what to wear, what to wear.

är man i göteborg borde man kanske bära somewear, men jag sparar det till imorgon. kör istället på nya favoritbyxorna och tröjan som jag kommer att gråta krokodiltårar över, den dagen den går sönder.


sweet like syrup.

"emma, jag är huuuuungrig..." emma tittade på mig med de snällaste ögonen och måste ha läst mina tankar: "vill du att jag ska göra pannkakor?" mätt och belåten sitter jag nu i soffan och vilar mig en stund. strax dags för after work med goda vänner. hur mys som helst.


panically made it.

alla mina batterier dör. mobilen dör, och snart datorn. men jag är iallafall framme i göteborg. på fem minuter hann jag hamna vilse, och nästan bli överkörd av en spårvagn. cp stad. men nu har jag lyckats hitta ett mysigt café med snordyr latte, men med gratis internet. plus att de gärna laddar min mobil tack som tusan. mitt tåg från stockholm var inställt, men det var helt klart till det bätter. istället för intercity fick jag åka x2000 och var framme en halvtimme tidigare. så nu myser jag här på condeco i väntan på att emma ska sluta. härligt. regnet hänger i luften, men det gör detsamma. det är fredag. och jag är på toppenhumör!


min mascara har gått sönder, så blekare ögon får man leta efter. i-lands problem på hög nivå just nu.

panic.

självklart är jag jättestressad. alltså jätte, jättestressad. göteborg, jag är jättestressad!

my little music boy.

jag har en söt liten pojk som ibland skicka låtar till mig på facebook. han vet att jag inte är ett jätte fan av rnb, men lyckas liksom alltid pricka rätt ändå. fick denna precis. hur skön som helst.


p.s. i love you.

nu har jag packat färdigt. och ätit upp en fantastiskt god middag. och blivit fem år tack vare ett fantastiskt åskväder. och inte blvit jätteimpad av tv4as nya storsatsning "familjen bernadotte". därför ska jag med gott samvete slänga upp fötterna i soffan, sätta chipsskålen farligt nära soffbordskanten och titta på p.s. i love you. har läst boken, men inte hört så mycket bra om filmen. jaja. när kärlekslivet är torrt kan man ju alltid försöka drömma sig bort i filmens värld en stund.


bilden lånade jag härifrån.

shortage of shorts.

usch. jag gillar inte att gå ner i förrådet. väldigt mörkt, och bunkerliknande ställe. men, jag hittar inte mina shorts. så jag är så illa tvungen. är sjukt sugen på strumpbyxor och shorts i helgen. för visst ska det bli fint väder? (säg inte nej...)

edit: jag vet var mina shorts är. de är hemma hos mamma och pappa. prydligt nerpackade i en påse. sug.


sommaren 2008. helt klart en utav mina favorit outfits. varför måste kläder gå sönder för?

new boots being made for walking in.

lite ovant. jag bär sällan skor med klack, och även om klacken på dessa knappt är något att skryta om, känns det lite ovant. men fina, och sköna är de! la redoute, 349 kronor.


not so busy.

börjar torsdagen med ett oförberett "kunskapstest". jag är dock typiskt rastlös och gjorde klart mitt rätt snabbt. så nu sitter jag utanför klassrummet och gör i princip ingenting. imorgon åker jag till göteborg och min emma. längtar galet mycket. det kommer att bli en riktig kärlekshelg.


the soft pack - parasites.

the jokes might have been cheap, but the beer was well pricey.

soran har växt. verkar det som. för jag har lite ont i magen, och det kan ju bara tolkas som att jag skratade massor. produktionsnörd som man är råkade jag säkert titta in i kameran flera gånger, men skit samma. en grym kväll på gröna lunds teater, med två utav mina tre pojkar. mys. ölen var dyr, så det tar emot lite att gå på toa. men men, vi behövde iallafall inte betala för biljetterna. nu ska jag mysa ner i sängen var det tänkt. för imorgon, då ska vi ha nyhetsstudio föreläsningar med allas vår favorit hasse. night night!


standing up tonight again.

mera stand up. mera, mera, mera stand up. vi har snöat in på ämnet totalt, och skall ikväll göra lite research (och såklart skratta lite extra då vi inte har någon kamera med oss) när soran ismails stand up(pträdande) spelas in på gröna lund. detta tack vare en trevlig vän som kan få er att skratta här. annars är jag rätt slut, och ska nu äta en macka innan jag tänkte däcka framför ett avsnitt av bored to death. och ja, inspirationen kom till mig efter att ha lyssnat lite på bob marley. så dagen har gått skonsamt framåt.


soran ismail. bilden lånade jag här.

three little birds.

när jag kom hem inatt, si sådär halv två, hörde jag fåglarna kvittra. jag blev skitförbannad. jag ville skrika åt dem att "vänta lite nu här va, jag är inte redo! ni får vänta!". nu kvittrar de igen, solen skiner och jag är snor trött. vaknade halv tre av ett förvirrat samtal, och somnade sedan om för att få mina sista fyra timmars sömn. jag är alltså inte riktigt pigg och vaken, och inte alls sugen på att masa mig till skolan om en kvart. jag behöver piggas upp.


lägger upp julias fina kärleksförklaring och hoppas att den ska få mig att komma igång.

and i stood up.

sådär ja. då har jag för första gången sett stand up på riktigt. på riktigt, riktigt alltså. det va grymt kul, trots att fadde inte var med, och inte minst fick vi en hel del bra material till vår dokumentär. känns sjukt kul att äntligen vara igång. jag älskar mina pojkar. de är så duktiga, och tar så fina bilder. och ljudet. ja det ska vi inte säga så mycket om än men jag hoppas att det gick in, och det gick in bra. nu sitter jag med johan i sophias lägenhet och tankar över allt material. trött. men nöjd. och glad. kommer att somna gott känner jag. imorgon kör vi heldag, fullt ut. som vanligt. pepp!


mc johan ranner visste hur man skulle få igång publiken. maffia comedy på underbara bar var väldigt bra.

stand up straight.

