diggiloo båstad 2009.

ica maxi mellbystrand bjöd sina anställda +1 på biljetterna. sweet!

brolle var på g.
han den där kevin var fakstiskt inte så bra...
mojje å andra sidan var seriöst grym!
jessica andersson var fagrast av alla!
det regnade lite... och sen liste till... sen öste det ner!
men sara löfgren sjöng för kung och fosterland iallafall.
hela gänget tackar en fullsatt center court.

avslutningsnummret: allt ljus på mig.

förutom ovan nämnda artister var såklart lasse holm där. ola, arja saijonmaa, thomas pettersson och niklas strömstedt. men ingen linda bentzing. magnus johansson är bäst på trumpet. så det så!

dagens underhållning:

det är dags för diggiloo! lillasyster, hennes pojkvän och jag åker mot båstad om en kvart. ska bli skitkul! tyvärr kunde inte glûsner följa med detta året, men vi får försöka ha skoj ändå... jag ser mest fram emot ola. som jag ska sjunga med till "feelgood". wo-ho!

regn i helsingborg.

det regnar i helsingborg... det är lite tråkigt. något som inte var tråkigt var att träffa en söt liten bebis igår. hon är ett riktigt litet mirakelbarn, och jag kunde knappt förstå att hon satt där i mitt knä, på riktigt! lika roligt var det att träffa hennes mor, och jenny. vi åt middag på debaser i malmö. utan bebisen, dock. det pratades mycket om gamla jobbet och vad som händer där...

efter malmö körde jag till helsingborg. det blev en öl på balkongen med bonnie. och en massa snack. nu skall hon och jag plocka upp det mest omständiga ex jag har, och åka till väla. för att fika. orka fika utomhus i stan. tänkte vi.

dagens planer för kvällen: ikväll är det dags för diggiloo i båstad med hela ica maxi mellbystrand. hoppas regnet håller sig på denna sidan åsen!

mot malmö.

sådär. nu har jag packat övernattningsväskan och skall bege mig ner mot malmö. efter att ha träffat jenny, eva och lilla ellie, bär det av mot helsingborg. där skall jag och bonnie äntligen ses, och dela säng. mysigt värre! så detta blir antagligen enda inlägget idag. laters!

dagens mest nöjda: jag tycker om mitt hår så mycket. det är jättelångt. och jättefint. så helnöjd, är vad jag är!

dagens status:

  • ont i benen.
  • trött i huvudet.
  • glad för att jag ska till malmö imorgon.
  • glad för att jag ska till helsingborg efter det.
  • lättad över att jag kommit fram till att jag struntar i morgondagens morgon promenad.
  • myser med julia och so you think you can dance.
  • gillar lättöl.

dagens gnäll:

jag gnäller ibland, det måste jag erkänna. det gör vi nog alla, faktiskt. ibland har man ont någonstans, killen gjort slut eller så har det hänt något som gör att man bara är allmänt nere. men då pratar man med sina kompisar eller släkten om det. möjligtvis med en kollega om man har den relationen.

kvinnan på mitt jobb idag, som högt och tydligt i omklädningsrummet talade med sin dotter på telefon, fattar inte det. istället basonerar hon ut hur arg hon är på sin son, som blivit tagen av polisen både drogpåverkad och för droginnehav. därför skall han nu inte få det där halsbandet för 1000 kronor som hon köpt på rhodos (eller vilken gerkisk ö det nu var) till hans 18-års dag. istället skall han få ett värdebevis på 200 kronor till sin mobiltelefon. för det är vad han är värd i hennes ögon just nu.

jag kunde verkligen inte bry mig mindre. mycket för att samma kvinna jämt berättar saker för hela personalstyrkan, som ingen egentligen vill veta. ännu mindre bryr jag mig, för att samma kvinna är någon utav de mest otrevliga kvinnor jag träffat. frågan är om kvinnan kanske inte har någon kompis att gnälla hos. kanske borde ge henne tipset att skaffa en blogg, funkar ju jättebra att gnälla hos sina läsare...

paus.

jag tar en liten paus, idag igen, mellan jobben. lillasyster hade fixat middag till min hemkomst, och så bjöd hon på glass efteråt. hon är gullig hon. på ica har det som vanligt varit mycket folk, och det tackar vi det fina vädret för. hoppas det håller i sig, så att vi får mycket folk på strand 12 också. nu kallar diverse ärenden, sen återkommer jag ikväll.

dagens mest tacky: en norrman som handlade av mig hade en svart skjorta med eldflammor på sig. inte nog med det var den uppknäppt, och blottade hans totalt hårlösa bringa och mage. det vände sig i magen, och jag ångar att jag tittat. han måste nämligen sett att jag gjort det, för han flinade lite och såg till att skjortan öppnade sig ytterligare för beskådning. om jag ändå bara hade haft mage att säga som det var...

trött.

yepp, det är precis vad jag är. och seg. trött och seg. så det blir ett mycket kort inlägg innan jobb. kör dubbla pass idag också, härligt! hoppas ni andra skall göra något jätteroligt och delar med er av det till mig, så att jag kan glädjas över det!

