli 00.00. just på detta klockslag klickade jag på "gå vidare". då jag redan fyllt i mitt sj prio-nummer kunde jag snabbt välja rätt resa, och log nöjt när jag betalade den. familjen, jag kommer hem till jul, den 22 december. för 99 kronor.


dagens recension
: då klockan är mycket och jag är trött, vill jag bara snabbt rekommendera "coco - livet före chanel". den var verkligen jättefin, och även om jag tappade lite i slutet förfördes jag av dess skönhet. vackra människor, kläder och miljöer. för att inte tala om romantik. vad gäller utsnitt och andra saker jag borde lagt märke till tänker jag inte knysta något om. jag bara njöt.

dagens absolut sötaste:

"inte skall du behöva ta med dig egna popcorn! här får du en påse gott o blandat av mig. puss!"
- emma


dagens videoblogg:


dagens planer för kvällen:

ikväll skall jag, claudia och therese kolla på "coco - livet före chanel". ska bli himla skoj. funderar dock på att poppa egna popcorn, och köpa en cola på ica, istället för att lägga 50 spänn på snacks på bion. är man student så är man...


dagens fika:

förutom diskstället hade mamma packat ner en burk med hemmagjord plommonmarmelad. passar perfekt för tv-mys i soffan. svenska hollywoodfruar är så underhållande!


dagens käraste återseende:

min kära lillasyster pojkväns lillebror fick snällt släpa med sig mitt diskställ när han åkte upp till stockholm idag. enbart för att jag fyndade detta fantastiska diskställ på loppis i somras, men glömde ta med det när jag åkte upp i augusti.


dagens musik:

innan det är dags för hollywood fruar dansar jag loss i köket, med diskborsten i högsta hugg, till red hot chili peppers album freaky styley.


dagens falukorv:


mycker gott blev det. korv stroganoffen gjorde jag på ca 12 centimeter falukorv (har ingen hushållsvåg, men biten jag hade kvar var typ 10-12 centimeter), en paprika och en lök. skär ner och stek upp. blanda ner 2,5 dl créme fraiche, ca 1 dl matlagningsgrädde, ca 1/2 dl chili sauce och ca 2 msk tomatpuré. krydda med salt och peppar. jag äter min med matvete och sallad. gott!


ge mig en lägenhet.

så var det snart dags igen. den 31 oktober måste jag ha tagit mitt pick och pack och lämnat lägenheten i högdalen. ber därför alla som vill och kan höra sig för, bland vänner och ovänner, kollegor och skolkamrater. jag är inte kräsen, bara student. därför har jag ju såklart inte råd med några ocker-hyror, men är just nu öppen för alla förslag.

dagens mat: det får bli korv stroganoff ikväll. med potatis. kan bli gott.

dagens planer för veckan:

vilken fullspäckad vecka. förutom skola måndag till fredag. skall jag idag; tvätta. imorgon; gå på bio. onsdag; låna hem en kamera och öva, öva, öva. torsdag; gå på reklambyrå-fest. fredag; gå på revy obscen. lördag; varkligen ta det lugnt. söndag; kanske jobba på kattis & company.

förutom det skall man ju hinna med att laga mat, byta batterier i vågen, komma igång med träningen, och titta massor på tv. som sagt, fullspäckad vecka...

dagens mysbestyr:

nu har jag suttit i timmar och redigerat, laddat upp, krånglat och svurit åt mina bilder på facebook. lämnar hemmets mörka vrå för film- och matmys i fredhäll. skall se twilight, igen. hoppas att jag är på bättre humör denna gången, så att jag kan gilla den.


dagens bakisbestyr:

vaknade på tok för sent. åt frukost bra mycket senare än det. hela söndagen har nästan gått, och jag sitter inne när jag borde sitta ute i det fina vädret. därför packar jag på mig en tjocktröja, kokar en kopp te och sätter mig och läser på innergården. iallafall i en timme, för sen bär det antagligen av mot fredhäll och söndagsmys hos jonas och therese.