stressa stressa. hem till sophia. låna träningskort. smygträna på sats. hur skönt som helst. duscha av, klä på. diska disk. få mat lagad till sig. på med ytterkläderna. om en kvart träffar jag mina pojkar för att filma stand up på underbara bar. hoppas att det kommer att bli grymt. fadde skall uppträda. hur tusan ska det gå. spännande. nu rusa.


fadde under ett tidigare uppträdande. bild lånad härifrån.

go study.

om tre dagar (nu på fredag) är det för sent att söka till utbildningen jag går. men få inte panik, själv kom jag in trots att jag skrev ansökan natten innan den skulle in! det ni skall skicka in tillsammans med ansökan är:

ett arbetsprov, på en a4 där du med tre bilder berättar en historia. alltså, tre bilder, ingen text eller liknande. du får göra som du vill, måla, fota, använda ett collage eller vad du vill.

ett a4 där du nämner tre aktuella tv-program i den svenska tv-tablån och beskriver varför de är så populära.


tänk på att alla delar måste vara med i ansökan, och utskrivna. skriv med times 12p, och 1,5 radavstånd. och glöm såklart inte skicka med ansökningshandlingarna som finns att ladda ner. mer info om medieinstitutets utbildningar och hur du ansöker hittar du här.


bild från inspelningen av "kaffe med mjölk" på yeadio.

august in my lungs.

igår luktade det augisti på söder. jag drog ett djupt andetag och tittade upp mot himlen. den var ljust färgad grå, och regnet hängde tungt. men det kom aldrig något regn. istället möttes jag av en flinande sophia med en latte i hand. ibland är det de små, korta stunderna man ses som betyder mest. ibland är det skönt att bara stanna till för att få en kram och några vänliga ord på vägen. innan det är dags att rusa igen. alltid på språng. alltid påväg. alltid något att göra. aldrig sitta still. jag beöver semester. jag behöver augusti.


ett härligt hallands väderö, en härlig augustidag.

spring in my tummy.

pang poff sa det så var jag där igen. gillar att vara sådär härligt vårglad när solen skiner. skönt att kunna tänka på annat när skolan inte känns så lockande. nu blir det dock innehållsmöte för hela slanten. jag är redaktör inför det studioprogram vi skall spela in i tumba om några veckor. vi ska göra ett program om midsommar. kan bli galet. någon som har tips på roliga saker man kan ta upp i ett sådant program?

monday.

tröttaste måndagen på länge. trots att jag var i säng till elva, vaknade jag med fullt med grus i ögonen. nu ska vi pitcha dokumentär. sådär peppad. skrattar hellre åt vulkan skämt. tack elin!


you're not alone at vurma.

vurma en söndagseftermiddag såhär på vårkanten is doomed to be crowded. jag och fanny fick dock tag på ett bord, och en halvtimme senare suplade hon på varm choklad och jag på kaffe med mjölk. jag gillar fanny. fanny bloggar också och står därför ut med mitt fotande. och jag står ut med hennes. vi förstår varandra. nu ska här kollas film, ned kelly. skönt slut på skön söndag.

sötfanny på fullsatt vurma.

varm choklad och turkosa naglar. vi gillar.

black shades, såklart.

why hang over when you can hang out.

lite lite bakis. såklart. det dansades på berns igår, fram till 01.57. då ringde mitt alarm på mobilen. "dags att gå nu" löd texten, och jag gick. blåa linjen är så mycket skönare om natten än gröna. mindre stök, mindre folk och mindre bråk. dessutom fick jag en riktigt god natts sömn. kan behövas inför nästkommande veckor. mycket plugg. snormycket plugg. äckligt snormycket plugg. tur att man har fritidsfördriv som inte går av för hackor. nu, mot stan för att mysa med fanny och linda. ha en skön dag i vårsolen!


train - hey soul sister. (jaaa, vi snackar train som släppte drops of jupiter för länge, längesedan.)

quality.

fick denna video skickad till mig, med meddelandet "hehe...". jag dog av skratt. jag kan inte låta bli att bli sjuuuukt nostalgisk. scooter in my heart.


happy happy times.

visst. kylan var ganska påtaglig. därför svepte vi två öl och gjorde sedan vad vi kunde för att hålla värmen uppe. köerna var oändliga, så tyvärr blev det inte så många åk. men vi hade sjukt roligt. syns inte det??

väl inne efter mycket köande. jag är glad.

killarna var också glada.

detta gänget också!

dags att åka uppskjutet. killarna var skrajja. men tjejen till höger, hon var ännu skrajjare!

påväg upp i vilda musen. kan man va annat än skraj?

lite artsy partsy foton blev det såklart också.

johan lyckades ta denna fantastiska bild på sina skor. wiiiiie!

bossin' around town.

gröna lund var en riktig upplevelse. bilder kommer senare. mycket folk, och hälften av åkattraktionerna var stängda. men det var skit samma, vi hade skoj ändå. efter gröna lund besökte jag en vän på söder och fick både hembakad pizza och ett stort glas mjölk. mäkta mysigt. sen sov jag för en gångs skull hela natten. nu myser jag mes sophia längs söders gator. utnyttja solens strålar till max. njut av ledig lördag. härligt!


min låt.

i want to make you scream.

idag ska vi planera inför vår dokumentär pilot. men egentligen vill jag planera inför vårt besök på gröna lund senare i eftermiddag. jag är så peppad, och vill egentligen skriva en checklista för alla attraktioner som jag kan checka av. jag ska åka alla. precis alla. och äta sockervadd och mysa med mina pojkar. vi ska åka kärlekstunneln. mys mys. jaja, får väl fokusera lite här. även om det är svårt.


bild lånad härifrån.

make this morning mine.

vakna fint.


we kind of made it.

mycket bra möte. jag gillar verkligen anne, som nu kommer att fungera som någon form utav handledare för den pilot vi ska spela in. mycket, mycket givande för oss. det enda som tynger mig idag är att jag fryser om näsan. annars har jag mössa på huvudet, gummistövlar på fötterna, skönaste stickade tröjan och knästrumpor. regnet bekommer mig inte alls. speciellt inte med tanke på att jag har en lite nervös känsla i magen. spännande. om någon timme blir det, om jag får som jag vill, ett besök på kulturhuset och utställningen känn dig själv. spännande, spännande.


meeting at mastiff.

vi äter sötmogen mango och skriver rent manuset till det pilotavsnitt vi vill göra. för snart skall vi pallra oss bort till masitff och få feedback, tips och idéer. guld värt. men oj vad nervös man blir ändå. även om vi träffat anne innan, och hon redan gillar idéen, pirrar det lite i magen. eller så kan det ha med eftermiddagens glassätande att göra...


we sleep in the same bed fully clothed.

