dagens back to school:

nu är det bråttom. med skorna bredvid och väskan full så får det fan-i-mig räcka. det är trots allt bara en natt det rör sig om... jag skall alltså åka till barnen ö. detta med min helt nya klass, som alltså är helt ny för mig. vi skall under två dagar lära känna varandra genom att, vad jag vet, umgås, laga mat, dricka lite vin och dansa. och visa våra presentationer såklart. spännande!

detta betyder alltså att jag kommer att lämna datorn hemma, och inte blogga igen förrän imorgon kväll. ångest. men förhoppningsvis blir det mycket roligt att läsa om då, med många fina bilder. om inte kameran dör...

bilden har jag alltså tagit av någon annan...


dagens cred:

länge har jag diggat musiken till reklamen för the fragarena. det är en oerhört catchy låt som får mig att vilja dansa. så då gör jag det, i typ tio sekunder. för sen är låten slut. därför mailade jag supporten på deras hemsida. supporten svarar att de inte vet vem som gjort låten. tack vare youtube får jag reda på att det är marcus och staffan, det vill säga kungen & hertigen, som specialkomponerat låten. jag skrek rätt ut. cred till de killarna, de är fan bäst.


dagens misslyckade spa-attempt:

innan jag åkte hem från laholm fick jag en spännande present av min mamma och min lillasyster. en påse med ett pulver gjort av tång som man skall blanda med varmt vatten. denna gegga skall sedan appliceras rikligt på kroppen, och sedan skall man sjunka ner i ett varmt bad. vattnet färgas då grönt, precis som havet, och badrummet kommer fyllas med en doft av just hav och tång.

detta gjorde jag. och höll på att kräkas bara jag öppnade påsen. geggan blev ett illaluktande, klumpigt klister jag kletade in kroppen med. geggan luktar alltså som gammal tång, som ligger i de där hålorna på klipporna och värmts upp av solen. jag ger dock inte upp, utan lägger mig i badkaret. vattnet färgas förvisso grönt, precis som havet, men luktar även precis lika illa som geggan. geggan i sin tur, förvandlas till slajm, som jag målmedvetet tvålar in kroppen med.

efter trettio sekunder har jag klökts så många gånger, att enough helt enkelt får vara enough. vattnet töms ut illa kvick, och jag tvålar in kroppen med den mest starkluktande tvål jag kan hitta. lukten av tånggeggan sitter dock kvar, i näshåren, och får min mage att vända sig. såhär en timme senare, har jag tvättat händerna tio gånger. utan resultat. mina händer stinker tång. inte för att vara otacksam, så tack, men nej tack, till fler påsar med pulvriserad tång.


seg söndag.

hela dagen har gått ut på en sak: slappa. nu skall jag dock snart bege mig mot hornstull, för en fika med claudia. var vi skall fika? på vurma såklart! imorgon börjar skolan, på ett ovanligt sätt... berättar mer om det senare ikväll.

dagens filmtips: igår såg jag milk. en film baserad på en verklig historia, om harvey milk's kamp mot diskriminering av homosexuella i usa, och allra främst i san francisco. utan tvekan en gripande histora, och utan tvekan en enastående insats av sean penn, som spelar harvey milk. ni borde helt klart se den.



bakis lördag.

usch. kräftskivor är farliga... jag fick tyvärr lämna det glada gänget ganska tidigt, tack vare några snapsar för mycket. vaknade idag med en grym huvudvärk, som snart gjordes sällskap av en molande mensvärk. helt fantastiskt. ligger därför utslagen i soffan med en påse gott och blandat, och colan på kylning i frysen. bakis lördag blir slapp lördag.

dagens suraste: kassörskorna på ica supermarket i högdalen borde få en eloge för att aldrig säga hej, sällan titta sina kunder i ögonen och helst inte tacka dem heller. jag försöker att bojkotta de kassörskor jag blir dåligt bemött av, vilket är ganska lätt, då personalomsättningen verkar vara ganska hög. jag hade aldrig fått jobb där, för att vara trevlig verkar vara ett kriterium man absolut inte får uppfylla.


ungefär såhär ser de ut...


dagens outfit:

gammal skinnjacka från only, chinos från vila och tunika från monki. oh yes, att jag är redo för kräftorna eller?!


dagens nöjdaste:

utan att ta ut något i förskott (de kan ha gått sönder i frakten) vill jag bara visa upp mina nya, kära ägodelar: två stycken externa hårddiskar. gör jag allt för att lyckas både i skolan och privatlivet? you bet! därför har jag köpt en till var ändamål. nu skall jag dock göra mig klar för kvällens kräftätande...


jag gillar stora paket...

