what the f**k?

menar de/hon allvar? detta måste vara sämsta reklamen.


movietime.

lillasyster och jag har hyrt film. "adam" från 2009 med hugh dancy och rose byrne. med tanke på att soundtracket är fint är det förhoppningsvis en väldigt fin film.


bilden är lånad härifrån.

changes.

trafikplats vida vättern augusti 2009.


trafikplats vida vättern mars 2010.


don't deny yourself your freedom.

hemma. efter fem timmar och en kvart i bilen var det skönt att bli upphämtad av lillasyster med pojkvän och få skjuts sista milen hem. körningen var ganska skonsam, och tack vare mulet väder men uppehåll behövdes varken solglasögon eller vindrutetorkare. iallafall tills jag kom till ljungby. men då är man ju nästan hemma. nissastigen kan vara den absolut tråkigaste vägen att köra. ni vet när man vet att man är nästan hemma, men ändå inte. jaja, nu ska jag minsann vila lite. sträcka på benen och slappna av.



the wombats - moving to new york. våren 2007 lyssnade jag jättemycket på en skiva i bilen. denna skiva trodde jag att jag förlorat. hittade den dock idag och blev så glad att jag var tvungen att lyssna på (nästan) alla låtar två gånger.

mama i'm coming home.

sådär ja. väskorna är packade. frukosten är äten. nu mot farsta för att inhandla skor. sen mot hammarby sjöstad för att hämta upp bil. senare köra hela vägen hem. hem till käraste familjen. hem till strandpromenader och friska vindar från havet. fira påsk. mys. det blir bland annat primal scream som skall pumpas hela vägen hem. bara för att.


primal scream - country girl.

e4an all the way baby.

sweeeeeeeet! hade lite ångest över att behöva betala massa pengar och åka tåg skitlänge för att ta mig hem till familjen. skoja inte att jag blev glad när jag såg att allways hade en bil som behövde köras ner till halmstad från stockholm. hur bra som helst. ingen stress, utan vid tolv hämtar jag upp den i hammarby sjöstad. ska ta med mig massa skön musik att pumpa på vägen ner. volvo v70 med. riktigt nice. nu, fokus på final cut. sen, fokus på öl med sophia. för övrigt, är det bara jag som har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen? för övrigt, är det bara jag som dör lite av lycka av att se hur caféerna börjar öppna upp sina uteserveringar? för övrigt, är det bara jag som har vårkänslor???


growing up is fun.

idag har jag varit väldigt vuxen. bortsett från att jag försov mig har jag idag sprungit en massa ärenden, skaffat tandvårdsförsäkring och tagit ansvar för att lisa skulle komma i tid till skolan. lisa har blivit av med sin telefon, jag sa fel tid till henne igår, så idag fick jag åka hem till henne och hämta henne. helt enkelt. nu ska här göras lite fler ärenden, och sen en sista lektion i final cut. imorgon hemåk till laholm. väntar på sista minuten biljetter på sj. segt värre.


free.

god morgon. skönt med lite sovmorgon. mindre skönt att försova sig, trots sovmorgon. nu blir det lite stress i stan. åka hem över påsk imorgon. måste hinna med massor. gah! i vilket fall som helst kan det bli så att jag får besök av london nästa helg och får jag det är det helt galet. tre år. lång tid. jaja, spontanitet har alltid varit min grej.



the vines - get free.

mending hearts with old memories.

london flashback. big time. känslosvall och tårar. tappad kontakt upptagen igen. läkta sår upprivna igen. skratt ekar långtborta. måste sova på saken.



the strokes - juicebox.

final call for final cut.

jojomen. idag kommer att bli en lång dag. först var det budgetering och sedan "heta stolen" med gruppen. nu dricks det kaffe med lisa i väntan på att vi skall åka till tulegatan och lära oss final cut mellan 17 och 21. ska bli spännande. under tiden lyssnar vi på favoriten "state '08" med the embassy.

även om jag längtar till sommaren minns jag vacker höstglöd med ett leende.


fine fine music.

i skolan. vi skriver budget, snackar skit och lyssnar på musik. jag är helt hooked på william fitzsimmons.


.


one last track.

laga köttfärssås. peppa musik. hinka kaffe. försöka hålla sig vaken. tänka på säng. sova säng. nej snart. koka pasta. frysa in matlåda. äta snabbt. mera kaffe. annan musik. borsta tänder. linser usch. plocka undan. sova säng.


darpa & little t - vectroplea (original mix).

soaked.

moa är i barcelona. jag är ensam hemma. så jag kryper ner i badkaret en stund. i hotell badsalt. och laura marling's nya skiva på repeat.


laura marling - darkness descends.

first and last.

motala. vilket ställe. efter middag (pizza) i linköping var vi sjukt spända på att se vad vi hade att vänta oss. det började dock med att linda körde nerför en trappa i jakten på en parkeringsplats, och efter det gick det bara fortsatt utför. motalafolket är blygt, men trevligt, men knasigt. charmigt, men ändå avvaktande. plus att jag inte fattar vad de säger. men men, vi hade trevligt. vid två ställde vi fram klockorna, körde tillbaka till linköping och somnade gott i hotellsängen. vaknade efter fyra timmar, käkade frukost och passade på att shoppa lite innan vi körde snabbast möjligt hem till stockholm. nu. trött. snart. sova. först. hämta nyckel. suck.


bästa fyllekäket i motala. de tar inte kort.

hard work or hardly workin'.

ja min arbetsmoral kan man kanske knappast klaga på. därför ska jag om några timmar åka till motala med linda för att jobba på harry's. ska faktiskt bli väldigt roligt! det blir till att köra många mil, peppa på med en tjej från linköping och sedan sova på hotell. grymt. nu bakar jag dock muffins, fantastiska muffins och lyssnar på william fitzsimmons.

bilden är lånad härifrån.

william fitzsimmons & priscilla ahn - i don't feel it anymore (song of the sparrow)

i'm on facebook bitches.

ojdå. ursäkta att jag låter så dryg, men jag skojar mest. eller, det är jättekul och lite häftigt, men lite nördigt ändå. jag, tapio, alex och valdemar gjorde i julas ett inslag om matsvinn. nu har konsumentföreningen stockholm lagt upp det på sin facebook sida. skoj. titta genom att klicka här.


breakfast in the morning.

det finns en anledning till att man äter frukost på morgonen. iallafall för min del. för öm man äter frukost som lunch smakar det liksom inte riktigt samma, plus att hela matcykeln blir framskjuten. men vet ni vad, idag spelar det ingen roll. för jag äter frukost sent för att jag hade en fantastisk kväll igår. alla var superfina, det kom så sjukt mycket folk och filmerna är så bra. och inte nog med det lyckades vi spela upp vår film. som vi kämpat med. visst, några bilder byttes ut mot den alltid så trevliga "media offline"-texten och jag var tvungen att dubba en scen. men what the heck, we made it. efter festivalen mötte jag upp med malina på east och drack en välförtjänt vodka cranberry. god i miss 'em. att jag var tvungen att vänta på tunnelbanan i en timme på gullmarsplan på grund utav "störningar i ordningen" på t-centralen gjorde inget heller. jag var för trött för att bry mig.