dagens saknad: jag saknar stockholm.

dagens treat:

fy helskotta vad trött jag är i benen. en helt fullsmockad kväll på strand 12. men inte på ett negativt sätt, utan verkligen positivt! denna veckan är det fullt ös varje kväll, så kom ner och njut av stämningen!

nu ska jag, lillasyster och julie kolla desperate och njuta av våra glassar. så värda detta... iallafall jag och julia, lillasyster åt ju bara där...

dagens mest morgonpigga:

god morgon på er! solen lyser inte, men det var varmt i luften när jag klockan åtta gav mig up på spåret på hökafältet. först tog jag en rask promenad på 2,5 kilometer, och sedan sprang jag lika långt. så förbannat skönt. var hemma igen till nio, och nu hinner jag äta frukost i lugn och ro innan det är dags för jobb. frukost bestående av svart kaffe, två mackor med danskt rågbröd och vattenmelon, det är grejer det!

dagens mest kortfattade:

ibland vill man veta mer om vad som kommer visas på tv. så man trycker på info, för att få fram epgn. huset vid sjön verkar vara en toppenfilm!

dagens minst märkvärdiga:

jag fattar ingenting. visst, jag bloggar mycket för att det är kul, och för att mina vänner ska kunna ha koll på mig (mm, jo men visst vet ni, jag har så många vänner..) men inte kan jag sticka under stolen med att det hade varit roligt med lite fler läsare. frågan är bara hur man gör.

jag tycker att jag är ganska rolig. jag tycker att jag, ibland, skriver ganska intressanta saker. jag tycker att mitt skrivsätt är ganska tilltalande. jag tycker att jag har ganska bra smak, tar fina bilder och kommer med bra tips då och då. men inte genererar det en crowd värd att hurra över (även om jag som bloggare nu måste tillägga att jag elskar minna kära lesare, *fniss*, såklart) hur kan då denna killen fixa två tusen läsare om dagen?! klicka på bilden, läs lite, och förklara för mig vad som gör honom mer intressant än jag.


jag är inte avis, bara totalt oinförstådd med vad jag fattas.

move your ass.

hemma från jobbet. trodde att jag slutade klockan sex, men jag slutade visst redan fyra! uppskattat. för nu ska jag minsann ut och springa en sväng. såg mina lår i en stor spegel härom dagen som avslöjade att det var dags att "röra på fläsket".

dagens vill: jag hörde denna låt på radion på vägen hem och kom fram till att jag måste till måndagsklubben imorgon! någon som är på? jag kör!


dagens argaste:

när jag läste artikeln om den cp-skadade kvinnan som utsattes för en blottare på ett sjukhus, blev jag så arg att jag tror att det pyste rök ur öronen. fruktansvärt! läs artikeln här.

dagens tillbaka till 90-talet:

jag och lillasyster lyxar till det med räkor och vitt vin. och så desperate housewives såklart. mysigt värre.

dagens bekräftelse, och dagens sämsta skämt:

härom dagen hade jag två danska kunder i min kassa. de tittade på hur varorna samlades uppe på bandet, för att sedan åka ner när jag tryckte på knappen och den ena pinnen till ena sidan av bandet åkte upp. de utbrast båda "vilken bra uppfinning! sånna skulle de ha i danmark med!" jag höll med, och sa att det var himla smidigt. då tillade mannen; "jo, men så har ju svenskarna alltid varit lite smartare än danskarna med". jag sa inte emot.
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
i kassan mitt emot mig handlade en man och hans två vänner. först hade de tänkt gå till mig, trots att jag hade kund i kassan, och den andra var ledig. jag sa då att de kunde gå till den mitt emot, varpå mannen sa; "men, vi ville ju handla av dig ju!" och skrattade åt sig själv. sedan lutade han sig lite mot den andra kassan, tittade på köttet som kom på bandet. sedan log han, sa "ja, den där resan till mexico var inte bra..." och låtsashostade. sen skrattade han åt sig själv, igen. ingen annan skrattade.

slut för idag.

ja jag vaknade ju typ halv tolv idag. därför är jag nu segare än döskallegodiset jag köpt. jobbade mellan halv tre och halv nio, och skall nu ta det lugnt. med fyra kilo vattenmelon, lillasyster, 100 gram godis, desperate housewives och eventuellt pizza. återkommer om det, mor förmodan, händer något speciellt här i åmot.

dagens fråga: på förstasidan i kvällsposten står
det idag med stora bokstäver att michael jacksons näsa saknas.
jag undrar; har den inte alltid gjort det?

lite lite seg.