...lika mycket som jag gillar teknikprylar som jag fattar!

dagens äntligen:

den är klar! äntligen! jag är helt slut i huvudet, men nu är den klar. ett tag kan kvaliteten vara lite kass, men det ordnar sig när youtube processat den färdigt. nu får vi bara hoppas att den går hem hos klasskamraterna på måndag...
klicka här för att kunna se videon i större format.

dagens frukost:

mmm... mackor och kaffe serevade på denna gladpricka bricka gör mig inget annat än glad. det är lite mulet ute, och jag har lyckats ta mig upp innan tio! nöjd. nu väntar sista finliret på presentationen, sedan blir det chill med anthony kiedis självbiografi "scar tissue".


dagens presentation:

denna presentation skall få mina nya klasskamrater att gilla mig. typ. kommer det funka? är den skitdålig?? några justeringar måste göras, men rent allmänt, vad tycker ni?


ge mig jolt!

mitt blodsocker är så lågt. mina ögon är fyrkantiga. jag är helt slut i huvudet av att ha suttit med min presentation hela dagen. men snart är den klar! innan dess skall jag dock koka lite linssoppa, för att få i mig energi. det är faktiskt extremt energikrävande att vara så kreativ jag varit idag. pust och stön...

dagens planer för helgen
: imorgon skall jag äta kräftor! wiiii-ha! det var då på tiden, tycker jag!


wake up, wake up!

jag är så dålig. jag bara sover och sover. visst, det blev lite sent igår, med tanke på att jag kollade på true blood med therese och claudia, och hade 40 minuters resväg att ta mig igenom. men inte är det sömnbrist jag lider av! snarare tvärt om, jag sover och sover tills jag får dåligt samvete och masar mig upp. bara det inte håller i sig, skola nästa vecka! galet, jag är så nervös...

dagens planer för helgen: jag skall inte på popaganda. det suger. för det hade varit så skoj. förhoppningsvis skall jag på en mindre kräftskiva imorgon, men sen blir det lugna och billiga puckar resten av helgen. två externa hårddiskar rikare, men 1500 kronor fattigare blev jag igår. ouch.


dagens utseende:

för att ni inte skall tro att jag gått och blivit knasig, vill jag bara förklara varför alla bilder har en extra vit ram. det är helt enkelt för att jag från och med nu skall kunna få upp bilder med en vit ram snabbare, utan att behöva göra om dem i power point, göra en screen print, spara om dem och sedan lägga upp dem. nu fixar bloggen det åt mig, direkt. så himla smidigt.


vettig onsdag.

det regnar! så himla skönt... för jag skall inte lämna lägenheten på flera timmar, utan bara sitta vid datorn och fixa med min presentation, som skall presenteras inför hela min nya klass. plus alla de som går andra året på utbildningen. jag har alltså ganska stor press på mig. suck. har ni tur kanske jag delar med mig av det som antingen blir min genväg till nya vänner i klassen, eller min genväg till att åter igen bli kallad klassens bitch.

dagens planer för kvällen
: ikväll smäller det! 22.00, svt1, true blood. jag vet att vissa recensenter har dissat serien hårt, och tror att det bara är 14-åriga twilight-fans som kommer uppskatta den. well, have i got news for them. twilight kan endast jämföras med true blood i den mån man snackar vampyrer. annars är det helt skilda storys. ja, förutom hela vanlig-tjej-faller-för-vampyr-grejen. äsch, det må finnas en del likheter, men i vilket fall som helst borde ni ratta in svt1 klockan 22.00 för att låta er sugas in i en fantastisk historia.

dagens låt:

jag är kär i denna låt. denna låt får mig att minnas helvetestiden i london hösten 2006, då jag kämpade i stekhet liten studio-flat, mot feber och ångest. denna låt får mig att minnas saknaden av min familj, mina vänner och ett normalt liv. nudlar, pestolasagne gone wrong och totalt kaos. thank god for ryan air...


duger inte kvaliteten? sök på den på spotify...


dagens chores:

hemma från uppsala. vilken helvetesresa. gick lite sakta ner till stationen, pratandes i telefon, och hann därför inte köpa en flaska vatten innan tåget rullade iväg. fick alltså sitta i 40 minuter, i en stekhet vagn, med snustorr mun. i vilket fall som helst är detta en helt vanlig vardag, med följande vardagssyssor som skall göras:

diska - jag brukar inte lämna disk över dagen, ännu mindre två. därför har jag nu svår ångest över alla bakterier som ligger där och gror, och skall snarast slänga mig över med med diskborste och diskmedel.

betala räkningar - den lilla lön jag fick idag, har nu täppt igen diverse hål och skrymslen. mycket har jag dock sparat, för att kunna betala material- och litteraturavgiften till nya skolan. 6000 kronor skall täcka allt under två år. en gigantisk summa nu, men antagligen inte när man märker vad man får för den. men ändå. ouch.

tvätta - även om jag under semestern haft turen att få mina kläder tvättade av en underbar mor, har jag samlat på mig en hel del smutstvätt. för att inte tala om lakan, vilka jag hatar att tvätta... suck...

ledsen vänner, men mer intressant än såhär blir det inte...

me and my mess.