don nelson - some kinda shuffle.

short and sweet.

en kort filmfestival. så heter medieinstitutet tv-produktion 09-11 klassens filmfestival. för det är korta, men ack så bra filmer vi ikväll ska visa upp. jag har nästan lärt mig mitt manus utantill, och kommer att tillsammans med david förgylla kvällen med en hel del roligheter. ballonger i taket, filmmusik, massor med snacks och glad stämning. precis som det ska vara!


incase you've forgot, it's friday.


the day we'd like to call d-day.

imorgon gäller det. vi skall ha filmfestival på skolan och visa upp våra mästerverk för medverkande skådiasar, sponsorer och annat löst folk. jag är lite nervös, då jag skall vara konferencier. som tur är har jag en lång man vid min sida. jag och david anser oss vara ganska roliga av naturen, och kommer därför att plugga in vårt lilla manus på toaletten imorgon eftermiddag samtidigt som vi byter om. optimist javisst. nu blir det definitivt sänggång. kommer antagligen drömma om olika codec och trassliga dv-band. härligt.

jag och spexiga david under inspelning.

what to ad.

här kommer exempel på reklam jag gillar och inte gillar just nu.

en så fantastiskt härlig bild. helt enkelt. vällingby city har fått till det.

är det bara jag som nästan vridit av nacken i förskräckelse när jag åkt förbi kappahls nya reklam i tunnelbanan?

slow down.

varvar ner med lite bon iver och en äggmacka. snart blir det fika hos kusinens mormor i skogskyrkogården. mysigt. man behöver sådana vardagspauser ibland. fast allra mest behöver jag sol, värme och en vecka utan varken måsten eller något planerat. så skönt det hade varit. jaja, snart kommer sommaren hörni. snart. jag lovar.


bon iver - blood bank.

waffles waffles waffles.

pusta ut. det verkar som att våra teknikproblem kommer att kunna lösas. dessutom äter vi goda våfflor medans vi tittar på allas filmer. min klass är grymmast på att göra film. pepp till er! och min trötthet är som bortblåst trots att det bara blev typ 3,5 timmes sömn inatt.


really no time for sleep.

suck. nu har jag och jens provat att exportera filmen i två olika format, och båda har stannat. vi har även försökt få ut det på dv-band med fyra olika bandare, och tre olika datorer. inget vill ge med sig, så vi gör ett sista försök med ett nytt format. jag dör. jag orkar inte mer. jag är inte så teknisk som man tydligen behöver vara för att slippa vänta på renderingar som tar fyra och en halv timme. jag är inte så teknisk som man tydligen behöver vara för att få ut sin älskade film så att folk faktiskt kan se den. jag signade inte upp för detta!!! men vet ni vad, lite smink på det och så två tummar upp. så ska vi nog ta oss igenom denna dagen helskinnade. och så en mysig låt så att andreas kan somna en stund på soffan.


massive attack - teardrop.

.

såhär känner jag efter att ha fått detta meddelande på datorn:

Exception: ADM_DIO_ERROR_OCCURRED, DIOerr: ExceptedDVCProHD1080i/50 but recieved DV25PAL (PMDIORecieve Frame Complete MsG: MessageRecieved)

when the lights go off.

jahopp. då var det ett faktum. jag är ett med skolan. skolan är ett med mig. jag och jens hoppade in i den lånade bilen (vems det egentligen är, vet vi inte, men det kan verkligen inte vara görans med tanke på musiksmaken), gasade på mot gubbängen, hämtade täcke och kudde och gasade sedan mot skolan igen. renderingen fortsätter, så vi ser fram emot en skön natt på en utav skolans soffor. mysigt mysigt.

268 effects to render.

jag dör. på fullaste allvar. filmen är typ klar. nu ska vi "bara" vänta på renderingen, tanka ut på dv-band och sedan bränna till dvd. evighetsjobb. suck. och stön. varför blir det alltid såhär dagen innan screening? jag vill egentligen bara sova. skönt att kuna åka hem om ett par timmar, enbart för att sedan behöva åka hit igen. jag vill också sova i skolan...

sun in my eyes.

mitt i all redigeringsångest/redigeringshets/redigeringspanik/redigeringskrångel så kommer sophia hit till skolan för att äta lunch. vi gör det på terassen och njuter i fulla drag av solens strålar. hääääärligt!

the nick fpster band & megan wyler - nowever.

read this one.

en utav mina absoluta favoritbloggar, som jag följer dagligen, är denizstrom. hon lägger alltid upp en sån massa snygga bilder och inte minst bra musik som jag inte skäms för att rippa rakt av. till exempel denna fantastiska bild, och denna fantastiska cover. läs, lyssna, njut.

anya marina - whatever you like.


note.

intresseklubben får gärna anteckna hur ointressant jag är just nu. this is what redigering does to you. stay in school!

one thousand five hundred swedish kronor.

sådär ja. då var grejerna från body shop påväg, och jag och lillasyster gläds åt att ha sparat över 1500 på att beställa via england. ibland ler livet åt en. imorgon kommer jag antagligen inte le så stort när jag går på tunnelbanan kvart i sju. men det kan det vara värt för att, som envis perfektionist, få pilla lite extra med ljudet. ikväll skall det dock lagas kyckling och eventuellt tvättas. lajbans lajbans. få bli en hel del skön musik på det känns det som.


nya singeln från mgmt. gilla!

love is in the air.

denna morgon började inte riktigt som det var tänkt. men nu har jag bockat av en del grejer på min "att göra"-lista, och skall nu sätta mig i ett möte med de andra producenterna. sedan blir det mera redigerig, och ljudfix. ljud är verkligen min grej, har jag kommit fram till. men först lite nytt, skönt från air.


from one funny girl to another.

så. skratta en stund och gå sedan och lägg dig. om katten hackar, klicka här.


kick ass baby.

vilken kväll. kom hem efter en mycket skön middag, med ett glas vin för återställning, hos claudia och johan. värsta fina tapeten fick johan upp under kvällen, och jag fick känna bebisen vicka på rumpan i magen. jag längtar så tills den kommer. jag ska passa den massor och vara en sju helsikes låtsasmoster eller vad man nu ska kalla mig. den får kalla mig vad den vill, bara den inte kallar mig tant emelie.

nu kallar sängen som om den visste precis hur mycket jag saknat den under dagen. imorgon väntar ännu mer redigering, och sedan lite redigering. och just det, jag ska ta tag i mitt liv också. så var det. must not forget. men tills dess, lite skön god natt musik.



yann tiersen - summer 78.

fabulous sale.

vad som passar perfekt denna ganska bista måndag är att shoppa loss online med lillasyster. handlar man på bodyshop.co.uk kan man få en massa grejer för mindre än halva priset! de levererar inte utomlands tyvärr, som tur är har jag en fantastisk kusin med en fantastisk fru som plockar hem grejerna till sverige åt oss. massa body butter och annat gott!