igår jobbade jag dubbelt. det märks i fötterna. men kul är det! speciellt kul är det när två norrlänningar kommer ner till strand 12 och hoppas på "fett ös". det är det ju inte, direkt. men jag och julia slutade 12, och bestämde oss för att köra pojkstackarna till halmstad. julia svepte en halv vinare på vägen in, men någon var ju tvungen att köra, så jag höll mig till alkoholfri öl.
vi hängde lite på bull's uteservering, lite på morfars, och till sist gick vi till mårtensson. vi dansade med tjejer som ramlat ner i hinkar med blekmedel och stukat fötterna i alldeless för höga klackar. vi dansade med killar som kysste sina biceps, hade köpt sin t-shirt på jack&jones och hade dragit en kotlett. det var, kul. speciellt när julia fuldansade med en intet ont anande stackare som tyckte det var jätteroligt...
nu är jag lagom trött, men skall förhoppningsvis piggna till när jag fått lite mat i magen.

dagens se fram emot: på onsdag skall jag åka ner till malmö och hälsa på en väldigt fin liten flicka och hennes fina mamma. ska bli mycket spännande att få träffa det lilla knytet...

dagens tips:

nu i semestertider är chansen stor att man besöker en lite mindre stad. när man gör det, skall man passa på att besöka stadens myrorna. ofta är priserna mycket lägre än i större städer, och på myrorna kan man hitta mycket bra grejer (ifall ni inte visste det, hm). jag fyndade dessa skålar som är perfekta för efterrätter, paj och annat. tre ynka kronor stycket. och så 10% studentrabatt på det. löjligt.


dagens turist tips:

jag har skrivit det innan, men jag skriver det igen. strand 12 är helt klart värt ett besök om man är i mellbystrand. ligger på kustvägen, bredvid restaurang delfinen. kom ner!

mulen torsdag.

inget är bättre än en riktigt mulen torsdag. speciellt inte om man är helt ledig... jag gick upp tidigt för att köra våra spanska vänner till tåget. efter det stannade jag uppe, handlade med mamma och spenderade sedan halva eftermiddagen i lillasysters rum. hennes rum är mitt gamla rum, därför står det fullt med lådor och påsar i garderoben som är mina. dessa är fulla med gamla saker. gamla saker är inte alltid skit, vilket vi ville rensa ut. så vi började rota igenom dem...

...två timmar senare hade vi rensat tre stora lådor, och lagt tio par skor i en "att spara"-låda. som om jag inte har tillräckligt med skor sedan innan... iallafall var det roligt att hitta gamla skärp, dagböcker, smycken, teckningar och en hel del annat från när jag var liten.

nu funderar lillasyster och jag på om vi skall åka till gekås eller inte. åker vi dit kommer jag att göra av med pengar. som jag inte har...

dagens myggbett: ett på ögonbrynet, ett på tinningen och ett på hakan. jag ser ut som elefantmannen efter gårdagens häng i skogen.

helt slut.

jag är verkligen helt slut efter jobbet... och det är så varmt. luften dallrar, och jag önskar så att det åskar inatt. inte blir det bättre för att lillasyster sitter som på nålar i fåtöljen. hennes boyfriend kommer hem efter tre veckor i kosovo. hennes nervositet gör mig helt nervös också. för min del ska det faktiskt bli roligt att se honom också, då det var ännu längre sedan jag såg honom senast!

nu väntar en halvlång väntan på honom, och sedan sängen.

dagens bröllopsplaner: den man som väljer att gifta sig med mig har en sak att se fram emot. eller kanske en sak att acceptera: istället för ris eller vanliga såpbubblegrejer, skall gästerna blåsa hello kitty såpbubblor. end of story.

dagens skörd:

mycket blåbär blev det! jag och mamma fick ihop runt fyra liter. gun mycket mer. men hon fuskade, för hon hade en sån repa, och då går det ju mycket snabbare... fullt med spindlar, humlor och larver hittade vi även. och man skulle kunna tro att jag skitit blåbär, så blå jag var i rumpan när vi skulle åka hem. men mysigt var det! inte minst fikapauserna...



dagens friluftsliv:

inlägg som skulle varit upplagt 08.30

klockan var 08.00 när jag kned mig i ögonen och tassade upp för att äta frukost. inte okristligt tidigt, men ovanligt tidigt denna tiden på året... anledningen till att jag gick upp så tidigt var för att om en kvart åker jag, mamma och hennes kompis gun till knä**d för att plocka blåbär. jag ser en rykande blåbärspaj framför mig, med vaniljsås... mmm...

dagens fucked-up:

fy satan vad arg jag blir på försäkringskassan. någon borde seriöst sparka hela bunten, och se till att någon med rätt kompetens tar över deras arbete. att betala ut flera miljoner till en 33-årig halmstadbo som fejkat att han inte kan gå, är helt sjukt. vad läkaren tänkte med när han "accepterade att 33-åringen inte kunde gå" är även en fråga, men största frågan är hur försäkringskassan kan betala ut pengar till mannen för assistenter (personer i hans nära omgivning) utan något vidare underlag.

det finns så många, riktigt sjuka, människor som får kämpa för sina bidrag. som verkligen behöver dem. att mannen nu blir åtalad för bedrägeri sedan en polis fotat honom dansandes med en lisebergskanin, är ironi på högsta nivå. läs artikeln i hallandsposten här.

