sleepyhead.

ganska trött. jag är inte den som är den, men inatt blev det tyvärr inte många timmars sömn. lämnade classixx-spelningen ganska tidigt, men lyckades liksom inte riktigt nå fram i kommunikationen till en väldigt sliten och trött pojk, utan fick spendera tjugo minuter utanför en port i bitande kyla. att sedan gå upp halv sju en måndag känns sådär. att jag sedan är envis och vägrar stanna kvar i lägenheten när han gått, gör att jag är i skolan redan kvart i åtta. suck. tur att man har söta klasskamrater som sovit i skolan och riggar upp lite playa del sol såhär innan första lektionen.

el clásico vs. classixx.

utan tvekan har det varit en produktiv dag idag. började med att stiga upp innan elva, och faktiskt vara klar med ett fett träningspass vid halv två. tog i så det visslade om det, och gick igenom hela kroppen. kändes hur skönt som helst, plus att fitness24seven vid frishemsplan lätt är det grymmaste gymmet. efter träningen inhandlades en hel massa förnödenheter, och precis nu blev jag klar med städningen. ikväll dissar jag allt vad fotboll heter, och kommer istället befinna mig på strand. vi snackar sköna beats från classixx. gratis är det dessutom. pepp! moa med vänner följer med, och eventuellt en sliten liten pojk som jag helt klart skulle vara glad att se där.

lyssna på classixx's trance- och electroinspirerade mixar genom att klicka på bilden. duh.

light my candle.

det är första advent idag, visst. hade inte tänkt på det om inte en vän på kära facebook påpekat det. inte för att det spelar så stor roll, mer än att det betyder att julen närmar sig med stormsteg. jag firar dock inte första advent med att tända ett ljus, utan med att åka till fridhemsplan och träna satan. ska köra igenom hela kroppen idag. ska bli grymt skönt.


mission: make me brunette.

mission accomplished. och vilket resultat. moa är grym, och vi var tillochmed tvugna att åka in till söder, rusa till petsounds och dricka en öl för att fira mitt nya, fina hår. på vägen hem mötte vi jonas och therese varpå jonas menade att "är det inte alltid så du sett ut" vilket vi enades om var en komplimang och att jag verkligen passar i färgen. sweet. nu är det dock sovdags i gubbängen. det är ju trots allt en dag imorgon också.



go nuts.

tydligen är macadamianötter den nya heta ingrediensen i hårfärg. i vilket fall som helst hoppas jag att denna mellanbruna toning med hållbarhetsgrad 2 från schwarzkopf får mitt hår att, citat julia, "se friskare ut lite mörkare". moa är iallafall en ängel som kommer förbi ikväll och förvandlar mig till brunett.



loppisen bjöd på godsaker precis som claudia och johan. jag kom på att jag bara fikat hela dagen, förutom havregrynsgröten jag åt för typ 7 timmar sedan. därför sätter jag i mig lite nudlar innan jag förbereder mina inköp för plåtning. klart ni ska få se vad jag fyndat.

girl thing.

peppad för megaloppis i solna slänger jag i mig havregrynsgröten (it's kinda growing on me...). ikväll skall jag eventuellt tona håret i en mörkare färg. jag kräver dock flertalet ja-röster för detta och slänger ut frågan i hopp om iallafall någon enstaka kommentar sådär: blond-ish eller typ brunett??

nästan såhär blond är jag idag.

riktigt så mörk som våren 2005 tänkte jag inte bli, men nästan?

second hand. propper.

nu är det jag som går och lägger mig. blev ensam lämnad kvar då per ville dricka mera öl i stan och moa skall plugga satan imorgon. det passar dock bra, för jag tänkte dra till solna imorgon bitti. klockan 10.00 skall jag hänga på låset till denna megaloppis jag sett affischer om. kan bli grymt. god natt på er.


judith & judith.

förlåt, men jag måste bara göra detta. jag höll på att dö av skratt på bion igår när denna comhem-reklamen kom upp. ni har säkert redan sett den, men ni tål minsann att se den igen.


fire fire.

tydligen har det brunnit i fridhemsplan. pågrund utav detta tog det en timme och en kvart för mig att ta mig hem från odenplan. som tur är hade jag faktiskt bara druckit en öl, så kissnödigheten fick inga direkt förödande konsekvenser. nu blir det idol och folköl med moa och per för hela slanten. jag tänker inte skriva med, men ni vet vad jag menar.

well hell-o.

just det. i eftermiddag skall jag, strikt enligt budget, göra flertalet viktiga inköp. det skall bland annat köpas ansiktstvätt, tippex, face mist, tunn t-shirt och rakblad. ikväll skall det senare göras ett inköp jag sett fram emot. jag skall köpa en biobiljett till twilight - new moon. när jag googlade runt lite ändrades dock mina intressen av att se filmen. jag ser nu mest fram emot att få se lite nakna bringor. i och för sig har jag fått min beskärda del av naken bringa den senaste tiden, men det är en helt annan historia.


i'm gonna be a star.

inspiration. motivation och tips. tomas willtorp från tv4 föreläser om dokumentärer i alla dess former, och trots att jag bara sovit fyra timmar inatt sitter jag som på nålar och plitar flitigt ner allt som sägs. denna föreläsning är så viktig att jag till och med har en klasskamrat som ligger hemma i svininfluensan, med på länk via skype.

jag måste tipsa om "jag ska bli stjärna" som har premiär 1 december klocka 21.00 på tv4. vi har sett klipp från serien och den verkar riktigt bra. nu, kaffe kaffe kaffe.


dagen börjades med frukost på lennström & co vid st eriksplan. mys.

luxury when most wanted.

mycket just nu. mycket i skolan, mycket i livet och mycket runt omkring. därför passar det perfekt att vardagsmysa med malina med te och grey's anatomy. att det sedan blev ett besök på pontus och vidare till riche för ett glas champagne vart ju bara en fet bonus. nu väntar sängen, och viktig föreläsning imorgon. ciao.


my music, this week.

denna vecka inspireras vi av det faktum att vi skall se twilight - new moon på torsdag. hittade soundtracket på spotify, och tänker därför inte göra en egen lista denna vecka. detta soundtrack kommer spelas rätt mycket ändåså.