dagens bildskörd:

så fort jag klev av tunnelbanan knep minusgraderna tag i kinderna. klockan var 03.46 och jag hackade tänder hela vägen hem. ändå lyckades jag se tillbaka på kvällen som en lyckad sådan, med ja-må-hon-leva och "vänner och bekanta". smart nog struntade jag i efterfest och tänker nu somna med huvudet tungt mot kudden. note to self: att vara singel betyder att man måste gå hem själv. oftast ensam.



dagens outfit:

det fick bli svarta tights med t-shirt med hästtryck. nu, mot fest!


dagens outfits:

panik! jag vet inte vad jag skall ha på mig, och jag skall gå om tio minuter. och hinna äta också. paniiiik!

dagens svalka:

värmebölja i stockholm. jag svettades hela vägen till farsta. jag svettades på loppisen (som för övrigt sög idag, totalt utplockat). och jag svettades hela vägen hem. snacka om att man då blir lyrisk när vi-butiken i högdalen säljer snickersglass för 15 kronor. i'm in heaven! och det blåser kallt i himlen...




well hello kitty.

åh vad nöjd jag är med min nya almanacka. den andra sög stenhårt, men denna är perfekt, på alla sätt! rätt storlek, plastfickor, tydlig fördelning på dagarna, anteckningssidor och så med en massa hello kitty såklart. ibland får man helt enkelt offra några extra kronor för att bli riktigt nöjd. finns att köpa på ica maxi för 79 kronor.

dagens fullspckade schema: nu tänkte jag få ner frukosten, åka till farsta på loppis och sedan hem igen för att städa lite. senare ikväll blir det födelsedagsfest i hägerstensåsen.


jag är typ full. måste chilla.

alltså, att stressa verkar vara min grej. jag stressar till skolan, känner ångest och stress i skolan, och stressar mig senare igenom en öl med klasskamraterna. enbart för att komma på mig själv med att halvskrika till det stackars kioskbiträdet att "nej, det är inte det paketet! raden under. uuuuunder! hallå, nej nästa paket under ska jag ha!" jag är alltså smått berusad klockan kvart i sex påväg till ica och systemet. påväg till kungsholmen för att mottagas av en nyduschad jonas och en frusen therese. själv svettas jag efter att ha halvsprungit mellan tunnelbana, affär och deras hem. varva ner. jag måste varva ner... det gör jag med tapenade och lite rödvin. nu matlagning och häng. emelie, chilla...
dagens förtydligande: anledningen till att jag skrek på det stackars kioskbiträdet var att min klasskamrat röker cigaretter med vaniljsmak. med tanke på att jag numera knappt är en strikt kalasrökare tycker jag att det verkar ypperligt trevligt att förgylla dessa få sköna stunder med vaniljsmak.


dagens tv-tips:

comedy fight club är inte skitkul. och jag skäms lite för peter wahlbecks magra leveranser. men två som sticker upp är såklart skåningar. utmanaren jesper rönndahl drog hem hela skiten, men maria carlsson drog det roligaste skämtet angående svarta killar som bara träffar svenska tjejer för att få uppehållsillstånd:

"bara för att man kommer från afrika är det inget som säger att man vill ligga med en flodhäst för det."

hon är grov i skämten, men det var det bästa med tanke på att de andra skämten var ganska lama...

kycklingsoppa med bacon.

soppan blev bra! därför kommer receptet här:

hacka en lök, en halv grön paprika, en halv röd paprika och cirka sex champinjoner. skär en kycklingfilé i små kuber, och ett halvt paket bacon i bitar. stek löken i en kastrull, och häll på fem dl vatten med en hönsbuljongtärning i. låt detta koka upp lite, och stek under tiden kycklingen och baconet, och sedan grönsakerna.

häll i grönsaker, kyckling och bacon i vattnet. späd med mer vatten (typ 3 dl) och krydda med svartpeppar, krossad chilli, spiskummin, curry, rosmarin och en liten liten skvätt vitt matlagningsvin. låt koka upp i ca 10 minuter. red med maizena för en lite tjockare konsistens. häll i 3 dl matlagningsgrädde och låt bli varmt utan att det kokar. klart!

dagens tips: servera gärna med ett gott grovt bröd, typ danskt rågbröd.


dagens bästa inköp:

medan soppan småkokar lite på spisen, fyller jag mitt nya inköp med påslakan, lakan och handdukar. sånt som man inte använder så ofta helt enkelt, men ändå enkelt vill komma åt när man behöver dem. denna tvättmaskin-påse är från lagerhaus, och såldes för 19 kronor på rea. hade jag varit mer än en hade jag använt den som tvättkorg, men nu är jag ju bara jag.