dagens kvällsmys:

popcorn, lillasyster och desperate housewives säsong 2.

dagens reafynd:

på offside gäller det att kolla storlekarna ibland. iallafall om man enträget vill ha en likadan blazer som lillasyster. hittade denna söta sak från vila i small, efter lite letande. 200 kronor. tack tack.

på ica maxi införskaffade jag dessa gummistövlar med lågt skaft. perfekta i stan, tänker jag. får eventuellt försöka byta till ett par i mindre storlek, men om det inte finns behåller jag dem ändå. 79 kronor är nästan gratis.

dagens fall:

till en början tyckte jag att det var ett jäkla tjat från en viss fröken rundström om somewear. men jag ångrar nu bittert att jag inte varje månad lagt undan pengar till min nya "somewear spargris". förutom att det känns kul när lokala förmågor lyckas, gör det verkligen så schyssta saker att jag bara kan skrika: "ge mig!"

besök hemsidan här, på egen risk.
bilden har jag snottat från somewear shoppen's hemsida.

dagens glassigaste:

"det må ösregna ute, men tack vare dig är det bara sol hos mig. när solen lyser ska man äta glass!" - jag har världens sötaste pojkvän.

myspromenad med myspojken.

en halvledig tisdag, när vädret är som sämst, mår man genast lite bättre när två av kusinbarnen kommer och hälsar på. minstingen fick stanna hos oss, när storebror skulle åka till halmstad och köpa skor. minstingen heter erik och är väldigt go och glad. vi tog en promenad i ett halvstormigt mellbystrand, och nu ligger han och snusar på altanen. när jag gick där med vagnen framför mig log mamma och sa; "tänk, det kunde varit din eller din lillasysters..."

dagens dilemma
: på vägen hittade vi en plånbok. utan att ha tittat i den började diskussionen; "vad skulle vi gjort om det låg massor med pengar i den, och ägaren var en rik knös som inte skulle sakna dem?" tillslut kom vi dock fram att det inte spelar ingen rolll, för vi skulle aldrig ha kunnat ta dem ändå. tre moraltanter är vi! och det var nog tur, för den stackars (föredetta) förskoleläraren på 70 år blir nog glad att få tillbaka sina 470 kronor. för att inte tala om sitt ica kort...

ut ur kaoset in i stormen.

när det är allsång på strand 12 är det ofta fullbokat. när man bor i sverige, kan man aldrig lita på vädret. därför sattes det upp praktiska tält som skulle skydda de stackars gästerna mot väta. det gick sådär. för helt plötsligt tog sig vinden (kanske till och med vände den) och även tag i tälen. dessa lyfte, mer eller mindre, och välte nästan omkull barn och annat i mindre storlek. som tur är är alla glada när de besöker strand 12, och därför var det flera gäster som med ölen i ena handen greppade en tältstång med den andra. tills vi i personalen tog vid.

stenar, öltunnor och parasollfötter stod nära till hands och kvällen var räddad. allsången forstatte bland borden, och jag insåg att vattenfast mascara borde införskaffas.

nu är det läggdags för emelie bodil elisabet. imorgon är en halvt oplanerad dag. det ser jag fram emot!

dagens filmtips
: igår såg jag, julia, mor och lillasyster "kalenderflickorna". denna brittiska feel-good-movie kan jag helt klart rekommendera till någon som bara vill mysa ner sig i soffan en regnig eftermiddag med en skål ostbågar och ett glas mjölk.

första passet avklarat.

sådär. då har man slängt i sig lite falukorv och stuvade makaroner. man kan säga att jag är bättre på att steka falukorv, än att stuva makaroner... men två kastruller och tio minuter senare, blev de faktiskt ganska goda! pappa åt iallafall för glatta livet, så helt fruktansvärt kan de inte smakat...

på ica maxi handlar det mycket roligt folk. ibland roligt folk man skrattar med, och ibland roligt folk man skrattar åt. men det gör man såklart inte högt.

nu väntar nästa jobbpass på strand 12. ska som tidigare sagt, bli väldigt roligt! må plastglasen räcka, regnet hålla sig borta och vinden mojna. laters!

dagens tips: på ica maxi är det denna vecka extrapris på ahlgrens bilar med ica kort. iallafall hos oss i mellbystrand. 5 spänn för en påse. sweet!

lång måndag.

helgen är slut. apotekaren har åkt hem, och det är dags att vända åter till verkligheten. vädret kunde varit bättre, med tanke på hur dagen är upplagd. först jobb på ica maxi från tio till fyra, och sedan jobb på strand 12 från fem till midnatt. ska bli himla kul att jobba på strand 12, även om det är lite nervöst. skall servera under deras hetaste kväll; allsång på strand 12. ska bli spännande...

dagens mysfika: med regnet ösande ner, intog jag, apotekaren, jonas och therese sands bakficka i båstad igår. för 35 kronor fick jag pannkakor med sylt och grädde. "för de små", pyttsan, jag tycker minsann att vuxna (eller iallafall halvvuxna) också kan få äta pannkakor med sylt och grädde...