suck. hela soffan är full av kläder/skor/papper/böcker/väskor och annat som jag inte vet var jag skall göra av. får ta tag i det nu i 45 minuter, innan jag drar en sväng till uppsala. under tiden lyssnar jag på mtv och önskar att jag hade mtv2. varför kan inte alla få ha den kanalen? det är skam...
dagens hårvård: jag fick tipset av frisören som gjorde mitt hår till sandra och mickes bröllop, att äta b-vitamin för att inte tappa så mycket hår. det funkar faktiskt. jag tappar fortfarande mer än man borde, men inte så kopiösa mängder som jag kunde talat om tidigare! b-vitamin finns att köpa på apoteket, om man inte får i sig tillräckligt via den vardagliga kosten.

dagens tröttaste:

är nog jag. en heldag på helspänn, med helt nya människor i en helt ny miljö. men fy tusan vad skoj det var! aldrig har jag uppskattat kaffebryggning så mycket... givetvis var det även grymt kul att få se hur allt funkar bakom kameran, när en talk show spelas in. att sedan klättra på ett takfönster 10 meter upp i luften var kanske inte lika "kul", men jag har iallafall fått köra bil för fösta gången i stockholms innerstad!

många erfarenheter och nya bekantskaper rikare, lämnade jag restaurangen pontus på brunnsgatan med ett leende på läpparna. ölen med moa satt som en smäck, och nu skall jag fira med att gå till sängs tidigt. helt, jävla, slut. så, jävla, nice.

sssch... inspelning pågår!

lite nervös.

kära läsare. idag, hela dagen, skall jag göra något jag aldrig gjort förut. det skall bli oerhört spännande. mycket för att jag verkligen inte vet vad som väntar, men även för att detta betyder så mycket för mig i min utbildning! jag skall jobba som inspelningsassistent på inspelningen av ett pilotavsnitt till andra sässongen av kattis ahlströms talkshow "kattis & company". antingen blir det bara denna enda gång, eller så blir det fler söndagar hela hösten. det får denna dag utvisa... jag är så himla nervös...

dagens femma: "inglorious basterds" var så bra, att jag nästan saknar ord. musiken, filmningen, dialogen, vapen scenerna... allt var grymt! jag kan bara säga en sak: fem av fem möjliga!


dagens outfit för bio:

ska man gå på bio får inget sitta åt. därför drog jag på mig sköna tights, och den lösa tunikan från monki, som egentligen var en present till lillasyster. dålig bild, men jag är stressad, som vanligt :) laters!

dagens premiär:

jag kunde inte låta bli. och jag orkade inte börja städa. så jag testade att spela in ett video inlägg. varsågoda kära läsare; mitt första video blogg inlägg!


dagens status:

regn. en hel massa regn hela fömiddagen. därför blev det ingen svampplockning, istället stannade jag kvar i sängen. det blir en dag med städning och fixning och doning, och ikväll kanske bio. tills dess, trevlig lördag!

dagens filmtips:

ikväll, efter en mycket god middag, åkte claudia, johan och jag för att hyra film. det tog en stund, men tillslut fick jag upp ögonen för ett bekant ansikte: "det är ju hon! från 30 rock!" - alla alternativ var borta, och vi åkte nöjda hemåt, med varsin godispåse och hopp om en trevlig filmkväll.

och det fick vi! inget snack om saken! baby mama bjöd på många skratt, och jag tyckte det var en förutsägbar story. vilket i detta fall var bra! tänker inte avslöja mer, utan säger bara se den.

förresten...

...så skickade min lillasyster ett oerhört uppskattat paket till mig idag: värmande ord, choklad och två bikikiöverdelar! då detta inte är någon utvikningsblogg tänker jag bara skriva att bikiniöverdelarna passade utmärkt bra, sålänge mina bröst inte blir större, och att chokladen smakade mycket gott... lillasyster vet precis hur hon skall pigga upp mig...

dagens vädjan
: till alla föräldrar, med gulliga, söta och fina flickebarn... jag, och säkert flera andra, skulle uppskatta om ni undvek att köra upp era barns blöjklädda rumpor i våra ansikten på tunnelbanan. jag vet, att det är trångt. jag vet, att de är trötta. jag vet, att de är griniga och vill vara i era famnar. men det är inte så mysigt att sitta i tunnelbanan, och ha en blöjrumpa i ögonhöjd. verkar detta omöjligt, kan ni väl iallafall försöka sätta på dem ett par underbyxor under kjolarna? hade varit sååå gulligt av er. tack.

thank god it's friday.

tror faktiskt inte att jag använt mig av den rubriken tidigare... i vilket fall som helst kanske den passar sådär, då jag har haft ganska lugna dagar, och egentligen inte behöver mer avslappning. men men, idag är det iallafall mer okej att njuta av rödvin, snacks och meningslöst snack med goda vänner!

innan dess skall jag dock diska, städa och fixa lite...

dagens återfunna: för något år sedan gick min klocka (som jag för övrigt hittat, och alltså erövrat utan kostnad) klocka sönder hos en vän. när jag väl fick tummen ur och hämtade den, hade hennes blivande urmakare till pojkvän lagat den. efter det åkte den ner i en låda. nu, hittade jag denna låda, och alltså även klockan. klocka är bra att ha... plus att jag tycker den är fin.

dagens godnatt:

nej vet ni vad. magnolia är en sjukt lång film. och jag är dödstrött. jag går och lägger mig istället. vilar ut inför morgonens träning. sov gott på er!