noise reduction.

fst föda. jag har gått från att försöka äta en banan, till atT faktiskt få i mig en hel måltid. nu ska det bara hållas nere, men till det finns vatten som hjälp. idag redigerar vi satan, och sitter och pillar med ljud. inte så häftigt. ser mer fram emot att få komma hem till johan och claudia och äta middag. mys mys. i villket fall som helst finns det bara en låt som kan fungera som soundtrack för lördagens festande.


hangover from hell.

shit. det är tur att man bara fyller år en gång om året. det var ruskigt trevligt på pontus, och jag är så glad att så många kunde komma. på berns var det sedan fullt ös, och det var synd att jag tappade bort alla. stället är för stort. i vilket fall som helst sov jag til fem, vaknade, och åkte hem från sophia med en sprängande huvudvärt. dags att krypa ner i sängen igen. varannan vatten, jo men tjena.

yeadio in my ears.

sådär ja. för mina födelsedagspengar har jag inhandlat ett par fantastiskt snygga hörlurar från urbanears. ett par snygga, mörkblå. miguel på yeadio är en pärla och bjöd även på ett glas rött. både hörlurar och vin satt som ett smäck. nu är det dock dags att hoppa in i duschen. klockan 19.30 skall jag infinna mig på pontus! brunnsgatan, och förhoppningsvis dyker det upp lite folk inte långt efter det...


jim från klassen gav mig en riktigt bra låtlista i födelsedagspresent. jag delar med mig vidare...

ikea is not made for kids. period.

jag hatar när folk tar med sig sina barn till ikea. de är i vägen, de skriker och är allmänt jobbiga. detta är något jag kommer att stå för. iallafall tills jag en dag måste, observera måste, ta med mig mina framtida kids dit. i vilket fall som helst gick vi där i två timmar innan vi kånkade hem allt på bussen. galet jobbigt, men galet skönt. och vilket väder sen! härligt! därför lämnar jag moa med våra galgar och drar in till stan för att fika, själv. mys!


åtta gånger fyra galgar är lika med trettiotvå. trettiotvå galgar.

happy birthday to us.

sandra och julia och jag. idag fyller vi 25 år alla tre. galet goda vänner. galet länge. galet kul. galet trist att vi inte kan fira tillsammans men what the fuck. grattis till oss!

jag och sandra innan bulgarienresa 2001.


julia och jag på siesta festivalen 2009.

back for good.

jag vaknade och blev nostalgisk. så jag startar födelsedagen med att lyssna på lite take that. och äta scones.


naked sense makes sense.

när jag var fem gjorde jag ibland saker som kunde anses vara oroväckande. så sant var det. för vissa saker gör jag fortfarande. nu, snart tjugofem hände det allt som oftast att jag...

...stampar med fötterna när jag inte får som jag vill.
...kräver uppmärksamhet trots att jag inte förtjänar någon.
...säger precis som jag tycker utan att tänka mig för. alls.
...tar av mig ett eller flera klädesplagg på olämpligt ställe.

men det bjuder jag på.


både jag och ida maria förespråkar naken hud.

old.

snart dags. att fylla 25. jag är inte det minsta nojig över min ålder. faktiskt inte! däremot har jag sjukt svårt att bestämma vad jag ska ha på mig imorgon. därför lyssnar jag inte på life's a bitch med nas, utan kickar istället igång med lite subfocus.

jazz me up.

jag har börjat lyssna på jazz. eller ja, jag har lyssnat på ett album några gånger nu. det är ganksa skön musik att vakna till. iallafall denna typen av jazz. såndär spexig scat jazz skulle jag nog inte fixa. nu skola, ikväll tvätt, vin och myskväll.


lyssna på albumet i spotify genom att klicka på bilden.

repeat repeat repeat repeat repeat repeat repeat repeat repeat.

mina hörlurar har gått sönder så jag kan bara lyssna på ett fåtal låtar. de låtar som inte skorrar i vänster öra. därför går bland annat denna låt på repet. jag spelar den om och om igen. kan inte låta bli. fall out boy - thriller.

let me scratch your back 'til you fall asleep and be your guardian to chase away your nightmares.

all work all fun.

löjrom. anklever. rostbiff. prosciutto. västerbottenpaj. mera löjrom. ja den där jan wallander vet hur man får sina gäster att hålla humöret uppe. under prisutdelningen roade vi oss med att dansa pardans och jag och sophia fick till ett skönt flyt till slut. när vi jobbade på riktigt log vi tills vi fick ont i kinderna och pekade folk från ett rum till ett annat. skönaste extrajobbet? jo jag tackar jag. en snabb after work öl blev det på ljunggrens, och nu väntar sängen. tröttmössa.



after eight. after fight. after effects.

sockerchock. vi fick after eight och bullar av vår lärare för att vi så duktigt tagit oss ur kaoset. snällt, av honom. så nu har jag ätit halva min lunch för att få plats med så mycket sött som möjligt. och så lyssnar jag på en låt jag blev tipsad om. bra, var den.


one for the road.

jag överdoserar musik på spotify och blir så glad när jag hittar något jag bara faller för direkt. som detta album. hittade ingen bra bild, så detta blir ett bildlöst inlägg. inte mindre bra, för jag föll för albumet direkt och tänker nu vicka på knäna i takt under tiden som jag borstar tänderna och kör en sväng med tandtråden. tänk vad noga man är sådär en vecka efter tandläkarbesöket.

let's talk about the birds and the bees.

jag och några klasskamrater pratade idag lite sex. mycket för att vi var nyfikna på hur det funkar för vår invalida, förlåt nyopererade, klasskamrat. hon får nämligen inte böja på knäet. därför diskuterade vi ett slag om olika ställningar och så vidare. jag kunde inte undgå att förstå att david var mycket road av detta. dessutom påpekade han att han läser min blogg dagligen. så david, these words of wisdom are for you:

20:32 kompis: du. är. en man!
20:32 emelie: ap. kåt. samma sak.
20:32 kompis: haha. stackare :( hur ska vi hjälpa dig? manlig hora?
20:33 emelie: äsch, jag får helt enkelt stå ut med mig själv. tydligen kan man ju inte alltid få som man vill..
20:34 kompis: don't push the universe, go with the flow
20:34 emelie: hur menar du nu?