ännu en favoritlåt från soundtracket till fantastiska filmen adam. norska bandet "the alexandria quartet" har fått mig på fall. big time.


better do your homework.

stay in school. det bästa med min utbildning är att läxor egentligen inte existerar. däremot måste vi kolla på tv. och med mitt hektiska liv hinns det sällan med. men ikväll har jag kollat på drömmen om italien, och just nu kollar jag på fuskbyggarna. jag gillar lennart ekdal.


let me repeat myself.

kan inte fokusera på någonting just nu. försöker städa, men fastnar framför tv. försöker kolla tv, men kan inte låta bli att springa fram och tillbaka till garderoben. försöker välja kläder för imorgon, men kan inte låta bli att kolla facebook varannan minut. försöker kolla facebook, men kan inte låta bli att hitta bästa musiken på spotify. försöker hitta bästa musiken på spotify, men hittar den istället på youtube.


en favorit jag inte kan posta tillräckligt många gånger. spela på repeat.

wet feet on the floor.

jag försöker undvika att skriva om vädret. för det är det enda folk gör. nästan varenda statusuppdatering på facebook handlar om den äckliga blötsnö som nu singlar ned från himlen. men jag kan inte hålla mig. jag skiter i att det tjatas om det, men fy satan var tog våren vägen. mina skor läcker in, så mina tår är stelfrusna. min jacka är inte varmfodrad, så mina armbågar är knallröda. mina vantar täcker inte hela handen, så mina fingrar är rynkiga som russin. usch. fy. sluta. blä. sådär ja, då var jag klart. nu kan jag istället återgå till en skönare sinnesstämning och berätta att skolan gått från att kännas värdelöst tung, till att kännas skönt utmanande. att ta en fika på ginos (före detta sju knop) med söta fanny var dessutom precis vad jag behövde. nu dricks det te och städas. snart skall det duschas. värmas fötter och kollas tv. hoppas att ni alla håller er inne i detta fantastiska väder.


summa sumarum kan vi säga såhär: sju knop var världens mysigaste. och de hade pannkakor med grädde för 35 kronor. ginos är något helt annat. helt annan inredning, och inte längre pannkakor på andra tider än när de serverar brunch. och helt ärligt saknar jag de vita väggarna lite. men jag antar att förändring kan vara bra ibland och att jag kommer att vänja mig. så småningom.

sporty spice.

tänker inte cykla till skolan idag. risk för regn. men jag tar ändå på mig moahs otroligt fina klänning från adidas.


just turned twelve.

jag blev tolv. jag skickade ett mail och blev seriöst tolv år. men på ett bra sätt. vuxen är tråkigt. därför ska jag äta glass på torsdag. på valfritt ställe. typ. nu har jag dock spenderat så mycket tid ståendes att jag seriöst måste stupa i säng. men först lite fin godnatt musik. skinny love. ny favorit.



round 'n' round.

om jag forstätter i denna takten kommer den nedre delen av min kropp vara redo för beach 2011 innan beach 2010 ens hunnit börja. jag cyklade till frihamnen idag, skjutsade johan tills benen sa stopp och gick sedan sista biten (johan fick leda cykeln). 50 minuter tog det att avverka de 13 kilometrarna. efter skolan var det dags för smisk-möte på tranan. det betyder att jag sedan cyklade hem, det vill säga 13 kilometer till, från odenplan. det tog 41 minuter. mina ben är helt slut. min hals är rödflammig, och det ringer i öronen. och det är väl så det ska se ut/kännas när man hänger på beachen, eller? lite foo fighters får det bli på det. pleasure or pain, i can't choose.



foo fighters - lonley as you.

very, very good morning.

jag: "strålande solsken, ses i skanstull!" johan: "ok. urk." jag och johan ska cykla till skolan idag. vi möts i skanstull och cyklar tillsammans därifrån. jag får gå upp minst en timme innan honom, så jag förstår inte varför han grinar. jag tycker iallafall att det ska bli fantastiskt skönt! men snygg, det är man inte i hjälm. men som ni vet sätter jag alltid säkerheten först.



ted gärdestad - sol, vind och vatten.

i hope you'll carry on 'cause you're so nice and i'm in love with you.

kate nash nya är bra fin. nu ska jag somna med den i öronen. god natt!



kate nash - i hate seagulls.

rollin' on my cheap skates.

vilken vardagslyx man kan få till med en snål budget ändå. moah lämnade lite falukorv, och jag funderade ett tag på vad jag skulle göra. rotade igenom kylskåpet och hittade lite purjolök, en halv lök, en halv paprika, en halv broccoli och en halv zucchini. jag stekte upp alla grönsakerna, sedan falukorven. blandade ihop allt och stekte en stund med en matsked kokosflingor, en tesked riven ingefära, sambal olek, thai sweet chili sås, salt och peppar. blev hur gott som helst! i den visa såsen har jag bara vitlök, salt, timjan, oregano och vitlök. med ris och ett glas vin kan det inte smaka bättre. god middag!


i guess you only turn two once.

som jag letade. jag och johan gick halva drottninggatan ner, och gick in i varenda souveniraffär. när vi nästan var framme i gamla stan gav jag upp och insåg att det inte fanns några vykort med pippi långstrump. så jag investerade hela 45 (fyrtiofem) kronor av min redan ansträngda kassa i att mitt ena kusinbarn nu måste älska mig for life. han får en födelsedagskalender, med massor av pippi. vi fortsatte vår vandring, och framme i gamla stan tittar jag in i en souveniraffär, mest för skojs skull. och jo men visst, hela åtta vykort med olika pippi långstrump motiv har de att välja mellan. jaja, vad gör man inte för de små liven.


lillkillen har pippi på pippi.

before the sun really hits you.