dagens tv-tips:

på onsdag nästa vecka, på svt1 klockan 22.00, börjar "true blood". den som inte tar sig tid att följa den serien, utan hellre pluggar/myser med sambon/kollar på "sista chansen - 500-kiloskliniken"/sover/klipper naglarna/dricker bärs får minsann skylla sig själv när de går miste om något så unikt. något som fick mig att både rysa och bli smått upphetsad. något som fick mig att klistra mig vid datorn och be om mer. true blood, nästa onsdag, missa inte det!

torsdagsdepp blev torsdagspepp!

tack vare pannkakor, visprädde och hjortronsylt blev min dag minde depp. claudia vet precis vad jag behöver. prata. prata prata prata. tills jag vill va tyst lite. få lite medhåll, lite pepp och sen pratar igen. det är så skönt. hela dagen spenderade jag alltså i fredhäll, innan det var dags att bege sig hemåt mot högdalen.

nu vankas det family guy, efter det skall jag kolla på magnolia och äta hjärtan. med ost och lök-smak. det blev ingen träning idag, men imorgon blir det minsann det. så då får man ju bunkra upp lite, så att man har mer att bränna imorgon. eller nått. gott ska det iallafall bli!
dagens film jag inte ska se: american pie - the wedding. efter tio minuter blev jag så besviken, att jag lovade mig själv att aldrig se den igen. därför ser jag inte den, igen.

dagens klipp från metro:

i dagens metro får vi, varken mer eller mindre, lära oss hur man tvättar händerna! helt fantastiskt. tänk nu på det, kära vänner, nästa gång ni skakat hand med någon som har svininfluensan:

1. blöt händerna ordentligt. gärna i småljummet vatten.
2. tvåla in hela handen och fortsätt en bit upp på handen.
3. glöm inte veck, mellanrum och naglar som samlar smuts.
4. skölj sedan händerna noga med ljummet vatten och torka.

depptorsdag.

yepp. vissa dagar är inte bra. vissa dagar börjar så dåligt, att man bara vill dra täcket över huvudet, somna om, och vakna en månad senare. därför åker jag till claudia för lite pepp. en ledig och solig dag skall man inte sitta inne och lipa. nope, man skall ut och hitta annat att tänka på. så det så!

dagens träning: funderar på att kila och träna lite i eftermiddag med. det är bra när man behöver rensa huvudet. skall träna på fitness24sevens nya gym vid fridhemsplan i så fall, spännande att se hur det ser ut!

dagens sysslolösa:

det går lite segt på jobbet, och solen lyser utanför fönstret. tänk att det är mitten av augusti, och snart höst. gisses vad tiden går fort! tänker tillbaka på sommaren och alla fina stunder och njuter. tänker på skolstarten som närmar sig, och hur nervös jag börjar bli! första dagen åker vi till barnens ö för att lära känna varandra, laga mat och övernatta! så sjukt spännande...

dagens äckligaste: jag satte precis en bit nektarin i halsen när jag hittade en halv larv där jag tuggat. men tuggan var redan i halsen, så det var bara att svälja. nice.

nästan höst betyder linssoppa.

när det börjar regna hej vilt, blåsa så att ögonen rinner och ruggigt i luften finns det bara en sak att göra: koka soppa. min soppa har en bas av grönsaksbuljong. i den har jag kokat lite krossade tomater lök, vitlök, linser, potatis, morötter och paprika. kryddat med sambal olek, lagerblad, körvel och cilli blir detta himmelskt gott!

dagens planer för resten av kvällen: nu ska jag mysa framför tv:n."vänner", "coldplay nu och då" och "so you think you can dance". sweet!

dagens solskenshistoria:

den lilla hunden fångades av vinden, kämpade i vattnet och rädaddes av en hjälte. jag blev tårögd på tunnelbanan... läs hela artikeln genom att klicka på bilden!


god morgon.

sitter här (som blondinbella numera inte skulle skrivit) osminkad och försöker få ner en macka. kaffet går det lite lättare med, då jag dricker det ur min gamla favoritmugg. "i ♥ clive", klart man blir sugen! eller ja, allt med hjärtan och lite london-feeling gör ju saker och ting lättare... snart är det dags att rusa iväg till jobbet. hoppas att ni får en fin dag! för er som undrar, och bryr er, jobbar jag med rekrytering på remarkable, min gamla praktikplats, denna vecka.

dagens musik: jag blir så glad av miss li. hennes nya låt "dancing the whole way home" får det att spritta i benen, och glömma att hösten snart knackar på dörren. bota alltså all depp, med miss li.

dagens uppdatering:

hej kära läsare. det är måndag. tillbaka i stockholm från semesterm, direkt in på jobbet klockan 09.00. slutade precis, och har hamnat i högdalen en kort sväng. åker in till claudia och johan för lite käk. stress stress. dåligt inlägg. förlåt, jag vet. men jag återkommer när det inte bara är trista vardagsgrejer jag har att skriva om!