20:35 kompis: om universum inte vill ge dig sex självmant, så tjata dig inte till det. universum ger det du behöver och är värd, känn av din omgivning och ta det som ges i knät på dig. kharma baby, kharma
20:35 emelie: jag tänker bara lapdance när jag läser det du skrev... men du har säkert rätt...

aih-aih-aih-ikea.

när jag kom hem berätta moah att hon hade haft sönder ett vinglas. jag sa skämtsamt: "men va faaaaan moa..." och skrattade. när jag diskade hade jag sönder ytterligare ett vinglas. planeringen för min födelsedag är på grund utav detta nu ett faktum. jag ska på min födelsedag:

äta frukost med moah.
åka till ikea med moah. köpa nya vinglas. bland annat.
gå på vernissage på yeadio.
ta det lite lugnt på eftermiddagen.
ha på mig klänning och höga klackar.
dricka öl på pontus! brunnsgatan med en massa mysiga människor.
dansa stills jag får ont i fötterna.


hellre ett krossat glas i vasken än en krossad tomat i knät.

i'm so vain.

ikväll lyssnar jag på ett album enbart för att jag tyckte att framsidan var så himla snygg. jag gillar snygga saker. och just nu går yta före innehåll för jag är inte helt övertygad om jag gillar albumet eller inte. jag ger det en kvart till.


i'd rather sleep than dance with you.

suck. trots total framgång på mötet tog en annan totaldiss hårt på uppåtkänslan och jag försöker nu komma tillbaka upp mot toppen genom att lyssna på skön musik. det fungerar ganska bra. moah ska på bio, alice i underlandet, så jag får underhålla mig själv på bästa sätt. men om någon vill se alice i underlandet med mig, i 3d, är det bara att säga till.


don't you worry.

börja om. torka tårar. krama om. inse faktum. hoppas på det bästa. det löser sig. it's gonna be okay. mot tv-huset. viktigt möte. nervös. tänk om det går bra. pepp. just det. pepp var det.


the blind side.

igår såg vi (mest jag) filmen "the blind side". en film baserad på historien om football spelaren michael oher. den var egentligen väldigt varm och fin. och ja, jag grät i slutet. men den var liksom lite, lite för lång. 129 minuter. det var faktiskt inte så konstigt att mitt sällskap somnade efter 90 minuter, och det som hände efter 90 minuter kunde sammanfattats på cirka 10. men ändå, är filmen att rekommendera. om inte annat än för att se sandra bullock som blond överklassmorsa. sen var soundtracket helt okej med.

bilden är lånad härifrån.

five for fighting - chanses.

i need some fine wine and you need to be nicer.

träningen igår satt fint. som ett smäck, skulle man kunna säga. efter en halvknasig eftermiddag satt ett glas vin som ett rejält smäck, kan man verkligen säga. dessutom ter det sig på ett så fantastiskt sätt att jag med lite tur då och då kommer att kunna vakna ett stenkast från skolan. ett uppvaknande helt i min smak, skulle man kunna uttrycka det som. tjejen i kassan på ica uttryckte sig dock såhär igår eftermiddag:

"visst jobbar du på bolibompa?"
"näe, du kanske kan ha sett mig på kattis&company?"
"oh nej, jag kollar bara på barnprogram..."

nu blir det möte med producenterna. fräsigt.

clean between.

"tandläkarbesöket skulle gått på 990 kronor." ouch, sa jag och tittade på min tandläkare. som för övrigt hade fler fräknar än jag sett på någon annan innan. hon log tillbaka och berättade om dethär fantastiska bidraget man får, och då jag inte gått på två år får jag 600 kronor i bidrag. så jag betalade 390 kronor och gick därifrån med ömmande tandkött. att ta bort tandsten med laser är inte så sexigt som det låter. jag dreglade ner på kinden, kände hur det rann ner på halsen och kände mig seriöst handikappad och förnedrad. men tandläkaren och tandsköterskan försäkrade mig om att jag var den duktigaste tjejen de tagit bort tandsten på och att jag var så duktigt som bara bet ihop. bokstavligt talat. nu skall här tränas mina vänner. tre veckor sedan senast. har lagat lunch som skall intas efter träning, så innan träning intas knäckemacka med lite, lite honung och en skivad banan. saftigt, och mättande.


open up.

nu ska jag gapa stort. hoppas på noll hål och beröm från tandläkaren. kommer antagligen få skit för att jag inte använder tandtråd och för att jag på frågan "röker du?" inte med gott samvete kan svara "nej" utan istället svarar "ytterst sällan" och hoppas på att det går hem. för övrigt bor jag och moa jätte ihop nu. för vi prenumererar på dn tillsammans. det, är stort.
denna bild har jag lånat härifrån.


lite nytt från "you me at six". stay away from me, från albumet hold me down.

three minutes and sixteen seconds.

bosta tänderna tills de blänker. tandtråd och så gurglar vi på det. imorgon ska jag till tandläkaren. två år sedan sist. mycket dumt, emelie. men bättre sent än aldrig, antar jag. men först lite sömn och så lite timo på det.


not so fancy pants.

vad jag tänkte? när jag köpte turkosblå nätstrumpyxor? tja, jag vet inte. kanske kostade de 20 spänn. och kanske tänkte jag att det skulle vara snyggt till en beige klänning och höga pumps. och det är de säkert. men inte på vinterbleka, orakade ben. men de funkar att dansa i.


ellie goulding - starry eyed feat. theophilus london (penguin prison remix)

what i do in school.

ganska soft dag idag. min grupp klipper och klipper tills de blir blå i ansiktet. själv har jag pillat lite med flyers, inbjudningar och posters inför vår "filmfestival" nästa fredag. såhär ser postern för fredagspuben, som hålls i samband med filmfestivalen, ut. nu ska jag nog försöka ta mig härifrån ganska snart...


back in business.

tillbaka i skolan. tillbaka till -6 grader. tillbaka till söta klasskamrater. tillbaka till glittrande snö. tillbaka till lite lagom med stress. tillbaka till en fullspäckad vecka. pepp pepp pepp!


movits! - fel del av gården.

sister, sister love.

05.20. dags att åka mot flygplatsen. kärlek.

sooner or later in life, the things you love you loose
but you got the love i need to see me through
.


a strip of sunset.

efter tre våfflor var rusade pappa och jag ut till bilen. körde lite för fort ner till stranden och sprang sedan sista biten. vi missade solnedgången, men fångade den rödfärgade himlen. eller var den rosa. i vilket fall som helst var den vacker.


the arctic monkeys - perhaps vampires is a bit strong but...

back into the light with crazy love.


snow patrol - crazy in love.

sweet miss blue.

blue my mind.
detta fantastiska nagellack fick jag av söta lina. finns att köpa på h&m om man inte fyller år.

trippin' down nostalgia lane.

att åka bil med lillasyster och lyssna på musik är bra mysigt. att sedan bli matad med nostalgi gör mig lite smått tårögd. imorgon åker jag hem. hem till stockholm. med en halv ny garderob. men utan familjen. suck. om stockholm ändå kunde ligga lite närmre laholm... då skulle jag kunna mysa med liten hur ofta som helst.



aerosmith - i don't wanna miss a thing.

slush puppie.

en promenad på stranden i strålande solsken får verkligen humöret upp på topp. lillasyster, pappa och jag beundrade isen som flöt som en enda stor slush puppie längs strandkanten. så härligt!


swedish. swiss. sviss. swisch. swosh.

nu kan vi sluta låtsas att det är min födelsedag. allt var så perfekt bortsett från att mina fyra buspojkar till kusinbarn inte kunde komma. men det gjorde inget. för bushanna levde rövare och gjorde marängsviss med mig. slickade sig nöjt om fingrarna och fortsatte sedan att smula maränger ner i glassen. härligt. paketerna var fulla med fina överraskningar och lillasyster gav mig jackan jag letat och letat efter. i rätt storlek, och i rätt färg. nu är jag så mätt att jag nästan sprängs.



she & him - please, please, please let me get what i want.

then we went somewear.

jag bytte från ett klassiskt somewear linne med ett rött hjärta på, till detta svarta istället. "relax - enjoy the sun" är något jag tänker göra hela sommaren och kanske lite nu redan. snyggaste trycket med.



we went offside.