dagens naturbilder:




dagens vilda västern:

igår åt vi middag på wild west steakhouse i halmstad. jag säger bara, herre jissanes vad gott det är. min favorit är ribbsen, men hamburgarna är ruskigt goda de med. för att inte tala om entrecoten. eller kycklingen... eller...



dagens bästa present:





apotekaren på besök. mycket trevligt, trots regn. igår badade vi i laxvik, grillade med familjen och drack öl på strand 12. idag skall vi på loppis i hishult (jo, jag menar allvar) och sedan äta middag på wild wild west.



jag fick en väldigt fin present, en "orgasmatron" som masserar huvudet på ett fantastiskt skönt sätt. onödigt skön sak.

dagens sötaste kjol:

denna kjol är egentligen en klänning. en klänning som är för stor för lillasyster, och för mig, för den delen. därför viker jag ner livet, och sätter ett skärp i midjan. tillsammans med mitt nya linne måste jag säga att jag tycker jag ser ganska söt ut. perfekt outfit för att hämta apotekaren i.

dagens bilder:

solkatt.

sommarlunch.

morgonstund har guld i mun.

idag kommer apotekaren till laholm. det har gått nästan två veckor sedan vi sågs senast. jag tycker veckorna gått ganska fort, men det kan ju ha att göra med att det denna gång är jag som haft mycket roligt att göra. i vilket fall som helst skall det bli mysigt att ha honom här hela helgen, och visa honom "mitt" laholm.

först skall jag dock ut på morgonpromenad, njuta av solen och plocka lite iordning.

dagens second hand
: lillasyster rensade sin garderob igår. därför är jag nu ett par jeans, en kjol, ett par shorts och flera tröjor rikare. helt gratis, helt rätt storlek och helt rätt grejer!

dagens reafynd:

obs! varning för bonnabränna och troschock.

på offsiderean kan man fynda massor. jag och lillasyster (tillsammans med halva laholm) hängde på låset fem i sju i morse. det var det verkligen värt! det inhandlades:

★ chinos för 150 kronor. (tidigare 299 kronor)

★ silkigt linne för 150 kronor. (tidigare 299 kronor)

★ mörkblå jeans för 150 kronor. (tidigare 299 kronor) ★ mönstrad klänning för 250 kronor. (tidigare 499 kronor)
allt kommer från vila clothes. efter nästan två timmar shopping smakade det gott med frukost på cecilias. jag och lillasyster fick sällskap av minsta kjellson dottern. vi åt alla tre en varsin varm macka med pesto, mozzarella, skinka, tomat och ruccola. kan rekommenderas. nu funderar vi på att gå till stranden, eller springa en runda. väderberoende är vi allihopa...

dagens paj:

bakades på blåbär som mamma plockat själv. den smakade gudomligt. blåbären är riktigt fina just nu! ut i skogen med er.

dagens cred:

kom till mig. jag fick en komplimang av en kund. han gick runt hela kassan, upp till mig. klappade mig på axeln och sa: "himla roligt med en så trevlig tjej som du i kassan. en tjej med lite ös i. skitkul!" sedan hörde jag hur han sa till sin fru när de gick: "fan vad bra tjej alltså. fler såna skulle de ha! riktigt bra." jag blev två centimeter längre.

dagens film:

äntligen! för ett tag sedan kollade jag och den gamle game vännen på filmen "funny games". i förrgår sålde jag ett exemplar av just "funny games" till en kund för 29 kronor. exalterad. på kvällen letade och rotade jag som en galning/tattarunge i lådan med alla 29 kronors filmer. ingen lycka. förbannad. när jag idag säljer ytterligare ett exemplar till en annan kund, frågar jag: "du, fanns det fler av denna?!", med något som kan ha liknat mord, i blicken. killen svarar nervöst att han inte visste. därför tillät jag mig själv att på arbetstid springa bort till lådan igen. fem minuter senare, var jag ett exemplar rikare. nöjd. (klicka på bilden för att se trailern. öppnas i ett nytt fönster.)

dagens hatbrott:

biter man emelie bodil elisabet får man ta mig tusan skylla sig själv. jag hatar hästflugor. må de döden dö allihopa.

dagens nya ord:

sådär ja. då har man spanat in utbudet på offside i laholm. den enda vettiga klädbutiken. i laholm alltså. jag hittade iallafall två plagg jag kommer lägga vantarna på imorgon. klockan 07.00 börjar rean, och då är jag och lillasyster på plats! den som står ivägen får akta sig. passade även på att inhandla ett par vita tygskor, då mina gamla spruckit i sulan, och därför läcker in både vatten, grus och annat. 89 kronor på skodon. jo jag tackar jag... nu, middag. sen, jobba.

dagens nya ord: jag lärde mig precis ett nytt ord:

procrastination - eller prokrastinering på svenska. tydligen finns det ett ord för något jag (och säkert många andra) gör dagligen; skjuter upp saker. tyvärr finns det dock de stackade som lider av sjuklig prokrastinering.