"det är inte det roliga som är roligt längre."

killinggänget på dramaten. pjäsen heter "drömmen om gubbön", och precis som vanligt skruvas stämningen upp med klockrena skämt, och ner med djup tragik. jag tänker inte skriva mer än så, för att varken infria eller grusa folks förväntningar. jag vet bara att tre timmar på dramaten utan att ha betalat en spänn känns ganska bra... de flesta föreställningar är slutsålda, men ni kan alltid göra ett försök genom att klicka här.

 

dagens mat: ikväll vankas det kycklingsoppa, med stort inslag av freestyle. blir det bra lägger jag upp receptet. om det inte blir bra, pratar vi inte mer om det...

god morgon.

idag har jag haft sovmorgon. jag snoozade i en och en halv timme. inte för att jag ville, utan för att jag kunde! så hemskans skönt... men nu börjar det bli dags för att fixa iordning sig, och bege sig mot kungliga dramatiska teatern. killinggänget har genrep, och hela klassen skall gå. förbannat roligt ska det bli!

dagens frukost: kaffe, mackor med ägg, kaviar, leverpastej och gurka. ifall detta inte framgår av bilden...


dagens boktips:

här sitter jag och småsomnar i min sköna soffa. dricker te och läser anthony kiedis självbiografi. boken är skriven tillsammans med larry sloman, och även om jag bara kommit knappt halvvägs, är jag hooked. jag läser den på engelska, och jag läser lite då och då. det är säkert enlingt många en typisk rock-biografi, men jag tycker att anthony bjuder på mycket beskrivande historier som fångar min uppmärksamhet på precis det sätt jag behöver. det är alltså inte boken som får mig att somna, tvärtom. nu skall jag dock krypa upp i sängen, men bara för att läsa lite till...


dansa utan att ta för mycket plats.

så var man hemma i värmen igen. inspelningen av klubb-scenen till "jonsson och pipen" gick bra. det var dock oerhört kallt nere i källaren på berns, och imed att vi inte direkt tog ut svängarna när vi dansade, var det ett evigt huttrande och knottrande. därför passar det bra med lite soppa att värma sig med. det börjar verkligen bli höst hörrni...

dagens tv: ikväll blir det idol 20.00 och fråga olle dokumentären 22.00. vad som skall göras däremellan får vi se. men jag skall iallafall inte kolla på kändisjungeln.

dagens kvällsbestyr:

usch, hela huvudet fullsmockat med effekter, grinds och slides. avid är kul, ibland... därför uppskattar jag att få lämna datasalen för dagen, och istället bege mig med ett gäng klasskamrater till berns. vi skall vara statister vid inspelningen av "larson och pipen". har aldrig sett programmet, men det skall roligt!


dagens sämsta start:

usch, ingen bra start på dagen... vaknade sur och vresig, helt enkelt på fel sida. kliver ur badkaret med absolut noll sug efter frukost. öppnar frysen för att plocka ur köttfärssåsen, som frusit fast. måste bända loss den med kniv, och är nu om är ännu surare. öppnar garderoben, och har ingenting att ha på mig. försöker fixa håret, utan resultat. försöker peppa mig med kaffe, men det smakar inte gott. dessutom mår jag lite illa. kan bara hoppas att saker och ting blir bättre när jag kommer till skolan, annars får mina klasskamrater stå ut med en sur och vresig emelie hela dagen.


hemma. däst. nöjd.

jag är nog inte ensam i klassen om att tycka att det var ganska kul att lära sig lite om redigeringsprogramet avid idag. nu vet jag att jag låter ironisk, men det är jag inte. jag menar allvar, jag tyckte det var kul! jaja, det var iallafall lika roligt att ta en öl efter skolan, och sedan åka till fredhäll för att äta middag med therese och claudia. efter middagen smakade morotskakan och téet väldigt gott, och jag åkte hem ännu rundare om magen. nu, stupa i säng...