dagens rapport från högdalen:

nu är jag hemma igen. safe and sound. efter ett kort stopp i nyköping, körde vi raka vägen hem till högdalen. körde förbi platsen där killen som dog för ett tag sedan blev påkörd. mycket blommor och grejer. ont i hjärtat gjorde det... iallafall ska de bli skönt att sova nu, jobba imorgon!

dagens vattenhål:

jag och apotekaren är påväg hem till stockholm. jag blev kissig ganska tidigt. sen blev jag kissig igen, efter en halvtimme. men jag fick hålla mig till gränna. och för att jag varit så duktig fick jag en polkagris. en med blåbär. nöjd. nu har vi bara några timmar kvar till nyköping, där vi stannar för att byta bil och fylla våra bukar med mat. jag är lite bakis, och trött efter igår. precis som det skall vara!

sandra ♥ micke - 15 augusti 2009

så var det avklarat! ett bröllop utan dess like, med en oerhört vacker brud, stilig brudgum oc glada gäster. inte minst blev vi glada av den trevliga underhållningen och goda maten, men kanske ännu mer av den värmande snapsen. trots kyligt regn, blev det en varm kväll, med mycket känslor. inte ett öga torrt när sandra sa ja, och micke lika så.

dagens mest färdiga:

kan ni tänka er! jag är klar i tid. jag är sminkad, fixad i håret, klädd och skodd. jag har packat ner extra skor, extra tröja och extra smink. jag är så hemskans taggad inför bröllopet att jag inte vet vart jag ska ta vägen! shit pommes, som sandra skulle sagt! nu kommer snart julia och emma med sina respektive. jag är femte hjulet i vårt sällskap. härligt!

dagens bekännelse
: min byst är inte vad den varit. den har liksom krypmt. därför har jag petat ner en av pappas sockar i bh:n för att fylla ut klänningen. jo, jag menar allvar. snacka om att känna sig som tolv...

dagens minnen:

min kära klassföreståndare/handledare/lärare/mentor har valt att lägga upp fantastiska bilder på alla hans avgångsklasser. min student var för fem år sedan. det är helt sjukt vad tiden går. och som man såg ut på den tiden... jisses... i vilket fall som helst skall en utav mina allra finaste vänner gifta sig imorgon. det är också helt sjukt! att vi redan är där, i giftas-tider. det skall bli oerhört roligt att se henne bli fru glans. jag är nästan lite nervös. bäst jag går och lägger mig.
ja, direkt snygg var man ju kanske inte...

dagens tidsfördriv:


idag har jag, förutom tittat på två avsnitt av "kustbevakarna nya zeeland" och två avsnitt av "djurpolisen i huston", rensat bland mina lådor här hemma. man samlar på sig bra mycket skit, så mycket kan vi vara överens om. men bland all denna skit hittade jag lite saker som definitivt inte kan kallas skit. bland annat hittade jag denna anteckningsbok, som tillsammans med en annan anteckningsbok förgyllt min tillvaro i typ en timme. blandat med favoritlåtar, inköpslistor, betyg på dejter och drinktips, är de fulla av roliga citat. här kommer ett urval av de bästa:

julia: "aj..."
emelie: "sprutade jag dig i ögat?"
julia: "nej, jag rev mig på den där snoppen"
- jag och julia skalar clementin.

"man ska inte titta på dem, för då tror det att man uppmärksammar deras skrothögar de har på avbetalning..."
- pappa om en fin merca.

"jag vill bara ha på mig nått bekvämt nu när jag steker bacon..."
- min gamla room-mate konrad byter tröja, när han klockan 03.00 steker upp lite bacon.

"usch vad jag mår illa. jag har precis slickat tvååå flator!"
- julia när hon ätit vitlökssalt direkt ur handflatorna.

lord of the ladybugs. extra material.

det blev en liten kulturell upplevelse idag. julia med pojkvän körde mig och apotekaren långt ut i de mörka skogarna, för att titta på flammafallet. det var fint. sen körde vi hem. innan vi körde hem hann vi dock äta lite lingon, lite blåbär, och julia hann komma fram till att vi skulle klara oss länge om vi blev fast i skogen.


nu har vi ätit björnbärspaj, och jag har packat. apotekaren åker till way out west imorgon, och behöver ta med sig mina saker. utom de jag behöver på bröllopet såklart. men det är mycket saker. massor, till och med. ikväll blir en lugn och sansad kväll.

dagens tack
: jag får inte så många kommentarer (längre). därför värmer det när man får en, om en anonym, kommentar om att man har en fin och bra blogg. tack så mycket!

lord of the ladybugs. part IV.

sista delen av vår road trip blev en ganska illamådd sådan. iallafall för min del. därför bestämde vi oss för att inte stanna ute en natt till, utan istället blev den en heldag längs den södra och östra skånekusten. vi besökte glimmingehus. eller ja, vi stannade bilen utanför. vi missade hela ståhejet i ystad, och njöt istället av mackor på maltes mackor. vi åt inte några äpplen i kivik, men suckade åt det faktum att de även här ville ha betalt för att kolla på den 3000-åriga kungagraven.