än är det inte riktigt sommar. men jag har hittat det perfekta receptet på skön sommarhy. först och främst, se till att tvätta ansiktet med en scrub ett par gånger i veckan för att få bort alla vintertråkiga hudceller. sen använder jag l300's brun-utan-sol ansiktscréme, istället för vanlig ansiktscréme, en till två gånger i veckan. den ger en fin ton och återfuktar riktigt bra. sen måste jag få lov att slå ett slag för body shop's mineral foundation. den är verkligen hur skön som helst, och har dessutom spf25.


home alone.

sitter och äter frukost. ensam. moah skall vara borta i fem dagar nu. ensam. jag ska vara helt ensam nästa en hel vecka. kommer bli så tråkigt. å andra sidan kan man busa massor. men mest kommer det att vara tråkigt.


boy i'd like to...

jason schwartzman.


bild lånad härifrån.

bild lånad härifrån.

bild lånad härifrån.

perspective.

ibland händer det så sjuka saker att jag blir mörkrädd och vill åka till mexico och hämta hem julia bums. men det går inte. perspektiv. ibland skaffar man sig perspektiv utan att man riktigt vill.

ridin' high.

så förbannat skönt! efter en festlig kväll på strand med lagom tidig hemgång, var det grymt skönt att ta cykeln till västerbroplan. det tog 37 minuter. nöjd. mötte upp moa och så cyklade vi hem igen. det tog 56 minuter. för jag var tvungen att stanna och köpa kaffe. man får ont i halsen när man cyklar utan halsduk. nu blir det mys hos therese.


tonight will most certainly be a good night.

vilken heldag. är grymt nöjd med inköpet av cykel, och firar det med lite utgång. poddis hörde av sig i eftermiddags. han och hans två vänner befann sig i gubbängen och ville mer än gärna ha kaffe när hockeymatchen var slut. det fick de, och vi beslutade även att ses senare ikväll. det blir dans på strand, med vänner & bekanta. kommer säkert bli ruskigt trevligt. kom dock på att klockan som vanligt springer iväg, så det är väl bäst att man gör sig iordning då!


simian mobile disco - audacity of huge.

my new found lover.

titta så fin han är! visst, lite sliten i kanterna men det tyder på att han varit någons mycket trogna vän. en liten partypojke har jag skaffat mig. han rullar så fint, så fint och vi trivs väldigt bra ihop. nu ska jag bara införskaffa en snygg hjälm och en lampa att sätta där fram. mot stan!


lily allen - ldn.

will i finally ride my bike?

har hittat en annons på blocket. tommy ska sälja en, enligt honom, fin cykel för 700 spänn. jag går därför till hökarängen för att kolla in den. om den verkligen är så fin som han säger, då tar jag den. har letat cykel i flera dagar nu. så sjukt sugen. om den inte är fin, ja då får jag väl forstätta leta och hoppas på att cykeln med stort c dyker upp.

have i told you i love you lately?

igår när vi åt middag ringde emma. jag hade först inte tänkt svara, men fick en känsla i magen av att jag borde. så jag svarade. satte fingret mot andra örat och hörde ett högt skrålande. det tog några sekunder innan jag fattade vad det var. när jag fattade att det var timo räisänen som spelade let's kill ourselves a son log jag med hela kroppen. jag vickade lite med knät där jag stod med ena foten på ett trappsteg. mest för att inte väcka för mycket uppmärksamhet. men lyckan var total och jag blev helt varm. tänk vad ett litet telefonsamtal kan göra. tänk hur mycket man kan älska någon.



you can't get past your past by forcing your future.

hemma efter en sju dundrande middag på kåken. jag fick mersmak på råbiff och lyckades byta till mig halva jonas, mot halva min wallenbergare. en schysst deal. trots att mina ögon, utan att jag ville, hela tiden vandrade genom lokalen för att upptäcka visst orosmoment hade jag väldigt, väldigt trevligt. johan borde fylla år oftare, och bjuda till middag på kåken. oftare. efter maten lyckades vi ta oss till allmänna galleriet (ag's) för en snabb öl. musiken var dock tillräckligt hög för att prat om att man blir frisk av lemsip skulle tolkas som att jag åt fiskmat. därför tackade vi för oss och jag är nu alltså hemma. och ett är då säkert. love hurts.

dinner at kauken.

oj hoppsan vad tiden springer iväg. mot stan, mot kåken, mot födelsedagsfirande och trevligt sällskap. ha en fin fredagskväll hörni!


my first own dvd.

jag har tillverkat min första alldeless egna dvd. det är en fin fin liten film, och mest på skoj har jag knåpat ihop en egen dvd-meny, med knappar och ljud och hela skiten. känns väldigt roligt. nu ska jag ut i solen och njuta en kort stund innan det är dags att åka hem och göra sig iordning för kvällens middag. hoppas att jag är en utav få som suttit inne medans solen varit framme!

rain on me.

det regnade när jag kom till gullmarsplan. så jag satt kvar på tunnelbanan. men sen tänkte jag att vad tusan, lite regn har ingen dött av. så jag hoppade av i skanstull och gick hela vägen till skolan. med luvan uoppdragen över huvudet. med regnet stänkandes i ansiktet. det tog 43 minuter. nöjd. när jag kom till skolan hade jag mascara under ögonen och mina lår är helt rödfläckiga av det kalla regnet. men vad gör det. sen så är kate nash så himla trevlig att ha som sällskap när man går, iallafall innan man fått upp farten ordentligt.


kan man inte säga det själv, kan man alltid be kate säga det.

keep on walking.