dagens absolut sugigaste: min mobil kommer snart att döden dö. ena knappen på sidan har blivit totalt intryckt, och 5an, alltså knappen 5, fungerar inte. att skriva sms är ett helvete, då jag måste kopiera in bokstäverna j, k och l hela tiden. imorgon lämnas den in på the phone house, och jag hoppas på att få en ny...

dagens sockersug II:

inte nog med att jag åt inlagda päron igår och skall äta morotskaka ikväll, hade sötaste klasskamraten hannah bestämt sig för att ta med sig en vetelängd till skolan. detta för att hon fyller år idag, och ville fira med sina klasskamrater. magen bara växer och växer...

bilden är lånad från kakomaten.blogg.se

dagens look:

jag försökte fixa håret på ett lite sofistikerat sätt. synd bara att jag varken kan göra inbakade flätor (på mig själv) eller är nån vidare fena på det här med uppsättningar. å andra sidan har jag hört att fjädrar är på väg att bli hett i höst, så varför inte se ut som ett kråkbo i huvudet? nu, packa grejer till skolan, och rusa till tunnelbanan. lite småstressad som vanligt...


dagens kultur:

jag är verkligen glad att jag går den utbildning jag gör. jag är verkligen glad att vi har ett über-flexibelt schema, och en lärare vars fru jobbar på dramaten. allt detta resulterar nämligen i att hela klassen skall gå på genrepet av "killinggänget på dramaten" på torsdag eftermiddag. pjäsen har premiär nu på lördag, och detta sägs vara det absoult sista de gör tillsammans... det ni!

bilden är såklart lånad från dramaten.se


dagens sockersug:

idag svor jag, dyrt och heligt, att inte äta mer godis. jag håller sällan vad jag lovar mig själv... därför står det nu en morotskaka (linneas killer morotskaka, tilll vilken receptet är superhemligt) i ugnen. under tiden äter jag upp de inlagda päronen jag fick med mig från pontus igår. med vaniljglass. mums!


dagens mat:

en annan fördel med att jobba igår, var att jag fick med mig ett lass utsökt potatisstomp! alltså, typ potatismos med lite tryffel och annat i. så sjukt gott med falukorv! även om min falukorv från ica inte smakar lika gott som pontus flera-hundra-kronors-fin-fina-jokkmokk-falu. med lite gurka blev detta en toppenmiddag! nu, christine, sen, vänner!


dagens gåvor från ovan:

efter en lång skoldag, är det mycket uppskattat när saker går precis som man vill...

jag stegade med bestämda steg mot el-giganten på kungsgatan för att byta en utav mina bärbara hårddiskar. fick vänta en stund på service, och blev lite sur när jag insåg att jag var tvungen att lämna tillbaka den, för att sedan åka hem och köpa en annan på nätet, för att få den till det bättre priset. det var iallafall vad killen på data avdelningen sa. tjejen i kassan var av en helt annan åsikt. "klart du kan få den här direkt, för det priset!" sa hon med ett leende. "tusen, tusen tack!" sa jag. linnea heter hon, och borde bli månadens anställd.

påväg hem från tunnelbanan kilade jag inom ica för att köpa falukorv (förlåt pontus frithiof). ser då till min lycka att de säljer ljungen billigt, två för 35 kronor! nu ser min balkong bra mycket mysigare ut.


dagens bula:

inspelningarna igår gick som sagt bra. på slutet hände dock en sak som jag hoppas att de inte tar med... calle hade lämnat mig ensam i köket, för att avsluta kockandet. jag gick runt och såg lite busy ut, för att till slut ställa mig vid en bänk för att läsa lite på ett papper. helt plötsligt kommer det ett konstigt ljud från bakre delen av köket. därför vänder jag mig snabbt om, och slår pannan rätt i metallhyllan jag har bakom mig. två djupa andetag dämpar smärtan, men det måste sett sjukt amatörmässigt ut... det vill säga mer amatörmässigt än min låtsaslökhackning...

nu, skola!

att låtsashacka lök...