"nu låtsas vi att det är vår!" skrek jag och lillasyster, drog på oss våra (hennes) skinnjackor och satte solglasögonen på näsan. vi åkte till offside för att byta ett linne. jag hade på mig denna outfit:


gramophonedzie - why don't you (original mix). ibland saknar jag fredagskvällarna på cocktailbaren på collage. mojitos, dans och skoj.

offside.

i laholm finns världens trevligaste och bästa klädbutik. den heter offside, och säljer bland annat coola tischor och linnen från somewear. jag och lillasyster åker dit. nu.


love it.

lady gaga - telephone ft. beyoncé


nu kan dagen börja på riktigt. fina presenter, frukost på sängen och så mys med lillasyster. sweet!

money.

nu ska jag snart sova. men först vill jag dela med mig av en lista. jag och lillasyster satt i bilen och filosoferade. filosoferade om vad vi skulle göra om vi vann en miljon. jag tänkte dock om lite. tänjde på gränserna lite till. detta blev listan. om jag vann två miljoner skulle jag:

→ köpa en lägenhet och lägga en miljon i handpenning. låna resten.
→ spruta in botox i armhålorna.
→ ta bort håret i armhålorna och bikinilinjen permanent. bye bye venus.
→ ta bort hårstrån på överläppen som om några år kommer att se ut som en mustach.
→ operera näsan så att den är snygg oavsett vilken sida av ansiktet jag visar.
→ ta bort lite fett på låren.
→ skänka resten till välgörenhet.


the flying lizards - money.

sounds about right.

det jag gillade med bröllopsfotografen var att en utav mina favoritlåtar var med. jag sjöng med lite och ingen brydde sig direkt. för i andra fall var filmen rätt kass. knappt sevärd, faktiskt. jag gillar ju att kolla på tuva för att jag tycker att hon är så himla snygg. sen så hade hon så fina kläder att jag log mest hela tiden så fort hon var i bild. men tuva kan man ju titta på i andra sammanhang. man måste inte se filmen, menar jag.

vackra tuva novotny. bilden är lånad från helsingborgs dagblad.


the act - notes about freedom.


why not have some more. some more, cake?

efter en halv dags shopping (massor med budget, bilder kommer snart) är man lite halvt slut. min syster slänger därför ihop en sats med glassmuffins som vi skall äta om en halvtimme. för då ska vi kolla på film. bröllopsfotografen. mamma har vunnit filmen i hallandsposten. hon är duktig hon. hela familjen ska titta, på familjens nya tv. spännande.


shopping shopping shopping shopping shopping shopping.

om ett par byxor har kostat 399 kronor, och sedan säljs för 50 kronor kan jag liksom inte riktigt låta bli. när ett par byxor är ett lite osäkert kort vad gäller passform och "är-det-min-stil-egentligen?" men säljs för 50 kronor bör man inte låta bli. rean på h&m på drottninggatan är sjuk. just dessa köpte jag på det h&m som även har h&m home.


(skorna är lillasysters)

sedan hittade jag dessa fina skinnhandskar på kappahl. 64,50 kronor. pinsamt billigt. bra sköna med.


såhär lagom efter lite budgetshopping drar jag in till halmstad med lillasyster för ännu mera shopping. förhoppningsvis budget.

cake, cake and some more cake.

imorgon firar vi min 25-årsdag här i laholm. en vecka tidigt, men vem bryr sig. så länge jag får täffa släkten är jag nöjd. och mina fina kusinbarn. jag säger bara "naaaawww!" vad jag saknar dem! nu är klockan tio och det är dags att åka till ica maxi stormarknad med mor och far min för att handla inför kalaset. läsk. och maränger. och sallad. mums.
the cure - friday i'm in love.

p.s!

jag vill ha sommar.

home home home home home home home home home.

sådär ja. då var man hemma i familjens trygga famn. min lilla liten har varit i slagsmål och var oerhört ynklig. men två skedar leverpastej senare verkade hon vara i fin form för lite mys. lite mys var det jag. liten gillar inte mys. flygresan gick smärtfritt och jag skrev en halv novell under tiden. nu väntar dock skön sänggång och imorgon kommer jag vakna med solen i ögonen och en lillasyster som frukostsällskap. fruktansvärt fint. imorgon skall jag även visa er mitt senaste inköp. snygga byxor från h&m för 50 spänn. rean på drottninggatan är löjlig.


let's prepare for springtime.

om jag hade haft möjlighet skulle jag sprungit förbi första bästa h&m och utnyttjat 100 kronors rabatten som de har på alla jackor och kavajer. istället packar jag ihop mina grejer, äter lite utav det som blev kvar av lunchen och skyndar mot stan för att möta upp med therese. vi ska fika. och byta skor. vi har likadana, i samma storlek, och lyckades i fyllan och villan förväxla våra vänsterskor. eller högerskor. i vilket fall som helst går vi snett. och så kan man ju inte ha det.


mark ronson och company har hållt oss sällskap hela dagen.

get yourself together.

sista rycket nu. 21.30 flyger jag söderut, så innan dess ska allt vara fixat så att jag med gott samvete kan vara borta under morgondagen och helgens inspelning. var uppe med tuppen idag, och åt frukost med moa. mysigt. klockan nio togs det tio bilder av mig framför en vit vägg. tydligen ser jag snäll och vänlig ut. förhoppningsvis är det precis vad poolia söker. men vi får väl se. i vilket fall som helst är jag snygg i håret. alltid nått.

inviger nya kungen&hertigen tischan. matchar håret sketfint.


all my bags are packed. something must be very, very wrong.

jag måste ha blivit sjuk. detta är min packning. jag brukar ju ha massor med mig. jaja, ser det som något positivt. för det måste ju betyda att jag blivit lite vuxnare och fattar vuxnare beslut. sen om vuxna säger "vuxnare" vet jag inte, men tydligen är att fylla 25 det mest vuxna man kan göra. sen är man helt vuxen. usch.



fever ray - when i grow up.

pack it up, pack it in.