uppe lagom tidigt för att åka till gullmarsplan, hoppa av, och sedan gå till skolan. en lagom lång, men väldigt skön, morgonpromenad på drygt 6 kilometer. ett litet tips till alla er med iphones och spotify, är att stadium knåpat ihop schyssta listor i rätt tempo, beroende på om du går, joggar eller springer. du hittar listorna här. eller så klickar du på bilden. nu, fil och flingor. ha en skön fredag!


you can do it.

lyssnat på en låt som är precis vad man behöver. gör det själv. helt enkelt.


friday ain't coming soon enough.

jag är så peppad på att det ska bli fredag. inte bara för att jag lyssnat på absoluta favoritlistan, utan även för att jag druckit rödvin och bestämt precis vad jag ska ha på mig. både på dagen (för att se snygg ut inför den där snubben i klassrummet bredvid som jag med mina hacker skills lyckats stalka reda namnet på) och på kvällen (för att jag ska på födelsedagsmiddag på kåken och då måste man vara extra snygg). moah sätter upp planscher, pluggar och står i. hon är så duktig. och just det. vi har ätit världens godaste middag, full med körv, och så åt vi chokladpudding till efterrätt.


pasta med grönsaker, kabanoss och smakrik yoghurtsås.

do it yourself.

köpt en tischa på barnavdelningen och insett att passformen inte är hundra? no worries, gör om den till ett linne! okej. det jag har använt här är en sax. så detta är verkligen simpelt. alltså inget avancerat, men jag går ändå igenom steg får steg:

steg 1: köp en fin tischa och lägg den på golvet.


steg 2: plocka fram ditt favoritlinne och lägg ovanpå som mall. rita små prickar att följa när du klipper.


steg 3: nåla tyget så att det inte glider när du klipper.


steg 4: klipp av ärmarna efter prickarna.


steg 5: sprätta sömmarna där nere om du vill, och klipp sedan urringningen så som det passar. färdigt!

your hand, my hand, fits so easy.

never leave me walk close beside me. your hand, my hand, fits so easy. no tomorrow let us stop here. we did some great things or didn’t we.


give me a break.

jag skojar inte när jag skriver att i stort sett halva klassen droppade av från encore lektionen vid lunch. vi som var kvar, droppade alla, med stak ironisk ton, völjande kommentar vid lektionens slut: "visst är det så himla spännande att man verkligen längtar tills imorgon?!". jo men visst. imorgon kör vi igen. mera format med allas vår format-harry. frågan är om vi verkligen kommer att lära oss programet, eller om vi bara kommer att bli ännu mer förvirrade. i vilket fall som helst är det brutal rea på h&m. jag orkade dock inte med att rota, men kom hem med en t-shist jag tänkte göra om till ett linne. om moah bara har tid att släppa böckerna en sekund och kan visa mig hur symaskinen fungerar... men först, bästa mellanmålet: grönt te med hallon och yoghurt med corn flakes och hasselnötter. mums.


to the movies.

jag vill gå på bio. dels vill jag gå på alice i underlandet, men inte minst vill jag se clash of the titans. någon som vill gå med mig?


wake up good.

skön morgon kräver skön musik. idag ska jag ha på mig moah's fina klänning. tulegatan och lektion i encore nästa, pepp!

klicka på bilden för att lyssna på plan b's nya skiva.

night night.

shit. jag kommer snart att smälla av. jag är överöst av olika känslor, och har så mycket bra saker på gång. vi snackar en helg i göteborg hos favorit-emma, besök från london av favorit-darren, besök av favorit-mamma och favorit-syster, en helg i london med favorit-anna, sköna kvällar med favorit-kombo-moah och sedan en massa häng med mina absoluta favorit-klasskamrater. en sak är säker, man blir som man umgås. och jag umgås med bra folk. puss till er. nu ska det sovas. men först en fin liten video från youtube. (tack johan, för tipset...)


if you're happy, i'm happy.

idag har vi haft så in i helvetes förbannat roligt. det har varit fullt ös, och vi har pressat oss själva så att svetten lackat. galet, galet och mera galet. kaos, skrik och panik. men fy bubblan vad vi är bra. och jag har kommit fram till att jag gärna skulle jobba som bildmixer när jag blir stor. att vi sedan tog en grymt skön, timmeslång promenad från skolan till slussen i det vackra vårvädret satt verkligen som körsbäret på banana splitten. livet är bra härligt ibland. och just det, jag har hittat min blivande man. han går en teaterkurs på skolan och nästa vecka ska jag bjuda ut honom. och fria. så det så.

mina härliga klasskamrater vet hur man "jobbar kameran".

screw. me.

kan någon vara snäll och ta över mitt liv en liten stund? hade varit himla gulligt. tack.


jag vill ha emma och julia nu.


beautiful day.

vilken härlig dag. jag fick knappt i linserna, för solen strålade så starkt in genom badrumsfönstret att jag nästan inte kunde hålla ögonen öppna. härligt härligt. mindre härligt med ömma benhinnor. därför skjuter jag upp morgonpromenaden och tar den efter skolan istället. går ju faktiskt lika bra. nu ska vi iväg och sopsortera, moah och jag. duktigt morgonbestyr.



things that make me sick.

i dagans tidningar och annan media har det uppmärksammats att de män som utnyttjat en 14-årig handikappad tjej i malmö går fria. en vän till mig på facebook blir taggad på en bild där han och hans vänner sedan kommenterar och gör sig roliga över denna fasansfulla sanning. jag mår illa. oavse tt om det är ironiskt eller inte, är detta något utav det sjukaste beteende jag sett. edit: vi är såklart inte vänner längre...


excuse of shortage.

ledsen för att det inte blir så många inlägg om dagen. men just nu är det verkligen fullt upp i skolan, och inte minst lockar vädret till annat än häng framför datorn. men! jag har stora, fina nyheter. det är nu, på det bestämdaste bestämt att jag i sommar skall göra min praktik på allsång på skansen! detta är helt galet, och jag kan knappt fatta det själv. exakt vad mina arbetsuppgifter kommer att bli får vi se, men jag kommer säkert att jobba mycket med webben och inslagen där. dessutom kommer jag (passande nog) på något sätt att ansvara lite för deras publikationer på olika sociala medier. var på möte i eftermiddags, och blev väldigt peppad. inte minst efter att ha fått smygkika på de gäster som eventuellt kommer att dyka upp. så stay tuned, hörrni, för det kommer bli mycket allsång på bloggen framöver! nu, kvällsmat.