...är inte så lätt som man kan tro. iallafall inte när man skall göra det så att det ser snyggt ut i tv. men roligt var det! en tretton timmar lång arbetsdag är slut, och min hjärna också. jag har doften av tryffel i näsan, och bilden av många fina svenska artister på näthinnan. kattis är grym, och hela produktionsbolaget om än grymmare. det är verkligen hur kul som helst att jobba som prod. ass. även om det idag blev mest kaffekokande, takklättrande och låtsaskockande.

nu är jag iallafall hemma, med pålägg så det räcker en månad framöver. snart väntar sängen, men först varva ner och koka pasta till morgondagens lunchlåda. ingen rast och ingen ro här inte.

dagens mest felplacerade
: gladiolerna jag fick med mig hem efter dagens inspelningar kommer inte riktigt till sin rätt under min loftsäng...


dagens snack pack:

off to work! för att klara denna, antagligen 12 timmar långa, arbetsdag, har jag packat väskan med frukt, vatten och proteinpulver. kan komma att behövas! hörs ikväll!


dagens nya design:

jag fick nog av guldramar och beige. istället försöker jag visa upp en lite mer sofistikerad sida. plus att denna design förhoppningsvis underlättar läsningen något. om inte, eller om ni har andra åsikter, får ni lov att återkomma... nu skall jag gå till sängs. lång dag imorgon! produktions assistent, låter ganska tufft tycker jag...

på bättringsvägen.

soppa. massa vatten, soppa och vila. det har iallafall fått mig på benen igen, och jag kommer med all säkerhet kunna kravla mig upp ur sängen imorgon för att vara med på min andra inspelning av kattis & company. ska bli väldigt roligt! nu väntar en helkväll i soffan med kändisjungeln.

dagens musik
: jag har lyssnat mycket på monde yeux's nya skiva duke & the drug dealing dinosaurs. det borde ni också göra. klicka på bilden för att lyssna på den på spotify.

bilden är lånad från denna sida: www.gamereactor.se/blog/voodoo+doll

dagens asgarv:

först tyckte jag att det var fint att se tjejen sitta där med sin lilla bastard. sen tyckte jag det var skoj att höra hennes knackliga engelska. sedan skrattade jag praktiskt taget ihjäl mig när jag tittade på video-responsen.

"august, i am your father."


dagens tv:

det blir inget filmtittande. inte nu när rafael edholm skall vara med i kändisjungeln. man får väl ge detta program en chans iallafall. har en känsla av att det kan bli ganska roligt, och många bra kommentarer att skriva ner.


dagens kuckelimuck medicin:

när man mår dåligt passar det bra att christine och vänner går på tv. och att earl grey, digestivekex med smör och pringles smakar gott.


tur att jag har bullar.

jag vaknade i morse, med huvudvärk och två kilo snor i näsan. det suger. för jag vågar inte riskera att åka till skolan, och missar alltså två lektioner i ljussättning. två lektioner som jag verkligen sett fram emot. jaja, bara jag blir helt frisk till söndag.

nu är det iallafall tur att jag har ett stort förråd av kanelbullar och kall mjölk. precis vad en sjukling vill ha...

dagens film: ikväll kommer jag antagligen somna till den amerikanska thrillern derailed med clive owen och jennifer aniston. svt1, 21.00.


dagens bullmamma:

ja, den titeln är väl knappast jag kan ta åt mig, för bullar blir ju inte riktigt desamma när man gräddar dem i gasugn. min kära vän claudia verkade dock gilla dem, och jag är säker på att jonas, therese och johan hade gillat dem också. om de bara hade kommit. i vilket fall som helst bryr vi oss bara om yta, och bullar gör sig helt klart bättre i fina formar.

receptet hittar du här. men snåla inte med fyllningen som de gör i receptet...


sluta tidigt.

idag slutade vi klockan fyra. det är helt fantastskt. för jag var helt slut i huvudet, och kände bara för att åka hem och slänga mig i soffan. vilket är precis vad jag gjort.

ikväll får jag besök av claudia, och eventuellt johan, jonas och therese. med lite tur har jag inte ätit upp alla de kanelbullar jag tänkte baka, utan kan bjuda dem på ett par. blev sjukt sugen på just kanelbullar efter att ha sniffat in doften från pressbyrån påväg hem. kanelbullar, te och gott sällskap, kan det bli bättre?