dagens kvarteret skatan:

jag tycker det är så roligt. på svtplay.se kan du se en hel mängd avsnitt. helt gratis, och precis när du vill. senaste avsnittet får du fram om du klickar här, och spelar du fram till 02:47 börjar klippet jag skrattade till mest.

dagens frukost:

efter fyra kilometer på hökafältet i strålande sol, var det skönt att få duscha av sig. sedan väntade frukost i trädgården, i lugnan ro, med mamma och liten.



dagens film:

äntligen skall jag få se hela benjamin button. lillasyster och jag har lånat. inte laddat ner. utan lånat på shell i laholm. imorgon blir det tidig morgonpromenad minsann! lugna dagar framöver... skön.

dagens knivar som saknas i lådan:

jag är inte alltid så smart, verkar det som. idag skulle jag bre mina mackor. smöret var stenhårt, så mackorna smulades sönder. utan tålamod får jag idén:

"jag tar lite smör på smörkniven, och tinar i  micron några sekunder!"

efter en millisekund hade allt smöret smält och låg som en gul pöl i hela micron. jaja, man kan inte alltid vara bäst...

dagens vinnare. så det så:

glüsner utmanade mig i minigolf denna sköna kväll i mellbystrand. ett kärt återseende, som såklart slutade som vi båda gissat.

trist när bollen fastnar på totalt oväntat ställe...


tur att man kan spela biljard även på minigolfbanan.


vinnaren tar allt. förloraren med, typ.


kallt vatten... jag tyckte det var roligt att bilen hette "por". inte glüsner, för poor stavas ju med två o.


vi handlade skor med scannern. såklart. och filmen "flawless". kan helt klart rekommenderas. inte så lång, ganska spännande och trevliga skådisar.

dagens favoritmusik:

har knåpat ihop en liten lista med musiken jag lyssnar mest och helst på just nu. klicka här för att lyssna på spotify.

timbuk är såklart med på listan...

trevlig dag, helt enkelt.

skön dag på jobbet. började elva, slutade fem. de timmarna flög iväg på ett kick, tack vare skönt flow med kunder. inga sura miner, inga jobbiga streckkoder eller annat som gör att hela dagen kan gå segt. dessutom är det ju himla trevligt att jobba på et ställe där många gamla vänner och bekanta handlar. dte är ju sällan man är hemma, samtidigt som mer eller mindre hela bekantskapskretsen befinner sig i krokarna!

dagens vinnare: förmodligen jag. för glüsner och jag skall spela minigolf.

dagens mys:

ibland kommer mina två kusinbarn och behöver bli passade. lille isac är väldigt duktig på att måla... därför gjorde vi det en studn nu på morgonen. men snart är det dags för mig att bege mig till jobbet. det regnar, så därför känns det faktiskt helt okej.

dagens musik just nu:

just nu lyssnar jag på radiohead och just. förbannat bra låt.


dagens möhippa:

igår var det alltså dags för möhippa. sandra skall gifta sig med micke i augusti, och därför blev det en heldag med bus. det sjöngs, shottades, dansades och skrattades. vädret hade vi tur med hela dagen, och allt som allt var det en fin dag!

roligast var dock när en katt kröp in i min jacka. och när julia sa: "den var fan skitgod" och sedan grimaserade värre än jag gör när jag äter kapris. vi skrattade även ohjälpligt det bjöds på en shot på restaurangen och sandra höll på att dö. innan dess hade servitören även lyckats få oss att asgarva när han frågade sandras mamma; "nähä, inte kotlett för dig.. lammkött kanske hade varit något?".




dagens kortaste inlägg:

möhippan är över. vi var fulla. sandra målade fisar/fiskar/pizzor. sandra var pippi långstrump. jag blev indragen på en bajamaja av en okänd kvinna som inte vågade kissa själv i mörkret. bilder kommer imorgon.

dagens lägsta skämt:

mamma, lillasyster, bujar och jag har kollat på "i taket lyser stjärnorna". efter att vi insett att "syntolk" när man kollar film innebär svart bild med någon som pratar följer detta skämt:

bujar: emelie, har du sett stevie wonders hus?
emelie: nej.
bujar: inte han heller.

trumvirvel och asgarv. klockan är mycket. dags att sova.

dagens rapport från landet:

ja kära vänner. då var ärtorna tröskade. sen har jag uppmärksammat att mr brost är in town, och så gjorde även två sommargäster. de påpekade detta för varandra, petade på mr brost och frågade vad han gjorde här. som vanligt var han inte så sugen på att prata om saken, utan mumlade bara lite och himlade med ögonen bakom sina mörka solglasögon.

solen lyser litegrann, och dagen har alltså spenderats på jobbet. vi har extrapris på vattenmelon, och jag såg världens sötaste sparkdräkt på rea. den är randig, och skulle passa vilken bebis som helst med storlek 62, hur bra som helst. 69 spänn, som hittat. man kan även köpa fyra glasunderlägg för två kronor, och pepsi eller 7up för fem. det är dessutom mycket inne att prata om hur smidigt det är att självscanna, hur mycket plats alla sommargäster tar i butiken, och att det inte bara borde stå vilka baguetter som det är extrapris på, utan även vilka det inte är extrapris på. för tydligen är det väldigt lätt att missuppfatta...