(som vanligt klickar ni på bilden för att lyssna på listan i spotify.)

schweineflu.


som jag vill trycka upp denna tischa för att slippa onda blickar och få hosta i fred på tunnelbanan.


feeling better.

jag pallrade mig till skolan. passade på att åka samtidigt som per, efter vår gemensamma frukost, och gör nu lite läxor/prov/vad man nu skall kalla det. i vilket fall som helst känner jag mig lite piggare, och så finns det som tur är saker som gör att ens morgon genast blir bättre. som metros "nyheter i korthet" med klockrena citat, eller fina sms för den delen.


between new sheets.

jag ska lägga mig nu. jisses, emelie i säng innan elva och i nästan nya lakan. det var faktiskt inte igår. mysigt skall det i vilket fall som helst bli. och imorgon skall jag och per äta frukost ihop för första gången. spännande.


"and as i lay me down tonight, i close my eyes, what a beautiful sight."

toxic playground.

det bästa med min utbildning är att vi måste kolla mycket på tv. det kan ibland bli lite för mycket, och det är lätt att missa bra program. därför sätter jag nu igång dokumentären "blybarnen" på svtplay.se. thank god for webb-tv. sedan är det minsann läggdags.

klicka på bilden för att titta på svtplay.se.

sicko againo.

yup. jag blev lite mer sjuk idag än jag var igår. lämnade därför skolan med tunga steg, och skall nu bosätta mig i soffan med ostbågar, mjölk och film. men först skall jag duscha och lyssna på en gammal favorit. som jag älskar att hitta gamla favoritlåtar, och favoritmän för den delen. we are scientist's sångare keith murray, jag säger inte mer än mmm. klicka på bilden för att lyssna på den gamla favoritlåten och titta på den gamla favoritmannen.


typ yo.

det har varit mycket yo nu. mest för att det är bra mycket smidigare då man både kan skicka mms och sms. men hela dagen har spenderats på pontus, med kattis och gänget. det hela avslutades med mastig trerätters middag och pontus nya vin. helt enkelt sweet. nu äts det twister i sumpan och imorgon tar vi tag i skolan igen. pepp, check!

my music, this week.

jag vet att det gått mer än en vecka, men det är fortfarande bara söndag imorgon. denna vecka har jag lyssnat sönder dessa låtar som alltså får bilda veckans playlist:

1. el tango de roxanne - josé feliciano, ewan mcgregor, jacek koman
2. falling away with you - muse
3. take me into your skin - trentemøller
4. dizzy - tommy roe
5. heartbroken thomas gold remix - t2 feat. jodie aysha


(som vanligt klickar ni på bilden för att lyssna på listan i spotify.)

not so very lively saturday night.

riktig brudkväll blev det igår. först goda drinkar med malina och anna, sedan vidare till east. efter några öl var vi fruktansvärt danssugna och pinnade bort till solidaritet. där dansades det satan till halv fyra. efter att ha sagt hejdå till tjejrna blev jag upplockad vid svampen för att hinna med ett snabbt besök på mcdonald's innan första bästa taxi fick köra oss hem till gubbängen.

denna dag har spenderats i bland annat sundbyberg där det har promenerats och ätits falafel.  nu skall den spenderas i soffan. det är premiär för robinson ikväll, och även om det hade varit kul att hänga på collage en stund så ska jag ju faktiskt upp kvart i sex imorgon för att jobba sista gången med kattis&company. nu, popcorn!


love is in the air.

jag dog. lillasyster är så fin. nu kan jag räkna ner dagarna till julafton, men allra mest till dagen då jag åker hem till kära familjen. så mycket kärlek i luften här och nu. härligt!


you've got mail.

skolan är slut. precis som dokumentärerna och popcornen. hämtade upp ett paket på posten. ett rosa med snören på. är det en hello kitty chokladkalender så dör jag.


1036072 kolla...

0-7509099228bdc79203b253b608f42c5c.png

 

kolla på dokumentär och käka popcorn på lektionstid. love to stay in school.

 


on my way to school.

en disig morgon på gärdet. med bergsprängning och fina kontraster.

1036072 att...

0-61bc255851700416622f62b83e40b230.png

 

att sova med öronproppar har resulterat i en god morgon. peace out.

 


yo.

kära läsare. äntligen har skaparen av yo.se gjort sitt, och sett till att jag fått ett yo-konto. se det som ett komplement till bloggen, speciellt ni som inte orkar läsa fler än två rader. yo!

klicka på bilden för att komma till min yo.

1036072 entrecote...

11185cbe1290a7b2f5a1484c4d2d93dd.png

 

entrecote på zula kök & bar med trevligt sällskap. gott!

 


1036072 körde...