dagens kisspaus: frågan är om man vågar sig på ett dopp i bassängen på högdalens badhus, efter en ganska oroväckande artikel i dn. läs den genom att klicka på bilden. summa sumarum kan man säga att det kissas för mycket i svenska bassänger, och trots att jag inte är speciellt bacillrädd, får det mig att vilja kräkas. studier visar på mängder kväve som motsvarar nära 625 liter kiss i en 25 meter lång bassäng, med ett djup på 2 meter.


dagens utlandsrapport:

jag säger bara fy satan vad jag inte skulle vilja vara i istanbul nu... klicka på bilden för att komma till dn.se och läsa artikeln.



dagens bilder från igår:

förlåt. vi hade fullt upp hela dagen igår, så det blev inget inlägg... men här kommer lite bilder. sen skall jag försöka lägga upp lite fler idag.

vi filmade utsikten över söder

tung kameraväska. med kamera i.

vi gillar motljus...

och närbilder.

pizza efter halva dagen avklarad. cola ska drickas med stil.


dagens bilder:

betongen i högdalen glöder av höstsolen.

brevbäraren lämnar mitt paket till allmänt förfogande.

pringles. tre för trettio spänn. hamstrar inför helgen.


dagens tv-tips:

godmorgon kära läsare! snart skall jag bege mig till skolan, men vill först påminna om att ikväll startar idol. det är lika bra att erkänna; jag har längtat lite. på tv4.se/idol kan man bland annat lyssna på det första bidraget, och läsa om hur elin kling skall styla idol. men vänta nu... läste precis att skilda världar-daniel skall söka till idol. mer pinsamt än så kan det väl knappats bli...

bild från tv4.se


dagens tv-tips:

jag kan inte ljuga. jag gillar män. jag gillar att titta på män. jag gillar att titta på tvprogram som handlar om män. this is my heaven... extreme male beauty visas på tv3 måndagar, 22.10. det vill säga, nu!

edit: när jag skrev detta inlägg, hade redan the juicy bits visats... men ändå...


dagens recept:

jag blev så nöjd med min köttfärssås, att jag tänkte skriva ner hur jag gjorde. inte minst för min skull. att det dessutom blev hela sex portioner, alltså fem till lunchlåda, gjorde inte saken sämre!

♣ ♣ ♣ ♣
emelie bodil elisabets köttfärssås

hela grejen med min köttfärssås är att jag har i mycket grönsaker. vi snackar sex champinjoner, två morötter, en stor lök och en paprika. först steker jag cirka 400 gram köttfärs. sedan steker jag hackad lök och morötter, men inte tillsammans med köttfärsen! när lök och morötter fått färg, her jag i paprikan och champinjonerna. när allt blivit lite mjukt, häller jag tillbaka köttfärsen, och tillsätter 400 gram krossade tomater.

låt allt puttra, och tillsätt chilisauce, tomatpure och lagom mängd vatten (gärna spaghettivatten). jag gillar sås, så jag tillsätter ganska mycket vatten. hacka en köttbuljongstärning, och låt den lösas upp i köttfärssåsen. krydda med salt, peppar, basilika och eventuellt soya. låt puttra ganska länge, för att ge alla grönsaker och köttfärsen ordentligt med smak. et voilá, done and done!


vrålskruvad.

hemma. en lång men bra dag i skolan. mat. jag är vrålhungrig. tvätta. jag har inga rena trosor. varva ner. jag är helt uppskruvad och har så mycket att göra.

dagens observation: bokdelarhyllan i min trappuppgång har tagit ett steg längre...


dagens lektion:

måndag, första skoldagen efter helgen. zombiefilm, en utmaning att kolla på med 30 andra i klassrummet. jag är seriöst skitskraj för skräckfilmer, och mår så dåligt av att kolla på dem. men jag har komit fram till att det är något jag skall komma över. därför kändes det bra att tvångskolla på denna "pilot" som en före detta MITV-elev gjort. lagom läskigt, men sjukt bra...


sega söndag.

usch och fy. oavsett vad som väntar på måndagen, är söndagar för korta. jag vill ha fler timmar fyllda med sömn, dåliga tvprogram, mat och ren och skär förströelse. även om jag imorgon kommer få en grym dag i skolan, så vill jag ha mera söndag...


rökutveckling, pyttsan.