nu ni, skall jag eventuellt kolla på film med min lillasyster. high life.

dagens jungfrufödsel:

i aftonbladet kunde man idag läsa en notis om en mamma som stämt ett hotell i egypten då hennes 13-åriga dotter blivit gravid efter semestern. mamman hävdar att flickan inte haft någon kontakt med några pojkar, och därför måste fått sperma i sig när hon badade i poolen, och på så sätt blivit gravid. och så var det det här med att om man har sex ståendes när det är fullmåne så blir man inte gravid... läs artikel i the sun eller i aftonbladet.

poolen på bilden har inget med graviditeten att göra.

dagens ha-begär:


lite lite bakis.

jo, vi var ute igår. ja, vi kände oss skitgamla när vi gick in på mårtensson i halmstad. ja, vi gick därifrån. nej, det var ingen bra idé att ta den där tequilan innan vi gick. ja, vi blev fulla och fick åka hem. ja, man skulle kunna tro att vi skulle vetat bättre. ja, vi var lite avis på dem som var på moon och hängde med xzibit. ja, jag somnade i bilen hem. ja, jag är lite lite bakis idag. tackar som frågar...

dagens grattis: idag fyller lillasyster och linn år. grattis grattis till dem båda!

dagens bilder från eftermiddagen:

gallerie don clare i torekov ställer mor och dotter gynning ut. mycket fina grejer, och helt klart väl värt ett besök. efter besöket rekommenderas ett besök på parkis, snett över gatan. där kan man köpa sjukt god kulglass, goda bakberk och gott kaffe. se bara på johanna, så glad hon är över sin stora glass... ikväll vankas det utgång. på tiden!


bilden på gynning är snottad från expressen.se. tack för den...

dagens planer:

just nu jobbas det mycket. och fixas och trixas. och så är det ju mycket som det skall tas lugnt med. bland annat bloggandet, med tanke på det fina vädret... men i eftermiddag verkar det som att jag med syster och vänner skall kolla on carolina gynnings konst i torekov. skall bli spännande! för övrigt har jag ätit så många bigaråer att jag snart storknar...

jobba jobba jobba.

nu var det dags. tillbaka till ica maxi. ska bli så himla skönt stt få träffa alla gamla kollegor och vänner igen. jobbar 11-19 idag, så so long for now...

dagens hooked: jag är fast i sims 3. jag dör. rädda mig...

dagens pepp:

vilken sommar det kommer att bli. jag känner redan pulsen i kroppen, och hoppas verkligen att det blir lika mycket dans som sommaren 2008. love.my.life.

dagens bilder från strand 12:

vilken kväll. vilket ställe. vilken stämning. vilken mat... helt klart skönaste mellbystrandshänget i sommar! dessutom vet vi ju alla att det kommer solsken efter regn. ibland väldigt kvickt!


dagens kukigaste parkering:

jag hatar folk som parkerar som svin. jag är inte guds bästa barn, men aldrig i livet att jag parkerar såhär illa när hela parkeringen är smockfull.

dagens kvällsplaner:

ikväll blir det middag med familjen och allsång på strand 12 i mellbystrand. ska bli himla mysigt att se hur de fått det, och att få träffa gamla goda vänner. jag och syster har varit i stan hela dagen, så nu är det dags att göra sig iordning. knappt lönt att duscha, för fem minuter senare är man helt fuktig igen. sommar som man vill ha det.

home home, my sweet sweet home.

nu har jag äntligen vaknat ur en skön sömn, ätit en god frukost, och skall nu åka till ica maxi med lillasyster och min kära mor. en sak är dock säker, såhär söta bigaråer växer det då inte i högdalen!
dagens mest glömska: när jag åkte från stockholm skrev jag högmodigt att jag bara glömt mitt sj prio-kort. det skulle jag aldrig gjort. för jag hade även glömt mina linser i stockholm, och på något sätt lyckades jag glömma mitt smink hos apotekaren i uppsala. suck. ibland är jag bara för mycket...

dagens göteborgare:

grillad korv från pressbyrån. mums.

två timmar kvar.

suck. jag är så rastlös. har spenderat de senaste tre timmarna sittandes som en gam framför datorn. passade på att ladda ner systemuppdateringar och göra annat viktigt. men nu börjar jag få myror i benen. titta på film? kanske. men då måste jag se någon jag redan sett. läsa tidning? rusktigt tråkigt. äta macka? redan gjort. dricka cola? done that. titta på folk som stiger av/på tåger? kom med något nytt... suck... två timmar kvar... snark...

dagens klasskillnad: utan tvekan fryser jag nästan rumpan av mig i förstaklass. men de stackarna i andraklass lär tydligen svettas som djur, då luftkonditioneringen lagt av. därför klagar jag inte...