10745481798143f74fd490dda0779709.png

 

körde på som fan på gymmet. för övrigt gillar jag tjejer som verkligen tar i så att svetten lackar, rock on! nu mot slussen, och vad det nu är som väntar...

 


1036072 dagens...

0-19bf385ec4bc47d36b5109ddf889598b.png

 

dagens fördel med att vara (söt och) tjej: utan att känna mig diskriminerad tackade jag glatt ja till att få tre clementiner och två bananer för 10 kronor bara för att jag "är en så söt tjej". tack, frukthandlaren på hötorget.

 


elisabet.

jag tänkte bara säga grattis till mig, och alla andra som heter elisabet. det är nämligen elisabet som har namnsdag idag.

it's a very good morning indeed.

jag tycker om att vakna med ett leende på läpparna. jag tycker om att vakna och veta att jag har en bra dag framför mig. idag är det skola, sedan hälsa på kattis-gänget på kontoret på otw, träning (eventuellt) och så förhoppningsvis en fortsatt trevlig kväll. denna morgon lyssnar jag på en oerhört fin playlist som jag fått av claudia. bland många fina låtar finns simon and garfunkels the 59th street bridge song. jag tycker om att vakna med fin musik i öronen.


masterpiece of bread.

jomenvisstvetni! vilket recept som helst (nästan) blir grymt bra om man bara lägger till saker man gillar, och tar bort sånt man ogillar. receptet på brödet hittade jag på hemmets journals hemsida, och det heter snabbakat soppbröd. det blev gott, och är enkelt att slänga ihop. det här behövs för 2 bröd:

4 dl snabbhavregryn
4 dl mjölk
2 msk matolja
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
solrosfrön
torkade aprikoser, hackade

gör så här: lägg havregrynen i en skål och häll över mjölk och matolja. blanda samman det med mjöl, bakpulver, salt och socker. rör ner mjölblandningen i grynen och knåda degen några minuter. forma två bröd och lägg bröden på bakpappersklädd plåt. pensla med mjölk och strö över havregryn. grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, i ca 20-25 minuter. låt bröden kallna på galler under duk.

enkelt, och så gott. jag struntade i persilja och vad det nu var, och hade som vanligt i aprikoser och solrosfrön istället. passar perfekt till "min" morotssoppa, och när man tittar på bonde söker fru.


baking bread.

yep. jag är så härligt impulsiv ibland. därför har jag slängt ihop lite bröd som nu bakas i ugnen. nytt, oprövat och till viss del modifierat recept. därför får ni receptet, med modifikationer, först när jag smakat på det. men förhoppningsvis blir någon lite friskare av mitt nybakade bröd och min dunder-morots-soppa imorgon kväll. under tiden brödet bakas diskar jag och lyssnar på thirsty merc. klicka denna gången på textraden, och inte bilden, för att lyssna på albumet på spotify.

"please don't say we're too busy to give each other the time and support we need
i know we gotta work our jobs and make some money to get by in this expensive world"



close to my skin. my ass.

just det. imorse bläddrade jag snabbt till sidan 16 i metro, med hopp om att få de ultimata tipsen på hur man håller sig varm i vinter med sin skinnjacka. jag blev sjukt bsviken när jag ser att moderedaktören kommer med tips i stil med "vira en halsduk runt halsen" och "ha en varm tröja under". no shit shirley, tänkte jag och kände mig oerhört snuvad på konfekten. var var den där übertunna med ack så superfunktionella specialtröja som jag hoppades på att hon skulle ha hittat? jaja, får se hur länge hennes 299-kronors halsband får hennes skin att inte bli knottrigt.


say my name.

school rocks. helt klart. även om alla blev tagna av dokumentären "heroin" och anders berggrens föreläsning, lättade lite vienettaglass upp stämningen. på vägen hem har regnet blött ner mitt hår och jag torkar det genom att rocka rundor till kitsuné maison compilation 2, med godingar som bloc party och jenny wilson i sköna remixar. i'm home alone då per besöker vår hemstad, och kan alltså dansa runt både halvklädd och sjungandes högt högt. lycka. nu skall här dock lagas mat. soppa. det är bra att äta när man är sjuk, har jag hört. (som vanligt måste ni klicka på bilden för att lyssna på det jag lyssnar på, i spotify.)



för allas trevnad vill jag även påpeka att jag har namnsdag imorgon. jag, lillasyster och så mamma faktiskt.

1036072 äta...

0-7befe972f3fd4a3ccdc382e0bb2970c8.png

 

äta vienettaglass och titta på dokumentär på lektionstid är oerhört trevligt.

 


1036072 hannah...

5e17e623e84b3dd740fcb640293f159f.png

 

hannah och vincent roffar åt sig av choklad och annat gott på den nya ica butiken bredvid skolan. blivand stammissar? svar ja.

 


hello friend.

en morgon som denna, då halsen värker och sömnen varit ottillräcklig, är jag glad att jag har mina två nya vänner. säg hej till pressobryggaren och ekologiska havregryn med quinoa. pallra sig till skolan bör man, annars.


pressobryggare från tiger malmö, 40 kronor. havregryn från coop forum gubbängen, 18,90 kronor.

1036072 på...

5831f8df7405e1514e0feeb1aa29e32f.png

 

på tunnelbanan mot gubbängen. killen med röda hörlurar spelar darude-sandstorm på högsta volym, och kvinnan bredvid mig sitter och viskar till sig själv "jag mår så dåligt, åh herre gud, jag mår så dåligt". spännande.