den smärta om igår försvann under håkans konsert, gjorde sig starkt påmind i eftermiddags. jag åkte nämligen in till stan för att kolla in beyond retros rea, och senare ta tåget till uppsala. det gick sådär... för redan i högdalen osade det bränt, bildligt talat. meddelande på perrongen sade att ingen tunnelbanetrafik gick i innerstan, varesig på röd, grön eller blå linje pågrund utav rökutveckling på blå linjen (läs artikel här). underbart, tänkte jag, men hoppade ändå på tunnelbanan när den väl kom, med hopp om framkomst.

jag kom till gullmarsplan. där satt jag, precis som alla andra i vagnen, och funderade starkt på att ta bussen härifrån istället. men, som ni vet kan sådana beslut vara mycket svåra beslut. så jag satt kvar, och kom efter tio minuter till skanstull. där tog det stop för tunnelbanan. som packade sillar/förvirrade får/andra fiskar mot strömmen trängdes folket i olika riktningar, och jag lyckades med nöd och näppe ta mig upp på gatuplan. men nu då?

som icke-stockholmae har jag inte stenkoll på bussarna. för jag behöver inte det. jag åker ju tunnelbana! därför var jag ganska stolt när jag tillslut stod vid busshållsplatsen, väntandes på treans buss, som någon form utav polis och motade bort idioter som trodde att de kunde tränga sig i kön. jag var såklart inte ensam om att vilja ta treans buss...

bussen kom, bussen packades. bussen gick, bussen stannade och packades lite till. gång på gång fick chauffören be nya passagerare vänta på nästa buss, flytta på sig från dörrarna och låta andra gå av, först. när bussen väl var framme vid tegelbacken fick jag en handväska upptryckt i nacken. jag vände mig om, och tittade på tanten. när hon för andra gången försökte tränga sig förbi bakom mig, genom att fösa bort mitt huvud med sin handväska påpekade jag att jag också skulle av. "jaha, jag trodde att..." suck, "då trodde du fel," svarade jag, "folk måste ju få komma ut först innan jag kan gå ut, och sen du..."

en lång promenad senare, på grund av mitt icke-stockholmare-varande, var jag framme på centralstationen. alla bra tåg hade jag missat. all must hade vridits ur mig. jag var svettig, varm och arg. då var det tur, att tasty house på cantralen har etxrapris på sitt naturgodis, och att jag fick sitta ensam hela vägen till uppsala.

dagens inköp
:
stentvättade, stensnygga och stensköna. tights från bikbok, 199 kronor.

coolast i klassen med nytt block och nytt register. 17,50 kronor resp. 14,90 kronor på ica maxi.


nu kan du få mig så lätt.

de är så jag säger det, håkan kan sin grej. trots svajig början, både för håkan och oss, blev det en två timmar lång spelning på gröna lund, med det bästa av det bästa. hela nöjesfältet var packat, och efter två-tre låtar fick vi nog av pressen, bokstavligt talat, och förflyttade oss vuxet nog bakåt. långt bakåt...

men det gjorde absolut ingenting. håkans energi, om än något längre än vanligt, spred sig som sockervadd bland åkattraktionerna. vi blev glada, pigga och jag glömde totalt bort smärtan jag haft i foten hela dagen. håkan heals all wounds. givetvis hade han valt ut låtar från de flesta album, så att alla skulle få sitt. jag fick mitt när "mitt gulbergs kaj paradis" rullade fram. så jag tog i för kung och fosterland och svarade: "...bortsprungna katter ropar tillbaks!"


dagens planer: jag skall försöka shoppa så lite som möjligt när jag besöker beyond retro's rea i souk-gallerian. kan bli farligt...

dagens sötsug:

förmiddagens lektion om ljud är över. lunchen intagen. hela klassen sukar efter socker. i samlad trupp beger vi oss till den svindyra souveniraffären på hotellet som ligger i närheten. trots överpriser kan vi inte trotsa våra begär, utan lägger onödiga slantar på diverse sötsaker för att njuta av under tiden vi skall titta på de filmer vi spelade in på barnens ö. alla är oerhört nervösa, för alla vet att de kommer vara oerhört dåliga. men det är ju det som är grejen...