..."let me begin." moa packar upp, jag packar ner. inte så mycket dock, men lite lagom med kläder så att man klarar sig i södra sverige en helg. med födelsedagsfirande och sköna promenader. nu är dock moa helt uppackad. och slut. så vi lyssnar på chill listan och dricker det sista av vinet. håret blev för övrigt väldigt bra. bild kommer imorgon, efter fotograferingen.


kom att tänka på denna låt mitt i allt packande.

i'm on tv bit*hes. if you forgot.

jag tycker att det är skitkul. att jag är med i tv. jag erkänner, jag gör det! jag är en skrytmaja. och jag och kalle gör det ju så bra... nu blir det en massa disk efter moas brak inflyttningsmiddag. moa packar upp som en galning. detta är lite galet. men jag gillar det.


i just can't get enough.

jahopp. imorgon ska jag provplåtas inför ett eventuellt reklamjobb för poolia. detta betyder att moa får färga min utväxt ikväll, efter att jag klippt mig. och vet ni vaaaaad?! ikväll flytta per ut på riktigt, och moa in på riktigt! det är helt sjukt galet kul. vi ska äta middag och dricka vin. och färga utväxt.

men först ska jag ringa lite skådisar och dregla lite över keith murray. jag kan inte få nog av honom. mums!


cut it off.

i eftermiddag gör jag det. klipper av en del av mitt hår. jag fick stora ögon och tveksamma kommentarer från en viss sliten liten pojk, men det bortser jag ifrån. här ska det bli tjockt, fint hår till sommaren. sa jag att det växer som gräs?

såhär långt är det nu, vi får väl se hur mycket som åker av...

kasabian - cut off.

into the light.

uppe med tuppen, inga problem. glömde lunchlådan, inga problem. för allt är så vacker, i motljus. älska motljus.



laleh - the end

uk in my heart.

snart läggdags. innan dess helgar jag dock redan den stundande londonresan med att lyssna på skönt album som heter just explore... uk. mixed by sonny wharton. spotify börjar ta sig...


i repeat: you gotta love cheese.

okej. den blev grymt god. här kommer receptet:


you gotta love cheese.

älska ädelost. jag vet inte vad ni ska äta till middag, men jag har iallafall precis ställt in en kyckling, tomat och ädelostpaj i ugnen. lite utav ett experiment. men förhoppningsvis blir den riktigt bra. i så fall lägger jag upp receptet här om ett tag. men först ska det diskas och förberedas för morgondagen. kanske packa lite inför torsdag med. fast kanske bara lägga sig ner i soffan en stund först...


mama i'm coming home.

snart åker jag hem. om bara några dagar. det är skönt att veta när man är slut i huvudet och tappat suget lite. bara lite alltså, i'm fine. men oj vad jag saknar vidsträckta åkrar och friska luften.

"you leave me here bereaving from the words so hard and plain."

crack it up.

jag får ångest och jag vill bara släppa allt och åka till yeadio och fika eller ligga i sängen och bli kliad på ryggen hela hela dagen. jag är lite stressad och sur. men jag sätter igång lite ed på lagom hög nivå och låtsas som att det regnar.

word.

på toaletten har jag en bok som heter "tidernas bästa, värsta och mest slitna klyschor". det är en mycket rolig liten bok. idag läste jag denna:
jag skrattade iallafall, och vill ni skratta åt flera kan ni köpa boken på rusta för 39 spänn.

happy happy birthday.

vad är det för en dag? är det en vanlig dag? ja just nu är det det men för bara fyrtiofem (45) minuter sedan var det fortfarande jonas tjugoåttonde (28e) födelsedag så vi sjöng två (2) gånger, åt tårta tills vi storknade och så drack vi lite jack daniel's. sen rökte vi en (1) hel cigg för det var ju trots allt internationella kvinnodagen och då skulle man göra något fint för sig själv. jag kom dock på att jag redan gjort det. för jag bokade klipptid. på onsdag åker femton (15) centimeter av. ska bli skönt. nu ska det bli skönt att sova för när jag och staffan och gonza kom till skanstull var det tjugoåtta (28) minuter tills nästa tunnelbana skulle gå så vi tog en (1) öl på första (1a) bästa hak. men nu minsann, är det sovdags. tack och godnatt.


give me a sandwich. or thirty.

suck. dethär med spons är inte det lättaste. speciellt inte när vi snackar trettio mackor till en produktion som antagligen mest kommer att roa ens klass och deras vänner och bekanta. suck. dessutom är jag lite putt över att inte kunna åka till åre med philip morris nästa helg. visst, jag ska ha födelsedagsfest, men oj vad åre hade varit kul jättekul. jaja, vad är väl ett gäng event i åre... nu får jag rycka upp mig och ta tag i dethär. med sponsring. om någon vet någon som har trettio mackor att ge bort en lördag vore jag tacksam för tips. eller tio. eller fem. allt är välkommet!
om inte jag kan åka till åre får åre komma till mig.


sun in my eyes.

jag fryser inte! det är helt fantastiskt! solen värmer in på bara skinnet och jag mår trots nästäppa väldigt bra. det är fullt upp i skolan, men det är bra det också. dessutom har vår fina annso kommit tillbaka. med ena benet i gips, men det är ändå bra det med. nu ska jag sätta igång med att söka spons till alla våra skådisar som ska spela i vår andra film på lördag. trettio lunchmackor behöver jag. men det ska nog gå att lösa. några tips?

hela morgonen jag lyssnat på block party. jag saknar tiden då jag lyssnade på dem hela tiden.

good night and all that.

sovdags. fastnade såklart framför datorn och pillade med en ny header. men nu är den klar, och jag ska sova för att orka med en lång dag imorgon. först skola, sen födelsedagskalas. detta kommer att bli en intensiv vecka, då vi spelar in vår andra film i helgen. eller ja, min grupp gör det. inte jag. för jag åker hem till laholm för att fira min födelsedag. men jag ser fram emot sena nätter och tidiga mornar. faktiskt.

flying lotus - riot.

sunday need soul food.

moa och sophia är här nu. vi har skrattat så att vi satt i halsen och gråtit glädjetårar. det är en väldigt trött söndag. en mysig söndag. lägenheten är städad och imorgon skall här spelas in film. och snart flyttar per ut på riktigt, och moa in på riktigt. innan dess skall vi dock svulla i choklas och godis och kaffe. och lyssna på fin musik.


my morning is your afternoon.

jag vaknade med ett ryck. klockan var 13.30. suck. det bästa med mitt extrajobb är att det är så himla kul när det går riktigt riktigt bra, och man får komma ut lite utan att behöva bli bakis. det sämsta är dock att man lik förbaskat kommer hem sent på natten och måste sova halva dan. för att komma igång har jag bänkat mig framför datorn med kaffe och knäckebröd. idag hejar vi på anders jönsson som stånkar på ute i spåret. påväg mot mora. heja heja anders! klicka på bilden för att se hur det går för han!

bilden är lånad från jönköpingsidrottens hemsida. anders finns inte med på bilden.

whippin' it at white room.

vilken brak kväll. trots seg start på magenta lyckades jag och fanny skaffa oss en hel del nya kompisar och sålde bättre än förväntat. det gick inte sämre när vi vi tvåtiden trippade genom köket och in på white room. oh nej, där var fick ovanligt snacksugna och inte minst köpsugna. så jag får lov att tacka för en toppenkväll helt enkelt. efter en korv var väntan på tunnelbanan mindre smärtsam, och nu är det faktiskt bara halsen som gör lite ont. men det är ingen lite kamomillte med ingefära och honung inta kan råda bot på. och så lite sömn på det. härlig helg!
mmm. körv...