 


1036072 påväg...

0-4d052940b8ee2b2cd4d43f7593708ed3.png

 

påväg hem från claudia och johan. det bästa med kvällen, förutom desperate, var att jag fått äran att förvara och bruka denna söta lampa tills dess att de behöver den. grymt, tycker jag, att kunna låna saker av varandra sådär.

 


sicko.

suck. jag blev sjuk. inte för att mitt middagssällskap var försenat igår och jag därför gick hungrig en halvtimme för länge, utan för att det varit mycket nu. kroppen säger sitt och jag hostar slem. nice. när man är sjuk och hemma från skolan tycker jag att det är mer än okej att slänga ihop några krabbeluror och äta dem med blåbär och hallon. nu blir det serietittande och filtmys.


blanda 1 ägg, 3/4 dl mjölk, 2,5 dl mjöl, 3/4 dl socker, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker. stek små plättar i smör och vänd i socker. mums.

dinner's very, very ready.

nej minsann. nu får min middagsgäst se till att komma. allt är färdigt, väntar på att bli upplagt och jag är vrålhungrig. husmoderlig, och fattig, som jag är serveras det korv stroganoff. efter det blir det dokumentärtittande, "mamma till en mördare" visas på tv4. innan dess håller jason mraz mig sällskap. nya liveskivan håller inte riktigt måttet, så jag håller mig till "tonight, not again".


1036072 skoldagen...

7da7d11ab4c516bc9919894cd83a44d6.png

 

skoldagen avslutas lämpligt nog med lite öl och chips. egentligen inte så sugen efter helgens bravader, men ger efter för mysfaktorn som infinner sig.

 


dagens youtubeklipp:

antagligen det roligaste klipp jag sett på länge. ett gott skratt förlänger visst livet med.


oatmeal, nice meal.

mums vilken mysig frukost. havregrynsgröt (det är förrvånansvärt vad positiva förknippanden kan göra för matvanorna), apelsin och kaffe. nu snackar vi heldag i skolan, och så lite måndagspub på det. jag är dock lite krasslig i halsen, och funderar på att gå hem och vila istället för att dricka öl.



marry me once.

jag skrattade lite när jag hittade denna fantastiska annons på blocket. tur att tjejen förtydligar att brudklänningen bara är använd en gång. hade den varit använd två-tre gånger kanske risken att den är jinxad ganska stor, eller?


cure me.

har totalt fastnat i ett the cure-koma. borde trilla i säng, men sitter hellre som ett fån framför datorn med "lullaby" i öronen. dessutom finns det ju så mycket fint att titta på på internet. bland annat hänger jag på dontpaniconline.com och saknar london och de bruna kuverten med de fina postersen i. sakna primark och pints. sakna yum yum's och metro. oh well, saker och ting är ju faktiskt bra här i stockholm just nu. men ändå, om någon kunde skicka ett såntdär kuvert till mig lite då och då.


food for a princess.

inte nog med att jag sover som en prinsessa, avslutas denna fantastiska helg med fläskkarré, potatiskroketter, haricot verts och hemlagat ört- och vitlökssmör. oerhört gott blev det.


snapshots.

söndag kväll, lugn kväll. har haft en fullspäckad helg, och ser fram emot att somna tidigt. bilderna som inte kommit upp från fredagens inflyttningsfest, och gårdagens inspelning/födelsedagsfest/technofest kommer här.

bäst att akta sig för mannen med kniv.

glatt gäng i nya lägenheten. kul att så många kom!

en utav inflyttningspresenterna.

smakade rent ut sagt förjävligt.


lördag: grovt arrangerad bild.

godaste kladdkakan serverade 25-åringen för sin födelsedag i grottan.

hyffsat spontant besök på marie levau. dj leoni öste på bra.


1036072 riktigt...

789e6443e623c21fb02365cc307ff22e.png

 

riktigt mysig söndagsfika hos johan och claudia med kaffe och chokladtårta från vetekatten.

 


1036072 söndagsfrukost...

-bbdbe59333cc3f80e231065ab47c479.png

 

söndagsfrukost som alla frukostar borde vara. nu till fredhäll för mys med claudia och johan.

 


1036072 17-manna...

0-67b67e390cb9349f12750e4e9df9abae.png

 

17-manna bandet avslutar kvällens fest på nalen. grymt rolig kväll med många nya sätt att se på livet.

 


moviestar.

sådär gott folk. baksmällan är återställd, och jag drar till nalen för att göra mitt första fotojobb. skall filma en konsert/workshop grej, vilket skall bli förbannat kul. sen blir det eventuellt lite utgång på det. laters!

fill me up.

bara lite bakis. därför funkar bakisfrukost med ciabatta, kaffe, juice och melon hur bra som helst.


nackered.

over and out. tack för ikväll. jag gillar er. the party's over, and so am i. tack alla för en grym kväll/natt.


1036072 bästa...

0-69f07d005c87a30ad4ca9ba051014ca8.png

 

bästa inflyttningsfesten ever! inte bara på grund utav alkoholintag, här har fantastiska människor blandats i en underbar mix.

 


1036072 bra...

0-7ce39e6ff9c0b0f72fd17d2dfb80bc34.png

 

bra start på festen. massor med fina presenter, och en fantastisk blandning av människor. grymt!

 


1036072 på...

0493f5fdac44fc3747b2a018565c6756.png

 

på tunnelbanan med kamera, stativ och väska inför morgondagens fotojobb. kul att kicka igång festen med eftersvettningar!