innan regnet kom hann vi även slappa lite på haväng, ovanför kivik. sedan begav vi oss hemåt, och körde över kristianstad och hässleholm. det tråkiga med den vägen är bara att det inte är lika fint som längs kusten... nu är vi iallafall hemma igen, och min säng är mjukare än två liggunderlag.

dagens sämsta thai: efter dessa två intensiva dagar bestämde oss vi för att hämta thaimat i halmstad. stället heter neely's. beställ aldrig mat där ifrån. behöver nog inte säga mer än så.

lord of the ladybugs. part III.

efter ett snabbt besök på väla utanför helsingborg, drog vi oss längre söder ut på e6. vi valde dock att svänga av in på e14. där tog vi ett varv i svedala, och kunde konstatera att det är ett ställe vi helst hade undvikit att besöka. men mat behövde vi, så med ett paket spareribbs och ett paket potatissallad rikare körde vi mot bökeberg. jo men visst vet ni. där sitter vi nu utanför vårt tält, som är uppställt med utsikt över vidsträkta fält och diverse kreatur.

dagens planer för resten av kvällen: dricka rödvin och bli lite fulla. sedan somna som små barn och hoppas på uppehåll.


lord of the ladybugs. part II.

efter besöket i kullaberg besökte vi krapperup slott där vi strosade länge i den fina trädgården. det var ett mycket fint slott, med ett trevligt litet fik och museum.

dagens konstaterande: pensionärslivet är något jag ser fram emot. no discussion.


lord of the ladybugs. part I.

vi började vår road trip med att svänga inom ica maxi i mellbystrand. där införskaffades nödvändigheter som hänt bild, godis och kolsyrat vatten med smak. efter de satte vi av mot skånland. då vi tagit med oss en jättetjock bok som heter något i stil med "turista i sverige", utan just "turist" i titeln, kunde vi inte låta bli att svänga av e6 redan vid ängelholm.

vi körde dock inte till ängelholm, utan fortsatte ut till höganäs, genom höganäs och bort till kullaberg. information: i turistboken står det ingenting om avgiften för att köra in i kullaberg. i kullaberg är naturen enastående vacker, där höga klippor möter havets vågor. hela vistelsen där fascinerades vi dock mest utav mängden nyckelpigor. jag vet att hela västkusten pinas av dessa fruktansvärda djur, men mängden av dem här var enorm! därför var det även ganska jobbigt att klättra upp och ned för klipporna, utan att få dem i ögonen, öronen, munnen och så vidare.

dagens konstaterande: jag kommer aldrig att säga till mina framtida barn att de inte får ha ihjäl nyckelpigor.


dagens planer:

ja, det har regnat hela natten. nej, vi räds inte detta utan drar ut på en liten road trip iallafall. om det blir ystad, karlskrona, simrishamn eller öland får vi se. om det blir en, två eller tre dagar får vädret bestämma. som det ser ut nu skall det regna lite överallt, lite hela tiden. därför packar jag ner regnjacka och drar på mig stölvar. ficklampa, check!

dagens mest menlösa:

det har varit en trevlig dag som inkluderat liten road trip med apotekaren, och min mamma och pappa. vi besökte svedinos bil- och flygmuseum i ugglarp, vilket var mycket lärorikt och intressant. väl värt de 70 kronorna och expedierandet av den sura tanten i kassan. vi åt lunch på laxbutiken i heberg - mycket gott.

halv sex släpade jag med mig apotekaren till mammas frisör, som skall fixa mitt hår till bröllopet på lördag. hon har en liten salong ute på landet, och vi var tvugna att ta kort på namnet på byn: menlösa. håret blev fint ändå, och kommer bli ännu finare på lördag! det är faktiskt kul att få håret fixat ibland...

nu ska vi, jag och apotekaren alltså, grilla med julia och hennes portugiser. och moa och linda. och dricka vin. gott!

lite trött.

ja jag är inte helt hundra. jag och apotekaren åkte till hallands väderö för sol och bad. det blev det, men jag blev ochså ganska illamående. redan innan vi klev på båten. jag var därför ett ganska trist sällskap, som mest sov. vaknade till liv för två dopp och när en tjej bölade som om hon brutit flera ben i kroppen, men faktiskt knappt stukat tummen... vid halv fyra tåg vi båten tillbaka, och stannar hemma ikväll för film. och eventuellt chips. om det får plats några efter pajen.

dagens efterrätt: det bästa med att plocka björnbär är att stoppa dem i munnen direkt... det bästa med att mamma plockar blåbär är att hon gör sjukt god paj på dem. det vattnas redan i munnen på mig...

dagens barnasinne part II:

apotekaren, julia och jag tog en sväng till strand 12 för att åka lite vattenrutschbana. de borde marknadsföra den som "kom hit och åk - bli femton år yngre!" satan i gatan vad skoj det är!
nu väntar middag hos fabror och faster med bland annat sötaste kusinbarnet från london. sen, halmstad? eller?