dagens gladaste ändå:

det blev inget teddybears. för berns blev fullt. innan vi kom in, så att säga. men lika glad för det var jag, för jag fick lökringar. nu vankas det kall folköl, popcorn och första avsnittet av andra säsongen på true blood. jag tjuvstartar alltså lite, men det kan inte hjälpas...


dagens planer för kvällen:

lång skoldag. mycket teknikprat som gjorde mig förvirrad, men det skall nog gå bra... ikväll spelar teddybears sthlm på berns. helt gratis. så jag skall dit och trängas. blir det jobbigt struntar jag i det, men jag skall iallafall ge det en chans. skam den som ger sig.


dagens musiköverraskning:

jag är faktiskt ganska mållös. plus att ni kan höra kanye west, common och kid cudi sampla henne, från denna version, på låten som iallafall får mig att kicka. klicka här för att lyssna på den på spotify.


bästa uppåttjacket.

vilken dag! helt slut, men totalt jävla nöjd. det kan, den närmaste framtiden, eventuellt låta som jag går på någon form utav uppåttjack. med tanke på hur taggad, galen och helt enkelt uppåt, jag låter. helt ärligt skulle jag vilja säga att jag gör det. för det finns inget bättre uppåttjack (vad jag vet) än ren och skär lycka. lycka över att ha hamnat, hittat och känna att allt är rätt.

efter en heldag med info, fotografering och föreläsningar, gav vi oss av mot frihamnen. där satt vi i publiken till "vem kan slå filip och fredrik?". då jag inte vill avslöja något, lägger jag bara upp ett fåtal bilder och avslutar inlägget med att erkänna att avsnittet blir otroligt spännande.

blåsboll var en utav grenarna...

hela klassen var taggad. (bild lånad från söt klasskamrat)

det bjöds på korv, glass och läsk.

...vilket var mycket, mycket uppskattat.

väldigt mycket folk hade samlats för att se utmanaren utmana filip och fredrik


dagens citat: såklart bjöds på det en hel del roliga kommentarer och felsägningar. helt klart roligast var dock följande ordväxling som uppstod då felix härngren försöker få på en blå gummihandske på handen.

filip: är du bra på att trä på en kondom felix?
felix: ja, jag har fyra barn. jag har aldrig gjort det...

dagens skola:

idag börjar skolan, på riktigt. iallafall typ, på riktigt. för i eftermiddag, efter information, fotografering och annat skolrelaterat, skall hela klassen plus en annan klass sitta som publik i "vem kan slå filip och fredrik?". det tycker jag knappt kan räknas som att gå i skolan. eller jag borde göra det, med tanke på att det kommer bli mycket sådant att se fram emot. och en hel del annat, som jag knappt kan förstå att jag skall få chansen att lära mig. kul skall det iallafall bli, och nu kallar morgonkaffet. laters!


totalt, socialt, utmattad.

herre jissanes... när man börjar en ny skola, i en helt ny klass, är förväntningarna och spänningarna höga. men jag kan bara säga såhär: jag har nu drygt 30 nya vänner, fantastiska sådana. jag ser fram emot att börja skolan, på riktigt, så mycket att jag inte vet vart jag skall ta vägen. två dagar på barnens ö fick oss att verkligen lära känna varandra, och förstå hur bra detta kommer att bli.

 

vi spelade in en kortfilm, lagade mat, drack vin, skrattade, målade av varandra, badade bastu, badade i sjön, gick och la oss sent och vaknade upp lagom bakfulla med nöjda miner. även om bussresan hem var ett rent, hett helvete, sitter jag nu i högdalen totalt slutkörd. men fortfarande nöjd. detta kommer bli två fantastiska utbildningsår, med massor av fantastiska människor. mitv09 rocks.

 

dagens bildskörd: givetvis var jag för upptagen med allt annat för att ta bra bilder, men här är några iallafall...

 

min säng.

mysigaste utsikten.

smörstekta kantareller till soppan.

delar av min fantastiska grupp fixar förrätten.

alla skulle hjälpa till i köket...

...med diverse uppgifter.

vissa tog kockrollen på fullaste allvar.

allt är inte perfekt på barnens ö. alla insekter borde dö.


RSS 2.0