bilden är lånad härifrån.

no need to do this.

nu är det sommar nu är det sol, nästan. jag har i vilket fall som helst spenderat lunchen på balkongen. hur skönt som helst. något som var minst lika skönt var den 57 minuter långa promenad jag tog i morse. jag gick från blåsut till östermalmstorg. där duchade jag på gymmet, och åkte sedan till skolan. utan tvekan får det igång energierna på morgonen. nu har vi börjat bli riktigt varma i kläderna, och våra studioprogram börjar få fin form. men det är stressigt. men kul. stay in school!


screwing with fuckups will only fuck you up.



dags att krypa till sängs. sov gott!

what we do in school.

idag har vi haft studioövningar hela dagen. då kan det se ut såhär:

en himla massa fotografer.

vad gömmer sig bakom skynket tro?

förbereda programledare med gäst.

i kontrollrummet sitter bildproducenten, bildmixern och scriptan.

fyi.

såhär lång är det.


extreme home walking.

jag är så stolt över mig själv. efter skolan åkte jag för att träna. satt och dividerade lite med johan och sigrid om vad jag skulle göra. sigrid skulle ut och gå. det ville jag också. efter en stund menar johan på att jag skulle kunna träna i hornstull, och sen gå hem. jag frågade om johan var dum i huvudet. han förklarade då att det inte tar så lång tid. jag var något svårövertalad, men innan vi skildes åt hade jag lovat att göra det. och jag gjorde det. jag började med att ta ringvägen mot skanstull. vid södersjukhuset var jag en buss ifrån att ge upp, men slog mig själv på låren och mumlade "för i helvete emelie, du fixar detta!".  vips sa det, och plötslig var jag i globen. globe är jäkligt stor. och efter en timme och en kvart var jag framme. hemma. helt slut, men så himla nöjd. det är typ 8,5-9 km från hornstull till gubbängen ifall ni undrar.


inte nog med varm vind bjuder sista biten på mjuka skogsstigar och skön sol.


one degree.

suck. vaknade inte av att mobilen ringde så jag glömde både matlåda och mina hörlurar i all hast. suck. dessutom är det en grad ute, och väldigt dimmigt. var tog mina vårkänslor vägen?


sunny sunday afternoon.

vilken härlig söndag. den började med att vi drack kaffe latte ur skålar. missförstånd gone good.


sedan försökte vi lösa korsord. det gick sådär.


så vi gick ut i solen istället.



sen spenderades två timmar på bagel street café vid st eriksplan.


sedan konstaterade vi att det verkligen är dags snart.


till sist gick solen ner och tallkrogen har aldrig sett vackrare ut.

booked and booked.

sophia dog. på golvet. så jag fick boka själv. hoppas att hon vaknar tills den 12 maj. pepp!


bilden är lånad härifrån.

this is what you get.

frukost at my place.


otis redding - these arms of mine.


let me know why didn't we stay that way.


lazy cozy hangout.

sophia kom över! så nu blir det latte, film och mys. inget godis för min del. men muffin. vi ska se "man tänker sitt" och "the amateurs"


thai food for one.

kokosmjölk kan vara något utav det godaste jag vet! kvällens middag blev grymt god.


favourite people on film.

sådär ja. då ligger kycklingen på tining, och jag ser fram emot en skön skön hemmakväll. moah är på inflyttningsfest, men förhoppningsvis lyckas sophia (som låter som en utvecklingsstörd säl som tappat rösten) ta sig hit senare ikväll. men i vilket fall som helst lyckades jag fånga gårdagen med ett gäng sköna bilder. varsågoda.

mysig middag med sophia och moah.


framme i stadshagen. först förfest, sedan fabriken.

grymt ös på fabriken.

exakt såhär kul hade vi.


glada busar i tältet.

manic brothers öste på bra sista timmen.


slutresultat: ringande öron, svullna fötter och kramp i kinderna efter konstant leende.

ride my bike.

jag blev precis skitförbannad. dels på mig själv (som skulle ha kunnat kolla upp detta), men mest på det faktum att jag idag inte kommer att kunna åka till bålsta auktionshall och köpa en fin cykel för jag kan inte ta mig dit. satan. ska gå och sura lite nu.

let's let those feet loose.

det blev nya byxorna. jag är sjukt nöjd och är väldig peppad inför kvällen. jag och sophia beger oss mot stadshagen och linda. sedan blir det fabriken med bland annat robert babicz. pepp pepp pepp!



robert babicz - dark flower (joris voorn magnolia mix)

gaaaaaaaah.

ikväll ska det dansas. på fabriken. jag kan inte bestämma mig för vad jag ska ha på mig. jag vill ha nya byxorna (se bild), fast med låga skor och världens snyggaste skärp. men som sagt, är väldigt osäker och har svår beslutsångest. jaja, får väl dricka en öl hos sophia och se vad det blir. ett som är säkert är iallafall att det blir fabriken ikväll.


you can not not like it.

jag försökte och försökte och försökte att stå emot. men lyckades inte. jag blir så fantastiskt jätteglad av att höra denna låt. jag och valdemar stampar takt och gillar starkt.



your head ain't always where you're heading.

utan tvekan är jag en optimist. jag är en obotlig tidsoptimist, charmig personoptimist och har speciellt en väldigt optimistisk syn på hur mycket jag orkar. därför gick jag med hängande huvud hem igår kväll, utan att ha besökt strand. kvällen på högkvarteret var flummigt trevlig, och full med skratt. tre öl och jag är lite, lite baiks idag. men många timmars sömn verkar lovande för hur fredagen skall flyta på utan problem. optimists have more fun.


totalt ogreppbar feministisk performance video på högkvarteret.


where i'm heading.