 


party at our place.

nu skall jag springa till skolan, och beta av skoldagen illa kvickt. ikväll är det fest för hela slanten!

obs! bilden är tagen från ett annat festligt tillfälle.

stupidphoto.

suck. jag upptäckte att ett helt album försvunnit från facebook. sådär kul. har därför suttit och lagt över de bilder jag trodde försvunnit i en ny mapp. vi snackar massor med bilder att gå igenom. hittar precis då jag är klar rätt mapp i iphoto. en timmes arbete helt i onödan. tack som fan. nu är iallafall bilderna snart uppe igen, och då ska jag minsann gå till sängs. får bli till att sova på höger sida. utan att bli pucklad på i sömnen, skall bli ganska skönt.

dagens skönaste bild: hittade denna bild i mitt sökande. det blir inte sämre än såhär: med taskig hållning och dubbelhaka bloggar jag en skön sommardag.


still aching and sore.

jo minsann jag har fortfarande lite ont i armen. inte så att jag måste ligga stilla i en säng, utan snarare på den nivån där folk i min omgivning helt enkelt får stå ut med att jag suckar och ojar mig lite då och då. ikväll vankas det köttfärssås medan per skruvar upp lampan i hallen. jag slipper dammsuga och torka golven, för det gör han imorgon. ser verkligen fram emot att se hur många det blir som kommer imorgon, egentligen. nu, hacka lök.

aching and sore.

mörbultad. när jag vaknade i morde kändes det som att någon hoppat på min vänstra överarm med dubbskor. utan tvekan är det skönt att ha det överstökat, men satan vad jag sovit dåligt inatt. men det kan ju i och för sig bero på annat också. i vilket fall som helst är jag i skolan redan nu, och fixar lite till med läxan. detta kan bli en god vana känner jag. att komma tidigare till skolan alltså.

time for bed.

jag har inte dött. jag går inte baklänges, och känner bara en väligt, väldigt svag smärta i armen. vågar dock inte säga för mycket än, med tanke på att vi tog vaccinet typ halv tio. förhoppningsvis somnar man gott och vaknar utan illamående imorgon. sleep well.

1036072 vaccinerad och klar. gjord

0-2517599705c851db520dbbe907eb76bf.png

 

vaccinerad och klar. gjorde bara lite ont. skall dock vänta här en halvtimme innan vi får åka hem, så att vi inte dör.

 


oink oink.

sådär ja! då var läxan gjord, och jag skall bege mig mot boulehallen. efter det skall jag, hör och häpna, vaccinera mig mot svininfluensan. lite risky business med tanke på helgens fest, men what the heck. kan även låta som risky business att vaccinera sig klockan nio en onsdagskväll, men det kan jag lova er att det inte är. eller ja, jag kan lova mama det. i vilket fall som helst har jag klätt mig i mina favoriter: blå jeansbyxor från vila, ärvd stickad tröja, grå tjockstrumppr, gummiboots och varma kappan. off we go!



london baby.

oj vad tiden går fort. det är verkligen dags för veckans playlist. denna vecka är det mycket på gång, men veckans playlist får inspireras av min tid i london. detta då min fina emma drar med sin kära anders till london för att fira hans födelsedag. klicka på bilden för att lyssna på veckans playlist i spotify.

1. snow partol - grazed knees
2. kasabian - l.s.f
3. primal scream - country girl
4. hard-fi - hard to beat
5. babyshambles - killamangiro



paper cuts.

hemma från skolan. fick ett gäng ärenden uträttade, och sitter nu med skoluppgiften. ikväll blir det eventuellt snabb visit på boulehallen på söder, och sedan filmkväll. passar på att ta det lugnt med det mesta nu innan helgens festligheter. fler och fler verkar vilja droppa in på fredag, och det ser både jag och per fram emot! en lapp är uppsatt i trappuppgången, för att förvarna grannar om inflyttningsfesten. redig är man...

för övrigt bjöd metro och metro.se på både pinsamt oroväckande och läskigt oroväckande artiklar. bland annat skämmer laholms kommun ut sig genom att köpa hattar för 300 kronor styck. dessutom kan man enligt ett forskarteam vid wake forest baptist medical center i north carolina snart hjälpa män att skräddarsy sin penis. jag får genast massor med bilder framför ögonen...

klicka på bilderna för att komma till artiklarna. bilderna är såklart lånade från metro.


1036072 vilken...

1232e5a66829481f2cc359e70a9f8be1.png

 

vilken lycka. eftermiddagen skall ägnas åt en uppgift vi blivit tilldelad. detta kan jämföras med ledighet. precis vad jag behövde, nu skall det handlas snacks på lidl!

 


1036072 bakisfrukost...

0-3920d475e4bb8709ed69c05018aba6cf.png

 

bakisfrukost i skolan. hur gott som helst även om man inte är bakis!

 


5.

kom precis hem från branschfesten "5", en fest för folk som jobbar på tv. det är mycket folk som jobbar på tv, så imperiet var packat. lite för packat för min smak, som var nykter. därför gav jag upp ganska tidigt, och överlät kontaktjagandet till mina klasskamrater. suck. å andra sidan kommer jag att vara piggast och minst bakis klockan 09.30 imorgon. träningen gick för övrigt skitbra.

min lilla "5" badge fick minsann sitta i byxlinningen.

1036072 operation...