a few confessions down the road.

jag har kommit fram till följande:

•de som i sommar kommer att blänga snett på mig när jag spatserar runt i magtröja kan börja tänka om redan nu. det är snyggt, och man får klä sig som man vill så länge man känner sig bekväm. och inte visar rumpan.
•melodifestivalen borde läggas ner.
•jag saknar mina söta vänner söder om stockholm så mycket att det gör ont i magen.
•jag vill dansa galet mycket ikväll. hoppas att fanny och besökarna på magenta och white room kan ha överseende med detta. och att de dansar med mig.
•för övrigt undrar jag om man verkligen blir som man umgås, eller om man umgås som man är. igår pratade vi om utseende. och hur det spelar roll. att man bara måste inse faktum. att det är tragiskt, men sant.

slagsmålsklubben hjärta kitsuné. ja tack.
redo för ikväll...

mission: clear skin.

inte okej. min hud är inte okej. den är pletig och jag har konstiga utslag. idag har jag dock gjort tre saker som förhoppningsvis kommer få ordning på skiten:
  1. jag har tvättat mina sminkborstar. sophia skakade på huvudet när jag svarade nej på frågan om jag brukade göra det. "det är a och o..." fortsatte hon och visade hur jag skulle göra. jag skämdes lite när jag insåg att det verkligen är något man måste göra. usch och satan med skit det fastnar i dem.
  2. sophia har rengjort min mobil med alco-gel. "du har ju knappar på mobilen emelie! tänk så mycket smuts det fastnar i dem!" hojtade hon och gestikulerade med armarna något uppsträckta i luften. ännu en sak alla borde göra.
  3. jag har ätit min sista bit ugnspannkaka. detta är ett initiativ jag tagit helt själv. efter att har tappat den näst sista biten och sett baconbitarna lämna kletiga fettfläckar på parkettgolvet inser jag att min hud blir som jag äter. blä.
och för att få igång mig för kvällens jobbpass på magenta och white room med fanny drar jag igång lite skön musik.

yummy yummy.

myslördag på hög nivå. jag tog med ägg, tomater och bröd. sophia fixade resten. egen müsli, turkisk yoghurt, blåbär, bacon och te. perfekt start på dagen. efter bästa brunchen solade vi lite utanför lilla hotellbaren, och slog sedan följe till hornstull. där skildes vi åt, och jag styrde kosan mot skanstull. inhandlade massor mer tråkiga saker och åkte hem ganska irriterad. hade köpt allt utom det viktigaste: alco-gel. fanns inte att hitta i någon utav de butiker jag besökte. gjorde ett försök på coop i gubbängen. ingen lycka. fick dock chansen att smygtitta lite på den vackre mannen som brukar åka samma tunnelbana som jag på morgonen. nästa gång jag ser honom ska jag minsann fråga om han vill ta en fika. bara för att. fråga bör man annars dör man. nu njuter jag av te och duke ellington. magenta och white room med fanny ikväll. pepp!

i'm a biatch and i know it and it's so worth it.

det lönar sig verkligen att vara en biatch ibland. jag blev så sur för att min rabatt på la redoute inte gällde minipris-produkter, att jag ringde igen. jag börjar berätta och är precis påväg att börja hota med att "ja och jag går mer än gärna vidare med detta till arn..." när säljaren säger: "jaha, var det du som ringde igår? jo alltså efter ditt samtal justerade vi det så nu gäller rabatten." jag tackade för det och fick även bytt till ett annat par boots. nästan identiska, men lite snyggare. samma pris. 40% rabatt. 209 spänn! som hittat. nu ska jag till sophia och äta brunch. mysigt värre.
det blev dessa istället...

hela morgonen har jag lyssnat på two door cinema club's nya album. bra bra.

home sweet f-ing home.

södertälje. första gången jag besöker denna stad. första gången jag besöker femfemnoll. första gången jag ler med hela ansiktet när djn äntligen spelar en låt som jag inte dansade till när jag var tolv. första gången jag åkte bil med linda och fanny sent på natten med chokladbollar i mun. nöjda med kvällen är vi, helt klart. många nya kompisar, och många komplimanger till oss och fresh. nice. imorgon är en annan dag och jag hoppas på fint väder och kanske en promenad genom stan.

en utav de gamla godingar som spelades ikväll.

ouch.

om någon sett mig precis, skulle den dött av skratt. inte nog med att jag tappade en stor lasagneform, i glas, på foten i förmiddags lyckades jag med följande för någon sekund sedan:

jag halkade på en plastficka på golvet, slog armbågen och huvudet i dörrkarmen och knät i golvet. aj!!!
the crime scene:

sondre, sophia and sugar for company.

mitt sockersug visar sig ha noll gänser, även om jag inte är helt hundra. därför slängde jag ihop ett gäng chokladbollar som får göra mig sällskap till sophia. jag hoppas att hon blir glad för dem. men det blir hon säkert. sondre höll mig sällskap under själva ihop slängandet, och ikväll gör fanny mig sällskap i lindas bil. vi tre åker mot södertälje och värsta festen. vi kommer att visa vart skåpet skall stå och får förhoppningsvis en grym kväll! nu, hopp in i duschen och bli en ny människa!

sondre lerche - i'll be ok

give me give me give me.

jag vill ha dem. jag vill faktiskt det. jag dissade först denna typ av boots när en viss sliten liten pojk menade på att det var snyggt och att han kanske tänkte köpa ett par och ligga före trenden. "trend eller inte", sa jag och rullade med ögonen. jag tar nu tillbaka detta, och önskar mig dem. i storlek 39. skulle sitta snyggt på mina nyfilade fötter.


protein and vitamin c.

solen lyser mig rätt i ögonen när jag häller upp kaffet. köket badar i ljus och allt ser så snyggt ut. till och med disken ser snygg ut i solens strålar. jag visslar lite när jag lägger äggskivorna på knäckebrödet. jag ler åt tanten som går förbi utanför mitt fönster och tittar upp. jag visslar lite till, men slutar tvärt när slemmet sätter sig i halsen. glömde liksom lite bort att jag faktiskt är hemma från skolan för att jag är sjuk.


booked and booked.

för 738 kronor fick jag en flygresa, tur och retur. london baby, london! jag saknar anna så mycket och det ska bli så fantastiskt att få träffa henne. hon ska få så mycket plopp och sill att hon storknar.


you always keep me on the run, so how did you do it angels?

food.

