dagens recept:
jag blev så nöjd med min köttfärssås, att jag tänkte skriva ner hur jag gjorde. inte minst för min skull. att det dessutom blev hela sex portioner, alltså fem till lunchlåda, gjorde inte saken sämre!
låt allt puttra, och tillsätt chilisauce, tomatpure och lagom mängd vatten (gärna spaghettivatten). jag gillar sås, så jag tillsätter ganska mycket vatten. hacka en köttbuljongstärning, och låt den lösas upp i köttfärssåsen. krydda med salt, peppar, basilika och eventuellt soya. låt puttra ganska länge, för att ge alla grönsaker och köttfärsen ordentligt med smak. et voilá, done and done!
♣ ♣ ♣ ♣
emelie bodil elisabets köttfärssås
hela grejen med min köttfärssås är att jag har i mycket grönsaker. vi snackar sex champinjoner, två morötter, en stor lök och en paprika. först steker jag cirka 400 gram köttfärs. sedan steker jag hackad lök och morötter, men inte tillsammans med köttfärsen! när lök och morötter fått färg, her jag i paprikan och champinjonerna. när allt blivit lite mjukt, häller jag tillbaka köttfärsen, och tillsätter 400 gram krossade tomater.låt allt puttra, och tillsätt chilisauce, tomatpure och lagom mängd vatten (gärna spaghettivatten). jag gillar sås, så jag tillsätter ganska mycket vatten. hacka en köttbuljongstärning, och låt den lösas upp i köttfärssåsen. krydda med salt, peppar, basilika och eventuellt soya. låt puttra ganska länge, för att ge alla grönsaker och köttfärsen ordentligt med smak. et voilá, done and done!
comments
Trackback