02c0f9dedd75efcdd49f5c629a270ff4.png

 

operation "laga emelies väska". Det är tur att man har händiga killar i klassen när träningsväskan går sönder och man inte orkar laga den själv.

 


1036072 micke...

5848cc21b3a11911afaf1501e698d276.png

 

micke i klassen har fyllt år och bjuder på bullar. tillsammans med snabbkaffe-latte blir det en riktigt mysig eftermiddagsfika!

 


powernap.

tänk om det fanns ett sätt att hålla energin uppe för att sitta och lyssna på en föreläsare i sex timmar utan att ögonen går i kors. jag kan verkligen inte fokusera, trots att jag sovit bra, ätit bra och duckit kaffe. jag skäms, för jag tycker verkligen att det är intressant egentligen. jag testar en powernap och ser om det funkar. en halvtimme kvar av lunchen.

dagens måste: jag måste verkligen komma igång med träningen idag, annars kommer det bara dra ut på tiden och aldrig bli av. jag sprang till tunnelbanan, och spottade nästan blod när jag kom fram. pinsamt. dessutom ser inte mina axlar ut som de gjorde för fyra månader sedan...

goodnight sweethearts.

tvätten är tvättad, nästan alla bananlådor nedbrutna och kastade, papper och fakturor sorterade och emelie ganska trött. jag bojkottade torktumlaren totalt, och kommer nu inte att lukta fotsvett på överkroppen. imorgon kommer jag dock förhoppningsvis lukta svett lite varstans, jag skall nämligen köra första träningspasset för första gången på typ tre månader. förhoppningsvis, dock. inget är helt säkert, med tanke på att det imorgon bjuds på heldag föreläsning, dokumentärmöte och så branschfest på imperiet på det. whop whop, kanske dags att sova då.

dagens sweethearts: det finns just nu väldigt många fina människor i mitt liv. vissa känner mig som sin egen bakficka, andra har jag precis fått glädjen att lära känna. sen finns det vissa som det kändes som att jag kände, men tydligen inte kände alls. dessutom finns det vissa som känns lite extra mysiga. i vilket fall som helst känns det väldigt bra just nu.

söker man på sweethearts på google bilder kommer denna fantastiska bild upp.

stink you very much.

jag är lite upprörd. gick ner i tvättstugan för att slänga i ytterligare en maskin. ser att det ligger ett par gympaskor i torktumlaren. öppnar luckan. svettlukten slår mot mitt ansikte som en unken handduk, och svettlukten lägger sig tung i hela tvättstugan. "tack som fan", tänkte jag, och suckade när jag kom på att min jacka måste torkas i den där svettlukten. gross.


these boots might be made for walking.

alltså, jag vet inte varför, men dessa boots känns som ett par riktiga emelie skor. jag vill så gärna ha dem. men inte ens 449,50 kronor är rea nog på la redoute för att jag skall lätta på plånboken. lite välgörenhet hade passat rätt bra här.

edit: jag vet affe, det är liksom därför det suger extra mycket att inte ha råd... hör av dig om du vill låna tröjan någon dag förresten, hehe...


klicka på bilden för att spana in dem närmre.


dagens filmtips:

förresten så såg jag "ray" igår, men jamie foxx. grymt bra film som blandar bra foto, fantastiskt skådespeleri och underbar musik. kan verkligen rekommenderas.


ambitious.

känner mig ganska nöjd. kom till skolan för typ en kvart sen, en timme tidigare än nödvändigt alltså, och sitter nu här både först och helt ensam. gör en gigantisk utvärdering av utbildningen på internet, och är ganska nöjd med att slippa göra den ikväll. jag är så ambitiös. denna veckan kör vi igång ett journalistikblock, och jag är sjukt peppad. kommer blir en fullspäckad vecka dock. men det gillar vi!

dagens bullhit: jag åt havregrynsgröt till frukost. alla menar på att man blir så mätt av det. bullshit, säger jag. det har gått en timme, och jag är redan hungrig.


1036072 varannan...

4dd2c1998dd8f06e53cceb56023ba6be.png

 

varannan söndag gör jag det. äter mc donald's mat. till min stora glädje har de visst börjat servera lökringar. så det fick det bli, för det var minsann precis vad jag behövde!

 


1036072 uppe...

3e641c66ab646378d73425fb46c59d0d.png

 

uppe med tuppen, eller rättare sagt skatorna. det är dom och jag som hänger i gubbängen denna beckmörka morgon.

 


red eye reduction.

80 bilder. det är inte klokt vad man fotar. men så händer det också mycket som jag vill dela med mig av. därför redigerar jag bilder och lägger upp dem på facebook. det tar väldigt lång tid. efter publicering blir det sängen för min del. upp tidigt för att jobba med kattis&company imon. pepp pepp.

dagens mat
: det blev korv stroganoff för mig och per. riktig gemensam lördagsmiddag för första gången!


wake up.

vilken kväll. eller rättare sagt, vilken heldag. man borde räknat ut att börja festar vid 15.00 skulle resultera i knasigheter. nu vart det inte så farligt, men det är rätt segt att komma hem väldigt sent. mellanfesten och kilroy var riktigt bra, och stjärne fick pluspoäng för att han mixade in lite phoenix. nu är jag dock död, har precis vaknat, och måste åka till stan för att lämna tillbaka ett par skor. orka.

1036072 fredrik stjärne totallever

424c68ed42fe773890c50e6b6e9c7cec.png

 

fredrik stjärne totalleverar på cocktailbaren på collage. första frågan är om jag vill ha en mojito. jag svarar ja. ölsinnet får göra sitt senare.