yes. hemma en snabbis för att byta kläder. nu mot medborgarplatse för att möta upp sophia och fanny. jag vet inte vart ni ska gå ikväll men vi ska iallafall till högkvarteret för att diskutera bloggar och sen till strand för att dansa med people.


look deep into his eyes and you're lost forever.

caroline hittar denna bild på google och alla tjejer tjuter högt. vi dör lite och konstaterar att han, med stor sannolikhet, är något utav det finaste som petat sina tår i sanden på denna jord.


bilden är lånad härifrån.


i like men.

idag har vi haft photoshop hela dagen. mycket lärorokt och roligt. speciellt med tanke på att vi jobbar med manliga modeller. medans andra ändrar färg på kalsongerna, ändrar jag storleken på både ett och annat. jag är så uppenbar. men jag måste få lov att leka med tanken med tanke på att mitt liv inte är speciellt välkryddat med just det varan. även om man på medieinstitutet på tulegatan kan spotta en hel del fina män. skall hållas i åtanke nästa fredagspub. nu blir det snart fika med två utav mina favoritblondiner.


well i must say thank you.

tack vara lite länkande har jag fått lite fler läsare. det tackar jag för. lite bekymrad dock, då bilden som genererade ökningen är mitt såkallade "ess i rockärmen". men men, om intresset svalnar kan jag leva på denna besöksvåg ett tag iallafall. ego boost. igår kollade jag på "the boat that rocked" igen, och tittade denna gången på hela. utan att missa något. filmen var bra, musiken var bäst men längden lite väl tilltagen. en halvtimme kortare och det hade blivit fyra poäng av fem, istället för tre av fem. jag skrattade en del, men det kan även ha berott på rödvin och trevligt sällskap. nu blir det photoshop och mys med klasskamrater. men först, en bra låt från soundtracket till "the boat that rocked".


quality time.

efter en heldag med photoshop, format och allmän tristess var det skönt att få släppa taget om halsduken. jag och pojkarna drog till skinnarviksberget med några öl. njutningen var maxad, och jag känner mig totalt avslappnad. solen sken inte, men vinden var långt ifrån kall. ölen var långt ifrån kall, men smakade oerhört gott med stockholms bästa utsikt. snart kommer våren, den gör det!


what we do in school.

med tanke på att jag är tuttfixerad valde jag att göra denna tjejen lite, lite snyggare.



ett extra armband, nytt halsband, blåa linser och lite rouge. photoshop är skoj.


imorgon börjar vi med "the heavy stuff". spännande... nu blir det vinmys!


new favourite pants.

photoshop är kul. och format harry använder sig av uttryck jag gillar. t ex "full patte". lite jobbigt att sitta ner, dock. har nämligen på mig mitt senaste inköp: snyggaste legginsen från h&m's barnavdelning (149:-). lite svåra att få över höfterna, men när de väl är uppe sitter de som ett smäck.


what we do for fun in sweden.

sovdags. har bäddat rent och ser fram emot åtta och en halv (!) timmes sömn i nya lakan. rensade datorn från onödiga bilder ikväll, och hittade denna fantastiska bild. det får alltså bli en favorit i repris.


bilden är tagen i maj 2009, i min trappuppgång. någon hade visst haft lite lite att göra.

look for the woman.

i often wonder if I'd miss you, and have the urge to kiss you. if an issue was to hit through, to this heart that now feels disused. and said issue was too big to just ignore, and i walked out on you.


same same but different.

är det bara jag som hör vissa likheter mellan dessa två låtar??




good to know.

bra saker jag gjort idag:

1. ringt comhem och sagt "hej, jag har fått en faktura på en startavgift som jag inte vill betala...". kvinnan jag pratade med sa att det behövde jag inte, och tog bort den. jag tackade och la på.

2. tränat.

3. lärt mig att skilja på följande tecken, vilket kan vara bra om man ska jobba som studioman:

en halv minut kvar.                                                               vik hädan, satan.


let's go outside.

härliga sol. härliga sol. härliga sol. härliga sol. härliga sol. härliga sol. härliga sol. härliga sol. härliga lunch ute.


what is cooperativemusic.

moa har fått en fin cd av sin bror. en väldigt bra cd med massa bra musik. det är en blandcd som kommer från cooperativemusic och urban outfitters. jag gillar cooperativemusic.com och cooperativemusic.se men jag förstår inte riktigt vad de är/vad de gör. men bra musik levereras. albumet moa fått finns inte på spotify, så jag la ihop alla låtarna i en lista. klicka annars på bilden för att komma till cooperativemusic.se. nu, god natt!



bite me.

äntligen hemma. sex och en halv timme i en liten skoda med hårda säten = träsmak. något som inte smakar trä är favoritvinet selvarossa, och den faktastiska korv moa köpt med sig från barcelona. man skulle kunna säga att jag befinner mig i himmelriket.


love grey.

det bästa med att vara hemma är att kunna ta med sig lite av 
lillasysters kläder hem. älska grått.

sun in my eyes, please.

sådär ja. väskorna packade. allt framplockat och inget glömt. om en halvtimme rullar vi mot stockholm. det sägs att det snöar där. kom då att tänka på att jag för ett år sedan satt med söta klasskamrater med bena dinglande över vattnet, och en glass i mun. ge mig!


the beatles - here comes the sun.

one last laugh.

sängdags. men först ett gott skratt. sötare bebis får man leta efter.


i'd rather stay in bed with your fingers all tangled up in my hair.

det regnar. det blåser. det är söndag. det är dags att åka hem till stockholm imorgon. det är dags att ta tag i verkligheten.
det är måndag imorgon.

muse - hate this and i'll love you.

sunday, lazy sunday.

jag har drabbats av svår vårtrötthet. därför är det tur att denna dagen skall fyllas med enbart roligheter. först skall jag mysa med min söta klara på robert's coffee i halmstad. vi har inte träffats på ett år. ett helt år! sjukt. vi har avsatt tre timmar till att bara fika och prata. hoppas det räcker. det händer mycket på ett år. efter mys med klara skall jag fira att ett utav mina söta kusinbarn fyller åtta år. stora killen ska få en väckarklocka. en fräsig väckarklocka. men nu, fixa hår.
jag och busklara för två år sedan.
jag och buskusinen för två år sedan.