dagens rapport från mellbystrand:

ja, det där med att gå upp tidigt och gå en morgonpromenad blev det ju inte så mycket med... men ner på stranden kom vi iallafall! nyckelpigor och småflugor gjorde dock hela vistelsen till en ganska plågsam upplevelse, och uttrycket "blod, svett och tårar" bytter ut mot "solcréme, svett och svordomar". dessutom fick jag en oerhört fin komplimang genom en lapp på bilen. den kom antagligen dit efter att jag påpekat för en felparkerande kvinna att det fanns fullt med lediga parkeringsplatser fem meter bort.
jag är gärna strandpolis, och tycker det är jättekul att man kan göra lite nytta i samhället.

dagens mest slutkörda:

jag är helt slut. det tar på krafterna att ha semester. och att låta barnasinnet få råda en halv eftermiddag. nu är vi, apotekaren och jag, iallafall hemma i laholm. imorgon väntar strand, sol och bad hela dagen. ska bli hemskans mysigt. nu väntar sängen och åtta timmars sömn. ska bli minst lika mysigt!

dagens barnasinne:

vi hittade, i jakt på glass, en liten pärla för folk som inte tappat barnasinnet. stället heter isaberg, och ligger i västra småland längs väg 26. vi passade på att leka av oss lite. att jag ser retarded ut bjuder jag på.

badpaus i axamo.

efter en kort fikapaus på en sten i vattnet nära gränna och ett besök på a6 i jönköping, har vi stannat för tredje gången. vi körde av mot första bästa badskylt, och hamnade där många andra hamnat. i axamo. vi ligger dock där det verkar vara ganska creddigt. semesterfakton är hög, och snart väntar dopp i den lilla sjön. jag är dock mest nöjd över handuken jag paxade.
dagens sugigaste: vi åkte till clas ohlson i jönköping för att köpa en fm-sändare. de fanns inte att hitta, trots att kvinnan såg att de skulle ha 39 på lager. "lite svinn får man räkna med" menade hon. "trist för era kunder att ni inte kan ha koll på lagret", tänkte jag.

äntligen påväg.

det vore fel att hojta "äntligen påväg!", med tanke på vilken trevlig vistelse det varit hos apotekarens mamma. men nu sitter vi iallafall i hennes bil påväg mot det clas ohlson längs e4:an vi råkar vara vid när klockan är tio. vi har alltså dumpat räeijserbilen och ersatt den med en saab 9.3. med fungerande ac. mer än så kräver inte jag.

dagens soundtrack
: vi lyssnar på en utav fyra skivor: ray lamontagne. passar oerhört bra innan det är dags för lite tyngre musik. vi har även att välja mellan bruce - ep (up and coming), athlete - och muse - black holes and revelation.

dagens vind i seglen:


jag kan inget om segling. men jag vet att jag gillar sol i ansiktet och vind i håret.

bleka ben suger åt sig all sol de kan.

kaffe på maten efter lunch i oxelösund.

morgondopp is the shit.

trots dymark och alger, var det oerhört skönt att ta sig ett dopp i morse. vi har anlänt i nyköping, och efter en kväll med god mat och lite cognac dunsade vi i säng. tur var väl det, annars hade vi vaknat av sadistmyggen som nu har lämnat efter sig tjugo kliande bett på mig. man skulle kunna tro att de ibland bara vill jävlas, till exempel med tanke på att de bitit mig på båda hälarna. sjukt.

dagens mysigaste bild: apotekarens mamma med sambo har verkligen den mysigaste utsikten...

idylliska hammar'n.

vi har solat. och vilat i skuggan. och plockat pyttelite kantareller i skogen. och fått femton myggbett. och badat. och kört förbi något som sägs vara en brandstation.

dagens ord från en liten: när jag och apotekaren badat klart satte vi oss i bilen för att köra mot nyköping. en familj går förbi, och den lilla pojken utbrister (skrivet som han sa):
- "kolla pappa, en räeijserbil!"
jo men visst vet ni, vi åker med stil...

fin utsikt, i fin klänning.

ännu ett dopp i  mälaren! gårdagen var väldigt fin, så vi begav oss alltså till kristineberg för att sola och bada. hur skönt som helst i vattnet! senare på kvällen fick vi besök av jonas, johan och claudia. tillsammans åt vi pasta carbonara, drack vin och pratade om den semester som varit, och som komma skall.
jag och apotekaren vinkade hejdå till fina utsikten på södermalm, åkte till högdalen för att hämta upp bilen, och är nu påväg till hammar'n. det ligger utanför södertälje. där ska vi sola, bada och mysa lite innan vi åker mot nyköping. man skulle kunna kalla detta första dagen på vår bilsemester. vi har redan kivat lite, och packat fikakorgen, så det skall nog gå bra!
dagens fråga: imorse steg jag upp tidigt, för att besöka mama mia. som ni vet är det viktigt att kolla läget ibland, och fixa grejer som förhindrar ovälkommet barnafödande. allt såg fint ut, tyckte barnmorskan, och jag fick till och med ta en titt på mina fina fortplantningsorgan med ultraljud. hur häftigt som helst! även om jag måste erkänna inte såg att det var just det jag tittade på.