"varför ändra på ett vinnande koncept?" tänkte jag och slängde in en ugnspannkaka i ugnen. när man är sådär lagom sjuk är man ofta sådär lagom sugen på att laga mat. iallafall jag. men man ska vara glad om man ähungrig och sugen på mat över huvud taget. så när jag vaknade var det inget snack om saken. ungspannkaka it is. ikväll ska per flytta ut ännu fler av sina saker. lite vemodigt. sen ska han jobba på tokio hotel. men inte titta på konserten. vi konstaterade att jag inte hört en enda låt med tokio hotel. å andra sidan har jag aldrig varit i tyskland heller...

london is very much calling.

okej. om någon timme gör jag det. bokar resan. till london. jag dör nästan lite bara av att tänka på det. en viss sliten liten pojk åker dit idag och det fick mig att tänka på carnaby street och chinatown. på wagamama's och primark. good god. jag lägger pengar på något jag verkligen behöver. men först ska jag sova lite. om det går. min granne spelar svår techno på tillräckligt hög volym.


bilden är lånad härifrån.

pushing boundaries.

rember how we used to take the ferry to helsingör. remember how we used to drink wine the whole afternoon. worrying about nothing but how to make our way home. remember how we used to smoke all those cigarettes. remember how we used to laugh and laugh. about nothing. we were not the worrrying kind, pushing boundaries. we were not the worrying kind, thinking only about the present. rembemer how the grass made marks on our skin. remember us.


i'm gonna hang around with kungen & hertigen all day.

titta vad som damp ner genom brevinkastet precis! min nya fina tischa från kungen & hertigen! perfekt tajming. det blev ingen pastell grön utan istället en svart. lika snygg, lika skön och lika ball. kom igen sommar, jag är så redo!


köp din egen snygga tischa genom att klicka här. så skickas den till den från de djupsaste skogarna. det är sant.

d.e.a.d.l.i.k.e.f.u.c.k.

nu sa kroppen till. "till!!!" skrek den högt och tydligt, rakt in i örat när jag vaknade i morse. så jag bytte inte från gröna till röda linjen i t-centralen utan satt kvar. åkte hela vägen hem och trillade ner i sängen. var dock tvungen att resa mig upp för att göra te. sen så lyssnar jag på ett ganska skönt album (tunng - ...and then we saw land) och mår förhoppningsvis bättre imorgon.


if i hide like a crouching tiger behind my stripes maybe the cold won't find me.

back and forth and back and forth and back and then forth again.

ikväll har jag åkt från gärdet till östermalmstorg. till bergshamra och sen tillbaka till östermalmstorg. till stadion och sen till bergshamra igen. och så en sväng i taxi på det. tur att jag inte direkt har så mycket annat att göra. och tur att det vankades mys med söt katt och värmande te när jag väl var framme. nu ska det sovas gott innan ännu en dag med stressad producent stämpat i pannan. fantastique.


the shins - turn on me.

sleep. eat. drink. shit.

äta bör man annars dör man. trycker därför i mig en räkmacka. en reeek-macka, alltså. jag blir retad för att jag inte kan säga "r" riktigt. men i vilket fall som helst smakar reeekorna bra och jag sippar även på en breznak. vi är kvar i skolan, och battlar låtar och myser och röker i dörröppningen. skönt.

och så battlar vi med hercules and love afair - blind mot mgmt - kids'.

the birds will sing for us.


cute little competition.

jag hoppas för övrigt på att vinna dessa fantastiska tyger på materialtjej's blogg. hur söta som helst. och nu har jag ju en symaskin ståendes på golvet hemma också. lägligt...


pimp(le) it.

fest. allt jag tänker på är fest. snart ska jag ha världens jättekalas på pontus! brunnsgatan. för snart fyller jag 25 fucking jävla år. det är galet. men jag har inte så värst mycket ångest, älskar uppmärksamhet, älskar mina vänner och vill därför fira födelsedagen med pompa och ståt. men innan jag fokuserar på det måste jag fokusera mera på projektplanen, budgetar och annat man måste fokusera på som producent. jag är som vanligt lite stressad. jag är lite stressad hela tiden. all stress har gett mig små utslag i ansiktet. stressfinnar. suck.



lite james brown får igång mig så bra...

sleepover.

lisa hoppar in i duschen och jag drar igång skönaste listan jag fått av sophia. sophia och jag åt löksoppa, bröd och pratade om saker man inte kan prata med vem som helst om. det var ruskigt skönt. nu är jag tillbaka på inspelningsplatsen, tillika (tack, språkpolisen) davids lägenhet, tillika nattens sovplats. perfekt att somna och vakna på det ställe man skall infinna sig på halv åtta på morgonen. sista scenen imorgon. sen är vi klara med inspelningen för första filmen. känns galet, men kul. galet kul.


muffy muffy.

om man spiller kaffe på mikrofonen kanske det blir så att man säger "oj, det kom visst lite kaffe på muffen...". jag älskar våra skådisar som står ut med att få kaffe över hela sig, gång på gång. ninja, eller bettan som vi kallar henne, hade kaffe i hela ansiktet tillslut. skönt, i sådär två minusgrader och bitande vind. nu ska vi forstätta med sovrumsscenerna. mysigt.


new day rising.

solen skiner! men inte fan är det varmare för det! snöslask byttes ut mot snorkallt och jag trampade in på yeadio med trumpen min. som tur är fanns miguel och lisa där, redo för en bamsekram. och kaffe finns i överflöd. två utomhusscenes skall spelas in på förmiddagen, och sedan ska vi mysa lite i davids säng. allihopa.

one simple little text. message.

mina strumpor luktar illa. för jag har plaskat runt i snöslaskpölar som inte är från denna värld. de måste komma någon annanstans ifrån. för så stora snöslaskpölar har jag aldrig sett. i vilket fall som helst är min hårddisk full och man skulle kunna säga att jag är det också. har för mycket i hjärnan. måste sova för att rensa bort lite. lisa har lovat att ta hand om några saker så att jag slipper oroa mig. det känns skönt. men visst är det lite stressigt att vara producent. men det visste jag.

oh won't you come on over, stop making a fool out of me.

picture this.

bilder från inspelningen. vi har så roligt. och jag upprepar: yeadio is the shhh-i-t-e.

kristin läser tidning.
finfina hörlurar.
kalla tår på varmt element.
finfina tavlor på vägg.
jens framför orange vägg.
buslisa gömmer sig för kameran.
busjens gömmer sig för kameran han också.

on a quest with a tribe called quest.

jag och jens slänger in en färdigrätt i micron och lägger upp fötterna på bordet. lutar oss tillbaka. kickar tillbaka och relaxar. tankar in och andas ut. lyssnar på a tribe called quest och tittar på facebook. fjärde inspelningsdagen är över, och jens ett par hörlurar rikare. snygga hörlurar. jag ska också köpa ett par. eller önska mig ett par i födelsedagspresent. ett par blå. jag älskar dem. jag älskar yeadio och kommer att hänga där massor.


sounds hard.

vi filmar som aldrig förr. scen efter scen avverkas, och vi har verkligen världens bästa skådisar. och så filmar vi på världens bästa fik. yeadio förser oss med såväl kaffe som god sallad. och snyggaste hörlurarna. här ska man hänga.


RSS 2.0