 


1036072 kilroy levererar på debase

0-27d7aad56de7823dce3802fa789f667c.png

 

kilroy levererar på debaser slussen.

 


party party.

efter lite champagne och öl i skolan, mellanfestar vi nu i gubbängen med gamla och nyfunna vänner. senare blir det kilroy på debaser slussen, och eventuellt en snabb visit på cocktailbaren på collage.


klockan är tre, screeninge

0-6c78f7d5fac76dff4bbd21cf872631cc.png

 

klockan är tre, screeningen är klar och champagnen är uppkorkad. stay in school.

 


pepparkaksmys i skolan.

010a9f293e01d9238daf5a8c25af2a6c.png

 

pepparkaksmys i skolan. i eftermiddag firar vi med champagne!

 


rough start.

morgonen började rätt dåligt. jag vaknade försent. ja, jag försov mig lite. sen fortsatte det med att jag tittade mig i spegeln och kände mig ful. ni vet sådär ful så att man bara vill lägga sig under täcket igen och inte visa sig för någon. som om inte det vore nog hade jag inte lust att ha på mig några kläder. alltså, jag ville inte gå naken, men alla mina kläder kändes fula. sen på tunnelbanan fick jag stå upp halva vägen. suck. som tur är kändes det lite bättre när jag väl kom till skolan, och nu bjuder vår lärare på pepparkakor. kan bli en bar dag ändå.

hit the sack.

med visst självförtroende går jag till sängs med intentionen att infinna mig på skolan klockan 08.12 sharp imorgon. vi får väl se, men det är ju tanken som räknas. har jag hört. i vilket fall som helst börjar gästerna tacka ja till sin inbjudan till min och pers inflyttningsfest. skall bli hemskt kul. det skall även bli hemskt kul att gå och se kilroy på debaser slussen imorgon. jag skall dock hålla mig i skinnet vad gäller öl. ölsinnet har inte riktigt varit vid fullt bruk på det senaste.

regn och storm utanför mitt fönster. som jag vill ha liten här hos mig att mysa med.

disco music.

hemma. hemma hos per. jag har lagat mat och fixat med inbjudningen till vår inflyttingsfest. nu är det dags att diska upp. jag ber per sätta igång någon poppig eller rockig musik. ja, disk-musik helt enkelt. vi kommer fram till att disk-musik lätt kan förväxlas med disco-musik. därför kickar per igång lasse holms canneloni macaroni.


think twice.

när jag såg denna buss blev jag nästan rörd. rörd av tanken att ingen har berättat för killarna som spelar i svänzons att deras bandnamn verkligen inte är okej. inte ens en liten liten hint, kan de ha fått.

edit: nej, det är inte ett skämt. killarna deltar i dansbandskampen.



rise and shine.

så var man på det igen. fem timmars sömn, och jag vaknade kvart i sju, av mig själv, och kunde inte somna om. ganska tacksamt när man har massor med morgonbestyr att stå i. som att skriva farsdag-kort till exempel. nu är iallafall jag på tunnelbanan, redo att visa upp vårt mästerverk. vi snackar "yrkesreportage scripta" med klippor som lena larsson och nicki martin framför kameran. om ingen gör vågen efter tomas super-avancerade titeltext är det jag som aldrig mer bakar kakor till klassen.

dagens hjärndöd: när jag försökte somna igår, hade jag en låt på hjärnan. en låt som spelats upp gång på gång på gång de senaste veckorna. låten är "i'm coming out" med diana ross. tog säkert tjugo minuter innan jag lyckades få ur den ur huvudet såpass att jag kunde somna...


really really late night.

det blev ingen skumpa. jag och kristin blev 97% färdiga prick 00.00. då tyckte vi det var dags att stänga ner för dagen, för att hinna med sista tunnelbanan hem. en sak är säker; man skall aldrig skjuta upp saker. iallafall inte till sista stund. jaja, nog tjatat om redigering. jag är snortrött, och måste sova för att orka upp klockan 07.00 imorgon. pepp pepp!

dagens payback: det är tydligen inte så populärt att man går ur svenska kyrkan. när jag öppnade kuvertet med bekräftelsen i, skar jag mig så djupt att jag var tvungen att sätta handen för munnen för att inte skrika: "aaaah, papercut!" rakt ut och därmed väcka per.

pizzaaaaaaahhhh.

jag och kristin åt en varsin pizza. vi blev mätta, eller som kristin uttryckte det: "jag blev med barn." nu fortsätter vi med redigering. pepp pepp pepp.


late night.

är fortfarande i skolan, och redigerar. och svär, och redigerar. och klipper, trimmar och äter morötter. nu är det dock dags för pizza. jag och kristin måste få mat i våra magar för att få färdigt reportaget. men bra kommer det bli, helt klart. eller färdigt iallafall.


kick it.

tidig morgon. inte tidigare än vanligt kanske, men med tanke på att det kommer att bli en lång dag är det verkligen en tidig morgon. påväg till tunnelbanan rasslade mina skor i löven på trottoaren. jag ville så gärna tjoa till lite, och sparka dem all världens väg. men jag höll mig i skinnet. imorgon, kanske jag gör det. om de ligger kvar.

dagens glöm ej: imorse kom det upp en påminnelse i min mobil. det stod: "obs! glöm nu inte macka, banan, malåda, posta brev och skumpa." det är en ganska bra påminnelse att vakna till tycker jag.



you want it all? go desperate.

jag och linn kom fram till att desperate housewives måste vara den perfekta serien. inte nog med att man får sig några skratt, bjuder den på moraliska dilemman, spänning och intriger. det var helt klart ett bra avsnitt, och jag ville egentligen ladda ner nästa avsnitt så fort jag kom hem. men istället skriver jag grattis-kort, betalar räkningar och lyssnar på champions league på danska. per gillar fotboll. så mycket att han kollar på höjdpunkterna från kvällens matcher på en dansk kanal på datorn.

riktigt...