i vilket fall som helst undrar jag om man säger en livmoder, flera livmödrar? det finns ju de som har två. någon som vet?

lata dagar i solen.

det var onekligen skönt att komma "hem" till stockholm. kom egentligen inte hem, utan igår mötte apotekaren mig på stationen. sedan åkte vi till söder, där vi nu spenderar några dagar i det fina huset. mitt favorithus. det var fantastiskt att vakna i morse av att bli serverad frukost på sängen, med utsikt över ett nyvaket stockholm.

solen lyser, och nu skall vi bege oss till kristineberg för sol och bad.
dagens sötaste: av någon anledning har apotekaren köpt en klänning från fröken söt till mig. en klänning jag tittat lite på, och som skulle passa perfekt till ett par svarta sandaler. då jag inte har några, får det lov att köpas in ganska snart. för jag vill ha klänningen på mig lika snart!

dagens minsta:

jag skulle kunna jämföra denna glass med mycket. men då jag försöker hålla inläggen på ganska anständig nivå, låter jag bli. det enda jag kan säga är att den är mindre än min mobiltelefon, och smakar som något som kommer från en del av kroppen vissa väljer att kalla stjärt.

rapport från hässleholm.

mitt i skåneland ligger denna håla, som tack vare tågstationen fylls med lite folk. eller så är det bara tågstationen som är full med folk, vad vet jag. i vilket fall som helst verkar det vara en metropol för foppatofflor och moppemuschar. mysigt värre. inte ett enda par högklackade skor i sikte, och jag känner mig ganska moderiktig i min beiga kappa med uppkavlade ärmar. alltid något! nu kommer tåget, och vill jag ha en "veckans nu" gäller det att stå redo!

dagens treat: för ett tag sedan fick jag ett glassogram från apotekaren. mycket uppskattat just nu får jag lov att säga! jag har dissat magnum temtationglassarna, men då glassogrammet var värt 23 spänn fick jag ju lov att ta den (näst) dyraste glassen. såklart.

dagens långa färd:

fem timmar. om fem timmar är jag i stockholm. ser fram emot att känna varmare vindar, och framför allt solens strålar smeka mina kinder imorgon. hela dagen har ägnats åt diverse inköp och packning. bland annat köptes det smågodis och en macka. bland annat packades det ett par extra skor och bikini. för jag åker från halmstad i gummistövlar (gummiskor) och jacka.

utanför fönstret närmar sig skåneland, och jag stänger nu ner för att kolla färdigt på boy a. återkommer i hässlehom. skall sitta där i en halvtimme, och det lilla jag vet om hässleholm är att där inte händer mycket.

dagens musikmix:

såhär när regnet öser ner, kläderna inte får plats i resväskan och ångesten sakta kryper upp längs ryggraden är det skönt att ha fin musik i öronen. tacka vet jag spotify. lyssna på det jag lyssnar på genom att klicka här.

dagens skratt:

kära vänner. jag kände att vi behövde få skratta lite, speciellt när vädret inte är så roligt. iallafall inte här nere i söder.


dagens kamben:

i vår familj är det inte vanligt att alla blir bra på bild. därför brukar vi dela upp oss och ta parbilder istället. funkar hyffsat. maten var iallafall gudomlig, och de som inte smakat strand 12's kamben än, ser till att göra det bums!

dagens kvällsmat:

kamben på strand 12 med la familia. så som det ska vara. läskande bild kommer senare.

mamma mia.

näst sista dagen hemma. iallafall för ett tag. hur spenderar man den? jag vill bada, men det vetitusan om vädret håller dör det. istället sätter lillasyster igång mamma mia. kan nog funka det också!

dagens bästa citat: "i eat danger for breakfast" - jag tyckte att bolt (filmen alltså) var sådär. men en sak är då säker, den lilla hamstern var bra rolig. ibland.

dagens finaste bilder:

bröllop är fint. joel och madeleine blev ett par, på riktigt, den 1 augusti 2009.

dagens outfit:

shit jesus. att jag aldrig lär mig. stressad som satan som vanligt. därför blir det ingen bild på fina mig innan bröllopet. so sorry to have to let you all down... puss

dagens frukost:

kaffe, mackor med philadelphia och sylt. och så bolt!

strand 12 is the shit.

blåsigt. blåsigt och lite regn. men inte klagar vi för det! istället är vi glada att folket föredrar strand 12 istället för norra mellbystrand, och slänger ut ännu ett gäng kamben till trevliga gäster! det var en skön kväll med skön dj och skönt cover band. visst, det kunde varit lite varmare, men de blå filtarna förhindrade förfrusna rumpor. festen fortsätter imorgon med mera mat och mera musik.

nu väntar sängen och skönhets sömn. bröllop imorgon. mysigt värre!

dagens sexchock?: igår spelade next star-stjärnan alexandra liljekvist sin låt "jag lägger mig i skuggan". när hon sjöng om hemligheter som ingen annan visste och hur svalt det var i skuggan, fick jag genast snuskiga tankar i huvudet. ingen tvekan vad hon sjöng om... lyssna på låten på myspace, och hör själv!

RSS 2.0