the journey has begun.

då satt man äntligen på tåget. visst var det sorgligt att lämna uppsala och en apotekare med mungiporna nere vid fotknölarna, men jag ser ju faktiskt fram emot att få träffa alla vänner och hela familjen! sen åker jag förstaklass, och är oerhört nöjd med det. kaffet smakar fin fint, expressen kan man läsa mycket roligt i, men några vindruvor blev det inte, för killen som skulle ta innan mig var totalt värdelös på att bruta av vindruvskvistar och gick därfifrån med hela klasen. det är det som suger med att det är så billigt att åka förstaklass just nu; vem som helt kan ju åka då. skandalöst... nu skall jag dricka upp mitt kaffe och njuta av utsikten... laters.

lite regn, lite häng, lite vurm.

dagens började bra. fick ner nästan allt jag ville ha med mig i resväskan, och behövde bara komplettera med en liten ryggsäck. efter att vi rensat kylskåpet, burit in grejerna från balkongen och kollat läget i lägenheten i allmänheten, gav jag extranycklarna till grannen. tro det eller ej, men det enda jag glömde var mitt sj prio kort.

efter det bar det iväg mot vurma vid st eriksplan, där therese och jonas väntade. det blev en mycket trevlig hejdå-lunch. vurma är väldigt bra. nu sitter vi på tåget mot uppsala, där kvällen och halva morgondagen skall spenderas, innan jag åker hem hem.

dagens tyngsta: luften. trots världens oväder med regn och åska igår, är luften tung och värmen ganska tryckande. suck. huvudvärk.

dagens godase macka:

intogs på vurma off odengatan. tar man tunnelbanan till st eriksplan, går upp mot st eriksplan/odengatan/bussar, och sedan tar vänster när man kommer upp på gatan, hamnar man strax på hörnet där vurma ligger in till vänster. det är ett oerhört mysigt café, även om pippifåglarna var lite väl närgågna (jag missade en med en hårsmån med den ihoprullade tidningen). den varma mackan heter "pucko", vilket apotekaren påpekade passade mig väldigt bra. för 73 spänn får du njuta av chevré, honung och valnötter. och lite sallad. kanske lite väl tilltaget pris, men det är snart glömt så fort du tagit första tuggan. mums!

dagens roligaste observation:

när vi var påväg hem igår kväll observerade vi detta gäng med go-carts. mitt på götgatan. skoj skoj.




vg. jomenvisstvetni!

att jag är nöjd. skrapade ihop ett vg på både nationella provet och i betyg. klockrent. jag är så himla glad! och sandra lyckades skrapa ihop ett g, trots att hon jobbat 180 timmar denna månaden... vi firade med glass och ci******er i värmen, vilket vi var väl värda!

nu väntar lunch på lilla essingen med therese. sedan bär det av hemåt för städning och annat trist.

dagens mest iq-befriade: jag vet inte vad jag tänkte när jag tog på med en skjorta i morse. antagligen inte alls. har svettats som en gnu. som tur är får jag låna ett linne av therese.

dagens mest nervösa:

idag gäller det. betygsamtal. jag är lite nervös, som sig bör... återkommer med besked...


dagens outfit:

nya skjortan från monki med de gamla favoritshortsen. perfekt för en after work!

såld.

jag vet inte om jag jinxade hela mattebetyget nu, men jag sålde precis min mattebok. imorgon kommer det en kille till skolan och köper den för 300 spänn, innan vi fått betyget. må alla krafter ha varit med mig, annars har jag gjort bort mig totalt...

nu skall jag raka benen och åka in till stan för att after worka med malin. ska bli mycket trevligt!

dagens whine: mina bragokex är slut, därför gnäller jag på den tryckande värmen. snälla, ge mig lite åska och lite regn, så att luften rensas upp inför helgen... tack.

dagens mest underskattade:


brago.

jag lovar, ge mig ett bragokex doppat i kaffe, och jag slutar gnälla om att det är varmt, att knotten bits och att det är kallt i mälaren. ge mig ett bragokex och jag slutar tjata om att jag inte har någon bra bikini, några användbara bruna sandaler eller en lägenhet på kungsholmen...

brago är seriöst det godaste fikakexet som finns att köpa. hur kan man glömma bort en sådan sak?!

lediga onsdagen börjar sådär.

jag sov till halv elva idag. hade bett apotekaren att se till att jag kom upp när han skulle åka till jobbet vid sju, men så blev det inte... därför missade jag den lediga tvättiden, och har hamnat efter i mitt "att göra"-schema.

så nu äter jag istället frukost i lugn och ro. sedan blir det att städa, städa, hitta tvättid, tväta, städa, fixa och dona. som tur är verkar solen lysa med sin frånvaro, vilket känns bra en dag som denna!

dagens film att se fram emot: idag har ice age 3 - det våras för dinosaurierna premiär! ni kan ge er tusan på att jag tänker kolla på den snarast möjligt.. boka biljetter på sf nu!


RSS 2.0