67eb87b1da2ede47c9e468a10368bd05.png

 

riktigt mysig tisdagkväll hos linn. hon har köpt vindruvor, brieost och smågodis. så nöjd!

 


hurry up.

stress stress stress. även om delar av eftermiddagen gick åt till att äta muffins, dricka kaffe och snacka om nät-dating, blev det mycket gjort i redigeringen. tycker jag iallafall. vid fem gav vi dock upp, och begav oss mot våra hem. nu äter jag upp lite oxpytt (som jag desvärre inte har gjort själv, tvi tvi) och skall senare bege mig mot trollbäcken. ikväll blir det som jag hoppats desperate housewives, vin, kex, ost, lite godis och en massa linn.


väldigt gott faktiskt. i veckan är det jag som gör min egen pytt!

to much sleep.

jo, alltså det kan vara så att jag försnoozade mig lite imorse. en timme, för att vara exakt. men men, nu sitter jag vid redigeringen och väntar på att kristin skall komma. hon har försovit sig. vi är en ganska trött duo, hon och jag. därför har jag införskaffat bananer, morötter och muffins. trötta människor behöver energi. sen fyller vår gruppmedlem micke år idag, därav "och muffins".

dagens planer för kvällen: jag hoppas på middag och vin med linn i trollbäcken. desperate housewives och lite smågodis. det hade varit grejer det!

ullared. say no more.

jag vet inte vad jag ska säga. jag är helt stum. tittar på "ullared" på kanal5play, och undrar vad tusan det är med folk. är det verkligen detta vi vill kolla på? är det produktioner som denna jag skall jobba på i framtiden? menar vi allvar, verkligen??


my music, this week.

det kommer bli en hektisk vecka. det kommer bli många timmar framför datorn. veckans playlist kommer bli min nya grej. jag vet vad jag ska lyssna på, vad ska du lyssna på?

1. sondre lerche - easy to persuade (för det är precis vad jag är)
2. vampire weekend - cape cod kwassa kwassa
(för att man får leta efter skönare beat)
3. muse - time is running out
(för att vi börjar få lite bråttom)
4. the verve - the drug's dont work
(ifall vi får för oss att redigera lite längre, lite senare)
5. faultline - your love means everything part 2
(för att den är bra)



dagens read-ear: jag har pratat i telefon, konstant, i två timmar nu. med fyra olika personer. jag måste börja träffa folk.

don't play with your food.

mat mat mat. äntligen ligger spaghettin och köttfärssåsen i magen. det är verkligen helt fantastiskt att komma hem och hitta två portioner i frysen. koka pasta, och vips har jag middag till idag, och matlåda till imorgon. just nu lyssnar jag till sondre lerche's ljuva stämma. hans nya album ligger på spotify, och kan få vilken dålig min som helst att vändas upp-och-ned.


starving.

vrålhungrig. skoldagen började med prov. efter provet insåg jag att jag glömt ta med mig frukt. en timme efter lunch börjar magen kurra. den kurrar genom hela redigeringen. jag och kristin kämpar fram till kvart över fem. sätter mig på tunnelbanan. då börjas det...

en tjej bredvid mig frågar sin kompis en dum fråga. "gissa vad jag ska äta till middag?" kompisen vet såklart inte vad hon skall äta till middag, så tjejen berättar. "jo, jag har köpt hem fläskfilé och så..." början hon. sedan fortsätter det med kräftsoppa till förätt, hon snackar potatisgratäng och bernaisesås. hon snackar kaffe och kladdkaka. jag dör en långsam död. vågar nog till och med erkänna att jag dreglade lite. det borde vara förbjudet att, om inte äta så iallafall prata om, god mat. iallafall en måndag.

hungern mättas nu för stunden med yoghurt. jag tänker inte dö vrålhungrig, med pastan kokandes på spisen. det vore alltför ironiskt.

thank god it's monday.

illbaka i skolan, tillbaka i verkligheten. måndagen börjar med att vår lärare annonserar lågmält att han förberett ett litet prov men att det inte är "något att oroa sig för". kanske inte för någon som inte gått upp tio över fem imorse...

taste even better.

söndagen toppades med eftermiddagsvåfflor och så flygande jacob till kvällsmat. nu somnar jag i ett totalt matkoma.


taste good.

detta har varit en helg med massor med god mat och sötsaker. i helsingborg har det öppnat ett ställe som heter pistachia. där kan man köpa allt möjligt, men godast är nötterna och glassen. det är som att dö och komma till himmelriket. på kvällen åts det trerätters på le cardinal. det serverades bland annat löjrom och créme brulé. helt makalöst gott. vi åt så mycket att vi mådde illa och fick åka hem. inte nog med det vankas det nu våfflor i köket. och så flygande jacob till middag. jag har med största sannolikhet gått upp de kilon jag tappade förra helgen då jag var så bakis att jag inte fick i mig annat än yoghurt och banan. kontrasternas helger, dethär.



RSS 2.0