and then the sun went down.

filmen var inte så bra. eller helt ärligt hade jag säkert gillat den bättre om jag inte under de heta hångelscenerna varit tvungen att be pappa byta kanal för att stämningen i vardagsrummet inte skulle bli för pinsam. något som inte är det minsta pinsamt är att erkänna min fascination av att se solen gå och lägga sig bakom havet. en utav de många anledningar att bo på västkusten. nu blir det mys med min absoluta favorit emma.


arctic monkeys - when the sun goes down.

lack of romance.

ja med tanke på att mitt så kallade kärleksliv inte existerar tänker jag inte skämmas över att jag i detta nu slappar framför tv:n och kollar på en harlequin film. återkommer med betyg.


sand.

världens härligaste strandpromenad blev 45 minuter lång och varvades med ett gäng joggingförsök. påskgodiset sitter där det ska. nu, duscha. malmö ikväll? kanske.


running.

måste ut i solen. man skulle kunna tro att jag klätt mig i blått medvetet från topp till tå. men så är inte fallet. hörlurarna är mina, resten är sånt som fanns hemma. vi gillar blått. nu, ner till stranden på promenad/spring tur.


bummed.

god morgon
jag kom att tänka på en sak. varje gång jag hör introt till donkeyboy - ambitions, blir jag helt till mig och tänker "oj, detta måste vara en bra låt!". sedan blir jag alltid lika besviken när refrängen kommer. just nu är det den enda låten jag kan komma på som jag blir besviken på, men jag vet att det finns flera låtar som har "för" bra intron. känner ni igen er?


give it a try.

jag vet inte om det funkar, men om det gör det vore det ju rätt grymt. klicka på lite frågor, och ro hem gratis spotify. worth a shot? klicka på bilden för att komma vidare!



treat my body right.

det finns olika sätt att göra min kropp glad. man kan bland annat:

trycka i sig världens godaste cheesecake som söta lina och söta kusin d gjort.


sen kan man alltid få den att hoppa högt när body shop leveransen kommit.

happy easter ya'll.

snart är det dags att fara ner till farbror bengt med familj. vi firar såväl kusin d, som påsk som att få se nyaste minstaste lillaste kusinbarnet från london. och sen firar jag och lillasyster att vår beställning från body shop anlänt. en riktig firar kväll helt enkelt!

det blev inte långklänning, men en skön bomullsklänning från gina tricot. 49:- på rea. mhm.

good hair day.

inte nog med att jag tokälskar ny klänningen, tokälskar jag mitt hår idag. jag önskar såklart att det såg ut såhär när jag vaknar på morgonen, men helt ärligt är det inte så meckigt att få till. iallafall inte bra hårdagar som idag. dessutom spelades en del utav den gamla, klassiska låtlistan på caféet igår. låtlistan som man kan som sin egen bakficka och där man alltid vet vilken låt som kommer efter den som spelas. efter mr jones kommer alltid brown eyed girl. en mycket gillad klassiker. såklart.


close to my feet.

jag blev kär och köpte den utan tvekan. 129 kronor på h&m. ville egentligen inviga den ikväll, men gör det nog så fort det blivit lite, lite varmare istället.


spontaneity at it's best.

skönt att ta sig hem med bil. att dansa nykter är min grej och söta sara k var ett mycket fint sällskap under kvällen. vi intog caféets uteservering och konstaterade att vi båda var glada att vara där på öppningskvällen. vi konstaterade även att vi inte visste vad vi skulle göra utan caféets uteservering på somrarna. vi konstaterade även att fulla killar som vill dansa inte är så heta som de tror. men dansade gjorde vi. fast inte med de fulla killarna. nu ska jag stupa i säng och vakna i tid imorgon. på kvällen skall jag inviga den fantastiska långklänning som jag köpte idag. bild kommer. i l-o-v-e it.
god natt.

counting crows - mr jones. klassiker på caféet.

jason lee.

alvin och gänget är säkert en jättebra film. men jag njuter mest av lite ögongodis.


bilden är lånad härifrån.

movietime.

matkoma. att äta middag på wild west steak house i halmstad är verkligen en fröjd. nu sitter vi hemma i soffan och däser. ingen orkar köra in för att hyra film, så vi tittar på det som huset erbjuder: alvin och gänget.


bilden är lånad härifrån.

love this.

en utav mina absoluta favorit låtar. för övrigt träffade jag min absoluta favorit sandra innan idag. hon fick tårar i ögonen. jag fick något annat i ögat. hon är så fin. saknar henne, min absoluta favorit julia och min absoluta favorit emma. jag trodde att favoriter var något man skulle ha fri tillgång till.


if i were a cat.

pappa pratar med katten, min lilla liten, som ofta har problem med att ta sig in i huset pga hjärnspöken.

pappa: ska du in eller?
katten: mjau...
pappa: men kom nu då!
katten: mjaaau...
pappa: sluta slöa. kom nu.
katten: mjau.
pappa: det där är inget du ska bry dig om... (det står grejer ivägen)
katten: mjau... (springer in genom dörren)
pappa: sådär ja. hej hej.


ring ring.

som vanligt när jag är hemma åker jag och lillasyster in till halmstad för att shoppa. idag har jag på mig tre favoriter, varav två nya: billiga men snygga ringar från h&m. den stora kostar typ 30 spänn, och den lilla är i trä och kom i fyrpack tillsammans med några andra guldiga ringar. the sun is shining, now you shine!


hungry eyes.

ja, jag är lite avis på claire danes. om jag hittar en man som ser ut som hugh dancy, och som dessutom vill gifta sig med mig skulle jag både leva och dö väldigt, väldigt lycklig.


bilden är lånad härifrån.

good morning.


when i'm lost in your eyes i see the way for me.

and somehow i'll make tonight our own
show you every way i've grown since i met you
.

RSS 2.0